Fileuri
de iepure cu bacon si masline din: bacon, ceapa, fileuri de iepure,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, capere, otet de vin, supa de pui,
zahar, salvie si masline verzi. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapă 500 g
filéuri de iepure sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de
usturoi 2 linguri…
7 April 2013

Foetaj
cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza
telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper,
patrunjel, miez de nuca si alune. Ingrediente: un aluat foetaj o ceapa
un fir de praz 300 g sparanghel 3 oua 200 g branza telemea rasa 180 ml
smantana 75 ml ulei de masline…
Read more »
7 April 2013

Penne
bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei,
carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si
paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de
telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare
piper 1 lingurita…
Read more »
7 April 2013

Tarta
cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie,
lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si
zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura:
400 g smantana 3 oua…
Read more »
7 April 2013

Lasagna
cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon,
rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara
si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii
subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de
bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2…
Read more »
7 April 2013

Fusilli
cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati,
zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano,
patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare. Ingrediente: 1
cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca
broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei…
Read more »
7 April 2013

Crema
de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi,
patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi
mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1
legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i…
Read more »
7 April 2013

Gofre
cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar
vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250
g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare
75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o
lingura cu menta tocata…
Read more »
7 April 2013

Ravioli
cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt,
menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus,
ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g
faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus
umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…
Read more »
7 April 2013

Cartofi
cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar
verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 200 g
naut 3 legaturi usturoi verde 1 legatura marar verde sare piper boia
dulce/iute Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată,
mai multe ore, scurgeţi-l…
Read more »
7 April 2013

Penne
arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute,
ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste
tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa
1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar Mod
de preparare: Pastele…
Read more »
7 April 2013

Drob
de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata,
marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou.
Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2
legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura
usturoi verde 6 oua +…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar,
esenta de vanilie. Ingrediente foaie: 1 kg făină 1 ou 1 linguriţă de unt
apă cât cere făina Ingrediente umplutură: 250 g unt topit 1/2 kg nuci
pisate 250 g zahăr Ingrediente sirop: 1 kg zahăr 500 ml apă esenţă de
vanilie …
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt,
zahar, cas de oaie, zahar pudra. Ingrediente foaie: 500 g făină 1
lingură ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă sare 1 pahar apă caldă 200 g unt
1/2 pahar zahăr Pentru umplutură: 500 g caş de oaie 3ouă zahăr pudră
pentru servit…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de stavrid marinat cu:piper boabe, boabe de mustar,
foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de
muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele
în borcane, cu piper şi boabe de muştar.…
Read more »
6 April 2013

Prajitura
cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua,
smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese,
coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar
pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g
biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…
Read more »
6 April 2013

Chec
cu fructe şi sos din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, unt,
smantana, zahar vanilinat, zmeura, smochine, miez de nuca, alune, sare
si sos de vanilie. Ingrediente: 220 g faina un pliculet praf d ecopt
doua linguri cu cacao 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 200 ml smantana
doua…
Read more »
6 April 2013

Piept
de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos
de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea
soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai
mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml
ulei…
Read more »
6 April 2013

Spaghete
carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei,
parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g
bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g
smantana 2 oua piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în
apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca,
ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente
cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după
gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi,
amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…
Read more »
6 April 2013

Paste
cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir,
ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g
spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o
lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel
rosii ardei…
Read more »
6 April 2013

Nuga
cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar,
esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4
albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de
trandafir un praf sare Mod de preparare: La bain-marie, se bat
albuşurile spumă tare cu un…
Read more »
6 April 2013

Paste
gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa,
usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper,
nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip
scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou…
Read more »
6 April 2013

Pastă
de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa
verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia.
Ingrediente: 500 g macris 100 g frunze de leurda 2 cepe verzi 2 fire de
usturoi verde 2 cepe rosii 200 g unt 1 lingura tarate de grau sau…
Read more »
6 April 2013

Macaroane
cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi,
usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea
soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g
fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei
iute 5 rosii un morcov o lingura pasta…
Read more »
6 April 2013

Spaghete
cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii
decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc.
Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura
unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc
propriu (conserva) 2…
Read more »
6 April 2013

Nuga
cu miere din: miere, zahar pudra, apa, albus si alune de padure.
Ingrediente: 175 g miere 300 g zahar pudra 2 linguri apa un albus 200 g
alune de padure Mod de preparare: Alunele se pun la cuptor pentru
aproximativ 10 minute. Se amestecă mierea, zahărul şi apa şi se pun pe
foc…
Read more »
6 April 2013

File
de somon pe pat de orez brun si ciuperci din: fileuri de somon, vin
alb, ciuperci, unt, usturoi, sare de mare, piper, orez brun si seminte
prajite de floarea soarelui. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cana
vin alb 12 ciuperci proaspete 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 2
lingurite sare…
Read more »
6 April 2013

Ingrediente:
600 g pulpă de viţel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slănină sare boia 1
pahar vin alb 1 lingură untură cimbru Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi cât mai subţiri şi drepte pe care să le poţi rula apoi. Le baţi
cu ciocanul de carne, le presari cu boia şi sare.…
Read more »
6 April 2013

Gnocchi
cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei
gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb,
gnocchi, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4
rosii un ardei iute un ardei gras 5 catei de usturoi o ceapa o
lingurita cu boia…
Read more »
6 April 2013

Tiramisu
cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine,
piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri
zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16
piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat Mod de
preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat si
visinata.…
Read more »
6 April 2013

Macrou
in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute,
rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper,
malai si gris. Ingrediente: un kilogram macrou 3 catei de usturoi doua
cepe doi ardei grasi un ardei iute 4 rosii o legatura patrunjel 100 ml
ulei de floarea soarelui o lamaie un…
Read more »
6 April 2013

Orez
cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry,
usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g
orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1
lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1
lingura de ulei…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin
sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei
graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper Mod de preparare: Cureţi
carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote
carnea macră. O scurgi, arunci…
Read more »
6 April 2013

Cremă
de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar,
gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune,
zahar brun, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de
vaci 200 g branza telemea un morcov o legatura de marar 10 g gelatina
100 ml smantana doi…
Read more »
6 April 2013

Granita
de nectarine din: lamaie, nectarine, zahar si vin spumos. Ingrediente: 1
lamaie 600 g nectarine 200 g zahar 150 ml vin spumos Mod de
preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja.
Se stoarce sucul de lamaie. Se spala nectarinele, se taie jumatati, se
golesc de samburi si…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: gulii, carne de porc, untura, faina,
smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc
2 linguri untură 1 lingură făină 100 ml smântână câţiva căţei de
usturoi sare 1 linguriţă boia Mod de preparare: Cureţi guliile de
coajă şi le tai cuburi pe care…
Read more »
6 April 2013

Gratar
coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de
pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan,
ulei de susan, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră
de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…
Read more »
6 April 2013

Supa
de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida,
usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute,
turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in
buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati…
Read more »
6 April 2013

Inghetata
cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar
vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70
ml vin dulce 400 ml lapte sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri
zahar vanilinat 1 lingura zahar pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite
zahar ars Mod de preparare:…
Read more »
6 April 2013

Drob
de miel cu marar si ceapa verde din: oua, sare, piper, marar, organe de
miel, ceapa verde si usturoi verde. Ingrediente: 8 oua 1 varf sare
piper 1 legatura marar 1,5 kg organe miel 3 legaturi ceapa verde 3
legaturi usturoi verde Mod de preparare: Se taie organele de miel si
se lasa…
Read more »
6 April 2013

Garnitura
de broccoli cu usturoi din: broccoli, usturoi, ulei de masline si
chilli. Ingrediente: 400g de broccoli, desfăcut bucheţele 3 căţei de
usturoi, tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline 1 chilli roşu,
cu seminţele scoase şi tăiat felii Mod de preparare: Se aduce la
fierbere o oală mare cu apă sărată. Se…
Read more »
6 April 2013

Bezele
cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara,
unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra.
Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar pudra 250 g zahar tos jumatate de
lingurita cu scortisoara 100 g unt 75 ml lapte dulce 4 pere 500 ml vin
alb dulce doua cuisoare…
Read more »
6 April 2013

Pui
la cuptor cu salata de cruditati din: pui, praf de chilli, praf de
ceapa, boia de ardei, piper negru, praf de usturoi, salvie, sare, fulgi
de ardei rosu, ulei de masline si salata de cruditati. Ingrediente: 1
pui 4 lingurite praf de chili 3 lingurite praf de ceapa 3 lingurite boia
de ardei…
Read more »
6 April 2013

Salată
de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa,
morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza
acra. Ingrediente: 300 g leurda 300 g varza alba 3 linguri telina rasa 3
linguri ulei 3 linguri tarate de grau sau de secara 1 ceapa 1 morcov 1
radacina de patrunjel…
Read more »
6 April 2013

Coaste
de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin,
sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de
miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente: 1
lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1
lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…
Read more »
6 April 2013

Biscuiţi
domino din: faina, zahar pudra, oua, unt, cacao, lapte, zahar
vanilinat, praf de copt, sare, gem de struguri, ciocolata neagra si boia
de ardei iute. Ingrediente: 200 g faina 125 g zahar pudra 3 oua 125 g
unt 50 g cacao 50 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat un
pliculet praf de copt…
Read more »
6 April 2013

Inghetata
de mure din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat.
Ingrediente: 125 g mure 40 g zahar 1 ou 75 g crema de iaurt 1 plic zahar
vanilinat Mod de preparare: Se curăţă murele, se spală si se pasează
împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină.
Cu…
Read more »
6 April 2013

Ciorba
de miel cu smantana si tahon din: piper, morcovi, telina, galbenusuri,
ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez
si tarhon. Ingrediente: 5 gr piper negru 2 morcovi 1 telina 3
galbenusuri 2 buc. ardei iute 100 gr ceapa 20 ml otet de vin rosu 10 gr
sare 200…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de cozonac cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie,
sare, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300g făină 120ml lapte cald 1
linguriţă miere sau zahăr 1 gălbenuş 30g unt 15g drojdie un praf de sare
Ingrediente umplutura: 50gunt 3-4 linguri zahăr 2 linguriţe scorţişoară
măcinată Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de
macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua,
smantana, frisca. Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz,
fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia)
120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de branza 1
linguriţă esenţă de…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos,
sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente
aluat: 2 linguri unt nesărat, topit 1 cană lapte, cald 1 /3 cană apă,
caldă 1/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguriţe sare de masă 40g drojdie uscată
3-4 căni făină Ingrediente glazura: 1 cană zahăr…
Read more »
6 April 2013

O
reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb
sec, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg cepe 1 kg cartofi 200 g slănină
afumată 1/2l vin alb sec piper Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi
numai pe o parte. Cureţi ceapa şi cartofii iar slăninuţa o tai mărunt,
într-o tavă torni…
Read more »
5 April 2013

Parfait
de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou,
apa si smantana. Ingrediente pentru aluatul de caise: 400g caise 150g
zahar pudra 2 lingurite de esenta de vanilie Ingrediente pentru bezea: 2
albusuri de ou 225g zahar pudra 100ml de apa Ingrediente pentru frisca:
300ml smantana Mod de preparare:…
Read more »
5 April 2013

File
de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline,
ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline,
sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3
piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un
ardei iute 200 ml…
Read more »
5 April 2013

Nuga
de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe,
albus si apa. Ingrediente: 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao 100 g
zahar cristale 100 g miere 100 g migdale 30 g cafea boabe un albus 30 ml
apa Mod de preparare: In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt,
se pun…
Read more »
5 April 2013

Supă
de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa,
usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry,
ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa
un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g
fasole verde un…
Read more »
5 April 2013

Fursecuri
cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de
lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g
faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g
zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…
Read more »
5 April 2013

Ravioli
cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de
porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea
soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g
faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb
100 g fasole verde…
Read more »
5 April 2013

Parfait
cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar,
portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de
portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml
frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar Mod de preparare:
Se dă în fiert lichiorul de…
Read more »
5 April 2013

Cannelloni
cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare,
piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si
busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri
ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza
Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…
Read more »
5 April 2013

Tartă
cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza
telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu
mucegai. Ingrediente: 230 ml apa 100 g unt doua oua 350 g faina o
lingurita zahar tos 10 g drojdie 100 g branza telemea 200 g kaizer 100 g
ciuperci un…
Read more »
5 April 2013

Garnitura
de praz cu mazare din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente:
6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre
congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie Mod de
preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se
înmoaie, dar…
Read more »
5 April 2013

Medalion
de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de crap (circa 3 cm grosime) 800 g rosii in bulion
50 ml ulei 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 foaie de dafin 1
catel…
Read more »
5 April 2013

Penne
cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi,
pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb,
smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 ceasca paste penne
300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui
dezosat ½ lingurita cimbru uscat…
Read more »
5 April 2013

Foitaj
cu branza din: aluat de foitaj, mustar dulce, rosii, branza de burduf
si ceapa. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 linguri mustar dulce
20 rosii mici 200 g branza de burduf cateva fire ceapa Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se pune întâi la decongelat, timp de 2 ore.
Apoi se aşază…
Read more »
5 April 2013

Taitei
cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel,
morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi,
sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente:
un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de
morcov 100 g carne de vită sosul…
Read more »