Retete Supe:
Supa crema de conopida cu chorizo

Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut

Read more »
Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata

Read more »
Supa cu spanac si carnati

Read more »
Sufleu cu varză de Bruxelles si brânză

Read more »
Supă de curcan cu tăieţei cu ou

Read more »
Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

Read more »
Retete de post: Supa cu varza de bruxelles

Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume

Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

Read more »
Gazpacho (Spania)

Read more »
Supă de linte (Bulgaria)

Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

Read more »
Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz

Read more »
Supă din zeamă de varză cu cârnati afumaţi

Read more »
Friptura de vita cu rosii

Read more »
Supa crema de telina

Read more »
Supa crema de broccoli cu crutoane

Read more »
Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi
Supa
de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de
peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de
lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper.
Ingrediente: 500 g peste marunt 1-2 capete de peste 12 felii de paine 2
cepe 4 catei de usturoi patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Supa crema cu piept de pui
Supa
crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac,
ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare.
Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei
(verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1
radacina de telina 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Supă Shanghai cu pui si ciuperci
Supă
Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa,
usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea,
sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pui 1 fir praz 200 g telina 4
morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cepe verzi 150 g ciuperci shiitake 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi – servită cu crutoane
Supă
de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa,
sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi
100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de
usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2
cepe verzi…
Read more »
Read more »
Supa dietetica de sfecla
Supa
dietetica de sfecla din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei
gras, ulei de masline, patrunjel, sare si apa. Ingrediente: 3 sfecle
mici 2 morcovi medii 1 ceapa 1 tulpina de telina 3 rosii 1 ardei gras
rosu 3 linguri ulei de masline patrunjel sare apa Mod de preparare:
Curăţăm morcovii, ceapa, ardeii şi…
Read more »
Read more »
Supa vegetariana
Supa
vegetariana din: cartofi, telina, ardei, patrunjel, praz, ceapa,
morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui, zeama de
lamaie si crutoane. Ingrediente: 4 cartofi o telina mare 2-3 ardei o
radacina patrunjel un fir praz o ceapa mare 2-3 morcovi 1-2 legaturi
patrunjel sare piper alb macinat si boabe 10 ml ulei de floarea…
Read more »
Supa
de papadie din: frunze de papadie, smantana, pastarnac, ceapa, morcovi,
cartofi, orez, sare si verdeata. Ingrediente: 250 g frunze de papadie
2-3 linguri smantana 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri
orez sare verdeata tocata Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi
spălat îl pui să fiarbă într-un litru de apă…
Read more »
Ingrediente:
400 g sparanghel 1 anghinare 1 lamaie 100 g unt 200 g smantana 3
galbenusuri Sare Preparare: Curăţă sparanghelul de coajă şi fierbe-l în
apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Separat, fierbe anghinarea. Trece
apoi legumele fierte bine printr-o sită deasă. Subţiază cu
gălbenuşurile amestecate cu smântână. Dacă în continuare este prea…
Read more »
Read more »
Supa de papadie

Read more »
Supă de morcovi si coriandru
Ingrediente:
l lingură de ulei vegetal l ceapă, tăiată mărunt l linguriţă de
coriandru măcinat 1 cartof, tăiat în bucăţi 450g morcovi, curăţaţi şi
tăiaţi 1,21 supă de legume sau pui l mână de coriandru Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-un vas mare, se adaugă ceapa si se căleşte timp
de 5 minute, până…
Read more »
Read more »
Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie
Ingrediente:
2 legături mici de roşii cherry pe ciorchine 1 lingură de ulei de
măsline 2x 140g bucăţi de cod fără piele sau alt file de peşte alb coaja
unei lămâi, plus zeama a ½ lamaie ½ de pachet de 480g de boabe de soia
congelate 1 căţel de usturoi 1 legătură de busuioc, frunzele…
Read more »
Read more »
Supa cu usturoi
Ingrediente: 24 catei usturoi 10 felii subtiri piine neagra 100 gr.
brinza telemea 2 linguri ulei de masline cimbru, cuisoare, sare, piper
Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2
minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa
clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru…
Read more »
Read more »
Supa de orez cu legume
Ingrediente:
250 gr. orez cu bobul lung 200 gr. fasole verde 3 rosii 2 morcovi 1
ardei rosu mic 1 dovlecel mic o bucata mica de praz 100 gr. mazare din
conserva (sau congelata) 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul
fin) 1 ceapa 1 cub de concentrat de legume sau vita 2 catei…
Read more »
Read more »
Chefal rosu cu cartofi si scoici
Ingrediente:
6 cartofi mari 500 g scoici inchise 4 fileuri de chefal rosu 2 catei
usturoi 1 lingura ulei 300 ml zeama peste 300 ml supa de legume 300 ml
vin alb 1 legatura patrunjel 1 conserva fasole alba 2 lamai Sare, piper,
boia de ardei Mod de preparare: Jumatate din zeama de peste o…
Read more »
Read more »
Supa de somon si praz
Ingrediente:
2 fire de praz 500 g cartofi 2 linguri de unt Sare,piper proaspat
macinat Nucsoara 1 l supa de legume 250 g file de somon 100 g smantana 1
lingura de marar tocat fin Zeama de la 1 lamaie Frunzulite de patrunjel
pentru ornat Mod de preparare: Cureti prazul si-l speli, apoi il tai…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu usturoi
Gazpacho
espresso Ingrediente: 5 rosii mari si coapte 1 castravete 1 ardei
verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 200 gr. miez de paine uscata (pesmet
intreg) 2 linguri de untdelemn fin 2 linguri de otet de vin sare, piper.
Mod de preparare: Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si
lasati-le…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si ton
Ingrediente:
250 g paste spiralate, sare 1 ceapa rosie 250 g rosii cherry Sucul de
la 1 lamaie 50 ml supa Piper 6 linguri ulei de masline 1 legatura rucola
6 crengute busuioc 2 cutii ton Mod de preparare: Fierbeti pastele in
apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, puneti-le intr-o
strecuratoare, turnati apa…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui si lamaie cu spaghete
Ingrediente:
4 linguri de unt 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri 2 morcovi
taiati rondele subtiri 2 tulpini de telina taiate felii subtiri 250 gr.
piept de pui dezosat taiat feliute fine 3 lamaii 1,125 l supa de pui din
concentrat 250 gr. spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici 150
gr. smintina dulce…
Read more »
Read more »
Supa de peste
Ingrediente:
Pentru supa: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de
peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de
patrunjel 2 foi de dafin o crenguta de cimbru o bucata coaja de lamaie,
sare, piper Pentru maioneza cu usturoi 4 galbenusuri 4 catei…
Read more »
Read more »
Orez cu parmezan
Ingrediente:
1 ceapa medie 60 g unt 450 g orez 1 l supa Sofran 6 linguri de parmezan
ras Mod de preparare: Ceapa se toaca si se pune intr-o cratita la calit
in jumatate de cantitate de unt, pana cand devine sticloasa. Se adauga
orezul si se caleste 2 minute, amestecandu-se incontinuu. Se adauga din…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi aromata
Ingrediente:
750 g cartofi 4.5 dl de supa de pui 4.5 dl de lapte 15 g de unt 4
linguri de ierburi aromatice 3 linguri de smantana patrunjel, sare,
piper Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie
cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii
si se lasa…
Read more »
Read more »
Supa Minestra di Cavalfiore
O
reteta de supa minestra di cavalfiore din: conopida, otet de vin, ulei
de masline, usturoi, ardei iute, supa de carne, patrunjel, branza de
oaie. Ingrediente: o conopida 2 lingurite otet de vin o cescuta ulei de
masline 4-6 catei de usturoi un sfert de lingurita de ardei iute tocat
marunt 3 cani supa de…
Read more »
Read more »
Minestrone
Ingrediente: 150 g boabe de fasole 3 frunze de salvie 2 cepe 2 căţei de
usturoi 5 morcovi 3 tulpini de ţelină 2 dovlecei 3 cartofi mari 3 roşii
200 g varză 2 linguri ulei circa 3 linguriţe supă instant 200 g paste
mici sare, piper Preparare: Acoperiţi fasolea cu apă. Adăugaţi salvia
şi…
Read more »
Read more »
Penne cu sos picant de roşii
Ingrediente:
1 ceapă 3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 1 ardei gras roşu 1/2
legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 500 g roşii bucăţi 200 ml
supă 500 g penne sare, piper,zahăr Preparare: Curăţaţi ceapa şi
usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii iuţi pe lung,
îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi tăiaţi-i inele fine. Pregătiţi…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu castraveti cruzi
Ingrediente: 8 cutii de iaurt 1/2 pahar de apă 4 linguri mărar tocat
fin 1 usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 castraveţi
potriviţi Sare 100 g nuci tocate mare. Preparare: Se dizolvă iaurtul cu
apă rece, se adaugă uleiul, usturoiul zdrobit, mărarul, sarea şi se
amestecă bine totul. Se pune supa în…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste, branza si rosii
O reteta delicioasa de sufleu cu paste, branza si rosii din: rosii,
spanac, sare, penne, smantana, supa, piper, branza, si mozzarella
Ingrediente: 4 roşii 250 g spanac Sare 400 g penne 300 ml smântână 400
ml supă piper 100 g brânză rasă 1 buc. mozarella(125g) Preparare:
Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, tăiaţi-le în patru,
îndepărtaţi-le…
Read more »
Read more »
Salata cu pui si porumb
Ingrediente
4 ouă câte 200 g salată (la alegere) 200 g roşii cherry 100 g boabe de
porumb (cutie) 200 g piept de pui afumat 4 felii pâine toast 2 linguri
unt 1 lingură ulei 100 ml supă 2 linguri iaurt natural 2 linguri ulei de
măsline 2 linguri oţet din vin alb sare, piper…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu farfaline
Ingrediente:
350 g farfaline 700 g linte 3 căţei de usturoi 2 bucăţi de praz 5
frunze de dafin 250 g de jambon 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline
sare, piper Preparare: Curăţă prazul şi taie-l. Curăţă usturoiul. Pune
lintea într-o oală, adaugă frunzele de dafin si usturoiul. Acoperă cu
apă şi dă la…
Read more »
Read more »
Crema de sparanghel

Read more »
File de pui umplut
Ingrediente:
1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare, piper 1 felie prosciuto
crudo sau costiţă afumată 1 linguriţă capere 2 crenguţe pătrunjel 1
căţel de usturoi 1 linguriţă parmezan ras 1 vârf cuţit de coajă rasă de
portocale 1 lingură ulei de măsline 75 ml supă 1 linguriţă cremă de
brânză Preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi si curry cu pui
Ingrediente:
4 cartofi 4 morcovi 1 ceapă mare 3 buc. file de pui (â 150 g) 2 linguri
ulei sare, piper praf curry 1/2-1 linguriţă scorţişoară 2-3 linguriţe
condimente iuţi 11 supă 1/2 legătură mentă 300 g iaurt natural
Preparare: Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi
ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui,…
Read more »
Read more »
Supa groasa
Ingrediente:
500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri
300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Taie
carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare.
Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi…
Read more »
Read more »
Supa cu legume
Ingrediente:
2-3 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 1 fir de praz 100 g fasole boabe 1
cutie cu roşii decojite 1 ţelină 1 ceşcuţă cu orez 1 legătură de
pătrunjel 1 lingură cu unt sare Preparare: Curăţă legumele, spală-le
bine, după care taie-le cubuleţe sau rondele şi înăbuşă-le într-un vas
cu unt sau ulei.…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu crutoane
Ingrediente:
300 g mazăre fiartă 50 g şuncă bacon 1 ceapă 1 căţel usturoi 100 ml
smântână grasă 1,5 l supă de pasăre sau de vită sare, piper mărar verde 4
felii pâine ulei Preparare: Se pun deoparte 2 linguri de mazăre boabe,
iar din restul de mazăre se obţine un piure cu ajutorul mixerului.…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu galusti
Ingrediente:
100 g morcovi 100 g ţelină 100 g rădăcină de pătrunjel 500 g carne
curcan 1 ceapă 100 g mazăre verde 100 g unt 100 g făină sare, piper
boabe, foaie de dafin 100 ml smântână Pentru gălusti: 3 chifle sau 3
felii de pâine 1 ou 100 ml lapte 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi
Ingrediente:
1,5 kg cartofi albi 2 fire de praz 2 cepe 800 ml supă de pui l cană cu
smântână ulei, sare Preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi
pune-i la fiert în apă clocotită cu sare, împreună cu ceapa tăiată
mărunt.După ce au fiert cartofii, strecoară-i şi trece-i printr-o sită
deasă sau mixează-i bine. Piureul…
Read more »
Read more »
Supă de castraveţi
O
reteta delicioasa de supa de castraveti din: castraveti, muguri de pin,
stafide, branza feta, busuioc, lamaie, ulei de masline, menta, sare si
piper. Ingrediente: 3 castraveţi 50 g muguri de pin 50 g stafide 60 g
brânză feta 1 legătură de busuioc 1 lămâie lingură ulei de măsline mentă
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de rosii minestrone
Ingrediente:
supa minestrone 2 rosii, curatate, uscate si tocate, un catel de
usturoi, 1/4 cana de ulei de masline frunze proaspete de magheran sau
oregano Mod de preparare: Pentru supa de baza aveti nevoie de 700 g de
zarzavaturi proaspete, inclusiv cartofi, morcovi, varza, fasole, rosii
(in functie de preferinte). Curatati si pregatiti ingredientele,…
Read more »
Read more »