sâmbătă, 18 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #73


Retete pentru Paste:

Sfintişori munteneşti (mucenici)

28 February 2013
Sfintisori_muntenestiSfintişori munteneşti din: faina, apa, coaja de portocala, coaja de lamaie, zahar nuca, esenta de rom, scortisoara si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa foarte calda 4 l apa coaja de la 3 portocale coaja de la o lamaie mare 400 g zahar nuca macinata esenta de rom scortisoara sare   Mod de…
Read more »





Supa crema de usturoi

28 February 2013
Supa_crema_de_usturoiSupa crema de usturoi din: usturoi, ulei de masline, supa de legume, vin, lapte, smantana, cartofi, marar uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri cu ulei de masline 750 ml supa de legume 1 cescuta cu vin 750 ml lapte 200 ml smantana grasa 2 cartofi 1 lingura cu marar uscat…
Read more »





Tochitura din maruntaie de pui

28 February 2013
Retete_1Tochitura din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate, amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu si ulei. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei) 1 lingura de legume deshidratate amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason) 9-10 catei de usturoi 1…
Read more »





Tigaie picantă şi aromată

28 February 2013
Tigaie_picanta_si_aromataTigaie picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei, scortisoara, cimbru si piper. Ingrediente: 1 conserva cu naut 250 g carnati picanti 1 ceapa 1 ardei gras 3 linguri cu ulei 2 bete de scortisoara cimbru piper   Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge…
Read more »





Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi

27 February 2013
Gnocchi_cu_ricotta_si_dovleac_cu_sos_de_usturoi_6Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1 bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Read more »





Cum se prepara iaurtul de casa

27 February 2013
Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_18Iaurtul facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat cel cumparat din magazin. De aceea, noi va recomandam sa incercati sa preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra. 1 litru lapte integral si proaspat 2 linguri iaurt…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata

27 February 2013
Prajitura_cu_mere_si_ciocolata_19Prajitura cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua, cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos. Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua 20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o portocala 1 mar 1…
Read more »





Budincă cu lămâie şi gem

27 February 2013
Budinca_cu_lamâie_si_gemBudincă cu lămâie şi gem din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, coaja de lamaie si gem de fructe. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 4 oua, 3 dintre ele separate 100 g migdale, macinate grosier 50 g faina 1 praf de copt coaja rasa de la o lamaie 100 g gem…
Read more »





Salata cu ficat

27 February 2013
Salata_cu_ficatSalata cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie, coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel 2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper   Mod de preparare: Curăţă de…
Read more »





Sufleu de praz cu spanac

27 February 2013
Sufleu_de_praz_cu_spanacSufleu de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica   Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie încinsă,…
Read more »





Pui cu spanac

27 February 2013
Pui_cu_spanacPui cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare, piepr, oregano si otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano otet balsamic   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi condimentezi cu sare…
Read more »





Ciorbă ardelenească cu carne

27 February 2013
Supe_3Ciorbă ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel, untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2 ardei…
Read more »





Rulouri cu legume

27 February 2013
Rulouri_cu_legumeRulouri cu legume din: branza feta, rosii uscate, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, linte, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g branza feta, sfaramata 100 g rosii uscate, din conserva 300 g ardei copti, bine scuris, taiati fasii 3 linguri patrunjel, proaspat tocat 8 foi de aluat fraged 1/2 linguri ulei…
Read more »





Coltunasi cu carne (Pelmeni)

27 February 2013
Coltunasi_cu_carneColtunasi cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus unt patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas mai adânc, amestecă făina cernută…
Read more »





Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata

27 February 2013
Salata_cu_branza_de_capra_cartofi_si_verdeataSalata cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde, broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:  500 g cartofi  250 g fasole verde  250 g broccoli  250 g mazare (le poti gasi pe…
Read more »





Supa mexicana cu carne de vita

27 February 2013
Supa_mexicana_cu_carne_de_vitaSupa mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Read more »





Chiftelute suedeze

27 February 2013
Chiftelute_suedezeChiftelute suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu mustar…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna vegetariana

27 February 2013
Lasagna_vegetariana_14Lasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1 linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »





Copane picante cu garnitura

27 February 2013
Copane_picante_cu_garnituraCopane picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce, mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Read more »





Salata rosie cu peste

27 February 2013
Salata_rosie_cu_pesteSalata rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste afumat 2-3 castraveciori murati maioneza   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »





Paste cu dovlecei si sos Pesto

27 February 2013
Paste_cu_dovlecei_si_sos_PestoPaste cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente:  2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mare  400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si mazare congelata sau fasole verde)  Sucul si coaja rasa…
Read more »





Tarte portugheze

27 February 2013
Tarte_portughezeTarte portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei, galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9 galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Read more »





Pui la tava cu rosii

27 February 2013
Pui_la_tava_cu_rosiiPui la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia, patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii 2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sos de…
Read more »





Ochiuri surpriza

27 February 2013
Ochiuri_surprizaOchiuri surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in sos tomat 300 ml…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de miel

27 February 2013
Burgeri_de_miel_05Un preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar Dijon 60g pesmet…
Read more »





Legume călite în sos dulce acrişor

27 February 2013
Legume_calite_în_sos_dulce_acrisorLegume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati fasii 400 g porumb in conserva…
Read more »





Supa de spanac

27 February 2013
SupeSupa de spanac din: spanac, unt, lapte, ceapa, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac 60 g unt 100 ml lapte 150 g ceapa 40 g faina 1 ou sare piper   Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli în mai multe ape şi apoi îl opăreşti. Dacă ai pus spanac…
Read more »





Mozzarella picanta

27 February 2013
Mozzarella_picantaMozzarella picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Read more »





Cuşcuş cu legume si portocala

27 February 2013
Cuscus_cu_legume_si_portocalaCuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400…
Read more »





Ciorba de fasole cu cimbru sau coriandru

27 February 2013
Ciorba_de_fasole_cu_cimbru_sau_coriandruCiorba de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen, ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1 lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Read more »





Milkshake de banane

27 February 2013
Milkshake_de_bananeMilkshake de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie   Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci. Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Read more »





Chifteluţe de pui cu sos alb

27 February 2013
Retete_1Chifteluţe de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua, usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de usturoi sare…
Read more »





Tocana din carne de porc

27 February 2013
Tocana_din_carne_de_porcTocana din carne de porc din: muschi de porc, rosii, ceapa, usturoi, gogosari, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 600 g muschi de porc 800 g rosii 2 cepe 4 catei usturoi 4 ardei sau gogosari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper boabe si macinat o legatura patrunjel 40…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu sos mediteranean

27 February 2013
Salata_cu_sos_mediteranean_7Salata cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3 ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere  …
Read more »





Cocktail cu vermut si gin

27 February 2013
Cocktailuri_7Cocktail cu vermut si gin din: gin, vermut alb, suc de portocale si orange curacao. Ingrediente: 45 ml gin 15 ml vermut alb sec 30 ml suc de portocale 1/2 lingurita Orange Curacao   Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna intr-un pahar cocktail.
Read more »





Supa crema de legume cu nucsoara

27 February 2013
Supa_crema_de_legume_cu_nucsoaraSupa crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara.  Dacă vrei, poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei supe. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2…
Read more »





Ton cu fasole si ceapa

27 February 2013
Ton_cu_fasole_si_ceapaTon cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri muștar 5 linguri oțet balsamic…
Read more »





Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar

27 February 2013
Retete_14Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, urda, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 kg faina 2 cuburi drojdie 1 cana lapte 1 cana apa 1 lingura zahar un praf sare pentru umplutura: 1 kg de urda 2 legaturi de marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de…
Read more »





Bors de gaina cu legume si taitei

27 February 2013
Bors_de_gaina_cu_legume_si_taiteiBors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o legatura patrunjel piper pentru taitei: un…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de sparanghel

26 February 2013
Supa_crema_de_sparanghel_5O supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume 30 g…
Read more »





Salata de fructe cu cascaval

26 February 2013
Salata_de_fructe_cu_cascavalSalata de fructe cu cascaval din: pepene galebn, caise, capsuni, zmeura, papadie, cascaval afumat, ulei de nuci, nuci de cju, lamaie, zahar si busuioc tocat. Ingrediente: 1 pepene galben 4 caise 500 g capsuni 250 g zmeura 100 g papadie 250 g cascaval afumat 3 linguri ulei de nuci 60 g nuci de caju 1…
Read more »





Specialitate moldovenească (mucenici)

26 February 2013
Specialitate_moldoveneascaSpecialitate moldovenească din: faina, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 25 g drojdie proaspata 120 g zahar 2 oua un praf sare 250 ml lapte 50 ml ulei 50 g unt coaja de lamaie si portocala pentru sirop:…
Read more »





Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc

26 February 2013
Frigarui_cu_carne_de_berbecut_si_piept_afumat_de_porcFrigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut, piept  afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata verde 3-4 rosii…
Read more »





Smoothie exotic

26 February 2013
Smoothie_exoticSmoothie exotic din: mango, papaya, banana, zeama de portocala si miere. Ingrediente: 1 mango bine copt 1 papaya mic, bine copt 1 banana 400 ml zeama de portocala 4 lingurite miere   Mod de preparare: Cureti fructele de coaja si samburi si tai pulpa cubulete. Mixezi fructele impreuna cu zeama de portocale si potrivesti gustul…
Read more »





Salata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry

26 February 2013
Salata_speciala_cu_spanac_castraveti_si_rosii_cherrySalata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry din: salata, oua, spanac, lamaie, rosii cherry, unt, castraveti, otet balsamic, bagheta, usturoi, ceapa verde, pipet de pui, faina, ulei si sare. Ingrediente: o salata medie verde 2 oua 2 legatura spanac o lamaie 300 g rosii cherry 50 g unt 2 castraveti 2-3 lingurite otet balsamic…
Read more »





Pui cu crusta de alune si garnitura de pepeni

26 February 2013
Pui_cu_crusta_de_alune_si_garnitura_de_pepeniPui cu crusta de alune si garnitura de pepeni  din: papadie, pepene galben, gem, sare, sucul de portocala, suc de lamaie, ulei de nuci, lamaita, ciuperci, ulei, piper, piept de pui, ou, faina si alune. Ingrediente: 300 g papadie 1 pepene galben 1 lingura gem sare sucul de la 1 portocala 3 linguri suc de…
Read more »





Reteta zilei: Chec englezesc cu stafide si fructe confiate

26 February 2013
Chec_englezesc_cu_stafide_si_fructe_confiate_14Cand doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…
Read more »





Cuburi cu fructe de padure

26 February 2013
Cuburi_cu_fructe_de_padureCuburi cu fructe de padure din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, rom, mac, migdale, faina, praf de copt, gelatina, lapte, zahar, sare, coaja de lamaie, galbenusuri, frisca, fucte de padure, vin alb si zahar pudra. Ingrediente: blat: 75 g unt moale 70 g zahar 1 1/2 lingurita zahar vanilinat 3 oua 1 lingura rom 25…
Read more »





Clean cu mujdei de usturoi

26 February 2013
Retete_5Clean cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana   Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru jumătate de oră. într-o tigaie pui…
Read more »





Cartofiori aperitiv

26 February 2013
Cartofiori_aperitivCartofiori aperitiv din: cartofi, oua, telemea de oaie, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3-4 cartofi mari (albi, fainosi) 2 oua 1 lingura telemea de oi (sau capra) 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi-i pasezi. îi amesteci cu ouăle bătute ca pentru omletă,…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel

26 February 2013
Cotlete_de_miel_2Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta       Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul…
Read more »





Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)

26 February 2013
Supa_crema_de_cartofi_si_praz_4Supa crema de cartofi si praz din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui, lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 cana praz taiat 1 ceapa 2 linguri cu unt 2 1/2 cani cu cartofi 2 cani cu supa de pui 1 1/2 cani cu lapte 1 cana cu smantana patrunjel verde sare  …
Read more »





Fasole batuta cu castraveciori acri

26 February 2013
Retete_1Fasole batuta cu castraveciori acri din: fasole uscata, masline, ulei, ceapa, bulion de rosii, piper si cimbru. Ingrediente: 2 kg de fasole uscata 200 g masline 400 ml ulei 2 cepe 4 linguri bulion  de rosii piper cimbru   Mod de preparare: Speli fasolea bine, după care o pui la fiert. După ce a fiert…
Read more »





Retete gustoase si aromate: Pui mexican

26 February 2013
Pui_mexicanPui mexican din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi, ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4-8 bete frigarui 600 g piept de pui sare piper praf de chilli 2 ardei capia picanti un dovlecel cu coaja verde 50…
Read more »





Lasagna cu carne de vita si sos de roşii

26 February 2013
Lasagna_cu_carne_de_vita_si_sos_de_rosiiLasagna cu carne de vita si sos de roşii din: foi lasagna, ulei de masline, carne tocata de vita, pasta de masline, sare, piper, cimbru, rosii, ulei de masline, faina integrala, cimbru verde, miere, unt si pesmet. Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 lingurite ulei de masline pentru umplutura: 600 g carne tocata de vita…
Read more »





Suc natural cu kiwi si mere

26 February 2013
Suc_natural_cu_kiwi_si_mereSuc natural cu kiwi si mere din: kiwi, mere verzi, lime, miere si apa plata. Ingrediente: 2 kiwi 4 mere verzi 1 lime 2 linguri miere apa plata (optional)   Mod de preparare: Cureti coaja merelor si a kiwiurilor. Mixezi cu blenderul kiwi, storci sucul de la mere si de la lime. Amesteci piurerul de…
Read more »





Friptura de vitel in crusta

26 February 2013
Friptura_de_vitel_in_crustaFriptura de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpă de vițel sare piper 25 g unt 200 ml supă 1 chiflă veche de-o zi 50 g migdale 1 cățel de usturoi 1 fir rozmarin 1 mână pătrunjel verde tocat  …
Read more »





Reteta zilei: Crochete de peste

26 February 2013
Crochete_de_peste_17Crochete de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2 linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…
Read more »





Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua

26 February 2013
Tarta_taraneasca_cu_cartofi_cascaval_si_ouaTartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua din: faina, unt, praf de copt, galbenus, sare, boabe de fasole, cartofi, oua, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 150 g unt (sau margareina) 1 praf de copt 1 galbenus 2-3 linguri apa rece un praf de sare boabe de fasole…
Read more »





Placinta cu lamaie, rom si mac

26 February 2013
Placinta_cu_lamaie_rom_si_macPlacinta cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt, lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie, oua si zahar pudra. Ingrediente: 400-500 g faina 3 oua 180 g zahar 100 g unt 1 praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 4 linguri iaurt pentru umplutura:…
Read more »





Penne regale

26 February 2013
Penne_regalePenne regale din: penne, unt cu sare, capere, prosciutto crudo, parmezan, sare, piper verde, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 500 g penne 75 g unt cu sare 150 capere conserva 200 g prosciutto crudo 100 g parmezan sare piper verde 2 lingurite ulei de masline o lamaie   Mod de preparare: Pastele se pun…
Read more »





Iepure umplut cu ficat

26 February 2013
Retete_13Iepure umplut cu ficat din: iepure, ceapa uscata, usturoi, ficat, miezul de bagheta, oua, sare, piper, vin rosu, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 iepure 1 ceapa uscata (sau 2 fire ceapa verde) 2-3 catei de usturoi 300 g ficat miezul de la o bagheta 2 oua sare piper vin rosu piper boabe…
Read more »





Retete de post: Mini tarte cu legume

26 February 2013
Mini_tarte_cu_legumeMini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti un ardei rosu 2 fire ceapa un…
Read more »





Cocktail cu sampanie si Campari

26 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu sampanie si Campari din: sampanie, bitter campari, gheata si bitter angostura. Ingrediente: 120 ml Sampanie 4 ml Bitter Campari un cub de gheata o picatura de bitter Angostura   Mod de preparare: Se pune o picatura de bitter Angostura pe cubul de zahar care se pune intr-un pahar de sampanie.  Se adauga sampania…
Read more »





Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre

26 February 2013
Retete_6Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre din: ciocanele, bors, paste fainoase, ou, morcov, pastarnac, telina, ardei gras, ardei iute, smantana si condimente. Ingrediente: 200 g ciocanele 1/2 bors 100 g paste fainoase (spirale) 1 ou 1 morcov 1 pastarnac 1 telina 1 ardei gras 2 ardei iuti 3 linguri smantana condimente pentru legume  …
Read more »





Strudel cu praz si ciuperci

26 February 2013
Strudel_cu_praz_si_ciuperciStrudel cu praz si ciuperci din: faina, unt, albus, lapte, praf de copt, ulei, sare, praz, telemea, cimbru, galbenus, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 albus 1 lingura cu lapte 1/3 pliculet praf de copt 2 linguri cu ulei sare pentru umplutura: 1-2 fire de praz 1 cutie…
Read more »

Reteta zilei: Linguini cu avocado si broccoli

26 February 2013
Linguini_cu_avocado_si_broccoli_4Linguini cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia, apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1 broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de usturoi, tocat 1 lingurita…
Read more »





Specialitate de pui cu ardei

26 February 2013
Specialitate_de_pui_cu_ardeiSpecialitate de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia iute, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 4-5 ardei o telina 2 cepe 1-2 catei usturoi sare piper boia iute 2-3 linguri ulei de masline o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »





Sufleu de conopida cu mazare si morcovi

26 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSufleu de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopidă curățată 120 g boabe de mazăre verde congelate sare 4-5 ouă nucșoară rasă piper 2 lingurițe pătrunjel tocat 3 linguri făină 150 g cașcaval ras   Mod de preparare:…
Read more »





Supa crema bicolora

26 February 2013
Supa_crema_bicoloraSupa crema bicolora din: morcovi, cartofi, ceapa, frunze de telina, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, arpagic murat si patrunjel. Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potrivit 1 ceapa 1 legatura de frunze de telina 4 felii de paine 1 lingura cu ulei de masline sare piper pentru decor: 6-7 rosii cherry arpagic murat…
Read more »





Tort cu banane cu gem de capsuni

26 February 2013
Tort_cu_banane_cu_gem_de_capsuniTort cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra, gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata. Ingrediente: pentru foi: 5 oua 2 linguri amidon 2 linguri unt 3 linguri faina 5 linguri zahar pudra pentru umplutura: 100 g gem de capsuni 4 linguri rom 4 banane…
Read more »





Langoşi cu ceapă şi bacon

26 February 2013
Retete_3Langoşi cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie, smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc. Ingrediente: 300 g faina 100 ml lapte 1 lingurita zahar sare 200 ml ulei drojdie mai trebuie: smantana bacon (slanina) ceapa ciuperci cascaval masline busuioc   Mod de preparare: Pui drojdia în laptele călduţ şi…
Read more »





Retete de post: Supa crema de rosii

26 February 2013
Supa_crema_de_rosiiSupa crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel, sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite ulei de masline 50 g orez  …
Read more »





Vinuri frantuzesti faimoase

25 February 2013
Vinuri_frantuzesti_faimoaseVinurile frantuzesti sunt prezente pe piaţă sub denumirile regionale şi nu sub numele soiului, situarea podgoriei dovedindu-se tot atât de importantă ca şi soiurile. Legile DOC protejează numeroasele tipuri regionale, care au dat naştere unor denumiri unice, cunoscute în toată lumea. Denumirea regională de pe etichetă demonstrează această caracteristică.     Vinurile dulci ale Loarei…
Read more »





Cum se prepara budinca de iaurt

25 February 2013
Cum_se_prepara_budinca_de_iaurt_08Budinca de iaurt este un desert rapid si gustos. Un alt avantaj al budincii de iaurt este ca va da posibilitatea sa va alegeti fructele pe care le preferati. Noi de aceasta data am ales fructele de padure care in combinatie cu budinca de iaurt vor incanta si pe cel mai pretentios oaspete al nostru.…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez

25 February 2013
Piept_de_pui_cu_coriandru_si_sos_de_curry_thailandez_10Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui, ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 2 linguri ghimbir proaspat…
Read more »





Rulouri cu bacon la gratar

25 February 2013
Rulouri_cu_bacon_la_gratarRulouri cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti de pui 2-3 vinete 2-3 catei de usturoi 50 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru pentru ornat: patrunjel boia dulce bete pentru frigarui   Mod de preparare: Se…
Read more »





Ficat de porc în sos de roşii

25 February 2013
Ficat_de_porc_în_sos_de_rosiiFicat de porc în sos de roşii din: ficat de porc, lapte, rosii, ceapa verde, usturoi, sare, piper, foaie de dafin, apa, malai, ulei, unt si cimbru. Ingrediente: 500 g ficat de porc 300 ml lapte 500 g rosii o legatura ceapa verde un fir de usturoi sare piper o foaie de dafin pentru mamaliga:…
Read more »





Cuibusoare cu branza

25 February 2013
Cuibusoare_cu_branzaCuibusoare cu branza din: cartofi, telemea de vaca, unt, oua, marar, smantana, ardei, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 oua o legatura marar 50 g smantana pentru garnitura: 5-6 ardei o salata verde 2-3 lingurite ulei de…
Read more »





Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci

25 February 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_nuciPrajitura cu ciocolata si nuci: oua, zahar, ulei de floarea soarelui, suc de protocale, faina, praf de copt, cacao praf, miez de nuca si zahar praf. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 200 ml ulei de floarea soarelui 200 g suc de portocale 300 g faina 1 plic praf de copt 2 linguri cacao praf…
Read more »





Retete de post: Conopida in paine

25 February 2013
Conopida_in_paineConopida in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi, cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina un praf de sare 50 ml apa minerala pentru umplutura: o conopida mare 2-3 catei de usturoi 100 g cascaval de post un praf de…
Read more »





Pogăcele cu dovleac

25 February 2013
Retete_1Pogăcele cu dovleac din: faina, bicarbonat, sare, piper rosu, cheddar, smantana, piure de dovleac, margarina si ou. Ingrediente: 300 g faina 1 lingurita bicarbonat sare piper rosu macinat 130 g cascaval cheddar 100 ml smantana 250 g piure de dovleac 100 g margarina 1 ou   Mod de preparare: Pui feliile de dovleac în cuptorul…
Read more »





Cocktail cu absint, gin si vermut

25 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala   Mod de preparare: Se raceste paharul de cocctail. Intr-un pahar cu gehata se toarna ginul absinate si se…
Read more »





Reteta zilei: Bascute cu crema

25 February 2013
Bascute_cu_crema_17Cui nu-i plac bascute cu crema abia scoase din cuptor? Nu aceasta este intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos. pentru aluat: 450 gr faina 2 oua 3 linguri ulei 200 ml lapte cald 50 gr drojdie proaspata 4…
Read more »





Cartofi umpluti cu salata de ton

25 February 2013
Cartofi_umpluti_cu_salata_de_tonCartofi umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper, ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi 400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar   Mod…
Read more »





Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan

25 February 2013
Rulada_umpluta_cu_ciuperci_si_carne_de_curcanRulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan din: cartofi, branza telemea de capra, oua, sare, piper, ceapa, carne tocata de curcan, ciuperci, ulei, oregano, maghiran, busuioc, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi 100 g branza telemea de capra 2 oua sare piper pentru umplutura: 1 ceapa mare 300 g carne tocata (piept…
Read more »





Prajitura cu nuca si cafea

25 February 2013
Prajitura_cu_nuca_si_cafeaPrajitura cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca, zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri, praf de copt, faina, cafea solubila si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 100 g unt pentru crema caramel: 300 g miez de nuca…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac

25 February 2013
Pulpa_de_miel_in_sos_de_vin_cu_piure_de_cartofi_sau_spanac_7Un preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor le va placea cu siguranta! 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu 500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi…
Read more »





Chiftelute de cartofi cu salata de varza

25 February 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_salata_de_varzaChiftelute de cartofi cu salata de varza din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, cascaval, sare, piper, oua, parmezan, pesmet, unt si ulei. Ingrediente: 800 g cartofi noi 3 fire ceapa un fir usturoi o legatura patrunjel o legatura marar 250 g cascaval ras pe razatoarea mica sare piper 3 oua 100 g parmezan 100 g…
Read more »





Gogosi umplute (Krapfen)

25 February 2013
Gogosi_umplute_3Gogosi umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 250 ml lapte caldut 6 galbenusuri 100 g unt topit 75 g drojdie 80 g zahar coaja rasa de lamaie esenta de vanilie zahar pudra ulei pentru crema: 4…
Read more »





Supa de varza si carnati

25 February 2013
Supa_de_varza_si_carnatiSupa de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin, ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere, usturoi, chimion si paprika. Ingrediente: 1 kg varza acra cuisoare nucsoara dafin 50 g ciuperci uscate 200-300 g carne de porc afumata 2-3 carnati afumati 1 ceapa 2 mere mici 2 catei de usturoi…
Read more »





Pui la tigaie

25 February 2013
Pui_la_tigaiePui la tigaie din: pui, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, ulei, rozmarin, cimbru, boia iute, boia iute, condimente, vin alb, capere si masline verzi. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) cate 1 ardei gras galben, rosu si verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii sare piper 2 linguri ulei 1 crenguta…
Read more »





Crochete indiene

25 February 2013
Crochete_indieneCrochete indiene din: linte rosie, ou, ceapa, rosie, ardei gras verde, arahide, usturoi, sofran, chimen, coriandru, boia iute, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 300 g linte rosie 1 ou 1 ceapa rosie 1/2 ardei gras verde 1 lingura arahide (necoapte si nesarate) zdrobite grosier 2 catei de usturoi 1 praf de sofran 1/2 lingurita…
Read more »





Crochete de ton cu garnitură de ceapă şi morcov

25 February 2013
Retete_5Crochete de ton cu garnitură de ceapă şi morcov din: ton, ceapa verde, marar, patrunjel uscat, cartofi, gris, susan, ulei, pesmet, sare, piper, morcovi, condimete de legume. Ingrediente: pentru crochete: 2 conserve de ton 1 legatura de ceapa verde 1 lingura marar 1 lingura patrunjel uscat 2 cartofi 3 linguri gris 2-3 gris 2-3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume cu sos

25 February 2013
Salata_de_legume_cu_sos_7Salata de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha, mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…
Read more »





Saltimbocca cu risotto

25 February 2013
Saltimbocca_cu_risottoSaltimbocca cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie si unt. Ingrediente: 2 cepe de marime medie 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 3 linguri ulei de masline 250 g orez risotto 100 ml vin alb 500 ml…
Read more »





Supa de peste (crap)

25 February 2013
Supa_de_pesteSupa de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii, ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1 ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2 lingurite paprika sare (dupa gust) ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Ardei prajiti

25 February 2013
Ardei_prajitiArdei prajiti din: ardei grasi, oua, branza sarata, patrunjel verde, chilli, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi (capia) 2 oua 1 cana cu branza sarata patrunjel verde tocat chilli faina pesmet ulei   Mod de preparare: Taie capac ardeilor, curăţă-i de seminţe. Pune o oală cu apă şi sare la fiert. Când apa…
Read more »





Cocktail cu brandy si vermut

25 February 2013
Cocktailuri_8Cocktail cu brandy si vermut din: brandy, triplu sec, vermut sec si vermut dulce. Ingrediente: 45 ml de brandy 2 linguri de triplu sec 15 ml vermut sec 15 ml vermut dulce   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele intr-un shaker cu gheata.  Se strecoara intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Musaca de curcan

25 February 2013
Musaca_de_curcanMusaca de curcan din: airpi de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza telemea, cascaval, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: carnea de la o aripa fiarta de curcan 2 cartofi mari (fiert o data cu aripile) 100 g iaurt gras 200 g unt 100 g branza telemea 100 g cascaval felii patrunjel verde cimbru sare…
Read more »





Pui la cuptor cu usturoi

25 February 2013
Retete_5Pui la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina, rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4 portii) faina 20 de catei de usturoi curatati 1 1/2 tija de telina 2 crengute de rozmarin…
Read more »





Prajitura cu foi cu miere

25 February 2013
Prajitura_cu_foi_cu_mierePrajitura cu foi cu miere din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar, faina, lapte, gris, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 cana ulei 1/2 cana lapte 1 lingurita praf de copt 3 linguri miere 1 lingurita amoniac 1 cana zahar faina cat cuprinde pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri gris 1 pachet…
Read more »





Friptură de vita cu legume

25 February 2013
Friptura_de_vita_cu_legumeFriptură de vita cu legume din: morcovi, usturoi, ceapa, rosii, tulpini de telina, sunca de praga, ulei de masline, piept de vita, sare, boabe de piper, foi da dafin, vin alb sec, supa si unt. Ingrediente: 2 morcovi 2 catei de usturoi 1 ceapa mare 5 rosii 2 tulpini de telina 100 g sunca de…
Read more »





Reteta zilei: Copanele de pui crispy cu sos sriracha

25 February 2013
Copanele_de_pui_crispy_cu_sos_sriracha_6Copanele de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon, bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…
Read more »





Ciorba scazuta

25 February 2013
Ciorba_scazutaCiorba scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g linte galbena 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de masline zeama unei lamai chimion macinat boia…
Read more »





Curcan cu sos alb

25 February 2013
Curcan_cu_sos_albCurcan cu sos alb din: aripi de curcan, vin alb, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curca fiarta 1 pahar cu vin alb 1 cana cu zeama de curcan 1 lingura cu unt 3 linguri cu ulei 2 linguri cu faina sare piper   Mod de preparare: Scurge…
Read more »





Vitel cu fidea

25 February 2013
Vitel_cu_fideaVitel cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel 500 g paste fidea 1 cutie (400g) de rosii in sos tomat 1 ceapa potrivita 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu ketchup 1/2…
Read more »





Cum se prepara crema cu lapte si oua

25 February 2013
Cum_se_prepara_crema_cu_lapte_si_oua_09Cum se prepara crema cu lapte si oua din: galbenusuri de ou, zahar, faina, lapte, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 galbenusuri de ou 70g zahar 60g faina 500ml litru de lapte coaja de la o lamaie esenta de vanilie     Mod de preparare: Intr-o cratita se pun galbenusurile si ouale…
Read more »





Cremă de morcovi cu hrean

25 February 2013
Retete_3Cremă de morcovi cu hrean din: morcovi, cascaval, smantana, hrean, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 4 morcovi 100 g cascaval ras smantana 1 hrean mic sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi şi speli mor­covii şi hreanul, îi razi fin si mixezi to­tul. Adaugi apoi caşca­valul ras, smântână, pătrunjelul tocat fin, sare…
Read more »





Retete internationale: Spaghete carbonara

25 February 2013
Spaghete_carbonaraSpaghete carbonara din: spaghete, oua, piper, parmezan, sunca afumata, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 400 g spaghete 3 oua piper 100 g parmezan proaspat razuit 100 g sunca afumata 1 lingura ulei 1 catel de usturoi sare   Mod de preparare: Puneţi la fiert un vas cu apă cu sare şi fîerbeţi pastele conform instrucţiunilor…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu branza si smochine

24 February 2013
Salata_cu_branza_si_smochine_7Salata cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare   Mod de preparare: Ungeti…
Read more »





Cum se prepara bezelele

24 February 2013
Cum_se_prepara_bezelele_08Toata lumea adora bezelele si daca v-au ramas cateva albusuri de la maioneza, nu trebuie sa le aruncati. Ar fi bine sa incercati aceasta reteta de bezele si veti descoperi ca-s foarte simplu de preparat si in acelasi timp veti scapa si de grija desertului. Ingrediente: 3 albusuri 200g zahar un varf de cutit sare…
Read more »





Cocktail cu gin si vermut

24 February 2013
Cocktailuri_6Cocktail cu gin si vermut din: gin, vermut si lichior pe baza de plante. Ingrediente: 60 ml gin, 15 ml de vermut sec, 1/8 de lingura de lichior pe baza de plante   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele intr-un pahar racit.
Read more »





Reteta zilei: Corn impletit

24 February 2013
Corn_impletit_07Corn impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si seminte de mac. Ingrediente: 1/2 cana de apa 1/3 linguri de drojdie 1/3 linguri de sare 1 ou, batut 2 linguri de zahar 2 linguri de unt 1 3/4 ceasca faina 1/2 lingurita ulei 1 ou batut cu 1 lingurița de apa semințe…
Read more »





Ossobuco cu felii de carne de vita

24 February 2013
Ossobuco_cu_felii_de_carne_de_vitaOssobuco cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate, zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi…
Read more »





Invartita cu branza de oaie

24 February 2013
Invartita_cu_branza_de_oaieInvartita cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta, drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt. Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare jumatate pahar de ulei 400 ml apa calduta 50 g drojdie pentru umplutura: 600 g branza de oaie putin…
Read more »





Pizza turceasca (Lahmacun)

24 February 2013
Pizza_turceascaPizza turceasca din: drojdie uscata, zahar, lapte, faina, unt, oua, carne de miel, lamai, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pliculet cu drojdie uscate 1 lingurita cu zahar 2 linguri cu lapte 5 cesti cu faina 5 linguri cu unt moale 2 oua+1 galbenus 400 g carme miel (sau vita) 1 cutie de rosii…
Read more »





Cannelloni cu legume şi carne tocată

24 February 2013
Cannelloni_cu_legume_si_carne_tocataCannelloni cu legume şi carne tocată din: ardei gras, dovlecel, bulb de fenicul, chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa instant, oregano uscat, sare, piper, mozarella, amestec de carne tocata, oua si cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla veche de 1 zi 2 cepe 2 catei de…
Read more »





Supă simpla de curcan cu galuste

24 February 2013
Supa_simpla_de_curcan_cu_galusteSupă simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde   Mod de preparare: Strecoară 1 litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat. Adaugă morcovii…
Read more »





Tort cu piure de castane şi caramel

24 February 2013
Tort_cu_piure_de_castane_si_caramelTort cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane, oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 40 g faina de grau 60 g faina de castane 2 oua 2 linguri ulei 30 g unt 350 ml lapte un praf…
Read more »





Branzoaice cu iaurt

24 February 2013
Branzoaice_cu_iaurtBranzoaice cu iaurt  din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 50 g drojdie proaspata 250 ml lapte caldut 100 g unt 3 linguri zahar 1 praf de sare 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri iaurt gros…
Read more »





Aspic mozaic

24 February 2013
Aspic_mozaicAspic mozaic din: aripi de curcan, supa scazuta, legume congelate, mazare, usturoi, foi de dafin, lamaie, gelatina, piper multicolor si sare. Ingrediente: jumatate de aripa de curcan fiarta 2 cani cu supa scazuta, din supa in care ai fiert aripile 250 g legume congelate mixte 200 g mazare congelata 2-3 catei de usturoi 2 foi…
Read more »





Chifle umplute cu kaizer

24 February 2013
Retete_3Chifle umplute cu kaizer din: faina, sare, zahar, ou, sana, unt, drojdie, kaizer, ceapa, lapte si susan. Ingrediente: pentru aluat: 325 g faina 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 ou 130 ml sana sau lapte batut 60 g unt 1/2 cub drojdie (20 g) pentru umplutura: 100 g kaizer 1 ceapa mica mai trebuie:…
Read more »





Ruladă cu făină de castane

24 February 2013
Rulada_cu_faina_de_castaneRuladă cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de castane, frisca si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina de castane 5 oua 100 g zahar 5 linguri ulei pentru crema: 200 g piure de castane 250 g frisca lichida 1,5 foi de gelatina pentru servit: 100 g zahar pudra…
Read more »





Rulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval

24 February 2013
Rulada_de_pui_cu_ciuperci_sunca_si_cascavalRulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval din: ciuperci, ulei, supa de pui, piept de pui, sare, piper, cascaval sunca de praga, legume asortate si unt. Ingrediente: 200 g ciuperci 3 linguri ulei 300 ml supă de pui 4 felii piept de pui sare piper 4 felii cașcaval 4 felii șuncă de Praga 800…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary

24 February 2013
Cocktail_Bloody_Mary_5Cocktail Bloody Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire, suc de rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi de gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire suc de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de limeta pentru garnitura (opțional) cuburi de gheata    …
Read more »





Pui cu lămâie şi cartofi la cuptor

24 February 2013
Pui_cu_lamâie_si_cartofi_la_cuptorPui cu lămâie şi cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ceapa, lamai, ulei, boia dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui portionat sau 1 kg pulpe de pui 1 kg cartofi 1 ceapa 2 lamai ulei boia dulce cimbru sare piper   Mod de preparare: Porţionează puiul şi taie-în bucăţi potrivite. Spală-l, după care…
Read more »





Rosii cu ochiuri

24 February 2013
Rosii_cu_ochiuriRosii cu ochiuri din: oua, rosii, marar verde, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 8 rosii 1 legatura de marar verde 200 g cascaval sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le dea­supra un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, scoate cu grijă pulpa fără a rupe roşia. Presară un praf de sare…
Read more »





Rulouri cu susan

24 February 2013
Rulouri_cu_susanRulouri cu susan din: bacon, cascaval, sunca, faina, susan, ou, sare si ulei. Ingrediente: 4 felii bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca 2 linguri faina 50 g susan 1 ou sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Se taie cascavalul in felii subtiri. Se suprapun cate o felie de bacon, una…
Read more »





Budincă de piure de castane

24 February 2013
Budinca_de_piure_de_castaneBudincă de piure de castane din: piure de castane, lapte, zahar pudra, migdale, smantana, zahar vanilinat, sare si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 500 ml lapte 50 g zhaar pudra 100 g migdale 500 ml smantana un plic zahar vanilinat un praf sare pentru servit: frisca   Mod de preparare: Piureul de castane…
Read more »





Briose cu branza

24 February 2013
Briose_cu_branzaBriose cu branza din: ou, drojdie uscata, apa calduta, smantana, branza dulce de vaci, chimen, unt si sare. Ingrediente: 1 ou 1 plic drojdie uscata 1 cana cu faina 1 ceasca cu apa calduta 1 lingura cu smantana 100 g branza dulce de vaci (grasa) 1 lingurita cu chimen 1 lingura cu unt sare  …
Read more »





Ciorba de porc cu orez si tarhon

24 February 2013
Supe_1Ciorba de porc cu tarhon din: carne tocata, tarhon, ceapa, pasta de tomate, orez, oua, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g carne tocata 4 legaturi de tarhon 3 cepe 1 lingura cu pasta de tomate 1 cescuta cu orez 2 oua cateva linguri cu otet sare ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt…
Read more »

Reteta zilei: Rosii umplute cu oua

24 February 2013
Rosii_umplute_cu_oua_2Rosii umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi, patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana, plus 2 linguri  ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8 linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…
Read more »





Sarlota de lychee

24 February 2013
Sarlota_de_lycheeSarlota de lychee din: lychee in suc, gelatina, portocala, compot de fructe exotice, branza mascarpone, zahar pudra, galbenusuri si inghetata. Ingrediente: 1 cutie lychee in suc 1 plic gelatina 1 portocala 1 cutie de 450g compot fructe exotice 100g barnza mascarpone 100g zahar pudra 3 galbenusuri 100g inghetata   Mod de preparare: taie fructele de…
Read more »





Tarta cu mazare si peste

24 February 2013
Tarta_cu_mazare_si_pesteTarta cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce, unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1…
Read more »





Fursecuri cu marmelada

24 February 2013
Fursecuri_cu_marmeladaFursecuri cu marmelada din: faina, zahar pudra, faina de migdale, unt, ou, apa, marmelada, migdale si ciocolata neagra. Ingrediente: 240 g faina 120 g zahar pudra 50 g faina de migdale 125 g unt un ou 2-3 linguri apa pentru umplut: 200 g marmelada pentru decor: 100 g migdale pentru glazura: 100 g ciocolata neagra…
Read more »





Iepure fragezit in zeama de vin

24 February 2013
Iepure_fragezit_in_zeama_de_vinIepure fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe mari de iepure 1 ceasca de masline negre fara samburi 1 ceasca de masline verzi 4 catei de usturoi…
Read more »





Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză

24 February 2013
Rulada_cu_mandarine_si_crema_fina_de_brânzaRuladă cu mandarine si cremă fină de brânză din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, mandarine, branza de vaci, coaja de portocala, suc de portocala, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 3 oua (galbenusurile separate de albusuri) sare 150 g zahar 500 g mandarine 250 g…
Read more »





Pui pe pat de ceapa

24 February 2013
Retete_1Pui pe pat de ceapa din: pulpe de pui, zeama de lamaie, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, cimbru, sare, chimen, piper si maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui zeama de 2 lamai 4 cepe 5 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 250 ml vin alb sec cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Salata de Broccoli dulce acrisoara

24 February 2013
Salata_de_Broccoli_dulce_acrisoara_10Salata de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8 cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica, tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…
Read more »





Varza cu piept de pui

24 February 2013
Varza_cu_piept_de_puiVarza cu piept de pui din: varza, piept de pui, orez, ceapa, ou, ulei, suc de rosii, patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 1 piept de pui, dat prin masina 1/2 cana cu orez 1 ceapa 1 ou 3 linguri cu ulei 2 cani suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »





Chec sarat

24 February 2013
Chec_saratChec sarat din: oua, faina, praf de copt, ulei, lapte, cascaval, ardei gras, branza feta, masline vezi si sare. Ingrediente: 3 oua 100 g faina un plic praf de copt 80 ml ulei 120 ml lapte 100 g cascaval ras un ardei gras verde 2 ardei grasi rosii 150 g branza feta 50 g masline…
Read more »





Mămăligă caldă cu smântână

24 February 2013
Retete_9Mămăligă caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de vaci si cascaval. Ingrediente: 1,5 l apa 300 g faina de malai sare 500 g smantana 200 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval   Mod de preparare: Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu sare,…
Read more »





Cocktail cu Irish Cream si Kahlua

24 February 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu Irish Cream si Kahlua din: irish cream, kahlua si frisca. Ingrediente: 3/4 oz. Irish Cream (Bailey’s) 3/4 oz. Kahlua Top de frisca   Mod de preparare: Blow Job este o  băutură strict destinata doamnelor! Combină Kahlua,  Bailey’s  şi un top de frisca într-un pahar. Acest cocktail trebuie să fie dat peste cap  fără…
Read more »





Minitarte cu lamaie

24 February 2013
Minitarte_cu_lamaieMinitarte cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt rece 1 galbenus 50 g zahar sare umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri smantana 100 g zahar pudra 100 ml suc de lamaie…
Read more »





Pastrav la gratar cu garnitura

24 February 2013
Pastrav_la_gratar_cu_garnituraPastrav la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii 4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…
Read more »





Taitei cu ciuperci brune si nucsoara

24 February 2013
Taitei_cu_ciuperci_brune_si_nucsoaraTaitei cu ciuperci brune si nucsoara din: ciuperci brune, ceapa, ulei, supa de ciuperci, smantana, piper asortat, lamaie, taitei, sare, ceapa verde, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon brune 2 cepe 1 lingură ulei 250 ml supă de ciuperci 250 ml smântână piper asortat 1 lămâie 300 g tăiței lați sare 1 legătură…
Read more »





Sanatate cu gust acrisor

23 February 2013
Sanatate_cu_gust_acrisorFie ca sunt muraturi fermentate sau preparate cu otet, efectele lor benefice sunt exceptionale. Muraturile sunt preferate ca salate sau garnitura de-a lungul iernii, insa putini stiu ca sunt alimente sanatoase, cu un continut mic de calorii si foarte putine grasimi. Beneficii: Ajută digestia, mai ales la o masă pe bază de carne şi grăsimi.…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu iaurt si dulceata de afine

23 February 2013
Briose_cu_iaurt_si_dulceata_de_afine_08Briose cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Chiftele de curcan in sos

23 February 2013
Chiftele_de_curcan_in_sosChiftele de curcan in sos din: carne de curcan, ceapa, paine, lapte dulce, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, faina, supa de legume, smantana, rosie, maghiran si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de pui ori de curcan 1 ceapa 1 felie de paine 4 linguri lapte dulce 4 catei de…
Read more »





Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi

23 February 2013
Mancare_de_morcoviMancare de morcovi din: morcovi, orez, ceapa, ardei gras, pastarnac, faina, ulei si sare. Ingrediente: 2 legaturi morcovi cu frunze 100 g orez o ceapa un ardei gras verde un pastarnac 2 linguri faina o lingura ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se taie felii. Ceapa se taie rrtărunt, ardeiul cubule-te şi se pun…
Read more »





Tartine cu paste diferite

23 February 2013
Retete_1Tartine cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel, sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: pentru tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru…
Read more »





Supa crema cu busuioc si crutoane

23 February 2013
Supa_crema_cu_busuioc_si_crutoaneSupa crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1 cartofi 2 linguri ulei de masline 200 ml smantana 500 ml supa de legume (sau de pui) busuioc verde sare piper…
Read more »





Rulada de curcan cu morcovi şi brânză

23 February 2013
Rulada_de_curcan_cu_morcovi_si_brânzaRulada de curcan cu morcovi şi brânză din: piept de curcan, morcovi, telemea de capra, unt, ulei de masline, cimbru, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 100 g telemea de capra 50 g unt 2 linguri ulei de masline cimbru patrunjel verde marar sare piper proaspat macinat  …
Read more »





Salata cu ananas si curcan

23 February 2013
Salata_cu_ananas_si_curcanSalata cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras, porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot de ananas piper…
Read more »





Tartă cu portocale şi brânză

23 February 2013
Tarta_cu_portocale_si_brânzaTartă cu portocale şi brânză din: unt, biscuiti, ricotta, branza de vaci, oua, zahar, amidon, suc de portocala, coaja de portocala si ghimbir. Ingrediente: 125 g unt 200 g biscuiti 250 g ricotta 250 g branza de vaci 3 oua 100 g zahar 1 lingura amidon sucul de la 1/2 portocala 2 linguri coaja de…
Read more »





Chec cu legume

23 February 2013
Chec_cu_legumeChec cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de arahide, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 150 g sparanghel verde 200 g faina 1 pliculet praf de copt 100 ml ulei de arahide sau de floarea soarelui 100 ml lapte 4 oua sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Chiftelute gustoase de cartofi

23 February 2013
Chiftelute_gustoase_de_cartofiChiftelute gustoase de cartofi din: cartofi, oua, ardei iute, patrunjel verde, usturoi, ceapa, pesmet, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua fierte tari 2 ardei iuti 1/2 legatura patrunjel verde 2-3 catei usturoi 1 ceapa medie faina psau pesmet 2 oua sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Ciorba de porc cu hrean si legume

23 February 2013
Ciorba_de_porc_cu_hrean_si_legumeCiorba de porc cu hrean si legume din: piept de porc, cartofi, morcovi, ceapa, telina, mazare, patrunjel, taitei, hrean, ulei si zeama de varza. Ingrediente: 500 g piept de porc 3 cartofi 2 morcovi o ceapa o telina 100 g mazare congelata 1/2 legatura patrunjel 200 g taitei 2 linguri cu hrean ras o lingura…
Read more »





Tartă cu limetă

23 February 2013
Tarta_cu_limetaTartă cu limetă din: oua, lapte condensat, suc de limeta, coaja de limeta, biscuiti, unt, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 oua 390 ml lapte condensat 180 ml suc de limeta 1 lingurita cu coaja de limeta pentru blat: 100 g biscuiti 6 linguri cu unt topit 65 g zahar 1/2 lingurita cu scortisoara   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu carne de rata

23 February 2013
Clatite_cu_carne_de_rata_10Clatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de anason 2 lingurite…
Read more »





Pui aromat cu rozmarin

23 February 2013
Pui_aromat_cu_rozmarinPui aromat cu rozmarin din: pui, rozmarin, ulei, sare, ulei, sos de soia, concentrat de pui, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: un pui de 1,5 kg 4 ramurele rozmarin proaspat 2 linguri ulei sare pentru sos: 2 linguri ulei o lingura sos de soia o lingura baza de gatit cu gust de pui 1/2 lamaie…
Read more »





Prăjitură cu mac şi portocale

23 February 2013
Prajitura_cu_mac_si_portocalePrăjitură cu mac şi portocale din: unt, zahar, oua, gem de portocale, migdale, suc de portocale, coaja de portocale, seminte de mac, faina, praf de copt, crema de branza, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 185 g unt 160 g zahar 3 oua 80 g gem de portocale 75 g migdale macinate 110 g…
Read more »





Lasagna cu branza

23 February 2013
Lasagna_cu_branzaLasagna cu branza din: foi lasagna, branza de vaci, smantana, ceapa, usturoi, suc de rosii, ulei, sare, piper, cascaval si busuioc. Ingrediente: o cutie foi lasagna 400 g branza de vaci 3 linguri smantana 2 cepe 2-3 catei usturoi un litru suc de rosii ulei sare piper pentru servit: cascaval ras busuioc   Mod de…
Read more »





Rasol de vitel marinat

23 February 2013
Rasol_de_vitel_marinatRasol de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2 cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro