luni, 13 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #46


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca

13 May 2013
Desert_cu_fructe_de_padure_capsuni_si_frisca_15Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.   Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…
Read more »





Ciorba de crap cu legume

13 May 2013
Ciorba_de_crap_cu_legumeCiorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod…
Read more »





Bruschete cu sardine

13 May 2013
Bruschete_cu_sardineBruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis…
Read more »





Vită cu bacon şi Roquefort

13 May 2013
Vita_cu_bacon_si_RoquefortVită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie…
Read more »





Orez cu carne de porc

13 May 2013
Orez_cu_carne_de_porcOrez cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml ulei de floarea…
Read more »





Peste gratinat cu gulii

13 May 2013
Retete_1Peste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2 oua 50 g smantana 100 g…
Read more »





Aripioare în stil indian

13 May 2013
Aripioare_în_stil_indianAripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1…
Read more »





Bors de curcan cu legume si taitei

13 May 2013
Bors_de_curcan_cu_legume_si_taiteiBors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras…
Read more »





Coaste de miel la cuptor

13 May 2013
Coaste_de_miel_la_cuptorCoaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1…
Read more »





Placinta cu carne de vanat

13 May 2013
Placinta_cu_carne_de_vanatPlacinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi…
Read more »





Piept de rata condimentat

13 May 2013
Piept_de_rata_condimentatPiept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

13 May 2013
Friptura_de_porc_cu_struguri_copti_4Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri…
Read more »





File de somon cu branza si parmezan

13 May 2013
File_de_somon_cu_branza_si_parmezanFile de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de lamaie 200 gr paine de secara patrunjel…
Read more »





Supa cu carne de vita si frecatei

13 May 2013
Supa_cu_carne_de_vita_si_frecateiSupa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel…
Read more »





Pui piri-piri

13 May 2013
Pui_piri_piri_7Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1…
Read more »





Salata cu piept de pui si taitei

13 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_taiteiSalata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare…
Read more »





Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

13 May 2013
Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolataTort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g…
Read more »





Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

13 May 2013
Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghetePiept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper Pentru sosul picant: 1…
Read more »





Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

13 May 2013
Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz…
Read more »





Zabaglione

13 May 2013
Desert_Zabaglione_3Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul…
Read more »





Cannelloni umplute cu branza

13 May 2013
Cannelloni_umplute_cu_branzaCannelloni umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci, branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5…
Read more »





Cocktail de piersici cu sampanie

13 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanieCocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici   Mod de preparare: Se curăţă piersicile…
Read more »





Rata umpluta

13 May 2013
Rata_umplutaRata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml vin rosu 1 fir de…
Read more »





Tartine calde cu mere si branza

13 May 2013
Tartine caldeTartine calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de seminte de…
Read more »





Cozonac dulce cu mac

13 May 2013
Cozonac_dulce_cu_macCozonac dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de mac…
Read more »





Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi

13 May 2013
Retete_15Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de smantana sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci…
Read more »





Pilaf cu carne de rata

13 May 2013
Pilaf_cu_carne_de_rataPilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce…
Read more »





Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar

13 May 2013
SONY DSCQuinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi,…
Read more »





Cocktail de zmeura cu sampanie

13 May 2013
www.freepix4all.comCocktail de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec, sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml sirop de zmeura   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorba taraneasca cu carne de vita

13 May 2013
Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vitaCiorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână…
Read more »





Iepure cu masline verzi si negre

13 May 2013
Iepure_cu_masline_verzi_si_negreIepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline negre 6 catei de usturoi 2 crengute de…
Read more »





Turtite din malai cu fructe

13 May 2013
Turtite_din_malai_cu_fructeTurtite din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt…
Read more »





Oua umplute cu drob

13 May 2013
Oua_umplute_cu_drobOua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 1

Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic

12 May 2013
Salata_Caprese_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_24Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry, salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar brun, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½ cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Read more »





Fasole cu carne tocata de curcan si costita

12 May 2013
Fasole_cu_carne_tocata_de_curcan_si_costitaFasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Read more »





Pui fript în folie cu legume

12 May 2013
Pui_fript_în_folie_cu_legumePui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…
Read more »





Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

12 May 2013
Ciorba_de_vitel_cu_ciuperci_si_taitei_de_casaCiorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate sau…
Read more »





Budinca cu branza de vaci si lapte

12 May 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_lapteBudinca cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua, unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina. Amestecaţi bine…
Read more »





Oua pane

12 May 2013
Oua_paneOua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras sau parmezan ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu par­mezanul ori…
Read more »





Cockteil de căpşune cu sampanie

12 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoaseCockteil de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si 700 ml vin alb dulce   Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…
Read more »





Desert cu sos de lamaie

12 May 2013
Desert_cu_sos_de_lamaieDesert cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf unt…
Read more »





Gratin de pui

12 May 2013
Gratin_de_puiGratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac. Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2 linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »





Cosulete de avocado

12 May 2013
Cosulete_de_avcadoCosulete de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1 castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama de la o lamaie sare piper  …
Read more »





Piept şi ciocănele cu sos jamaican

12 May 2013
GratarPiept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt

12 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_si_ardei_copt_7Salata cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel.   Ingrediente: 500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt, curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »





Salată de leurdă cu ouă

12 May 2013
Salata_de_leurda_cu_ouaSalată de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de lamaie ulei   Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde. Le toci si…
Read more »





Cocktail de lamaie cu sampanie

12 May 2013
Cocktailuri_7Cocktail de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb. Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb sec     Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri. Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă. Deasupra…
Read more »





Ciorba de urzici cu legume si smantana

12 May 2013
Ciorba_de_urzici_cu_legume_si_smantanaCiorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »





Gris cu lapte pentru micul dejun

12 May 2013
Desert_4Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit     Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »





Prajiturele de ciocolata

12 May 2013
Prajiturele_de_ciocolataPrajiturele de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie, rupta bucati     Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »





Gustare cu cascaval si sunca

12 May 2013
Gustare_cu_cascaval_si_suncaGustare cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale, ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2 portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde nucsoara sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi

12 May 2013
Pachetele_de_primavara_cu_legume_verzi_16Pachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente pentru umplutura: 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »





Rulada cu ierburi aromatice

12 May 2013
Rulada_cu_ierburi_aromaticeRulada cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi, rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingurita cu piper cimbru nucsoara sare   Mod de preparare: Taie pulpa de porc pe…
Read more »





Aripi in sos picant

12 May 2013
Aripi_in_sos_picantAripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30 g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »





Coroniţă umplută cu brânză

12 May 2013
Coronita_umpluta_cu_brânzaCoroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »





Tocană din carne de vită cu bere neagră

12 May 2013
Tocanita de vita cu bere neagraTocană din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »





Ciorba cu carne de rata si legume

12 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_rata_si_legumeCiorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte…
Read more »





Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi

12 May 2013
Pastrav_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_si_usturoiPastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt sare piper   Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii presaram apoi cu…
Read more »





Cocktail de caise

12 May 2013
Cocktail de caiseCocktail de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise. Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise   Mod de preparare: Se curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară cu zahăr…
Read more »





Cozonac la tava

12 May 2013
Cozonac_la_tavaCozonac la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou, migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom   Mod de preparare: Se lasă…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor

12 May 2013
Cartofi_cu_branza_la_cuptor_5.jpgCartofi cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt.   Ingrediente 1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2 cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana supa de vita 1 lingurita praf de…
Read more »





Satay de pui

12 May 2013
Satay_de_puiSatay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Read more »





Aperitive cu roquefort si nuci

12 May 2013
Retete_1Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar   Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Read more »





Chutney de rubarbă

12 May 2013
Chutney_de_rubarbaChutney de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir, boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba. Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper verde…
Read more »





Plăcintă cu mure

12 May 2013
Placinta_cu_murePlăcintă cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Speli murele şi le…
Read more »





Piure de brocooli

12 May 2013
Piure_de_brocooli.pngO reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele, spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert, trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde

11 May 2013
Prajitura_cu_migdale_si_glazura_de_ceai_verde_22Parjitura cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere.   Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de…
Read more »





Somon cu crema de branza si verdeata

11 May 2013
Somon_cu_crema_de_branza_si_verdeataSomon cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza, castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron crema de brânză…
Read more »





Cosulete cu capsuni

11 May 2013
Cosulete_cu_capsuniCosulete cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet balsamic, menta si frisca. Ingrediente: 50 g unt topit 50 g zahar pudra 50 g faina 1 albus 250 g capsuni 4 linguri zahar 1 lingura otet balsamic 4 fire menta 250 g frisca vegetala   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Read more »





Pui cu ciuperci, la cuptor

11 May 2013
Pui_cu_ciuperci_la_cuptorPui cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei 1 lamaie patrunjel sau marar verde   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…
Read more »





Conopida gratinata

11 May 2013
Conopida_gratinata.pngO reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 1 conopidă 25 g unt 2 linguri cu pesmet pătrunjel Ingrediente sos: 45 g unt 45 g făină 300 ml lapte 1 linguriţă cu muştar fin 150 g caşcaval ras sare Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele mai mari…
Read more »





Salată cu orez, porumb si nucsoara

11 May 2013
SalateSalată cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci, usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura…
Read more »





Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

11 May 2013
Placinte_cu_cartofi_si_mujdei_de_usturoiPlăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub drojdie 1 lingurita de sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 350 ml ulei piper usturoi 1 lingurita boia ulei pentru prajit 1 legatura marar verde   Mod…
Read more »





Vafe cu frisca si capsuni

11 May 2013
Vafe_cu_frisca_si_capsuniVafe cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata. Ingrediente: vafe: 30 g unt topit 60 g zahar pudra 100 ml lapte 75 g faina 1 varf de cutit praf de copt 1 lingurita zahar vanilat umplutura: 300 g capsuni 200 g frisca 40…
Read more »





Piure de spanac cu usturoi verde

11 May 2013
Piure_de_spanac.pngO reteta delicioasa de piure cu: spanac, lapte, faina, ulei, usturoi. Ingrediente: 1 kg spanac congelat sau proaspăt 1 cană cu lapte 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Decongelează spanacul, după care opăreşte-lîn apă cu sare. Apoi scurge-l bine…
Read more »





Pui cu ceapa si fasole verde

11 May 2013
Pui_cu_ceapa_si_fasole_verdePui cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde, rosii, bulion, condimente si marar verde. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 lingura faina 100 ml ulei 1,5 kg fasole verde 4-5 rosii 1 lingura bulion condimente, dupa preferinta marar verde tocat   Mod de preparare: Puiul, curăţat şi spălat, îl…
Read more »





Ciulama de urzici cu usturoi

11 May 2013
Ciulama_de_urzici_cu_usturoiCiulama de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si sare. Ingrediente: 4 gramezi urzici 1 ceapa mica 150 g unt 4 linguri faina 300-500 ml lapte 1 capatana de usturoi sare   Mod de preparare: După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi ur­zicile în apă…
Read more »





Piure de morcov si dovleac

11 May 2013
Piure_de_morcov_si_dovleac.pngO reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte, sare. Ingrediente: 1 felie de dovleac 3-4 morcovi 2 cartofi 100 g unt 1 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Unge dovleacul cu puţin unt şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai bine de o oră.…
Read more »





Reteta zilei: Salata Caesar in foi de tortilla

11 May 2013
Salata_Caesar_in_foi_de_tortilla_19Salata Caesar cu tortilla din: piept de pui, ulei de masline, oregano, piper, sare, salata verde, masline negre, ardei iute, parmezan, sos caesar, tortilla.   Ingrediente: 1 bucata piept de pui dezosat, fara piele 2 linguri de ulei de masline ½ lingurita oregano uscat ¼ lingurita piper negru 3 lingurite de sare 4 cesti salata…
Read more »





Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat

11 May 2013
SupeCiorbă cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita…
Read more »





Salata mexicana cu ardei iute si crutoane

11 May 2013
Salate_5Salata mexicana cu ardei iute si crutoane din: fasole alba, fasole rosie, porumb, ardei, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar, miere, piper, sare grunjoasa, otet balsamic si crutoane aromate cu usturoi, Ingrediente: 300 g fasole albă 200 g fasole roşie 150 g porumb dulce 2 bucata ardei verzi 1 bucata ardei iute 2 bucata ardei…
Read more »





Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci

11 May 2013
Ciulama_cu_carne_de_porumbel_si_ciuperciCiulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar   Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 de minute.…
Read more »





Tort cu coniac

11 May 2013
Tort_cu_coniac.pngO reteta delicioasa de tort cu:cafea, unt, zahar brun, frisca, oua, faina, coniac, zahar pudra, ciocolata, cacao, lapte. Ingrediente blat: 1 ceşcuţă cu cafea 100 g unt 125 g zahăr brun 125 ml frişcă Ingrediente cremă: 3 ouă 100 g făină 150 ml coniac 4 linguri cu zahăr pudră 50 g ciocolată 50 g unt…
Read more »





Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci

11 May 2013
Piure_cu_varza_de_bruxelles.pngO reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte, sare. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 1 kg cartofi 200 g brânză de vaci 50 g unt 1/2 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de minute, după care…
Read more »





Salata cu broccoli si conopida

11 May 2013
Salata_cu_broccoli_si_conopidaSalata cu broccoli si conopida din: orez, ciuperci, broccoli, conopida, porumb, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul mare 1 cutie de ciuperci întregi 300 g broccoli congelat 300 g conopidă congelată 1 cutie porumb 2 morcovi mici 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul în apă cu…
Read more »





Retete zilei: Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate

11 May 2013
Mic_dejun_cu_cereale_caramelizate_si_fructe_uscate_7Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate din: ovaz, nuca de cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte, fructe de padure.   Ingrediente: 4 cani ovaz ¾ cana de nuca de cocos ⅓ ceasca migdale taiate 3 linguri de…
Read more »





Prăjiturele cu ciocolată si nuca

11 May 2013
Prajiturele_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca lichida, nuca. Ingrediente: 100 g făină 2 gălbenuşuri 140 g amidon alimentar 1 linguriţă cu praf de copt 100 g unt 100 g zahăr esenţă de rom şi vanilie 100 g ciocolată…
Read more »





Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata

11 May 2013
Ciorba_taraneasca.pngO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc…
Read more »





Musaca cu carne tocata de porc

11 May 2013
Musaca.pngO reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua, ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocată de porc 2 linguri cu mazăre 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu pastă de…
Read more »





Briose cu capsuni

11 May 2013
Briose_cu_capsuniBriose cu capsuni din: capsuni, ciocolata alba, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, sare, branza de vaci si frisca vegetala. Ingrediente: 550 g capsuni 80 g ciocolata alba 125 g margarina 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 oua 200 g faina 2 lingurite praf de copt sare 200 g branza…
Read more »





Pui în crustă, la cuptor

11 May 2013
Pui_în_crusta_la_cuptorPui în crustă, la cuptor din: pesmet, fulgi de pesmet, seminte de susan, usturoi, albusuri, iaurt degresat, mustar, condimente, piept de pui si pulpe de pui. Ingrediente: 1/2 cana pesmet 2 1/2 cana fulgi de porumb zdrobiti marunt 2 linguri de seminte de susan 2-3 catei de usturoi tocati marunt 2 albusuri 1 cana iaurt…
Read more »





Desert cu drajeuri

11 May 2013
Desert_cu_drajeuriDesert cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie si drajeuri colorate. Ingrediente: aluat: 80 g unt 3 linguri miere 125 g zahar pudra 1 lingura cacao 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 1 praf de…
Read more »





Dieta South Beach Faza II

11 May 2013
Dieta5Alimente permise in Dieta South Beach Faza II La dieta South Beach faza II se pot manca toate alimentele permise in faza I, plus cele de mai jos. Poti manca toate alimentele permise in faza 1 cat si cele de mai jos: FRUCTE Se incepe cu o portie pe zi, apoi treptat se mareste la 3 portii pe…
Read more »





Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_potroace_cu_maruntaie_de_curcanCiorbă de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura leustean   Mod de preparare:…
Read more »





Budinca de paste cu pui

11 May 2013
Budinca_de_paste_cu_pui.pngO reteta delicioasa de budinca cu: penne, piept de pui, porumb, mazare, margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1 lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon

11 May 2013
Mamaliga_la_cuptor_cu_ciuperci_si_bacon_18Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci, frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei de masline, mozzarella si parmezan.   Ingrediente: 3 felii de bacon 1 ceapa, taiata felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1 ceasca ciuperci, feliate 2 cani frunze tocate de salata…
Read more »





Tocanita cu ficat de pui si carne de cerb

11 May 2013
Casserole Dish With Beef BourguignonneTocanita cu ficat de pui si carne de cerb din: pulpa de cerb, coriandru, cimbrisor, rozmarin, ulei, ficat de pui, maghiran, salvie, slanina afumata, ceapa rosie, sare, pier, ciuperci, vin rosu, mazare alba si fasole alba. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de cerb coriandru măcinat, cimbrişor, rozmarin ulei 200 g ficat de pui măghiran, salvie 200…
Read more »





Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea

11 May 2013
Prajiturele_cu_dulceata_de_trandafiri_suc_de_rodii_si_cafeaPrajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea  din: aluat de foi, budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de rodii si cafea. Ingrediente: 400 g aluat de foi refrigerat 1 plic praf de budinca de vanilie instant 200 ml…
Read more »





Creveti in sos de portocale

11 May 2013
Retete_1Creveti in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale, otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g creveti 50 g gem de portocale 100 ml suc de portocale 1 lingurita otet sare piper boia iute 1 catel de usturoi 2 fire busuioc 2 portocale…
Read more »

Rizoto cu vita

11 May 2013
Rizoto_cu_vita.pngO reteta delicioasa de rizoto cu:orez, carne de vita, supa de legume, ceapa, morcov, patrunjel, piper, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez cu bob lung 600 g de carne de vită 3 căni cu supă de legume sau carne de vită 2 cepe 1 morcov 1 legătură de pătrunjel piper boia ulei sare…
Read more »





Ciorbă de măruntaie de curcan

11 May 2013
Ciorba_de_maruntaie_de_curcanCiorbă de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2 lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza   Mod de preparare: Speli măruntaiele…
Read more »





Dieta South Beach Faza I

10 May 2013
Dieta3Alimente permise in Dieta South Beach Faza I CARNE Vita- parti slabe, cum ar fi pulpa, muschi, muschiulet, spata Pasare (fara piele) – piept de curcan si de pui, sunca de curcan si de pui Por – sunca/jambon fiert, bacon (sunca) fara gasime, muschi, muschiulet Vitel – cotlet, antricot, pulpa Miel – se indeparteza orice…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu capsuni si frisca

10 May 2013
Desert_cu_capsuni_si_frisca_7Desert cu capsuni si frisca din: capsuni, frisca si fulgi de porumb.   Ingrediente: 10 capsuni 2 cani de frisca 1-1/2 cesti fulgi de porumb neîndulcit     Mod de preparare: Feliati capsunile. Se adauga aproximativ o treime din capșuni in fundul paharului. Apoi, adaugati jumatate din cantitatea de frisca. Presarati fulgi de porumb. Adaugati…
Read more »





Salata de cartofi cu branza si rosii

10 May 2013
Salata_de_cartofi_cu_branza_si_rosiiSalata de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare, piper si creson. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 4 linguri ulei neutru 1 miez de salata romana 125 g rosii cherry 1/2 castravete 75 g branza feta 3 linguri otet…
Read more »





Prajitura cu nuca macinata

10 May 2013
Prajitura_cu_nuca_macinataPrajitura cu nuca macinata din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem. Ingrediente: 500 g faina 3 oua 100 g zahar 200 g unt topit 300 ml lapte 1 lingurita esenta de rom 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie…
Read more »





Ardei umpluţi cu sărmăluţe

10 May 2013
Ardei_umpluti_cu_sarmaluteArdei umpluţi cu sărmăluţe din: ardei grasi, sare, piper, foi de dafin, ulei, carne tocata, orez, ceapa, foi vita de vie, smantana, marar. Ingrediente: 4-5 ardei grasi mari, diferiti la culoare sare piper boabe piper macinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 g carne tocata amestec (sau de pui, porc, vita, simpla) 2 linguri…
Read more »





Borş de fasole uscată cu legume

10 May 2013
Bors_de_fasole_uscata_cu_legumeBorş de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii, cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de…
Read more »





Salata de paste cu creveti si migdale

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_creveti_si_migdaleSalata de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare, piper, creveti decorticati, coriandru si migdale. Ingrediente: 350 g taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei…
Read more »





Pui prajit cu legume

10 May 2013
Pui prajit cu legumePui prajit cu legume din: pui, ceapa, ardei, ciuperci, rosii, dovlecel, vanata, usturoi, ulei, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 pui întreg 2 cepe 2 ardei dulci 6-8 ciuperci 2 roşii 1 dovlecel 1 vînătă 2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei ½ pahar vin alb sec 2 linguri verdeaţă sare piper negru…
Read more »





Mousse de ciocolata cu fructe

10 May 2013
Mousse_de_ciocolata_cu_fructeMousse de ciocolata cu fructe din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar. Ingrediente: 100 g ciocolata alba de menaj 100 g ciocolata neagra de menaj 6 oua 30 ml rom 500 g fructe de sezon 100 g zahar   Mod de preparare: Radeţi ciocolata într-un vas,…
Read more »





Bors de urzici cu orez

10 May 2013
Bors_de_urzici_cu_orezBors de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa, orez, sare, leustean. Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura leustean   Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui…
Read more »





Salata cu ou fiert si ton

10 May 2013
Salata_cu_ou_fiert_si_tonSalata cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata, ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline, zahar, piper, masline negre, capere. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 4 rosii 1 ceapa rosie 100 g salata 350 g ton in suc propriu (conserva) 4…
Read more »





Frigarui de pui cu sos

10 May 2013
Frigarui_de_pui_cu_sosFrigarui de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6 linguri ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu bacon

10 May 2013
Salata_de_paste_cu_bacon_14Salata de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei, bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza.   Ingrediente: 1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1 legatura de marar proaspat, tocat 2…
Read more »





Ciolan afumat cu varza acra

10 May 2013
Ciolan_afumat_cu_varza_acraCiolan afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra 100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1 lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde taiat…
Read more »





Sarmalute vegetariene cu cuscus

10 May 2013
Sarmalute_vegetariene_cu_cuscusSarmalute vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta, telemea, frunze de varza si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 2 lingurite otet de vin rosu 1 ceasca apa calda 1 lingurita…
Read more »





Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia

10 May 2013
Salata_de_curcan_cu_ghimbir_si_sos_de_soiaSalata de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…
Read more »





Banane cu ciocolata si nuci

10 May 2013
Banane_cu_ciocolata_si_nuciBanane cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci pisate 100 g unt     Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi un capăt al…
Read more »





Ciorba cu fasole verde si smantana

10 May 2013
Ciorba_cu_fasole_verde_si_smantanaCiorba cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare, piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…
Read more »





Hrana ideală a părului frumos de la rădăcină până la vârfuri

10 May 2013
Dieta1Radiaţiile UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…
Read more »





Salată usturoiată

10 May 2013
Salata_usturoiata.pngO reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper oregano maghiran   Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi potrivi­te. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu capsuni si vin rosu

10 May 2013
Cocktail cu capsuni si vin rosuCocktail cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de lamaie, vin rosu.   Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors 750 ml vin rosu   Mod de preparare: Intr-un blender puneti capșunile, zaharul, lichiorul…
Read more »





Suc de legume si fructe

10 May 2013
Sucuri_1Suc de legume si fructe  din: radacina de sfecla rosie, morcov, radacina de telina, radacina de fenicul, castravete, radacina de anans, kiwi, mar si portocala. Ingrediente: 1/4 radacina de sfecla rosie 1 morcov 1/8 radacina de telina 1/4 radacina de fenicul 1 castravete 1/4 radacina de ananas 1 kiwi 1 mar verde 1 portocala  …
Read more »





Ciulama cu carne de pui si ciuperci

10 May 2013
Ciulama_cu_carne_de_pui_si_ciuperciCiulama cu carne de pui si ciuperci din: pui, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, unt, faina de grau, ceapa, vin, piper, foi de dafin, verdeata, patrunjel, marar. Ingrediente: 2 pui 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel 2-3 pahare de ciuperci mărunte 3 linguri de unt 2 linguri de făină de grîu 2 cepe 3-4 linguri…
Read more »





Cornuleţe cu smântână

10 May 2013
Cornulete_cu_smântânaCornuleţe cu smântână din: faina, smantana, unt, sare, rahat, zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g smantana dulce 200 g unt un praf de sare 200 g rahat sau gem 60 g zahar pudra   Mod de preparare: Cerni făina într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de sare. Frămânţi…
Read more »





Supă de sfecla rosie dreasă cu smantana

10 May 2013
Supa_dreasa_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de supa: sfecla rosie, zahar, smantana, otet, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă-roşie 1 lingură cu zahăr 1 pahar cu smântână 2 linguri cu oţet 1 ceapă sare   Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o cubuleţe. Pune-o la fiert în aproximativ 3 l de apă. Separat, curăţă ceapa şi adaug-o în…
Read more »





Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola

10 May 2013
Salata_de_sparanghel_cu_crutoane_si_ruccolaSalata de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde, suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita si paine alba. Ingrediente: 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie 600 g sparanghel verde 2 linguri suc de lamaie zahar sare 2 linguri smantana 2 linguri otet piper 40 g…
Read more »





Desert cu ciocolata si frisca

10 May 2013
Flori_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de desert cu: faina, zahar, zahar vanilat, oua, frisca, praf de copt, zahar pudra, gem, dulceata, tablete de  ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 300 g zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 3 ouă 300 ml frişcă 1 pliculeţ cu praf copt zahăr pudră gem dulceaţă câteva tablete de ciocolată cu lapte  …
Read more »





Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta

10 May 2013
Mancare_de_pui_cu_usturoi_verdeata_si_mamaliguta Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta din: carne de pui, unt, faina de grau, ceapa, pasta de rosii, usturoi, bulion, vin, faina de porumb, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 linguri unt topit 1 lingură făină de grîu 2-3 cepe 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6…
Read more »





Budinca cu carne de gaina

10 May 2013
Budinca_cu_carne_de_gainaBudinca cu carne de gaina din: vinete, oua, branza, frisca, unt, smantana, faina de grau, pesmeti, ulei vegetal, sare, gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ulei vegetal, branza, sare, piper negru si verdeata. Ingrediente: 4 vinete 2 ouă 1lingură de brînză dată prin răzătoare ½pahar de frişcă ½ lingură de unt 4 linguri de smîntînă 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Vinete coapte cu pesmet si parmezan

10 May 2013
Vinete_coapte_cu_pesmet_si_parmezan_7Vinete coapte cu pesmet si parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea, patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos arrabiata.   Ingrediente: 1 vanata Felii de branza 1 borcan rosii in ulei 1/2 ceasca de cafea patrunjel proaspat tocat 3/4 cana pesmet parmezan ras 1/4 ceasca ulei de masline Sare și piper…
Read more »





Desert cu smantana si morcovi din zahar

10 May 2013
Surprize_dulci.pngO reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile, faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt, smantana, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 250 ml ulei 300 g zahăr 2 linguriţe cu esenţă de vanilie 2 căni cu făină 2 linguri cu apă minerală 2 linguriţe cu…
Read more »

Salata de fructe in pepene galben

10 May 2013
Salata_de_fructe_in_pepene_galbenSalata de fructe in pepene galben din: pepene galben, pepene rosu, nectarina, mar, para, zmeura, coniac si frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene galben mic 1 felie de pepene rosu 1 nectarina 1 mar 1 para o mana de zmeura (sau alte fructe: cirese, capsuni, mure, coacaze) 50 ml coniac frunze de menta   Mod…
Read more »





Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan

10 May 2013
Steak_de_vita_cu_sos_de_mustar_ruccola_si_parmezanSteak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan din: ruccola, fileuri de vita, rosii cherry, ceapa, usturoi, smantana, boabe de mustar, mustar, ulei, vin alb, arahide, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200g ruccola 4 filleuri de vita(aprox. 180g) 200g rosii cherry 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 ml smantana 1 lingurita boabe mustar…
Read more »





Supă de legume cu perişoare

10 May 2013
Supa_de_legume_cu_perisoareSupă de legume cu perişoare din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, ardei grasi, ou, orez, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 piept pui 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 ou 2 linguri orez pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi rădăcina de pătrunjel şi le tai chinezeşte,…
Read more »





Prajitura in forma de arici

10 May 2013
Arici_dulce.pngO reteta delicioasa de desert cu: biscuiti, nuca, unt, lapte, stafide, zahar, esenta de rom, cacao, bomboane, fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g biscuiţi populari 200 g nucă 100 g unt 2 pahare cu lapte 100 g stafide 3 linguri cu zahăr 20 ml esenţă de rom 3-4 linguri cu cacao câteva bomboan fulgi de…
Read more »





Reteta zilei: Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele

9 May 2013
Salata_racoritoare_de_fructe_cu_frisca_si_bezele_9Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele din: cirese, ananas, mandarine, cocktail de fructe, mini bezele, frisca.   Ingrediente: 15 cirese 1 cutie ananas 1 cutie mandarine 1 cutie cocktail de fructe 2 cesti mini bezele 2 cesti frisca Cirese pentru topping   Mod de preparare: Intr-o strecuratoare puneti fructele din cutie si lasati…
Read more »





Cotlete de porc cu ananas

9 May 2013
Cotlete_de_porc_cu_ananaCotlete de porc cu ananas din: cotlete de porc, ulei de masline, otet balsamic, ananas, cartofi, rosii cherry, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2 conserva de ananas 250g cartofi noi 2-3 crenguțe roșii cherry 1/2 ardei iute rosu sare boabe de…
Read more »





Salata cu mozzarella si mango

9 May 2013
Salata_cu_mozzarella_si_mangoSalata cu mozzarella si mango din: ardei iute, ghimbir, ulei de masline, coriandru verde, sos de soia, otet de mere, boia dulce, curry, zahar, sare, piper, fructe de mango, ruccola, mozzarella, sunca de parma. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 cm ghimbir 3 linguri ulei de masline 6 fire coriandru verde 1 lingurita sos de…
Read more »





Stufat de miel cu cimbru si boia

9 May 2013
Stufat_de_miel_cu_cimbru_si_boiaStufat de miel cu cimbru si boia din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ardei rosu, marar, ulei, vin, sare, piper, cimbru, boia dulce si rosii in bulion. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legaturi ceapa verde 10 legaturi usturoi verde 1 ardei rosu 5 legaturi de marar sau patrunjel 200 ml ulei…
Read more »





Cornuri cu mere si miere

9 May 2013
Cornuri_cu_mere_si_miereCornuri cu mere si miere din: faina, lapte, drojdie, miere, margarina, ou, mere, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie uscata 4 linguri miere 25 g margarina 1 ou pentru uns 3 mere 2 linguri zahar 1 praf de scortisoara 50 g miere   Mod de preparare: Dizolvi…
Read more »





Salata cu branza pane

9 May 2013
Salata_cu_branza_paneSalata cu branza pane din: amestec de salata verde, rosii cherry, maai, branza de capra, ulei de masline, otet balsamic, mustar iute, sare, piper, miere. Ingrediente: 150 g amestec de salata verde 100 g rosii cherry galbene si rosii 1 1/2 lingura malai 4 rondele branza de capra (a 40g) 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci

9 May 2013
Cum_se_prepara_tocanita_de_praz_cu_ciuperci_4Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 2 fire de praz mai gros 500 g ciuperci taiate (la conserva) 2 conserve de rosii in bulion (taiate) 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu rozmarin tocat marunt…
Read more »





Ostropel oltenesc de pui

9 May 2013
Ostropel_oltenesc_de_puiOstropel oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi, otet, smantana grasa, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui intregi 3 linguri ulei 1 morcov mare 3 cartofi 5-6 catei de usturoi 4 linguri otet 150 g smantana grasa 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Intr-o cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui…
Read more »





Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri

9 May 2013
Fluturasi_aromati.pngO reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din: faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g făină 250 g ulei 250 g zahăr 5 ouă sare 3 linguriţe cu praf copt coajă de portocală sucul…
Read more »





Cartofi copti umpluti cu cascaval

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_cascaval.pngO reteta delicioasa de cartofi copti cu: unt, cascaval, ceapa verde, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 1 lingura  cu unt 200g cascaval 2-3 fire de ceapa verde sare     Mod de preparare: Spală bine cartofii cu un bu­rete, după care şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare şi înţeapă-i din loc…
Read more »





Tochitura cu sos de vin

9 May 2013
Tochitura_cu_sos_de_vin.pngO reteta delicioasa de tochitura cu: carne de porc, ciuperci, arpagic, oua, morcovi, ardei rosii, telina, costita, vin rosu, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1kg carne de porc (pulpă, piept) 250 g ciuperci întregi 500 g arpagic (sau cepe foarte mici) 4 ouă 2 morcovi 2 ardei roşii 1 ţelină mică 100 g costiţă 2 pahare…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu spanac, ricotta si capsuni

9 May 2013
Salata_cu_spanac_ricotta_si_capsuni_4Salata cu spanac, ricotta si capsuni din: spanac, capsuni, afine, nuci pecan, rosie, branza ricotta, otet balsamic, suc de lamaie, piper negru, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cesti de spanac 1/4 ceasca capsuni feliate 1/4 ceasca de afine 1/4 ceasca nuci pecan 1 rosie 1/4 ceasca branza ricotta (maruntita) Ingrediente vinegreta de lamaie: 1/2…
Read more »





Briose grasute cu morcovi

9 May 2013
Briose_grasute_cu_morcovi.pngO reteta delicioasa de briose cu: unt, zahar brun, oua, faina, smantana, morcovi, nuci, coaja de portocala. Ingrediente: un pachet de unt 220 grame zahăr brun 4 ouă 750 grame făină pentru cozonac 400 grame smântână 1/2 kg de piure de morcovi fierţi câteva nuci mărunţite o linguriţă de coajă rasă de portocală   Mod…
Read more »





Trucuri pentru combaterea mahmurelii

9 May 2013
Cocktailuri_1Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte, în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool. Astfel, se menţine tensiunea…
Read more »





Friptura de porc cu ceapa

9 May 2013
Friptura_cu_ceapa.pngO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, ceapa, cimbru, otet, piper, rozmarin, sare, supa de pui, unt, zahar brun. Ingrediente: 350 g ceapă 200 g muşchi file de porc 20 g unt 2 linguriţe cu zahăr brun pudră 50 ml supă de pui 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă…
Read more »





Cartofi copti umpluti cu prosciuto

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_prosciuto.pngO reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu: cascaval, branza cedar, prosciuto, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100g cascaval ras 100g branza cedar rasa 100g prosciuto patrunjel sare   Mod de preparare: Coace cartofii la cuptor, la foc moderat. Taie-i pe jumătate şi scoate puţin miez. Amestecă-l cu 50 g caşcaval ras şi…
Read more »





Suc de pere, mere si lamai

9 May 2013
SucuriSuc de pere, mere si lamai din: mere, para si lamaie. Ingrediente: 2 mere 1 para mare 1/2 lamaie   Mod de preparare: Toate se storc in storcatorul de fructe sau se pun in blender cu putina apa.
Read more »





Salata rapida

9 May 2013
Salata_rapida.pngO reteta delicioasa de salata cu:varza rosie, telemea de vaca, masline, salata verde, rosii, marar, ulei, miere, otet, sare. Ingrediente: 1 varză roşie 200 g telemea de vacă 100 g măsline câteva frunze de salată câteva roşioare mărar 5 linguri cu ulei 1 linguriţă cu miere 2 linguri cu oţet sare   Mod de preparare:…
Read more »





Bors de ciuperci cu zarzavat

9 May 2013
Bors_de_ciuperci_cu_zarzavat.pngO reteta delicioasa de bors cu:ciuperci, zarzavat, ceapa, patrunjel verde, orez, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci zarzavat de supă 2 cepe pătrunjel verde 1 ceşcuţă de orez sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi ceapa, se spală şi apoi se taie. Se pun la fiert cu 4L apă şi sare. Când zarzavatul este…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu legume de primavara

9 May 2013
Paste_cu_legume_de_primavara_6Paste cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz, usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2-3 linguri ulei de masline 1/2 buchet sparanghel 5 fire de praz, taiat bucați 5-6 catei de usturoi, tocat 1 cana mazare 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura…
Read more »





Dovlecei crocanti cu scortisoara

9 May 2013
Dovlecei_crocanti_cu_scortisoara.pngO reteta delicioasa de dovlecei crocanti cu:dovlecei, faina, zahar brun, sare, nuci, fulgi de ovaz, unt, lamaie. Ingrediente: o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de zahăr brun o jumătate de linguriţă de scorţişoară pu­ţină sare un pumn de nuci pisate un pumn de fulgi de ovăz 80 grame unt 10 dovlecei…
Read more »





Vitel cu ciuperci si sos de smantana

9 May 2013
Vitel_cu_ciuperci_si_sos_de_smantanaVitel cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt, ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de vitel 500g de ciuperci 1 lingura de unt 2 cepe potrivite 1 lingurita de faina 1 ceasca de supa de carne(sau apa) 1 ceasca smantana 1…
Read more »





Bors cu carne de vita

9 May 2013
Bors_cu_carne_de_vita.pngO reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 linguri de orez un gălbenuş 100 ml smântână 2 linguri ulei tarhon ceapă verde sare…
Read more »





Cartofi copti umpluti cu carne

9 May 2013
Cartofi_copti_umpluti_cu_carne.pngO reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu:carne tocata amestec, ceapa, pasta de tomate, supa de legume, ardei iute, fasole boabe, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 500g carne tocata in amestec 2 cepe 1 lingura pasta de tomate 1 cescuta cu supa de legume 1 ardei iute 1 cana cu boabe de…
Read more »





Prajitura picanta cu tomate

9 May 2013
Prajitura_picanta_cu_tomate.pngO reteta delicioasa de prajitura picanta cu: unt, zahar brun, oua, faina, pasta de tomate, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nuci, branza de vaci, smantana, boia dulce, suc de lamaie. Ingrediente: 100 grame unt moale 200 grame zahăr brun 3 ouă 300 grame pastă de tomate 500 grame făină o linguriţă de praf de copt…
Read more »





Bors cu carne de iepure

9 May 2013
Bors_de_iepure.jpgO reteta delicioasa de bors  de iepure cu: carne de iepure, morcov, ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors. Ingrediente: şiră şi coaste de iepure 2 morcovi 1 ceapă mare o lingură bulion de roşii frunze de tarhon 100 g slăninuţă afumată (feliuţe) multă verdeaţă bors   Mod de preparare: Din carnea de iepure (frăgezită…
Read more »





Curcan cu piersici si portocale

9 May 2013
Retete_6.jpgO reteta delicioasa de curcan cu: portocale, piersici, zahar brun, marmelada de portocale, curry, sos Worcestershire, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 portocale 2 piersici 2 linguri de zahăr brun un borcan de marmeladă de portocale 2 linguri de pudră de curry o linguriţă de sos Worcestershire (se găseşte în orice supermarket) ulei de măsline…
Read more »





Desert de ciocolată

9 May 2013
Desert_de_ciocolataDesert de ciocolată din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, frisca, faina, cafea solubila, albus, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra cu 70% cacao 120 g unt 175 g zahar 5 oua 125 ml frisca lichida 2 linguri faina o lingura cafea solubila preparat pentru glasat: un albus 160 g zahar…
Read more »





Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana

9 May 2013
Supa_de_ceapa_cartofi_si_praz_cu_lapte_si_smantana_3Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt nesarat, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 cartof 2 cepe 2 caței de usturoi 300g praz (de preferat doar partea alba) 400ml supa de pui sau legume 200ml lapte 100ml smantana 1 lingurița…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro