27 January 2013

Spaghete
orientale din: radacina de ghimbir, ceapa verde, spaghete, unt cu
verdeata, boabe de piper, sare, suc de lamaie si fire de patrunjel.
Ingrediente: 1 radacina de ghimbir (1,5 cm) 3 fire de ceapa verde 500 g
spaghete 100 g unt cu verdeata boabe de piper (usor macinate) sare sucul
de la 1/2 lamaie cateva…
Read more »
27 January 2013

Ruladă
de curcan cu ciuperci si legume din: samburi de pin, busuioc, rosii
uscate, crema de branza de vaci, sare, piper, piept de curcan, ulei de
masline, praz, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci champignon, gem de caise
si rosii cherry. Ingrediente: 60 g sâmburi de pin 4 fire busuioc 250 g
roșii uscate în ulei 400…
Read more »
27 January 2013

Cocktail
cu capsuni si miere din: capsuni, miere, suc de portocale rosii si
felii de limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 300 g
caspuni 1 lingura miere 0,3 l suc de portocale rosii 4 felii de limeta
Mod de preparare: Spalam si curatam capsunile, apoi le mixam cu miere
intr-un mixer. COmpletam cu…
Read more »
27 January 2013

Chec
glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc
de lamaie, zahar pudra si apa. Ingrediente: pentru aluat: o lamaie 120 g
unt 150 g zahar 150 g faina 1/2 pliculet praf de copt 6 linguri lapte 3
oua pentru glazura: sucul unei lamai 100 g zahar pudra 2 linguri apa…
Read more »
27 January 2013

Ciuperci
cu cascaval si ceapa la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi,c ascaval,
ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci intregi 2
cepe 3 catei de usturoi 200 g cascaval o lingura ulei cateva fire de
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie
peştişori. Ciupercile se curăţă şi…
Read more »
27 January 2013

Rulada
pudrata cu cocos din: oua, zahar, faina, sare, zahar vanilat,
galbenusuri, cacao, cafea solubila, lapte, unt, zahar pudra, faina,
zahar vanilat si nuca de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4
linguri zahar 3 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru
crema: 3 galbenusuri 3 linguri cacao o lingura cafea solubila…
Read more »
27 January 2013

Taitei
in stil asiatic din: morcovi, fasole verde, praz, ulei, sare, piper,
taitei, oua, patrunjel, sos de soia si supa de legume. Ingrediente: 300 g
morcovi 250 g fasole verde 500 g praz 2 linguri ulei sare piper 300 g
taitei 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri sos de soia 300 ml
supa…
Read more »
27 January 2013

Carnati
in vin alb din: carnati, unt, vin alb si cimbru. Ingrediente: 800 g
carnati proaspeti 100 g unt 200 ml vin alb 2 linguri cimbru proaspat
Mod de preparare: Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se pune
jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa un minut si apoi se asaza
carnatii. Se…
Read more »
27 January 2013

Noodles
cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei
iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos,
lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan
negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat 1 bucata de ghimbir
proaspat, tocat 1 tulpina lemongrass 1 ardei iute,…
Read more »
27 January 2013

Cotlete
de porc cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ceapa,
untura, sare, piper, cotlete de porc, mustar de dijon, supa de carne,
samntana si cascaval ras. Ingrediente: 200 g varză de Bruxelles 800 g
cartofi 1 ceapă 2 linguri untură topită sare piper 4 cotlete de porc cu
os 1 lingură muştar…
Read more »
27 January 2013

Tocana
de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion,
cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2
cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un…
Read more »
27 January 2013

Placinta
de clatite din: faina, ou, lapte, ulei, sare, ciuperci, ceapa, sare,
piper, carne tocata de porc, unt si cascaval. Ingrediente: pentru
clatite: 100 g faina un ou 250 ml lapte o lingura ulei un praf sare
pentru garnitura de ciuperci: 150 g ciuperci conservate o ceapa mica
sare piper 150 g carne tocata de…
Read more »
27 January 2013

Prăjitură
cu ciocolată si rom din: migdale, zahar, ciocolata neagra de menaj,
rom, unt, oua, faina, sare, ciocolata alba de menaj, unt si fulgi de
porumb. Ingrediente: 150 g migdale 350 g zahar 250 g ciocolata neagra de
menaj 4 linguri rom sau amaretto 250 g unt topit 6 oua 250 g faina un
varf…
Read more »
26 January 2013

Spirale
presarate cu kaizer din: kaizer, praz, ceapa, unt, sare, piper, paste
in forma de spirala si svaite. Ingrediente: 300 g kaizer fara os 1
tulpina praz 1 ceapa 1 lingura unt sare piper 2350 g paste in forma de
spirala 1 lingura svaiter ras Mod de preparare: Se taie kaizerul
dezosat in bucatele…
Read more »
26 January 2013

Ciorba
de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de
telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente:
800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu
2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in
bulion 1/2…
Read more »
26 January 2013

Chec
cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru,
smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat,
cascaval, marar, parmezan, unt si faina. Ingrediente: 6 oua 360 g faina
alba 1 pliculet praf de copt 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru
macinat 200 g smantana acra 12…
Read more »
26 January 2013

Spaghete
cu rosii din: migdale, usturoi, ulei de masline, spanac, busuioc, sare,
piper, rosii, spaghete si branza de oaie. Ingrediente: 30 g migdale
(feliate) 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g spanac 1
legatura busuioc sare piper 1 kg rosii 400 g spaghete 30 g branza de
oaie Mod de…
Read more »
26 January 2013

Prăjitură
cu mere si nuci din: unt, zahar, faina, nuci macinate, oua, praf de
copt, coaja de lamaie, unt, pesmet, mere, scortisoara si zahar praf.
Inrgediente: 200 g unt 150 g zahar 100 g faina 100 g nuci macinate 4 oua
1 lingurita praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 50 g unt…
Read more »
26 January 2013

Salată
de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere,
castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg peste 4-5 lingurite mustar 1-2 cepe rosii 3
mere 2 castraveti (murati) 4 oua fierte 1/2 cesti de orez fiert cu
putin curyy 100 ml ulei 50…
Read more »
26 January 2013

Tarta
cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza,
migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale,
miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1 galbenus ou 125g unt
250g faina un varf de cutit sare 50 ml apa pentru umplutura: 2
galbenusuri 200g branza 70g migdale macinate 80g zahar…
Read more »
26 January 2013

Rulada
mozaic cu carne tocata din: carne tocata, oua, cartofi, ardei capia,
marar, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei si miez de paine.
Ingrediente: un kg carne tocata 2 oua 3 cartofi 4 ardei capia marar 2
legaturi ceapa verde o legatura patrunjel sare piper 3 linguri ulei
miezul de la 2-3 felii de paine…
Read more »
26 January 2013

Cocktail
Veritas din: struguri rosii, suc de grepfrut, apa minerala, capsuni si
physalis. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut
apa minerla capsuni physalis Mod de preparare: Mixam bine sucurile de
fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam cuburi de gheata si
completam cu apa minerala. Pe marginea paharului…
Read more »
26 January 2013

Paste
cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara,
supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac
(congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1
triunghi de branza topita 20…
Read more »
26 January 2013

Pane
de curcan cu parmezan din: piept de curcan, oua, pesmet, parmezan,
sare, marar, piper, ulei, cartofi, ciuperci, rosii si castraveti.
Ingrediente: 500 g piept de curcan 3-4 oua 6 linguri pesmet 150 g
parmezan sare marar piper macinat ulei pentru prajit cartofi fierti
ciuperci rosii castraveti Mod de preparare: Se taie pieptul de…
Read more »
26 January 2013

Gulas
cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei
capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt.
Ingrediente: 800 g manzat sare 3-4 lingri ulei o lingurita boia dulce o
lingurita boia iute 2 cepe 4-5 ardei caia 400 m suc de rosii 50 ml vin
rosu…
Read more »
26 January 2013

Salată
de fasole din: fasole pestrita, telina, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g fasole pestita 2 tije de telina
sucul unei lamai 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel sare
Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă cu sare, aruncând apa în care
a fiert de…
Read more »
26 January 2013

Ciorbita
de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare,
piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente:
400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare
piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze
leustean Mod de preparare:…
Read more »
26 January 2013

Tocană
secuiască cu smantana si mamaliga din: carne de porc, varza acra, ulei,
ceapa, boia dulce, marar, cimbru, taqrgon, dafin, piper si sare.
Ingrediente: 500 g carne de porc semidegresata 1 kg varza acra taiata
fideluta 3 linguri ulei 100 g ceapa 1 lingurita boia dulce marar cimbru
tarhon dafin piper sare Mod de…
Read more »
26 January 2013

Tort
cu miere si nuci din: oua, zahar, faina, nuci macinate, margarina,
miere, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, praf de
copt, smantana si zahar. Ingrediente: blatul: 4 oua 100 g zahar 500 g
faina 100 g nuci macinate 100 g margarina 100 ml miere 1 lingura coaja
rasa de lamiae…
Read more »
26 January 2013

Medalion
de vita din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, boabe de
mustar, ienibahar, hrean, ceapa verde, cartofi, morcovi, castraveciori
acri si patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 3-4 linguri ulei de
masline sare piper boabe de mustar ienibahar un hrean o legatura ceapa
verde 6 cartofi 1-2 morcovi 3 castraveciori acri…
Read more »
26 January 2013

Iahnie
cu cârnati din: fasole boabe, rosii in bulion, ceapa, bulion, ulei,
sare, piper si carnati afumati. Ingrediente: 400 g fasole boabe 3 rosii
in bulion o ceapa mare 3 linguri bulion 3 linguri ulei sare piper 4
carnati afumati Mod de preparare: Cu o seară înainte de pre¬parare, se
pune fasolea în apă…
Read more »
26 January 2013

Prăjitură
cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt,
lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare,
nucsoara si ghimbir. Ingrediente: blat: 8 chifle graham sau 500 g
biscuiti ovaz fara crema 50 g zahar 50 ml ulei 100 g pesmet 100 g unt
2-3 linguri lapte umplutura: 400 g branza…
Read more »
26 January 2013

Pui
cu bob din: pulpe de pui, bob fiert, ceapa, pasta de tomate, salam
afumat, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe intregi de
pui 100 g bob fiert o ceapa 2 linguri pasta de tomate 150 g salam afumat
1/2 legatura patrunjel o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se
scoate…
Read more »
26 January 2013

Cotlete
de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi,
sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4
cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2
lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1
cana de sos…
Read more »
26 January 2013

Tarta
aromata cu mere din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar,
ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare.
Ingrediente: 300 g faina 800 g mere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte
200 g zahar 100 g ghimbir proaspat 1 lingura scortisoara 1 lingurita
praf de copt 1 lamaie 1 plic…
Read more »
26 January 2013

Piept
de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, sare, ciuperci, faina,
nucsoara, piper alb, piper negru, ceapa, patrunjel, boia dulce si
rozmarin. Ingrediente: 600 g piept de pui sare 500 g ciuperci 2 linguri
faina un praf nucsoara piper alb macinat piper negru macinat 2-3 fire
ceapa o legatura patrunjel un praf…
Read more »
26 January 2013

Fettuccine
cu piept de pui şi busuioc din: piept de pui, mustar, piper, sare, unt,
vin alb, smantana, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: 1 piept de
pui mediu paste fettuccine 2 linguri mustar frantuzesc piper sare 50 g
unt (margarina, ulei) 1/2 pahar vin alb sec 100 g smantana patrunjel si
busuioc verde Mod…
Read more »
26 January 2013

Plăcintă
cu mac şi pere din aluat dospit din: faina, zahar, sare, drojdie,
lapte, unt, galbenusuri, budinca de vanilie, lapte, smantana, mac, suc
de lamaie, pere si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 55 g
zahar 1 praf sare 20 g drojdie proaspata 150 ml lapte 60 g unt 3
galbenusuri umplutura: 1 plic…
Read more »
26 January 2013

Ciorba
frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina,
praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si
bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina
1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si
maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…
Read more »
26 January 2013

Friptură
poloneză din: carne de porc, oua, conopida, fasole verde, sare, ulei,
lamaie si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 oua fierte tari 1
conopida mica 1/4 kg fasole verde sare 1 ceasca de ulei 1/2 lamaie
verdeata tocata Mod de preparare: carnea, o tai în felii groase pe
care le sărezi…
Read more »
26 January 2013

Sendviş
de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte,
margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 75 g zahar
250 ml lapte 100 g margarina 1 ou 1 praf sare umplutura: 125 g
margarina la temperatura camerei 250…
Read more »
26 January 2013

Friptura
de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente,
piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos
de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente
pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline
2-3 cepe, curatate si taiate…
Read more »
26 January 2013

Filé
de peste cu oua pe pat de legume din: cartofi, oua, ciuperci, ulei,
fileuri de cod, lapte, ou, cascaval, patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă fierte tari 200 g ciuperci din conservă 3
linguri ulei 700 g fileuri de cod congelate 150 ml lapte 1 ou 100 g
cașcaval ras…
Read more »
26 January 2013

Prajitura
de casa cu glazura de ciocolata din: oua, ciocolata menaj, lapte, praf
de copt, unt, sare, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, coaja de
lamaie, nuci, mere confiate si pere confiate. Ingrediente: 4 oua 200 g
ciocolata menaj 4 linguri lapte un praf de copt un pachet unt un praf
sare 150 g zahar…
Read more »
26 January 2013

Cartofi
umpluţi cu fasole picantă din: cartofi, carne tocata de vita, fasole
boabe, suc de rosii, morcov, ceapa, boia iute, chimen, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 8 cartofi 400 g carne tocata de vita 200 g fasole
boabe fiarta sau din conserva 100 ml suc de rosii un morcov o ceapa
unvarf cutit subtire de…
Read more »
26 January 2013

Tarta
frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si
gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar 1 praf sare 1
ou 200 g unt umplutura: 5 mere acrisore 60 g unt 2-3 linguri zahar 200 g
gem de caise Mod de preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »
25 January 2013

Friptură
de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici,
sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb
sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite
chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba
(circa…
Read more »
25 January 2013

Copane
in sos de mere din: copane de pui, mere, cartofi, usturoi, ulei, sare,
piper boabe, cimbru, rozmarin si vin. Ingrediente: un kg copane de pui 4
mere 8 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper boabe
cimbru o crenguta rozmarin 50 ml vin alb Mod de preparare: Se curata
si…
Read more »
25 January 2013

Cocktail
Champion din: nectar de caise, nectar de cirese, suc de multivitamine,
lamaie, cirese, banana si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl nectar
de caise 4 cl nectar de cirese 4 cl suc de multivitamine 1 strop de
zeama de lamaie o felie de lamaie cirese o felie de banana spirala din
coaja de portocala…
Read more »
25 January 2013

Bors
calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba,
bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba,
sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o
ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole
verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…
Read more »
25 January 2013

Tortul
Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din
ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din
ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti
tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza
visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul
in…
Read more »
25 January 2013

Prăjitură
cu fructe si scortisoara din: faina, unt rece, zahar, sare, mere
acrisoare, prune, struguri, scortisoara si galbenus. Ingrediente: 350 g
faina 150 g unt rece 7 linguri zahar 1 praf de sare 2 mere acrisoare,
mari 50 g prune 100 g struguri fara samburi 1 lingurita scortisoara 1
galbenus Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »
25 January 2013

Gulas
de porc din: carne de porc, ceapa, ulei, boia dulce, bulion, usturoi,
morcov, patrunjel, smantana, zahar, chimen, sare si piper. Ingrediente:
500 g carne de porc 5 cepe 4 linguri ulei 1 lingurita boia dulce 1
ceasca bulion 2 catei de usturoi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2
linguri smantana 1 lingurita zahar…
Read more »
25 January 2013

Paste
bologneze cu vin roşu si carne tocată din: ceapa, usturoi, morcov,
carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa,
rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri
ulei de masline 100 ml vin rosu sec…
Read more »
25 January 2013

Prăjitură
la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi,
migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de
struguri, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 500 g
faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 250 g unt rece 150 g zahar topping:
1,5 g struguri albi 50…
Read more »
25 January 2013

Mâncărică
de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii,
cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi
rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa
boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…
Read more »
25 January 2013

Ragut
de legume cu chiftele din: carne tocata, sare, piper, ulei, ardei,
dovlecei si mini galuste. Ingrediente: 200 g carne tocata sare piper 2
linguri ulei 1 ardei mare rosu 300 g dovlecei 1 pachet mini galuste
Mod de preparare: Condimentati carnea tocata cu sare si piper. FOrmati
12 chiftelute si prajiti-le in ulei.…
Read more »
25 January 2013

Spaghete
cu broccoli si carnaciori prajiti din: carnaciori, bulb de fenicul,
ceapa, broccoli, sare, spaghete, ulei de masline, vin alb sec, piper si
parmezan. Ingrediente: 500 g carnaciori proaspeti 1 bulb de fenicul 2
cepe 350 g broccoli sare 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 100 ml
vin alb sec piper 40 g…
Read more »
25 January 2013

Prajitura
cu nuci si miere din: unt, miere, nuci, scortisoara, oua, zahar, lapte,
faina, praf de copt si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 g unt 5 linguri
miere 150 g nuci zdrobite 1 lingurita scortisoara 5 oua 250 g zahar 200
ml lapte 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura zeama de…
Read more »
25 January 2013

Carne
tocată în mămăligă din: chifla, ceapa, masline negre, ulei, amestec de
carne tocata, ou, mustar, sare, piper, supa, malai grisat, unt si
nucsoara. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 40 g masline negre
1 lingura ulei 800 g amestec carne tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare
piper 600 ml supa…
Read more »
25 January 2013

Perisoare
în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de
lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina,
smanatna, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1
dovlecel mare 4 fileuri de sardine (conserva) 1 lingurita coaja rasa de
lamaie 1 ou sare piper…
Read more »
25 January 2013

Piept
de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru,
salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1
piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2
lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata
bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…
Read more »
25 January 2013

Tort
cu dovlecei şi carne tocată din: foitaj, unt, dovlecei, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, sare, piper, faina, rosii
pasate si branza rasa. Ingrediente: 250 g foitaj 50 g unt 3 dovlecei
mici 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne
tocata de vita sare…
Read more »
25 January 2013

Placinta
cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda
dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 10
linguri de apa minerala sau plata 10 linguri de ulei 2 linguri otet
350-400 g faina 3 linguri de untura sau un pachet de margarina 1 varf de
cutit bicarbonat pentru umplutura:…
Read more »
25 January 2013

Linte
cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov,
telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca.
Ingrediente: 150 g linte uscata 1 foaie de dafin 1 boquet garni (cimbru,
maghiran, patrunjel) 1 ceapa 1 morcov 150 g telina 100 g slaninuta
afumata 2-3 linguri ulei 1-2 linguri otet sare piper…
Read more »
25 January 2013

Plăcintă
cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec
de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte,
unt si nucsoara. Ingrediente: 1,2 kg cartofi sare legume pentru supa
(ceapa verde, telina, pastarnac, morcov) 1 cepe 2 catei de usturoi 750 g
amestec de carne tocata 2 linguri…
Read more »
25 January 2013

Placinta
cu branza si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenus, unt,
sare, branza dulce, frisca, unt, baton de vanilie, amidon, stafide si
scortisoara. Ingrediente: aluat: 200 g faina 1/2 cub drojdie 100 ml
lapte 40 g zahar 1 galbenus 40 g unt 1 praf de sare topping: 1 kg branza
dulce 2 oua 200…
Read more »
25 January 2013

Tortilla
cu peşte şi cartofi din: cartofi rosii, sare, batoane de peste, ulei,
rosii, ardei gras, boabe de porumb, ceapa, oua, lapte, piper si
nucsoara. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 450 g batoane de peste
(fish fingers) 4 linguri ulei 2 rosii 1 ardei gras rosu 150 g boabe de
porumb (conserva) 1 ceapa…
Read more »
25 January 2013

Rulada
in crusta de cartofi din: chifla, branza feta, gogosari murati,
dovlecei, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunje, amestec de carne
tocata, oua, mustar si cartofi. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 150 g
branza feta 150 g gogosari murati 1 dovlecei mediu 4 linguri ulei sare
piper 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
25 January 2013

Miniprăjituri
cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie,
coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare.
Ingrediente: 250 g biscuiti Amarettini 400 g branza dulce 50 g zahar
sucul si coaja unei jumatati de lamaie 2 linguri amidon 2 oua 150 g
smantana 100 g gem de merisoare …
Read more »
25 January 2013

Spaghete
bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec
de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper,
condimente pentru pizza, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 1
catel de usturoi 1 morcov mediu 100 g de telina 1 lingura ulei de
masline 400 g amestec de carne tocata 2…
Read more »
25 January 2013

Mancare
de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de
masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper,
frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras
rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5
carnați 2 cutii fasole 2 cutii…
Read more »
25 January 2013

Prăjitură
cu brânză si mere din: biscuiti cu cocos, unt, mere, suc de lamaie,
oua, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, calvados,
amidon, dulceata de mere si zahar pudra. Ingrediente: 200 g biscuiti cu
cocos 150 g unt 5 mere de dimensiune medie 4 linguri suc de lamaie 4 oua
1 kg branza…
Read more »
25 January 2013

Clătite
cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi,
ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli,
avocado, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 2 oua 180 g faina 380
ml lapte 1 praf sare 4 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 500 g
carne tocata…
Read more »
25 January 2013

File
de vita cu legume si ciuperci din: file de vita, mustar boabe, ulei,
sare, piper, cimbru, praz, bureti, usturoi, unt si patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati file de vita (a 150g) cate 1 lingura mustar boabe
si iute 2 linguri ulei sare piper 1 lingura cimbru proaspat tocat 1 fir
praz (mediu) 600 g bureti…
Read more »
25 January 2013

Pizza
cu praz şi şuncă din: faina, unt, oua, branza roquefort, praz, sare,
branza telemea, smantana, crema de branza, piper, nucsoara si sunca.
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 5 oua 100 g branza Roquefort 1,5 kg
praz sare 100 g branza telemea data pe razatoare 400 ml smantana 4
linguri crema de branza…
Read more »
25 January 2013

Colţunaşi
cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru,
piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza
calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita
gris 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o
amesteci cu…
Read more »
25 January 2013

Prajitura
cu crema de cafea din: oua, zahar, nuci, faina, praf de copt, coaja de
lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte si
nuci. Ingrediente: blat: 7 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate sau
alune, migdale 3 linguri faina 1 lingurita rasa praf de copt 2 lingurite
coaja de lamaie un…
Read more »
25 January 2013

Borş
cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa
rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper,
sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de
lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie
300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…
Read more »
24 January 2013

Datorita
continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte
sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu
carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de
la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2
ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…
Read more »
24 January 2013

Mancare
cu sfecla si perisoare din: ceapa, amestec de carne tocata, ou, pesmet,
sare, piper, boia de ardei dulce, varza rosie, sfecla, morcovi, ulei,
supa, boabe de porumb, smantana fermentata si patrunjel. Ingrediente: 2
cepe 400 g amestec de carne tocata 1 ou 3-4 linguri pesmet sare piper
boia de ardei dulce 500 g varza…
Read more »
24 January 2013

Spaghetti
Carbonara delicioase din: spaghetti, sare, kaizer, praz, unt, usturoi,
galbenusuri, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghetti
sare 100 g kaizer afumat, taiat felii 1 fir de praz 1 lingura unt 1
catel de usturoi 2 galbenusuri proaspete 100 ml smantana piper 60 g
parmezan proaspat taiat Mod de preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »
24 January 2013

Supă
de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana,
amidon, sare, piper, otet si paine alba. Ingrediente: 1 kg dovleac 1
ceapa 3 linguri unt 1 l supa de legume zahar 200 ml smantana 2 linguri
amidon sare piper 2 linguri otet 2 felii paine alba Mod de preparare:
Pregătiţi dovleacul,…
Read more »
24 January 2013

Prajitura
cu crema de nuci din: galbenusuri, zahar, faina, unt, lapte, esenta de
migdale, miez de nuca si ciocolata rasa. Ingrediente: 5 galbenusuri 7
linguri zahar 2 linguri faina 200 g unt 200 ml lapte 1 lingura esenta de
migdale 100 g miez de nuci pisate 50 g ciocolata rasa Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
24 January 2013

Legume
cu paste si sunca la tigaie din: gris, faina, oua, sare, praz, usturoi,
dovleac, unt, smantana, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 300 g
gris 100 g faina 1 ou sare 2 tulpini praz 1 catel de usturoi 500 g
dovleac 2 linguri unt 100 ml smantana piper nucsoara rasa 100 g sunca
Mod…
Read more »
24 January 2013

Cotlet
de porc cu vin din: cotlet de porc, ceapa, rosii, ardei rosii, usturoi,
cimbru, scortisoara, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 6 felii
de cotlet de porc 2 cepe mijlocii 3 rosii 3 ardei rosii 6 catei de
usturoi 1 lingurita de cimbru 1 lingurita de scortisoara 100 ml ulei 250
ml vin…
Read more »
24 January 2013

Friptură
de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei
rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper,
lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2
cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri
ulei 200 ml supa…
Read more »
24 January 2013

Snitel
crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua,
faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si
arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati
snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3
linguri unt topit…
Read more »
24 January 2013

Paste
in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de
masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml
rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub Mod
de…
Read more »
24 January 2013

Mancare
cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline,
rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si
sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de
usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…
Read more »
24 January 2013

Pachetele
cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de
masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii,
ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi
de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini
de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…
Read more »
24 January 2013

Cocktail
cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de
grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine
0,8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Turnam siropul de
grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe
gheata zdrobita si mixam bine.
Read more »
24 January 2013

Biscuiti
Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar
cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la
o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic Mod de preparare: Se
asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale
macinate, zaharul pudra si coaja…
Read more »
24 January 2013

Supa
de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute,
fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen,
praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de
pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii
cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »
24 January 2013

Spaghete
cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa
verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan.
Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1
legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline
75 g papadie 30 g parmezan…
Read more »
24 January 2013

Friptură
de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de
vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin,
patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana
si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru
supa (ceapa, telina, etc)…
Read more »
24 January 2013

Salata
cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras,
porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g
porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
24 January 2013

Coaste
de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de
masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3
linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1
lingurita boia…
Read more »
24 January 2013

Ciorba
de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa,
morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei.
Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1
morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura
orez 200 g iaurt…
Read more »
24 January 2013

Iepure
la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina,
morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar,
seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4
tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…
Read more »
24 January 2013

Taitei
cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc,
branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura
busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1
lingura ulei 50…
Read more »
24 January 2013

Rulada
cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac.
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5
oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper
pentru decor: 2 linguri mac Mod de preparare: Topeşti untul într-o
cratiţă, adaugi făina,…
Read more »
24 January 2013

Piept
de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri,
cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1
ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă
de pieliţe,…
Read more »
24 January 2013

Mămăligă
de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
malai sare Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în
apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au
fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu
scurgi…
Read more »
24 January 2013

Ciorbă
ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati
de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel,
telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole
verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus
si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Read more »
24 January 2013

Friptura
de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de
masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir,
zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de
vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper
negru 1 cana supa de…
Read more »
24 January 2013

Ceafă
de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce,
sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de
porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5
linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de
bulion (suc de rosii) Mod…
Read more »
24 January 2013

Bors
de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov,
ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean.
Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1
morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors
leustean Mod…
Read more »
24 January 2013

Pui
cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli,
fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de
ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g
fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…
Read more »
24 January 2013

Varza
umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez
prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente:
2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1
morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
24 January 2013

Cornulete
cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri,
faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g
unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina
100 g migdale macinate 100 g zahar pudra Mod de preparare: merişoarele
mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…
Read more »
24 January 2013

O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras,
praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare,
piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un
ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură
cu pastă de tomate 150 ml…
Read more »
23 January 2013

Mușchi
de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de
porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii,
sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1
lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente
sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »
23 January 2013

Cocktail
Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema
de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop
de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau
plata fir de menta…
Read more »
23 January 2013

Vrăbioară
de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie,
ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g
paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
23 January 2013

Tartă
cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe,
ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt
pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g
ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare Mod de preparare: Pentru aluat
amesteci făina,…
Read more »
23 January 2013

Bors
de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa,
cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:
tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de
fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel Mod de preparare: Cureţi
legumele, pui ceapa cu 2…
Read more »
23 January 2013

Salataq
verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de
masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1
salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4
fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se
spala…
Read more »
23 January 2013

Rulouri
de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt,
lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper.
Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g
smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1
lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…
Read more »
23 January 2013

Prajitura
din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina
de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar
tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii
de ananas Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…
Read more »
23 January 2013

Cubulete
de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de
pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui
8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…
Read more »
23 January 2013

Taitei
cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel,
veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept
de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1
legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume
(instant) 1 lingura…
Read more »
23 January 2013

Fasole
şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de
condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole.
Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper
de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru,
busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…
Read more »
23 January 2013

Desert
din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si
scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de
porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2
lingurita scortisoara Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă
bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…
Read more »
23 January 2013

Ficaţi
de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt,
ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.
Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt
sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2
pahar vin…
Read more »
23 January 2013

Cotlet
de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte,
suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml
suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…
Read more »
23 January 2013

Rulouri
din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine
integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de
enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12
fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml
ulei…
Read more »
23 January 2013

Spaghete
cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa,
usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de
dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g
rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…
Read more »
23 January 2013

CHOW
FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este
cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din
resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia
foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat
afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »
23 January 2013

Broccoli
cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii,
boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2
broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6
linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei
sare piper…
Read more »
23 January 2013

Budinca
din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii,
ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt,
mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de
ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g
mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…
Read more »
23 January 2013

Cocktail
Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de
lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl
suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de
lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit Mod de preparare: Mixam
ingredientele…
Read more »
23 January 2013

Paste
cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de
masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g
ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de
masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g
parmezan ras…
Read more »
23 January 2013

Tocană
de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi,
chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural,
zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d
floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…
Read more »
23 January 2013

Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100
g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi
200 g rosii cherry 4…
Read more »
23 January 2013

Ficatei
de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar,
unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500
g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura
zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
23 January 2013

Prajitura
necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf,
unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g
zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g
zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat Mod de preparare: Se bate
albuşul…
Read more »
23 January 2013

Musaca
de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150
ml lapte 2 oua ulei sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi
fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…
Read more »
23 January 2013

Tuburi
cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de
masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si
parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1
catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne
tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…
Read more »
23 January 2013

Creveti
in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza,
zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper.
Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca
telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1
varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti
1…
Read more »
23 January 2013

Spaghete
cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline,
spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura
ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g
masline negre 100 g branza de oaie…
Read more »
23 January 2013

Legume
cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras,
telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1
conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras
rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa
oregano uscat Mod de…
Read more »
23 January 2013

Supă
cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov,
sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos
de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare Mod…
Read more »
23 January 2013

Pasta
de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250
g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2
lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie Mod de
preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci
pasta sau le dai prin amsina…
Read more »
23 January 2013

Salata
de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa,
castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.
Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3
castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana
ulei Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…
Read more »
22 January 2013

Pui
mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de
limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano,
sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca
masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc
proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »
22 January 2013

Pappa
al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de
carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper
negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval
pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc
propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…
Read more »
22 January 2013

Cartofi
cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta,
carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi
mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7
ciuperci sare piper marar Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…
Read more »
22 January 2013

Orez
cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat Mod de
preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…
Read more »
22 January 2013

Supa
gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii
in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion
(doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru
galuste: 2 oua 150 g…
Read more »
22 January 2013

Salata
de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de
masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen,
ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de
naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1
lingura zeama…
Read more »
22 January 2013

Mancare
de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina,
zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei
mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia
–…
Read more »
22 January 2013

Tăiţei
şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan,
vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor,
seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g
taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…
Read more »
22 January 2013

Porumb
la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de
lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru. Ingrediente: 175g
de unt moale 1 lingură de chimion măcinat 2 linguriţe de seminţe de
coriandru măcinat sucul şi coaja rasă de la o lămâie ½ linguriţă de boia
2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »
22 January 2013

Supa
de fasole cu sfecla din: fasole rosie, sfecla, ceapa, cimbru verde,
morcov, suc de rosii, hrean si ulei de masline. Ingrediente: 800 g
fasole rosie sau neagra 1 sfecla potrivita 2 cepe 4-5 crengute de cimbru
verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita hrean proaspat ras 4
linguri ulei de masline…
Read more »
22 January 2013

Salată
thailandeză cu orez din: ulei de masline, ardei chilli, ceapa, usturoi,
ghimbir, orez basmati, ardei rosu, morcov, ceapa verde, fasole pastai,
sos de soia, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 40 ml ulei
de masline 1 ardei chilli rosu taiat subtire 2 cepe taiate fin o
capatana de usturoi, pisat o radacina de…
Read more »
22 January 2013

Chec
cu mazăre din: mazare, faina, drojdie, oua branza telemea, ulei de
masline, lapte, ulei de floarea soarelui, busuioc, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 180 g faina 7 g drojdie
uscata 3 oua 100 g branza telemea 100 ml ulei de masline 100 ml lapte 1
lingura cu ulei de floarea…
Read more »
22 January 2013

Vom
pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de
ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o
considera de-a dreptul delicioasa. 500g faina 250g unt 200g zahar brun
100g zahar alb 300 g fulgi de ciocolata 2 oua 1 lingurita sare 1
lingurita praf de copt 1 lingurita esenta…
Read more »
22 January 2013

Crap
la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta
de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper. Ingrediente:
1 crap (circa 1,5 kg) 2 cepe 4 rosii 2-3 catei de usturoi 1 lingura
pasta de tomate 250 ml vin alb sec 4 cartofi mari 100 g unt 1 legatura…
Read more »
22 January 2013

Cotlete
aromate din: cotlet de porc, caise din compot, vin rosu, usturoi,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc
400 g caise din compot pentru marinata: 200 ml vin rosu 4 catei de
usturoi 1 lingura cu cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de
preparare: Amesteca…
Read more »
22 January 2013

Spaghete
impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt,
vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 1 pachet cu
spaghete 5-6 rosii 300 g creveti 100 g mix de fructe de mare 50 g unt 1
cescuta cu vin 1 catel de usturoi patrunjel 1 lamaie sare Mod de
preparare: Spală…
Read more »
22 January 2013

Supa
de morcovi cu ardei iute si lapte de nuca de cocos din: ulei, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, morcovi, tulpini de
lemongrass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos si supa de
legume. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de
usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică…
Read more »
22 January 2013

Tăiţei
thailandezi Satay din: unt de arahide, sos chilli, lapte de cocos, supa
de legume, sos de soia, taitei, ulei de susan, ghimbir, broccoli, ardei
rosu, porumb dulce, fasole pastai, usturoi, frunze de busuioc, alune
prajite, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt de arahide 30 ml sos
chilli dulce 100 ml lapte de cocos…
Read more »
22 January 2013

Farfalle
cu pui si dovlecei din: farfalle, piept de pui, dovlecei, morcov,
seminte de mac, ulei, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g farfalle 400 g piept de pui 2 dovlecei 1 morcov 1
lingura seminte de mac 100 ml ulei 1 catel de usturoi 50 g parmezan 1
legatura patrunjel sare piper…
Read more »
22 January 2013

Chou-uri
vanilate din: apa, faina, ulei, oua, ciocolata, sare, zahar, lapte,
galbenusuri, faina si baton de vanilie. Ingrediente: 300 ml apa 200 g
faina 75 ml ulei 6 oua 200 g ciocolata sare zahar pentru crema: 500 ml
lapte 140 g zahar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina (rase) 1 baton de
vanilie Mod…
Read more »