luni, 13 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #50


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Briose cu quinoa si caise proaspete

7 May 2013
Briose_cu_quinoa_si_caise_proaspete_3Briose cu quinoa si caise proaspete din: faina quinoa, nuci, praf de copt, scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie, oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de dovleac.   Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci maruntite 3 lingurite praf de copt…
Read more »





Meringue cu lamaie

7 May 2013
Meringue_cu_lamaieMeringue cu lamaie din:  ou, albusuri, amidon, otet, zahar, faina, unt, galbenusuri, unt, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente: aluatul: 1 ou 4 albusuri 2 lingurite amidon 1 lingurita otet 150 g zahar 100 g faina 50 g unt crema: 4 galbenusuri 2 linguri de lapte 200 g zahar 200 g unt zeama de la o…
Read more »





Salata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie

7 May 2013
Salata_cu_porumb_ceapa_rosie_si_fasole_rosieSalata cu porumb, ceapa rosie si fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb dulce, ceapa rosie, busuioc, ulei de porumb, otet aromati, sare grunjoasa, piper si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 bucati roşii 300 g porumb boabe 2 legatura pătrunjel 1 bucata ceapă roşie 4 felie busuioc 3 lingurite ulei de porumb oţet aromatic sare grunjoasă piper roşu măcinat 1 bucata…
Read more »





Miel cu mămăligută

7 May 2013
Miel_cu_mamaligutaMiel cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa tocata marunt 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri unt sau ulei sare piper pentru garnitura: 400 g malai 1 lingurita de sare 25 g…
Read more »





Supa de varza acra cu grau

7 May 2013
Supa_de_varza_acra_cu_grauSupa de varza acra cu grau din: varza acra, morcov, ceapa, marar, grau, cartofi, ulei, sare, piper, boia si smantana. Ingrediente: 1 varza acra 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 100 g grau 2 cartofi 3 linguri ulei sare piper boia smantana (optional)   Mod de preparare: Curăţati ceapa, cartofii şi morcovul, tăiaţi-le în…
Read more »





Brioşe cu cafea

7 May 2013
Briose_cu_cafeaBrioşe cu cafea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, cafea, praf de copt, sare si boabe de cafea. Ingrediente: 1 cana cu zahar 1 cana cu apa 1/2 cana cu ulei 2 cani cu faina 2 linguri cu cacao 1 lingura cu cafea 1 praf de copt 1 praf de sare boabe de cafea  …
Read more »





Malai dulce cu cirese

7 May 2013
Malai_dulce_cu_cireseMalai dulce cu cirese din: malai, lapte, apa, oua, zahar, cirese, sare si ulei. Ingrediente: 200 g malai sau pasat 500 ml lapte 500 ml apa 3 oua 3 linguri zahar 200 g cirese sau visine fara samburi 1/2 lingura sare 1 lingura ulei   Mod de preparare: Fierbeţi apa cu laptele, zahărul, sarea şi…
Read more »





Spaghete cu usturoi si ulei de masline

7 May 2013
Retete_3Spaghete cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi 1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In 2 l de apa pui al fiert pastele,…
Read more »





Risotto dulce cu căpşuni

7 May 2013
Risotto_dulce_cu_capsuniRisotto dulce cu căpşuni din: unt, zahar, orez, sampanie, lapte, capsuni, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 linguri unt 40 g zahar 250 g orez risotto 100 ml sampanie sau vin alb 800 ml lapte fierbinte 250 g caspuni 2 linguri migdale tocate 1 lingura nuca de cocos rasa   Mod de preparare: Se…
Read more »





Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe

7 May 2013
Mamaliguta_cu_mâncarica_de_fasole_boabeMămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei, fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei. Ingrediente: pentru mamaliguta: 300 g malai 1 praf de sare 1 cana apa 1 lingura untura ulei pentru mancarica: 250 g fasole boabe radacinoase: ceapa, morcov,…
Read more »





Supa crema de linte

7 May 2013
Supa_crema_de_linteSupa crema de linte din: linte verde, ceapa, morcovi, usturoi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte verde 2 cepe 2 morcovi 1 catel de usturoi 4 rosii 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pune lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu pui, migdale si struguri

7 May 2013
Salata_cu_pui_migdale_si_struguri_21Salata cu pui, migdale si struguri din: migdale, pui, telina, ceapa verde, struguri rosii, mustar dijon, maioneza, marar, piper, suc de caise, sare si paine.   Ingrediente: ½ ceasca migdale crude 1 ½ cani bucati de pui gatit ¾ cana telina tocata 2 cepe verzi, tocate ½ ceasca de struguri rosii, taiati in jumatati 2…
Read more »





Salata cu piept de curcan si gogosari in otet

7 May 2013
Salata_cu_piept_de_curcan_si_gogosari_in_otetSalata cu piept de curcan si gogosari in otet din: piept de curcan, cartofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare, piper si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari în oţet 6 bucati ouă 200 ml ulei muştar sare, piper 2 bucati gogoşari în…
Read more »





Chiftele de soia

7 May 2013
Chiftele_de_soiaChiftele de soia din: soia granule, faina, usturoi, ulei, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 300 g soia granule 5-6 linguri cu faina 2-3 catei de usturoi 1 cana cu ulei 1 punguta cu seminte de susan sare piper   Mod de preparare: Pune granulele de soia în apă cu sare şi lasă- e…
Read more »





Drob de usturoi şi ceapă verde

7 May 2013
Drob_de_usturoi_si_ceapa_verdeDrob de usturoi şi ceapă verde din: ceapa verde, usturoi, verde, oua, fucat de pui, smantana, sare, piper, busuioc, patrunjel, marar si ulei. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar, circa 3…
Read more »





Pastrav cu verdeata la cuptor

7 May 2013
Pastrav_cu_verdeata_la_cuptorPastrav cu verdeata la cuptor din: pastravi, sare de mare, piper, patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde, lamaie si ulei. Ingrediente: 4 pastravi mici curatati sare de mare grunjoasa piper 8 linguri verdeata tocata (patrunjel, salvie, ceapa verde, cimbru, usturoi verde) 2 lamai ulei   Mod de preparare: Se spala pestii si se sterg…
Read more »





Salata de bulgur cu verdeata

7 May 2013
Salata_de_bulgur_cu_verdeataSalata de bulgur cu verdeata din: ulei de masline, usturoi, bulgur, supa de legume, fasole verde, sare, suc de lamaie, menta, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi 200 g bulgur 600 ml supa de legume 150 g fasole verde sare dressing: 4 linguri ulei de masline sucul de…
Read more »





Mancare de naut cu rosii

7 May 2013
Mancare_de_naut_cu_rosiiMancare de naut cu rosii din: naut, rosii, ceapa, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 cutie de naut (400 g) 1/2 kg rosii (sau 1 cutie de rosii) 1 ceapa 4 linguri cu ulei sare patrunjel   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până ce devine sticloasă. Adaugă roşiile decojite şi tăiate în…
Read more »





Reteta zilei: Batoane energizante cu afine si seminte de chia

7 May 2013
Batoane_energizante_cu_afine_si_seminte_de_chia_5Batoane energizante cu afine si seminte de chia din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate.   Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese…
Read more »





Turtite cu mac

7 May 2013
Turtite_cu_macTurtite cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa, mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai tare aluatul: 4 oua 200 ml lapte 250 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 50 ml rachiu, rom sau cognac sare umplutura: 150 ml apa 200…
Read more »





Paste cu spanac si branzica de casa

7 May 2013
Paste_cu_spanac_si_branzica_de_casaPaste cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan. Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de usturoi 1 lingura parmezan   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »





Pateuri cu pastă de măsline

7 May 2013
Pateuri_cu_pasta_de_maslinePateuri cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry, muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet foitaj fara ou 200 g masline negre 300 g rosii cherry 150 g muguri de pin ulei de masline sare patrunjel   Mod de preparare: Lasă foitaj ul să se…
Read more »





Ciorba de pui cu porumb si omleta

7 May 2013
Ciorba_de_pui_cu_porumb_si_omletaCiorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 lingură…
Read more »





Ardei cu legume

7 May 2013
Ardei_cu_legumeArdei cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni) 1 telina 2 morcovi 1 ceapa 100 g orez cu bob rotund ulei sare piper marar (pentru decor)   Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare ţelina şi mor­covii. Incinge…
Read more »





Crap cu capere

7 May 2013
Crap_cu_capereCrap cu capere din: crap, ceapa uscata, ardei capia, fileuri de ansoa, rosii in bulion, vin, lamaie, usturoi, capere, rosie, piper, ulei, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de ansoa 1 cutie mare cu rosii in bulion 200 ml vin alb sec 1 lamaie…
Read more »





File de vaca cu fasole

7 May 2013
Retete_1File de vaca cu fasole din: fileuri de vita, cartofi, fasole verde, supa instant, rosii, suc de portocale, margarina, sos de soia, usturoi, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de vita 600 g cartofi 500 g faole verde 250 ml supa instant 250 g rosii mici 100 ml suc de portocale 50 g margarina 1 lingura sos…
Read more »





Mamaliga cu ciuperci si parmezan

7 May 2013
Mamaliga_cu_ciuperci_si_parmezanMamaliga cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare, pesto si parmezan. Ingrediente: pentru sos: 500 g ciuperci Champignon 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 75 ml vin alb 75 ml supa de legume 300 ml smantana sare…
Read more »





Reteta zilei: Supa de legume

7 May 2013
Supa_de_legume_2Supa de legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 70g ceapa 100g morcovi 100g praz 100g telina 60g broccoli 200g cartofi 1 litru de pui sau supa de legume 2 linguri de ulei de masline sare si piper patrunjel proaspat tocat  …
Read more »





Croasant simplu

7 May 2013
Croasant_simpluCroasant simplu din: faina, margarina, oua, lapte, sare, zahar, drojdie, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina de patiserie 100 g margarina 2 oua 200 ml lapte 1 varf cutit de sare 50 g zahar 40 g drojdie 1 plic cu zahar vanilat   Mod de preparare: Cerne făina de două ori într-un castron mare. Fă…
Read more »





Cocktail de castraveti

7 May 2013
Cocktail_de_castravetiCocktail de castraveti din: castraveti, lapte batut, iaurt, ridichi si marar. Ingrediente: 120 g castraveti 100 ml lapte batut 100 g iaurt 4 ridichi 1 lingurita marar tocat   Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie cuburi,  (cu tot cu coaja); se paseaza cu lapte, iaurt si ridichi. Se adauga marar, apoi sare si…
Read more »





Ciorba cu carne de porc si fasole

7 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc_si_fasoleCiorba cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba, cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii, ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de porc 1 pahar fasole albe 4 cartofi 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel…
Read more »





Supa de morcovi cu coriandru verde

7 May 2013
Supa_de_morcovi_cu_coriandru_verdeSupa de morcovi cu coriandru verde din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, supa de legume, coriandru verde, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 lingura unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 6 morcovi 500 ml supa de legume 1 legatura coriandru verde sare piper smantana   Mod de preparare: Se curata si se taie marunt ceapa…
Read more »





Salata de andive cu branza si nuca

7 May 2013
Salata_de_andive_cu_branza_si_nucaSalata de andive cu branza si nuca din: andive, mar, branza cu mucegai, miez de nuca, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 andive 1 mar 200g branza cu mucegai 50g miez de nuca 20ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Indepartam foile exterioare ale…
Read more »


Reteta zilei: Panna Cotta cu miere si nuca

6 May 2013
Panna_Cotta_cu_miere_si_nucaPanna Cotta cu miere si nuca din: ulei de canola, apa, gelatina, iaurt, smantana, zahar, suc de lamaie, miere si nuci.   Ingrediente: 3-4 linguri ulei canola 4 linguri de apa 2 1/2 lingurite gelatina 2 cesti iaurt 2 cani de lapte sau smantana 1/4-1/2 ceasca zahar 2 linguri suc de lamaie Ingrediente pentru servire:…
Read more »





Cocktail picant de rosii

6 May 2013
Cocktail_picant_de_rosiiCocktail picant de rosii din: rosii, suc de rosii, suc de lamaie, otet, usturoi si chilli. Ingrediente: 2 rosii decojite 150 ml suc de rosii 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita otet 1 varf de cutit usturoi ras 1 praf chilli   Mod de preparare: Se taie felii rosiile si se curata de seminte;…
Read more »





Pui cu ciuperci si mamaliguta

6 May 2013
Pui_cu_ciuperci_si_mamaligutaPui cu ciuperci si mamaliguta din: malai, unt, piept de pui, ciuperci, usturoi, faina, rosii, supa sos worcester si patrunjel. Ingrediente: 200 g malai instant 30 g unt 4 piepti de pui 200 g ciuperci 2 catei de usturoi 1 lingura faina 400 g rosii cuburi (proaspete sau din conserva) 600 ml supa cateva picaturi…
Read more »





Piure de fructe

6 May 2013
Piure_de_fructePiure de fructe din: mere si dovleac de placinta. Ingrediente: 2 mere 4 felii de dovleac de placinta   Mod de preparare: Spalam bine merele si dovleacul. Le punem pe o tava si le coacem in cuptor, la foc moderat. Merele vor fi coapte in 10-15 minute, dar dovleacul in 60 de minute. Scoatem miezul…
Read more »





Salata cu spanac, porumb si migdale

6 May 2013
Salata_cu_spanac_porumb_si_migdaleSalata cu spanac, porumb si migdale din: lamai, spanac, ulei de masline, mazare, porumb, boabe de fasole rosie, migdale, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2 lamai 2 legaturi spanac proaspat 4 linguri ulei masline 200g mazare 200g porumb (din conserva) 100g boabe de fasole rosie (din conserva) 10g migdale prajite frunze de menta…
Read more »





Sufleu de anghinare

6 May 2013
Sufleu_de_anghinareSufleu de anghinare din: inimi de anghinare, piper, spanac, cimbru, usturoi, patrunjel, boabe de fasole, parmezan si crema de iaurt. Ingrediente: 2 conserve mici inimi de anghinare 1 lingurita piper 300 g spanac congelat tocat 1 lingurita cimbru tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingura patrunjel tocat 1 conserva mica de boabe de fasole…
Read more »





Bors de porc cu verdeata si smantana

6 May 2013
Bors_de_porc_cu_verdeata_si_smantanaBors de porc cu verdeata si smantana din: apa, carne grasa de porc, varza, ceapa, bors acru, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper negru boabe si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii…
Read more »





Tocanita de miel cu gutui

6 May 2013
Tocanita_de_miel_cu_gutuiTocanita de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, vin, ulei vegetal, unt, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 2 gutui 1 pahar de vin alb 2 linguri de ulei vegetal 100 g de unt sare praf de piper negru   Mod de preparare: Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă…
Read more »





Cocktail de morcovi cu mere

6 May 2013
Cocktail_de_morcovi_cu_mereCocktail de morcovi cu mere din: morcov, telina cu frunze, suc de morcovi, miere si iaurt. Ingrediente: 1 morcov 1 telina cu frunze 1 lingura suc de morcovi 1 lingurita miere 1 lingura iaurt   Mod de preparare: Se curata morcovul, se taie marunt si se stoarce la robotul de bucatarie, cu suc de lamaie…
Read more »





Salata de creveti cu branza feta

6 May 2013
Salata_de_creveti_cu_branza_fetaSalata de creveti cu branza feta din: creveti, ceapa, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, rosii, vin, patrunjel, oregano si branza feta. Ingrediente: 500 g creveti mari nefierti 1 cepe tocata 2 linguri ulei de masline 1 legatura ceapa verde, tocata 2 catei de usturoi pisati 2 rosii taiate cuburi 150 ml vin alb sec…
Read more »





Tocanita de vita cu legume si verdeata

6 May 2013
Tocanita_de_vita_cu_legume_si_verdeataTocanita de vita cu legume si verdeata din: ceapa, ardei gras, morcovi, pulpa de vita, suc de rosii, patrunjel, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 3 morcovi 400g pulpă de vită 150ml suc de roșii pătrunjel cimbru ulei sare piper   Mod de preparare: Incingem 4 linguri de ulei si…
Read more »





Reteta zilei: Salata de rosii, patrunjel si ceapa

6 May 2013
Salata_de_rosii_patrunjel_si_ceapaSalata de rosii, patrunjel si ceapa din: rosii, sare, ceapa rosie, ulei de masline si patrunjel.   Ingrediente: 3 rosii 1 ½ lingurite de sare 1 ceapa rosie 6 linguri de ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat tocat   Mod de preparare: Se taie rosiile felii. Se aseaza pe un platou mare si se…
Read more »





Somon marinat la gratar

6 May 2013
Somon_marinat_la_gratarSomon marinat la gratar  din: file de somon, ardei gras, lamaie, capere, salata rucola, patrunjel, sare, piper. Somonul se încadrează în categoria peşte gras. Peştii graşi nu abundă în grăsimi saturate, au volum redus de colesterol şi sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3. Peştii graşi constituie o sursă excelentă de proteine şi…
Read more »





Salata de calamar cu legume

6 May 2013
Salata_de_calamar_cu_legumeSalata de calamar cu legume din: morcov, rosii, tulpini de telina, ardei gras, lamaie, inele de calamar, unt, frunze de salata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 2 rosii 2 tulpini de telina 1 ardei gras 1 lamaie 200 g inele de calamar 50 g unt frunze de salata ulei de masline…
Read more »





Supa crema de ruccola cu ochiuri romanesti

6 May 2013
Supa_crema_de_ruccola_cu_ochiuri_romanestiSupa crema de ruccola cu ochiuri romanesti din: ceapa, usturoi, unt, cartofi, supa de pasare, lapte, ruccola, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara, oua, otet. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g unt 200 g cartofi 500 ml supa de pasare 400 ml lapte sau smantana 300 g ruccola 1 lingurita suc de…
Read more »





Salată de penne cu broccoli

6 May 2013
Salata_de_penne_cu_broccoliSalată de penne cu broccoli din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste scurte, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel, busuioc. Ingrediente: dressing: 2 catei de usturoi sare piper suc de la 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline salata: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »





Suc de mure cu scortisoara

6 May 2013
Suc_de_mure_cu_scortisoaraSuc de mure cu scortisoara din: mure, zahar, scortisoara, cuisoare, lamaie. Ingrediente: 2 kg mure 250 g zahăr 1 baton scortişoară 4 cuişoare 0.5 lămâie netratată   Mod de preparare: Se spală murele şi se pun într-o crăticioară, fără apă. Se încălzesc la foc mic până când lasă zeamă, dar nu se lasă să fiarbă.…
Read more »





Supa crema de pui cu marar si muguri de pin

6 May 2013
Supa_crema_de_pui_cu_marar_si_muguri_de_pinSupa crema de pui cu marar si muguri de pin din: piept de pui, morcovi, telina, cartof, dovlecel, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 țelină 1 cartof 1 dovlecel muguri de pin mărar sare piper   Mod de preparare: Punem pieptul de pui la fiert în apă…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu sparanghel si sos de lamaie

6 May 2013
Pui_cu_sparanghel_si_sos_de_lamaiePui cu sparanghel si sos de lamaie din: piept de pui, sparanghel, lamaie, vin, smantana, ceapa, amidon de porumb, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, paste si parmezan.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 buchet sparanghel, clatit 1 lamaie 1 cana vin alb ½ cana supa de pui 3 linguri smantana 1 ceapa,…
Read more »





Tagliatelle cu legume

6 May 2013
Tagliatelle_cu_legumeTagliatelle cu legume din: dovlecel, ardei gras, usturoi, tagliatelle, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 4 catei de usturoi 300 g tagliatelle cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. Adăugăm pastele. Fierbem conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert le trecem prin…
Read more »





Salata de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie

6 May 2013
Salata_de_paste_scurte_cu_ file_de_peste_si_ceapa_rosieSalata de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie din: fusilli, sare, piper, file de peste, faina, ulei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei iute, otet, ruccola. Ingrediente: 400 g paste scurte (fusilli) sare piper 320 g file de peste 1 lingura faina 5 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe verzi…
Read more »





Farfalle cu sos bolognez

6 May 2013
Farfalle_cu_sos_bolognezFarfalle cu sos bolognez din: usturoi, farfalle, carne tocata de vita, suc de rosii, ulei de masline, busuioc verde si sare. Ingrediente: 4 catei de usturoi 300 g farfalle 200 g carne tocata – vita 100 g suc de rosii 100 ml ulei de masline busuioc verde sare   Mod de preparare: Fierbem pastele în…
Read more »





Pavlova cu mure, afine si mandarine

6 May 2013
Pavlova_cu_mure_afine_si_mandarinePavlova  cu mure, afine si mandarine din: albusuri, zahar, esenta de vanilie, zeama de lamaie, mure, afine, mandarine si frunze de menta. Ingrediente: 4 albusuri 300 g zahar esenta de vanilie zeama de lamaie mure afine mandarine, zahar pudra frunze de menta   Mod de preparare: Batem albusurile spuma. Adaugam zahar sio continuam sa batem.…
Read more »





Salata de paste cu varza rosie

6 May 2013
Salata_de_paste_cu_varza_rosieSalata de paste cu varza rosie din: otet de vin rosu, zahar, mustar, sare grunjoasa, taitei lati, sare, varza rosie, ceapa, sunca, oregano, frunze de salata, ulei, smantana si nuci. Ingrediente: dressing: 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura zahar 1 lingura mustar 2 linguri sare grunjoasa salata: 400 g taitei lati sare 300…
Read more »





Supa cu cartofi, urzici si inele de ardei iute

6 May 2013
Supa_cu_cartofi_urzici_si_inele_de_ardei_iuteSupa cu cartofi, urzici si inele de ardei iute din: cartofi, ceapa, unt, ulei de masline, supa de legume, urzici, ardei iute, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 1 lingura unt 3 linguri ulei de masline 1 l supa de legume 100 g urzici sau leurda 1 ardei iute rosu 250…
Read more »





Cochilii cu legume si patrunjel

6 May 2013
Cochilii_cu_legumeCochilii cu legume din: rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel verde, paste, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 2 fire de ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 300 g paste – cochilii mari 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert în apă cu sare şi pastele.…
Read more »





Ruladă de curcan cu spanac si nucsoara

6 May 2013
Rulada_de_curcan_cu_spanac_si_nucsoaraRuladă de curcan cu spanac si nucsoara din: spanac, ulei de masline, ceapa, supa clara de legume, piept de curcan, pesmet, ulei, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 300 g spanac putin ulei de masline 1 ceapa mica putina supa clara de legume 600 g piept de curcan (bucata intreaga) 2 linguri pesmet 2 linguri ulei…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu unt de migdale si nuci pecan

6 May 2013
Desert_rece_cu_unt_de_migdale_si_nuci_pecanDesert rece cu unt de migdale si nuci pecan din: ulei de nuca de cocos, sos de mere, unt de migdale, nuci pecan si sirop de artar. Ingrediente: 1/2 ceasca de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca sos de mere neindulcit 1/2 cana de unt de migdale 1/3 cana nuci pecan 2 linguri sirop…
Read more »





Spaghete cu mazare si calamar

6 May 2013
Spaghete_cu_mazare_si_calamarSpaghete cu mazare si calamar din: rosii, spaghete, inele de calamar, unt, mazare, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 300 g spaghete 200 g inele de calamar 100 g unt 50 g mazare boabe 50 ml suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Fierbem pastele în apă cu sare, le…
Read more »





Carne de miel cu verdeata, legume si sos

6 May 2013
Carne_de_miel_cu_verdeata_legume_si_sosCarne de miel cu verdeata, legume si sos din: miel, vin, verdeata, bulion, papirca, usturoi, foi de dafin, sare, piper, morcov, ceapa, telina, ulei. Ingrediente: 1 miel (2,5-3 kg), 1 sticlă vin alb de masă, 1 lingură verdeaţă tăiată, 1 l bulion. Pentru marinare: ½ pahar vin alb de consum curent, 1 linguriţă paprica, 5-6…
Read more »





Retete internationale: Saltimbocca

6 May 2013
SaltimboccaSaltimbocca din: muschi de vita, prosciutto, broccoli, ulei, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vita 4 felii prosciutto 2 buchetele broccoli ulei frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Batem bine feliile de muschi si le presarăm cu sare şi piper. Punem câte o felie de prosciutto pe…
Read more »





Cotlete de somon cu ciuperci si leurda

6 May 2013
Cotlete_de_somon_cu_ciuperci_si_leurdaCotlete de somon cu ciuperci si leurda din: cotlete de somon, ulei de masline, dovlecei, ciuperci, leurda, smantana si vin. Ingrediente: 4 cotlete de somon (a 250 g) 6 linguri ulei de masline 2 dovlecei 400 g ciuperci Champignon taiate sferturi 1 legatura leurda 200 ml smantana 50 ml vin alb sec   Mod de…
Read more »





Briose cu crema de ciocolata

6 May 2013
Briose_cu_crema_de_ciocolataBriose cu crema de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, extract de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 1 cana = 250 ml 1 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt un praf de sare 125 g unt moale 3/4 cana zahar 2 oua 1 lingurita extract de vanilie…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar

5 May 2013
Pulpa_de_miel_la_gratarPulpa de miel la gratar din: ceapa, usturoi, frunze de rozmarin, coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si pulpe de miel.   Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatati 2 linguri de frunze de rozmarin proaspat Coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2 linguri ulei…
Read more »





Miel umplut si marinat la cuptor

5 May 2013
Miel_umplut_si_marinat_la_cuptorMiel umplut si marinat la cuptor din: miel, maruntaie de miel, taitei de casa, ceapa, ulei, ou, sare, piper, usturoi, hrean, ceapa, vin, boabe de piper negru, ulei, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 miel (3-3,5 kg) măruntaie de miel 3-4 pahare tăieței de casă 4 cepe 4 linguri ulei 1 ou sare piper negru…
Read more »





Carne de oaie marinata la cuptor

5 May 2013
Carne_de_oaie_marinata_la_cuptorCarne de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat paprica 0,5 pahar de ulei vegetal 1 ardei dulce 1 dovleac 1 vînătă medie 0,5 rădăcină de…
Read more »





Briose cu crema

5 May 2013
Briose_cu_cremadin: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua, zahar, mascarpone si frisca. Ingrediente: (1 cana=250ml) 1 1/2 cana faina 3/4 cana zahar 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 125 g margarina 4 banane 2 oua crema: 100 g zahar 250 g mascarpone 200 ml frisca  …
Read more »





File de miel cu spanac si bulgur

5 May 2013
File_de_miel_cu_spanac_si_bulgurFile de miel cu spanac si bulgur din: supa de legume, bulgur, bulion, chimen, spanac, file de miel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 ml supa de legume 250 g bulgur 2 linguri bulion 1/2 lingurita chimen 400 g spanac 600 g file de miel sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se…
Read more »





Pasca cu branza de vaci si migdale

5 May 2013
Pasca_cu_branza_de_vaci_si_migdalePasca cu branza de vaci si migdale  din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte. Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie…
Read more »





Carne de miel cu mazare si orez basmati

5 May 2013
Carne_de_miel_cu_mazare_si_orez_basmatiCarne de miel cu mazare si orez basmati din: carne de miel, mazare, ceapa, usturoi, ulei, chimen, cuisoare, cardamom, scortisoara, foi de adfin, coriandru, menta, ghimbir, sofran, supa, orez basmati si stafide. Ingrediente: 750 g carne de miel pentru gulas 150 g mazare congelata 2 cepe 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 linguri…
Read more »





Desert cu crema de portocale

5 May 2013
Desert_cu_crema_de_portocaleDesert cu crema de portocale din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, faina, praf de copt, oua, branza de vaci, unt, suc de portocale. Ingrediente: aluat: 200 g unt 170 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja de portocala rasa 250 g faina 1 lingurita praf de copt 4 oua…
Read more »





Carne de oaie cu fasole verde si sos

5 May 2013
Carne_de_oaie_cu_fasole_verde_si_sosCarne de oaie cu fasole verde si sos din: carne de oaie, fasole verde, ceapa, rosii, faina de grau, ulei, usturoi, sare, piper, foid e dafin, verdeata, ceapa, ulei, otet, cuisoare, coriandru, frunze de dafin si zahar. Ingrediente: 800 g carne de oaie 600 g fasole  verde 3 cepe 2 roşii 1 linguriţă făină de…
Read more »





Linguine cu miel şi pesto

5 May 2013
Linguine_cu_miel_si_pestoLinguine cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen, piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel. Ingrediente: 1 catel de usturoi 60 g seminte de pin 125 ml supa de legume 5 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Pasca umpluta cu kaizer

5 May 2013
Pasca_umpluta_cu_kaizerPasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250 g kaizer afumat 300 g frunze de fetica   Mod de preparare: Se incalzeste jumatate din…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta

5 May 2013
Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_mentaCotlete de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.   Ingrediente 8 cotlete de miel 1 lingurita ulei de masline 2…
Read more »





Ciulama de miel cu mamaliguta

5 May 2013
Ciulama_de_miel_cu_mamaligutaCiulama de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de…
Read more »





Ouă de prepeliţă la pahar cu somon afumat

5 May 2013
Oua_de_prepelita_la_pahar_cu_somon_afumatOuă de prepeliţă la pahar cu somon afumat din: mustar, marar tocat, ulei, otet de mere, sare, piper alb, fasole verde, oua de prepelita, ardei gras si somon afumat. Ingrediente: 4 lingurite mustar 1 lingurita marar tocat 1 lingura ulei 1 lingura otet de mere sare piper alb 100 g fasole verde 16 oua de…
Read more »





Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel

5 May 2013
Carne_de_oaie_marinata_cu_usturoi_si_patrunjelCarne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel din: carne de oaie, sare, piper, coriandru, maioneza, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat coriandru 0,5 pahar de maioneză 4 căţei de usturoi 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul…
Read more »





Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana

5 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_vita_usturoi_si_smantanaCiorba cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi ½…
Read more »





Drob cu carne de vita

5 May 2013
Drob_cu_carne_de_vitaDrob cu carne de vita din: carne de vita tocata, oua, maruntaie de vita, ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate (ficat, palcmani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru multa verdeata tocata…
Read more »





Ardei umpluti cu carne de miel

5 May 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_de_mielArdei umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 2 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 350 g carne de miel tocata 1 ou 2 linguri pesmet sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin

5 May 2013
Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_sos_de_usturoi_confiat_si_sirop_de_vinCotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din: usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare, piper, vin, zahar.   Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3/4 ceasca ulei de masline 1 kg de cotlete de miel…
Read more »





Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar

5 May 2013
Frigarui_cu_ciuperci_si_ceapa_la_gratarFrigarui cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina, sare, piper si sare de lamaie. Ingrediente: 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci) 2 cepe 100 g şuncă 100 g slănină sare piper negru măcinat sare de lămîie   Mod de preparare: Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă…
Read more »





Friptură de miel cu hribi

5 May 2013
Miel_1Friptură de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi 1 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce sau iute 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel tocat marunt 1 capatana usturoi 5 linguri ulei 1 pahar…
Read more »





Grătar din carne de miel cu sos de legume

5 May 2013
MielGrătar din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta, usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: pentru marinata: 5 catei de usturoi 1 fir cimbru 1 fir rozmarin sucul de la…
Read more »





Pulpa de miel la cuptor cu legume si sos

5 May 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_legume_si_sosPulpa de miel la cuptor cu legume si sos din: pulpa de miel, sos harissa, usturoi, sare, piper, rozmarin, cartofi, suc de lamaie, ceapa, rosii tocate, foi de dafin, scortisoara, unt si vin rosu. Ingrediente: 1 pulpa de miel sos harissa 2 catei mari de usturoi sare, piper macinat 1/2 legatura de rozmarin 1 kg…
Read more »





Panacota cu vanilie si ciocolata

5 May 2013
Panacota_cu_vanilie_si_ciocolataPanacota cu vanilie si ciocolata din: frisca, lapte, zahar, ciocolata, esenta de vanilie, gelatina si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 100 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata esenta de vanilie gelatina frunze de menta   Mod de preparare: Punem 1 plic de gelatină în lapte, pentru a se dizolva. Punem…
Read more »





Pateuri cu carne de miel

5 May 2013
Pateuri_cu_carne_de_mielPateuri cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet 1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura: 750 g organe de miel (inima,…
Read more »





File de porc la gratar

5 May 2013
File_de_porc_la_gratarFile de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper. Ingrediente: 2-4 buc. de muşchi de porc 2-3 linguri de ulei vegetal 4 linguri de vin de masă 4-5 căţei de usturoi 100 g de slănină afumată sare piper negru măcinat   Mod de preparare: În carnea…
Read more »





Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură

5 May 2013
Tocanita_de_pui_cu_smântâna_si_garnituraTocăniţă de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 1 pui de 1,2 kg 100 ml ulei 500 g unt 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 700 g rosii 1 kg cartofi 150 g smantana…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac

5 May 2013
Pulpa_de_miel_cu_morcovi_copti_si_piure_de_pastarnacPulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel, pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, lapte, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 kg de pastarnac 1 legatura de morcovi 1/2 lamaie 2 linguri de rozmarin 2 linguri de cimbru 4 linguri de…
Read more »





Prajitura savuroasa cu mac

5 May 2013
Prajitura_savuroasa_cu_macPrajitura savuroasa cu mac din: mac, lapte, faina, zahar pudra, oua, margarina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cana mac 1 cana lapte 2 cani de faina 2 cani de zahar pudra 4 oua 270 g margarina 1 varf cutit de bicarbonat otet   Mod de preparare: Amesteci laptele cu macul si-l incalzesti putin, fara sa-l…
Read more »





Cotlete de miel cu rozmarin

5 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_rozmarinCotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina. Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper 2 fire rozmarin 2 fire usturoi 50 ml ulei de masline 1 ardei iute 2 linguri otet aromat 100 ml vin alb 1 lingura unt…
Read more »





Ciorbă rădăuţeană cu smantana

5 May 2013
Ciorba_radauteana_cu_smantanaCiorbă rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Ruladă de curcan cu şuncă şi ou

5 May 2013
Rulada_de_curcan_cu_sunca_si_ouRuladă de curcan cu şuncă şi ou din: piept de curcan, cimbru verde, unt, sunca de praga, oua, apa, vin alb, sare, ulei, piper alb, morcovi, varza de bruxelles, unt, sare si piper. Ingrediente: pentru rulada: 600 g piept de curcan 3 linguri de cimbru verde 50 g unt 150 g feliute sunca de Praga…
Read more »





Friptura din muschi de vita cu legume

5 May 2013
Friptura_din_muschi_de_vita_cu_legumeFriptura din muschi de vita cu legume din: muschi de vita, ardei rgas, morcovi, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan sare piper   Mod de preparare: Taiem…
Read more »

Retete pentru Sfintele Sarbatori de Pasti!

4 May 2013
Retete_6Retete pentru Paste: Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati…
Read more »





Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !

4 May 2013
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !Retete pentru Paste: Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion, sliced 1…
Read more »





Bucate alese pentru Paşti

4 May 2013
Retete_5Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie Cotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.   Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte…
Read more »





Bucate alese pentru Paşte

4 May 2013
Retete_3Retete pentru Paste: Stufat de miel cu vin Stufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti

4 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_condimente_chinezesti_2Cotlete de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru, cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel si orez fiert.   Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi, tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia…
Read more »





Friptura de miel cu unt si verdeata

4 May 2013
Friptura_de_miel_cu_unt_si_verdeataFriptura de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin, sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si usturoi. Ingrediente: friptura: 800 g pulpa de miel fara oase 300 ml supa de legume 150 ml vin alb sare piper cartofi: 800 g cartofi noi 2 linguri unt 1…
Read more »





Tocanita haiduceasca cu carne de vita

4 May 2013
Tocanita_haiduceasca_cu_carne_de_vitaTocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi, ardei capia, boia iute, foaie de dafin, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g cuburi de vita 2 cartofi mari 1 cana cu suc de rosii 2 linguri cu bulion 3-4 cepe 1 catel de usturoi 2 morcovi mari…
Read more »





Curry cu carne de miel

4 May 2013
Curry_cu_carne_de_mielCurry cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide, ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel, concentrat de legume, orez basmati, sofran. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate marunt 50 g stafide 40 g ghimbir, taiat felii 30 g nuci caju si migdale…
Read more »





Friptura din muschi de vita in crusta

4 May 2013
Friptura_din_muschi_de_vita_in_crustaFriptura din muschi de vita in crusta din: muschi de vita, sare, piper, boia, cimbru, busuioc, foaie de dafin, usturoi, ulei de masline, vin rosu demidulce, cartofi, morcovi, telina, unt si rozmarin. Ingrediente: 1 kg muşchi vită sau porc  sare  piper  boia dulce şi picantă  cimbru  busuioc  foaie de dafin  rozmarin măcinat 3 căţei usturoi pisaţi 3-4 linguri…
Read more »





Parjoala dietetica la cuptor

4 May 2013
Parjoala_dietetica_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine, patrunjel verde, oua, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie pâine pătrunjel verde 1 ou pesmet sare   Mod de preparare: Toci ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă şi ames­teci apoi cu ceapa, oul şi…
Read more »





Carne de vita la gratar

4 May 2013
Carne_de_vita_la_gratarCarne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin, verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3 linguri de ulei vegetal 2 linguri de vin sec ½ mănunchi de verdeaţă 1/3 praz sare piper negru măcinat   Mod de preparare: La prepararea acestui fel…
Read more »





Pilaf cu legume şi ciuperci

4 May 2013
Pilaf_cu_legume_si_ciuperci.pngO reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume. Ingrediente: 1 pahar sau 1 cană mică de orez 2 morcovi 1 dovlecel 2 ardei graşi 2 cepe 1/2 kg ciuperci boia dulce con­centrat legume   Mod de preparare: Speli orezul. Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică,…
Read more »





Supa minestrone cu pesto si slaninuta

4 May 2013
Supa_minestrone_cu_pesto_si_slaninutaSupa minestrone cu pesto si slaninuta din: busuioc, leurda, sare, seminte de pin, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, telina, slaninuta, rosii, supa de legume si macaroane. Ingrediente: Pesto:  3 fire de busuioc • 1 legătură leurdă • 1 praf de sare 2 linguri semințe de pin • 2 linguri parmezan ras 4 linguri…
Read more »





Friptura delicioasa de miel

4 May 2013
Friptura_delicioasa_de_mielFriptura delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper, condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de floarea soarelui, vin si usturoi verde. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1 legatura de verdeata sare piper condiment pentru carnea de miel boia dulce 4 capatani de usturoi foi de dafin…
Read more »





Negrese cu menta si ciocolata

4 May 2013
Negrese_cu_menta_si_ciocolataNegrese cu menta si ciocolata din: ciocolata amaruie, unt nesarat, zahar, oua, esenta de menta, faina, ciocolata after eight, ciocolata amaruie, esenta de menta si unt nesarat. Ingrediente: 325 g ciocolata amaruie, rupta bucati 250 g unt nesarat, taiat cuburi 400 g zahar 5 oua, batute 1/4 esenta de menta 200 g faina 16 bucati…
Read more »





Reteta zilei: Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita

4 May 2013
Sarmalute_in_foi_de_vita_cu_carne_de_miel_si_vita_05Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita din: carne tocata de vita, carne tocata de miel, orez, ceapa, rosii, menta, sare, piper, frunze de vita, suc de lamaie, felii de lamaie si salata asortata.   Ingrediente: 500g carne tocata de vita 500 carne tocata de miel 2 cesti de orez alb,…
Read more »





Tarta cu ceapa, branza si bacon

4 May 2013
Tarta_cu_ceapa_branza_si_baconTarta cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml branza dulce 3 oua 200 g cascaval…
Read more »





Risotto cu sos pesto

4 May 2013
Risotto_cu_sos_pestoRisotto cu sos pesto din: morcovi, orez, sos pesto, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 morcovi 100 g orez prefiert 500 g sos peso frunze de busuioc sare piper     Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare, împre­ună cu morcovul ras. Fierbem 10-12 minute, după care scurgem surplusul…
Read more »





Friptura de vita cu sos de vin

4 May 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_vinFriptura de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline, ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită  sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline  ardei roşu uscat  piper  boia dulce  cimbrişor 400 g pulpă de roşii   Mod de preparare: Carnea de…
Read more »





Placinta cu urzici

4 May 2013
Placinta_cu_urziciPlacinta cu urzici din: foi de placina, urzici, unt, cascaval, oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta din comert 500 g urzici 100 g unt sau margarina 150 g cascaval ras sau branza de oaie faramitata 2 oua   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă clocotită…
Read more »





Salata cu rosii si mozzarella (Salata Caprese)

4 May 2013
Salata_cu_rosii_si_mozzarellaSalata cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 rosii 200 g mozzarella ulei de masline frunze de busuioc   Mod de preparare: Spalam rosii si le taiem rondele. Aranjam farfuriile, alternand rondele de rosii cu bucatele de branza. Turnam ulei de masline si ornam cu frunze…
Read more »





Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume

4 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_fasole_si_legumeCiorba cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de miel cu sos picant

4 May 2013
Chiftelute_de_miel_cu_sos_picant_2Chiftelute de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir, sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos, sare, coriandru si otet de mere.   Ingrediente chiftelute de miel: 500g carne tocata de miel 1/4 ceasca ceapa tocata 2 ardei chili, fara seminte,…
Read more »





Prajitura cu dovleac si scortisoara

4 May 2013
Prajitura_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, scortisoara, oua, faina, zahar vanilat, ulei, lamaie, unt, sare, dovleac. Ingrediente umplutura: 100 g zahăr 1/2 dovleac 1 lingură cu unt 1-2 linguriţe scorţişoară Ingrediente blat: 5 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 pliculeţ de zahăr vanilat 5 linguri ulei Raza Soarelui 1 lămâie 1…
Read more »





Crema catalana cu portocala si frunze de menta

4 May 2013
Crema_catalana.pngO reteta delicioasa de crema catalana cu: lamaie, lapte, smantana, scortisoara, zahar, galbenusuri, portocale, zahar brun, amidon de porumb, frunze de menta. Ingrediente: 1 lămâie 400 ml lapte (3,5% grăsime) 400 g smântână dulce grasă 1 linguriţă scorţişoară 150 g zahăr 6 gălbenuşuri 3-4 portocale 6-8 linguriţe de zahăr brun 1-2 linguri amidon de porumb…
Read more »





Ficat de porc la gratar

4 May 2013
Ficat_de_porc_la_gratarFicat de porc la gratar din: ficat de porc, sare si piper. Ingrediente: 600 g de ficat de porc sau de vită sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu…
Read more »





Ruladă, din carne de miel

4 May 2013
Rulada,_din_carne_de_mielRuladă din carne de miel din: carne de miel, vin, oua, morcovi, ciuperci, mustar, condiment, sare, piper, lipii, ceapa, marar si cascaval. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 pahar de vin alb 3 oua 2 morcovi potriviti ca marime 200 g ciuperci 1 lingura mustar 1 cub condiment sare piper dupa gust 2 lipii…
Read more »





Pudding cu ciocolata

4 May 2013
Pudding_cu_ciocolataPudding cu ciocolata din: unt, cacao, ciocolata amaruie, oua, esenta de migdale, zahar tos, faina, ciocoalta si scortisoara. Ingrediente: 200 g unt, taiat cuburi plus pentru uns 2 linguri cacao pentru presarat 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 2 oua, separate 1 lingurita esenta de vanilie sau de migdale 100 g zahar tos 80 g…
Read more »





Tartă cu somon

4 May 2013
Tarta_cu_somonTartă cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua, smanana, sare, piper si usturoi. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g unt 5 g sare 2 linguri otet 50 ml apa umplutura: 1 kg spanac proaspat 300 g file de somon proaspat 3 oua 250 ml smantana sare piper 1…
Read more »





Pulpa de rata cu cartofi si orez

4 May 2013
Pulpa_de_rata_cu_cartofi_si_orezPulpa de rata cu cartofi si orez din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul…
Read more »





Pasca cu smantana si blat de biscuiti

4 May 2013
Pasca_cu_smantana_si_blat_de_biscuitiPasca cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana, oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie   Mod de preparare: Biscuitii se…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de afine

4 May 2013
Smoothie_de_afine_3Smoothie de afine din: afine, lapte,  iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop de artar si frunze de menta. Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop de arțar sau miere frunze…
Read more »





Carne de vitel cu sote de legume

4 May 2013
Carne_de_vitel_cu_sote_de_legumeCarne de vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru si vin roze. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi 6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de preparare:…
Read more »

Cotlet de miel la gratar cu salata

4 May 2013
Cotlet_de_miel_la_gratar_cu_salataCotlet de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie 100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie, taiata marunt O jumatate…
Read more »





Pulpa de vitel in crusta de ierburi

4 May 2013
Pulpa_de_vitel_in_crusta_de_ierburiPulpa de vitel in crusta de ierburi din: pulpa de vitel, ulei de masline, busuioc, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de vitel 100 ml ulei de masline busuioc uscat cimbru uscat marar uscat patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpa întreagă în apă cu sare, timp de 30-40…
Read more »





Rulouri cu piure

4 May 2013
Rulouri_cu_piure.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: file de porc, sare, ou, piper, faina, morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii, busuioc. Ingrediente: 800 g file de porc sare piper 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc   Mod de…
Read more »





Tocanita cu carnati afumat si branza de oaie

4 May 2013
Tocanita.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:branza de oaie, carnati afumati, oua, untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g untură 3 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti uşor în untura încinsă. Adaugi apoi cârnaţii tăiaţi felii subţiri şi îi…
Read more »





Strudel cu mere, scortisoara si smantana

4 May 2013
Strudel_cu_mere_si_scortisoara.pngO reteta delicioasa de strudel cu:faina, unt, smantana, ou, sare, otet, mere, scortisoara, gris. Ingrediente aluatul I: 200 g făină 200 g unt Ingrediente aluatul II: 200 g făină 3-4 linguri smântână 1 ou puţină sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 1 kg mere 3 linguri griş scorţişoară 1 plic zahăr pudră cu aromă de…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu frisca si gem de zmeura

3 May 2013
Tort_cu_frisca_si_gem_de_zmeura_8Tort cu frisca si gem de zmeura din: faina, zahar pudra, unt, praf de copt, esenta de vanilie, oua, apa, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, gem de zmeura si zahar pudra.   Ingrediente pentru blat: 250g faina 250g zahar pudra 250g unt nesarat 1 lingurita praf de copt ½ lingurita esenta de vanilie 4…
Read more »





Frigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar

3 May 2013
Frigarui_din_ficat_de_pasare_cu_sunca_si_ceapa_la_gratarFrigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar din: ficat, sunca, ceapa, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 400 g de ficat 100 g de şuncă sau muşchi afumat 1-2 cepe ½ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie…
Read more »





Supa cu rasol de miel si legume

3 May 2013
Supa_cu_rasol_de_miel_si_legumeSupa cu rasol de miel si legume din: rasoluri de miel, ceapa, telina, morcovi, cartofi, supa de rosii, rosii deshidratate, apa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoluri de miel, taiate in felii 1 ceapa taiata marunt 3 tulpini de telina, taiate 2 morcovi, taiati in bucati mici 2 cartofi mari, curatati si taiati 1…
Read more »





Cotlet de porc cu ierburi

3 May 2013
Cotlet_de_porc_cu_ierburiCotlet de porc cu ierburi din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1-1,5 cotlet de porc fara os 4 cartofi mari 4-5 catei de usturoi cimbru piper negru boabe sare piper   Mod de preparare: Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în…
Read more »





Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura

3 May 2013
Prajitura_cu_ciocolata_migdale_si_zmeuraPrajitura cu ciocolata, migdale si zmeura din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, unt nesarat, oua, zahar tos, migdale, cacao, praf de copt si zmeura. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 100 g ciocolata cu lapte, rupta bucati 200 g unt nesarat, taiat cuburi 4 oua 200 g zahar tos 200 g migdale macinate 50…
Read more »





Aperitive cu carne tocata

3 May 2013
Aperitive_cu_carne_tocataAperitive cu carne tocata din: carne tocata, usturoi verde, ceapa verde, nuca, ou, busuioc verde, ierburi provensale, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (porc, pasare) 2 fire de usturoi verde 4 fire de ceapa verde 2 linguri cu nuca macinata fin 1 ou 1 lingura cu busuioc verde tocat marunt 1 lingurita cu…
Read more »





Cotlete de miel cu sos si fasole verde

3 May 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, sos de soia, unt, orez, zahar brun, lamaie si sos chili. Ingrediente: 600g cotlete de miel 500g fasole verde 50ml sos oyster 50ml sos soia 50g unt 20ml ulei de orez 1 lingura zahar brun 2-3 feliute lamaie sos…
Read more »





Muschi de vita cu ciuperci si smantana

3 May 2013
Muschi_de_vita_cu_ciuperci_si_smantanaMuschi de vita cu ciuperci si smantana din: cartofi, ceapa rosie, lamaie, muschi de vita, ciuperci, smantana, unt, vin rosu, patrunjel verde, mirodenii, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 ceapa rosie 1 lamaie 500g muschi de vita, gata feliat la macelarie 500g ciuperci 200g smantana 100g unt 300ml vin rosu patrunjel verde mirodenii sare…
Read more »





Drob de porc cu mere

3 May 2013
Drob_de_porc_cu_mereDrob de porc cu mere  din: carne de porc, orez, ceapa, mere, oua, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 100 g orez 1 ceapa 2 mere 2 oua 1 lingurita cu piper alb macinat 1 varf de nucsoara sare   Mod de preparare: Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt…
Read more »





Briose cu carne de miel si cascaval

3 May 2013
Briose_cu_carne_de_miel_si_cascavalBriose cu carne de miel si cascaval din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi, pesmet, oua, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g pulpă de miel tocată 3 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet 3 ouă 6 ouă de prepeliţă 30 ml smântână lichidă 50 g…
Read more »





Tartă de ciocolată şi sos caramel

3 May 2013
Tarta_de_ciocolata_si_sos_caramelTartă de ciocolată şi sos caramel din: faina, cacao, zahar pudra, unt sarat, galbenusuri, ciocolata amaruie, coniac, galbenus, zahar, frisca, cacao, sos caramel si sare grunjoasa. Ingrediente: 175 g făina 50 g cacao 50 g zahăr pudră 140 g unt sărat, tăiat cuburi 3 gălbenuşuri pentru umplutura: 150 g ciocolată amăruie cu 70% cacao, ruptă…
Read more »





Reteta zilei: Shake cu inghetata de vanilie

3 May 2013
Shake_cu_inghetata_de_vanilie_17Shake cu inghetata de vanilie din: curmale, lapte praf, lapte, inghetata de vanilie.   Ingrediente: Curmale taiate bucati 2 lingurite de lapte praf ¼ cana de lapte 4 cesti inghetata de vanilie 3 cupe inghetata de vanilie – pentru garnitura   Mod de preparare: Adaugati curmalele, laptele praf, laptele si 4 cupe de inghetata la…
Read more »





Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana

3 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_oaie_legume_si_smantanaCiorba cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie, cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei rgas, rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne grasă de oaie 4 cartofi 4 cepe 2 rădăcini de pătrunjel ½…
Read more »





Chec cu spanac

3 May 2013
Chec_cu_spanacChec cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac, ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2 oua 2 ceapa potrivite 1 lingurita cu menta tocata 1 lingurita cu piper negru macinat sare pentru umplutura: 1 kg spanac verde 3 fire de ceapa…
Read more »





Piept de porc la gratar

3 May 2013
Piept_de_porc_la_gratarPiept de porc la gratar din: piept de porc, ulei vegetal, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de porc fără oase 1 lingură de ulei vegetal ¼ pahar de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2bucăşi la porţie),…
Read more »





Ruladă cu spanac si somon afumat

3 May 2013
Rulada_cu_spanac_si_somon_afumatRuladă cu spanac si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza de vaci, sare, faina, praf de copt, usturoi, file de somon afumat si parmezan. Ingrediente: 400 g spanac congelat (tocat) 5 ou 160 g crema de branza de vaci 1/2 lingurita de sare 3 linguri faina 1/2 plic praf de copt 3 catei…
Read more »





Drob picant de miel cu ceapa verde

3 May 2013
Drob_de_miel_1Drob picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua, unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă 250 unt 2 cepe albe  miezul de la o baghetă 250 lapte  sare  piper  cimbru  o lingură pesmet  ceapă verde şi…
Read more »





Curcan umplut cu ficatei de pui

3 May 2013
Curcan_umplut_cu_ficatei_de_puiCurcan umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin. Ingrediente: 1 curcan mic 300 g ficatei 2-3 fire de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 200 g migdale 1 mar (umplutura) piper negru…
Read more »





Ciorba de miel dreasa cu smantana

3 May 2013
Ciorba_de_miel_dreasa_cu_smantanaCiorba de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1…
Read more »





Reteta zilei: Gulas de pui

3 May 2013
Gulas_de_pui_13Gulas de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii, piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin, boabe de piper negru, sare, smantana.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6 ardei grasi, tocati…
Read more »





Tarta cu spanac si carne

3 May 2013
Tarta_cu_spanac_si_carneTarta cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute, unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella. Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci Champignon 1 ardei iute 1 lingura…
Read more »





Cozonac cu mac

3 May 2013
Cozonac_cu_macSe prepară maia, din 50 g drojdie proaspătă, puţin lapte călduţ, o linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri făină. Se lasă să crească. Se rade coaja de la 1/2 portocală şi 2 limette şi se stoarce sucul de limette. Se cerne 1 kg făină. Se face o gropiţă la mijloc. Se freacă 5 gălbenuşuri cu…
Read more »





Pulpa de miel impanata cu garnitura

3 May 2013
Miel_7Pulpa de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin   Mod de preparare: Pulpa…
Read more »





Spuma de martipan

3 May 2013
Spuma_de_martipanSpuma de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun, frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici. Ingrediente: 200 g stafide 4 linguri coniac 100 g martipan alb 2 croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet) 125 g zahar brun (sau alb) 2 oua, separate 450 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de…
Read more »





Placinta cu afumatura

3 May 2013
Placinta_cu_afumaturaPlacinta cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai, faina, usturoi verde, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc 100 g slaninuta afumata 2 linguri malai 2 linguri faina 2 legatura usturoi verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu…
Read more »





Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel

3 May 2013
Legume_de_primavara_cu_sos_pesto_de_patrunjelLegume de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 500 ml supa limpede de legume 300 g morcovi noi 300 g pastarnac, taiat pe jumatate daca e necesar 200 g…
Read more »





Friptura de miel in crusta

3 May 2013
MielFriptura de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare, vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce 4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva…
Read more »





Garnitura de cartofi rondele cu branza feta

3 May 2013
Garnitura_de_cartofi_rondele_cu_branza_fetaGarnitura de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de ceapa verde   Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro