Tarta
cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de
lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si
zahar. Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura:
Sucul de la 2 ½ lamai Coaja de la 1 lamaie 125g unt nesarat 125g zahar
pudra 3 oua…
17 April 2013

Tort
de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi,
boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii
4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu
boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare Mod de
preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…
Read more »
17 April 2013

Pere
umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen,
branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 1 limba de porc 2 pere 100 g branza Roquefort 1/2 lingurita
cu chimen 100 g branzica de casa cu smantana 20 ml vin alb dulce 1
lamaie 1 fir de…
Read more »
17 April 2013

Cosulete
cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete
murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare.
Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare
fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru
aluat: 500 g faina 250 g unt…
Read more »
17 April 2013

Rulouri
din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza
telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata,
faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g
branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga
cateva frunze de…
Read more »
17 April 2013

Pachetele
cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza
dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat
de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300
g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2
pliculete cu…
Read more »
17 April 2013

Mancare
de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti
murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2
morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat
marar sare piper Mod…
Read more »
17 April 2013

Briose
cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si
zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure
(congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra Mod de preparare: Din
aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă
cu degetul în mijloc pentru a…
Read more »
17 April 2013

Tocana
bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei
grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de
manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei
grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper
Mod de…
Read more »
17 April 2013

Crema
fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt,
lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2
radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta
cu lapte 200 g costita ulei sare Mod de preparare: Curăţă cartofii şi
pune-i la fiert în…
Read more »
17 April 2013

Piept
de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval,
masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare.
Ingrediente: 2 piepti de pui 3 oua 5-6 linguri cu smantana 3 linguri cu
cascaval ras 100 g masline rondele 1 lingura cu faina 75 g unt 1 lamaie
codite de…
Read more »
17 April 2013

Supa
thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos,
suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute,
supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos
si fulgi de chili. Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și
piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »
17 April 2013

Supa
cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz,
telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si
patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg
carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa,
tocata 2 morcovi, tocati…
Read more »
17 April 2013

Melci
insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata,
stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de
cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu
nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri
cu zeama de lamaie …
Read more »
17 April 2013

Saleuri
cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc,
nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa.
Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate
100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii
1 lingurita busuioc uscat un…
Read more »
17 April 2013

Gogosi
glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca
si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie
100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de
cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui
pahar. Lasă să crească cel puţin…
Read more »
17 April 2013

Sarmale
de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez,
supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente:
25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200
ml supa de carne sau de legume 3-4 frunze de menta…
Read more »
17 April 2013

Tartă
cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan,
oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau
cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3
linguri pesmet 50…
Read more »
17 April 2013

Rulada
din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi
de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2
bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g
alune 50 g mazare sare piper cimbru Mod de preparare: Speli…
Read more »
17 April 2013

Ciorba
din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel,
morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez
1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana sare leustean patrunjel
Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se
călesc în…
Read more »
17 April 2013

Pateuri
cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei,
drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru
aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700
ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa
verde 100…
Read more »
17 April 2013

Ruladă
de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde,
unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g
pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4
chifle 120 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel unt Mod de preparare:…
Read more »
17 April 2013

Orz
cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz,
supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1
lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g),
curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
pahar mic de vin alb 400 g…
Read more »
17 April 2013

Spuma
de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si
branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la
1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci Mod
de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece.…
Read more »
17 April 2013

Cotlete
de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de
conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin,
frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina,
vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de
bruxelles, cartofi rosii,…
Read more »
17 April 2013

Drob
de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel,
pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon,
ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si
delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…
Read more »
17 April 2013

Ruladă
cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz,
unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel.
Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi
300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva
feliute de castraveti murati 100…
Read more »
17 April 2013

Placinta
delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci,
coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide.
Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g
de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de
la 1/2 lamaie 1…
Read more »
17 April 2013

Rulada
de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru,
patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt,
ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg
pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat
1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…
Read more »
17 April 2013

Cotlete
de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare,
piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi
si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano
mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati
roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…
Read more »
17 April 2013

Gyros
din: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, condimente
si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri ulei
de masline 1 lingura suc de lamaie condiment Gyros sare Mod de
preparare: Dezosezi pulpa de miel, pe cât posibil într-o singură bucată.
Important e să ai…
Read more »
17 April 2013

Geantak
din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa,
cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 1 kg faina 3 cesti de iaurt (sau apa calduta) drojdie cat o nuca
sare 4-5 linguri ulei pentru umplutura: 1 kg carne tocata de vita (pui)
4-5 cepe cimbru menta iti mai…
Read more »
17 April 2013

Rulade
de prosciutto cu branza de capra din: ulei de masline extravirgin,
coaja de lamaie, suc de lamaie, prosciutto, branza de capra, gem de
smochine si salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 lingurițe coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de lămâie 8
felii prosciutto 150 g brânză de capră 8…
Read more »
16 April 2013

Păstrează
alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la
temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de
vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte. Legumele
congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce
costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele
intacte. Spală repede salata…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O
reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina,
rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor
verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi
aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel la protap pentru masa de Paşte O
reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de
lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic
ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano
…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de
miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei,
sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi
cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern
al acestor coaste glazurate şi…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O
reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur,
ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente:
organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine
o lingură smântână…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de
rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet,
unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi,
rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel
fără os) o legătură ceapă…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de
muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de
miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii
cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru
4 bucati de muschiulet…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O
reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa
minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb,
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt
topit 100 ml apă…
Read more »
16 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel cu miere O reteta de
coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de
lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1
kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc…
Read more »
16 April 2013

Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de
Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel,
prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2
felii de pâine o…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din:
vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de
lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml
spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml fresh de lamaie
top up ginger ale…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din:
suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie
si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de
struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie
de lamaie capsuni …
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei
Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu
ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20
ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din:
aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters.
Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10
g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se
toarna ingredientele pe rand in…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail
cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut
si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de
portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare:
Se raceste paharul de…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother
Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios
Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker Incoming
search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru
de portocale Cidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa,
stafide, lamaie,…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine
Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana,
lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl
frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1
bucata cirese Mod de preparare: Se…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si
ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc
de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente:
ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat
de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta…
Read more »
16 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu
portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale
rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale
rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de
suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri…
Read more »
16 April 2013

Tarta
cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina,
unt, galbenusuri de ou si apa. Ingrediente pentru umplutura: 700g mere
sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure
Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf
de cuțit de sare 2…
Read more »
16 April 2013

Chec
cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos,
zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si
frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt
sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml
lapte dulce o lingura…
Read more »
16 April 2013

Salată
cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov,
ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic,
seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o
salata verde 250 g rosii cherry…
Read more »
16 April 2013

Pate
vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa,
morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de
masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g
spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de
usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina…
Read more »
16 April 2013

Spuma
de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat,
fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea
solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza
(sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare
Mod de preparare: Puneţi patru…
Read more »
16 April 2013

Tocanita
de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de
tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1
catel de usturoi 20 g sos de tomate 300 ml bere neagra 4 morcovi tocati…
Read more »
16 April 2013

Piept
de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi,
galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare,
piper, ardei iute si boia iute. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g
broccoli doi morcovi doua galbenusuri de ou 150 g unt doua linguri cu
suc de lamaie 200 ml…
Read more »
16 April 2013

Rulouri
de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de
telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente:
500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina
300 g ciuperci 100 g…
Read more »
16 April 2013

Orez
cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere,
pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g
morcovi baby o lingura cu miere jumatate de lingurita cu pudra de
scortisoara o lingurita cu cimbru 150…
Read more »
16 April 2013

Tort
cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt,
oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si
ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g
zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea
blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…
Read more »
16 April 2013

Supa
cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia
de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia
de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde sare si piper Mod de
preparare: Spanacul…
Read more »
16 April 2013

Pui
la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper
negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si
avocado. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf
de ceapa ½ lingurita piper negru ¼ lingurita de sare 1 cana de porumb 1
cana…
Read more »
16 April 2013

Friptura
de miel cu cimbru si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin,
cimbru, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 pulpa de miel
(preferabil cea din spate) 5-6 catei de usturoi rozmairn cimbru sare
piper condiment vegetal Mod de preparare: Speli pulpa şi o laşi la
macerat cu condimentele de mai sus timp…
Read more »
16 April 2013

Placinta
de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt,
galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste,
smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare,
oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de cartofi,
taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara macinata…
Read more »
16 April 2013

Salată
de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov,
ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1
ceapa verde 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Speli bine
legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat mai lung (pai).
Partea verde de la ceapa o tai…
Read more »
16 April 2013

Desert
cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare.
Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu
zahar pudra) 4 albusuri sare Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu
apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu
mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…
Read more »
16 April 2013

Chiftele
de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de
copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza
feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva,
clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri
de faina 1 lingurita…
Read more »
16 April 2013

Biscuiţi
cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de
copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare. Ingrediente:
225 g unt 225 g zahar pudra un ou 170 ml lapte dulce 450 g faina
jumatate de pliculet praf de copt 50 g seminte de susan 100 g fistic
prajit…
Read more »
16 April 2013

Cartofi
cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii
ulei sare Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai
multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute,
scoate-l din apă şi lasă-l la…
Read more »
16 April 2013

Penne
carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa,
galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4
carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3
galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1
legatura mica de patrunjel, tocat fin Mod…
Read more »
16 April 2013

Mancarica
de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe
otet ulei sare piper Mod de preparare: Curata bamele de codite,
spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin
otet. trece bamele printr-un…
Read more »
16 April 2013

Pâine
prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel,
usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente:
100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati
frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g
pomelo (doar pulpa) Mod de preparare:…
Read more »
16 April 2013

Tartă
cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry,
praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce
20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g
masline feliate…
Read more »
16 April 2013

Pui
cu pasta de curry si orez din: ulei de floarea soarelui, ceapa, oua,
sos de soia, pasta de curry, piept de pui, orez basmati, mazare si
frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 3
cepe mici, taiate in rondele subtiri 2 oua mari, batute 2 linguri sos de
soia 1 lingura…
Read more »
16 April 2013

Pui
cu nuca de cocos, migdale si nuci din: lapte de cocos, piept de pui,
nuca, migdale, nuca de cocos, piper, usturoi, sare si ulei de rapita.
Ingrediente: 1 cana lapte de cocos 2 bucati piept de pui dezosat ¾ cana
nuca ¾ cana migdale crude intregi ½ ceasca nuca de cocos 1 lingurita…
Read more »
16 April 2013

Chilli
vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua,
coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea
soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve
x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…
Read more »
16 April 2013

Conopida
picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1
ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai
mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…
Read more »
16 April 2013

din:
faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan,
seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1
cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa
calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…
Read more »
16 April 2013

Gustare
de primavara din: frunze de papadie, ou, cartofi, ciuperci, zeama de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 300 g frunze de papadie 1 ou 2-3
cartofi noi 1/2 cana cu ciuperci sare zeama de lamaie ulei de masline
Mod de preparare: Fierbi cartofii in apa cu sare, ii scurgi de apa si
ii…
Read more »
16 April 2013

Toasturi
cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper,
smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1
ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine
toast 12 ouă Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze puțin
spanacul. Se taie ceapa felii.…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos
de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare,
piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă
de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja
rasă de la 1 lămâie 800 g…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi,
usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia,
castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1
legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri
seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…
Read more »
16 April 2013

Beneficiile
acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii
cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului
imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele
specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă
există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta
mediteraneeană…
Read more »
16 April 2013
Actualizat
la data de 1 ianuarie 2013 Goldbach Audience Romania SRL, companie ce
furnizeaza servicii mass-media, bazate pe tehnologii avansate, ofera
produse inovative ce permit Advertiser-ilor din online sa ajunga la
publicul tinta si, in acelasi timp, sa sustina Publisher-ii prin
cresterea vanzarilor de reclame. Procedurile sigure, etice si securizate
folosite in colectarea informatiilor despre…
Read more »
16 April 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov,
unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire
de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei
de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine Mod de preparare: Untul
se topeşte într-o cratiţă, se…
Read more »
15 April 2013

Retete
de Pasti: Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi
de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi,
ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana,
lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de
masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…
Read more »
15 April 2013

Sos
Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui,
coriandru, piper negru, sare si oregano. Ingrediente: 13 gogonele 4
catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui
coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat
Mod de preparare: Se incalzeste o…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Spinare de miel la cuptor cu garnitură
de cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sote de fasole fidea
Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel
sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac
nucşoară…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla
de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina.
Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire
usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu spanac Ingrediente: 1 kg carne
1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia
roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime
făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o
cratiţă,…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de
miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei
capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute,
ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne
de miel 3 catei de usturoi 600…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu
migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei
de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran,
foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde
Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline,
rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra
de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor
cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei,
morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare
si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de
usturoi 1 legatura de cimbru…
Read more »
15 April 2013

Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschi de miel cu fasole
verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de
cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi,
bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde,
cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…
Read more »
15 April 2013

Retete
cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie
Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne
macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar,
cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2
cesti cu smantana grasa…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Punci de vin rosu si fructe Punci de vin
rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale.
Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2
mere mai mici 2 portocale Mod de preparare: Curatam merele, le taiem
in patru,…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta
de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si
ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar
3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir
Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth
drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2
Calvados 1/2 Dubonnet Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la
începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail B&B Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks
Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine
5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această
băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla
de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos,
amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar
– tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de
ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…
Read more »
15 April 2013

Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Banana Bliss O reteta
simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune –
fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/10 cognac
5/10 cremă de banane Apărut în Florida,…
Read more »
15 April 2013

Retete
de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu
portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale
rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale
rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de
suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…
Read more »
15 April 2013

Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu Amaretto si lichior
Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de
cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de
maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa
maraschino Mod de preparare: In…
Read more »
15 April 2013

Salata
de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare,
spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc
de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si
sare. Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2
lingurite de sare frunze de spanac…
Read more »
15 April 2013

Legume
la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras,
fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare.
Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1
gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de
patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…
Read more »
15 April 2013

Paella
cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de
caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g
creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita
doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…
Read more »
15 April 2013

Legume
cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde,
telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei
gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi
morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g
fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…
Read more »
15 April 2013

Salată
cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa,
usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei
de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi
piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o
lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa,
fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline, piper, rosii, sare,
ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5
roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de
anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…
Read more »
15 April 2013

Tort
roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat,
gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g
fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire
(24 cm) crema: 10…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb,
ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper,
busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g
porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de
năut 100 ml ulei de măsline…
Read more »
15 April 2013

Salata
calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel
verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza
vegetala ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine vinetele si
taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie
boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g
fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un
ardei capia o linguriţă cu…
Read more »
15 April 2013

Spirale
mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste,
ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de
porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi
de porumb boia de ardei sare piper…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt,
drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara.
Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7
g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de
vanilie din comerţ sare o…
Read more »
15 April 2013

Tacos
cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli,
usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa
rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si
sare. Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți
decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…
Read more »
15 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată
fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute,
întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de
coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din
conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…
Read more »
15 April 2013

Desert
cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1
mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4
oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie Mod
de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi.
Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei,
fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste.
Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi
ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei
de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…
Read more »
15 April 2013

Tort
aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza,
oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare.
Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1
ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata
seminte de dovleac ulei unt…
Read more »
15 April 2013

Cozonac
banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare,
coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100
g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa
de lamaie drojdie Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de
zahăr, drojdia şi le…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci,
branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara,
gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g
brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de
usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…
Read more »
15 April 2013

Sos
de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez,
zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si
apa. Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina
de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de
zahar…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata,
ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper,
cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g
şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un morcov o ceapă 120 g făină 150
ml ulei de floarea-soarelui o frunză…
Read more »
15 April 2013

Sărmăluţe
de pui în oală de lut din: piept de pui, morcovi, ceapa, frunze de
dafin, bulion, pastarnac, orez, foi de varza, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui tocat 3 morcovi 3 cepe 2 frunze de dafin
2 linguri de bulion 1 pastarnac 1 ceasca de orez foi de varza
patrunjel…
Read more »
15 April 2013

Pacinta
cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei,
pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare. Ingrediente: 2 verze
potrivite 2 l lapte acru 350 g faina 350 g malai 500 g kaizer 2 cepe
potrivite 150 ml ulei 200 ml zarzavat sau pasta de tomate 1 lingura
praf…
Read more »
15 April 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea,
spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o
căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu
sare,…
Read more »
15 April 2013

Salată
de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa,
capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt,
castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in
ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o
lingura cu capere 100 g ciuperci doua…
Read more »
15 April 2013

Foccacia
cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia,
lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado
oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper
dupa gust Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2
minute și 30 de secunde.…
Read more »
15 April 2013

Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2
linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de
măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la
cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune
deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…
Read more »