luni, 27 mai 2013

Retete pentru tine #10

Retete:

Sos de pui

9 February 2013
Sosuri_2Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa, curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »





Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă

9 February 2013
Sufleu_cu_radacinoase_si_sos_de_ceapaSufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2 linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »





Salsa de portocale

9 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalsa de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2 cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale

8 February 2013
Salata_de_linte_cu_ardei_copt_patrunjel_si_migdale_7Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de masline Sucul de la o jumatate…
Read more »





Tort cu mac si nuci

8 February 2013
Tort_cu_mac_si_nuciTort cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom, lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »





Vită crocantă şi picantă

8 February 2013
Vita_crocanta_si_picantaVită crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi, ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup. Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…
Read more »





Spaghete picante cu sos de rosii

8 February 2013
Spaghete_picante_cu_sos_de_rosiiSpaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan) sare piper boia iute 500 g…
Read more »





Medalion de vitel in crusta de bacon

8 February 2013
Medalion_de_vitel_in_crusta_de_baconMedalion de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel, broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu. Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…
Read more »





Pere cu îngheţată

8 February 2013
Pere_cu_înghetataPere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar 200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere   Mod de preparare: Amestecă…
Read more »





Piure cu usturoi

8 February 2013
Piure_cu_usturoiPreîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…
Read more »





Piept de pui cu ananas

8 February 2013
Retete_1Piept de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…
Read more »





Ceapa umpluta cu ficatei de pui

8 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureCeapa umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui, paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente: 250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii camembert 8 cepe   Mod…
Read more »





Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

8 February 2013
Friptura_de_vita_înabusita_cu_fileuri_de_sardineFriptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon. Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a 100 g) 2 linguri unt topit piper 100…
Read more »





Cod cu brânză şi cartofi copţi

8 February 2013
Cod_cu_brânza_si_cartofi_coptiCod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1 lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate 50 g cheddar, ras 100 g crema…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

8 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_vita_23Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »





Musaca in trei culori

8 February 2013
Musaca_in_trei_culoriMusaca in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti, cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza brie 200 g…
Read more »





Sufleu de lasagne cu dovlecei

8 February 2013
Sufleu_de_lasagne_cu_dovleceiSufleu de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc. Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2 catei de usturoi 2 fire busuioc…
Read more »





Tartine cu branza brie

8 February 2013
Tartine_cu_branza_brieTartine cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella, gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare. Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei capia 1 ceapa sare   Mod de preparare: într-un castron,…
Read more »





Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

8 February 2013
Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porcPlacinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2 linguri de unt 1 fir…
Read more »





File de peşte cu varză şi tăiţei

8 February 2013
File_de_peste_cu_varza_si_taiteiFile de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie, sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant, smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius (a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei 500 g taitei 400…
Read more »





Paste cu carne de berbecut

8 February 2013
Paste_cu_carne_de_berbecutPaste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…
Read more »





Briose turnulet

8 February 2013
Briose_turnuletBriose turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra, masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare. Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1 pliculet cu…
Read more »





Cartof cu creveti picanti

8 February 2013
Cartof_cu_creveti_picantiCartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2 lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…
Read more »





Cartofi crocanti, cu mirodenii

8 February 2013
Cartofi_crocanti_cu_mirodeniiPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1 kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă. Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau fulgi de…
Read more »





Cocktail Cointreaupolitan

8 February 2013
Cocktail_CointreaupolitanCocktail Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc proaspat de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o fasie de coaja de portocala, rasucita.…
Read more »





Mancare de castraveti cu carne de porc

8 February 2013
Mancare_de_castraveti_cu_carne_de_porcMancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion, ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura marar verde 2…
Read more »





Sufleu de paste cu sunca si spanac

8 February 2013
Sufleu_de_paste_cu_sunca_si_spanacSufleu de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara, smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai 3 linguri faina rozmarin uscat 200…
Read more »





Retete gustoase: Peste umplut

8 February 2013
Peste_umplutPeste umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1 cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu…
Read more »





Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

8 February 2013
Biban_pe_pat_de_cartofi_12Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi   Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »





Graten de paste

8 February 2013
Graten_de_pasteGraten de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne, gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250 g rosii cherry 2 linguri ulei 400 g piper cayenne 500 g paste de cartofi (gnocchi) 150 g branza rasa (gouda sau emmentaler)   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi…
Read more »





Chifteluţe vegetale

8 February 2013
Chiftelute_vegetaleChifteluţe vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata, pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc) un praf de sare si piper 3 linguri…
Read more »





Tarta cu dovleac si feta

8 February 2013
Tarta_cu_dovleac_si_fetaTarta cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa, dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente: faina, pentru presarat 500 g aluat de foitaj cate 2 linguri chutney de ceapa si harissa 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat subtire 200 g de feta, faramitata 1 lingura seminte…
Read more »





Budincă cu ciuperci

8 February 2013
Budinca_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet.   Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte afumat

8 February 2013
Cartofi_umpluti_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o limetă sare piper mărar usturoi    …
Read more »





Budincă cu hribi şi costiţă

8 February 2013
Budinca_cu_hribi_si_costita.pngO reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti verzi.   Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu cimbru sare…
Read more »





Ecler cu sos de fructe de pădure

8 February 2013
Ecler_cu_sos_de_fructe_-de_-padure.pngO reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.   Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu…
Read more »





Chutney de ceapa

7 February 2013
Sosuri_3Pune 8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10 minute. Adaugă 1 linguriţă…
Read more »





Sos de merisoare cu suc de portocale

7 February 2013
Sosuri_5Amestecă într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi fierbe-le timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să se dezintegreze. Sosul se va îngroşa după ce se va răci. Il poţi păstra la frigider până…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura rapida

7 February 2013
Prajitura_rapida_06Prajitura rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ 120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1 lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau lichior)   Mod de…
Read more »





Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde

7 February 2013
Frigarui_de_somon_cu_cartofi_picanti_si_salata_verdeFrigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie, cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si ulei de masline. Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de masline   Mod de preparare: Peştele…
Read more »





Pui cu sos şi condimente

7 February 2013
Pui_cu_sos_si_condimentePui cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi, tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui. Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 6 pulpe de pui 2 cepe mari, tocate grosier 700 g cartofi albi…
Read more »





Fileuri de peste cu sos de sofran

7 February 2013
Fileuri_de_peste_cu_sos_de_sofranFileuri de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde, sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc de lamaie, suc de portocala si sare. Ingrediente: 4-6 fileuri de peste 300 g morcovi tineri 2-3 fire de ceapa verde 2 fire de sparanghel 400 g fasole verde pastai 2-3…
Read more »





Muschiulet de porc la cuptor

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_la_cuptorMuschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat. Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600 g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi mari, curatati si taiati cuburi 1…
Read more »





Friptură de vită cu sos şi legume

7 February 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_si_legumeFriptură de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt topit sare piper…
Read more »





Paste picante la tigaie

7 February 2013
Paste_picante_la_tigaiePaste picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran, carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa. Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8 bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »





Pasta de peste

7 February 2013
Pasta_de_pestePasta de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant, maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau 2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4 linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare   Mod de preparare: Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l…
Read more »





Cocktail Cointreau Caipirinha

7 February 2013
Cocktail_Cointreau_CaipirinhaCocktail Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata. Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata   Mod de preparare: Se taie o jumatate de felie de lime, se zdrobeste in pahar si se amesteca cu zahar brun (2 lingurite). Se adauga gheata pisata si 40 ml Cointreau…
Read more »





Plăcintă cu urdă şi spanac

7 February 2013
Placinta_cu_urda_si_spanacPlăcintă cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac, ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat de foitaj, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate 3 catei de usturoi, tocati marunt 200 g spanac proaspat sau din conserva…
Read more »





Sufleu in stil italian

7 February 2013
Sufleu_in_stil_italianSufleu in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4 linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g cascaval…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute

7 February 2013
Conopida_gratinata_cu_sos_iute_6Conopida gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1 bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire  pentru dressing: o cana…
Read more »





Supă cu sparanghel

7 February 2013
Supa_cu_sparanghel.pngO reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »





Vinete cu legume şi kaizer

7 February 2013
Vinete_cu_legume_si_kaizer.pngO reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde, rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi     Mod de preparare: Vinetele…
Read more »





Porc cu crustă condimentată

7 February 2013
Porc_cu_crusta_condimentataPorc cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir, ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (cu sorici si fara coaste) 1 lingura otet de mere 1 lingurita sare grunjoasa 1 lingura condimente pentru…
Read more »





Humus de dovleac şi harissa

7 February 2013
Retete_1Humus de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini, harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si taiat in cuburi cu latura de 2 cm 3 catei de usturoi, nedecojiti 2 linguri ulei de masline 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lingura de harissa, plus extra pentru…
Read more »





Ciorba de peste cu cartofi

7 February 2013
Ciorba_de_peste_cu_cartofiCiorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1 legatura de marar sare…
Read more »





Curry cu porc, porumb si arahide

7 February 2013
Curry_cu_porc_porumb_si_arahideCurry cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru, muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, porumb, zeama de lime si orez basmati. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 legatura de ceapa verde, feliata 1 legatura mica de coriandru, coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi 400…
Read more »





Piept de vită la cuptor

7 February 2013
Piept_de_vita_la_cuptorPiept de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere, concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1,5 kg piept de vita, fara oase 250 g ciuperci de crescatorie, curatate 400 g morcovi mici, curatati…
Read more »





Risotto cu ceapa rosie si ansoa

7 February 2013
Risotto_cu_ceapa_rosie_si_ansoaRisotto cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi, orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul 1 ceapa rosie mica, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 140 g de orez pentru risotto 700 ml supa de pui…
Read more »





Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie

7 February 2013
Pui_la_cuptor_cu_ciuperci_si_lamâiePui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente: 6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele 1/2 lingurita ulei de masline 500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi 3 ramurele de rozmarin 250 ml vin…
Read more »





Ruladă de biscuiţi cu rodii

7 February 2013
Rulada_de_biscuiti_cu_rodii.pngO reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 m lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu mente tocată…
Read more »





Retete simple si gustoase: Orez cu legume

7 February 2013
Orez_cu_legume.pngO reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa, cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de linguriţă cu pudră de ardei iute un…
Read more »





Retete savuroase: Pui tandoori

7 February 2013
Pui_tandoori.pngO reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu muştar o lămâie unt topit sare…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi

7 February 2013
Pui_cu_legume_in_crusta_de_aluat_cu_branzeturi_6Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi, morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1 cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper negru…
Read more »





Ceai cu mirodenii

7 February 2013
Ceai_cu_mirodeniiCeai cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte. Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie  subtire de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4 lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte  …
Read more »





Curcan cu sos curry şi migdale

7 February 2013
Curcan_cu_sos_curry_si_migdaleCurcan cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan, ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru, sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii bucati 1 lingurita curry…
Read more »





Supă de roşii cu crutoane

7 February 2013
Supa_de_rosii_cu_crutoaneSupă de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane. Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »

Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie

7 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_linte_si_ceapa_rosiePulpe de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume. Ingrediente: 1 lingura de ulei 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 1 ceapa rosie, feliata fin 2 catei de…
Read more »





Capsune imbracate in ciocolata

7 February 2013
Capsune_imbracate_in_ciocolataCapsune imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra, ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g capsune   Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hîrtie de copt, apoi rupe ciocolata cu lapte în bucăţi egale şi pune-le într-un vas la…
Read more »





Paste cu sos de spanac

7 February 2013
Paste_cu_sos_de_spanacPaste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana slaba 1 lingura suc…
Read more »





Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_pe_pat_de_morcovi_si_felii_de_mereMuschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc, faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei 500 g muschi de porc 3 linguri faina 2 cani supa de pui 2 mere 8 cartofi foarte mici 1 cana…
Read more »





Salată cu şprot afumat si sos

7 February 2013
Salata_cu_sprot_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu: sprot afumat, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă…
Read more »





Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant

6 February 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_picant_7Aripioare de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »





Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

6 February 2013
Snitel_cu_verdeata_pe_un_pat_de_legumeŞniţel cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel, salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 4 bucati carne…
Read more »





Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă

6 February 2013
Carne_cu_ciuperci_în_sos_cu_verdeataCarne cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana 200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »





Supa de iaurt cu menta si castravete

6 February 2013
Supa_de_iaurt_cu_menta_si_castraveteSupa de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1 lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta proaspat tocata…
Read more »





Retete gustoase: Chiftelute marinate

6 February 2013
Chiftelute_marinateChiftelute marinate din:  chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml suc de rosii 5 ml otet 250 ml apa 1 frunza de dafin 1 lingura ulei sare   Mod de preparare: Se incing 3 linguri de ulei in care se prajeste faina…
Read more »





Sote de varza de Bruxelles

6 February 2013
Sote_de_varza_de_BruxellesSote de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa 50 g orez 500 g varza de Bruxelles ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală verzele de Bruxelles şi se fierb 10 minute în apă cu sare.…
Read more »





Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon

6 February 2013
Oua_umplute_cu_ton_si_cu_topping_de_icre_de_somonOua umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton, lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1 conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in casa   Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa…
Read more »





Tortellini cu spanac si salvie

6 February 2013
Tortellini_cu_spanac_si_salvieTortellini cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional) sare piper   Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o lingurita de ulei…
Read more »





Supa de broccoli

6 February 2013
Supe_5Supa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte degresat 1…
Read more »





Risotto cu morcovi si salvie

6 February 2013
Risotto_cu_morcovi_si_salvieRisotto cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume, ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 150 g parmezan 100 g ciuperci din conserva 1 l supa de legume 1 ceapa 4 morcovi 1 telina mica 1/2 linguri boia frunze de salvie…
Read more »





Somon cu lamaie si cuscus

6 February 2013
Somon_cu_lamaie_si_cuscusSomon cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala 1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de ruccola frunze…
Read more »





Sufleu cu paste si carnati

6 February 2013
Sufleu_cu_paste_si_carnatiSufleu cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii, spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac 50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii

6 February 2013
Chiftelute_de_curcan_in_sos_de_rosii_4Chiftelute de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa, ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »





Consome cu passatelli

6 February 2013
Supe_3Consome cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat   Mod…
Read more »





Bors de urzici cu orez si praz

6 February 2013
Bors_de_urzici_cu_orez_si_prazBors de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors, marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1 căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras   Mod de preparare: Se spală bine urzicile, se…
Read more »





Salata cu peste in stil italian

6 February 2013
Salata_cu_peste_in_stil_italianSalata cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov, radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe, piper maicnat si sare. Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2 cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 g…
Read more »





Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză

6 February 2013
Ciorba_de_porc_cu_zeama_acra_de_varzaCiorbă de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g…
Read more »





Prajitura savuroasa cu nuci

6 February 2013
Prajitura_savuroasa_cu_nuciPrajitura savuroasa cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci pisate, praf de copt, bicarbonat, cacao si sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci pisate 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 linguri cacao un varf de…
Read more »





Mancare de pastarnac

6 February 2013
Retete_1Mancare de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »





Salata cu spanac, rosii si somon afumat

6 February 2013
Salata_cu_spanac_rosii_si_somon_afumatSalata cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry, castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de lamaie, mustar  dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac, rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…
Read more »





Supa de praz cu telina

6 February 2013
Supe_1Supa de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2 cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…
Read more »





Cocktail cu tequilla si lichior

6 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu tequilla si lichior din: tequilla, limonada, capsune, cointreau, lichior de capsune, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 30 ml tequilla 90 ml limonada 8 bucati capsune 15 ml cointreau 15 ml lichior de capsune 20 ml suc de lamaie gheata   Mod de preparare: Se pastreaza 2 capsune pentru decor, restul se paseaza…
Read more »





Cornuri cu unt

6 February 2013
Cornuri_cu_untCornuri cu unt din: faina, sare, drojdie, unt, zahar, lapte si ou. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurita rase de sare 40 g drojdie proaspata 200 g unt 60 g zahar 290 g lapte un ou pentru uns   Mod de preparare: Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahă­rul,…
Read more »





Ficat cu ceapa si bureti

6 February 2013
Ficat_cu_ceapa_si_buretiFicat cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia dulce, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de vitel 75 ml ulei 4 cepe potrivite 500 g bureti pleurotus 1 lingurita boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi ficatul pentru 30 de mi­nute…
Read more »





Tort dulce-acrisor

6 February 2013
Tort_dulce_acrisorTort dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc de portocale si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplut: 500 ml frisca lichida pentru galzura: 400 ml suc de portocale 5 linguri zahar un plic praf de budinca…
Read more »





Crema de telina cu mere

6 February 2013
Crema_de_telina_cu_mereCrema de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, orez, crema de branza, unt, ceapa, smantana, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura marar verde sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu mure si migdale

6 February 2013
Tarta_cu_mure_si_migdale_5Tarta cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua, migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi migdale…
Read more »





Mancarica de carnati

6 February 2013
Mancarica_de_carnatiMancarica de carnati din: carnati, ardei grasi, ceapa, boia dulce, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi o ceapa 2 lingurite boia dulce o lingura faina o lingura ulei 1/2 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încinge uleiul si se…
Read more »

Salată de primăvară

6 February 2013
Salata_de_primavaraSalată de primăvară din: mix de salata verde, piept de curcan, prosciutto crudo, masline, mozzarella, trufe negre, ulei de masline extravirgin, castraveti, busuioc, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 80 g mix de salată verde 40 g piept de curcan 30 g prosciutto crudo 20 g măsline 60 g mozzarella bocconcini 1 g trufe negre…
Read more »





Supă ţărănească cu perişoare

6 February 2013
Supa_taraneasca_cu_perisoareSupă ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa, sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran. Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3 cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4 linguriţe pesmet pătrunjel maghiran   Mod de preparare: Se…
Read more »





Mere coapte cu frisca

6 February 2013
Mere_coapte_cu_friscaMere coapte cu frisca din: mere, zahar praf, frisca, dulceata de afine, nuci pisate, unt si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri zahar praf 100 g frisca 50 g dulceata de afine 2 linguri nuci pisate 1 lingura unt 1 lingurita scortisoara macinata   Mod de preparare: Curatati merele de cotoare si presarati in…
Read more »





Turnulet cu frisca

6 February 2013
Turnulet_cu_friscaTurnulet cu frisca din: unt, zahar, oua, faina, nuca tocata, ciocolata menaj, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 150 g unt 125 g zahar 3 oua 60 g faina 100 g nuca tocata marunt 200 g ciocolata menaj pentru servit: 6 mieji de nuca 150 ml frisca   Mod de preparare: Intr-un vas se freacă…
Read more »





Portofele cu varza rosie

6 February 2013
Portofele_cu_varza_rosiePortofele cu varza rosie din: piept de pui, varza rosie, unt, supa de pui din concentrat, otet de vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui o varza rosie, mica 50 g unt 250 ml supa de pui din concentrat 50 ml otet de vin 2 linguri ulei sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu ciuperci si salata creata

5 February 2013
Paste_cu_ciuperci_si_salata_creata_6Paste cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate, salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1…
Read more »





Sufleu de macaroane

5 February 2013
Sufleu_de_macaroaneSufleu de macaroane din: spanac, ceapa, usturoi, fire de telina, broccoli, sare, piper, ulei, rosii, macaroane, unt, faina, lapte, galbenus, smantana, cascaval si oregano. Ingrediente: 200 g spanac 1 ceapa 2 catei de usturoi 40 g fire de telina 300 g broccoli sare piper 3 linguri ulei 600 g rosii 300 g macaroane 2 linguri…
Read more »





Chiftelute de cartofi

5 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureChiftelute de cartofi din: cartofi, sare, piper, chimen, maghiran, ulei de masline, sunca de curcan, ceapa verde, usturoi, ardei iute si tofu. Ingrediente: 8 cartofi sare piper 1 praf chimen măcinat maghiran ½ lingură ulei de măsline 250 g şuncă de curcan 2 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 30 g tofu…
Read more »





Prăjitură marmorată

5 February 2013
Prajitura_marmorataPrăjitură marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao, prune, frisca si migdale. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar 4 oua 225 g faina 3 linguri lapte o fiola subtire esenta de vanilie 2 linguri cacao 10 prune din compot 200 ml frisca 100 g migdale   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »





Musaca de cartofi

5 February 2013
Musaca_de_cartofiMusaca de cartofi din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari rosii 400 g piept de pui 2 linguri ulei 2 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja si apoi lasati-i la racit. Curatati-i si taiati-i in…
Read more »





Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

5 February 2013
Ciorba_de_praz_cu_afumatura_si_ardei_iuteCiorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina zeama de varza 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute…
Read more »





Risotto cu dovleac si parmezan

5 February 2013
Risotto_cu_dovleac_si_parmezanRisotto cu dovleac si parmezan din: dovleac placintar, ulei de masline, supa de legume, unt, ceapa, telina apio, usturoi, frunza de dafin, orez, vin alb si parmezan. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar mic 4 linguri ulei de măsline 600ml supă de legume 50g de unt fără sare 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 ţelină Apio, tocată…
Read more »





Cocktail cu ananas si rom

5 February 2013
Cocktailuri_11Cocktail cu ananas si rom din: ananas, rom, suc de lamaie, suc de ananas si gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas 60 ml rom 100 ml suc de lamaie 100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca romul cu sucul de Lime,…
Read more »





Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci

5 February 2013
Aperitive_din_ficat_de_pasare_cu_ciuperciAperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare 150 g branza de vaci 2 oua 1 lingura cu ulei de floarea…
Read more »





Tocana de ciuperci

5 February 2013
Tocana_de_ciuperciTocana de ciuperci din: ciuperci albe, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe o vanata 20 g unt 20 g faina 200 ml vin alb sec o lingura ulei 2 rosii o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se…
Read more »





Ardei umpluti de post

5 February 2013
Ardei_umpluti_de_postArdei umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi, ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8 linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei verzi sare piper ulei   Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele sau mărunt.…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu legume in aluat calzone

5 February 2013
Pui_cu_legume_in_aluat_calzone_7Pui cu legume in aluat calzone din: piept de pui, ulei de masline, morcovi, tulpini te telina, usturoi, ceapa, cimbru uscat, mazare, branza cheddar, supa de pui, aluat calzone, ou, sare, piper si faina. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fiert si taiat marunt 2 linguri ulei de masline 2 morcovi, fin tocati 2 tulpini…
Read more »





Andive in sos de marar

5 February 2013
Andive_in_sos_de_mararAndive in sos de marar din: andive, mozzarella, cascaval, telemea, ceapa, smantana, usturoi, marar verde, sare si piper alb. Ingrediente: 4 andive mai mari sau 8 mai mici 100 g mozzarella 50 g cascaval 100 g telemea 1 ceapa 200 ml smantana 4 catei de usturoi 1 legatura marar verde sare piper alb   Mod…
Read more »





Salată de fasole boabe cu ceapa rosie

5 February 2013
Salata_de_fasole_boabe.pngO reteta delicioasa de fasole cu:fasole alba, ceapa rosie, otet, ulei, patrunjel, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel verde 3 roşii un ardei gras sare piper…
Read more »





Terina din linte si paste

5 February 2013
Terina_din_linte_si_pasteTerina din linte si paste din: linte rosie, paste scurte, oua, praz, ceapa, usturoi, ardei iute, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 200 g paste scurte 3 oua 1 fir praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute 1 lingura cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: FIerbeti…
Read more »





Placinta de peste

5 February 2013
Placinta_de_pestePlacinta de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt, sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2 bucati cod 800 ml lapte 2 cepe 100 g masline negre fara samburi un galbenus 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se păstrează 100…
Read more »





Retete vegetariene: Ghiveci călugăresc

5 February 2013
Ghiveci_calugarescGhiveci călugăresc din: ceapa, ulei de masline, rosii decojite, cartofi, ardei grasi, conopida, dovlecei, morcovi, varza, telina, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 3 cepe 4 linguri ulei de măsline 1 conservă roșii decojite întregi în suc de roșii 4 cartofi 2 ardei grași roșii 1 conopidă mică 2 dovlecei 2 morcovi 1 varză mică 1…
Read more »





Supa de iarna cu carne de vita

5 February 2013
Supe_4Supa de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente: 500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2 galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…
Read more »





Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc

5 February 2013
Pizza_Margherita.pngO reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola, parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei de masline. Ingrediente: roşii mozzarella busuioc rucola parmezan ulei de masline sare piper Ingrediente aluat: apa caldă drojdie făină ulei de măsline   Mod de preparare: Se prepară aluatul astfel: se pune într-un castronel…
Read more »





Cocktail Green Coconut

5 February 2013
Cocktail_Green_CoconutCocktail Green Coconut din: suc de ananas, suc natural de mere, galbenus, crema de cocos, curacao si cirese maraschino. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 6 cl suc natural de mere 1 galbenus 1 cl crema de cocos 1 cl Curacao albastru fara alcool cirese maraschino, cu codita   Mod de preparare: Mixam bine cu…
Read more »





Tagliatelle cu scoici

5 February 2013
Tagliatelle_cu_scoici.pngO reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare     Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…
Read more »





Rulouri de prosciutto cu sparanghel

5 February 2013
Rulouri_de_prosciutto_cu_sparanghel.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare     Mod de preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi…
Read more »





Retete simple: Bruschette

5 February 2013
Bruschette.pngO reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa, bagheta, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi anşoa baghetă de pâine ulei de măsline   Mod de preparare: Păstăile se fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi imediat se spală cu apă rece, iar…
Read more »





Pui cu nuci

5 February 2013
Pui_cu_nuci.pngO reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt. Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui tăiată în bucăţi de un centimetru   Mod de preparare: Se pune carnea de vită sau de…
Read more »





Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

5 February 2013
Gogosele_umplute_cu_creveti_prajiti_si_carne_de_porc_cu_sos_dulce_acrisor_8Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din: ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare. Ingrediente pentru gogosi: 1 lingura ulei de masline 500 g creveti, decojiti, decorticati si tocati marunt carnea de la 4-5 carnati…
Read more »





Vinete in aluat crocant

5 February 2013
vinete.jpgO reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă minerală ulei de floarea- soarelui sare piper   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe un…
Read more »





Supă cremă de legume (varianta)

5 February 2013
Supa_crema_de_legume.pngO reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…
Read more »





File de peşte cu sos alb

5 February 2013
File_de_peste_cu-_sos_alb.pngO reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro