duminică, 12 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #44


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

13 January 2013
Floricele_de_porumb_nuci_pecan_si_alune_cu_sirop_de_caramel_si_mix_de_condimente_chinezesti_6Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente, sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul si piper sichuan. ½ ceasca boabe de porumb 1…
Read more »





Ficatei de pui cu mazare

13 January 2013
Ficatei_de_pui_cu_mazareFicatei de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, morcov, ceapa verde, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 600 g mazare noua 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă rece cu putina sare…
Read more »





Piept de pui cu sos de caise

13 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_caisePiept de pui cu sos de caise din: piept de pui, caise, mac, seminte de coriandru, amestec piper rosu, miere, otet de mere, vin alb, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 piept de pui 500 g caise 1 lingura mac 1 lingura seminte de coriandru 1 lingurita boabe amestec de piper rosu…
Read more »





Rulada cu kiwi

13 January 2013
Rulada_cu_kiwiRulada cu kiwidin: oua, faina, zahar, zahar praf, frisca si kiwi. Ingrediente: 5 oua 5 linguri faina 275 g zahar 50 g zhar praf 200 ml frisca 3 kiwi   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma, pana cand spuma se tine bine de tel. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul si faina pentru a obtine un…
Read more »





Tort cu ciocolata

13 January 2013
Tort_cu_ciocolataTort cu ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, ulei, lamaie, frisca, ciocolata amara, unt, rom, suc de portocala, coaja de portocale, amidon, gelatina si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 6 oua 200 g zahar pudra 200 g faina 50 g caca 1 lingurita praf de copt 9 linguri ulei 1 lamaie…
Read more »





Piept de pui cu sos de smântână

13 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smântânaPiept de pui cu sos de smântână din: piept de pui, ulei, ardei gras, ceapa, smantana, parmezan, marar, unt, concentrat, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 cepe 500 ml smantana pentru gatit 2 linguri parmezan 1 legatura marar 50 g unt concentrat sare piper…
Read more »





Ananas la gratar cu sos

12 January 2013
Ananas_la_gratar_cu_sosAnanas la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta, mar si suc de mere. Ingrediente: 1 ananas mijlociu 50 g unt 2 linguri cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa 30 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata frunze de menta pentru ornare sosul: 1 mar ras 175 ml suc…
Read more »





Varza cu mere si nuci

12 January 2013
Retete_CraciunVarza cu mere si nuci din: varza acra, ulei, ceapa rosie, seminte de chimen, mere, miere, nuci prajite, sare si piper. Ingediente: 800 g varza acra 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 1 lingurita seminte de chimen 2 mere 1 lingura miere 2 linguri nuci prajite si apoi pisate sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Pere fierte cu ciocolata

12 January 2013
Pere_fierte_cu_ciocolataPere fierte cu ciocolata: pere, suc de lamaie, zahar, apa, scortisoara, smantana, unt, siropd e fructe, lapte si ciocolata neagra. Ingrediente: 8 pere 2 linguri suc de lamaie 100 g zahar 300 ml apa 1 baton de scortisoara sosul: 200 ml smantana grasa 150 g zahar 50 g unt 60 ml siropd e fructe sau…
Read more »





Bureti pleurotus cu legume

12 January 2013
Bureti_pleurotus_cu_legumeBureti plurotus cu legumedin: ciuperci pleurotus, ceapa, morcovi, mazare, porumb, pastarnac, fasole verde, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 1 ceapa 2 morcovi 100 g mazare 100 g porumb boabe 1 radacina pastarnac 100 g fasole verde 50 g unt 100 g casacval 1 legatura patrunjel concentrat…
Read more »





Ciorbă din măruntaie de pui

12 January 2013
Ciorba_din_maruntaie_de_puiCiorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Gulas unguresc cu Späzli

12 January 2013
Gulas_unguresc_cu_Spazli_32Gulasul este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa care s-a gatit mult timp. Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina gulasul fara aceste ingrediente cu…
Read more »





Vitel cu morcovi noi

12 January 2013
Vitel_cu_morcovi_noiVitel cu morcovi noi din: morcovi noi, muschi de vitel, ulei, unt, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 morcovi noi 600 g muschi de vitel 50 ml ulei 50 g unt 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert cu puţină…
Read more »





Tortulete cu alune

12 January 2013
Tortulete_cu_aluneTortulete cu alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie, ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte, unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: blat: 6 oua 200 g faina 100 g alune de padure macinate 125 g zahar 50 ml apa + suc de lamaie…
Read more »





Muschi de vita cu legume

12 January 2013
Muschi_de_vita_cu_legumeMuschi de vita cu legume din: muschi de vita, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 2 dovlecei 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie mare 5-6 linguri ulei 50 g unt 2-3 linguri otet balsamic sare piper   Mod…
Read more »





Paste cu somon si rosii cherry

12 January 2013
Paste_cu_somon_si_rosii_cherryPaste cu somon si rosii cherry din: somon, paste, rosii cherry, zeama de lamaie, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  500 g somon 200 g paste tagliatelle 200 g paste penne 400 g rosii cherry zeama de la o lamaie 50 g unt o legatura patrunjel sare piper macinat negru   Mod de preparare: Se…
Read more »





Pui la rotisor cu garnitura

12 January 2013
Pui_la_rotisor_cu_garnituraPui la rotisor cu garnitura din: pui, unt, sare, piper, cimbru, usturoi, cartofi, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente:  un pui 100 g unt sare piper macinat cimbru uscat si macinat o capatana usturoi 150 ml apa pentru garnitura: 500 g cartofi 300 g rosii cherry 1-2 legatura patrunjel   Mod de preparare: Se spală bine…
Read more »





Legume la gratar

12 January 2013
Legume_la_gratarLegume la gratar din: cartofi, sare, piper, cimbru, unt, ceapa, broccoli, morcovi, fasole verde, porumb dulce, unt, ulei de masline, zahar, vin rosu si patrunjel. Ingrediente: 5-6 cartofi sare piper cimbru uscat si macinat 50 g unt o ceapa pentru gratar 500 g broccoli 4 morcovi 300 g fasole verde 300 g porumb dulce din…
Read more »





Vită în aluat

12 January 2013
Vita_în_aluatVită în aluat din: muschi file de vita, aluat, ciuperci, galbenus, lamaie, faina, patrunjel, lapte, smantana, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 80 g muschi file de vita un pachet aluat de foitaj 300 g ciuperci albe un galbenus pentru sos: 1/2 lamaie un galbenus o lingura faina 1/2 legatura patrunjel 4 linguri lapte o…
Read more »





Muschi de porc la tava

12 January 2013
Muschi_de_porc_la_tavaMuschi de porc la tava din: muschi de porc, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, vin alb, unt, faina, ciuperci si vraza de bruxelles. Ingrediente: un kg musschi de porc 4 catei de usturoi 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru proaspat cimbru uscat si macinat 200 ml vin alb dulce…
Read more »





Reteta zilei: Placintele cu carne de vita

12 January 2013
Placintele_cu_carne_de_vita_9Placintele cu carne de vita din: apa, ulei, sare, faina, ceapa, carne tocata de vita, oregano, menta, boia de ardei, chimen, orez, oua, patrunjel, seminte de susan, piper si galbenusuri de ou. 3 cani de apa 1 ceasca plus 1 lingura de ulei 1 1/2 linguriță de sare 6 cani faina 1 ceapa mare, tocata…
Read more »





Salata de curcan

12 January 2013
Salata_de_curcanSalata de curcandin: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, piper negru, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazare si piept de curcan. Ingediente: o lingura branza mascarpone 100 ml smantana pentru gatit sare zeama de la o lamaie piper alb si negru macinat 6 cartofi cu coaja rosie 3 morcovi 4 castraveti murati 300…
Read more »





Varză acră cu măsline si maioneză

12 January 2013
Varza_acra_cu_masline_si_maionezaVarză acră cu măsline si maioneză din: varza acra, morcov, muschi file, maioneza, ulei, masline negre, mustar dulce, cimbru, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg varza acra 1 morcov mare 400 g muschi file gata preparat maioneza din 2 oua /(1 ou fiert tare si 1 galbenus crud) 200 ml ulei pentru…
Read more »





Briose cu lămâie verde si bezea

12 January 2013
Briose_cu_lamâie_verde_si_bezeaBriose cu lămâie verde si bezea din: unt, zahar, galbenusuri, suc de lamaie verde, coaja de lamaie verde, faina, praf de copt, fulgi de cocos, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 150 g unt 150 g zahar 4 galbenusuri sucul si coaja rasa de la 2 lamai verzi 150 g faina 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Salata cu crenvursti

12 January 2013
Salata_cu_crenvurstiSalata cu crenvursti din: crenvursti, mazare, ceapa, morcovi, castravete de gradina, castraveti murati, aluat foitaj, galbenus, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 crenvursti 200 g mazare o ceapa alba, mare 2 morcovi un castravete de gradina 4 castraveti murati un pachet aluat foitaj un galbenus o lingura ulei de masline 1/2 legatura…
Read more »





Creveti crocanti la cuptor

12 January 2013
Creveti_corcanti_la_cuptorCreveti corcanti la cuptordin: creveti, chilli dulce, pesmet. Ingrediente: creveti chilli dulce pesmet   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g creveti uriasi, aplatizati cu sucitorul cu 2 linguri sos de chilli dulce si apoi da-i prin 40 g pesmet crocant. Asaza-i in tava de copt tapetata cu hartie si da…
Read more »





Cocktail The Flying Duchman

12 January 2013
Cocktail_The_Flying_DuchmanCocktail The Flying Duchmandin: orange gin, orange juice, lemon juice si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml orange gin 20 ml fresh orange juice 10 ml fresh lemon juice 3 dash-uri Angostura bitters   Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul Martini, in prealabil racit.
Read more »





Tort Merengue

12 January 2013
Tort_MeringueTort Merengue din: albusuri, suc de lamaie, cacao, zahar pudra, frisca, nuci si ciocolata rasa. Ingrediente: 8 albusuri 2 linguri suc de lamaie 3 linguri cacao 400 g zahar pudra 400 g frisca 150 g nuci de macadamia (in lipsa, alune sau nuci obisnuite) 100 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Read more »





Varză roşie cu portocale

12 January 2013
Varza_rosie_cu_portocaleVarză roşie cu portocale din: varza rosie, portocale, vin rosu, otet din vin rosu, miere, seminte de enibahar, zahar brun, ceapa rosie, ulei si sare. Ingrediente: 800 g varza rosie 2 portocale 150 ml vin rosu 2 linguri otet din vin rosu 1 lingura miere 1 lingurita seminte de enibahar 1 lingura zahar brun 1…
Read more »





Cannoli de ciocolata

12 January 2013
Cannoli_de_ciocolataCannoli de ciocolata din: unt, zahar pudra, ou, faina, cacao, ulei, branza ricotta, zahar pudra, caise si ciocolata. Ingrediente: 15 g unt moale 2 linguri zahar pudra un ou 150 g faina o lingura praf de cacao ulei vegetal pentru prajire pentru umplutura: 500 g branza ricotta 175 g zahar pudra 75 g caise uscate…
Read more »





Vitel cu dovlecei in sos de smantana si usturoi

12 January 2013
Vitel_cu_dovlecei_in_sos_de_smantana_si_usturoiVitel cu dovlecei in sos de smantana si usturoi din: vrabioare de vitel, dovlecei, smantana, ceapa, ardei gras, marar, usturoi, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioare de vitel 1 kg dovlecei 800 g smantana de gatit 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 legatura marar 6-7 catei de usturoi 3 foi…
Read more »





Tarta cu crema fina de lamaie si bezea

12 January 2013
Tarta_cu_crema_fina_de_lamaie_si_bezeaTarta cu crema fina de lamaie si bezeadin: faina, zahar vanilat, galbenus, sare, unt, amidon, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: blat: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 1 galbenus 1 praf sare 125 g unt rece umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri frisca 100 g zahar…
Read more »





Reteta zilei: Gnocchi cu sos de tarhon

12 January 2013
Gnocchi_cu_sos_de_tarhon_25Gnocchi cu sos de tarhon din: cartofi, faina, ou, sare, nucsoara, bacon, smantana, tarhon, usturoi, ardei rosu, vin alb, faina, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru gnocchi: 1 kg cartofi 500g faina 1 ou 1 lingura sare nucsoara pentru sos: 100g bacon sau slanina afumata 400g smantana pentru gatit 1 1/2 lingura tarhon uscat…
Read more »

Carnaciori in aluat

12 January 2013
Carnaciori_in_aluatCarnaciori in aluat din: faina, drojdie, ulei, cimbru, zahar, lapte, oua, sare, carnaciori afumati si bacon. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita zahar 200 ml lapte cald 3 oua sare garnitura: 500 g carnaciori afumati 500 g felii subtiri de bacon   Mod de preparare:…
Read more »





Croasanţi picanţi cu umplutura

12 January 2013
Croasanti_picanti_cu_umpluturaCroasanţi picanţi cu umplutura din: aluat de foi, spanac, sare, piept de pui, piper, ulei de masline si galbenus. Inrgediente: 4 bucati patrate de aluat de foi (350 g) 200 g spanac sare 4 fileuri de piept de pui (a crica 150 g) piper 2 linguri ulei de masline 1 galbenus   Mod de preparare:…
Read more »





Ceafa de vitel cu legume in vin

12 January 2013
Ceafa_de_vitel_cu_legume_in_vinCeafa de vitel cu legume in vindin: ceafa de vitel, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei grasi, ulei de masline, foi de dafin, boabe de enibahar, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ceafa de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2 ardei grasi (verde, rosu) sau gogosari acri 100 ml ulei de…
Read more »





Varză de Bruxelles cu ghimbir, miere si sos de soia

12 January 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_ghimbir_miere_si_sos_de_soiaVarză de Bruxelles cu ghimbir, miere si sos de soia din: ulei de susan, ghimbir, varza de bruxelles, germeni de fasole, ceapa verde, miere, sos de soia si seminte de susan.  Ingrediente: 1 lingura ulei de susan 1 radacina de ghimbir de marimea unui deget, taiat felii subtiri 300 g varza de Bruxelles, taiate in…
Read more »





Maruntaie de pui cu conopida

12 January 2013
Maruntaie_de_pui_cu_conopidaMaruntaie de pui cu conopidadin: inimi si pipote de pui, ficat de porc, conopida, ulei, ceapa, morcovi, supa de pui, suc de rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g inimi si pipote de pui ficat de porc 1 kg conopida 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 300 ml supa de pui 300 ml…
Read more »





Pui la cuptor aromatizat cu portocală, scorţişoară şi rozmarin

12 January 2013
Pui_la_cuptor_aromatizat_cu_portocala_scortisoara_si_rozmarinPui la cuptor aromatizat cu portocală, scorţişoară şi rozmarin din: pui, portocala, ceapa verde, rozmarin, cartofi, ulei, scortisoara, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare (circa 1,3 kg) 1 portocala 1 legatura ceapa verde 3 fire rozmarin 800 g cartofi rosii 3 linguri ulei 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita boia dulce sare…
Read more »





Porc cu ciuperci la cuptor

11 January 2013
Porc_cu_ciuperci_la_cuptorPorc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, pastarnac, pasta de tomate, supa de oase, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa sau spata de porc 1 kg ciuperci champignon proaspete 3 morcovi 3 radacini de pastarnac 2 linguri pasta de tomate 300 ml supa de oase 1 ceapa…
Read more »





Reteta zilei: Supa coreana picanta

11 January 2013
Supa_coreana_picanta_6Supa coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal, ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos picant, supa de pui si piper rosu. ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri de sos de soia 2 linguri de…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si branza

11 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_branza.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, ciocolata, faina, amidon, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, frisca lichida, unt. Ingrediente blat: 4 ouă 60 g zahăr 50 g ciocolată topită 2 linguri făină 2 linguri amidon alimentar 3 linguri pudră de cacao 1 praf de copt 1…
Read more »





Salata cu sunca de curcan

11 January 2013
Salata_cu_sunca_de_curcan.pngO reteta delicioasa de salata cu:sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 250 g şuncă de curcan 4 cartofi potriviţi 1 ceapă potrivită 1 frunză de salată verde Ingrediente  sos: 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet de mere sau zeamă de…
Read more »





Chiftele cu file de somon si cod

11 January 2013
Chiftele_cu_file_de_somon_si_codChiftele cu file de somon si cod din: cartofi, file de somon, file de cod, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar, chives, patrunjel, ceapa verde, sos tarta, oua, faina, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 1kg de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi 1kg amestec de fileuri de somon şi cod coaja rasă şi sucul de…
Read more »





File alla bolognese

11 January 2013
File_alla_bologneseFile alla bolognese din: piept de pui, ulei, sare, piper, ciuperci champignon, rosii decojite, maghiran, busuioc, boia dulce, smantana, rosii cherry, carne tocata mixta, ou si parmezan. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 linguri ulei sare piper 500 g ciuperci Champignon 300 g rosii decojite 1/2 lingurita maghiran tocat 1…
Read more »





Muschi de porc in aluat

11 January 2013
Muschi_de_porc_in_aluatMuschi de porc in aluat din: muschi de porc, unt, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, pate pasare, aluat, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1,5 muschi de porc 5 linguri unt 500 g ciuperci 3 cepe 80 ml vin rosu 3 linguri smantana 125 g pate pasare 800 g aluat patiserie 2 galbenusuri sare piper…
Read more »





Pui cu paprica

11 January 2013
Pui_cu_papricaPui cu paprica din: file de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, morcov, ulei, boia dulce, supa, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 linguri ulei 5 lingurite boia…
Read more »





Supa de legume cu parmezan

11 January 2013
Supa_de_legume_cu_parmezanSupa de legume cu parmezan din: ceapa, morcovi, telina apio, ulei de masline, zahar, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, ramurele de cimbru, dovlecei, fasole alba, rosii, supa de legume, parmezan, paste si busuioc. Ingrediente: 2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi 4 tulpini de ţelină Apio, tăiate 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »





Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel

11 January 2013
Pui_friptPui fript invelit intr-o manta aurie de snitel din: pui, sare, piper, oua, boia dulce, faina, pesmet, ulei, patrunjel, ceapa rosie, otet si ulei. Ingrediente: 2 pui (a circa 1 kg) sare piper 3 oua 1 lingurita boia dulce 100 g faina 100 g pesmet 2 l ulei pentru friteuza 1 legatrura mare patrunjel 2…
Read more »





Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt

11 January 2013
Conopida_coapta_cu_mazare_si_sos_de_iaurt_6Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb. 1 conopida, rupta buchetele 1 cana mazare congelata 1 lingura unt 1 lingura amidon de porumb 1 cana de lapte 1/2 ceasca parmezan 1/2 cana iaurt degresat Sare și piper alb sau negru…
Read more »





Rulouri de curcan cu ceapa si bacon

11 January 2013
Rulouri_de_curcan_cu_ceapa_si_baconRulouri de curcan cu ceapa si bacon din: frunze de varza alba, unt, pasta de tomate, rosii, bacon, iaurt, ou, cascaval, ceapa tocata, carne tocata de curcan, ou, pesmet, orez, sare si piper. Ingrediente: 8 frunze de varza alba 20 g unt 1 lingura pasta de tomate 2 rosii 8 felii de bacon 200 ml…
Read more »





Lasagna cu varza si caise uscate

11 January 2013
Lasagna_cu_varza_si_caise_uscateLasagna cu varza si caise uscatedin: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie, foi de lasagna si branza gouda. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 g caise uscate 2 linguri unt 75- g varza 300 ml supa sare…
Read more »





Ciorba in crusta de paine

11 January 2013
Ciorba_in_crusta_de_paineCiorba in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci, morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe 2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de rosii 2-3 dovlecei…
Read more »





Paste cu broccoli si nucsoara la cuptor

11 January 2013
Paste_cu_broccoli_si_nucsoara_la_cuptorPaste cu broccoli si nucsoara la cuptor din: lapte, usturoi, frunze de dafin, paste, broccoli, unt, faina, nucsoara, pudra de mustar, patrunjel si branza. Ingrediente: 1l de lapte 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 frunze de dafin 500g de paste 350g de broccoli, tăiat în bucheţele 75g de unt 75g de făină puţină nucşoară proaspăt…
Read more »





Sarmalute-n foi de vita

11 January 2013
Sarmalute_n_foi_de_vitaSarmalute-n foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe mari 1 ardei gras 1 morcov 1 cana orez 2 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate foi de vita murate 3 linguri ulei 1 lingurita boia dulce…
Read more »





Placinta cu spanac si telemea de vaca

11 January 2013
Placinta_cu_spanac_si_telemea_de_vacaPlacinta cu spanac si telemea de vaca din: unt, sare, faina, apa minerala, oua, telemea de vaca, spanac, ceapa verde si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: un pachet unt sau margarina o lingurita sare 500 g faina 100 ml iaurt sau apa minerala pentru umplutura: 5-6 oua 200 g telemea de vaca 600 g spanac proaspat…
Read more »





Ciorba cu rasol de vita si legume

11 January 2013
Ciorba_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4 morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de patrunjel sare piper o lingurita boia…
Read more »





Frigarui cu carne de porc

11 January 2013
Frigarui_cu_carne_de_porcFrigarui cu carne de porc din: pulpa de porc, piper negru, piper rosi, boia dulce, boia iute, dovlecei, ardei, ceapa rosie, cimbru, grasime si whisky. Ingrediente: 600 g pulpa de porc sare piper negru si rosu macinat boia dulce si iute 2-3 dovlecei 5 ardei rosii si galbeni 3 cepe rosii 20 ml ulei cimbru…
Read more »





Salata cu tagliatelle

11 January 2013
Salata_cu_tagliatelleSalata cu tagliatelle din: tagliatelle, rosii, masline verzi, ceapa verde, busuioc, sare, ulei de masline, otet aromatic, vin alb demidulce si zahar. Ingrediente: 500 g tagliatelle 4-5 rosii 200 g masline verzi o legatura ceapa verde busuioc proaspat sare 1-2 linguri ulei de masline 2 lingurite otet aromatic 2 linguri vin alb demidulce o lingurita…
Read more »





Ciolan cu sote de mazare

11 January 2013
Ciolan_cu_sote_de_mazareCiolan cu sote de mazare din: ciolan afumat de porc, mazare, morcovi, ceapa rosie, sare, foaie de dafin, piper, boia dulce, cimbru si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg ciolan afumat de porc 500 g mazare 3-4 morcovi 2 cepe rosii sare foaie de dafin piper negru macinat si boabe o lingurita boia dulce…
Read more »





Tartine cu somon

11 January 2013
Tartine_cu_somonTartine cu somon din: somon afumat, paine integrala, unt, telemea de vaca, branza mascarpone, mac, sare si lamai. Ingrediente: 300 g somon afumat o paine integrala pentru crema de branza: 50 g unt 150 g telemea de vaca 3-4 linguri branza mascarpone 2-3 linguri mac sare 1-2 lamai   Mod de preparare: Se feliază pentru…
Read more »





Reteta zilei: Cheesecake cu capsune

11 January 2013
Cheesecake_cu_capsune_08Cheesecake cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar 100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g…
Read more »





Copanele aromate marinate în muştar cu miere

11 January 2013
Copanele_aromate_marinate_în_mustar_cu_miereCopanele aromate marinate în muştar cu miere din: mustar, miere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare, piper, pulpe de pui, ceapa rosie, usturoi, verdeata sortata, cidru, masline negre si mere. Ingrediente: 2 lingurite mustar 1 lingurita miere fluida 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul sare piper 4 pulpe de pui…
Read more »





Gulas cu carne de porc si galuste

11 January 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_galusteGulas cu carne de porc si galuste din: ulei de masline, muschi de porc, ceapa, usturoi, boia, supa de vita, boia, rosii, zahar, faina, untura, praf de copt si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1,5kg muşchiuleţi de porc, tăiaţi în fâşii 2 cepe, tăiate în felii subţiri 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2…
Read more »





Salata cu pere si creveti

11 January 2013
Salata_cu_pere_si_crevetiSalata cu pere si creveti din: creveti, pere, castravete, spanac, rucola, creson, tarhon, marar, ceapa verde, mustar de dijon, ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 2×180 g creveti 2 pere, taiate felii 1⁄2 castravete, curatat de coaja 150 g spanac, rucola si creson cateva fire de tarhon si marar 2 cepe…
Read more »





Caltabos ca la bunica

11 January 2013
Caltabos_ca_la_bunicaCaltabos ca la bunica din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, plaman de porc, boai de ardei dulce, foi de dafin, sare, piper si intestine groase de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g slanina 100 g orez 2 cepe 1/4 plaman de porc boia de ardei dulce 2 foi de dafin sare…
Read more »

Sos de linte

11 January 2013
Sos_de_linteSos de lintedin: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar brun, linte, coriandru si lipii. Ingrediente: 1-2 linguri pastă de curry 160ml lapte de nucă de cocos coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă cu vârf de zahăr brun 400g de linte scursă din conservă 1 mână de coriandru tocat 2…
Read more »





Pui cu chiftele, legume si usturoi

11 January 2013
Pui_cu_chiftele_legume_si_usturoiPui cu chiftele, legume si usturoi  din: pui, vin, ceapa, bouquet garni, usturoi, cartofi, morcovi, napi, praz, patrunjel, carne de porc, kaizer, ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, peste si smantana. Ingrediente: 1 pui de 1,5kg 300ml de vin alb 1 ceapă curăţată, lăsată întreagă, în care se infig 3 cuişoare…
Read more »





Lucien Gaudin Cocktail

10 January 2013
Lucien_Gaudin_CocktailLucien Gaudin Cocktail din: gin, orange liqueur, campari si dry vermouth.   Ingrediente: 30 ml gin 15 ml orange liqueur 15 ml campari 15 ml dry vermouth   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in mixing glass cu lingurita de bar, se strecoara dublu continutul in paharul Martini.
Read more »





Melci picanti

10 January 2013
Melci_picantiMelci picanti din: carne de porc, usturoi, boia iute, sare, piper, cimbru si intestine de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc impanata cu bucati de slanina 1 capatana de usturoi 2 lingurite boia iute sare piper cimbru intestine subtiri de porc   Mod de preparare: Toci carnea, o condimentezi cu sare, piper, cimbru si…
Read more »





Salata cu sunca si mazare

10 January 2013
Salata_cu_sunca_si_mazareSalata cu sunca si mazare din: vinete, ulei de masline, mazare, spanac, parmezan, sunca, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2 vinete, taiate rondele 1 lingura ulei de masline 200 g mazare 80 g frunze tinere de spanac 50 g parmezan ras 100 g sunca 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic…
Read more »





Reteta zilei: Hummus

10 January 2013
Hummus_18Hummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va spunem in reteta. Ingrediente: 250g naut sucul de la o lamaie 2 linguri…
Read more »





Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

10 January 2013
Foitaj_cu_capsuni_rom_si_crema_de_vanilieFoitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat fraged, gata preparat 500 g capsuni, feliate 5 linguri rom 2 linguri zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 2 lingurite frunze de menta, tocate…
Read more »





Salata in stil italian

10 January 2013
Salata_in_stil_italianSalata in stil italian din: ceapa rosie, rosii coapte, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, fleica, condimente asortate si rucola. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola  …
Read more »





Jeleu de fructe de padure

10 January 2013
Jeleu_de_fructe_de_padureJeleu de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina. Ingrediente: 135 g praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura 100 g zmeura 100 g afine 600 ml smantana 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 5 foi de gelatina, inmuiate in…
Read more »





Tartă cu legume, kaizer şi ou

10 January 2013
Tarta_cu_legume_kaizer_si_ouTartă cu legume, kaizer şi ou din: pastarnac, varza de bruxelles, conopida, sare, suc de lamaie, smantana dulce, smantana, branza, oua, patrunjel, piper, foitaj si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g pastarnac 100 g varza de bruxelles 1 conopida sare 4 linguri suc de lamaie 200 g smantana dulce 100 g smantana fermentata 2 linguri amidon…
Read more »





Supa crema de conopida cu chorizo

10 January 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_chorizoSupa crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte, supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si coriandru. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata marunt 25 g de unt 2 cepe mici, tocate 2 cartofi de marime medie, tocati 500 ml de lapte 500 ml supa de legume 150 ml de…
Read more »





Clasica salata Caesar

10 January 2013
Clasica_salata_CaesarSalata Caesar din: usturoi, ulei de masline, smantana, sare cu aroma de telina, suc de lamaie, patrunjel, bagheta, oregano, piept de pui, salata verde si parmezan. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri ulei de masline 6 linguri smantana un varf de sare cu aroma de telina sucul de la 1 lamaie 1 lingura patrunjel…
Read more »





Desert cu sos de ciocolata

10 January 2013
Desert_cu_sos_de_ciocolataDesert cu sos de ciocolata din: unt, fulgi de migdale, zahar fin, ou, faina, migdale, pudra de cacao, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, unt, smantana, zahar fin si amaretto. Ingrediente: 50g de unt moale, plus extra pentru uns 25g fulgi de migdale prăjiţi, tocaţi 50g de zahăr fin 1 ou 25g de făină, amestecată cu…
Read more »





Friptura cu cartofi copti

10 January 2013
Friptura_cu_cartofi_coptiFriptura cu cartofi coptidin: patrunjel, unt, ardei iute, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, antricoate de vita, mix de frunze de salata, cartofi, frunze de cimbru si usturoi. Inrgediente: 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt 50g de unt moale, plus extra pentru prăjit 1 ardei iute tocat mărunt zeama şi coaja rasă…
Read more »





Briose cu topping de zahar

10 January 2013
Prajituri_cu_topping_de_zaharPrajituri cu topping de zahar din: zahar fin, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, faina, zahar pudra si zahar fin. Ingrediente: 125g de zahăr fin 125g de unt nesărat, la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi, plus 4 linguri suc de lămâie 2 ouă 125g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf…
Read more »





Salata greceasca cu paste si branza feta

10 January 2013
Salata_greceasca_cu_paste_si_branza_fetaSalata greceasca cu paste si branza feta din: paste, ceapa rosie, zeama de lamaie, fasole, rosii cherry, castravete, ulei de masline, menta, oregano si branza feta. Ingrediente: 200 g paste marunte 1/2 ceapa rosie, tocata 3 linguri zeama de lamaie 150 g fasole sau boabe de soia fierte, din conserva (clatite si scurse) 250 g…
Read more »





Prajitura cu coaja de lamaie glasata

10 January 2013
Prajitura_cu_coaja_de_lamaie_glasataPrajitura cu coaja de lamaie glasata din: blat de tort, unt, zahar fin, amidon, crema de branza, oua, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, smantana, lamaie si zahar fin. Ingrediente: 1 blat de tort, gata făcut unt pentru ungerea formei 225g de zahăr fin 3 linguri de amidon 750g cremă de brânză cu conţinut scăzut…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut

10 January 2013
Supa_crema_de_morcovi_pasta_tahini_si_naut_10Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume, patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2 linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1 ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…
Read more »





Placinta cu bezea si zmeura

10 January 2013
Placinta_cu_bezea_si_zmeuraPlacinta cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri, aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie. Ingrediente: 200 g zmeura proaspata sau congelata 125 g unt, topit 125 g zahar tos 3 oua 2 galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping) 1 foaie de aluat de tarta pentru bezea: 3 albusuri 6 linguri…
Read more »





Lipii cu peste si urda

10 January 2013
Lipii_cu_peste_si_urdaAmestecă 250 g ricotta (urdă) cu 2 linguri capere, câteva fire de mărar tocat, coaja de la 1 lămâie şi zeama de la 1/2; asezonează cu piper negru. Intinde umplutura pe 6 lipii, lăsând cam o treime din suprafaţă neacoperită. Aşază peste 150 g fileuri de somon, apoi înfăşoară bine lipia. Impachetează în hârtie şi…
Read more »





Carnati de porc

10 January 2013
Carnati _de_porcCarnati de porcdin: carne de porc slaba, slanina, usturoi, cimbru, boia dulce, sare, piper si intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc slaba 200 g slanina 1 capatana mica de usturoi 1 lingurita cimbru 1 lingura boia dulce sare piper intestine subtiri de porc   Mod de preparare: Toci carnea si slanina si…
Read more »





Rulouri umplute cu branza

10 January 2013
Rulouri_umplute_cu_branzaRulouri umplute cu branzadin: faina, unt, apa, sare, branza de vaci, telemea de oaie, sunca, nuca, ceapa, smantana, patrunjel, oregano, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 550 g faina 100 g unt 250 ml apa foarte rece 1 praf sare pentru umplutura: 150 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de oi 150…
Read more »





Sandvis in stil mediteranean

10 January 2013
Sandvis_in_stil_mediteraneanIntr-un robot, prepară un sos pesto, amestecând 100 g spanac, 25 g busu­ioc, 4 linguri ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 50 g caşcaval ras, adăugând 1 lingură de apă să se omogenizeze. Taie capacul unei pâini ro­tunde de 400 g, apoi scobeşte miezul, lăsând un strat de cea 2,5 cm de miez…
Read more »





Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche

10 January 2013
Tarte_cu_migdale_lamaie_si_creme_fraicheTarte cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar pudra si smantana. Ingrediente: 350g aluat de tartă gata făcut 100g de unt la temperatura camerei 100g de zahăr fin coaja rasă de la 2 lămâi 2 ouă 75g de migdale…
Read more »





Cheesecake cu fructe de padure

10 January 2013
Cheesecake_cu_fructe_de_padureCheesecake cu fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, zahar pudra, apa de roze, suc de portocale, zahar tos, gelatina, capsuni, zmeura si afine. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 900 g branza crema 100 g zahar pudra 1⁄2 lingurita apa de roze sau esenta de vanilie 3…
Read more »





Rulouri cu pui

10 January 2013
Rulouri_cu_puiAmestecă 400 g piept de pui, tăiat fâşii, cu 2 linguri jerk seasoning (condimente jamaicane); prăjeşte într-o lingură de ulei 5- 6 min. Scoate pe un platou. Căleşte timp de 2 min 1 dovlecel tocat, 6 cepe verzi, tocate; răceşte. Amestecă 8 linguri smântână cu coaja de la 1 lămâie şi întinde-le pe 8 lipii.…
Read more »





Placinta cu fistic si carne de porc

10 January 2013
Placinta_cu_fistic_si_carne_de_porcPlacinta cu fistic si carne de porc din: merisoare, zahar fin, suc de portocale, ulei de masline, ceapa, kaizer, usturoi, cimbru, salvie, carne de porc, fistic, nucsoara, faina, untura, lapte si ou. Ingrediente: 300g de merişoare proaspete 3 linguri de zahăr fin sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline 1…
Read more »





Carnociori in foietaj

10 January 2013
Carnaciori_in_foietaj.pngO reteta delicioasa de carnaciori cu: faina, ou, sare, unt, apa, carnaciori, lapte, parmezan. Ingrediente aluat: 300 g făina 1 gălbenuş 1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă Ingrediente umplutură: 300 g cârnăciori picanţi Ingrediente uns: 1 gălbenuş 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (opţional) Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si migdale

10 January 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_migdale.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, ciocolata menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, ciocolata cu lapte. Ingrediente aluat: 75 g unt 75 g ciocolată de menaj 5 ouă 125 g zahăr tos 75 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 125 g migdale 1 esenţă de rom Ingrediente decor:…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu quinoa si sote de legume

10 January 2013
Pui_cu_quinoa_si_sote_de_legume_4Pui cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa, sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper, patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Ulei de masline 3 catei de usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 cani de apă 2 piepti de pui dezosati, fierti si…
Read more »





Ciorbă de potroace cu orez si verdeata

10 January 2013
Ciorba_de_potroace_cu_orez_si_verdeataCiorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3 l apă 1 l suc de roșii 4 l…
Read more »





Biscuiti umpluti

10 January 2013
Biscuiti_umplutiBiscuiti umplutidin: faina, zahar, scortisoara, unt, galbenusuri, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 300 g faina 75 g zahar 1 praf de scortisoara 150 g unt 2 galbenusuri pentru umplutura: 100 g unt 3 linguri smantana 250 g zahar pudra 1/2 lingurita esenta de vanilie pentru decor: bomboane de ciocolata…
Read more »





Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata

10 January 2013
Cartof_si_gulie_piure_cu_friptura_si_ceapa_caramelizataCartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline, carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin, ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1 gulie (800 g) 500 g cartofi…
Read more »

Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata

10 January 2013
Cartof_si_gulie_piure_cu_friptura_si_ceapa_caramelizataCartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline, carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin, ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1 gulie (800 g) 500 g cartofi…
Read more »





Briose gustoase

10 January 2013
Briose_gustoaseBriose gustoase din: crema de branza, zahar fin, merisoare, faina, praf de copt, oua, ulei de floarea soarelui, extract de vanilie si smantana. Ingrediente: 100g cremă de brânză 250g de zahăr fin 175g de merişoare proaspete (se găsesc la Real) 200g de făină obişnuită 2 linguriţe praf de copt 2 ouă 75ml de ulei de…
Read more »





Sos chutney cu mere si ghimbir

10 January 2013
Sosuri_5într-o cratiţă se pun 200g de ceapă tocată, 200g de mere dulci decojite şi tocate, 400g de mere acrişoare decojite şi tocate, 25g de ghimbir tocat mărunt, 200g de zahăr şi 125ml de vin roşu. Se fierb la foc mic timp de 50 de minute, până când compoziţia se îngroaşă şi devine moale, apoi se…
Read more »





Retete internationale: Hummus

10 January 2013
HummusHummus din: naut, ulei de masline, suc de lamaie, rosii, boia, ceapa verde si paine pitta. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 2 roşii tocate boia pentru presărat 2 cepe verzi toate mărunt pâine pitta pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Supa cu spanac si carnati

10 January 2013
Supa_cu_spanac_si_carnatiSupa cu spanac si carnati din: supa de pui, ceapa, usturoi, naut, ardei iute, spanac si carnati chorizo. Ingrediente: 750ml supă de pui 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 conserve de năut a câte 400g, scurs 1 ardei iute uscat 150g de spanac proaspăt 4 felii de chorizo, rupte în fâşii  …
Read more »





Sufleu cu varză de Bruxelles si brânză

9 January 2013
Sufleu_cu_varza_de_Bruxelles_si_brânzaSufleu cu varză de Bruxelles si brânză din: varza de bruxelles, supa, rosii, sare, piper, nucsoara, oregano, branza gouda si bacon. Ingrediente: 750 g varza de bruxelles 125 ml supa 300 g rosii sare piper nucsoara macinata 1/4 legatura oregano 100 g branza gouda 150 g bacon taiat rondele   Mod de preparare: Se pregăteşte…
Read more »





Salata cu portocala, naut si menta

9 January 2013
Salata_cu_portocala_naut_si_mentaSalata cu portocala, naut si menta din: portocla, menta, naut, patrunjel, branza feta, ulei de masline, suc de portocale si otet de cidru. Ingrediente: 1 portocală 1 legătură mică de mentă, tocată 1 conservă de 400g năut, clătit şi scurs 1 legătură mică de pătrunjel, tocat 100g de brânză feta, ruptă în bucăţi 2 linguri…
Read more »





Tartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii

9 January 2013
Tartine_cu_broccoli_în_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_rosiiTartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii din: telina, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper cayenne, broccoli, ceapa, sunca, ulei, oua, parmezan, pesmet, piper, nucsoara si unt. Ingrediente: 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de…
Read more »





Braduti cu ciocolata

9 January 2013
Braduti_cu_ciocolataBraduti cu ciocolata din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, drojdie, oua, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 120 g ciocolata de menaj 125 g unt 225 g zahar 125 g faina 10 g drojdie uscata 2 oua pentru decor: 100 g migdale 50 g zahar pudra   Mod de preparare: Topeste ciocolata de menaj si…
Read more »





Salată de morcovi cu varza si arahide

9 January 2013
Salata_de_morcovi_cu_varza_si_arahideSalată de morcovi cu varza si arahide din: limes, sos de peste, sos dulce de chilli, ghimbir, morcovi, varza, arahide si menta. Ingrediente: 2 limes, 1 stoarsă şi 1 tăiată în felii 3 linguri sos de peşte 3 linguri sos dulce de chilli 1 bucată rădăcină de ghimbir de 2cm, rasă fin 3 morcovi mari, tăiaţi…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail sangria alb

9 January 2013
Cocktail_sangria_alb_5Cocktail sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni, portocala, struguri, cirese, menta si sirop. 1 sticla vin alb 1/4 ceasca lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate 1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop simplu  …
Read more »





Morcovi cu branza

9 January 2013
Morcovi_cu_branzaMorcovi cu branza din: morcovi, ulei de masline, branza de capra, semine de chimion, seminte de mustar, usturoi, ardei iute, suc de portocala si coriandru. Ingrediente: 500 g de morcovi, curatati si taiati pe lungime, apo fierti la ulei de masline 150 g branza de capra moale 1 lingurita seminte de chimion prajite 1 lingurita…
Read more »





Snitel crocant

9 January 2013
Snitel_crocantSnitel crocant din: piept de pui, fulgi de porumb, alune, pesmet, faina, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g fulgi de porumb 100 g alune 150 g pesmet 100 g faina 3 oua 100 ml lapte sare piper ulei   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui spalat…
Read more »





Medalioane gratinate

9 January 2013
Medalioane_gratinateMedalioane gratinate din: muschiulet de porc, bacon, piper, sare, ulei, patrunjel, ardei grasi, ceapa, lapte, faina, branza telemea, usturoi si coniac. Ingrediente: 600 g muschiulet de porc 100 g prosciutto sau bacon 1 varf cutit de piper macinat 1 varf cutit de sare ulei 1 lingurita patrunjel verde tocat 2-3 ardei grasi si galbeni 1…
Read more »





Tocăniţă spaniolă de somon

9 January 2013
Tocanita_spaniola_de_somonTocăniţă spaniolă de somon din: ulei de masline, ardei grasi, ceapa, cartofi, usturoi, boia, fileuri de somon si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi 1 ceapă mare, feliată subţire 400g de cartofi noi mici, cu coajă, tăiaţi în două (sau cartofi obişnuiţi, decojiţi) 2 linguriţe de…
Read more »





Praz cu mazare in unt

9 January 2013
Praz_cu_mazare_in_untPraz cu mazare in unt din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…
Read more »





Sandvis cu peste si sos

9 January 2013
Sandvis_cu_peste_si_sosSandvis cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza, castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în…
Read more »





Prajitura in straturi

9 January 2013
Prajitura_in_straturiPrajitura in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra, biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blaturi: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de ciocolata: 300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 3 biscuiti simpli…
Read more »





Pilaf cu branza si usturoi

9 January 2013
Pilaf_cu_branza_si_usturoiPilaf cu branza si usturoi din: supa de legume, ceapa, ciuperci, usturoi, orez, suc de lamaie, coaja de lamaie, chives, crema de branza, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 500ml supă de legume 1 ceapă feliată 300g ciuperci de mai multe feluri, tocate 2 căţei de usturoi pisaţi 200g de orez basmati şi orez sălbatic sucul şi…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez

9 January 2013
Vita_cu_fidea_de_orez_in_stil_vietnamez_5Vita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei vegetal 1 cutie rosii…
Read more »





Salata cu sunca de curcan

9 January 2013
Salata_cu_sunca_de_curcanSalata cu sunca de curcan din: sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g sunca de curcan 4 cartofi potrivit 1 ceapa potrivita 1 frunza de salata verde pentru sos: 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere sau zeama…
Read more »





Sandvis Nicoise

9 January 2013
Sandvis_NicoiseSandvis Nicoise din: bagheta, fasole verde, rondele de masline, frunze de salata, ceapa rosie, ton in ulei si dressing. Ingrediente: 1 bagheta mare 125 g fasole verde 30 g rondele de masline 200 g rosii 100 g frunze de salata 1 ceapa rosie 2 x 200g ton in ulei 4 linguri dressing   Mod de…
Read more »





Pui cu legume coapte

9 January 2013
Pui_cu_legume_coaptePui cu legume coapte din: cartofi, ulei de masline, morcovi, dovlecel, praz, cimbru, rozmarin, piept de pui si supa de pui. Ingrediente: 8 cartofi noi mici tăiaţi pe jumătate 2 linguriţe ulei de măsline 2 morcovi feliaţi 1 dovlecel feliat 1 praz feliat câte 1 linguriţă de cimbru şi rozmarin, plus câte un fir sau…
Read more »





Andive gratinate în sos de portocale

9 January 2013
Andive_gratinate_în_sos_de_portocaleAndive gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare, unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg andive 1 ceapa 100 g kaizer 150 g orez sare 2 linguri de unt sucul unei portocale 150 ml supa 200 g smantana piper nucsoara macinata 1…
Read more »





Gulie caramel cu file de porc

9 January 2013
Gulie_caramel_cu_file_de_porcGulie caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 800 g gulii 100 g kaizer afumat 1 lingura unt 1 lingura zahar 2 linguri otet balsamic 300 ml supa   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Placinta cu spanac, ricotta si oua

9 January 2013
Placinta_cu_spanac_ricotta_si_ouaPlacinta cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, aluat si oua. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de masline 400g de spanac (proaspăt sau din conservă) 250g de ricotta nucşoară rasă 375g de aluat foietaj 4 ouă medii   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul…
Read more »





Carnaciori in foietaj

9 January 2013
Carnaciori_in_foietajCarnaciori in foietajdin: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti, galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2 lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (optional)   Mod de preparare: într-un castron, se amestecă…
Read more »





Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

9 January 2013
Taitei_cu_ou_cu_piept_de_pui_si_crevetiTaitei cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui, ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Frigarui cu carne de miel si salata de varza

9 January 2013
Frigarui_cu_carne_de_miel_si_salata_de_varzaFrigarui cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu…
Read more »





Supă de curcan cu tăieţei cu ou

9 January 2013
Supa_de_curcan_cu_taietei_cu_ouSupă de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou, carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1 legatura…
Read more »





Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor

9 January 2013
Dorada_cu_rozmarin_si_usturoi_învelita_în_cartofi_la_cuptorDoradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada, usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare marina si piper. Ingrediente: 1 dorada intreaga, cam 700-900 g, curatata, fara solzi 1 capatana de usturoi, zdrobit 2 fire de rozmarin verde ulei de masline extravirgin, pentru prajire 2 cartofi mari, curatati 1…
Read more »





Pulpa la cuptor

9 January 2013
Pulpa_la_cuptorPulpa la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran, cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 8-10 cartofi mici 2-3 morcovi 2 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe in patru culori 1 lingura cu maghiran uscat 1 lingurita cu cimbru uscat…
Read more »





Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

9 January 2013
Supa_de_varza_cu_rosii_si_carnati_6Supa de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul piper 4-6…
Read more »

Fasole cu carnati chorizo

9 January 2013
Fasole_cu_carnati_chorizoFasole cu cârnati chorizo din: fasole, rosii, chorizo, ardei grasi, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu fasole alba 1 cutie cu rosii 3 carnati chorizo 2 arde grasi rosii 1 ceapa marar patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o împreună cu ardeiul tocat fin.…
Read more »





Sandvis in stil italian

9 January 2013
Sandvis_in_stil_italianSandvis in stil italian din: baghete, ardei copti, fulgi de chilli, usturoi, mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Ingredinete: 2 baghete 300 g ardei copti in ulei, scursi un varf de fulgi de chilli 1 catel de usturoi, zdrobit 3 bile mari de mozzarella, feliate 4 rosii mari, taiate rondele o mana de frunze de…
Read more »





Farfalle cu pui

9 January 2013
Farfalle_cu_puiFarfalle cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui 200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adauga sare.…
Read more »





Salata de rosii cu sparanghel

9 January 2013
Salata_de_rosii_cu_sparanghelTrece 500 g sparanghel prin 2 linguri ulei de măsline si frige pe grătar. Pune pe grătar 400 g rosii, tăiate jumătăţi, unse cu puţin ulei, până se înmoaie. Pune-le pe un platou si pune deasupra sparanghelul. Amestecă 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură capere şi o mână de frunze…
Read more »





Placinta cu carne de porc

9 January 2013
Placinta_cu_carne_de_porcPlacinta cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite ienibahar 600 g carne macra de porc, taiata cuburi 2 linguri zahar brun…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici

8 January 2013
Cocktail_Margarita_cu_piure_de_piersici_4Cocktail Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente:    tequila Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete felii de limeta gheață   Mod de preparare: Pentru a face piureul de piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…
Read more »





Chec de ciocolata cu pere

8 January 2013
Chec_de_ciocolata_cu_pereChec de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf de copt si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 100 g faina 50 ml ulei 3 linguri pudra de cacao 1 praf de copt 2 pere   Mod de preparare: Se bat spumă ta­re albuşurile, se adaugă treptat zahă­rul, păstrând…
Read more »





Prajitura zi-noapte

8 January 2013
Prajitura_zi_noaptePrajitura zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 60 g zahar 50 g ciocolata topita 2 linguri faina 2 linguri amidon alimentar 3 linguri pudra de cacao 1…
Read more »





Legume cu branza

8 January 2013
Legume_cu_branzaLegume cu branza din: cartofi, dovlecei, ulei de masline, branza de capra, rosii uscate, frunze de busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 500 g cartofi 3 dovlecei, taiati felii pe lungime 1 lingurita ulei de masline 200 g branza de capra, taiata felii 8 rosii uscate la soare, in ulei o mana de frunze de busuioc,…
Read more »





Patratele cu portocale

8 January 2013
Patratele_cu_portocalePatratele cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine si gelatina. Ingrediente: 300 g faina 1 ou 200 g smantana 2 linguri unt 1 praf de copt 1 esenta de vanilie pentru crema: 500 g branza de vaci 150 g zahar 250…
Read more »





Peste si creveti in unt

8 January 2013
Peste_si_creveti_in_untPeste si creveti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi   Mod de preparare: Amesteca intr-un robot…
Read more »





Prajitura de ciocolata cu migdale

8 January 2013
Prajitura_de_ciocolata_cu_migdalePrajitura de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru aluat: 75 g unt 75 g ciocolata de menaj 5 oua 125 g zahar tos 75 g faina 1/2 pliculet praf de copt 125 g migdale 1…
Read more »





Ciuperci cu maioneza si usturoi

8 January 2013
Retete_1Ciuperci cu maioneza si usturoi din: ciuperci, usturoi, maioneza light, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci (sau o conserva de ciuperci intregi de 400 g) 5-6 catei de usturoi maioneza light din lapte, usturoi si ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile cu putina sare (intregi daca sunt mici…
Read more »





Salată de fenicul şi andive cu felii de salam

8 January 2013
Salata_de_fenicul_si_andive_cu_felii_de_salamTaie felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Frige-le pe grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar deasupra aşază 12 felii de salam. Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie,…
Read more »





Friptura gustoasa de porc marinata

8 January 2013
Friptura_gustoasa_de_porc_marinataFriptura gustoasa de porc marinata din: patrunjel, tarhon, usturoi, coaja de lamaie, fileuri de ansoa, ulei de masline si pulpa de porc. Ingrediente: 1 legatura de patrunjel, doar frunzele cateva fire de tarhon (frunzele) 3 catei de usturoi, curatati coaja rasa de la 2 lamai 3 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri ulei de…
Read more »





Cocktail The Original Mojito

8 January 2013
Cocktailuri_17Cocktail The Original Mojito din: sagatiba velha, rom alb, frunze de menta, lime si sirop de zahar. Ingrediente: 35 ml Sagatiba Velha 15 ml rom alb 6-8 frunze verzi de menta 1/2 lime 10 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Se zdrobesc impreuna lime, menta si zaharul, apoi se adauga Sagatiba si rom,…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez

8 January 2013
Pui_cu_curry_in_stil_vietnamez_6Pui cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer, ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste, morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare 3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…
Read more »





Macrou cu sos salsa

8 January 2013
Macrou_cu_sos_salsaMacrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 6 fileuri de macrou congelat pentru salsa: 3 portocale, rupte felii 4…
Read more »





Cocktail Wallpaper

8 January 2013
MolekularcocktailCocktail Wallpaper din: sagatiba, sirop de vanilie, piure de fructul pasiuni si ardei iute. Ingrediente: 35 ml Sagatiba 12 ml sirop de vanilie 25 ml piure de fructul pasiunii 1 feliuta de ardei iute rosu   Mod de preparare: Ardeiul iute rosu, din care s-au extras cu grija semintele, se piseaza, dupa care se adauga…
Read more »





Fructe gratinate

8 January 2013
Fructe_gratinateFructe gratinatedin: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze negre, piersici, albus de ou si bezea. Ingrediente: 50 g zmeura 50 g capsune 50 g afine 50 g mure 50 g coacaze negre 100 g piersici taiate cuburi albus de ou batut spuma bezea (din 2 oua si 50 g zahar)   Mod de preparare: Fructele se…
Read more »





Pui condimentat

8 January 2013
Pui_condimentatPui condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa 2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g…
Read more »





Tarta cu afine si scortisoara

8 January 2013
Tarta_cu_afine_si_scortisoaraTarta cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat 100 g zahar 5 g sare pentru umplutura: 550 g afine 3 linguri gris 10 g scortisoara 3 linguri zahar 40 g unt   Mod de preparare: Se frământă un aluat…
Read more »





Miel şi cuşcuş în stil marocan

8 January 2013
Miel_si_cuscus_în_stil_marocanIncinge cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…
Read more »





Crema caramelizata cu capsune

8 January 2013
Crema_caramelizata_cu_capsuneCrema caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat 300 g capsune   Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu 200 gr zahăr, se adaugă laptele şi zahărul vanilat. Restul de zahăr se caramelizează într-un vas apoi se tapetează…
Read more »





Negrese de ciocolata

8 January 2013
Negrese_de_ciocolataNegrese de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale. Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie, rupta bucati 75 g cacao, cernuta 75 g faina, cernuta 300 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 5 oua, batute 1 lingurita esenta…
Read more »





Cocktail Rio Bravo

8 January 2013
Cocktail_Rio_BravoCocktail Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir proaspat 20 ml zeama de lime proaspat stroarsa 20 ml lapte de migdale   Mod de preparare: Ghimbirul – niciodata uscat! – se zdrobeste intr-un mojar, apoi se adauga restul ingredientelor…
Read more »





Tarta cu legume

8 January 2013
Tarta_cu_legumeTarta cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui, varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat si razuit 500 g cartofi albi, curatati si razuiti 1 morcov, curatat si razuit 2 linguri ulei de floarea soarelui 150 g varza alba, razuita 3 oua, batute 3 linguri faina 30 g…
Read more »





Mini buseuri cu carnaciori

8 January 2013
Mini_buseuri_cu_carnacioriMini buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1 cana lapte, 3 oua batute, un praf de sare 3 linguri mustar de Dijon amestecat cu 2 linguri maioneza   Mod de preparare: Prăjeşte cârnăciorii 8-10 min. Prepară aluatul pentru buşeuri…
Read more »





Broccoli cu branza la cuptor

8 January 2013
Broccoli_cu_branza_la_cuptorBroccoli cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2 linguri faina 300 ml lapte 150 g branza cu mucegai, sfaramata 1 lingura ulei de masline 2 catei usturoi, zdrobiti 50 g pesmet   Mod…
Read more »





Spata de porc cu sos acrisor

8 January 2013
Spata_de_porc_cu_sos_acrisorSpata de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama de lamaie. Ingrediente: o legatura mica de cimbru, maruntit 2 lingurite condiment asortat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura zahar brun 2 lingurite sos…
Read more »





Reteta zilei: Piftie de curcan

8 January 2013
Piftie_de_curcan_17Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper     Mod de preparare: Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie,…
Read more »





Retete de post: Mancare de vinete si ardei

8 January 2013
Mancare_de_vinete_si_ardeiMancare de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe 4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei de masline 800 g vinete coapte 300 g ardei copti sare piper negru macinat 2 linguri pasta de rosii o legatura patrunjel pentru ornat  …
Read more »





Iaurt de capra cu briose

8 January 2013
Iaurt_de_capra_cu_brioseIaurt de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt, sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2 kg faina 5 galbenusuri 6 oua mari 300 ml lapte 360 g zahar 350 g unt 18 g sare 2 linguri de miere 18 g…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro