vineri, 17 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #65


Retete pentru Paste:

De ce nu functioneaza dietele? (4 motive pentru care dietele nu functioneaza)

17 May 2013
Dieta5Inainte de a alege un alt regim de pierdere in greutate, trebuie sa stiti ca 90% dintre cei care urmeaza diverse diete pentru slabit pot recastiga toate sau macar o parte din kilogramele pierdute in decurs de cinci ani. Evident, o dieta nu este o solutie pentru eliminarea permanenta a surplusului de greutate. Aflati de…
Read more »





Cele mai bune trucuri de slabit (diete)

17 May 2013
DCele mai bune trucuri de slabitSlaba fara dieta, folosind o metoda sanatoasa: respecta macar 5 dintre aceste sfaturi, timp de 5 saptamani, si vei intra in sezonul cald mult mai slaba! Iar ce este cu adevarat important – nu te vei infometa deloc! Incearca si te vei convinge! Indulcitor din…
Read more »





Dieta cu calorii negative

17 May 2013
Dieta3Expresia “alimentele cu calorii negative” face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul…
Read more »





Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!

17 May 2013
Dieta2Îţi propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un bol cu iaurt degresat, două felii de pâine…
Read more »





Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)

17 May 2013
Dieta1Nu doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar, specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu…
Read more »





Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)

17 May 2013
Placinta_de_fructe_cu_fulgi_de_quinoa_05Placinta de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa, sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei.   Ingrediente: 6 mere, decojite și feliate 2 cani…
Read more »





Aripioare de pui cu bacon şi brânză

17 May 2013
Aripioare_de_pui_cu_bacon_si_brânzaAripioare de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de…
Read more »





Cocktail de visine cu rom si sampanie rose

17 May 2013
Cocktail de visine cu rom si sampanie rose din: visine, zahar pudra, rom, vin rosu, sampanie rose, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 800 g visine 150 g zahar pudra 100 ml rom 700 ml vin rosu sec 700 ml sampanie rose scortisoara cuisoare   Mod de preparare:…
Read more »





Carne de vita cu legume si verdeata

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_legume_si_verdeataCarne de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete, fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi, foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 700 g carne de vită 1/3 pahar ulei 2-3 cepe 2 vinete 2 pahare fasole verde 1…
Read more »





Ostropel de pui cu mamaliguta

17 May 2013
Ostropel_de_pui_cu_mamaligutaOstropel de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 3 cepe 5-6 catei de usturoi 2 morcovi 100 ml ulei 2 lingura pasta de tomate 400 g rosii in bulion 150…
Read more »





Chec cu gem şi prune

17 May 2013
Chec_cu_gem_si_pruneChec cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune, gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara. Ingrediente: 250 g faina doua oua 100 g zahar tos 100 g unt 150 ml lapte batut 300 g prune un…
Read more »





Aripioare de curcan

17 May 2013
Aripioare de curcanAripioare de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de curcan 100 ml miere 50 ml cognac 250 ml vin rosu 2 cuisoare 1/2 lingurita nucsoara rasa 100 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Fileuri de macrou cu ceapa si boia

17 May 2013
Fileuri_de_macrou_cu_ceapa_si_boiaFileuri de macrou cu ceapa si boia  din: file de macrou, ceapa, boia de ardei, ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de macrou 4 cepe mari 2 linguri boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 lamaie 100 ml vin…
Read more »





Dovleac cu sos de ciocolată

17 May 2013
Dovleac_cu_sos_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, menta, miez de nuca, migdale, seminte de susan, rom, lapte de cocos. Ingrediente: un dovleac pentru plăcintă 200 g ciocolată neagră de post o lingură cu mentă tocată 100 g miez de nucă 100 g migdale 25…
Read more »





Piept de pui cu lămâie şi oregano

17 May 2013
GratarPiept de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie 1 lingura ulei de masline 1…
Read more »





Chec de ciocolată şi cocos

17 May 2013
Chec_de_ciocolata_si_cocos.pngO reteta delicioasa de chec cu:unt, ciocolata neagra, zahar tos, faina, oua, nuca de cocos, lapte, migdale, praf de copt, zahar vanilat. Ingrediente: 150 g unt 150 g cioco­lată neagră 130 g zahăr tos 100 g făină 4 ouă 60 g nucă de cocos 150…
Read more »





Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta

17 May 2013
Tartine_cu_rosii_cherry_usturoi_si_branza_ricotta_04Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta, ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic.   Ingrediente: 1 kg roșii cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați…
Read more »





Curcan la cuptor cu ierburi aromatice

17 May 2013
Curcan_la_cuptor_cu_ierburi_aromaticeCurcan la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare, ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru…
Read more »





Melcişori cu stafide

17 May 2013
Melcisori_cu_stafide.pngO reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare, drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 240 ml lapte dulce 50 g unt două ouă 60 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare 7 g drojdie uscată 450 g făină…
Read more »





Supa de sparangel cu usturoi si spanac

17 May 2013
Supa_de_sparangel_cu_usturoi_si_spanacSupa de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa, usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara. Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote sau…
Read more »





Rulouri cu branză şi mac

17 May 2013
Rulouri_cu_braza_si_mac.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua, seminte de mac, patrunjel. Ingrediente: 150 ml lapte dulce 250 g făină o linguriţă cu zahăr tos o lingură cu ulei de măsline…
Read more »





Tartine cu trufe

17 May 2013
Retete_3Tartine cu trufe din: paine de casa, grasime de gasca, trufe, sare, piper. Ingrediente: 10 g paine de casa 20 g grasime de gasca 60 g trufe sare piper macinat   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în 6 sau 12 felii (în funcţie de mărime)…
Read more »





Carne de vita cu rosii, praz si usturoi

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_rosii_praz_si_usturoiCarne de vita cu rosii, praz si usturoi din: carne de vita, praz, verdeata, ulei, sare, piper, vin, faina, usturoi, rosii, ardei grasi, foi de dafin. Ingrediente: 700 g carne de vită 2 fire praz 4-5 linguri verdeaţă tăiată 4-5 linguri ulei sare piper negru măcinat…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute cu guacamole si rosii cherry

17 May 2013
Chiftelute_cu_guacamole_si_rosii_cherry_10Chiftelute cu guacamole si rosii cherry din: avocado, suc de lamaie, chili, sos tabasco, fasole rosie, paine integrala, frunze de coriandru, usturoi, sos iute, piper rosu, chimen, ou, seminte de struguri, rosii cherry.   Ingrediente Guacamole: 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita chili…
Read more »





Orez cu lapte si capsuni

17 May 2013
Orez_cu_lapte_si_capsuniOrez cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1 litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez risotto scortisoara 250 ml frisca naturala   Mod de…
Read more »





Ciorba de fasole cu coriandru

17 May 2013
Ciorba_de_fasole_cu_coriandru.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I supă de carne 1 l bors 1 legătură…
Read more »





Musaca de soia

17 May 2013
Musaca_de_soiaMusaca de soia din: granule de soia, ceapa, concentrat de legume, cartofi, lapte de soia, faina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g granule de soia 2 cepe un cub concentrat legume un morcov un kilogram cartofi 3 linguri lapte de soia o lingura…
Read more »





Salata calda de paste cu legume

17 May 2013
SalateSalata calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline, cimbrisor, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 de grame de paste penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de grame…
Read more »





Briose cu ciocolata si cirese

17 May 2013
Briose_cu_ciocolata_si_cireseBriose cu ciocolata si cirese din: zahar, oua, bicarbonat, sare, lapte, cacao, faina, ulei de palmier, cirese. Ingrediente: 3/4 ceasca zahar 2 oua 2 linguri bicarbonat 1/2 lingurita de sare o ceasca de lapte 1/3 ceasca de cacao 2 cesti de faina o ceasca de…
Read more »





Cocktail Bloody Mary fara alcool

17 May 2013
Cocktail_Bloody_Mary_fara_alcoolCocktail Bloody Mary fara alcool din: rosii, busuioc, sare, piper, vodca. Ingrediente: 2 kg roșii bine coapte Busuioc sau pătrunjel verde sare piper opţional vodcă   Mod de preparare: Fierbem roșiile cu 2 lingurițe de sare într-un litru  de apă, aproximativ 30 minute. Îndepărtăm cojile…
Read more »





Carne de vita cu arpagic si fasole

17 May 2013
Carne_de_vita_cu_arpagic_si_fasoleCarne de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei, sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vită 3 linguri de vin sec ½ pahar arpagic 1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină sare…
Read more »





Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran

17 May 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_ciuperci_bacon_si_maghiran.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen, maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2 linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi dulci copti

17 May 2013
Cartofi_dulci_copti_3Cartofi dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.   Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita…

Briose cu cirese

17 May 2013
Briose_-cu_cireste.pngO reteta delicioasa de briose cu:faina, cirese din compot, miere, unt, zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare. Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe din compot 350 g miere 150 g unt 100 g zahăr 3 ouă 1 linguriţă cu scorţişoară 1 plic cu praf de copt esenţă de rom sare…
Read more »





Ciorba cu perisoare

17 May 2013
Ciorba_cu_perisoareCiorba cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou, orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente 500 g carne tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de…
Read more »





Salata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel

17 May 2013
Salata_cu_ciolan_de_porc_mazare_si_patrunjelSalata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel din: mazare, ciolan de porc, frunze de patrunjel, ceapa verde, nasturel, ulei de masline extravirgin, otet de mere si mustar. Ingrediente: 750 g de mazare proaspata 700 g ciolan de porc gatit 1 mana mare de frunze de patrunjel, tocate 1 legatura de ceapa verde, feliata 1…
Read more »





Tartine cu mozzarella

17 May 2013
Retete_1Tartine cu mozzarella din: mozzarella, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, rosii cherry, busuioc, paine de casa, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 1 lingura cu otet balsamic 24 de rosii cherry 1 lingura de busuioc tocat 4 felii mari de paine…
Read more »





Inele de ceapa cu sos

17 May 2013
Inele_de_ceapa_cu_sosExista mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe…
Read more »





Deliciu cu alune

17 May 2013
Deliciu_cu_alune.pngO reteta delicioasa de desert cu: lapte, caramel, praf de copt, oua, miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt. Ingrediente: 250 g lapte 150 g caramele 1 praf de copt 5 ouă 1 cană cu miere 400 g zahăr 200g alune 100 g nuci măcinate făină cât cuprinde 1 cană cu smântână 250 g unt…
Read more »





Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte

16 May 2013
Salata_de_quinoa_si_legume_coapte_08Salata de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi, quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si taiata cuburi 3 morcovi, spalati si taiati cuburi 300gr fasole verde 6 catei de usturoi, curatati 2/3 cana quinoa 4-5 linguri ulei de masline 2…
Read more »





Biftec in stil german

16 May 2013
Biftec_in_stil_germanBiftec in stil german din: file de vita, oua, unt, frunze de patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 400 g file de vita (muschiulet) 4 oua 2 linguri unt frunze de patrunjel si marar sare   Mod de preparare: Carnea se portioneaza, se bate, se pune sare si se prajeste ca sa fie aproape gata. Se pune…
Read more »





Pizza cu midii

16 May 2013
Pizza_cu_midiiPizza cu midii din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii proaspete 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de…
Read more »





Creveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie

16 May 2013
Creveti_prajiti_pe_frunze_de_salata_cu_masline_si_lamaieCreveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie din: creveti, pesmet, oua, lapte, faina de grau, ulei vegetal, ketchup, lamaie, masline umplute, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g creveti curatati 30 g pesmet 2 oua 2 linguri lapte 2 linguri faina de grau 400 g ulei vegetal 300 g ketchup o…
Read more »





Bruschete cu frunze de papadie si bacon

16 May 2013
Bruschete_cu_frunze_de_papadie_si_baconBruschete cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa, bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…
Read more »





Budincă de paste cu şuncă

16 May 2013
Budinca_de_paste_cu_suncaBudincă de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua, unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g branza de vaci morcov…
Read more »





Supă de peşte cu porumb şi usturoi

16 May 2013
Supa_de_peste_cu_porumb_si_usturoiSupă de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby 150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare piper patrunjel  …
Read more »





Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry

16 May 2013
Mazare_cu_cartofi_noi_ghimbir_si_pudra_de_curryMazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute, ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi, iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii. Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 cepe, feliate 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si feliati subtire 1…
Read more »





Rulada cu rahat

16 May 2013
Deserturi_delicioaseRulada cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara si esenta de migdale. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina un varf de cutit sare umplutura: 500 g rahat 300 g zahar praf 1 lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de migdale Mod de preparare: Pentru umplutură, treceţi rahatul prin…
Read more »





Mazare cu carne de porc

16 May 2013
Mazare_cu_carne_de_porcMazare cu carne de porc din: mazare, carne de porc, ceapa, marar, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare 800 g carne de porc 2 cepe 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le în ulei…
Read more »





Retete gustoase: Pui tandoori

16 May 2013
Pui_tandoori_08Pui tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1 pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Salata de ton si curry in frunze de radicchio

16 May 2013
Salata_de_ton_si_curry_in_frunze_de_radicchio_19Salata de ton si curry in frunze de radicchio din: ton, praf de curry, maioneza, coriandru, piper, radicchio, kiwi, lamaie si frunze de coriandru.   Ingrediente: 1 cutie ton ¼ lingurita praf de curry 2 linguri de maioneza ¼ cana coriandru tocat 1 lingurita piper negru macinat 6 frunze radicchio 2 kiwi ½ para rosie…
Read more »





Supa de agrise cu carnati afumati

16 May 2013
Supe_3Supa de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa, morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar 100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar piper boia dulce   Mod de preparare:…
Read more »





Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos

16 May 2013
Salate_3Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu boabe de fasole alba – 500 g 200 de grame de fasole verde 6 cepe albe…
Read more »





Carne de vita cu fasole verde si usturoi

16 May 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_verde_si_usturoiCarne de vita cu fasole verde si usturoi din: carne de vita, fasole verde, untura de porc, ceapa, bulion, zeama de lamaie, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g carne de vită 600 g fasole verde 3 linguri de untură de porc 4-5 cepe 1 pahar  de bulion 1 linguriţă de…
Read more »





Cocktail din fructe cu lichior si sampanie

16 May 2013
Cocktailuri_1Cocktail din fructe cu lichior si sampanie din: compot de visine, compot de piersici, capsune, coacaze, coniac, lichior de visine, vin alb si sampanie. Ingrediente: 200 g compot de visine 200 g compot de piersici 150 g capsune 150 g coacaze 100 ml coniac 100 ml lichior de visine 700 ml vin alb sec 700…
Read more »





Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel

16 May 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_sparanghelPulpe de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui. Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii separati 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, taiata in jumatate 1 mana…
Read more »





Midii cu peste si mazare

16 May 2013
Midii_cu_peste_si_mazareMidii cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de mare, cod) 100 g midii, spalate si curatate de mustari 2 linguri de cidru sau…
Read more »





Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana

16 May 2013
Pui_in_aluat_cu_sos_de_smantana_18Pui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, sis si parmezan.   Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin tocata 1 lingura…
Read more »





Tartine cu cremă de spanac

16 May 2013
Tartine_cu_crema_de_spanacTartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g porumb boabe 100 g masline feliate sare…
Read more »





Salata cu peste, castraveti murati si cartofi

16 May 2013
Salata_cu_peste_castraveti_murati_si_cartofiSalata cu peste, castraveti murati si cartofi din: cartofi, castraveti murati, usturoi, ton in ulei, masline, migdale, maioneza, smantana, oregano, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 castraveti murati doi catei de usturoi doua conserve de ton in ulei 100 g masline feliate 100 g migdale 100 ml maioneza 100 ml smantana o lingurita…
Read more »





Cocktail de pepene cu rom si sampanie

16 May 2013
reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancareCocktail de pepene cu rom si sampanie din: pepene galben, coniac, rom, triplu sec, sampanie, vin si apa minerala. Ingrediente: 1 kg pulpa de pepene galben 100 ml coniac 100 ml rom 100 ml triplu sec 700 ml sampanie 700 ml vin alb sec 300 ml apa minerala   Mod de preparare: Pulpa de pepene…
Read more »





Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi

16 May 2013
Friptura_de_miel_cu_cartofi_noi_cimbru_si_usturoiFriptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei, ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu grasimea transata 2 linguri de ulei 1 ceapa, feliata subtire 400 g cartofi noi, feliate 1/2 legatura de cimbru, cate fire puse deoparte pentru decor 3…
Read more »





Ciorba de peste cu rozmarin

16 May 2013
Supa si ciorbeCiorba de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi, porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400 ml bors 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de…
Read more »





Smoothie de banane şi căpşuni

16 May 2013
Smoothie_de_banane_si_capşuniIntr-un blender, pasează 1 banană mică şi 200g de căpşuni, tocate, împreună cu 200ml de lapte semidegresat, până obţii un amestec fin. Toarnă-l în pahare. Amesteca bine  înainte de a consuma.
Read more »





Tartine cu unt de tarhnon si jambon

16 May 2013
Retete_3Tartine cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 3 sau 4 felii de jambon pentru untul de tarhon: 100 g unt moale 1 legatura de tarhon sare piper macinat   Mod de preparare: Preparaţi untul de tarhon. Spălaţi şi scurgeţi…
Read more »





Salata de varza alba cu stafide, mere si branza

16 May 2013
Salate_1Salata de varza alba cu stafide, mere si branza din: varza, branza, mar, stafide, susan, lamaie, mustar, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 grame de varza alba tocata 100 grame de branza 1 mar acru 75 grame de stafide 50 grame de susan prajit 1/2 lamaie 1 lingura cu mustar 1 linguri cu otet…
Read more »

Omleta cu branza telemea si somon afumat

16 May 2013
Omleta_cu_branza_telemea_si_somon_afumatOmleta cu branza telemea si somon afumat din: oua, branza telemea, somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 150g branza telemea 4 felii somon afumat marar sare piper   Mod de preparare: Batem ouale. Adaugam sare, piper si marar tocat. Ungem cu unt un vas termorezistent, turnam jumatate din cantitatea de oua, punem…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute cu pui si crema de branza

16 May 2013
Ciuperci_umplute_cu_pui_si_crema_de_branza_15Ciuperci umplute cu pui si crema de branza din: ciuperci, ceapa, sare, piper, unt, crema de branza, carne de pui, mozzarella.   Ingrediente: 1 ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa, tocata marunt ½ lingurița de sare ⅛ lingurita piper negru 2 linguri unt crema de branza 1 conserva carne de pui ¾ cana branza mozzarella…
Read more »





Antricot de vita cu garnitura

16 May 2013
Antricot_de_vita_cu_garnituraAntricot de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare, piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata verde. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 lingură ulei 1 lingură de vin sec de masă 2 linguri untură sare piper negru măcinat 2-3 căţei de usturoi Pentru garnitură: 8 cartofi…
Read more »





Rulada din carne de porc cu prune uscate

16 May 2013
Rulada_din_carne_de_porc_cu_prune_uscateRulada din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper, prune uscate, slanina si usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la piept  1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat 6-8 prune sau caise uscate 100 g slănină 8-10 căţei de usturoi   Mod de preparare: Slănina…
Read more »





Brioşe cu mere şi stafide

16 May 2013
Briose_cu_mere_si_stafideBrioşe cu mere şi stafide  din: faina, praf de copt, scortisoara, faina integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125 ml lapte semidegresat 4 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »





Spaghete cu carne tocata de vita

16 May 2013
Spaghete_cu_carne_tocata_de_vitaSpaghete cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de măsline sare piper cașcaval ras   Mod de preparare: Tocam ceapa si moscovul. Le prajim 1 minut in…
Read more »





Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.

16 May 2013
Retete_1Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia, ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza. Ingrediente: 1 lingura faina 1 ou, batut 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta 1 lingurita de boia 5 ciocanele de pui, fara piele 85 g de orez 50 g de porumb…
Read more »





Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)

15 May 2013
Dieta21. FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG “Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o…
Read more »





Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)

15 May 2013
Dieta1Primăvara este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic! Miere cu lămâie Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a imunităţii. Mierea conţi­ne o mulţime de elemente esenţiale organismului pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale…
Read more »





Alimente care ard grăsimea de pe burtă

15 May 2013
Dieta3Dacă te-ai săturat de grăsimea abdominală, există câteva alimente care te pot ajuta să scapi de ea: Fulgi de ovăz Consumul de fulgi de ovăz oferă corpului cantităţi mari de fibre, ceea ce reduce şansa scăderii nivelului de zahăr din sânge. Începe ziua cu fulgi de ovăz, pentru a evita gustările de dimineaţă. Aceştia conţin…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu morcov si nuci

15 May 2013
Prajitura_cu_morcov_si_nuci_3Prajitura cu morcov si nuci din: faina, nuci, zahar, prune uscate, praf de copt, scortisoara, morcovi, oua, lapte, unt, coaja de portocale, esenta de vnailie, scortisoara, morcovi si nuci.   Ingrediente: 1 can de faina 1/2 cană nuci tocate 1/3 cana zahar 1/4 ceasca prune uscate fara samburi, taiate 3 lingurite praf de copt 1…
Read more »





Cosulete de mere

15 May 2013
Cosulete_de_mereCosulete de mere din: foitaj, mere, zahar, suc de lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g foitaj 6 mere mari 4 linguri zahar 2 linguri suc de lamaie 4 lingurite unt zahar pudra   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 210C. Forma se unge cu unt. Din aluat se intinde…
Read more »





Ravioli milaneze

15 May 2013
Ravioli_milanezeRavioli milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper, sare, faina de grau, oua. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 2 catei usturoi un fir de ceapa verde 2 linguri parmezan 250 g pasta de tomate 25 g unt 1,5 l –…
Read more »





Creveti in maioneza

15 May 2013
Creveti_in_maionezaCreveti in maioneza din: crevete, oua, file de peste fiert, marinata, masline, lamaie, suc de lamaie, maioneza, frunze de patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 50 g crevete 2 oua 150 g file de peste fiert cateva picaturi marinata de hamsii 8 masline fara samburi 2 felii lamaie o lingurita suc de lamaie 100 g maioneza…
Read more »





Piept de pui picant cu sos de tequila

15 May 2013
GratarPiept de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui fara os 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi 2 linguri tequilla 2 linguri zeama de…
Read more »





Prajitura cu cacao si vanilie

15 May 2013
Prajitura_cu_cacao_si_vaniliePrajitura cu cacao si vanilie din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, cacao, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soai 150 g zahar 30 g cacao 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie 1 varf de cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu…
Read more »





Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi

15 May 2013
Salata_de_limba_de_vita_cu_porumb_mazare_si_ridichiSalata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită  sare  piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura mărar proaspăt   Mod de preparare: Se spală limba şi…
Read more »





Scaricica de porc la gratar cu rozmarin

15 May 2013
Scaricica_de_porc_la_gratar_cu_rozmarinScaricica de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare, piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente: scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin 1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar   Mod de preparare: Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde…
Read more »





Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose

15 May 2013
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra, vin alb, sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g zahar pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala     Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg…
Read more »





Fasole cu bacon afumat

15 May 2013
Retete_8Incinge 2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie, încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2 linguri sirop de arţar,…
Read more »





Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou

15 May 2013
Salate_6Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel. Ingrediente: 2 oua fierte, tari, taiate in sferturi 1/2 lingura ulei de masline 4 cepe verzi, feliate 140 g de orez 425 ml supa de legume 100 g mazare decongelata 225…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac

15 May 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_spanac_5Spaghete cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar, oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1 lingura de zahar 1 lingura…
Read more »





Copane de pui fripte si glazurate

15 May 2013
Copane_de_pui_fripte_si_glazurateCopane de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara…
Read more »





Sandviş cu branza, castravete si rosie

15 May 2013
Sandvis_7Sandviş cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie, castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine integrala   Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Read more »





Salata cu paste, broccoli si busuioc

15 May 2013
Salata_cu_paste_broccoli_si_busuiocSalata cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »





Ciocănele de pui cu muştar şi caise

15 May 2013
Ciocanele_de_pui_cu_mustar_si_caiseCiocănele de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire. Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie 1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1 lingurita sos Worcestershire   Mod de preparare:…
Read more »





Fasole cu carnati de porc si telina

15 May 2013
Retete_5Incinge 2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2 morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin, 1 conservă de…
Read more »





Salata cu naut

15 May 2013
Salata_cu_naut.pngO reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate   Mod de preparare: Pune…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti

15 May 2013
Supa_crema_de_fasole_rosie_cu_felii_de_carnati_prajiti_13Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie, sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.   Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de porc 6 cani de apa 1…
Read more »





Prajitura Fagure

15 May 2013
Prajitura_fagure.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat, margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100 ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g zahăr 1 lingură cu…
Read more »





Supa crema cu carnaciori

15 May 2013
Supa_crema_cu_carnaciori.pngO reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2 cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei   Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »





Budinca de legume cu paste

15 May 2013
Budinca_de_legume.pngO reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli, rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500 ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Read more »





Salată de pui fript cu marar si tarhon

15 May 2013
Salată de pui fript cu marar si tarhonSalată de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii, cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fara oase si piele 1/2…
Read more »

Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute

15 May 2013
Retete_6Căleşte la foc mediu 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu, tăiate în cubuleţe, în 1 lingură ulei de măsline timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Dă focul mai tare, adaugă 1 linguriţă pudră de ardei iute şi mai lasă totul pe foc câteva minute, apoi adaugă 500g carne tocată de vită. Sotează-le până…
Read more »





Ciorbă de găină

15 May 2013
Ciorba_de_gaina.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare  …
Read more »





Orez prajit cu creveti si bacon

15 May 2013
Orez_prajit_cu_creveti_si_baconOrez prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui, ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5 condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ou batut 50…
Read more »





Budincă de dovlecei cu orez

15 May 2013
Retete_1Budincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles

15 May 2013
Salata_cu_linte_si_varza_de_Bruxelles_5Salata cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde, coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, piper.   Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3 cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet balsamic ulei de masline sare de mare…
Read more »





Cocktail de piersici cu sampanie si coniac

15 May 2013
CocktailuriCocktail de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac, triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml sampanie   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de sâm­buri, apoi se taie în…
Read more »





ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare

15 May 2013
Dieta2Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă! Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei.

 Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Read more »





Frittata cu praz, bacon si riccota

15 May 2013
Frittata_cu_praz_bacon_si_riccotaFrittata cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica de chives,…
Read more »





Prajitura cu miere si stafide

15 May 2013
Prajitura_imbatata.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, miere, unt, oua, bere, lamaie, stafide, praf de copt, sare. Ingrediente: 500g faina 350 g miere 150 g unt 2 oua 50 ml bere 1 lamaie 100 g stafide 1 lingurita praf de copt sare   Mod de preparare: Freacă 300 g de miere cu ouăle, apoi toarnă…
Read more »





Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci

15 May 2013
Supa_cu_dovlecei_porumb_si_ciuperciSupa cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi, ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa, rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½ rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)

14 May 2013
Zabaglione_8Desert cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar, sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de padure.   Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3 linguri zahar 1 bat vanilie…
Read more »





Aripioare Buffalo

14 May 2013
Buffalo WingsAripioare Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana, maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina. Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2 linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Read more »





Biscotti

14 May 2013
Biscotti_4Biscotti din: faina de grau, zahar, praf de copt, ou, fistic si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g faina de grau 100 g zahar o lingura praf de copt un ou 50 g fistic necuratat coaja rasa a unei lamai   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C. Se amesteca faina,…
Read more »





Ghiveci de legume in stil italian

14 May 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_italianGhiveci de legume in stil italian din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf…
Read more »





Nuggets de pui cu sos barbeque

14 May 2013
Nuggets_de_pui_cu_sos_barbequeNuggets de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos worcestershire, paprika. Ingrediente: 2 linguri maioneza 2 fileuri piept de pui, fara piele, taiat in bastonase 25 g de pesmet proaspat 25 g fulgi de porumb, zdrobiti usor cartofi prajiti sau…
Read more »





Supa-cremă de verdeţuri

14 May 2013
Supe_3Supa-cremă de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci, hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Read more »





Bruschete cu somon afumat

14 May 2013
Bruschete_cu_somon_afumatBruschete cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat   Mod de preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill…
Read more »





Spaghete bolognese cu bacon si telina

14 May 2013
Spaghete_bolognese_cu_bacon_si_telinaSpaghete bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte…
Read more »





Ciorbă de somn

14 May 2013
Ciorba_de_somnCiorbă de somn din: somn, ardei capia, morcov, telina, ceapa, ardei iute, rosii, bors, ulei, rosii, bors, ulei, frunza de dafin, marar, sare, piper. Ingrediente: 800 g somn doi ardei capia un morcov o telina o ceapa un ardei iute 4 rosii 500 ml bors 100 ml ulei 4 rosii 500 ml bors 100 ml…
Read more »





Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar

14 May 2013
Frigarui_din_ficat_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_mustarFrigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare. Ingrediente: 12-16 ficatei piper alb, proaspat macinat ulei pentru uns sos: 2 linguri ulei 1 ceapa medie, tocata foarte marunt 30 ml vin alb 4 linguri mustar cu boabe 3 linguri…
Read more »





Tocanita de peste cu fructe de mare

14 May 2013
Tocanita_de_peste_cu_fructe_de_mareTocanita de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve de 400 g rosii tocate 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu bacon, broccoli si mandarine

14 May 2013
Salata_cu_bacon_broccoli_si_mandarine_19Salata cu bacon, broccoli si mandarine din: broccoli, ceapa rosie, bacon, mandarine, caju, maioneza, suc de mandarine, zahar si otet de orez.   Ingrediente pentru salata: 2 cani proaspete broccoli ¼ ceasca ceapa rosie, tocata ¼ cana bacon, maruntit 1 cutie mandarine ¼ ceasca caju intregi Ingrediente pentru sos: 3 linguri de maioneza 1 lingura…
Read more »





Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese

14 May 2013
Dieta1Daca nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid…
Read more »





Pui fript

14 May 2013
Gratar_2Pui fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola, ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2 lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…
Read more »





Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)

14 May 2013
Sos_Marinara_3Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si otet balsamic. Ingrediente: 500ml sos de roşii 1 lingură ulei de măsline 8 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc proaspăt 1 linguriţă sare 2 linguriţe oţet balsamic   Mod de preparare: Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat…
Read more »





MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare

14 May 2013
InfectiiCea mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu Escherichia coli. Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas, Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria) sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma). Studiile arată că merişorul este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea…
Read more »





Tarta cu crema de vanilie si capsune

14 May 2013
Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_capsuneTarta cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune. Ingrediente: 150g faina 100g unt 1 lingurita zahar 1 ou apa minerala sare Crema de vanilie si martipan 180g zahar tos 1/2 l lapte 2 linguri unt 1 linguri faina 1/2 baton vanilie…
Read more »





Cocktail cu ananas si sampanie

14 May 2013
Cocktail cu ananas si sampanieCocktail cu ananas si sampanie din: compot de piersici, ananas, portocale, coniac, lamaie, triplu sec, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 400 g compot de piersici 1 conserva de ananas 2 portocale 100 ml coniac 1 lamaie 100 ml triplu sec 100 ml vin alb sec 700 ml sampanie   Mod de preparare: Piersicile se…
Read more »





Tocanita de pui cu legume si bacon

14 May 2013
Tocanita_de_pui_cu_legume_si_baconTocanita de pui cu legume si bacon  din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de pui, cartofi, smantana, pesto si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os 1 ceapa, feliata 200 g bacon, tocat 1 morcov, tocat…
Read more »





Paste cu broccoli, parmezan si chorizo

14 May 2013
Paste_cu_broccoli_parmezan_si_chorizoPaste cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo, usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan, rucola. Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt

14 May 2013
Supa_de_cartofi_cu_usturoi_copt_20Supa de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt, ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa verde, faina si ulei.   Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Read more »





Citronada cu lamaie si miere

14 May 2013
Citronada_cu_lamaie_si_miereCitronada cu lamaie si miere din: lime, miere, gheata si apa plata. Ingrediente: 1/2 lime sau lămâie 1 linguriţă de miere 4-5 cuburi de gheaţă apă plată sau carbogazoasă     Mod de preparare: Într-un pahar se amestecă până la dizolvare o linguriţă de miere de albini cu sucul unei jumătăţi de lime sau orice…
Read more »





Dovleac cu jeleu de grepfruit

14 May 2013
Dovleac_cu_jeleu_de_grepfruitDovleac cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale, kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei de placinta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 3 grepfruituri 3 portocale 20 g gelatina 100 g migdale 4 kiwi o lingura cu menta tocata 200 g zahar tos o jumatate de lingurita cu pudra…
Read more »

Supa de cartofi cu pormb si verdeata

14 May 2013
Supa_de_cartofi_cu_pormb_si_verdeataSupa de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb, patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata. Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2 linguri de unt topit sare foi…
Read more »





Cocktail de trandafiri cu sampanie

14 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoaseCocktail de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb demisec, vin rosu demisec si sampanie. Ingrediente: 10 petale de trandafiri 120 g zahar 500 ml vin alb demisec 500 ml vin rosu demisec 500 ml sampanie demisec   Mod de preparare: Petalele proaspete se desfac de pe floare şi li se îndepărtează…
Read more »





Orez cu carnati si creveti

14 May 2013
Orez_cu_carnati_si_crevetiOrez cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui. Ingrediente: 6 carnati de porc picanti ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de paprika 250 g orez cu…
Read more »





Ciorbă cu macrou si ciuperci

14 May 2013
Ciorba_cu_macrou_si_ciuperciCiorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper rozmarin   Mod de preparare:…
Read more »





Cupe cu fructe

14 May 2013
Cupe cu fructeCupe cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi, coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8 piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat     Mod de preparare: Spălaţi fructele,…
Read more »





Salata cu portocale, stafide si nuci

14 May 2013
Salate_1Salata cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale, portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…
Read more »





Porc inabusit cu verdeturi

14 May 2013
Porc_inabusit_cu_verdeturiPorc inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi leurda 1 morcov sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu mango si chili

14 May 2013
Cocktail_Margarita_cu_mango_si_chili_3Cocktail Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple sec, nectar de agave, gheata si limeta.   Ingrediente: 1/2 mango, taiat cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire       Mod de preparare: Intr-un shaker amestecati…
Read more »





Supa cu galuste si legume

14 May 2013
Supe_1Supa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400 g rosii in bulion 2 oua 3…
Read more »





Fajitas cu pui fript

14 May 2013
Fajitas_cu_pui_fript_4Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…
Read more »





Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

14 May 2013
Gratin_de_paste_cu_ciolan_afumat_de_porc_si_branzaGratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte 140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca 4-6…
Read more »





Friganele cu fragi

14 May 2013
Desert_2Friganele cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat, ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese, visine, capsune – proaspete…
Read more »





Ciuperci cu mozzarella la cuptor

14 May 2013
Ciuperci_cu_mozzarella_la_cuptorCiuperci cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella, pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de la…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca

13 May 2013
Desert_cu_fructe_de_padure_capsuni_si_frisca_15Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.   Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…
Read more »





Ciorba de crap cu legume

13 May 2013
Ciorba_de_crap_cu_legumeCiorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Read more »





Bruschete cu sardine

13 May 2013
Bruschete_cu_sardineBruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl vin alb sec 5…
Read more »





Vită cu bacon şi Roquefort

13 May 2013
Vita_cu_bacon_si_RoquefortVită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de nuca 250 ml bere blonda sare…
Read more »





Orez cu carne de porc

13 May 2013
Orez_cu_carne_de_porcOrez cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb sec sare piper patrunjel  …
Read more »





Peste gratinat cu gulii

13 May 2013
Retete_1Peste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2 oua 50 g smantana 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Aripioare în stil indian

13 May 2013
Aripioare_în_stil_indianAripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper   Mod de…
Read more »





Bors de curcan cu legume si taitei

13 May 2013
Bors_de_curcan_cu_legume_si_taiteiBors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…
Read more »





Coaste de miel la cuptor

13 May 2013
Coaste_de_miel_la_cuptorCoaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin ulei de masline sare…
Read more »





Placinta cu carne de vanat

13 May 2013
Placinta_cu_carne_de_vanatPlacinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »





Piept de rata condimentat

13 May 2013
Piept_de_rata_condimentatPiept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline frunze de busuioc sare piper Pentru…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

13 May 2013
Friptura_de_porc_cu_struguri_copti_4Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si piper       Mod de…
Read more »





File de somon cu branza si parmezan

13 May 2013
File_de_somon_cu_branza_si_parmezanFile de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de lamaie 200 gr paine de secara patrunjel marar proaspat sare piper 30 gr parmezan   Mod de…
Read more »





Supa cu carne de vita si frecatei

13 May 2013
Supa_cu_carne_de_vita_si_frecateiSupa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1 lingură verdeaţă…
Read more »





Pui piri-piri

13 May 2013
Pui_piri_piri_7Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1 lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…
Read more »





Salata cu piept de pui si taitei

13 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_taiteiSalata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii.…
Read more »





Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

13 May 2013
Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolataTort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g faina 1 lingurita praf de copt sare…
Read more »





Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

13 May 2013
Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghetePiept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper Pentru sosul picant: 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 500 ml sos de roşii 2…
Read more »





Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

13 May 2013
Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute, taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…
Read more »





Zabaglione

13 May 2013
Desert_Zabaglione_3Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune castronul pe o cratita cu apa care…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro