Cum
se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara
supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si
sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery
sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken
stock 3 sprigs of…
5 April 2012

Termenul
kimchi se referă la nişte legume murate, nelipsite la orice masă
coreeană. Cel mai adesea, kimchi se face din varză chinezească, deşi se
pot folosi şi ridichile daikon şi castraveţii. Istoria acestui fel de
mâncare se pierde în negura vremurilor, dar culoarea şi gustul
caracteristic s-au născut abia prin secolul XVII, când negustorii
sosiţi…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra,
faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald
de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se
topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure,
afine, zmeura si capsuni,…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de ardei umpluti cu tofu din: ardei, tofu, morcov, ciuperci, sos
de soia, ulei de susan, piper, malai si ulei de masline. Ingrediente: 6
ardei 400 grame tofu 1 morcov 3 ciuperci, tocate 10 ml sos de soia 10
ml ulei de susan piper 30 grame malai 20 ml ulei de masline …
Read more »
5 April 2012

O
reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa
rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de
miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau
zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi
aromate. Apoi…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta
de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de
trandafiri. Ingrediente: 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 85 g
zahar tos, plus pentru presarat 1 lingura esenta de vanilie 1/4 apa de
trandafiri 225 g faina 1 linura petale cristalizare…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi,
rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si
vin alb sec. Ingrediente: 1 kg cartofi 8 catei de usturoi 2 fire de
rozmarin 1 lamaie 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 2 linguri unt 1
pui (1,5 kg) sare…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi,
sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1 lingura
rozmarin 1 lingura ulei 2i catei usturoi sare piper soric afumat Mod
de preparare: Curatati carnea de piele si frecati-o bine cu sare si
usturoi zdrobit. Presarati rozmarinul tocat…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de smoothie cu vin spumant din: caisa, capsuni, zeama de lamaie,
vin spumant, sirop de zahar si gheata. Ingrediente: 1 caisa 4 capsuni
zeama de la 1 lamaie 100 ml vin spumant sec 2 linguri sirop de zahar 4
cuburi de gheata Mod de preparare: Taie caisa în jumătăţi, scoate-i
sâmburele…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de
pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou,
maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame
paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac
tocat 1 catel de usturoi tocat…
Read more »
5 April 2012

Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sapte idei de retete
pentru masa de Paşte: Bors de miel O reteta de bors de miel din: carne
de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si
sare. Ingrediente:…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de mancare de stevie din: stevie, ulei, orez, sos de tomate,
ceapa, morcov si sare. Ingrediente: 4 legaturi de stevie, taiata 4
linguri de ulei 1 ½ cana de orez 1 lingura sos de tomate 1 ceapa, taiata
1 morcov , taiat sare dupa gust Mod de preparare: Incinge uleiul
intr-o tigaie.…
Read more »
5 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Bally Bet din: rom alb, curacao triple sec,
sirop de grenadine, lime juice si sampanie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3
cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 cl Lime Juice sampanie
Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine
cu cuburi de gheata…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi,
franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper,
ulei, smantana si sare. Ingrediente: 500 g file de peste dezosat 2 oua 1
ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde) 2 catei de usturoi 3 felii
de franzela 50 ml lapte…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si
patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin
alb 1 kg midi patrunjel tocat Mod de preparare: Incinge untul intr-o
tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga
apoi vinul…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez,
galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne
de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g
smantana bors leustean sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati
medii si puneti-o la fiert cu…
Read more »
5 April 2012

O
reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de
vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese
si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de
inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja
sau de piersici (vezi mai jos)…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde,
patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste,
parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi
tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2
galbenusuri 100…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de smoothie tropical de mango si menta din: piersica, pulpa de
mango, lime, frunze de menta, zahar brun si gheata. Ingrediente: 1
piersica galbena 100 g pulpa de mango 1 lime 5-6 frunze de menta 2
linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata Mod de preparare: Curăţă
piersica, tai-o bucăţi şi pune-le…
Read more »
4 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un
preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos.
Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp
coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic,
chopped 1 lemon grass stalk, chopped…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de grisine cu guacamole din: fructe de avocado, iaurt, ardei
iute, coriandru verde, grisine, piper si sare. Ingrediente: 2 fructe de
avocado moi si coapte 200 g iaurt 1 ardei iute rosu coriandru verde 400 g
grisine integrale piper sare Mod de preparare: Se decojesc fructele
de avocado şi se desprind felii…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou,
peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt,
casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g
faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou
pentru umplutura: 600…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de spuma cu sunca din: sunca, branza de vaci, unt, pasta hrean,
smantana, crackers, rosii cherry, ruccola, piper alb si sare.
Ingrediente: 200 g sunca 100 g branza de vaci 100 g unt 2 linguri pasta
hrean 100 g smantana dulce 200 g crackers rotunzi rosii cherry ruccola
piper alb macinat sare …
Read more »
4 April 2012

O
reteta de tarta de prune si mere cu bezea din: faina, zahar, produs
tarinabil, albus de ou, mere, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie,
prune si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina alba 1 lingurita zahar
tos marunt 50 g produs tartinabil cu 70% grasime 1 albus de ou Pentru
umplutura: 600 g…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel,
ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml
smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper Mod de
preparare: Caliti ceapa…
Read more »
4 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Baltic din: votca si sampanie. Ingrediente: 2
cl votca sampanie Mod de preparare: Turnam votca rece intr-un pahar
de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
4 April 2012

O
reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel,
prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare
si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima,
plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2
legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de
masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet
balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de
seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei
de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere,
sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400
g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1
lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă făină…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de
soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde
si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete
30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi ulei…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare,
masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel.
Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de
masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½ legatura de
patrunjel, taiata Mod de preparare: Taie o lamaie…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper,
ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 3 fileuri de
peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet) sare piper ulei pentru
prajit pentru alautul pane: 2 oua 3 linguri faina 1 pahar bere (sau apa)
sare piper pentru decor: frunze…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar
tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de
cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati,
curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2
lingurite scortisoara, macinata Garnitura:…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare,
piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis,
unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept
de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g
kaizer afumat 250 g…
4 April 2012

O
reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, suc de afine,
zeama de lamaie, port, menta si gheata. Ingrediente: 1/4 de pepene
galben 50 ml suc de afine zeama de la 1 lamaie 2 linguri Porto alb 4
frunzulite de menta 5 cuburi de gheata pentru decor: frunze de menta
Mod de…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza
feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara.
Ingrediente: 600 g fileuri de pastrav 300 g branza feta 4 cartofi mari
fierti 5 rosii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smantana 1
ou nucsoara…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi,
rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe,
boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze
de salvie 250…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei,
ou, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg cartofi 280 g faina 1 kg spanac
congelat 6 felii sunca 2 linguri ulei 1 ou sare piper alb macinat Mod
de preparare: Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o
oală…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala,
rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si
crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba
taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2
linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa,
usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 200 g soia granule 400 ml apa 2 morcovi 2 cepe 4 catei cu
usturoi 2 linguri cu otet 2 linguri cu faina legatura de patrunjel ulei
cimbru sare piper Mod de…
Read more »
4 April 2012

Tartarul
face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara
“la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la
poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.
Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin
presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura,
zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat
200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau
ou batut, pentru uns Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 5/190C. Imparte aluatul…
Read more »
4 April 2012

In
Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o
farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în
care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor
avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se
pun la fiert în apă la foc…
Read more »
4 April 2012

Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-unn vas larg, încălzeşte 200 g fasole
rosie şi adaugă 100 g frunze de spanac, până când se opăresc. Toarnă
compoziţia intr-un vas rezistent la cuptor. Prepara 650 g piure de
cartofi şi adaugă 1 ardei capia copt, curăţat de seminţe şi taiat faşii
şi aşaza deasupra, între timp,…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea
soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa
de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de
la 1/2 portocala coaja de portocala rasa…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie,
apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata. Ingrediente: 2 piersici
albe mari 2 piersici galbene mici, bine coapte 200 g capsuni 1 lamaie
(zeama) 100 ml apa minerala 1 lingurita glucoza 3 linguri zahar 4
linguri votca aromata cu piersici Mod de…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de
miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat,
vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc
oregano delikat 150 ml vin rosu bulion de…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze
rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente:
250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in
jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau
Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica alba,…
Read more »
4 April 2012

O
reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina,
usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare
si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de
telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame
rosii 400 grame linte…
Read more »
4 April 2012

Incinge
2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc;
prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii
picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie;
fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati,
scurge de…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de smoothie cu miere din: portocale, morcovi, zeama de lamaie,
miere si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi zeama de la 1 lamaie
2 linguri miere poliflora 5 cuburi de gheata Mod de preparare: Spală
bine şi curăţă morcovii. Taie-i rondele şi pune-le în vasul blenderului
împreună cu zeama de lămâie strecurată…
Read more »
3 April 2012

Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete
pentru masa de Paşte: Coaste de miel în sos de şofran O reteta
gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel,
ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei,
sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie
sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza alba…
Read more »
3 April 2012

Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete
pentru masa de Paşte: File de miel pe pat de roşii picante O reteta
delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de
rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita
ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper Mod de
preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o…
Read more »
3 April 2012

Va
prezentam Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Brandy Cherry O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese,
cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl
Cherry Brandy sampanie Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si
Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de
curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru,
tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de
curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2
morcovi tocati…
Read more »
3 April 2012

Zece
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel la protap pentru masa de
Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei,
zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1
miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper
oregano …
Read more »
3 April 2012

O
reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton
de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g
cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom
sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de
scortisoara, rupt in…
Read more »
3 April 2012

Zece
retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Piept de pui
moldovenesc O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui,
felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde.
Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g
smântână 300…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola,
parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola
80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic
60 ml ulei de masline…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat,
zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente:
900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g
zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale
250 g fructe de lychee proaspete sau 400…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de mancarica de fasole cu porumb din: ulei de masline, usturoi,
ceapa rosie, ardei verde, fasole, boabe de porumb, chimen, mustar, sare
si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de maline 4 catei de usturoi o ceapa
rosie mica, tocata 1 ardei verde, tocat 450 grame fasole 450 grame boabe
de porumb chimen mustar…
Read more »
3 April 2012

O
reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb,
miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de
portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte
coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa
si sucul de…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete,
coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea
soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie,
coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou,
batut 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura…
Read more »
3 April 2012

O
reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure,
banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare
si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu
afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri
miere 4 linguri suc proaspat de portocale 1-2…
Read more »
3 April 2012

O
reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala,
produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun,
oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g
faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime
(margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1 ou…