Ingheţată
de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si
seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar
2 linguri pudra de ceai verde 200 g de zahar 4 linguri seminte de susan
prajite Mod de preparare: Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu…
13 February 2013

Curry
rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi,
ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne,
file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de
caise. Ingrediente: 250 g orez Jasmin sare 300 g fasole verde 2 ardei
grasi rosii 1 ceapa frantuzeasca…
Read more »
13 February 2013

Taitei
cu somon afumat din: ceapa, unt, vin alb sec, samntana, sare, piper,
tarhon, somon afumat, taitei si felii de lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2
lingurite unt 6 linguri vin alb sec 250 ml smantana sare piper 1
legatura tarhon 200 g somon afumat 500 g taitei mai multe felii de
lamaie pentru ornat …
Read more »
13 February 2013

Biban
la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei
iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si
patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt
3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
400 g de rosii tocate din…
Read more »
13 February 2013

Cocktail
Pepper Mental din: vodka pepper, creme de menthe, pineapple juice,
fresh lemon juice, black pepper. Este un cocktail usor dulce, picant si
racoros! Ingrediente: 50 ml vodka pepper 20 ml creme de menthe 30 ml
pineapple juice 15 ml fine strained fresh lemon juice 2 pinch black
pepper Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »
13 February 2013

Cotlet
de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa,
morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei
capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si
piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin
tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »
13 February 2013

Pacheţele
de primăvară umplute cu tăiţei şi mango din: taitei, morcovi, mazare
mange tout, varza chinezeasca, ceapa verde, ulei, sos de soia, chutney
de mango si ghimbir, foi de placinta. Ingrediente: 50 g taitei
transparenti 200 g morcovi 250 g mazare mange tout 150 g varza
chinezeasca 2 cepe verzi 1 l ulei 8 linguri…
Read more »
13 February 2013

Budinca
de paine cu fructe uscate din: paine, mix de fructe uscate, coaja
confiata de lamaie, coaja confiata de portocala, amestec de condimente,
lapte, oua, zahar brun, coaja de lamaie, unt si zahar brun. Ingrediente:
500 g de paine alba sau integrala 500 g mix de fructe uscate 85 g coaja
confiata de lamaie si…
Read more »
13 February 2013

Supă
de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare,
grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g
ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle
Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »
13 February 2013

Salată
de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella din: paste, sare, otet,
piper, miere, coaja de lime, suc de lime, ulei de masline, mozzarella,
pepene galben, jambon si busuioc. Ingrediente: 500 g paste colorate sare
6 linguri otet piper macinat 2 linguri miere 1 lingurita coaja rasa de
lime 2 linguri suc de lime…
Read more »
13 February 2013

Bami
Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa
verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir,
creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia
alb si supa. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 cepe verzi 2 cepe
2 catei de…
Read more »
13 February 2013

Cea
mai impresionantă calitate a unui vin tânăr proaspăt este vibraţia sa
clară de fructe. Buchetul şi aromele sale primare de măr verde
(Sauvignon Blanc şi Riesling) şi coacăze negre (Cabernet Sauvignon), îl
fac uşor de apreciat şi înviorător. Totuşi, în majoritatea vinurilor
tinere de o calitate mai bună, vor exista şi câteva imperfecţiuni –…
Read more »
13 February 2013

Pulpe
de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa
rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres. Ingrediente: 1kg pulpe de
pui (şi superioare, şi ciocănele) 3 linguri ulei de măsline 3 cepe
roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime 1 dovleac de plăcintă,
curăţat de coajă şi seminţe,…
Read more »
13 February 2013

Supă
de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de
masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei
de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti
cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »
12 February 2013

Supa
gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi,
concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi
3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri
ulei sare piper …
Read more »
12 February 2013

Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »
12 February 2013

Spirale
cu branza, susan si rozmarin din: susan, piper, ardei gras, ulei de
masline, rozmarin, paste, sare si cascaval. Ingrediente: 1 linguri susan
piper cate 1 ardei gras (rosu, verde, galben) 1 lingura ulei de masline
1 fir rozmarin 400 g paste in forma de spirala sare 50 g cascaval tare
Mod de preparare:…
Read more »
12 February 2013

Rulada
de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt,
faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana,
ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.
Ingrediente: 1 rata mica sare cateva boabe de piper coriandru 30 g unt
30 g faina 3-4 portocale 1-2 linguri miere suc de…
Read more »
12 February 2013

Nasi
Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti,
ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide
prajite. Ingrediente: 250 g orez sare 400 g file de porc 2 catei de
usturoi 4 linguri sos de soia 300 g creveti 2 ardei grasi rosii 1 ceapa
2…
Read more »
12 February 2013

Omleta
cu branza si mazare din: mazare, fasole, oua, lapte, branza de capra si
menta. Ingrediente: 300g amestec congelat de mazăre şi fasole 8 ouă
mari lapte 100g baton brânză de capră, cu coajă 1-2 linguri de mentă
tocată Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se
fierb mazărea şi fasolea 4…
Read more »
12 February 2013

Cochilii
cu legume din: broccoli, ardei grasi, patrunjel, masline negre,
usturoi, sare, paste in forma de cochilie, ulei de masline, supa de
legume instant si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 2 ardei grasi rosii
1 legatura patrunjel 40 g masline negre 1 catel de usturoi sare 350 g
paste in forma de cochilie 2 linguri…
Read more »
12 February 2013

Supă
thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan,
germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta
de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper
si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de
soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »
12 February 2013

Frigărui
de porc cu mere si lămâi din: carne de porc, sare, piper, mere, lamai,
ulei de masline, suc de portocale, mustar si smantana. Ingrediente: 500 g
carne de porc sare piper 3 mere 3 lamai ulei de masline suc de
portocale 3 linguri mustar 100 ml smantana Mod de preparare: Se spala
carnea…
Read more »
12 February 2013

Rata
condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei
iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz.
Ingrediente: 1 rata (1,8 kg) sare piper 5 linguri miere 25 g ardei iuti
rosii 2 catei de usturoi 30 ml otet de mere 50 g zahar brun 250 g…
Read more »
12 February 2013

Cocktail
cu brandy din: brandy si creme de menthe. Ingrediente: 40 ml brandy 25
ml green creme de menthe Mod de preparare: Se amestecă ingredientele
cu linguriţa de bar în pahar cu gheaţa cuburi.
Read more »
12 February 2013

Orez
cu pui si migdale din: orez, apa, sare, praz, sofran, piper alb, unt,
oua, piept de pui, fulgi de migdale, ulei si faina. Ingrediente: 250 g
orez 750 ml apa sare un fir de praz un praf de sofran piper alb 100 g
unt 2 oua 600 g piept de pui 200 g fulgi…
Read more »
12 February 2013

Taitei
cu pui, ananas si ghimbir din: ghimbir, file de piept de pui, sos de
soia, ulei de susan, mazare mange tout, varza chinezeasca, morcov,
rondele de ananas, taitei chinezesti, sare si coriandru. Ingrediente: 2
cm ghimbir proaspat 500 g file de piept de pui 3 linguri sos de soia 3
linguri ulei de susan…
Read more »
12 February 2013

Salata
de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei
de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie,
radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli
si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri
1/2 cana unt de arahide…
Read more »
12 February 2013

Chec
din pui din: piept de pui, fasole verde, oua, iaurt, coniac, ceapa,
unt, patrunjel, piper boabe si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de
pui 200 g fasole verde 3 oua 50 g iaurt 2 lingurite cu coniac 1 ceapa 25
g unt patrunjel piper boabe ulei de masline Mod de preparare: Spala…
Read more »
12 February 2013

Paste
cu legume la gratar din: ardei grasi, vanata, dovlecel, usturoi, piper,
ulei de masline, rozmarin, cimbru, paste, sare si branza de oaie.
Ingrediente: cate 3 ardei grasi rosii si galbeni 1 vanata 1 dovlecel 2
catei de usturoi piper 3 linguri ulei de masline 1 lingurita rozmarin
tocat 1/2 legatura cimbru 400 g paste…
Read more »
12 February 2013

Crema
de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte,
amidon, zahar si baton de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata alba pentru crema: 350 ml lapte 1/2 lingura cu amidon 1
lingura cu zahar 100 g ciocolata alba 1/2 baton de vanilie Mod de
preparare: Pune laptele la…
Read more »
12 February 2013

Carne
de vita cu pere, prune si patrunjel din: pulpa de vita, ceapa, telina,
otet, apa, foaie de dafin, usturoi, afine, cuisoare, unt, supa de carne,
pere, rpune, vin rosu, intaritor pentru sos, zahar, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vita 1 ceapa 150 g telina 1/4 l
otet 1/2 l apa…
Read more »
12 February 2013

Risotto
cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb,
ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 400 g muschi de vita 100 g mazare
congelata si fiarta 150 g morcovi mici 100 g porumb 2 cepe albe 50 g unt
patrunjel…
Read more »
12 February 2013

Budinca
de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua,
faina, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt, moale, plus extra
pentru uns 200 g zahar coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec 3 oua mari,…
12 February 2013

Cannelloni
sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare,
fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 300 g faina
30 g unt 30 g zahar tos 1 ou 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec ulei
sare pentru crema: 30 g fistic 250 g ricotta 100 g zahar…
Read more »
12 February 2013

Spaghete
cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta,
patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant.
Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1
catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura
patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…
Read more »
12 February 2013

Tocanita
de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi
fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry
demisec, smantana si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8
pulpe superioate de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi 1
ceapa, taiata felii subtiri 500 g…
Read more »
12 February 2013

Stelute
dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt,
sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 1 portocala 100 g
zahar pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita cu paf de
copt sare pentru crema: 500 ml lapte 2 linguri c zahar 2 oua 1 pliculet…
Read more »
12 February 2013

Cocktail
cu Vodka Citron din: vodca citron, apple liquer, chardonnay,
elderflower syrup, lemon juice si gingr ale. Ingrediente: 50 ml vodca
citron 20 ml apple liquer 40 ml chardonnay 15 ml elderflower syrup 20 ml
fresh lemon juice top up ginger ale Mod de preparare: Se amestecă
primele 5 ingrediente puternic în shaker, se…
Read more »
12 February 2013

Risotto
cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa
de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba,
tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti
supa de pui 2 linguri…
Read more »
12 February 2013

Paste
cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei,
ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si
frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g spanac (proaspat sau conservat)
sare 200 g rosii mici 100 g sunculita 5-6 rosii uscate in ulei
(conserva) 1 ceapa 2 lingri ulei de…
Read more »
12 February 2013

Broccoli
cu ceapa si sos hoisin din: ulei, ceapa, usturoi, broccoli si sos
hoisin. Ingrediente: ulei, pentru prajit 4 cepe mici, feliate subtire 1
catel de usturoi, feliat subtire 500 g de broccoli 4 linguri de sos
hoisin Mod de preparare: Incinge un strat de 2,5cm de ulei într-o
crăticioară. Sotează şalotele şi usturoiul…
Read more »
12 February 2013

Cheesecake
cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza,
coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie.
Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g unt, topit 700 g crema de
branza grasa coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de
portocala pentru decor 3 linguri de lapte…
Read more »
12 February 2013

Salată
picantă de ridichi din: ridichi, portocale, curmale, otet din vin, sare
si hrean. Ingrediente: 500 g ridichi albe 1 portocala 6 curmale uscate
pentru dressing: 4 linguri otet din vin 1 lingurita sare 1 lingura hrean
(borcan) Mod de preparare: Pregătiţi ridichile şi daţi-le pe
râzătoare. Desfaceţi felioarele de portocală. Tăiaţi curmalele fâşii…
Read more »
12 February 2013

Fondue
de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de
cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas,
file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei
iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1
ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »
12 February 2013

Orez
basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei
uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte.
Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g masline 200 g ciuperci o legatura
coriandru 2-3 ardei uscati 3-4 linguri ulei de masline 350 g orez
basmati 750 ml apa sare piper 200 g…
Read more »
12 February 2013

Cocktail
Espresso Coretto din: espresso si sambuca black. Ingrediente: 25 ml
espresso 15 ml sambuca black Mod de preparare: Se prepara espresso si
se serveste on the side sau in combinatie cu espresso sambuca black.
Read more »
12 February 2013

Pui
cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia,
ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin
de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon.
Ingrediente: 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate
cubulete 1 lingura sos…
Read more »
11 February 2013

Cocktail
pentru Valentine’s Day din: capsuni, lamaie, lime, whisky, zahar brun,
apa minerala si gheata. Inrgediente: 400 g capsuni 2 bucati lamaie 2
bucati lime 80 ml whisky 120 g zahar brun 120 ml apa minerala 8 cuburi
gheata Mod de preparare: Capsunele se spala usor sub jet de apa rece,
li se indeparteaza…
Read more »
11 February 2013

Supa
de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie,
morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza,
rosii, usturoi, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 l supă de legume 3
sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi 3 morcovi, rași 3 cartofi
decojiți și tăiați cuburi 1 lingură…
Read more »
11 February 2013

Gogosi
pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg
faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6
linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare
ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »
11 February 2013

Somon
în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus,
smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus.
Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1
albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1
lingura marar tocat 1…
Read more »
11 February 2013

Budincă
de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de
vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare. Ingrediente: 4 portocale 3
linguri zahar pudra 375 ml vin alb 1 baton de vanilie 4 oua 100 g zahar
500 ml lapte 3 linguri rom sare Mod de preparare: Spălaţi 1 portocală
cu…
Read more »
11 February 2013

Salata
de spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, mazare, sunca de
praga, supa instant, otet de vin alb, piper si ulei aromatizat cu
busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 500 g broccoli 150 g mazare
congelata 150 g sunca de Praga 200 ml supa (instant) 3 linguri otet de
vin alb piper 2 linguri…
Read more »
11 February 2013

Calamar
cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de
ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin,
otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat
si taiat in inele groase…
Read more »
11 February 2013

Budincă
cu carne de iepure si porc din: pulpe de iepure, carne slaba de porc,
sunca, piper rosi, fructe de ienupar, nucsoara, foi de dafin, sare,
brandy, sherry, oua, foi de gelatina si vin alb. Ingrediente: 6 pulpe de
iepure 300 g carne slaba de porc 200 g suca 1 1/2 lingurita piper rosu
2…
Read more »
11 February 2013

Rata
cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper,
varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru
friptura de pasare si amidon. Ingrediente: 1 piept de rata si 2 pulpe
sare piper 700 g varza 50 g sunca afumata, taiata cubulete 400 ml
smantana nucsoara rasa 250 ml…
Read more »
11 February 2013

Orez
cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi,
unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii. Ingrediente: 300g
de orez basmati 1 lingura de ulei 3-4 felii de bacon, taiate bucati 1
ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 25g de unt 140g de
mazare congelata 175g…
Read more »
11 February 2013

Prăjitură
cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare,
coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 350 g faina 175 ml lapte 1/2 cub
drojdie (21 g) 3 linguri zahar 1 ou 70 g unt 1 praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
11 February 2013

Castraveţi
muraţi cu sos de soia din: castraveti, usturoi, zahar, sos de soia,
otet din vin de orez, si ulei infuzat cu ardei iute. Ingrediente: 2
castrveti mari (450 g), cu capetele taiate 1 lingura de usturoi tocat
marunt 2 linguri de zahar 1 lingura sos de soia 2 linguri otet din vin
de orez…
Read more »
11 February 2013

Supă
clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare,
piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala,
mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1
ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2
lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »
11 February 2013

Piure
de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt,
cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc. Ingrediente: 1
cartof mare, curatat si taiat in bucati 1 conopida mare, rupta in
buchetele 150 ml de lapte integral 50 g unt 1 fir mare de cimbru 25 g
Cheddar, ras 1 varf de cutit…
Read more »
11 February 2013

Ciulamaua
de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de
iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe
farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
11 February 2013

File
de porc cu sos de mere din: file de porc, sare, piper, unt, mere,
calvados, suc de mere, smantana, broccoli, unt si miez de nuca.
Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 2 linguri unt topit 2 mere 4
linguri Calvados 200 ml suc de mere 200 ml smantana 600 g broccoli 1…
Read more »
11 February 2013

Borş
de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina,
cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar,
patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa
verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »
11 February 2013

Salata
de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat,
usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare,
svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata
200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare
piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »
11 February 2013

Brioşe
cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt,
bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar
vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare,
acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite
praf de copt 1/2 lingurita…
11 February 2013

Cocktail
Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit,
sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh
lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne Mod de
preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston
shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »
11 February 2013

Tortilla
cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte,
branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca.
Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida
600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata
1 lingura hrean ras…
Read more »
11 February 2013

Midii
cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion,
coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei
de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir
de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »
11 February 2013

Salata
de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar,
ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos
picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire
subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de
arahide…
Read more »
11 February 2013

Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
11 February 2013

Sufleu
cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca,
ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper.
Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci
champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru
supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »
11 February 2013

Muschi
de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon,
varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika,
cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc
200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g
sos de rosii…
Read more »
11 February 2013

Amestecă
într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri
de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de
fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până
formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »
11 February 2013

Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »
11 February 2013

Cocktail
cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime
si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de
para gheata lime vin spumos Mod de preparare: Se tin ingredientele la
rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5
minute…
Read more »
11 February 2013

Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
11 February 2013

Zacusca
de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin,
cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g
masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml
ulei…
Read more »
11 February 2013

Prajitura
cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou,
unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub
drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
11 February 2013

Porc
cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez,
ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun,
supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si
orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in
cubulete cu latura…
Read more »
11 February 2013

Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din
4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de
usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu
condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei
de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »
11 February 2013

Sufleu
cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina,
lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si
branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3
linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1
lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »
10 February 2013

Sorbet
de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb
si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă
de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »
10 February 2013

Creveti
condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de
nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute,
usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste.
Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari,
curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit
(optional)…
Read more »
10 February 2013

Salata
de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii,
paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun.
Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4
rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de
usturoi 3 linguri…
Read more »
10 February 2013

Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »
10 February 2013

Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
10 February 2013

Incinge
într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până
se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai
sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1
linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp
de 20 de minute,…
Read more »
10 February 2013

Piept
de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun,
fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă
ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g
de fasole din conservă, clătită şi scursă…
Read more »
10 February 2013

Spaghete
cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de
masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec
de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri
ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2
legatura busuioc Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »
10 February 2013

Gratin
de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli,
smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1
conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare,
rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu
boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »
10 February 2013

Clătite
la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper,
nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce,
branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.
Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400
g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »
10 February 2013

Iepure
cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline,
cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de
pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1
pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru
1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »
10 February 2013

Rulada
de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper,
usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »
10 February 2013

Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
10 February 2013

Cocktail
Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si
fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de
capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml
sirop trandafir 20 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se amesteca
puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…
Read more »
10 February 2013

Sushi
cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii,
file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia.
Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura
zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie
alga wasabi…
Read more »
10 February 2013

Spaghete
cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare,
ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper.
Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425
ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »
10 February 2013

Sufleu
de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi,
ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii,
oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si
masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1
ardei rgas rosu 500 g amestec carne…