O
reteta de drob de linte cu sos de dovleac din: linte rosie, linte
galbena, ardei iute, coriandru, frunze de curry, ghimbir, praf de copt,
ou, ulei de floarea soarelui, sare, ceapa, dovleac, zahar, iaurt,
seminte de mustar, frunze de coriandru si frunze de curry. Ingrediente:
Pentru drob: 125 g linte rosie 125 g linte…
1 April 2012

Această
săţioasa supă de carne cu fasole şi legume este mâncarea preferată a
marocanilor. Puternic aromată cu şofran, ghimbir, curcumă şi
scortişţoară. Harira utilizează condimentele specifice bucătăriei
nord-africane. Deşi nnu există două reţete identice, ea se face
intootdeauna pe baza unei structuri clasice, întâi se fierbe carnea, de
regulă de miel sau de pui, la…
Read more »
1 April 2012

Cincisprezece
Cocktailuri simple: Cocktail Gulf Stream O reteta simpla de Cocktail
Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si
zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl
suc de limeta zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »
1 April 2012

O
reteta video despre cum se prepara profiterol, un preparat al
patiseriei franceze absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara Profiterol
Read more »
1 April 2012

O
reteta de miel cu cartofi la cuptor in stil mediteraneean din: pulpa de
miel, ceapa, cartofi, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare,
piper, rosii cherry, sos de menta si jeleu de menta. Ingrediente: 550 g
pulpa de miel, macra 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote,
curatate, lasate intregi 500 g cartofi…
Read more »
1 April 2012

Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cinci idei de retete
pentru masa de Paşte: Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi O
reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din:…
Read more »
1 April 2012

O
reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru,
votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao
albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar de
cocktail, garnisit cu crusta de…
Read more »
1 April 2012

Opt
idei pentru post: Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi O
reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi,
zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie
un catel de usturoi o lingura…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise,
caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de
vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6
cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm 4 linguri gem de
caise 50 g caise deshidratate, tocate…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja
de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina
integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci,
crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: sucul si
coaja rasa de la 1 portocala 50 g stafide…
Read more »
1 April 2012

Şapte
retete cu pui pentru masa de Paşte Pui cu smântână şi legume O reteta
de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel,
bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana,
amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g
piept de pui sare piper 4…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de cartofi noi cu costita din: cartofi, costita si ulei de
masline. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, curatati de coaja 2 linguri ulei
de masline 15-18 felii de costita Mod de preparare: Fierbe cartofii
in apâ cu sare 15 minute sau pâna când sunt aproape pătrunşi.
Preincalzeşte cuptorul la semnul 7/220 C.…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina,
sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie.
Inrgediente: 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele 1/2 cana faina
1 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat 4 linguri unt 3 linguri
ulei…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de sorbet din fructe rosii din: fructe de padure, sirop de zahar
si zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g fructe de padure (zmeura, mure,
coacaze, afine) 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) Mod de
preparare: Spală cu grijă fructele sub jet de apă rece şi lasă-le să se
scurgă într-o…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne
de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40
ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2 catei…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de clatite de hrisca cu spanac si branza ricotta din: faina,
faina de hrisca, sare, piper, ou, albus, ulei de floarea soarelui,
branza de vaci, urda, branza ricotta, spanac, suc de lamaie, nucsoara,
boia, rosii si busuioc. Ingrediente: 150 g faina alba 100 g faina de
hrisca sare si piper negru 1 ou…
Read more »
1 April 2012

Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Cum se prepara salata de cuscus (video) Cum se prepara
salata de cuscus, un preparat indian foarte…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de broccoli cu crusta de lamaie si usturoi din: broccoli, paine
uscata, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie si suc de lamaie.
Ingrediente: 500 g broccoli 75 g paine uscata 1 catel de usturoi,
zdrobit 5 linguri ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie, plus 1
lingura zeama de lamaie…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte,
oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata.
Ingrediente: 2 cani faina 1 lingura cu varf de cacao 2 cani zahar pudra 1
cana cu mac 1 cana lapte 4 oua 200 g margarina 1 lingurita bicarbonat
pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de
lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa
de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte,
rozmarin si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocata (de pui, curcan
sau amestec porc cu vita) 1 pachet foi de…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt,
miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 200 g zahar brun 200 g unt, plus extra pentru uns 2 linguri
miere 350 g fulgi de ovaz 400 g de caramel 200 g de ciocolata 1 lingura
de ulei…
Read more »
1 April 2012

Pentru
cunoscători, amestecul de salată ofilită, brânză feta şi roşii
necoapete, care se servesc uneori, nici nu merită să poarte numele de
salată grecească. O salată grecească autentică – numită şi horiatiki,
salată ţărănească – este cu totul altceva. Intâi de toate, se porneşte
de la câteva bucăţi de roşii bine coapte, un castravete crud,…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de fricassee de legume din: amestec de legume, vermut sec,
frunza de dafin, sare, piper, parmezan, pesmet, faina, lapte, smantana,
si patrunjel. Ingrediente: 750 g amestec de legume. exemplu: broccoli,
morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac, ardei gras… 2
linguri vermut sec 1 frunza de dafin 1 crenguta de cimbru verde sare…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de legume rumenite cu glazura de mustar din: morcovi, pastarnac,
ulei de masline, unt si mustar. Ingrediente: 300 g morcovi noi 500 g
pastarnac, curatat si taiat segmente si sferturi 2 linguri ulei de
masline 25 g unt 1-1/2 linguri mustar cu boabe intregi Mod de
preparare: Preincâlzeşte cuptorul la semnul 7/220…
Read more »
1 April 2012

Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru
o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Salata de rucola si prosciutto O reteta de Salata de rucola si…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de Cocktail Erotica din: suc de maracuja, votca, suc de ananas,
angostura, sampanie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl suc de maracuja 2
cl votca 2 cl suc de ananas 2 picaturi de Angostura sampanie zahar o
felie de limeta Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia
sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de
miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin
alb, supa de pui si sirop de rodie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 3
linguri faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, taiate julien 4 crengute
de rozmarin…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de prajitura victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie,
oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns 200 g de
zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 4 oua medii 200 g faina, plus
extra pentru blatul de…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci din: inimi de
pui, pipote de pui, ciuperci, sare, piper, suc de rosii si ceapa.
Ingrediente: ½ kg inimi si pipote de pui 2 borcane ciuperci
intregi/foliate Sare Piper Suc de rosii 2 cepe Mod de preparare: Se
spala bine pipotele si…
Read more »
1 April 2012

In
aceasta dieta sunt necesare cele 3 mese pe zi, chiar daca scopul este
sa ingerezi cat mai putine calorii. Iata cateva pentru intocmirea celor 3
mese: Mesele trebuie luate la ore fixe, astfel organismului nu ii va
mai fi foame haotic, ci se va invata sa primeasca nutrientii necesari la
timpul potrivit. Bea o…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de
lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta.
Ingrediente: 230 g capsuni 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 1/2
albus de ou pentru decor: sos de ciocolata cateva capsuni frunze de
menta Mod de preparare:…
Read more »
1 April 2012

O
reteta de omleta cu tofu in stil chinezesc din: tofu, oua, ceapa verde,
sare, piper, ulei, bulion de legume, vin, usturoi si mazare.
Ingrediente: 600 g tofu, tare sau moale 3 oua 3-4 cepe verzi, tocate
sare si piper negru 2 linguri ulei pentru sos: 175 l bulion de legume 2
linguri sos hoisin…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua,
coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si
dulceata de caise. Ingrediente: crusta crocanta: 200 g unt 200 g zahar
350 g faina 1 praf sare in plus: 200 g unt moale 150 g zahar sare 1…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa
si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun
dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic.
Ingrediente: 200 g dovleac (doar pulpa) 3 linguri zahar 4 pricomigdale
30 g unt 20 ml apa 30-40 ml lichior…
31 March 2012

O
reteta de penne cu sos ragu din: paste penne, carne tocata, ulei de
masline, pulpa de rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi,
masline, usturoi, vin rosu, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 300 g paste penne 500 g carne tocata (amestec vita
cu porc) 3 linguri ulei de masline 300…
Read more »
31 March 2012

Se
fierb 500g bucheţele de broccoli în apă sărată, până se înmoaie, apoi
se scurg bine. Se topesc 25 g de unt şi se prăjeşte 1 mână de pesmet
proaspăt, până devine crocant. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se
răstoarnă peste bucheţelele de broccoli fierbinţi. Se picură sucul de la
1/2 lămâie şi…
Read more »
31 March 2012

Opt
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere O
reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de
masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate
rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de
flori pentru aromă)…
Read more »
31 March 2012

Cum
se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte delicios si
gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Couscous – 1 cup Salt –
1/4 tsp or to taste Boiling Water – 1 1/2 cups Olive Oil – 1 Tbsp
(optional) Green Onions – 2-3 stalks (chopped) Bell Pepper – 1/2
chopped, any color Cucumber…
Read more »
31 March 2012

O
reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Champagne din: grand mariner,
suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 5 cl suc
de portocale champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si
sucul de portocale cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura in
paharul de sampanie si completam cu champagne.
Read more »
31 March 2012

O
reteta de frugarui cu tofu marinat si mango din: tofu, mango, ardei
iute, usturoi, ghimbir, miere, lamaie verde, sherry, sos de soia, crema
de nuca de cocos, lamaie verde, mango, sare, lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g tofu proaspat 1 mango mare copt, descojit si taiat
cuburi Pentru marinata: 2 ardei iuti rosii,…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de
protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca.
Ingrediente: 3 oua 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 90 g faina 1/2
lingurita praf de copt 1 praf de…
Read more »
31 March 2012

Sapte
idei pentru post: Retete de post: Salata de verdeturi O reteta
deliciasa de salata de post din: spanac, salata verde, ceapa, ridichii
rosii, otet, zeama de lamaie, sare, ulei, piper, chimen Ingrediente: 100
g spanac 1 căpăţână salata verde 1 ceapă mică sau 1 legătură de ceapa
verde 4-5 ridichi roşii 2…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar
pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să
dea în clocot, adaugă zahărul şi dizolvă-l. Toarnă zeama de lămâie,
amestecă şi ia…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de
padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de
masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar. Ingrediente: 6 felii de
bacon sau de costita afumata, fara os 3 oua de rata (sau 5 oua mari de…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de drob de miel pentru Paşte din: maruntaie de miel, carne de
porc, ceapa verde, marar, oua, sare si condimente. Ingrediente: 500 gr
maruntaie de miel ( rinichi , ficat) 150 gr carne de porc 10 cepe verzi
marar proaspat 4 oua sare si condimente Mod de preparare: Maruntaiele
se fierb dupa…
Read more »
31 March 2012

O
reteta simpla de Cocktail Spotlight din: lichior de visine, campari,
vermut sec, gin si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 1 cl
Campari 1 cl vermut sec 1 cl gin sampanie Mod de preparare:
Ingrediente, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata
in shaker, apoi se toarna amestecul intr-un…
Read more »
31 March 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de
lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb.
Ingrediente aluat: 350g de făină simplă, plus extra 200g de unt, rece ţi
tăiat cubuleţe 100g de zahăr tos brun 2 gălbenuşuri mari Ingrediente
crema: 625g cremă de lămâie 2 ouă…
Read more »
31 March 2012

O
reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina,
praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de
migdale. Ingrediente: 250g de unt rece, tăiat bucăţi 250g de făină 3
linguriţe praf de copt 1 linguriţă de sare 125g migdale măcinate 125g de
zahăr brun 350g de agrişe, proaspete sau…
Read more »
31 March 2012

O
reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar,
tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi.
Ingrediente: 250 ml apa minerala 340 g zahar 350 g tije de telina (cu
frunze) 100 g mere verzi 1/2 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou 2 morcovi …
Read more »
31 March 2012

O
reteta delicioasa de prajitura cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra,
oua, foi de napolitana. Ingrediente: l kg de cireşe fără sâmburi 400ml
de frişcă lichidă 100g de zahăr pudră 4 ouă cu albuşurile separate de
gălbenuşuri foi de napolitană, pentru servit (opţonal) Mod de preparare:
Se dă deoparte o mână de cireşe curăţate de…
Read more »
31 March 2012

O
reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de
masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra,
macris. Ingrediente: 100g de mazăre proaspătă sau congelată 100g boabe
de fasole verde 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi
de coajă sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 8…
Read more »
31 March 2012

O
reteta gustoasa de cartofi cu:capere, masline negre, cimbru frunze,
rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb. Ingrediente: 1 kg de
cartofi noi o mână de capere mici 2 mâini de măsline negre, curăţate de
sâmburi 1 lingură de frunze de cimbru o legătură mică de rozmarin, ruptă
în bucăţele 6 linguri ulei de…
Read more »
31 March 2012

O
reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel,
nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6
linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod
de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează
bezelele şi se presară în frişcă. Se…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi,
cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat:
250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1
lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras
200g crema de branza 1 leagatura ceapa verde…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de crostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de
lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta
si parmezan. Ingrediente: 1 conserva (390 g) inima de anghinare sucul de
la 1 lamaie 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate
3 linguri ulei de masline extravirgin 25 g…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri,
smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri
200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde
sare piper Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată
cubuleţe şi…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din:
lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci,
smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 400
ml lapte 3 oua sare 1 lingurita ulei 150-170 g faina 200 g sunca feliata
pentru umplutura: 1 legatura ceapa verde…
Read more »
30 March 2012

In
statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de
gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume,
aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii
Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl
prepară. Singurul element comun al reţetelor pare a…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de Cocktail Campari Prosecco din: campari si prosecco.
Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl Prosecco Mod de preparare: Turnam
Campari-ul intr-un pahar de sampanie si completam cu Prosecco rece.
Read more »
30 March 2012

O
reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete,
ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole
neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire
de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie
fasole neagra boabe …
Read more »
30 March 2012

O
reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze
de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură
pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare:
Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este
caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de
vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin.
Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o
lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional)
150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale foi…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat,
amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie,
zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete
amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio) 2…
Read more »
30 March 2012

Sapte
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel la cuptor O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce
cimbru 300 ml vin alb demisec…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare,
unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana
dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper.
Ingrediente: pentru blat: 270 g faina 1/2 lingurita de sare 190 g unt
rece 3 galbenusuri 60 g cascaval ras 3 linguri smantana…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine
prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei de…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de tort apertiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan,
faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov,
telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara.
Ingrediente: 400 g paste scurte 50 g parmezan pentru aluat: 300 g faina 1
varf de cutit de sare 2 galbenusuri 250 g unt…
30 March 2012

O
reteta simpla de Cocktail Air Mail din: lime juice, miere, rom si
champagne. Ingrediente: 2 cl Lime Juice 2 lingurite de miere 4 cl rom
(auriu) champagne Mod de preparare: Mixam bine Lime Juice-ul, mierea
si romul cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-o cupa
de cocktail, si in final…
Read more »
30 March 2012

O
reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua,
faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si
kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat:
6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de
zahar vanilat coaja…
Read more »
30 March 2012

Sase
retete cu pui pentru masa de Paşte Piept de pui cu sos de praz O
reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri,
smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri
smantana 1…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca,
busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml
apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru
decor: busuioc proaspăt Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja
de…
Read more »
30 March 2012

O
reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba
din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si
biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru
frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g
de ciocolata simpla, tocata 140…
Read more »
30 March 2012

O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta
italiana, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si nu in ultimul
rand sanatos. Ingrediente: 8 medium lamb loin chops 2 medium red
onions, sliced 75 ml olive oil 4 medium garlic cloves 150 g pitted
olives 400 g chopped tomatoes 200 ml…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti
marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti
marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g
cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi,
mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua,
lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1
catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii
cherry 150 g sunca de Praga feliata 1…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci,
ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g
slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb
sec 4 linguri…
Read more »
29 March 2012

O
reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte
gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g
flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of
thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves
1…
Read more »
29 March 2012

Sase
retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel O reteta de file
de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar,
coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata.
Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper
negru macinat 2…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua,
maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg
piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4
lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8
lingurita sare 2 cani pesmet Mod…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar,
dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta.
Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene
galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de
mac mentă proaspătă…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa.
Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa Mod de
preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb
intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o
cratita mare se pun coaja, pulpa…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca,
unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca
macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita
praf de scortisoara pentru…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si
branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit
500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g
branza gruyere (optional) Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri,
smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri
smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2
morcovi mijlocii 150 g ciuperci…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita,
pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi
de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata
cuburi (100 ml vin rosu sec)…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata,
ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt.
Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata
solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de
usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana,
suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g
caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc
de lamaie 50 g nucsoara de cedru Mod de preparare: Perele si merele se
curata…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui,
vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt,
ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir
de ceapa verde…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si
piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml
otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe
lung, nu se descojesc şi…
Read more »
29 March 2012

O
reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina,
oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g
maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste
file 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele…
Read more »
29 March 2012

O
reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale
si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl
suc de portocale sampanie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele
cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi
completam cu sampanie.
Read more »
29 March 2012

O
reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de
miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa
de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1
punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati
mari 1…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare,
smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru,
dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper.
Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4
gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…
Read more »
29 March 2012

Gazpacho
este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii.
Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa
apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei.
Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii
preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline,
oţet şi apă.…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi,
mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi
1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă
piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Se…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu,
boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati
felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2
linguri ulei sare si piper 2…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt,
cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua
400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire
(felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval Mod de
preparare: Pui…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute,
coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa
rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte
si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul
de la 3 lamai verzi un…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati,
cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g
paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la
fiert şi, când clocoteşte, adaugi…
Read more »
29 March 2012

O
reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt,
cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui,
condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata
verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1
pulpa de pui 2 aripi…