17 January 2013

Salata
cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline,
ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta
si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute
rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin
feliata 1 bucata haloumi,…
Read more »
17 January 2013

Salată
gustoasa de crudităti din: morcov, castravete, ardei capia, ulei de
masline, otet balsamic, marar, patrunel, piper si sare. Inrgediente: 1
morcov mic (1 tija) 1 castravete mic 1 ardei capia rosu 3-4 linguri cu
ulei de masline 1 lingurita cu otet balsamic marar patrunjel piper sare
Mod de preparare: legumele sub jet de…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi
1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare Mod
de preparare: Pui fasolea la…
Read more »
17 January 2013

Cocktail
Gin Rickey din: gheata, bitter angostura, suc de lime, sirop, gin si o
felie de lamaie. Ingrediente: gheata 1 lingurita bitter Angostura 20 ml
suc lime 30 ml sirop (din zahar) 45 ml gin 1 felie lamaie Mod de
preparare: Intr-un shaker pentru cocktail combina toate ingredientele,
mai putin lamaia. Amesteca bine si…
Read more »
17 January 2013

Risotto
cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci,
ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si
parmezan. Ingrediente: 6 ceşti cu supă de pui 3 linguri cu ulei de
măsline 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri 2 cepe mici,
tocate mărunt 1 1/2 cană…
Read more »
17 January 2013

Pui
cu varză si morcovi din: varza, morcovi, pulpe de pui, usturoi, vin
alb, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g varză 2 morcovi 4 pulpe
de pui 2 căței de usturoi 200 ml vin alb 1 lingură muștar sare piper
Mod de preparare: Se curăță morcovii și varza. Morcovii se taie
cubulețe, iar…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa,
faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde.
Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri
faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana
(optional) 1 ou…
Read more »
17 January 2013

Sos
de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3
linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul
clocot.
Read more »
17 January 2013

Praz
cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne. Ingrediente:
500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g
cascaval uscat ras sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
17 January 2013

Frigarui
asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie,
ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1
dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g
ciuperci ulei sare piper Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
taie-l în…
Read more »
17 January 2013

Supă
de roşii cu praz din: rosii, praz, ulei, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 2 cutii cu rosii cuburi 1 fir de praz 3 linguri cu ulei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Taie în rondele un sfert de fir
de praz şi căleşte-l în ulei. Dacă îţi place, pune un căţel de
usturoi.…
Read more »
17 January 2013

Tarta
cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de
vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente:
500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g
branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai
(optional) sau…
Read more »
17 January 2013

Pescada
cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi
de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel
ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de
usturoi 2-3 foi de dafin 1…
Read more »
17 January 2013

Pizza
rulada din: lipie, carna afumat, pastrama, bacon, ardei, rosii, ceapa,
ciuperci, cascaval, castravete murat, ketchup, piper si busuioc.
Ingrediente: 1 lipie mare 100 g carnat afumat 100 g pastrama 8 fasii
bacon 1 ardei 2 rosii 1/2 ceapa 2 ciuperci mari 200 g cascaval 1
castravete murat ketchup piper busuioc Mod de preparare:…
Read more »
17 January 2013

Ciorba
ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase
afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6
l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati
patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri
bulion Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oasele).…
Read more »
17 January 2013

Salată
caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa
rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez
basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2
linguri cu ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Spală orezul
şi căleşte-l în puţin…
Read more »
17 January 2013

Supa
de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de
branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare. Ingrediente:
6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4
cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini
cu branza parmezan sare Mod de preparare:…
Read more »
16 January 2013

Desert
franţuzesc din: branza camembert, nuca, mere, unt, zahar, miere si
rozmairn. Ingrediente: 2 cutii cu branza Camembert (250 g) 150 g nuca 2
mere 1 cub de unt 2 linguri cu zahar 8 linguri cu miere 1 fir de
rozmarin (pentru decor) Mod de preparare: Curăţă merele, taie-le în
cubuleţe şi căleşte-le în…
Read more »
16 January 2013

Desert
cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie,
zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu
varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g
zahar capsune sau fructe de padure frisca Mod de preparare: Merele
se…
Read more »
16 January 2013

Prajitura
Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata,
oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g fructe
deshidratate 4 linguri rom sau coniac 400 g briosa sau cozonac simplu,
fara coaja si taiata felii de 1 cm 750 ml, inghetata de ciocolata 4 oua,
albusurile 180 g zahar tos…
Read more »
16 January 2013

Salata
de pui festiva din: ulei, ceapa, pasta de curry, patrunjel, menta,
iaurt natural, zeama de lamaie, zahar brun, piept de pui, mango si fulgi
de migdale. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, taiata 1 lingura pasta
de curry 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura menta proaspata,
tocataq, plus pentru ornat 200 ml iaurt…
Read more »
16 January 2013

Carne
de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza
murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi,
ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 varza mica murata 1
floricica de conopida murata 1 ceapa 1 ardei kapia…
Read more »
16 January 2013

Supă-cremă
de morcovi cu smantana si patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa,
pastarnac, telina, ulei, smantana, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 cartofi 2 cepe 1 pastarnac mic 1/2 telina
mica 4-5 linguri cu ulei 2 linguri cu smantana sare piper patrunjel
Mod de preparare: Curăţă toate legumele. Taie-le în cuburi mici…
Read more »
16 January 2013

Budinca
in stil italian din: cartofi, cascaval, smantana, unt, boia de ardei
dulce si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval tare un pahar
smantana consistenta 2 linguri de unt boia de ardei dulce sare Mod de
preparare: Cascavalul se rade. Cartofii se taie rondele. In smantana
fierbinte se adauga sare, piper si…
Read more »
16 January 2013

Caldeirada
din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii,
ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel,
sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura
(aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales
(chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300…
Read more »
16 January 2013

Ai
nevoie de 16 bezele – preparate ca aici - 200 ml frisca lichida pe care
o bati spuma cu 1 lingurita zahar pudra si 2 picaturi esenta de vanilie
si 150 g fructe de padure proaspete sau decongelate. Orneaza fiecare
bezea cu frisca batuta si pune deasupra cateva fructe proaspete.
Serveste intr-o ora. Bezele…
Read more »
16 January 2013

Ciorba
de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac,
cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc
cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g
telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata:
patrunjel, leustean, marar condimente piper …
Read more »
16 January 2013

Ciocănele
cu sos alb din: ciocanele de pui, cartofi, mazare, ardei rgasi, morcov,
unt, ulei, chilli, sare, piper, marar, iaurt, zeama de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 4 ciocanele de pui 1 kg cartofi (mici) 250 g
mazare 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 morcov mic 50 g unt
ulei chilli sare piper…
Read more »
16 January 2013

Chiftelute
cu paste din: paine, smantana, carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare,
piper, usturoi, ulei, bulion, rosii, zahar, paste, ulei si ceapa.
Ingrediente: 2 felii de paine 3 linguri smantana 300 g carne tocata 1 ou
coaja rasa de la 1 lamaie sare piper 1 catel usturoi 4 linguri ulei 1
lingura bulion 1…
Read more »
16 January 2013

Tarte
cu piersici şi ciocolată albă din: aluat, piersici, galbenus, ciocolata
alba si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 borcan
compot de piersici (6-8 jumatati) 1 galbenus 100 g ciocolata alba 3
plicuri cu zahar vanilat (opional) Mod de preparare: Lasă aluatul să
se decongeleze la temperatura camerei, fără să se îndoaie.…
Read more »
16 January 2013

Pizza
cu salam din: drojdie, faina, ulei de masline, sare, bulion, rosii,
branza cheddar, salam picant si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 20 g
drojdie proaspata 250 g faina 150 ml apa 50 ml ulei de masline o
lingurita mica de sare pentru garnitura: 3 linguri bulion 3 rosii mici
150 g branza Cheddar 100 g…
Read more »
16 January 2013

Prăjituri
cu iaurt din: frisca, gelatina, ciocolata neagra, iaurt, zahar, lapte,
banane si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru spuma de ciocolata: 200
ml frisca lichida o foaie gelatina 60 g ciocolata neagra pentru spuma de
iaurt: 300 g iaurt scurs 2 linguri zahar 4 linguri lapte 6 foi gelatina
2 banane bine coapte pentru decor: 20…
Read more »
16 January 2013

Kebab
de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper
negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1
ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2
lingurita piper 1 lingurita…
Read more »
16 January 2013

Bomboane
cu fistic din: fistic, nuca, alune de padure, biscuiti, zahar vanilat,
zahar pudra, cacao, unt, ciocolata alba, cafea instant, esenta de fistic
si frisca lichida. Ingrediente: 300 g fistic 150 g nuca 100 g alune de
padure 250 g biscuiti un plic zahar vanilat 200 g zahar pudra 3 linguri
cacao 200 g unt…
Read more »
16 January 2013

Supa
de iarna cu betisoare de cartofi din: morcovi, telina, pastarnac,
ceapa, patrunjel, cartofi, frunze de varza, praz, apa, suc de rosii,
patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 2
pastarnaci 2 cepe 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 2 frunze de varza 2
fire de praz 2,5 l apa 200…
Read more »
16 January 2013

Vita
cu piure aromat din: muschi de vita, rozmarin verde, ulei de masline,
unt, sare, spanac, piper negru, cartofi, masline, ghimbir si lapte.
Ingrediente: un muschi de vita rozmarin verde 2-3 linguri ulei de
masline 150 g unt sare 500 g spanac mic piper negru macinat 800 g
cartofi 200 g masline o lingurita ghimbir…
Read more »
16 January 2013

Salata
cu branza feta, masline si naut din: branza feta, masline, naut, rosii,
busuioc, salata verde, piper, sare, ulei extravirgin de masline,
lamaie, marar si busuioc verde. Ingrediente: 400 g branza feta 200 g
masline 250 g naut fiert din conserva 200 g rosii 1 lingurita busuioc
uscat maruntit 1 salata verde piper sare 2-3…
Read more »
16 January 2013

Cozonac
cu visine din: oua, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de
lamaie, visine si zahar. Ingrediente: 2-3 oua 500 g faina un praf sare
25 g drojdie proaspata 8 linguri zahar 125 ml lapte 125 g unt coaja de
la 1-2 lamai 800 g visine 4-5 linguri zahar Mod de preparare: Se…
Read more »
16 January 2013

Salata
cu ton si somon din: cartofi, ton, fileu de somon, vin alb, miez de
scoici, ardei grasi, rosii, oua rasfierte, ulei de masline, otet,
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi fierti in coaja si
curatati 100 g ton in ulei 300 g fileu de somon proaspat 1 paharel vin
alb 100 g…
Read more »
16 January 2013

Sufleu
de cartofi cu pui din: piept de pui, cartofi, sare, ceapa rosie,
cimbru, telemea de vaca, smantana, oua, unt, pesmet si parmezan.
Ingrediente: un piept de pui 6 cartofi sare 2 cepe rosii cimbru verde si
uscat 150 g telemea de vaca 100 ml smantana 4 oua unt pentru uns tavile
pesmet si parmezan…
Read more »
16 January 2013

Creveti
pe pat de mamaliga calda din: apa, malai, sare, piper, branza cheddar,
unt, lapte, creveti, bacon, ceapa verde, patrunjel, usturoi si suc de
lamaie. 4 cani de apa 1 cana malai Sare și piper 2 cupe branza cheddar 3
linguri de unt 1/3 ceasca lapte creveți, decojiti 6 bucati bacon, tocat
2 legaturi de…
Read more »
16 January 2013

Placinta
cu carne de vita din: aluat frantuzesc, carne de vita, sare, piper
macinat, salvie, ulei de masline, pasta de masline, patrunjel, ou si
galbenus de ou. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 400 g carne de vita
sare piper negru macinat salvie uscata si proaspata 2-3 lingurite ulei
de masline 2 lingurite pasta de masline…
Read more »
16 January 2013

Salau
in sos alb din: rondele de salau, unt, ulei de masline, smantana, sare
grunjoasa, piper, faina, morcovi, usturoi, telina, zeama de lamaie,
patrunjel si vin alb demisec. Ingrediente: 8 bucati rondele de salau 75 g
unt 2-3 linguri ulei de masline 100 ml smantana lichida sare grunjoasa
piper 2 linguri faina 4 morcovi 4…
Read more »
16 January 2013

Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ardei rosii, ciuperci,
sare de mare, piper, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic, miere si cimbru macinat. Ingediente: 500 g piept de pui 2
dovlecei 4 ardei rosii 200 g ciuperci sare de mare piper rozmarin 2 cepe
4 catei usturoi 3-4 linguri…
Read more »
16 January 2013

Ton
cu paste din: paste cu ou, ton in ulei, broccoli, sare, piper, busuioc,
cimbru, unt, uleid e masline si porumb boabe. Ingrediente: 300 g paste
cu ou 300 g ton in ulei vegetal 300 g broccoli sare piper busuioc cimbru
50 g unt 2 lingurite ulei de masline 100 g porumb boabe Mod…
Read more »
16 January 2013

Pizza
cu bere din: bere neagra, faina, sare, drojdie, zahar, ulei, cascaval,
ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 250 ml bere neagra 400 g faina
un praf de sare 2 lingurite drojdie uscata o lingurita zahar 2 linguri
ulei pentru garnitura: 150 g cascaval 4 ciuperci proaspete o lingurita
cimbru un praf pipr alb Mod…
Read more »
15 January 2013

Cocktail
cu gin, apa tonica si mure din: mure, suc de limeta, sirop simplu, gin,
apa tonica si gheata. Ingrediente: 8 mure suc proaspat de limeta
sirop simplu (apa+zahar fierte si racite) Gin apa tonica gheata Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati 6 mure și suc de lamaie. Umple cu
gheață și adauga sirop…
Read more »
15 January 2013

Ciorba
de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi,
sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel.
Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi
sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze
o legatura patrunjel Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
15 January 2013

Fenicul
gratinat, cu roşii şi ceapă din: bulbi de fenicul, rosii, ceapa, suc de
lamaie, sare, unt, supa de legume, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 3
bulbi de fenicul 4 rosii 3 cepe 4 linguri suc de lamaie sare 70 g unt
200 ml supa de legume patrunjel 150 g cascaval (optional) Mod de
preparare:…
Read more »
15 January 2013

Supa
cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de
carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si
sare. Ingrediente: 200 g paste scoici 100 g piept de pui afumat si fiert
1 l zeama de carne 1,5 linguri unt 2/3 de pahar – faina de grau un ou…
Read more »
15 January 2013

Salata
de orez cu ton si portocale din: ton, porumb boabe, mazare, unt,
portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza si gogosari. Ingrediente:
4 conserve (a 125 g) de ton bucati intregi 2 conserve (a 200 g) porumb
boabe 2 conserve (mici) de mazare 4 lingri unt 4 portocale mai mari 1
lamaie 600 g orez…
Read more »
15 January 2013

Tort
alb din: oua, zahar pudra, miez de nuca macinat, faina, coaja confiata
de portocala, marmelada, iaurt si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6
oua 150 g zahar pudra 100 g miez de nuca macinat 150 g faina 200 g coaja
confiata de portocale 100 g miez de nuca pentru umplutura: 300 g
marmelada 500 g…
Read more »
15 January 2013

Cod
cu hrean, creveţi şi roşii cherry din: file de cod, sare grunjoasa,
oua, creveti, marar, patrunjel, rosii cherry si ulei de masline.
Ingrediente: 600 g file de cod 1-2 linguri de sare grunjoasa 2 oua 400 g
creveti proaspeti, nedecorticati marar patrunjel rosii cherry 2
linguri ulei de masline Mod de preparare: La…
Read more »
15 January 2013

Pulpe
de pui la cuptor cu sos de roşii din: pulpe de pui, ceapa rosie,
usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper
negru boabe, sare si piper alb. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe rosii
mijlocii 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 4 rosii patrunjel
cimbru 2…
Read more »
15 January 2013

Prajitura
cu spuma de portocale din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de
copt, zahar vanilat, unt, portocale, coaja de portocala, amidon, zahar,
oua si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru blat: un pahar mic de iaurt
3 pahare faina 2 pahare zahar 1/2 pahar ulei 3 oua un plic praf de copt
un plic zahar vanilat…
Read more »
15 January 2013

Pizza
cu două feluri de caşcaval din: faina, iaurt, drojdie, apa, sare,
bulion de rosii, rosie, cascaval afumat, cascaval simplu si busuioc.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 120 g iaurt un plic drojdie
uscata 5 linguri apa calduta un praf sare pentru garnitura: 2 linguri
bulion de rosii 1/2 rosie 4 felii cascaval afumat…
Read more »
15 January 2013

Vita
la gratar cu legume din: carne de vita, sare, unt, salvie, usturoi,
piper, ulei de masline, vin rosu, vartofi, ulei, dovlecei, ciuperci,
fasole verde, unt si vin dulce. Ingrediente: un kg carne de vita sare 50
g unt salvie uscata si macinata o capatana usturoi piper 1-2 linguri
ulei de masline 5-6 linguri vin…
Read more »
15 January 2013

Bol
de orez cu sos din: orez, ceapa, ardei, morcovi, unt, ulei, carne de
vita, rosii, ardei capia, sare, piper, zahar, ulei de masline, usturoi
si patrunjel. Ingrediente: pentru orez: 350 g orez o ceapa un ardei 2
morcovi 50 g unt 2 linguri ulei pentru sos: 400 g carne de vita 500 g
rosii…
Read more »
15 January 2013

Burta
de porc marinata cu sos de soia din: burta de porc, sos de soia, mirin,
zahar, praz, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 2 kg burta de porc fara
os 1/2 ceasca sos de soia 1 cana Mirin 1/2 cana de zahăr Praz tocat 6
catei de usturoi întregi ghimbir Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
15 January 2013

Crema
de branza cu marar din: paine, branza de vaci, branza de telemea,
marar, smantana, unt si sare. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 200 g
branza de vaci 50 g branza telemea 1 legatura de marar 2-3 linguri cu
smantana (optional) 250 g unt (optional) sare Mod de preparare: Toacă
mărarul (păstrează o parte…
Read more »
15 January 2013

Gogosele
pufoase din: oua, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar
vanilat, zahar, drojdie, lapte, ulei de floarea soarelui, unt, sare,
ulei si zahar pudra. Ingrediente: 2 oua 500 g faina coaja de la o lamaie
si de la o portocala un plic zahar vanilat 4 linguri zahar 30 g drojdie
100 ml lapte…
Read more »
15 January 2013

Ciorba
de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa
verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.
Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa
verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de
la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper…
Read more »
15 January 2013

Specialitate
cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper,
faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg
ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3
linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru
prajit un kg cartofi noi mici…
Read more »
15 January 2013

File
de vitel cu maioneza din: file de vitel, sare, ulei de masline, piper,
vin rosu, oua, ulei, cartofi fierti, rosii si patrunjel. Ingrediente: un
kg file de vitel sare 3-4 lingurite ulei de masline piper 2-3 linguri
vin rosu pentru maioneza: 4 oua 200 ml ulei 6 cartofi fierti pentru
salata: 4 rosii 1-2…
Read more »
15 January 2013

Ciuperci
gratinate din: ciuperci champignon, cascaval, usturoi, ulei, unt, vin,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 200 g
cascaval moale 5 linguri cu ulei 3 catei de usturoi 25 g unt 1 pahar cu
vin sare piper patrunjel Mod de preparare: Nu e nevoie să cureţi
ciupercile, ci doar să le…
Read more »
15 January 2013

File
de peste rumenit, cu sos de rom din: somon, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, rom, zahar brun, miere, sos de soia, ghimbir, usturoi si
ienibahar. Ingrediente: 1/2 somon, filetat zeama si coaja rasa de la 2
lamai, plus pentru servit 100 ml rom 50 g zahar brun 2 linguri miere 2
linguri sos…
15 January 2013

Aripioare
de pui crocante din: aripioare de pui, cartofi, boia dulce, boia iute,
zahar brun, sare grunjoasa, piper negru macinat, ulei, rosii si
cimbrisor. Ingrediente: un kg aripiaore de pui 500 g cartofi boia dulce
si iute 2-3 lingurite zahar brun sare grunjoasa piper negru macinat ulei
pentru prajit 2-3 rosii pentru ornat cimbrisor proaspat…
Read more »
15 January 2013

Mousse
de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, sare, zahar, lapte si foi de
gelatina. 200g ciocolata 150g unt la temperatura camerei 3 oua 1 varf
cutit sare 100g zahar 1/2 pahar lapte 2 foi de gelatina Mod de
preparare: Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie. Dupa ce se ia
de pe foc…
Read more »
15 January 2013

Prajitura
cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao,
praf de cacao, lapte, ciocolata neagra, nuci, zahar vanilat si fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g
faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de cacao 250 ml lapte 100 g
ciocolata…
Read more »
15 January 2013

Mancare
de ardei cu ou din: ardei grasi, crenvursti de pui, ceapa, pasta de
tomate, ou, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 ardei grasi
maricei (verde, galben, portocaliu) 5-6 crenvursti de pui 1 ceapa mica 1
lingura pasta de tomate 1 ou ulei sare piper patrunjel Mod de
preparare: Fierbe crenvurştii cinci minute…
Read more »
15 January 2013

Pizza
falsa pe chifla din: chifle cu susan, branza topita, rosii, salam,
ciuperci, cascaval, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 chifle cu susan 8
felii branza topita 2 rosii 100 g salam 4-5 ciuperci conservate 100 g
cascaval ras 2 linguri ulei pentru servit: cateva frunzulite busuioc
Mod de preparare: Intr-o tavă de cuptor unsă…
Read more »
15 January 2013

Buseuri
tortilla cu spana si branza de capra din: ulei, ceapa, cartofi, spanac,
oua, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingurita
ulei 1 ceapa, tocata 2 cartofi, curatati si taiati cuburi 100 g spanac
10 oua batute 150 g branza de capra cateva frunze de busuioc, tocate
Mod de preparare: Incinge…
Read more »
15 January 2013

Tartine
cu somon afumat si crema de branza din: somon afumat, crema de branza,
marar, fulgi de ardei iute, piper rosu, zeama de lamaie si paine
integrala. Ingrediente: file de somon afumat cremă de brânză mărar
proaspăt fulgi de ardei iute piper roşu, măcinat puţină zeamă de lămâie
felii de pâine integrală sau de baghetă…
Read more »
15 January 2013

Taitei
cu miere si nuci din: taitei, unt, nuci, miere, scortisoara si sare.
Ingrediente: 500 g taitei lati 100 g unt 200 g nuci 3 linguri miere 1
lingurita scortisoara sare Mod de preparare: Fierbeti taiteii in apa
cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa si
amestecati-i cu untul, mierea, scortisoara…
Read more »
15 January 2013

Carne
de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde din: ardei iute, fasole
neagra, ceapa, ulei de masline, carne de vita, condimente, suc de rosii,
sos verde, cascaval si smantana degresata. Ingrediente: 1 cutie ardei
iute verzi chili intregi 1 cutie fasole neagra, clatita bine cu apa rece
și scursa 1 ceapa, tocata 3…
Read more »
15 January 2013

Legume
gratinate din: cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, smantana,
lapte, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
cartofi 300 g morcovi 2 radacini mari de pastarnac 2 cepe 1 telina 200
ml smantana 100 ml lapte 150 g cascaval 2 catei de usturoi ulei pentru
uns tava sare piper Mod de preparare:…
Read more »
15 January 2013

Crema
cu fructe din: lapte, gelatina, zahar, albusuri, coniac, frisca si
fructe de sezon. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g gelatina 200 g zahar 2
albusuri 1 lingura coniac 300 ml frisca batuta din smantana 300 g fructe
de sezon Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în laptele rece cu 1 oră
înainte de prepararea…
Read more »
15 January 2013

Gulii
cu sos din: gulii, ceapa, bulion, faina, ulei, smantana, zahar, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 6 gulii 1 ceapa 1 lingura bulion 1 lingura
faina 150 ml ulei 200 ml smantana 1 lingurita zahar sare piper cimbru
Mod de preparare: Curăţaţi guliile, spălaţi-le, tăiaţi-le în rondele,
aşezaţi-le într-un vas termorezistent. Tocati ceapa mărunt…
Read more »
15 January 2013

Supa
cu mei din: cartofi, mei, ceapa, ulei, legume uscate, praz, patrunjel,
varza acra, paine, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 100 g mei 1
ceapa 2 linguri ulei 1 lingura legume uscate 1 fir de praz 1 legatura
patrunjel 250 g varza acra 4 felii mari de paine sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
14 January 2013

Budinca
de spaghete cu vinete din: vinete, spaghetti, ulei de masline, branza,
parmezan, sare, rosii, ulei de masline, busuioc, piper si sare.
Ingrediente: 3 vinete 300 g spaghetti 4 linguri ulei de masline 250 g
branza 80 g cascaval/parmezan ras sare pentru sos: 400 g rosii
conservate curatate 2 linguri ulei de masline o legatura…
Read more »
14 January 2013

Briose
cu ciocolata, frisca si menta din: oua, zahar, unt, sare, nuca, faina,
zahar vanilat, unt, ciocolata, esenta de migdale, frisca si frunze de
menta. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri zahar 200 g unt sare
100 g nuca 4 linguri faina un plic zahar vanilat pentru sirpul de
ciocolata: 50 ml unt topit…
Read more »
14 January 2013

Budinca
cu broccoli, sunca, mozzarella si oua din: broccoli, sunca, mozzarella,
ceapa verde, oua, condimente si smantana. 4-6 broccoli 1-2 cani cuburi
sunca 1 ceasca Mozzarella 1/3 ceasca ceapa verde taiata felii subțiri
8-10 oua, batute Condimente dupa gust smantana, pentru servire Mod de
preparare: Incaziti cuptorul la 190C. pulverizati cu ulei de masline…
Read more »
14 January 2013

Sarmalute
in foi de vita din: foi de vita murate, sare, carne tocata, piper, ou,
marar, patrunjel, ceapa alba, orez, bors, suc de rosii si leustean.
Ingrediente: 60 foi de vita murate sare un kg carne tocata piper macinat
si boabe un ou o legatura marar o legatura patrunjel 3 cepe albe 3
linguri orez…
Read more »
14 January 2013

Cartofi
cu ceapa si pesmet din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline,
pesmet, nuca macinata, cimbru uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline
100 g pemset 50 g nuci macinate 1 lingura cimbru uscat sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
14 January 2013

Platica
la cuptor cu sos de legume din: platica, ardei, ceapa verde, usturoi,
patrunjel, suc de rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare
grunjoasa, busuioc si piper. Ingrediente: 4 bucati platica 6 ardei 2
legaturi ceapa verde 3-4 fire usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi 2
legaturi patrunjel proaspat 400 g suc de rosii…
Read more »
14 January 2013

Mini
chiftelute din: smantana, marar, zeama de lamaie, carnati de porc, sos
de merisoare si ulei. Ingrediente: 100 ml smantana 2 linguri marar zeama
de la 1/2 lamaie 8 carnati de porc proaspeti sau carne de mici 50 g sos
de merisoare – optional 1 lingura ulei Mod de preparare: Combină
smântână cu mărarul,…
Read more »
14 January 2013

Rulada
de curcan cu salata verde din: piept de curcan, sare, unt, ciuperci,
ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, parmezan, pesmet, piper, seminte
de floarea soarelui, ulei si salata verde. Ingrediente: 600 g piept de
curcan sare 50 g unt 300 g ciuperci 2 legatura ceapa verde un fir
usturoi verde 2 legaturi patrunjel 100 g…
Read more »
14 January 2013

Hamburgeri
cu sos si rozmarin din: carne de vita, marar, usturoi, ceapa verde, ou,
varza de bruxelles, rozmarin, ulei, sare, morcovi, ceapa, usturoi si
piper negru. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata o legatura marar 3
catei usturoi o legatura ceapa verde un ou pentru garnitura: o varza de
bruxelles 1-2 crengute de rozmarin…
Read more »
14 January 2013

Paste
mediteraneene din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval cedar,
parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un
pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar
50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet
balsamic Mod de preparare: Se pune apă într-o oală…
Read more »
14 January 2013

Spuma
de caise din: albusuri, zahar, zeama de lamaie, caise, si frisca.
Ingrediente: 3 albusuri 450 g zahar 1 lingura zeama de lamaie 500 g
caise fara samburi ornare: 2 caise frisca Mod de preparare: Puneţi
caisele fără sâmburi într-un castron, tăiate în cubulefe, presăraţi-le
cu jumătate din cantitatea de zahăr şi lăsaţi-!e în…
Read more »
14 January 2013

Vita
in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de ardei capia,
sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 muschi de vita 5 morcovi 300-400 g ceapa alba
mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de ardei capia sare piper
cimbru si salvie macinata…
Read more »
14 January 2013

Chec
cu fructe confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat,
coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate. Ingrediente: 5
oua 200 g unt un praf sare 14 linguri zahar 275 g faina 2 pliculete
zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai 100 g nuci 30 g migdale 30 g
stafide 50…
Read more »
14 January 2013

Chiftele
cu sos alb din: carne de curcan, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara,
lapte, marar, faina, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 500 g carne
de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt
un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru
garnitura: 200…
Read more »
14 January 2013

Supa
de gulii cu mujdei si smantana din: gulii, usturoi, ceapa, ulei,
smantana, orez, telina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4
gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50 ml ulei 150 ml smantana 1
lingura orez 1 telina 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în…
Read more »
14 January 2013

Plăcintă
svăbească din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ou, sare, ulei de
masline, bacon si seminte de chimen. Ingrediente: 400 g faina 250 ml
lapte 1 lingurita zahar 30 g drojdie 60 g unt 1 ou sare garnitura: 4-6
linguri ulei de masline 400 g bacon 2 linguri seminte de chimen Mod de
preparare:…
Read more »
14 January 2013

Pizza
delicioasa din: faina, ulei, drojdie, apa, sare, rosii, usturoi, zahar,
oregano, boia de ardei, piper negru, piper rosu, sare, ulei de masline,
patrunjel, mozzarela, masline, patrunjel si busuioc. Ingrediente:
pentru blaturi (4 discuri): 600g faina 30ml ulei 1 plic drojdie uscata
330ml apa calduta 1 lingura sare 1 lingura apa pentru sos salsa: 8…
Read more »
14 January 2013

Salata
de ton si cartofi din: ton, fasole verde pastai, rosii, ulei de floarea
soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru
macinat, marar si salata verde. Ingrediente: 30 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai sare…
Read more »
14 January 2013

Cornete
de pui din: piept de pui, miere, mustar, lipii, castravete, creson si
sos de smantana si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucati piept de pui,
taiat fiecare in 10 fasii 3 linguri miere 2 linguri mustar cu boabe
intregi 5 lipii orientale, taiate sferturi 1 castravete, taiat felii 3
linguri creson sos de smantana si…
Read more »
14 January 2013

Ciorbă
de vită cu perişoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez,
ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, patrunjel,
rosii in bulion si sare. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g
carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1…
Read more »
14 January 2013

Costite
de miel cu spanac din: costite de miel, ceapa verde, busuioc, verde,
vin demidulce, sare grunjoase, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea
soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite
de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce
sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat busuioc ulei de floarea…
Read more »
14 January 2013

Buseuri
cu cod si chorizo din: mazare, menta, smantana, cod, ulei, chorizo si
lamaie. Ingrediente: 50 g mazare 1 lingura menta 2 linguri smantana 300 g
cod, taiat cuburi 1/2 lingura ulei 225 g chorizo, taiat felii sferturi
de lamaie pentru servit Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul
4/180 C. Fierbe mazărea 3…
Read more »
14 January 2013

Prajitura
cu fructe din: albusuri, nuca de cocos, zahar, faina, otet, compot de
ananas, unt, frisca, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, ciocolata alba
de menaj si capsuni. Ingrediente: 6 albusuri 200 g nuca de cocos 200 g
zahar 2 linguri faina 2 linguri otet crema: 800 g compot de ananas 200 g
unt 300 ml frisca…
Read more »
14 January 2013

Sardine
cu morcovi noi din: sardine, morcovi, rosii, ulei, vin alb, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardine
500 g morcovi noi mici 4 rosii 500 ml ulei 2 cepe 50 ml vin ab sec 2
catei de usturoi 1 legatura patrunjel 2 linguri zeama de lamaie sare
piper …
Read more »
14 January 2013

Henklisz
din: faina, drojdie, zahar, lapte, unt, sare, oua, zahar si stafide.
Ingrediente: 500 g faina 40 g drojdie 80 g zahar 250 ml lapte cald 80 g
unt sare ornare: 5 oua 75 g zahar 100 g stafide Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr, făină
şi…
Read more »
14 January 2013

Rulada
cu carnaciori din: carne de carnati, prune uscate, branza cu mucegai,
cimbru, aluat si ou. Ingrediente: 400 g carne de carnati 50 g prune
uscate, tocate 50 g branza cu mucegai – optional – sau telemea de oi 2
linguri cimbru maruntit 500 g aluat fraged 1 ou, batut Mod de
preparare: Incinge…
Read more »
14 January 2013

Negresă
crocantă din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ciocolata
neagra, unt, esenta de vanilie, oua, faina, praf de copt si sare.
Ingrediente: pentru baza crocanta: 200 g fulgi de ovaz 90 g faina 150 g
zahar 1/2 lingurita praf de copt 180 g unt pentru negresa: 150 g
ciocolata neagra 160…
Read more »
14 January 2013

Pastrama
de porc la gratar din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri,
boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castravet murati, gogosari
murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa sau pulpa de porc 100 ml
ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri
boia de ardei dulce…
Read more »
14 January 2013

Choux-uri
cu frisca din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, unt, frisca si
fructe. Ingrediente: pentru aluat: 80 g unt 125 g faina 250 ml apa 3 oua
o lingurita zahar un praf sare 5 g unt pentru uns pentru umplut: 200 ml
frisca lichida fructe, dupa gust Mod de preparare: Intr-un vas se…
Read more »
14 January 2013

Placinta
cu conopida din: foi de placinta, conopida, oua, telemea de vaca, unt,
ulei de floarea soarelui, smantana, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta subtiri 500 g conopida 4 oua 200 g telemea de
vaca 50 g unt 30 ml ulei de floarea soarelui 100 ml smantana 50 g pesmet
o legatura…
Read more »
14 January 2013

Ciorba
de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare,
piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata,
bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 6 cepe albe
1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g
seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de masline…
Read more »
14 January 2013

Ovaz
cu ciocolata neagra și capșuni din: ovaz, ciocolata neagra, seminte de
in, seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, iaurt, lapte si
nectar de agave. Ingrediente: 3/4 cana de ovaz 25g ciocolata neagra 1
lingurita semințe de in, 1 lingurita semințe de floarea soarelui 1
lingurita migdale 15 g nuci 15 g alune 270g…
Read more »
14 January 2013

Cei
mai mulţi români nu au rezistat tentaţiei sarmalelor, piftiei şi
salatei de boeuf de pe mesele de sărbători şi s-au ales cu un surplus
ponderal de unu- trei kilograme. Mesele dese, târzii şi abundente, dar
şi consumul mare de alcool, orele insuficiente de somn şi lipsa de
mişcare din ultimele două săptămâni, sunt principalele…
Read more »
14 January 2013

O
reteta delicioasa de pui cu: portocale, miere, sare, piper, oregano,
coriandru, ulei. Ingrediente: 1 pui 2 portocale 2 linguri miere sare
piper oregano coriandru ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl
condimentezi in interior si in exterior cu sare, piper, oregano si cu
coriandru. Il ungi cu miere si cu putin ulei si pui…
Read more »
13 January 2013

Ciorba
de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac,
ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g carne de curcan 2 cepe 2 morcovi 1 radacina
pastarnac 1 ardei gras verde 50 ml ulei 300 ml smantana fermentata 1
lamaie 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
13 January 2013

Chiftele
din praz si cartofi din: cartofi, praz, faina, oua, bircarbonat,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 4 fire de praz
(partea alba) 100 g faina 2 oua 1/2 lingurita bicarbonat 2 linguri
pesmet 200 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare: Fierbeţj
cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit…
Read more »
13 January 2013

Chec
cu carne de curcan si garnitura din: ulei de masline, ardei gras,
ceapa, sare, piper, usturoi, curcan, pesmet, ou, rosii uscate, parmezan,
lapte degresat, frunze de patrunjel, busuioc, condimente, ketchup,
zahar brun, otet balsamic, sos worcestershire, praf de usturoi, boia de
ardei si piper cayenne. Ingrediente: 1-2 linguri de ulei de masline 1
ardei…
Read more »
13 January 2013

Crap
pe varza murata din: crap, varza murata, ceapa, morcov, ulei, pasta de
tomate, foi de dafin, seminte de chimen, piper si sare. Ingrediente: 1
crap (circa 2 kg) 1,5 kg varza murata 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 2
linguri pasta de tomate 2-3 foi de dafin 1 lingura seminte de chimen
piper…
Read more »
13 January 2013

Prajitura
cu curmale din: faina, margarina, curmale, zahar pudra, lamai, miez de
nuca, cuisoare, praf de copt si sare. Ingrediente: 300 g faina 250 g
margarina 200 g curmale fara samburi 300 g zahar pudra 2 lamai 100 g
miez de nuca 3 cuisoare 1 lingurita praf de copt un varf de cutit de
sare…
Read more »
13 January 2013

Zăruscă
ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde,
smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1
legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina
patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în…
Read more »
13 January 2013

Placinta
moteasca din: lapte, unt, drojdie, zahar, faina, sare, oua, ceapa,
sunculita afumata si smantana. Ingrediente: foile: 150 ml lapte caldut
100 g unt, untura, ulei 30 g drojdie 1 lingurita zahar faina cat este
necesara (300-400 g) sare umplutura: 4 oua 1 kg ceapa (uscata sau verde)
200 g sunculita afumata 200 ml smantana…
Read more »
13 January 2013

Supa
de cartofi cu paste prajite din: cartofi, morcov, patrunjel, ceapa,
faina, boia, supa, patrunjel, paste si ulei. Ingrediente: 6 cartofi mai
mari 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 lingura faina 1
lingurita boia supa 1 legatura patrunjel 100 g paste in forma de patrate
100 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
13 January 2013

Somon
la grătar cu sparanghel din: medalion de somon, sparanghel, morcov,
reductie de vin rosu, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g medalion de somon proaspat 300 g sparanghel 1 morcov
50 ml reductie de vin rosu 1 lamaie 2-3 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Ungeţi feliile…
Read more »
13 January 2013

Piept
de pui cu coriandru si leustean din: piept de pui, ceapa, sunculita
afumata, rosii, ulei de masline, coriandru, usturoi, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 100 g sunculita afumata 3
rosii mari 2 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru macinat 2
catei de usturoi 1 legatura leustean…
Read more »
13 January 2013

Prajeste
rapid – stir fry – 300 g legume taiate fasii si 50 g nuci Cajun in 2
linguri ulei de floarea soarelui 2-3 minute. Adauga 300 g taitei cu ou
fierti si scursi de lichid si 120 ml sos gros de rosii. Fierbe 2 minute
pana cand se infierbanta complet si apoi portioneaza in…
Read more »
13 January 2013

Flan
de ciocolată din: ciocolata neagra, lapte, oua, smantana, zahar, faina,
fursecuri de sampanie si fructe. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra
300 ml lapte 4 oua 100 ml smantana 60 g zahar 40 g faina pentru servit:
12 fursecuri de sampanie fructe, dupa gust Mod de preparare: Intr-o
crăticioară se pun ciocolată ruptă bucăţi,…
Read more »
13 January 2013

Ruladă
de pui cu urda din: piept de pui, urda, usturoi, frunze de salvie,
ulei, sare, piper si masline. Ingrediente: 4 felii piept de pui 150 g
urda 2 catei usturoi 2 frunze de salvie 3 linguri ulei sare piper
masline pentru ornat Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul
special şi se…
Read more »
13 January 2013

Bulete
de cascaval din: cascaval, oua, pesmet, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 600 g cascaval 2 oua 4 linguri pesmet 200 ml ulei pentru
prajit sare piper Mod de preparare: Treceţi caşcavalul prin maşina de
tocat şi puneţi-l într-un castron. Adăugaţi ouăle bătute bine şi
pesmetul. Potriviţi de sare şi piper după gust, apoi…
Read more »
13 January 2013

Cod
la cuptor din: fileuri de cod, unt, suc de lamaie, lapte, vin, sare,
piper, patrunjel verde, piure de rosii, hrean si smantana. Ingrediente: 6
fileuri de cod 50 g unt 1 lingura suc de lamaie 150 ml lapte 150 m vin
sare piper patrunjel verde sos: 300 ml piure de rosii 2 linguri hrean…
Read more »
13 January 2013

Cartofi
cu sunculita afumata din: cartofi, ceapa, sunca afumata, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 3 cepe 200 g sunculita afumata 50
ml ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i
la fiert în coajă cu 1 linguriţă sare. Intre timp, tăiaţi şunculiţă în
bastonaşe. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o…
Read more »
13 January 2013

Tort
in trei culori din: unt, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, colorant alimenta, cacao, mascarpone si zahar pudra. Tortul
in trei culori ii va incanta pe copiii dumneavoastra datorita
combinatiei de culori. Tortul in trei culori poate fi mentinut pana la 4
zile in frigider. 250g unt 1 lingurita esenta…
Read more »
13 January 2013

Costite
de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare
grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole
verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan
si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani
usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa…
Read more »
13 January 2013

Pui
umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua din: pui, ciuperci,
ceapa verde, cascaval, pesmet, patrunjel, marar, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, unt, rosii, oua, rubarba si otet aromatic.
Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval
50 g pesmet o legatura patrunjel o legatura marar 20…
Read more »
13 January 2013

Ciorba
de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare. Ingrediente: 800 g
rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2
oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi,
spălaţi şi tocaţi mărunt…
Read more »
13 January 2013

Rulouri
de pui cu morcovi noi din: piept de pui, morcovi, prosciutto crudo,
sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g morcovi noi
semifierti 150 g jambon crud uscat (prosciutto crudo) sare piper Mod
de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în feliuţe subţiri, bateti-le uşor
cu ciocanul de şniţele şi presăraţi-le…
Read more »
13 January 2013

Chec
cu miere din: miere, smantana, oua, unt, faina, bicarbonat, praf de
copt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g miere 250 g
smantana 2 oua 50 g unt topit 300 g faina 1/2 lingurita bicarbonat 1
lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura zeama de
lamaie Mod de…
Read more »
13 January 2013

Muşchiuleţ
de porc împletit din: muschiulet de porc, ceapa verde, cascaval, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 2 legaturi ceapa verde
100 g cascaval 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
muşchiuleţii de pieliţe şi tendoane, spălaţi-i şi stergeţi-i cu
şerveţele. Tăiaţi muşchiuleţii în două părţi egale, pe lungime.…
Read more »
13 January 2013

Supă
de coadă de vită din: coada de vita, morcov, ceapa, sare, patrunjel,
telina, faina, oua, lapte, bere, ulei si sare. Ingrediente: un kg coada
de vita un morcov o ceapa sare o radacina patrunjel o telina mica pentru
clatite: 250 g faina 3 oua 250 ml lapte 200 ml bere 1/2 lingura ulei
un…
Read more »
13 January 2013

Pui
cu cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ulei, morcovi, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1 pui 1 kg cartofi 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi puiul de
tuleie, pârliţi-l la flacără aragazului, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi
potrivite. Puneţi-I la fiert în 2…
Read more »
13 January 2013

Ciorba
de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii
in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si
piper. Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g
rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml
smantana 1 lingura…
Read more »
13 January 2013

Pastrama
de berbecuţ pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi,
ou, ulei, telemea de oaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g pastrama de
berbecut (din pulpa) 1 kg cartofi noi 1 ou 100 ml ulei 150 g telemea de
oaie sare piper Mod de preparare: Curăţaţi pastrama de pieliţe şi
tendoane,…
Read more »
13 January 2013

Floricele
de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente
chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente,
sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de
vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte
de fenicul si piper sichuan. ½ ceasca boabe de porumb 1…
Read more »
13 January 2013

Ficatei
de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, morcov, ceapa verde,
ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 600 g
mazare noua 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei 1 legatura marar
sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă rece cu putina
sare…
Read more »
13 January 2013

Piept
de pui cu sos de caise din: piept de pui, caise, mac, seminte de
coriandru, amestec piper rosu, miere, otet de mere, vin alb, ulei de
masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 piept de pui 500 g caise 1
lingura mac 1 lingura seminte de coriandru 1 lingurita boabe amestec de
piper rosu…
Read more »
13 January 2013

Rulada
cu kiwidin: oua, faina, zahar, zahar praf, frisca si kiwi. Ingrediente:
5 oua 5 linguri faina 275 g zahar 50 g zhar praf 200 ml frisca 3 kiwi
Mod de preparare: Bateti albusurile spuma, pana cand spuma se tine bine
de tel. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul si faina pentru a
obtine un…
Read more »
13 January 2013

Tort
cu ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, ulei,
lamaie, frisca, ciocolata amara, unt, rom, suc de portocala, coaja de
portocale, amidon, gelatina si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 6 oua
200 g zahar pudra 200 g faina 50 g caca 1 lingurita praf de copt 9
linguri ulei 1 lamaie…
Read more »
13 January 2013

Piept
de pui cu sos de smântână din: piept de pui, ulei, ardei gras, ceapa,
smantana, parmezan, marar, unt, concentrat, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de pui 50 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 cepe 500 ml smantana
pentru gatit 2 linguri parmezan 1 legatura marar 50 g unt concentrat
sare piper…
Read more »
12 January 2013

Ananas
la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta,
mar si suc de mere. Ingrediente: 1 ananas mijlociu 50 g unt 2 linguri
cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa 30 g zahar 1/2
lingurita scortisoara macinata frunze de menta pentru ornare sosul: 1
mar ras 175 ml suc…
Read more »
12 January 2013

Varza
cu mere si nuci din: varza acra, ulei, ceapa rosie, seminte de chimen,
mere, miere, nuci prajite, sare si piper. Ingediente: 800 g varza acra 2
linguri ulei 1 ceapa rosie 1 lingurita seminte de chimen 2 mere 1
lingura miere 2 linguri nuci prajite si apoi pisate sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
12 January 2013

Pere
fierte cu ciocolata: pere, suc de lamaie, zahar, apa, scortisoara,
smantana, unt, siropd e fructe, lapte si ciocolata neagra. Ingrediente: 8
pere 2 linguri suc de lamaie 100 g zahar 300 ml apa 1 baton de
scortisoara sosul: 200 ml smantana grasa 150 g zahar 50 g unt 60 ml
siropd e fructe sau…
Read more »
12 January 2013

Bureti
plurotus cu legumedin: ciuperci pleurotus, ceapa, morcovi, mazare,
porumb, pastarnac, fasole verde, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de
legume, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 1 ceapa 2
morcovi 100 g mazare 100 g porumb boabe 1 radacina pastarnac 100 g
fasole verde 50 g unt 100 g casacval 1 legatura patrunjel concentrat…
Read more »
12 January 2013

Ciorbă
din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel,
ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1
ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean
sare piper Mod…
Read more »
12 January 2013

Gulasul
este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are
originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa
care s-a gatit mult timp. Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul
austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina
gulasul fara aceste ingrediente cu…
Read more »
12 January 2013

Vitel
cu morcovi noi din: morcovi noi, muschi de vitel, ulei, unt, ceapa
verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 morcovi noi 600 g muschi
de vitel 50 ml ulei 50 g unt 2 legaturi ceapa verde 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi
puneţi-i la fiert cu puţină…
Read more »
12 January 2013

Tortulete
cu alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie,
ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte,
unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: blat: 6 oua
200 g faina 100 g alune de padure macinate 125 g zahar 50 ml apa + suc
de lamaie…
Read more »
12 January 2013

Muschi
de vita cu legume din: muschi de vita, dovlecei, ardei gras, ceapa
rosie, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g
muschi de vita 2 dovlecei 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa
rosie mare 5-6 linguri ulei 50 g unt 2-3 linguri otet balsamic sare
piper Mod…
Read more »
12 January 2013

Paste
cu somon si rosii cherry din: somon, paste, rosii cherry, zeama de
lamaie, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g somon 200 g
paste tagliatelle 200 g paste penne 400 g rosii cherry zeama de la o
lamaie 50 g unt o legatura patrunjel sare piper macinat negru Mod de
preparare: Se…
Read more »
12 January 2013

Pui
la rotisor cu garnitura din: pui, unt, sare, piper, cimbru, usturoi,
cartofi, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: un pui 100 g unt sare
piper macinat cimbru uscat si macinat o capatana usturoi 150 ml apa
pentru garnitura: 500 g cartofi 300 g rosii cherry 1-2 legatura
patrunjel Mod de preparare: Se spală bine…
Read more »
12 January 2013

Legume
la gratar din: cartofi, sare, piper, cimbru, unt, ceapa, broccoli,
morcovi, fasole verde, porumb dulce, unt, ulei de masline, zahar, vin
rosu si patrunjel. Ingrediente: 5-6 cartofi sare piper cimbru uscat si
macinat 50 g unt o ceapa pentru gratar 500 g broccoli 4 morcovi 300 g
fasole verde 300 g porumb dulce din…
Read more »
12 January 2013

Vită
în aluat din: muschi file de vita, aluat, ciuperci, galbenus, lamaie,
faina, patrunjel, lapte, smantana, unt, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 80 g muschi file de vita un pachet aluat de foitaj 300 g
ciuperci albe un galbenus pentru sos: 1/2 lamaie un galbenus o lingura
faina 1/2 legatura patrunjel 4 linguri lapte o…
Read more »
12 January 2013

Muschi
de porc la tava din: muschi de porc, usturoi, ulei de floarea soarelui,
sare grunjoasa, cimbru, vin alb, unt, faina, ciuperci si vraza de
bruxelles. Ingrediente: un kg musschi de porc 4 catei de usturoi 30 ml
ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru proaspat cimbru uscat si
macinat 200 ml vin alb dulce…
Read more »
12 January 2013

Placintele
cu carne de vita din: apa, ulei, sare, faina, ceapa, carne tocata de
vita, oregano, menta, boia de ardei, chimen, orez, oua, patrunjel,
seminte de susan, piper si galbenusuri de ou. 3 cani de apa 1 ceasca
plus 1 lingura de ulei 1 1/2 linguriță de sare 6 cani faina 1 ceapa
mare, tocata…
Read more »
12 January 2013

Salata
de curcandin: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper
alb, piper negru, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazare si piept
de curcan. Ingediente: o lingura branza mascarpone 100 ml smantana
pentru gatit sare zeama de la o lamaie piper alb si negru macinat 6
cartofi cu coaja rosie 3 morcovi 4 castraveti murati 300…
Read more »
12 January 2013

Varză
acră cu măsline si maioneză din: varza acra, morcov, muschi file,
maioneza, ulei, masline negre, mustar dulce, cimbru, sare, piper si
zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg varza acra 1 morcov mare 400 g muschi
file gata preparat maioneza din 2 oua /(1 ou fiert tare si 1 galbenus
crud) 200 ml ulei pentru…
Read more »
12 January 2013

Briose
cu lămâie verde si bezea din: unt, zahar, galbenusuri, suc de lamaie
verde, coaja de lamaie verde, faina, praf de copt, fulgi de cocos,
albusuri si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 150 g unt 150 g zahar 4
galbenusuri sucul si coaja rasa de la 2 lamai verzi 150 g faina 1/2
lingurita praf de…
Read more »
12 January 2013

Salata
cu crenvursti din: crenvursti, mazare, ceapa, morcovi, castravete de
gradina, castraveti murati, aluat foitaj, galbenus, ulei de masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 crenvursti 200 g mazare o ceapa
alba, mare 2 morcovi un castravete de gradina 4 castraveti murati un
pachet aluat foitaj un galbenus o lingura ulei de masline 1/2 legatura…
Read more »