Rulouri
de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat.
Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea
grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept
de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare:
Curăţaţi portocalele de coajă…
3 February 2013

Peste
cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa
rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1
ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1
lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »
3 February 2013

Ciorba
de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra,
morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »
3 February 2013

Vitel
in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina,
supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina
600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
3 February 2013

Puding
cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise,
oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g
stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii
de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara
zahar) 3 oua 600…
Read more »
3 February 2013

Pui
cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui,
condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de
cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de
canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo
(coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce,
cardamom,acid citric,praf de…
Read more »
3 February 2013

Briose
cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt,
piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi
taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3
linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe
mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »
3 February 2013

Spaghete
cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi,
tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în…
Read more »
3 February 2013

Prajitura
cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom,
faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura
stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g
drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »
3 February 2013

Conopida
prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de
masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele,
spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »
3 February 2013

Briose
cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool,
lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100
g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400
g…
Read more »
2 February 2013

Creveti
cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc
de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine,
nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g
creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de
masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »
2 February 2013

Desert
cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si
coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat
200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la
1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte
fructele cu zeama de…
Read more »
2 February 2013

Snitel
de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia,
pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati
piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g
gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »
2 February 2013

Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6
linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »
2 February 2013

Salau
cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de
salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1
catel de usturoi 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Puneţi lintea
la fiert…
Read more »
2 February 2013

Profiterol
cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata
amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici
pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g
zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de
preparare: Se prepară budinca de…
Read more »
2 February 2013

Briose
pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de
briose fine 2 oua 3 linguri unt Mod de preparare: împărţiţi aluatul
de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de
60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o
bilă…
Read more »
2 February 2013

Taitei
in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de
ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza,
sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei
gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide
sare…
Read more »
2 February 2013

Ciorba
de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina,
orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei
1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar
300 g iaurt 1 ou sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi
mărunt…
Read more »
2 February 2013

Briosa
cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie,
zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de
briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2
linguri unt Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5
linguri…
Read more »
2 February 2013

Sunca
cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua,
smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4
ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental
Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în
chiuvetă. Se toarnă…
Read more »
2 February 2013

Pizza
rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama
de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii –
passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2
lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g
cascaval, razuit 4 oua Mod…
Read more »
2 February 2013

Aluat
de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1
lingurita sare Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu
zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi…
Read more »
2 February 2013

Salată
de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde,
limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia.
Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați,
prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2
limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de
piper…
Read more »
2 February 2013

Conopida
gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra
de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru.
Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de
chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de
curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »
2 February 2013

Placinta
de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan,
praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce,
marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina
200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600
g piept de curcan 4…
Read more »
2 February 2013

Tocanita
de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi,
telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1
morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper …
Read more »
2 February 2013

Cocktail
Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de
lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii
1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de
preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata
zdrobita. Impartim egal…
Read more »
2 February 2013

Mille
feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton,
branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza
alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu
mustar seminte 1…
Read more »
2 February 2013

Prajitura
de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao,
fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri
600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2
linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara
samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »
2 February 2013

Tarta
cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de
praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca
tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »
2 February 2013

Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
2 February 2013

Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
2 February 2013

Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »
2 February 2013

Friptura
cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei,
cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de
muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural
cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »
2 February 2013

Budinca
de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui,
smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama
de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de
masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »
2 February 2013

Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
2 February 2013

Prajiturele
cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou,
extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de
extract de vanilie…
Read more »
2 February 2013

Paste
cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute.
Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1
lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa –
din conserva 4 catei de…
Read more »
2 February 2013

Muşchi
de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar
si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1
lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu
cartofi cu coaja rosie,…
Read more »
2 February 2013

Ruladă
cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de
portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt,
ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina
100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8
clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »
2 February 2013

Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
2 February 2013

Placinta
rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara,
ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2
lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2
linguri pasta de…
Read more »
2 February 2013

Prajitura
cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt,
sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g
ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »
1 February 2013

Tarta
cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de
masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare
(congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g
branza feta 100 g…
Read more »
1 February 2013

Salata
cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de
capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente:
1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci
Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf
zahăr…
Read more »
1 February 2013

Prajitura
cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta
de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata
neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250
ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de…
Read more »
1 February 2013

Cartofi
cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si
branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat
în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză
Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »
1 February 2013

Plăcintă
cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru
verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
1 February 2013

Dovlecei
cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute,
spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus
extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi
beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g
frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »
1 February 2013

Prăjitura
cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina,
nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani
zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2
cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana
zahar brun…
Read more »
1 February 2013

Flanuri
mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte
degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.
Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte
degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru crema de…
Read more »
1 February 2013

Paste
cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.
Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri
ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în
felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »
1 February 2013

Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
1 February 2013

Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
1 February 2013

Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
1 February 2013

Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
1 February 2013

Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
1 February 2013

Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
1 February 2013

Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
1 February 2013

Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
1 February 2013

Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…
Read more »
1 February 2013

Tarta
cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de
gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
1 February 2013

Spaghete
cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton
in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire
oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1
conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se
curata, se toaca marunt…
Read more »
1 February 2013

Turta
dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir,
bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua
500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul
si…
Read more »
1 February 2013

Mic
dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon
afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de
secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar,
tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust
Mod de…
1 February 2013

Corabioare
de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de
telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte,
sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100
g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1
foaie de gelatina 1…
Read more »
1 February 2013

Prajitura
cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar,
smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si
sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g
zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g
caise uscate 100…
Read more »
1 February 2013

Friptura
gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz,
patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina
mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4
boabe enibahar 10-12…
Read more »
1 February 2013

Noodles
in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente,
usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia,
apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite
condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »
1 February 2013

Pui
cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie,
cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele,
sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe
500 ml de cidru…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare,
menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.
Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală
o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o
lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc
verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua,
unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »
1 February 2013

O
reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă
mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb
demisec 50 g seminţe de…
Read more »
31 January 2013

Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
31 January 2013

Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
31 January 2013

Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
31 January 2013

Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
31 January 2013

Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
31 January 2013

Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
31 January 2013

Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
31 January 2013

Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
31 January 2013

Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
31 January 2013

Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
31 January 2013

Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
31 January 2013

Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
31 January 2013

Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
31 January 2013

Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
31 January 2013

Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
31 January 2013

Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
31 January 2013

Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
31 January 2013

Rulada
cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde,
muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat
frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g
spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g
cascaval sau branza…
Read more »
31 January 2013

Cotlet
cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin,
gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei
si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare
piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb
demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »
31 January 2013

Delicatesa
cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de
pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o
paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui
afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
31 January 2013

Se
spală 1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se
unge cu ulei de măsline și se freacă cu sare de mare grunjoasă și piper
negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și
se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »
31 January 2013

Peste
cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi,
cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4
bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru
garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri
ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…