marți, 14 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #53


Retete pentru Paste:

Briose cu crema de ciocolata

6 May 2013
Briose_cu_crema_de_ciocolataBriose cu crema de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, extract de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 1 cana = 250 ml 1 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt un praf de sare 125 g unt moale 3/4 cana zahar 2 oua 1 lingurita extract de vanilie…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar

5 May 2013
Pulpa_de_miel_la_gratarPulpa de miel la gratar din: ceapa, usturoi, frunze de rozmarin, coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si pulpe de miel.   Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatati 2 linguri de frunze de rozmarin proaspat Coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2 linguri ulei…
Read more »





Miel umplut si marinat la cuptor

5 May 2013
Miel_umplut_si_marinat_la_cuptorMiel umplut si marinat la cuptor din: miel, maruntaie de miel, taitei de casa, ceapa, ulei, ou, sare, piper, usturoi, hrean, ceapa, vin, boabe de piper negru, ulei, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 miel (3-3,5 kg) măruntaie de miel 3-4 pahare tăieței de casă 4 cepe 4 linguri ulei 1 ou sare piper negru…
Read more »





Carne de oaie marinata la cuptor

5 May 2013
Carne_de_oaie_marinata_la_cuptorCarne de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat paprica 0,5 pahar de ulei vegetal 1 ardei dulce 1 dovleac 1 vînătă medie 0,5 rădăcină de…
Read more »





Briose cu crema

5 May 2013
Briose_cu_cremadin: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua, zahar, mascarpone si frisca. Ingrediente: (1 cana=250ml) 1 1/2 cana faina 3/4 cana zahar 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 125 g margarina 4 banane 2 oua crema: 100 g zahar 250 g mascarpone 200 ml frisca  …
Read more »





File de miel cu spanac si bulgur

5 May 2013
File_de_miel_cu_spanac_si_bulgurFile de miel cu spanac si bulgur din: supa de legume, bulgur, bulion, chimen, spanac, file de miel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 ml supa de legume 250 g bulgur 2 linguri bulion 1/2 lingurita chimen 400 g spanac 600 g file de miel sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se…
Read more »





Pasca cu branza de vaci si migdale

5 May 2013
Pasca_cu_branza_de_vaci_si_migdalePasca cu branza de vaci si migdale  din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte. Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie…
Read more »





Carne de miel cu mazare si orez basmati

5 May 2013
Carne_de_miel_cu_mazare_si_orez_basmatiCarne de miel cu mazare si orez basmati din: carne de miel, mazare, ceapa, usturoi, ulei, chimen, cuisoare, cardamom, scortisoara, foi de adfin, coriandru, menta, ghimbir, sofran, supa, orez basmati si stafide. Ingrediente: 750 g carne de miel pentru gulas 150 g mazare congelata 2 cepe 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 linguri…
Read more »





Desert cu crema de portocale

5 May 2013
Desert_cu_crema_de_portocaleDesert cu crema de portocale din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, faina, praf de copt, oua, branza de vaci, unt, suc de portocale. Ingrediente: aluat: 200 g unt 170 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja de portocala rasa 250 g faina 1 lingurita praf de copt 4 oua…
Read more »





Carne de oaie cu fasole verde si sos

5 May 2013
Carne_de_oaie_cu_fasole_verde_si_sosCarne de oaie cu fasole verde si sos din: carne de oaie, fasole verde, ceapa, rosii, faina de grau, ulei, usturoi, sare, piper, foid e dafin, verdeata, ceapa, ulei, otet, cuisoare, coriandru, frunze de dafin si zahar. Ingrediente: 800 g carne de oaie 600 g fasole  verde 3 cepe 2 roşii 1 linguriţă făină de…
Read more »





Linguine cu miel şi pesto

5 May 2013
Linguine_cu_miel_si_pestoLinguine cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen, piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel. Ingrediente: 1 catel de usturoi 60 g seminte de pin 125 ml supa de legume 5 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Pasca umpluta cu kaizer

5 May 2013
Pasca_umpluta_cu_kaizerPasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250 g kaizer afumat 300 g frunze de fetica   Mod de preparare: Se incalzeste jumatate din…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta

5 May 2013
Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_mentaCotlete de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.   Ingrediente 8 cotlete de miel 1 lingurita ulei de masline 2…
Read more »





Ciulama de miel cu mamaliguta

5 May 2013
Ciulama_de_miel_cu_mamaligutaCiulama de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de…
Read more »





Ouă de prepeliţă la pahar cu somon afumat

5 May 2013
Oua_de_prepelita_la_pahar_cu_somon_afumatOuă de prepeliţă la pahar cu somon afumat din: mustar, marar tocat, ulei, otet de mere, sare, piper alb, fasole verde, oua de prepelita, ardei gras si somon afumat. Ingrediente: 4 lingurite mustar 1 lingurita marar tocat 1 lingura ulei 1 lingura otet de mere sare piper alb 100 g fasole verde 16 oua de…
Read more »





Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel

5 May 2013
Carne_de_oaie_marinata_cu_usturoi_si_patrunjelCarne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel din: carne de oaie, sare, piper, coriandru, maioneza, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat coriandru 0,5 pahar de maioneză 4 căţei de usturoi 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul…
Read more »





Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana

5 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_vita_usturoi_si_smantanaCiorba cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi ½…
Read more »





Drob cu carne de vita

5 May 2013
Drob_cu_carne_de_vitaDrob cu carne de vita din: carne de vita tocata, oua, maruntaie de vita, ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate (ficat, palcmani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru multa verdeata tocata…
Read more »





Ardei umpluti cu carne de miel

5 May 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_de_mielArdei umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 2 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 350 g carne de miel tocata 1 ou 2 linguri pesmet sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin

5 May 2013
Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_usturoi_confiat_si_sirop_de_vinCotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din: usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare, piper, vin, zahar.   Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3/4 ceasca ulei de masline 1 kg de cotlete de miel…
Read more »





Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar

5 May 2013
Frigarui_cu_ciuperci_si_ceapa_la_gratarFrigarui cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina, sare, piper si sare de lamaie. Ingrediente: 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci) 2 cepe 100 g şuncă 100 g slănină sare piper negru măcinat sare de lămîie   Mod de preparare: Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă…
Read more »





Friptură de miel cu hribi

5 May 2013
Miel_1Friptură de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi 1 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce sau iute 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel tocat marunt 1 capatana usturoi 5 linguri ulei 1 pahar…
Read more »





Grătar din carne de miel cu sos de legume

5 May 2013
MielGrătar din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta, usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: pentru marinata: 5 catei de usturoi 1 fir cimbru 1 fir rozmarin sucul de la…
Read more »





Pulpa de miel la cuptor cu legume si sos

5 May 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_legume_si_sosPulpa de miel la cuptor cu legume si sos din: pulpa de miel, sos harissa, usturoi, sare, piper, rozmarin, cartofi, suc de lamaie, ceapa, rosii tocate, foi de dafin, scortisoara, unt si vin rosu. Ingrediente: 1 pulpa de miel sos harissa 2 catei mari de usturoi sare, piper macinat 1/2 legatura de rozmarin 1 kg…
Read more »





Panacota cu vanilie si ciocolata

5 May 2013
Panacota_cu_vanilie_si_ciocolataPanacota cu vanilie si ciocolata din: frisca, lapte, zahar, ciocolata, esenta de vanilie, gelatina si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 100 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata esenta de vanilie gelatina frunze de menta   Mod de preparare: Punem 1 plic de gelatină în lapte, pentru a se dizolva. Punem…
Read more »





Pateuri cu carne de miel

5 May 2013
Pateuri_cu_carne_de_mielPateuri cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet 1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura: 750 g organe de miel (inima,…
Read more »





File de porc la gratar

5 May 2013
File_de_porc_la_gratarFile de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper. Ingrediente: 2-4 buc. de muşchi de porc 2-3 linguri de ulei vegetal 4 linguri de vin de masă 4-5 căţei de usturoi 100 g de slănină afumată sare piper negru măcinat   Mod de preparare: În carnea…
Read more »





Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură

5 May 2013
Tocanita_de_pui_cu_smântâna_si_garnituraTocăniţă de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 1 pui de 1,2 kg 100 ml ulei 500 g unt 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 700 g rosii 1 kg cartofi 150 g smantana…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

5 May 2013
Pulpa_de_miel_cu_morcovi_copti_si_piure_de_pastarnacPulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel, pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, lapte, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 kg de pastarnac 1 legatura de morcovi 1/2 lamaie 2 linguri de rozmarin 2 linguri de cimbru 4 linguri de…
Read more »





Prajitura savuroasa cu mac

5 May 2013
Prajitura_savuroasa_cu_macPrajitura savuroasa cu mac din: mac, lapte, faina, zahar pudra, oua, margarina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cana mac 1 cana lapte 2 cani de faina 2 cani de zahar pudra 4 oua 270 g margarina 1 varf cutit de bicarbonat otet   Mod de preparare: Amesteci laptele cu macul si-l incalzesti putin, fara sa-l…
Read more »





Cotlete de miel cu rozmarin

5 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_rozmarinCotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper 2 fire rozmarin 2 fire usturoi 50 ml ulei de masline 1 ardei iute 2 linguri otet aromat 100 ml vin alb 1 lingura unt…
Read more »





Ciorbă rădăuţeană cu smantana

5 May 2013
Ciorba_radauteana_cu_smantanaCiorbă rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Ruladă de curcan cu şuncă şi ou

5 May 2013
Rulada_de_curcan_cu_sunca_si_ouRuladă de curcan cu şuncă şi ou din: piept de curcan, cimbru verde, unt, sunca de praga, oua, apa, vin alb, sare, ulei, piper alb, morcovi, varza de bruxelles, unt, sare si piper. Ingrediente: pentru rulada: 600 g piept de curcan 3 linguri de cimbru verde 50 g unt 150 g feliute sunca de Praga…
Read more »

Friptura din muschi de vita cu legume

5 May 2013
Friptura_din_muschi_de_vita_cu_legumeFriptura din muschi de vita cu legume din: muschi de vita, ardei rgas, morcovi, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan sare piper   Mod de preparare: Taiem…
Read more »





Retete pentru Sfintele Sarbatori de Pasti!

4 May 2013
Retete_6Retete pentru Paste: Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati…
Read more »





Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !

4 May 2013
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !Retete pentru Paste: Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1…
Read more »





Bucate alese pentru Paşti

4 May 2013
Retete_5Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie Cotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.   Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte…
Read more »





Bucate alese pentru Paşte

4 May 2013
Retete_3Retete pentru Paste: Stufat de miel cu vin Stufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti

4 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_condimente_chinezesti_2Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel si orez fiert.   Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia…
Read more »





Friptura de miel cu unt si verdeata

4 May 2013
Friptura_de_miel_cu_unt_si_verdeataFriptura de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin, sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si usturoi. Ingrediente: friptura: 800 g pulpa de miel fara oase 300 ml supa de legume 150 ml vin alb sare piper cartofi: 800 g cartofi noi 2 linguri unt 1…
Read more »





Tocanita haiduceasca cu carne de vita

4 May 2013
Tocanita_haiduceasca_cu_carne_de_vitaTocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi, ardei capia, boia iute, foaie de dafin, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g cuburi de vita 2 cartofi mari 1 cana cu suc de rosii 2 linguri cu bulion 3-4 cepe 1 catel de usturoi 2 morcovi mari…
Read more »





Curry cu carne de miel

4 May 2013
Curry_cu_carne_de_mielCurry cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide, ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel, concentrat de legume, orez basmati, sofran. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate marunt 50 g stafide 40 g ghimbir, taiat felii 30 g nuci caju si migdale…
Read more »





Friptura din muschi de vita in crusta

4 May 2013
Friptura_din_muschi_de_vita_in_crustaFriptura din muschi de vita in crusta din: muschi de vita, sare, piper, boia, cimbru, busuioc, foaie de dafin, usturoi, ulei de masline, vin rosu demidulce, cartofi, morcovi, telina, unt si rozmarin. Ingrediente: 1 kg muşchi vită sau porc  sare  piper  boia dulce şi picantă  cimbru  busuioc  foaie de dafin  rozmarin măcinat 3 căţei usturoi pisaţi 3-4 linguri…
Read more »





Parjoala dietetica la cuptor

4 May 2013
Parjoala_dietetica_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine, patrunjel verde, oua, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie pâine pătrunjel verde 1 ou pesmet sare   Mod de preparare: Toci ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă şi ames­teci apoi cu ceapa, oul şi…
Read more »





Carne de vita la gratar

4 May 2013
Carne_de_vita_la_gratarCarne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin, verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3 linguri de ulei vegetal 2 linguri de vin sec ½ mănunchi de verdeaţă 1/3 praz sare piper negru măcinat   Mod de preparare: La prepararea acestui fel…
Read more »





Pilaf cu legume şi ciuperci

4 May 2013
Pilaf_cu_legume_si_ciuperci.pngO reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume. Ingrediente: 1 pahar sau 1 cană mică de orez 2 morcovi 1 dovlecel 2 ardei graşi 2 cepe 1/2 kg ciuperci boia dulce con­centrat legume   Mod de preparare: Speli orezul. Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică,…
Read more »





Supa minestrone cu pesto si slaninuta

4 May 2013
Supa_minestrone_cu_pesto_si_slaninutaSupa minestrone cu pesto si slaninuta din: busuioc, leurda, sare, seminte de pin, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, telina, slaninuta, rosii, supa de legume si macaroane. Ingrediente: Pesto:  3 fire de busuioc • 1 legătură leurdă • 1 praf de sare 2 linguri semințe de pin • 2 linguri parmezan ras 4 linguri…
Read more »





Friptura delicioasa de miel

4 May 2013
Friptura_delicioasa_de_mielFriptura delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper, condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de floarea soarelui, vin si usturoi verde. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1 legatura de verdeata sare piper condiment pentru carnea de miel boia dulce 4 capatani de usturoi foi de dafin…
Read more »





Negrese cu menta si ciocolata

4 May 2013
Negrese_cu_menta_si_ciocolataNegrese cu menta si ciocolata din: ciocolata amaruie, unt nesarat, zahar, oua, esenta de menta, faina, ciocolata after eight, ciocolata amaruie, esenta de menta si unt nesarat. Ingrediente: 325 g ciocolata amaruie, rupta bucati 250 g unt nesarat, taiat cuburi 400 g zahar 5 oua, batute 1/4 esenta de menta 200 g faina 16 bucati…
Read more »





Reteta zilei: Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita

4 May 2013
Sarmalute_in_foi_de_vita_cu_carne_de_miel_si_vita_05Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita din: carne tocata de vita, carne tocata de miel, orez, ceapa, rosii, menta, sare, piper, frunze de vita, suc de lamaie, felii de lamaie si salata asortata.   Ingrediente: 500g carne tocata de vita 500 carne tocata de miel 2 cesti de orez alb,…
Read more »





Tarta cu ceapa, branza si bacon

4 May 2013
Tarta_cu_ceapa_branza_si_baconTarta cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml branza dulce 3 oua 200 g cascaval…
Read more »





Risotto cu sos pesto

4 May 2013
Risotto_cu_sos_pestoRisotto cu sos pesto din: morcovi, orez, sos pesto, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 morcovi 100 g orez prefiert 500 g sos peso frunze de busuioc sare piper     Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare, împre­ună cu morcovul ras. Fierbem 10-12 minute, după care scurgem surplusul…
Read more »





Friptura de vita cu sos de vin

4 May 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_vinFriptura de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline, ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită  sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline  ardei roşu uscat  piper  boia dulce  cimbrişor 400 g pulpă de roşii   Mod de preparare: Carnea de…
Read more »





Placinta cu urzici

4 May 2013
Placinta_cu_urziciPlacinta cu urzici din: foi de placina, urzici, unt, cascaval, oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta din comert 500 g urzici 100 g unt sau margarina 150 g cascaval ras sau branza de oaie faramitata 2 oua   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă clocotită…
Read more »





Salata cu rosii si mozzarella (Salata Caprese)

4 May 2013
Salata_cu_rosii_si_mozzarellaSalata cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 rosii 200 g mozzarella ulei de masline frunze de busuioc   Mod de preparare: Spalam rosii si le taiem rondele. Aranjam farfuriile, alternand rondele de rosii cu bucatele de branza. Turnam ulei de masline si ornam cu frunze…
Read more »





Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume

4 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_fasole_si_legumeCiorba cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de miel cu sos picant

4 May 2013
Chiftelute_de_miel_cu_sos_picant_2Chiftelute de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir, sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos, sare, coriandru si otet de mere.   Ingrediente chiftelute de miel: 500g carne tocata de miel 1/4 ceasca ceapa tocata 2 ardei chili, fara seminte,…
Read more »





Prajitura cu dovleac si scortisoara

4 May 2013
Prajitura_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, scortisoara, oua, faina, zahar vanilat, ulei, lamaie, unt, sare, dovleac. Ingrediente umplutura: 100 g zahăr 1/2 dovleac 1 lingură cu unt 1-2 linguriţe scorţişoară Ingrediente blat: 5 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 pliculeţ de zahăr vanilat 5 linguri ulei Raza Soarelui 1 lămâie 1…
Read more »





Crema catalana cu portocala si frunze de menta

4 May 2013
Crema_catalana.pngO reteta delicioasa de crema catalana cu: lamaie, lapte, smantana, scortisoara, zahar, galbenusuri, portocale, zahar brun, amidon de porumb, frunze de menta. Ingrediente: 1 lămâie 400 ml lapte (3,5% grăsime) 400 g smântână dulce grasă 1 linguriţă scorţişoară 150 g zahăr 6 gălbenuşuri 3-4 portocale 6-8 linguriţe de zahăr brun 1-2 linguri amidon de porumb…
Read more »





Ficat de porc la gratar

4 May 2013
Ficat_de_porc_la_gratarFicat de porc la gratar din: ficat de porc, sare si piper. Ingrediente: 600 g de ficat de porc sau de vită sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu…
Read more »





Ruladă, din carne de miel

4 May 2013
Rulada,_din_carne_de_mielRuladă din carne de miel din: carne de miel, vin, oua, morcovi, ciuperci, mustar, condiment, sare, piper, lipii, ceapa, marar si cascaval. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 pahar de vin alb 3 oua 2 morcovi potriviti ca marime 200 g ciuperci 1 lingura mustar 1 cub condiment sare piper dupa gust 2 lipii…
Read more »





Pudding cu ciocolata

4 May 2013
Pudding_cu_ciocolataPudding cu ciocolata din: unt, cacao, ciocolata amaruie, oua, esenta de migdale, zahar tos, faina, ciocoalta si scortisoara. Ingrediente: 200 g unt, taiat cuburi plus pentru uns 2 linguri cacao pentru presarat 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 2 oua, separate 1 lingurita esenta de vanilie sau de migdale 100 g zahar tos 80 g…
Read more »





Tartă cu somon

4 May 2013
Tarta_cu_somonTartă cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua, smanana, sare, piper si usturoi. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g unt 5 g sare 2 linguri otet 50 ml apa umplutura: 1 kg spanac proaspat 300 g file de somon proaspat 3 oua 250 ml smantana sare piper 1…
Read more »





Pulpa de rata cu cartofi si orez

4 May 2013
Pulpa_de_rata_cu_cartofi_si_orezPulpa de rata cu cartofi si orez din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul…
Read more »





Pasca cu smantana si blat de biscuiti

4 May 2013
Pasca_cu_smantana_si_blat_de_biscuitiPasca cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana, oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie   Mod de preparare: Biscuitii se…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de afine

4 May 2013
Smoothie_de_afine_3Smoothie de afine din: afine, lapte,  iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop de arțar sau miere frunze…
Read more »

Carne de vitel cu sote de legume

4 May 2013
Carne_de_vitel_cu_sote_de_legumeCarne de vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru si vin roze. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi 6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de preparare:…
Read more »





Cotlet de miel la gratar cu salata

4 May 2013
Cotlet_de_miel_la_gratar_cu_salataCotlet de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie 100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie, taiata marunt O jumatate…
Read more »





Pulpa de vitel in crusta de ierburi

4 May 2013
Pulpa_de_vitel_in_crusta_de_ierburiPulpa de vitel in crusta de ierburi din: pulpa de vitel, ulei de masline, busuioc, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de vitel 100 ml ulei de masline busuioc uscat cimbru uscat marar uscat patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpa întreagă în apă cu sare, timp de 30-40…
Read more »





Rulouri cu piure

4 May 2013
Rulouri_cu_piure.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: file de porc, sare, ou, piper, faina, morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii, busuioc. Ingrediente: 800 g file de porc sare piper 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc   Mod de…
Read more »





Tocanita cu carnati afumat si branza de oaie

4 May 2013
Tocanita.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:branza de oaie, carnati afumati, oua, untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g untură 3 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti uşor în untura încinsă. Adaugi apoi cârnaţii tăiaţi felii subţiri şi îi…
Read more »





Strudel cu mere, scortisoara si smantana

4 May 2013
Strudel_cu_mere_si_scortisoara.pngO reteta delicioasa de strudel cu:faina, unt, smantana, ou, sare, otet, mere, scortisoara, gris. Ingrediente aluatul I: 200 g făină 200 g unt Ingrediente aluatul II: 200 g făină 3-4 linguri smântână 1 ou puţină sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 1 kg mere 3 linguri griş scorţişoară 1 plic zahăr pudră cu aromă de…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu frisca si gem de zmeura

3 May 2013
Tort_cu_frisca_si_gem_de_zmeura_8Tort cu frisca si gem de zmeura din: faina, zahar pudra, unt, praf de copt, esenta de vanilie, oua, apa, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, gem de zmeura si zahar pudra.   Ingrediente pentru blat: 250g faina 250g zahar pudra 250g unt nesarat 1 lingurita praf de copt ½ lingurita esenta de vanilie 4…
Read more »





Frigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar

3 May 2013
Frigarui_din_ficat_de_pasare_cu_sunca_si_ceapa_la_gratarFrigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar din: ficat, sunca, ceapa, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 400 g de ficat 100 g de şuncă sau muşchi afumat 1-2 cepe ½ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie…
Read more »





Supa cu rasol de miel si legume

3 May 2013
Supa_cu_rasol_de_miel_si_legumeSupa cu rasol de miel si legume din: rasoluri de miel, ceapa, telina, morcovi, cartofi, supa de rosii, rosii deshidratate, apa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoluri de miel, taiate in felii 1 ceapa taiata marunt 3 tulpini de telina, taiate 2 morcovi, taiati in bucati mici 2 cartofi mari, curatati si taiati 1…
Read more »





Cotlet de porc cu ierburi

3 May 2013
Cotlet_de_porc_cu_ierburiCotlet de porc cu ierburi din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1-1,5 cotlet de porc fara os 4 cartofi mari 4-5 catei de usturoi cimbru piper negru boabe sare piper   Mod de preparare: Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în…
Read more »





Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura

3 May 2013
Prajitura_cu_ciocolata_migdale_si_zmeuraPrajitura cu ciocolata, migdale si zmeura din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, unt nesarat, oua, zahar tos, migdale, cacao, praf de copt si zmeura. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 100 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 200 g unt nesarat, taiat cuburi 4 oua 200 g zahar tos 200 g migdale macinate 50…
Read more »





Aperitive cu carne tocata

3 May 2013
Aperitive_cu_carne_tocataAperitive cu carne tocata din: carne tocata, usturoi verde, ceapa verde, nuca, ou, busuioc verde, ierburi provensale, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (porc, pasare) 2 fire de usturoi verde 4 fire de ceapa verde 2 linguri cu nuca macinata fin 1 ou 1 lingura cu busuioc verde tocat marunt 1 lingurita cu…
Read more »





Cotlete de miel cu sos si fasole verde

3 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, sos de soia, unt, orez, zahar brun, lamaie si sos chili. Ingrediente: 600g cotlete de miel 500g fasole verde 50ml sos oyster 50ml sos soia 50g unt 20ml ulei de orez 1 lingura zahar brun 2-3 feliute lamaie sos…
Read more »





Muschi de vita cu ciuperci si smantana

3 May 2013
Muschi_de_vita_cu_ciuperci_si_smantanaMuschi de vita cu ciuperci si smantana din: cartofi, ceapa rosie, lamaie, muschi de vita, ciuperci, smantana, unt, vin rosu, patrunjel verde, mirodenii, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 ceapa rosie 1 lamaie 500g muschi de vita, gata feliat la macelarie 500g ciuperci 200g smantana 100g unt 300ml vin rosu patrunjel verde mirodenii sare…
Read more »





Drob de porc cu mere

3 May 2013
Drob_de_porc_cu_mereDrob de porc cu mere  din: carne de porc, orez, ceapa, mere, oua, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 100 g orez 1 ceapa 2 mere 2 oua 1 lingurita cu piper alb macinat 1 varf de nucsoara sare   Mod de preparare: Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt…
Read more »





Briose cu carne de miel si cascaval

3 May 2013
Briose_cu_carne_de_miel_si_cascavalBriose cu carne de miel si cascaval din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi, pesmet, oua, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g pulpă de miel tocată 3 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet 3 ouă 6 ouă de prepeliţă 30 ml smântână lichidă 50 g…
Read more »





Tartă de ciocolată şi sos caramel

3 May 2013
Tarta_de_ciocolata_si_sos_caramelTartă de ciocolată şi sos caramel din: faina, cacao, zahar pudra, unt sarat, galbenusuri, ciocolata amaruie, coniac, galbenus, zahar, frisca, cacao, sos caramel si sare grunjoasa. Ingrediente: 175 g făina 50 g cacao 50 g zahăr pudră 140 g unt sărat, tăiat cuburi 3 gălbenuşuri pentru umplutura: 150 g ciocolată amăruie cu 70% cacao, ruptă…
Read more »





Reteta zilei: Shake cu inghetata de vanilie

3 May 2013
Shake_cu_inghetata_de_vanilie_17Shake cu inghetata de vanilie din: curmale, lapte praf, lapte, inghetata de vanilie.   Ingrediente: Curmale taiate bucati 2 lingurite de lapte praf ¼ cana de lapte 4 cesti inghetata de vanilie 3 cupe inghetata de vanilie – pentru garnitura   Mod de preparare: Adaugati curmalele, laptele praf, laptele si 4 cupe de inghetata la…
Read more »





Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana

3 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_legume_si_smantanaCiorba cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie, cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei rgas, rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne grasă de oaie 4 cartofi 4 cepe 2 rădăcini de pătrunjel ½…
Read more »





Chec cu spanac

3 May 2013
Chec_cu_spanacChec cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac, ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2 oua 2 ceapa potrivite 1 lingurita cu menta tocata 1 lingurita cu piper negru macinat sare pentru umplutura: 1 kg spanac verde 3 fire de ceapa…
Read more »





Piept de porc la gratar

3 May 2013
Piept_de_porc_la_gratarPiept de porc la gratar din: piept de porc, ulei vegetal, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de porc fără oase 1 lingură de ulei vegetal ¼ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2bucăşi la porţie),…
Read more »





Ruladă cu spanac si somon afumat

3 May 2013
Rulada_cu_spanac_si_somon_afumatRuladă cu spanac si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza de vaci, sare, faina, praf de copt, usturoi, file de somon afumat si parmezan. Ingrediente: 400 g spanac congelat (tocat) 5 ou 160 g crema de branza de vaci 1/2 lingurita de sare 3 linguri faina 1/2 plic praf de copt 3 catei…
Read more »





Drob picant de miel cu ceapa verde

3 May 2013
Drob_de_miel_1Drob picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua, unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă 250 unt 2 cepe albe  miezul de la o baghetă 250 lapte  sare  piper  cimbru  o lingură pesmet  ceapă verde şi…
Read more »





Curcan umplut cu ficatei de pui

3 May 2013
Curcan_umplut_cu_ficatei_de_puiCurcan umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin. Ingrediente: 1 curcan mic 300 g ficatei 2-3 fire de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 200 g migdale 1 mar (umplutura) piper negru…
Read more »





Ciorba de miel dreasa cu smantana

3 May 2013
Ciorba_de_miel_dreasa_cu_smantanaCiorba de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1…
Read more »





Reteta zilei: Gulas de pui

3 May 2013
Gulas_de_pui_13Gulas de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii, piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare, smantana.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6 ardei grasi, tocati…
Read more »





Tarta cu spanac si carne

3 May 2013
Tarta_cu_spanac_si_carneTarta cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute, unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella. Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci Champignon 1 ardei iute 1 lingura…
Read more »





Cozonac cu mac

3 May 2013
Cozonac_cu_macSe prepară maia, din 50 g drojdie proaspătă, puţin lapte călduţ, o linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri făină. Se lasă să crească. Se rade coaja de la 1/2 portocală şi 2 limette şi se stoarce sucul de limette. Se cerne 1 kg făină. Se face o gropiţă la mijloc. Se freacă 5 gălbenuşuri cu…
Read more »





Pulpa de miel impanata cu garnitura

3 May 2013
Miel_7Pulpa de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin   Mod de preparare: Pulpa…
Read more »





Spuma de martipan

3 May 2013
Spuma_de_martipanSpuma de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun, frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici. Ingrediente: 200 g stafide 4 linguri coniac 100 g martipan alb 2 croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet) 125 g zahar brun (sau alb) 2 oua, separate 450 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de…
Read more »





Placinta cu afumatura

3 May 2013
Placinta_cu_afumaturaPlacinta cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai, faina, usturoi verde, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc 100 g slaninuta afumata 2 linguri malai 2 linguri faina 2 legatura usturoi verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu…
Read more »





Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel

3 May 2013
Legume_de_primavara_cu_sos_pesto_de_patrunjelLegume de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 500 ml supa limpede de legume 300 g morcovi noi 300 g pastarnac, taiat pe jumatate daca e necesar 200 g…
Read more »





Friptura de miel in crusta

3 May 2013
MielFriptura de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare, vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce 4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva…
Read more »

Garnitura de cartofi rondele cu branza feta

3 May 2013
Garnitura_de_cartofi_rondele_cu_branza_fetaGarnitura de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de ceapa verde   Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »





Reteta zilei: Oua umplute cu masline verzi

3 May 2013
Oua_umplute_cu_masline_verzi_7Oua umplute cu masline verzi din: oua, masline verzi, capere, maioneza, iaurt, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper si masline.   Ingrediente: 6 oua 9-10 masline verzi, tocate 1 lingura capere tocate marunt 2 linguri maioneza 2 linguri iaurt 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita ulei de masline sare și piper proaspat macinat negru…
Read more »





Rulada din pulpa de miel cu verdeata

3 May 2013
Rulada_din_pulpa_de_miel_cu_verdeataRulada din pulpa de miel cu verdeata din: nuci de pin, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie, masline, usturoi, ulei de masline, pulpa de miel, vin si supa de miel. Ingrediente: 100 g nuci de pin, usor rumenite  o legatura de menta, frunzele rupte coaja si zeama de la 1 lamaie 75 g masline…
Read more »





Costita de porc marinata la gratar

3 May 2013
Costita_de_porc_marinata_la_gratarCostita de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe…
Read more »





Bors de miel cu leustean si smantana

3 May 2013
Supa si ciorbeBors de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, ceapa, morcovi, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana si galbenusuri. Ingrediente: un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi  o ceşcuţă orez 500 borş  leuştean  sare  piper 300 smântână 4 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se…
Read more »





Foietaj cu praz si costita

3 May 2013
Foietaj _cu_praz_si_costitaFoietaj cu praz si costita din: costita, unt, praz, vin, smantana, foietaj si cimbru. Ingrediente: 100 g costita, taiata cuburi 20 g unt 2 fire praz, taiat felii 100 ml vin alb sec 6 linguri smantana 500 g foietaj 4 fire cimbru, sfaramat   Mod de preparare: încinge cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte costiţa…
Read more »





Supa de papadie

3 May 2013
SupeSupa de papadie din: frunze de papadie, smantana, pastarnac, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si verdeata. Ingrediente: 250 g frunze de papadie 2-3 linguri smantana 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri orez sare verdeata tocata   Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi spălat îl pui să fiarbă într-un litru de apă…
Read more »





Cotlete de miel cu usturoi si boia la cuptor

3 May 2013
Miel_1Cotlete de miel la cuptor din: costite de miel, sare, piper, ulei, usturoi, boia iute, cimbru si vin vin alb. Ingrediente: 800 g costiţe de miel sare  piper  ulei 3-4 fire usturoi  boia iute şi dulce  cimbru 300 ml vin alb demisec   Mod de preparare: Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg…
Read more »





Preparate gustoase pentru masa de Paşti

2 May 2013
Retete_7Preparate pentru masa de Paşti: Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi 2 May 2013 Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin…
Read more »





Preparate delicioase pentru masa de Paşti

2 May 2013
Retete_6Preparate pentru masa de Paşti:   Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci 11 April 2013 O reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150  g şuncă 3 linguri de caşcaval  ras 150 g ciuperci 100 g spanac…
Read more »





Preparate delicioase pentru masa de Paşte

2 May 2013
Retete_5Preparate pentru masa de Paşte:   Rulouri din curcan cu sos gazpacho 16 April 2013 O reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi, usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia, castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1 legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2…
Read more »





Preparate gustoase pentru masa de Paşte

2 May 2013
Retete_4Preparate pentru masa de Paşte:   Pasca cu branza si smantana 20 April 2013 Pasca cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca, stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o…
Read more »





Preparate pentru masa de Paşti

2 May 2013
Retete_1Retete pentru masa de Paşti: Ciorba cu costita de miel 29 April 2013 Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper…
Read more »





Preparate pentru masa de Paşte

2 May 2013
Retete_peste_Paste_1Retete pentru masa de Paşte:   Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado 1 May 2013 Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere.   Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2…
Read more »





Reteta zilei: Mousse cu crema de branza si capsuni

2 May 2013
Mousse_cu_crema_de_branza_si_capsuni_8Mousse cu crema de branza si capsuni din: biscuiti, unt, branza mascarpone, zahar, capsuni, menta.   Ingrediente: 6 biscuiti 30 g unt, la temperatura camerei Ingrediente pentru crema de branza: 500 gr branza mascarpone 200 ml frisca 4-5 linguri de zahar 300 gr capsuni macerate in jumatate lingura otet balsamic si ¾ lingura de zahar…
Read more »





Friptura de miel cu sos de piper

2 May 2013
Friptura_de_miel_cu_sos_de_piperFriptura de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose, ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel sare piper 200 ml vin rose ulei Pentru sos: piper verde şi negru 150 g unt 3 lingurite făină 200 ml lapte dulce cimbru uscat şi verde Mod de preparare: Se pregăteşte carnea…
Read more »





Bors de miel cu loboda si stevie

2 May 2013
Bors_de_miel_cu_loboda_si_stevieBors de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie, leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua. Ingrediente: 800 g carne de miel pentru bors 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac 1 ardei gras 1 ardei iute 1/2…
Read more »





Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi

2 May 2013
Costite de miel cu sote de morcovi si cartofiCostite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin rose dulce 3-4 linguri ulei de măsline 5-6 căţei de usturoi cimbru uscat şi verde 2-3 crengute rozmarin sare piper…
Read more »





Ceafa de porc cu sos de ghimbir

2 May 2013
Ceafa_de_porc_cu_sos_de_ghimbirCeafa de porc cu sos de ghimbir din: ceafa de porc, ardei gras, sare, ulei, mustar, vin, miere, boia iute, usturoi, ghimbir, apa si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 1 ardei gras (rosu sau galben sau 1/2 rosu, 1/2 galben) 1 ceapa mica sare ulei pentru sos: 1 ceasca de…
Read more »





Antricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola

2 May 2013
Antricot_de_vitel_cu_sos_de_branza_si_salata_de_rucolaAntricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola din: antricoate de vitel, crema de branza, ceapa verde, ardei capia, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 antricoate de vitel 400 g crema de banza 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia rosu 1 legatura marar 3-4…
Read more »





Drob de pui cu morcovi si ardei gras

2 May 2013
Drob_de_pui_cu_morcovi_si_ardei_grasDrob de pui cu morcovi si ardei gras din: carne de pui, oua, ardei gras, morcovi, ceapa verde, frunze de patrunjel verde, piper, porumb, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui tocata (pulpa si piept) 2 oua 1 ardei gras rosu 2 morcovi 3 fire de ceapa verde 1 mana de frunze de…
Read more »





Rulada de curcan cu bacon si ciuperci

2 May 2013
Rulada_de_curcan_cu_bacon_si_ciuperciRulada de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon, ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb. Ingrediente: 2 pulpe de curcan (inferioare) 200 g sunca slaba 100 g bacon 1 ceapa mare 100 g nuca 300 g ciuperci 1 lingura cu pesmet 2 catei de usturoi 200 ml vin alb…
Read more »





Pulpa de miel la tava cu garnitura

2 May 2013
Miel_9Pulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Read more »





Rulada de vita cu verdeturi in foitaj

2 May 2013
Rulada_de_vita_cu_verdeturi_in_foitajRulada de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa, usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare, piper si scortisoara. Ingrediente: muschi de vita, bcuata intreaga 4-5 legaturi leurda 2 cepe 1 legatura usturoi verde 1 legatura ceapa verde 250 g nuci pisate 500 g aluat foitaj 4…
Read more »





Carne de porc cu praz si morcovi

2 May 2013
Carne_de_porc_cu_praz_si_morcoviCarne de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2 fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi fleica…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar

2 May 2013
Coaste_de_miel_cu_sos_de_mustar_3Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »





Ruladă de pui cu sos de rodie

2 May 2013
Rulada_de_pui_cu_sos_de_rodieRuladă de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 3 fire de ceapa verde 2-3 catei de usturoi 1 pumn de busuioc 1 lingura cu alune macinate 50 g rosii uscate…
Read more »





Frigarui de oaie la gratar

2 May 2013
Frigarui_de_oaie_la_gratarFrigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3 linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală)…
Read more »





Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor

2 May 2013
Friptura_de_miel_cu_ceaapa_si_telina_la_cuptorFriptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi 3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin alb…
Read more »





Prajitura cu nuca si crema de branza

2 May 2013
Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_branzaPrajitura cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt, nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 125 g faina 2 oua 1 lingurita cu praf de copt 50 g nuca 200 g crema de branza 100 g zahar pudra pentru…
Read more »





Tocanita de miel cu ceapa si morcovi

2 May 2013
Tocanita_de_miel_cu_ceapa_si_morcoviTocanita de miel cu ceapa si morcovi  din: carne de miel, ceapa, morcovi, usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Read more »





Cum se prepara Drobul de Miel

2 May 2013
Cum_se_prepara_Drobul_de_MielCum se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla, lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper, otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel – ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte 2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de napi si telina

2 May 2013
Supa_de_napi_si_telina_5Supa de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei de masline, unt nesarat si smantana.   Ingrediente: 230g telina 150g ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de masline 50g unt nesarat 150ml smantana   Mod de preparare: Curatati, spalati si taiati…
Read more »

Pandispan cu mere

2 May 2013
Pandispan_cu_merePandispan cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt, sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare. Ingrediente: 350 g zahar 115 g unt 170 g crema de branza 2 oua 180 g faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 2 lingurite cu…
Read more »





Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti

2 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_fasole_verde_morcovi_si_buretiCotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar, ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde 250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Read more »





Biftec din carne de vita la gratar

2 May 2013
Biftec_din_carne_de_vita_la_gratarBiftec din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »





Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta

2 May 2013
Placintele_cu_carne_de_miel_ceapa_verde_si_mentaPlacintele cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare piper…
Read more »





Prajitura in doua culori

2 May 2013
Prajitura_in_doua_culoriPrajitura in doua culori din: crema de branza, zahar, ou, rom, unt, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: pentru blat alb: 250 g crema de branza 50 g zahar 1 ou 1 1/2 lingurite cu rom pentru blat maro: 150 g unt 135 g zahar 3 oua 120 g…
Read more »





Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana

2 May 2013
Friptura_de_miel_in_aluat_cu_ciuperci_si_smantanaFriptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare, zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana. Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare 1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg carne de miel (pulpă de miel…
Read more »





Antricot de vita la gratar

2 May 2013
Antricot_de_vita_la_gratarAntricot de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei. Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper negru măcinat 1/3 pahar de mujdei   Mod de preparare: Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi…
Read more »





Cornuri cu nucă si ciocolată

2 May 2013
Cornuri_cu_nuca_si_ciocolataCornuri cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar, scortisoara, ou si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 200 ml bors de casa 300 g nuca 50 g cacao 100 g zahar scortisoara 1 ou sare   Mod de preparare: Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi…
Read more »





Reteta zilei: Sos olandez

2 May 2013
Sos_olandez_1Sos olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de suc de lamaie Sare si piper   Mod de preparare: Pune sucul de lamaie intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se incalzește untul pana cand s-a…
Read more »





Antricot de miel cu orez si ardei gras

2 May 2013
Antricot_de_miel_cu_orez_si_ardei_grasAntricot de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas, ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe 700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper   Mod de…
Read more »





Pască vieneză

2 May 2013
Pasca_vienezaPască vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare. Ingrediente: 1 kg mascarpone 8 oua 150 g zahar 3 linguri cu amidon 50 g stafide aurii 300 g zahar pudra 3 lamai esenta de vanilie portocala confiata coniac/rom sare   Mod de preparare: Dă stafidele…
Read more »





Cotlete de berbecut cu cartofi si salata

2 May 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_cartofi_si_salataCotlete de berbecut cu cartofi si salata din: cotlete de berbecut, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut cu os 4 cartofi mari 400 g spanac roaspat 1 legatura ceapa verde 40 g unt 4-5 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod…
Read more »





Pasca pentru Masa de Paşte

2 May 2013
Pasca_pentru_Masa_de_PastePasca pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina, zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de portocala lapte…
Read more »





Miel umplut cu orez si stafide

2 May 2013
Miel_umplut_cu_orez_si_stafideMiel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan 2 cepe  sare  piper  pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide 1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado

1 May 2013
Inghetata_cu_fistic_spanac_si_avocado_6Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere.   Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2 linguri miere     Mod de preparare: Pasati fisticul la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna…
Read more »





Friptură de pui în stil toscan

1 May 2013
Friptura_de_pui_în_stil_toscanFriptură de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici 4 piepti de pui fara os 2-3 lamai potrivite zeama de la o lamaie 2 legaturi usturoi verde 1…
Read more »





Friptura de miel cu legume, branza si spanac

1 May 2013
Friptura_de_miel_cu_legume_branza_si_spanacFriptura de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac, parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Read more »





File de somon cu paste si rozmarin

1 May 2013
File_de_somon_cu_paste_si_rozmarinFile de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina, lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin. Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară  sare  piper negru boabe și măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce   Mod de…
Read more »





Chec de brânză cu nucă si stafide

1 May 2013
Chec_de_brânza_cu_nuca_si_stafideChec de brânză cu nucă si stafide din: branza ricott, unt, zahar, oua, faina, unt, stafide galbene, rom, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 150 g branza ricotta 150 g unt 150 g zahar 5 oua 50 g faina 50 g unt 50 g stafide galbene rom/coniac coaja de portocala sare   Mod de preparare:…
Read more »





Supa cu fasole si costita afumata

1 May 2013
Supa_cu_fasole_si_costita_afumataSupa cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, patrunjel si piper. Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina de patrunjel 80 ml ulei 1…
Read more »





Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb

1 May 2013
Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_sos_albFrigarui de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana. Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…
Read more »





Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii

1 May 2013
Pasca_Raw_Vegana_cu_fructul_pasiuniiPasca Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric, caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju. Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale 80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100…
Read more »





Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura

1 May 2013
Piept_de_curcan_la_gratar_cu_sos_si_garnituraPiept de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt, ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei, ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente: 800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…
Read more »





Ruladă de carne cu sos de ierburi

1 May 2013
Rulada_de_carne_cu_sos_de_ierburiRuladă de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de patrunjel 3 catei de usturoi…
Read more »





Ciorba de miel cu smantana

1 May 2013
Sour vegetable soup with lamb for Easter  (Not available for Hungary)Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume

1 May 2013
Burgeri_cu_carne_de_pui_si_legume_7Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 telina, tocata marunt 1…
Read more »





Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval

1 May 2013
Retete_1Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval din: pipote de pui, ficatei de pui, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 500 g ficatei de pui 500 g ciuperci champignon (oprim 100 g pentru decor) 500 g ceapa (din care 250 g ceapa verde)…
Read more »





Invârtită cu mac

1 May 2013
Invârtita_cu_macInvârtită cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt 1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g mac 100 g zahar brun 120…
Read more »





Cuscus cu papaya si capere

1 May 2013
Cuscus_cu_papaya_si_capereCuscus cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50 cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare şi o aşezăm pe baie de abur. Acoperim şi lăsăm…
Read more »





Melci glazurati

1 May 2013
Melci_glazuratiMelci glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate 200 g zahar pudra suc de lamaie esenta de vanilie sare   Mod de preparare:…
Read more »





Ouă de prepeliţă vopsite

1 May 2013
Oua_de_prepelita_vopsiteOuă de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente: 20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet apa (pentru fiert ouale)   Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în apă rece, cât să…
Read more »





Cozonac cu cacao si scortisoara

1 May 2013
Cozonac_cu_cacao_si_scortisoaraCozonac cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea, lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea. Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2 oua 60 g unt topit 560 g faina sare pentru…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

1 May 2013
Friptura_de_vita_si_creveti_la_gratar_cu_suc_de_limeta_19Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt.   Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro