miercuri, 22 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #98


Retete pentru Paste:

Rata Peking

18 March 2013
Rata_PekingRata Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir tocat sos de soia   Mod de preparare: Se curata rata…
Read more »





Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina

18 March 2013
Gratin_de_broccoli_si_cartofi_cu_praz_si_telinaGratin de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina, cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si mazare. Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli, taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi fainosi, taiati cubulete 85 g de unt…
Read more »





Somon cu sos de prune

18 March 2013
Somon_cu_sos_de_pruneSomon cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie, ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi, orez si paste de orez. Ingrediente: 4 cotlete de somon 500 g prune o legatura ceapa verde o lamaie un ardei iute 100 ml ulei de masline 5 fire de tarhon…
Read more »





Blinii cu verdeaţă si sos

18 March 2013
Blinii_cu_verdeata_si_sosBlinii cu verdeaţă si sos din: dovlecei, usturoi, faina, lapte, patrunjel, spanac, praf de copt, suc de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ardei iute si masline. Ingrediente: dou dovlecei doi catei de usturoi 100 g faina 150 ml lapte dulce o legatura patrunjel 100 g spanac 4 g praf de copt 300…
Read more »





Fursecuri colorate cu sos

18 March 2013
Fursecuri_colorate_cu_sosFursecuri colorate cu sos din: zahar pudra, pudra de migdale, albusuri, galbenusuri, zahar tos, unt, banana, zahar vanilinat, sare, suc de lamaie, colorant alimentar, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente: 260 g zahar pudra 160 g pudra de migdale 4 albusuri doua galbenusuri 150 g zahar tos 200 g unt o banana doua…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu tahini

18 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_tahini_5Supa crema de broccoli cu tahini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, frunze de dafin, supa de legume, broccoli, marar, chimen, scortisoara, piper cayenne, cardamom, sare, piper, pasta tahini si marar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 lingurite usturoi zdrobit 2 cartofi curatati, taiati cubulete 1 pastarnac, curatat si…
Read more »





Rulouri pe pat de ciuperci

18 March 2013
Rulouri_pe_pat_de_ciuperciRulouri pe pat de ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, ficatei de pui, cascaval afumat, unt, lapte, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui 50 g cascaval afumat 50 g unt 1 ceasca de lapte 1 legatura de patrunjel ulei piper sare  …
Read more »





Salata de portocale cu mozzarella, rucola si ceapa rosie

18 March 2013
Salata_de_portocale_cu_mozzarella_rucola_si_ceapa_rosieSalata de portocale cu mozzarella rucola si ceapa rosie din: portocale, mozzarella, ceapa rosie, paine, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, mustar cu boabe si seminte de sumac. Ingrediente: 3 portocale 250 g mozzarella, rupta in bucatele 2 maini de rucola 1/2 ceapa rosie, feliata subtire paine cu crusta crocanta, pentru servit pentru…
Read more »





Cotlete marinate de miel la cuptor

18 March 2013
Cotlete_marinate_de_miel_la_cuptorCotlete marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2 frunze de salvie 200…
Read more »





Chilli cu carne de berbecut

18 March 2013
Chilli_cu_carne_de_berbecutChilli cu carne de berbecut din: seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, carne de berbecut, ghimbir, usturoi, rosii, boia, scortisoara, coriandru, harissa, ardei grasi, naut, coriandru si supa de vita. Ingrediente: 1 1/2 lingura seminte de chimion 1 lingura ulei de masline 3 cepe, taiate pe jumatate si feliate subtire 1,2 carne tocata de…
Read more »





Chec cu fructe si seminte

18 March 2013
Chec_cu_fructe_si_seminteChec cu fructe si seminte din: unt, zahar, oua, galbenusuri, faina, praf de copt, fructe confiate, rahat, seminte de pin, fistic, kiwi confiat si gem de caise. Ingrediente: 280 g unt 250 g zahar 2 oua 2 galbenusuri 300 g faina 2 lingurite cu praf de copt 100 g fructe confiate cuburi de rahat seminte…
Read more »





Iepure cu sos de vişine

18 March 2013
Iepure_cu_sos_de_visineIepure cu sos de vişine din: pulpe de iepure, ulei de masline, frunze de dafin, ceapa, vin alb, compot de visine, usturoi, cuisoare, scortisoara, amidon, sare, piper, frunze de telina, cimbru. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 50 ml ulei de masline doua frunze de dafin o ceapa 200 ml vin alb un borcan compot de…
Read more »





Ciuperci cu cremă de brânză

18 March 2013
Ciuperci_cu_crema_de_brânzaCiuperci cu cremă de brânză din: ciuperci, marar, ou, faina, lapte, sare, piper, smantana, usturoi si telemea de vaca. Ingrediente: 1 ciuperci 1 legatura marar 1 ou 1 pahar faina 1 pahar lapte sare piper 5 linguri smantana 3 catei de usturoi 150 g telemea de vaca   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de ciocolata

17 March 2013
Budinca_de_ciocolata_18Un desert simplu, delicios si gustos, budinca de ciocolata este perfecta pentru o duminica in familie! Ingrediente: 200 de grame de ciocolata amaruie, tocata 3 linguri de zahar 500 ml lapte 1 lingurița cafea 1 varf de cuțit de sare 6 galbenușuri de ou 1 lingurița esenta de vanilie Frisca sau Frunze de menta pentru…
Read more »





Salata cu vita, naut si ceapa rosie

17 March 2013
Salata_cu_vita_naut_si_ceapa_rosieSalata cu vita, naut si ceapa rosie din: naut, ceapa rosie, rosii cherry, patrunjel, muschi de vita, iaurt natural si harissa. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut ½ ceapă roşie mică, feliată 100g de roşii cherry, tăiate în două 1 mână mică de pătrunjel, tăiat 200g de muşchi de vită, cu grăsimea înlăturată 150ml…
Read more »





Turte din peşte

17 March 2013
Turte_din_pesteTurte din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coajă şi îi fierbi…
Read more »





Porc chinezesc cu orez

17 March 2013
Porc_chinezesc_cu_orezPorc chinezesc cu orez din: orez, zahar, muschiulet de porc, dovlecel verde, ardei gras, ulei de orez, sos de soia si piper alb. Ingrediente: 1oo g orez 100 g zahar 1 muschiulet de porc 1 dovlecel verde 1 ardei gras ulei de orez sos de soia piper alb   Mod de preparare: Se taie muschiuletul…
Read more »





Taitei de orez picanti

17 March 2013
Taitei_de_orez_picantiTaitei de orez picanti din: taitei din faina de orez, sos de soia, piper, usturoi si ulei de susan. Ingrediente: 300 g taitei din faina de orez sos de soia piper usturoi ulei de susan   Mod de preparare: Se fierb taiteii in apa cu sare. Se scurg bine. Se stropesc cu sos de soia…
Read more »





Calcan cu orez şi sos picant

17 March 2013
Calcan_cu_orez_si_sos_picantCalcan cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii, morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune, sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei. Ingrediente: un calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin alb 4 catei de usturoi o…
Read more »





Pui cu legume si crema de branza

17 March 2013
Pui_cu_legume_si_crema_de_branzaPui cu legume si crema de branza din: piept de pui, faina, ulei de masline, kaizer, supa de legume, crema de branza, boabe de fasole, porumb si rosii cherry. Ingrediente: 8 piepţi de pui 2 linguri de făină 1 lingură ulei de măsline 8 felii de kaizer, tocate 400ml supă de legume sau de pui…
Read more »





Chec cu ciocolata si portocala

17 March 2013
Chec_cu_ciocolata_si_portocalaChec cu ciocolata si portocala din: faina, oua, zahar, unt, ciocolata neagra, lapte, portocala confiata, cacao, praf de copt, apa de portocal, portocala glasata si sare. Ingrediente: 180 g faina 3 oua 150 g zahar 150 g unt 100 g ciocolata neagra 100 ml lapte batut 100 g portocala confiata 2 linguri cu cacao 1…
Read more »





Salată cu sfeclă si fidea

17 March 2013
Salata_cu_sfecla_si_fideaSalată cu sfeclă si fidea din: naut, mazare, linte, sfecla rosie, fidea de orez, ceapa verde, miez de nuca, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, seminte de floarea soarelui, migdale si capere. Ingrediente: 100 g naut 200 g mazare 100 g linte doua sfecle rosii mici 150 g fidea de orez ceapa verde…
Read more »





Supa Laksa de pui cu taitei

17 March 2013
Supa_Laksa_de_pui_cu_taiteiSupa Laksa de pui cu taitei din: pui, seminte de coriandru, ghimbir, lemongrass, coaja de lime, zeama de lime, sos de peste, sos de soia, lapte de cocos, usturoi, coriandru, ceapa verde, taitei de orez, frunze de menta si ulei de susan. Ingrediente: 1 pui mediu, taiat in bucati, cu pielea scoasa 1 lingura seminte…
Read more »





Prăjitură de post cu mere şi griş

17 March 2013
Prajitura_de_post_cu_mere_si_grisPrăjitură de post cu mere şi griş din: faina, gris, zahar, margarina, praf de copt, zahar vanilat, nuci, mere si scortisoara. Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 cana gris 1/2 cana zahar 75 g margarina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 cana nuci maruntite 4-5 mere 2 lingurite scortisoara   Mod de…
Read more »





Somon cu legume si crema de branza

17 March 2013
Somon_cu_legume_si_crema_de_branzaSomon cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi, ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc, crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi 6 catei de usturoi, feliati 5 ardei…
Read more »





Reteta zilei: Salata de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi

17 March 2013
Salata_de_spanac_cu_fasole_alba_rosii_si_ridichi_8Salata de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi din: fasole alba, rosii cherry, ridichi, ceapa verde, branza feta, piper, usturoi, sare, suc de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 200-300 g spanac proaspat 1 cana de rosii cherry taiate jumatati 1 cana de ridichi taiate felii subtiri…
Read more »





Chec cu carne de porc afumata

17 March 2013
Chec_cu_carne_de_porc_afumataChec cu carne de porc afumata din: paine alba, carne de porc afumata, oua, usturoi, ceapa, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine alba 500 g carne de porc afumata 7 oua 3 catei de usturoi 1 ceapa mica patrunjel verde ulei sare piper   Mod de preparare: Taie pâinea în cuburi…
Read more »





Desert cu kiwi si coacăze

17 March 2013
Desert_cu_kiwi_si_coacazeDesert cu kiwi si coacăze din: frisca, branza ricotta, coacaze rosii, kiwi, zahar pudra, boabe de piper negru, scortisoara, gelatina alimentara, bezele, zahar vanilat, nuca de cocos, pepene confiat si menta verde. Ingrediente: 300 ml frisca 100 g branza ricotta 200 g coacaze rosii 4 kiwi 75 g zahar pudra 4 boabe de piper negru…
Read more »





Mancare de linte cu vinete si curry

17 March 2013
Mancare_de_linte_cu_vinete_si_curryMancare de linte cu vinete si curry din: linte rosie, curcuma, pasta de tamarid, ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curry, vanata. Ingrediente: 100g de linte roşie, spălată 1 linguriţă de curcuma 1 lingură pastă de tamarind 2 linguri ulei vegetal 1 ceapă medie, feliată fin 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 bucată…
Read more »





Chec de post

17 March 2013
Chec_de_postChec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata. Ingrediente: 1 pahar faina 1 pahar apa 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g stafide 70 g nuca macinata 30 g cacao…
Read more »





Ficat cu legume şi sos

17 March 2013
Ficat_cu_legume_si_sosFicat cu legume şi sos din: ficat de vita, lapte dulce, orez salbatic, ardei grasi, compot de visine, scortisoara, amidon, seminte de susan, sare, piper, ulei, patrunjel, ardei iute, ceapa si fenicul. Ingrediente: 500 g ficat de vita 600 ml lapte dulce 100 g orez salbatic 4 ardei grasi un borcan compot de visine 3…
Read more »





Spaghete cu somon pe pat de spanac

17 March 2013
Spaghete_cu_somon_pe_pat_de_spanacSpaghete cu somon pe pat de spanac  din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de masline extravirgin, usturoi si spaghete. Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri capere 60g busuioc proaspat 1…
Read more »





Stufat de mazare

17 March 2013
Stufat_de_mazareStufat de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa verde, usturoi verde, rosii, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii de mazare 1 ctuie de ciuperci 5 ardei ardei 4-5 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 3 rosii 1 legatura de marar ulei sare piper   Mod de preparare: Mazărea şi ciupercile…
Read more »

Orez cu bacon si mazare

17 March 2013
Orez_cu_bacon_si_mazareOrez cu bacon si mazare din: orez, mazare, bacon, oua, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 100 g mazare – boabe 100 g bacon 2 oua sos de soia ulei de susan   Mod de preparare: Se fierbe orezul in 400 ml apa. Se taie baconul fasii…
Read more »





Şprot cu legume

17 March 2013
Sprot_cu_legumeŞprot cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul, usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine…
Read more »





Supa de rosii cu pui si avocado

17 March 2013
Supa_de_rosii_cu_pui_si_avocadoSupa de rosii cu pui si avocado din: rosii, ceapa, pui, ulei de masline, usturoi, ardei iute, seminte de coariadru, fasole rosie, coaja de lime, zeama de lime, tortilla, frunze de coarindru, avocado si smantana. Ingrediente: 1,5 kg de rosii, taiate pe jumatate 2 cepe, taiate in sferturi (sau optimi in functie de marime) 1…
Read more »





Mâncare de post

17 March 2013
Mâncare_de_postMâncare de post din: usturoi, ciuperci, bulion, spanac, sare, piper, faina si patrunjel. Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 400 g ciuperci (de orice fel) 1 cana mare bulion 200 g spanac sare piper 2 linguri faina patrunjel   Mod de preparare: Pui în ulei să se rumenească ustu­roiul tăiat mărunt. Adaugi ciuperci­le spălate, scurse şi…
Read more »





Reteta zilei: Supa minestrone

17 March 2013
Supa_minestrone_4Supa minestrone din: ulei de masline extravirgin, ceapa, praz, usturoi, sunca afumata, morcovi, sare, piper, rosii, supa de pui, oregano, nap, varza, frunze de salata, fasole si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa, cuburi 1 praz, feliat (partea alba numai) 4 catei de usturoi, tocati 4 bucati sunca afumata, tocata 3…
Read more »





Retete de post: Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

17 March 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_lamâie_si_patrunjelCartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg cartofi taiati cubulete de 2 cm 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja rasa de la o lamaie sare piper 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt  …
Read more »





Paste cu spanac şi legume

17 March 2013
Paste_cu_spanac_si_legumePaste cu spanac şi legume din: paste cu spanac, dovleac, broccoli, ciuperci, miez de nuca, ulei, usturoi, seminte de pin, parmezan, busuioc verde, sare, piper, rosii cherry, ardei capia si marar. Ingrediente: 300 g paste cu spanac 500 g dovleac pentru placinta 500 g broccoli 300 g ciuperci 70 g miez de nuca 150 ml…
Read more »





Bors pescaresc dres cu ou

17 March 2013
Bors_pescaresc_dres_cu_ouBors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1 radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde leustean (suplimentar) sare piper…
Read more »





Tort aromat cu capsune

17 March 2013
Tort_aromat_cu_capsuneTort aromat cu capsune din: ciocolata neagra, unt, faina, praf de copt, oua, zahar tos, sare, zahar vanilinat, esenta de rom, branza de vaci, frisca, capsune, fursecuri cu cocos si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 125 g unt 100 g faina 3 g praf de copt 4 oua 250 g zahar tos…
Read more »





Chec cu fistic şi ciuperci

17 March 2013
Chec_cu_fistic_si_ciuperciChec cu fistic şi ciuperci din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei de masline, sunca, branza cheddar, ciuperci, fistic, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 2 lingurite cu praf de copt 4 oua 120 ml lapte 6 linguri cu ulei de masline 50 g sunca 180 g branza cheddar 3 ciuperci mari 100…
Read more »





Supa crema de conopida cu ulei de masline si piper

17 March 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_ulei_de_masline_si_piperSupa crema de conopida cu ulei de masline si piper din: ulei de masline extravirgin, piper, sare, apa, conopida, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: ulei de masline extravirgin, dupa gust piper proaspat, dupa gust sare dupa gust 500g apa 1 conopida desfacuta in buchetele 1 ceapa medie, taiata 3 linguri ulei de masline  …
Read more »





Chiftele la cuptor

17 March 2013
Chiftele_la_cuptorChiftele la cuptor din: amestec de carne, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec (porc, vita) 1 legatura ceapa verde sau uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii de paine 3 oua faina sare piper   Mod de preparare: Pui…
Read more »





Pui la cuptor cu gogoşari

17 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_gogosariPui la cuptor cu gogoşari din: pui, gogosari, limete, usturoi, cimbru, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, curry, sare, piper, castraveti verzi, smantana si menta verde. Ingrediente: 1 pui un kg gogosari doua limete 8 catei de usturoi doua crengute de cimbru doua crengute de rozmarin 200 ml vin alb sec 100 ml ulei…
Read more »





Paste cu sos

16 March 2013
Paste_cu_sosPaste cu sos din: ou, galbenusuri, faina, sare, seminte de pin, sare grunjoasa, ulei de masline si branza de oaie. Ingrediente: 1 ou 2 galbenusuri faina de calitate sare pentru sos: seminte de pin sare grunjoasa ulei de masline branza de oaie   Mod de preparare: Intr-un vas amesteci oul întreg cu cele 2 gălbenuşuri…
Read more »





Budinca cu branza de vaci si stafide

16 March 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_stafideBudinca cu branza de vaci si stafide din: taitei cu ou, smantana, branza de vaci, oua, margarina, zahar, scortisoara, sare si stafide. Ingrediente: 350 g taitei cu ou 1 cana smantana 500 g branza de vaci la temperatura camerei 5 oua batute spuma 75 g unt sau margarina topita 1/3 cana zahar 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »





Arpacaş cu ghiveci, la cuptor

16 March 2013
Arpacas_cu_ghiveci_la_cuptorArpacaş cu ghiveci, la cuptor din: arpacas, ciuperci, ceapa, ardei, ghiveci de legume, suc de rosii, ulei, faina de grau, paprika, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel. Ingrediente: 250 g arpacas 6 ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 borcan ghiveci de legume 1 ardei iute 1 cana suc de rosii (bulion) ulei 2 linguri…
Read more »





Chec cu rosii uscate

16 March 2013
Chec_cu_rosii_uscateChec cu rosii uscate din: rosii uscate, mozzarella, branza emmental, oua, faina, praf de copt, lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri cu rosii uscate 200 g mozzarella 100 g branza emmental 3 oua 150 g faina 10 g praf de copt 125 ml lapte cald 80 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Clatite

16 March 2013
Clatite_3Clatite din: ou, faina, zahar, praf de copt, apa mierala, ulei si topping. Ingrediente: 1 ou faina 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita praf de copt 1/2 ceasca apa minerala ulei pentru gatit topping-uri la alegere: sirop de artar, zahar pudra, unt, smantana sau gem   Mod de preparare: Intr-un castron amestecati impreuna faina, oul,…
Read more »





Mancarica de linte cu sfecla

16 March 2013
Mancarica_de_linte_cu_sfeclaMancarica de linte cu sfecla din: linte rosie, ceapa, morcov, sfecla rosie, supa de carne, faina, sare, foaie de dafin, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 1 morcov 1 sfecla rosie 1 cana cu supa de carne (sau apa daca vrei de post) 1 lingura cu faina sare 1 foaie…
Read more »





Sarmale de post cu ciuperci

16 March 2013
Sarmale_de_post_cu_ciuperciSarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza  murata. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2 linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1…
Read more »





Cornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon

16 March 2013
Cornulete_cu_ceapa_rosie_învelite_în_baconCornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon din: faina, ulei, lapte, zahar, drojdie, unt, cascaval, bacon afumat si ceapa rosie. Ingrediente: 900 g faina 200 ml ulei 500 ml lapte caldut 2 linguri zahar drojdie unt 50 g cascaval 150 – 200 g felii subtiri de bacon afumat 1 ceapa rosie   Mod de preparare:…
Read more »





Chec cu ton

16 March 2013
Chec_cu_tonChec cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf de copt, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceapa 200 g ton in ulei 4 oua 250 g faina 100 ml ulei de masline + 2 linguri 1 pliculet cu praf de copt 30 g unt…
Read more »





Gogoşi de cartofi

16 March 2013
Gogosi_de_cartofiGogoşi de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei. Ingrediente: 500 g faina drojdie cat o nuca 4 linguri rase cu zahar 2 cartofi mari bine fierti sare ulei de prajit   Mod de preparare: Prepară o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între degete şi un pic…
Read more »





Piept de pui cu sos picant

16 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picantPiept de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, boia iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 2 cepe mici 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras 1 cutie cu rosii tocate in bulion 2 linguri cu bulion 1 lingurita rasa cu boai iute…
Read more »





Supă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin

16 March 2013
Supa_de_pui_cu_praz_morcovi_si_frunze_de_dafinSupă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin din: ulei, pui, bacon, morcovi, telina apio, praz, vin, frunze de dafin, prune uscate si paine. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 pui mediu, taiat in bucati 180 g de bacon, taiat cubulete 2 morcovi, tocati 2 tulpini de telina Apio 1-2 fire de praz,…
Read more »





Reteta zilei: Gulas cu carne de vita si macaroane

16 March 2013
Gulas_cu_carne_de_vita_si_macaroane_5Gulas cu carne de vita si macaroane din: ulei de masline, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, rosii, condimente italiene, frunze de dafin, sos de soia, praf de usturoi, condimente pentru friptura, macaroane si smantana. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 2 lingurite…
Read more »





Pastă de linte cu legume coapte

16 March 2013
Pasta_de_linte_cu_legume_coaptePastă de linte cu legume coapte din: linte, smantana, seminte de casa, morcovi, pastarnaci, ardei kapia, ceapa rosie, ceapa albe, usturoi, dovlecel, ierburi de provence, cimbru verde, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu linte 100 g smantana de casa 10 g seminte de dovleac 7 morcovi mici 5 pastarnaci…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si cafea

16 March 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_cafeaPrajitura cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de ciocolata, esenta de rom si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar tos 6 linguri cafea fin macinata 6 linguri apa rece 200 g faina un pachet praf…
Read more »





Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion

16 March 2013
Burgeri_cu_naut_ceapa_rosie_si_chimionBurgeri cu naut, ceapa rosie si chimion din: naut, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimion, coriandru, ou, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, chifle integrale, rosie, castravete si sos de chilli. Ingrediente: 400g năut de la conservă, scurs coaja rasă de la 1 lămâie, plus sucul de la ½ lămâie 1 linguriţă de chimion…
Read more »





Friptura de vita cu legume si pesto

16 March 2013
Friptura_de_vita_cu_legume_si_pestoFriptura de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju, usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan. Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiata cubulete 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote mari, taiate in…
Read more »





Macaroane cu branza si curry

16 March 2013
Macaroane_cu_branza_si_curryMacaroane cu branza si curry din: macaroane, unt, ou, branza telemea, branza de burduf si curry. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 1 ou 200 g branza telemea 100 g branza de burduf 1/2 lingurita de curry   Mod de preparare: Pune macaroanele la fiert în apă clocotită, cu un praf de sare.Lasă-le 8-10…
Read more »





Gulaş cu ciuperci si galusti

16 March 2013
Gulas_cu_ciuperci_si_galustiGulaş cu ciuperci si galusti din: ciuperci, ceapa, ulei, slanina afumata, carne de porc, bulion, sare si piper. Ingrediente: 450 g ciuperci 4 cepe 50 ml ulei 4 felii slanina afumata 800 g carne de porc (pulpa) 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi tăiată solzişori, o căleşti în uleiul…
Read more »





Quiche cu oua de prepelita

16 March 2013
Quiche_cu_oua_de_prepelitaQuiche cu oua de prepelita din: faina, unt, oua, praf de copt, sare, spanac, usturoi, branza de burduf, oua de prepelita, smantana, busuioc, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 cana faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita cu praf de copt 1 praf de sare pentru umplutura: 450 g spanac congelat 3-4 catei…
Read more »


Cochilii cu ficat de pui

16 March 2013
Cochilii_cu_ficat_de_puiCochilii cu ficat de pui din: chochilii, ceapa, costita, ficat de pui, unt, ulei de masline, faina, supa si smantana. Ingrediente: 1 pachet cochilii (sau orice tip de paste) 2 cepe 3 felii de costita (bacon) 500 g ficat de pui 50 g unt ulei de masline 1 lingura faina 1 cana supa 2 lingurita…
Read more »





Taitei cu legume si chiftele

16 March 2013
Taitei_cu_legume_si_chifteleTaitei cu legume si chiftele din: carne tocata de vita, pesmet, sos, sos dulce de ardei iute, ketchup, amestec chinezesc de cinci condimente, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia, seminte de susan si menta. Ingrediente: 300 g carne tocata de vita 200 g de pesmet 12o g sos pentru wok…
Read more »





Coroniţă cu stafide si vanilie

16 March 2013
Coronita_cu_stafide_si_vanilieCoroniţă cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina, drojdie, lapte de soia, zahar pudra. Ingrediente: 100 g margarina 65 ml ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3 picaturi esenta de vanilie 3 linguri miere…
Read more »





Salata calda de cartofi cu sos de ansoa

16 March 2013
Salata_calda_de_cartofi_cu_sos_de_ansoaSalata calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi, lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 cartofi 2-3 rosii uscate 4-5 catei de usturoi 1 lamaie 1/2 lingurita cu pasta de ansoa patrunjel verde 1 lingura cu varf de masline fara samburi 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii

16 March 2013
Cocktail_Margarita_cu_portocale_rosii_5Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri Tequila felii de portocale rosii/limeta pentru servire gheata     Mod de…
Read more »





Mâncare ungurească cu varză acră

16 March 2013
Mâncare_ungureasca_cu_varza_acraMâncare ungurească cu varză acră din: varza acra, supa instant, cabanos, unt, pasta de rosii, praz, gogosar rosu si boia dulce. Ingrediente: 500 g varza acra 500 ml supa instant 200 g cabanos 20 g unt sau margarina 50 g pasta de rosii 1 legatura de praz 1 gogosar rosu boia dulce   Mod de…
Read more »





Pui la cuptor cu salata

16 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_salataPui la cuptor cu salata din: piept de pui, ulei de masline, boia, avocado, otet de vin rosu, patrunjel, rosie si ceapa rosie. Ingrediente: 1 piept de pui fără piele 2 linguriţe ulei de măsline (dintre care una pentru salată) 1 linguriţă cu vârf de boia pentru salata: ½ avocado mic, tăiat cubuleţe 1 linguriţă…
Read more »





Prăjitură cu morcov şi nucă

16 March 2013
Prajitura_cu_morcov_si_nucaPrăjitură cu morcov şi nucă din: oua, zahar, ulei, faina, nuca, morcov, praf de copt si unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingura cu zahar 6 linguri cu ulei 9 linguri cu faina 150 g nuca 1 morcov ras 1 praf de copt 1 cub de unt   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până…
Read more »





Sufleu de ficat de pasăre

16 March 2013
Sufleu_de_ficat_de_pasareSufleu de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt 300 ml lapte sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Cureţi ficatul, îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în…
Read more »





Retete de post: Strudel cu mere si scortisoara

16 March 2013
Strudel_cu_mere_si_scortisoaraStrudel cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar pudra, menta si cuisoare. Ingrediente: pentru aluat: 175 g margarina 2 linguri otet un praf sare 300 g faina 75 ml apa minerala pentru umplutura: 500 g mere o lingurita scortisoara 4 linguri…
Read more »





Supa de rosii cu chifle

16 March 2013
Supa_de_rosii_cu_chifleSupa de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa, morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar. Ingrediente: 500 g faina pentru paine 100 g de unt cu usturoi, moale 2 lingurite de oregano uscat 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare ulei, pentru uns 1 ceapa tocata 1…
Read more »





Legume la cuptor cu piept de pui

16 March 2013
Legume_la_cuptor_cu_piept_de_puiLegume la cuptor cu piept de pui din: piept de pui, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, ulei, sare si busuioc. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 300 g mazare 500 g rosii proaspete (sau 1 conserva) 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 morcov ulei sare busuioc   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Ciolan afumat cu varză murată

16 March 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_murataCiolan afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana. Ingrediente: 1 ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavat circa 200…
Read more »





Reteta zilei: Melcisori cu stafide

15 March 2013
Melcisori_cu_stafide_22Un desert delicios, melcisorii cu stafide sunt perfecti pentru o dupa-amiaza racoroasa. Puteti servi alaturi de o ceasca de ceai fierbinte. Ingrediente pentru aluat: 500g faina 260g lapte 1 ou 10g drojdie 5g de sare 50g unt 40g zahar pudra Ingrediente pentru crema: 3 galbenusuri de ou 25g faina 30g zahar pudra 15g de esenta…
Read more »





Gulas de vita cu ardei gras

15 March 2013
Gulas_de_vita_cu_ardei_grasGulas de vita cu ardei gras din: carne de vita, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper alb, cartofi, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vita pentru gulas 250 g ceapa 2 linguri untura 1 lingura boia dulce 1 lingurita boia iute 400 ml supa…
Read more »





Salata cu fasole, porumb si ardei iute

15 March 2013
Salata_cu_fasole_porumb_si_ardei_iuteSalata cu fasole, porumb si ardei iute din: fasole alba, fasole rosie, porumb dulce, ardei verzi, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, piper, sare grunjoasa, ulei de masline, otet balsamic, crutoane aromate cu usturoi. Ingrediente: 300 g faole alba 200 g fasole rosie 150 g porumb dulce 2 ardei…
Read more »





Chifteluţe de păstrăv

15 March 2013
Chiftelute_de_pastravChifteluţe de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine, pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6 fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba inmuiata in lapte de soia…
Read more »





Pulpe cu sos de rosii si masline

15 March 2013
Pulpe_cu_sos_de_rosii_si_maslinePulpe cu sos de rosii si masline din: pulpe de pui, rosii, ceapa, usturoi, masline verzi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cutie cu rosii intregi 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 100 g masline verzi ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţă pulpele, spală-le şi tamponează-le…
Read more »





Paste cu ton si rosii cherry

15 March 2013
Paste_cu_ton_si_rosii_cherryPaste cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă, adaugă sare şi amestecă. Toarnă…
Read more »





Portofele cu carne tocata

15 March 2013
Portofele_cu_carne_tocataPortofele cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj 300 g carne tocata 1 ceapa alba 2 galbenusuri 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Toacă mărunt ceapa şi…
Read more »





Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde

15 March 2013
Peste_la_aburi_cu_vin_de_orez_ghimbir_si_ceapa_verdePeste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia, mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 3 linguri sos de soia 75ml de mirin (vin de orez) 2 linguri de zahăr 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată 250g de orez basmati,…
Read more »





Ardei umpluţi şi gratinaţi

15 March 2013
Ardei_umpluti_si_gratinatiArdei umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie, praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline, pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata 6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet…
Read more »





Curry cu fasole verde si peste

15 March 2013
Curry_cu_fasole_verde_si_pesteCurry cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa, lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1 ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente supa de pui…
Read more »





Cartofi cu roşii şi brânză sărată

15 March 2013
Cartofi_cu_rosii_si_brânza_sarataCartofi cu roşii şi brânză sărată din: cartofi, rosii, branza sarata, smantana si ulei. Ingrediente: 3 cartofi mari 3 rosii 150 g branza sarata 75 g smantana ulei   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, 20 de minute. Verifică-i din când în când, să nu crape. Nu-i fierbe mai mult…
Read more »





Chec cu ghimbir şi curmale

15 March 2013
Chec_cu_ghimbir_si_curmaleChec cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun, faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar pudra. Ingrediente: 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 140 g curmale, fara samburi 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de cafea) 100 g de zahar brun 225…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci

15 March 2013
Tarta_cu_branza_de_capra_si_cartofi_dulci_4Tarta cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola, lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline, branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara. Ingrediente pentru aluat: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurița de sare 1/2 ceasca ulei de canola 2 linguri de lapte Ingrediente…
Read more »





Retete de post: Paste cu spanac

15 March 2013
Paste_cu_spanacPaste cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat o lingurita miere   Mod de…
Read more »





Graten de ciuperci cu ceapa verde

15 March 2013
Graten_de_ciuperci_cu_ceapa_verdeGraten de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi, ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 3 cartofi 1 catel de usturoi 3 linguri cu ulei 50 g cascaval ceapa verde pentru ornat 3 linguri cu smantana pentru gatit 3 linguri cu lapte sare   Mod de…
Read more »





Paste cu jambon şi pesto de mazăre

15 March 2013
Paste_cu_jambon_si_pesto_de_mazarePaste cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan, smantana si jambon afumat. Ingrediente: 400 g de paste 400 g de mazare, decongelata 1/2 legatura de menta 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus extra pentru servit 100 g de creme fraiche sau samntana 175 g de jambon afumat, rupt in fasii…
Read more »





Retete de post: Ciorba de conopida

15 March 2013
Ciorba_de_conopidaCiorba de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia, praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare 2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie 600 g rosii o legatura patrunjel 3-4…
Read more »





Paste mediteraneene cu dovlecei si cascaval

15 March 2013
Paste_mediteraneene_cu_dovlecei_si_cascavalPaste mediteraneene cu dovlecei si cascaval din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic   Mod de preparare: Se pune…
Read more »





Salată de linte Puy, roşii cherry şi brânză halloumi

15 March 2013
Salata_de_linte_Puy_rosii_cherry_si_brânza_halloumiSe amestecă într-un bol 250g de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1/2 ceapă roşie feliată subţire, 1/2 căţel de usturoi strivit, sucul de la 1/2 lămâie şi 1 lingură ulei de măsline. Se fierb 150g de linte Puy până devine fragedă, se scurg şi se adaugă în bol. Se asezonează şi se amestecă. Se taie cuburi…
Read more »





Tartine cu macrou afumat si sfecla

15 March 2013
Tartine_cu_macrou_afumat_si_sfeclaFeliază 1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta buna!
Read more »

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru

15 March 2013
Stir_fry_de_vita_cu_ardei_iute_si_coriandruStir-fry de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla. Ingrediente: 150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra de ardei iute 1/2 lingurita de chimion macinat…
Read more »





Pui cu legume in aluat

15 March 2013
Pui_cu_legume_in_aluatPui cu legume in aluat din: aluat, piept de pui, amestec de legume, smantana, amidon, supa de carne, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g aluat fraged 1 piept mare de pui 1 punga cu amestec de legume congelate 1 lingura cu smantana de gatit 1 lingurita cu amidon 1 ceasca de supa de carne…
Read more »





Salata cu naut si banane

15 March 2013
Salata_cu_naut_si_bananeSalata cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cutii cu natu prefiert (600 g) 3-4 banane 1/2 dovleac placintar 3-4 fire de ceapa verde 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri cu ulei de masline 3-4 rosii cherry sare…
Read more »





Tochitura de porc

15 March 2013
Tochitura_de_porcTochitura de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g costita de porc 1 legatura de ceapa verde (sau praz) 100 g spanac (optional) 2 ardei capia 5 linguri cu ulei 1 pahar cu vin alb sare piper   Mod de preparare: Cumpără costiţa…
Read more »





Reteta zilei: Punch de mere si capsuni

15 March 2013
Punch_de_mere_si_capsuni_03Punch de mere si capsuni din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, apa minerala si busuioc.   Ingrediente: 2 mere, feliate 2 cupe capșuni, feliate 1 sticla vin rosu 1 cana suc de afine 1 ceasca de 7up sau apa minerala Frunze de busuioc proaspat       Mod de preparare: Intr-un bol mare…
Read more »





Cocktail Pear Tea

15 March 2013
Cocktailuri_8Cocktail Pear Tea din: armagnac, cold black tea, pear syrup si fresh lime juice. Ingrediente: 40 ml armagnac 100 ml cold black tea 25 ml pear syrup 15 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rad in pahar peste cuburi de gheata si amestecati puternic continutul cu lingurita de bar.
Read more »





Salata de sfecla, fasole si branza de capra

15 March 2013
Salata_de_sfecla_fasole_si_branza_de_capraSe oparesc 200 de fasole verde, apoi se scurg si se taie felii. Se combina cu 180 g felii de sfecla fiarta. Se presara branza de capra sfaramata si se stropeste cu otet. Pofta buna!
Read more »





Cremsnit cu vanilie

15 March 2013
Cremsnit_cu_vanilieCremsnit cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina, lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g fulgi de migdale 3 linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit pentru crema: 8 foi de gelatina 750 ml de lapte…
Read more »





Cuscus cu ardei

15 March 2013
Cuscus_cu_ardeiCuscus cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei, ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2 dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se pune apă într-o…
Read more »





Tort cu ananas si cirese

15 March 2013
Tort_cu_ananas_si_cireseTort cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g unt topit, plus extra pentru uns 250 g de zahar, plus 2 linguri 1 conserva de ananas 3 cirese confiate, taiate pe jumatate…
Read more »





Salată de legume cu caşcaval

15 March 2013
Salata_de_legume_cu_cascavalSalată de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras, morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune pastele la…
Read more »





Pui cu orez picant si ceapa verde

15 March 2013
Pui_cu_orez_picant_si_ceapa_verdePui cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui, condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta de tomate, paprika fumata, orez, salata. Ingrediente: 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 6 lingurite de condiment piri piri 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 ardei, curatati…
Read more »





Cannelloni umpluţi cu brânză

15 March 2013
Cannelloni_umpluti_cu_brânzaCannelloni umpluţi cu brânză din: cannelloni, praz, dovlecel, ricotta, rosii decojite, branza de casa, cascaval, ulei vegetal, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 1 fir praz 1 dovlecel 250 g ricotta 1/2 cutie cu rosii decojite 1 cutie de branza de casa 100 g cascaval (ras) 4 linguri cu ulei vegetal…
Read more »





Cum se dezoseaza pulpa de miel (video)

14 March 2013
Cum_se_dezoseaza_pulpa_de_mielO reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se dezoseaza pulpa de miel  
Read more »





Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza

14 March 2013
Tort_cu_morcovi_si_crema_de_branza_11Un desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra 50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 lingurita de esenta de vanilie 225g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Papanasi de branza de vaci

14 March 2013
Papanasi_de_branza_de_vaciPapanasi de branza de vaci din: rosii, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de masline, branza de vaci, ou, gris, radacina de telina, pesmet, parmezan, unt si untura. Ingrediente: 4 rosii 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc sare piper 1 lingura ulei de masline 200 g branza de vaci 1 ou 75 g gris 350…
Read more »





Muschi de vita in sos rosu

14 March 2013
Muschi_de_vita_in_sos_rosuMuschi de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa alba, pasta de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg muschi de vita 5 morcovi 300-400 ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de ardei capia…
Read more »





Crema de zahăr ars

14 March 2013
Crema_de_zahar_arsCrema de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 l lapte 8 oua 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat 1 plic cu zahar vanilat   Mod de preparare: Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până…
Read more »





Terină cu bacon si carne de vită

14 March 2013
Terina_cu_bacon_si_carne_de_vitaTerină cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita. Ingrediente: ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 frunze de salvie, tocata marunt 1/2 ceapa, tocata marunt 1 cub concentrat pentru supa 8 felii de bacon 500 g carne tocata…
Read more »





Salata thailandeza de vita cu taitei

14 March 2013
Salata_thailandeza_de_vita_cu_taiteiSe pun 125 g taitei de orez medii intr-un bol mare cu apa fiarta. Se lasa pana se fragezesc, se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge o tigaie. Se unge cu ulei 1 bucata muschi de vita (aproximativ 300 g, curatata de grasime), se condimenteaza cu sare si piper si se…
Read more »





Biban cu sos de smantana

14 March 2013
Biban_cu_sos_de_smantana.pngO reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana, usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde 300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »





Chifteluţe de legume cu fasole

14 March 2013
Chiftelute_de_legume_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina, dovlecel, ceapa, paine, fasole  boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: doi cartofi doi morcovi un sfert de ţelină un dovlecel două cepe două felii de pâine o conservă de fasole albă boabe o conservă de fasole…
Read more »





Ciolan de porc cu varză

14 March 2013
Ciolan_de_porc_cu_varza.pngO reteta delicioasa de ciolan de porc cu: varza, morcov, telina, ceapa, ulei, boia dulce, boia iute, mustar boabe, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 bucăţi de ciolan de porc două verze albe doi morcovi o ţelină mică două cepe 300 ml ulei de floarea-soarelui două linguri cu boia dulce o linguriţă cu boia iute 3…
Read more »





Salată cu hering marinat

14 March 2013
Salata_cu_hering_marinat.pngO reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti, hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper, busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…
Read more »





Reteta de post: Tarta cu legume

14 March 2013
Tarta_cu_legumeTarta cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen, ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura…
Read more »





Reteta zilei: Tarte cu chorizo si ardei rosu

14 March 2013
Tarte_cu_chorizo_si_ardei_rosu_7Un preparat gustos si delicios, tartele cu chorizo si ardei rosu sunt ideale pentru un pranz sau o cina impreuna cu cei dragi. Ingrediente pentru aluat: 250g faina 125g unt nesarat 1 lingurita de sare 2 linguri de apa rece Ingrediente pentru umplutura: 65g chorizo 130g ardei rosu 55g ceapa 1 cațel de usturoi 75g…
Read more »





Cocktail cu lichior de cacao

14 March 2013
Cocktail_cu_lichior_de_cacaoCocktail cu lichior de cacao din: esenta de cafea, galbenus, lichior de cacao, zahar pudra, apa plata, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 1 cescuta esenta de cafea 1 galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g zahar pudra apa plata pentru decorat: coaja de portocala taiata suvite subtiri ciocolata rasa   Mod de preparare:…
Read more »





Meringue cu cremă de lămâie

14 March 2013
Meringue_cu_crema_de_lamâieMeringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1 lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra…
Read more »





Sufleu cu dovleac

14 March 2013
Sufleu_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare, cimbru, salata verde, rosii. Ingrediente: 500 g macaroane 4 ouă 250 ml smântână 600 g dovleac de plăcintă 100 g miez de nucă 100 g parmezan o linguriţă cu ghimbir ras un vârf de linguriţă cu…
Read more »





Prăjitură cu soc

14 March 2013
Prajitura_cu_soc.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de ciocolata, nuca de cocos, soc. Ingrediente: 8 ouă 180 g făină 100 g cacao 250 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 unt o lămâie 500 ml frişca două linguri cu…
Read more »





Salata de rata cu mango si nasturel

14 March 2013
Salata_de_rata_cu_mango_si_nasturelSe incinge o tigaie de teflon. Se cresteaza cu un cutit pielea de pe 1 piept de rata. Se prajeste carnea, cu pielea in jos, 8 minute, la foc mediu. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se prajeste inca 4 minute. Se scoate din tigaie, se asaza pe un servet de hartie 5 minute…
Read more »





Rulouri de pui cu şuncă

14 March 2013
Rulouri_de_pui_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei, boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: doi piepţi de pui 400 g şuncă de porc feliată 500 g cartofi mici doi dovle­cei o lingură cu boia dulce un sfert de linguriţă cu boia iute o căpăţână de usturoi 300…
Read more »





Sendviş de mămăligă

14 March 2013
Sendvis_de_mamaligaSendviş de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt. Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt   Mod de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…
Read more »

Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti

14 March 2013
Piept_de_curcan_in_crusta_cu_cartofi_crocantiPiept de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi, piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika afumata si salata. Ingrediente: 1 ou 3 linguri de parmezan ras 3 catei de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt 500 g piept de curcan, taiat in fasii (trebuie sa obtii 16…
Read more »





Cocktail Grapefruit Cooler

14 March 2013
Cocktail_Grapefruit_CoolerCocktail Grapefruit Cooler din: gin, cold lemon tea, fresh grepfruit si green apple syrup. pahar: Collins decor: grapfruit wedge Ingrediente: 40 ml gin 100 ml cold lemon tea 15 ml fresh grapefruit 15 ml green apple syrup   Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si amestecati puternic continutul cu…
Read more »





Pulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin

14 March 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_si_cartofi_cu_rozmarinPulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin din: pulpa de miel, cartofi, usturoi, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: pulpa de miel 1,2 kg cartofi mici 500 g usturoi 2,5 catei ulei sare piper rozmarin   Mod de preparare: Se dezosează parţial pulpa de miel. Se împănează cu usturoi şi se dă la cuptorul…
Read more »





Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala

14 March 2013
Chifle_cu_fructe_uscate_si_coaja_de_portocalaChifle cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru prajituri, drojdie, ou si gem de caise. Ingrediente: 200 g de fructe uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise) coaja rasa de la 1/2 portocale 200 g de ceai 250 ml de lapte integral…
Read more »





Reteta zilei: Supa Gazpacho

14 March 2013
Supa_Gazpacho_3O supa delicioasa si gustoasa, supa gazpacho, deoarece se serveste rece, este ideala pentru o zi torida de vara. Ingrediente: 300g Castravete 340g roșii mari 50g Ceapa 250g ardei rosu fara seminte 1 legatura patrunjel 1 Buchet mic de menta 3 crengute de busuioc 1 cațel de usturoi 5g de ghimbir 1 lingura de pasta…
Read more »





Rulada de miel cu oua de prepelita

14 March 2013
Rulada_de_miel_cu_oua_de_prepelitaRulada de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat, splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras 150…
Read more »





Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi

14 March 2013
Lasagna_cu_mozzarella_chorizo_si_ardei_grasiLasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa, chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella, foi de lasagna si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime si feliati 4 ardei grasi de diferite…
Read more »





Paste cu sos de carne

14 March 2013
Paste_cu_sos_de_carnePaste cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru, parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni) pentru sos: 500 g carne de vita tocata 1 morcov 2 cepe 1/2 lingurita cu oregano 1/2 lingurita cu cimbru 2 linguri…
Read more »





Bautura aromata cu mere

14 March 2013
Bautura_aromata_cu_mereBautura aromata cu mere  din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 10 mere 4 linguri miere 1 lingura scortisoara macinata 5-6 cuisoare parfumate 1 lamaie   Mod de preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti jumatate din mar pentru decor. Il tai felii…
Read more »





Rechin în sos de vin

14 March 2013
Rechin_în_sos_de_vinRechin în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere, vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin alb zeama de la o lamaie busuioc sare   Mod de preparare: încinge o tigaie de…
Read more »





Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul

14 March 2013
Chiftele_de_curcan_cu_linte_si_feniculChiftele din carne de curcan cu linte si fenicul  din: carnati de curcan, seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul, usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 450 g carnati proaspeti din carne de curcan 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura ulei de…
Read more »





Sniţele cu caşcaval

14 March 2013
Snitele_cu_cascavalSniţele cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca, fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Calamar umplut cu ceapa si morcov

14 March 2013
Calamar_umplut_cu_ceapa_si_morcovCalamar umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet, vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1 morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2 linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Spală…
Read more »





Fursecuri cu cafea

14 March 2013
Fursecuri_cu_cafea.pngO reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos, praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare, ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 115 g unt două linguri cu cacao două ouă 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 ml lapte dulce o linguriţă cu esenţă de…
Read more »





Cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata (video)

13 March 2013
Cum_se_prepara_scoici_cu_sos_de_fasole_alba_si_salata_creataO reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of garlic, peeled and chopped 100 g curly…
Read more »





Supa crema de carote

13 March 2013
Supe_1Supa crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si lapte. Ingrediente: morcov (1/2 kg.) ceapa (2 buc.) apa (2 l) oua (1 buc.) sare unt (100gr.) faina (1-1 1/2 lingura) lapte (1/2 pahar)   Mod de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert.…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu fructe

13 March 2013
Prajitura_cu_fructe_3Un desert delicios, prajitura cu fructe poate fi servita fie cu o ceasca de ceai intr-o dupa amiaza innorata, fie simpla in orice moment al zilei Ingrediente: 420g amestec de fructe uscate 115g zahar brun 130g faina 1 lingurita de scortisoara 115 g cirese 115g unt nesarat 2 oua 2 linguri de zahar 1 varf…
Read more »





Clatite cu umplutura picanta

13 March 2013
Clatite_cu_umplutura_picantaClatite cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval, file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet. Ingrediente: 125 g faina 100 ml lapte 6 oua sare piper 200 g cascaval moale 300 g file de porc boia iute 4 linguri unt 75 g sunca feliata 16 frunze de…
Read more »





Chec cu fructe si caise confiate

13 March 2013
Chec_cu_fructe_si_caise_confiateChec cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai 100 g nuci 30…
Read more »





Salată de pui thailandeză

13 March 2013
Salata_de_pui_thailandezaSe combina intr-un bol 4 linguri sos de peste, sucul de la 2 lime si 1 lingura zahar brun, apoi se adauga 1 ceapa mica rosie, taiata in jumatate si feliata fin. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Se taie fasii 2 piepti de pui fierti, fara piele, 1/2 varza alba, 2 morcovi…
Read more »





Chiftelute de curcan cu sos alb

13 March 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_albChiftelute de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru…
Read more »





Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean

13 March 2013
Bors_de_miel_cu_smantana_tarhon_si_leusteanBors de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare leustean o legatura…
Read more »





Juice de portocale

13 March 2013
Juice_de_portocaleJuice de portocale din: ananas, portocale, lamaie, apa plata, miere si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat 2 portocale 1 lamaie 1 l apa plata 3 linguri miere (sau zahar brun) frunze de menta proaspata   Mod de preparare: Cureti ananasul de coaja, il tai cuburi, il pasezi in blender, apoi il asezi intr-o…
Read more »





Retete de post: Musaca de legume

13 March 2013
Musaca_de_legumeMusaca de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa, piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete medii 3 dovlecei 8-10 rosii mari 2-3 cepe rosii sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline cimbru si busuioc macinat o capatana de usturoi 300 g pasta…
Read more »





Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi

13 March 2013
Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_mamaligura_si_mujdei_de_usturoiFriptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust pat…
Read more »





Pizza cu ton, măsline si rucola

13 March 2013
Pizza_cu_ton_masline_si_rucolaPizza cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei, capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella 10 masline, fara samburi…
Read more »





Minichifle cu ton

13 March 2013
Minichifle_cu_tonMinichifle cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar, piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1 varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare  …
Read more »





Reteta zilei: Salata vegetariana

13 March 2013
Salata_vegetariana_8Salata vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola, ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…
Read more »





Gratin cu peste si cartofi

13 March 2013
Gratin_cu_peste_si_cartofiGratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »





Măr copt cu fructe deshidratate

13 March 2013
Mar_copt_cu_fructe_deshidratateMăr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4 prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare   Mod de preparare: Spala…
Read more »





Sos picant de roşii

13 March 2013
Sos_picant_de_rosiiSos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper. Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2 lingurita oregano uscat 2-3…
Read more »





Vinete coapte cu parmezan

13 March 2013
Vinete_coapte_cu_parmezanVinete coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc, coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…
Read more »





Budinca de branza

13 March 2013
Budinca_de_branzaBudinca de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare, piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet   Mod de preparare: Incinge două linguri…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro