Rulada
de caise din: oua, sare, zahar, extract de vanilie, faina, praf de
copt, migdale, fulgi de migdale, frisca, caise, iaurt, zahar, lichior de
caise, zahar pudra. Ingrediente: blat: 3 oua 1 praf sare 100 g zahar 1
lingurita extract de vanilie 55 g faina…
2 November 2013

Pangasius
cu spanac si sos din: file de pangasius, spanac verde, lamaie, fulgi de
chilli, boia dulce, smantana, hrean, otet, lapte, ulei de masline, unt,
ceapa, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 800 g
spanac verde o lamaie 5 g fulgi de chilli 5 g boia dulce doua
galbenusuri 100 ml smantana o…
Read more »
2 November 2013

Pizza
cu dovlecei si măsline din: faina, malai, drojdie, zahar tos, apa,
pasta de tomate, rosii cherry, dovlecel, masline, ardei capia, branza
telemea, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g faina
100 g malai 25 g drojdie o lingurita cu zahar tos 325 ml apa pasta de
tomate 200 g rosii cherry un…
Read more »
2 November 2013

Paste
cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan din: carnati, carne
de pui, boia de ardei, ceapa, rosii, oregano, cimbru, fulgi de ardei
rosu, miere, lapte, sare, piper, paste, ulei de masline, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: Carnea de la 2 carnati 500 g carne tocata de
pui 1 lingurita boia de ardei…
Read more »
2 November 2013

Verzişoare
de Bruxelles cu sos de cimbru din: varza de bruxelles, lapte de soia,
faina, ulei, tofu, cimbru, boia dulce, boia iute. Ingrediente: 400 g
verzisoare de bruxelles proaspete sau congelate 350 ml lapte de soia 50 g
faina 30 ml ulei 100 g tofu sau telemea mai tare 1 lingurita cimbru
uscat maruntit 1…
Read more »
2 November 2013

Dulceata
de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix,
scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir
proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare: Se stoarce sucul de la lămâi. Se spală perele, se
decojesc, se taie sferturi şi…
Read more »
2 November 2013

Macaroane
cu nuci din: macaroane, usturoi, cascaval, nuci, ulei, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 6 catei de usturoi 200 g
cascaval ras 200 g nuci 2 linguri ulei cateva fire de patrunjel tocat
sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele şi le pui la fiert în
apă clocotită cu sare. Le ţii…
Read more »
2 November 2013

Negresă
cu cocos din: apa, faina, zahar, tos, ulei, oua, cacao, miez de nuca,
nuca de cocos, esenta de rom, praf de copt, cirese confiate, mere, sare,
frisca. Inrgediente: 300 ml apa 400 g faina 150 g zahar tos 150 ml ulei
4 oua 50 g cacao 100 g miez de nuca 100 g nuca…
Read more »
2 November 2013

Frigărui
pe pat de ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii,
usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente:
pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline
sare piper cimbru pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel…
Read more »
2 November 2013

Pere
cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar,
merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi
şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de
mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de
pasăre Ingrediente: 5 pere jambon 2 lamai…
Read more »
2 November 2013

Supa
de mazare cu legume din: ulei de masline, ceapa, dafin, usturoi,
busuioc, oregano, piper, patrunjel, mazare, apa, supa de pui, morcovi,
telina, cartofi, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 3 frunze de dafin 8 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita
busuioc 1 lingurita oregano 1 lingurita piper negru 1…
Read more »
2 November 2013

Pachetele
umplute cu ciuperci din: ceapa verde, ulei de susan, usturoi, ciuperci,
coriandru, ghimbir, seminte de susan negru, foi de aluat de orez, ulei
de susan, sos de soia, sos de peste. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingura
ulei de susan 3 catei de usturoi 150 g ciuperci pleurotus coriandru
macinat 1 praf ghimbir macinat…
Read more »
2 November 2013

Sufleu
de gulii din: gulii, smantana, oua, pesmet, unt, faina, sare, piper,
cascaval, bulion. Ingrediente: 500 g gulii 2 pahare smantana 7 oua 1
lingura pesmet pentru sos: 1 lingura unt 2 linguri faina sare piper 1
lingura cascaval ras 3 linguri bulion Mod de preparare: Faci un piure
din gulii şi îl…
Read more »
2 November 2013

Gutui
cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara. Ingrediente:
3 gutui 150 ml vin rosu, dulce 100 g zahar 1 lingurita de scortisoara
1/2 baton de scortisoara, optional Mod de preparare: Speli
gutuile, le cureţi de oajă, le tai jumătăţi, apoi le cureţi cotorul şi
căsuţa cu seminţe şi le…
Read more »
2 November 2013

Chifteluţe
de peşte cu otet din: file de cod, ulei de susan, otet aceto balsamico,
usturoi, rondele de ceapa verde, seminte de susan, oua, ulei.
Ingrediente: 600 g file de cod fara piele 1 lingura ulei de susan 1
lingura otet aceto balsamico 1 catel de usturoi pisat 4 linguri rondele
de ceapa verde 2…
Read more »
2 November 2013

Gutui
umplute cu miez de nuca si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca,
fistic, miere, unt, scortisoara, frunze de menta, rom. Ingrediente: 4
gutui de marime potrivita 100 g stafide 100 g miez de nuca 50 g fistic
50 g miere sau zahar 50 g unt topit 1 praf de scortisoara 1 frunza de…
Read more »
2 November 2013

Melcişori
cu sos de salvie din: paste, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa,
morcov, suc de rosii, zahar, busuioc, frunze de salvie, sare, vin alb,
frunze de telina. Ingrediente: 300 g paste in forma de melcisori 1-2
linguri ulei de masline 1 lingura unt 6 catei de usturoi 1 ceapa 1
morcov mic 50-60 ml…
Read more »
2 November 2013

Zacuscă
de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii,
morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina
potrivite 4 mere 4 pere 1 l suc de rosii mai gros 500 g morcovi 350 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi cureţi de
cotoare şi seminţe…
Read more »
2 November 2013

Tartă
picantă cu dovleac din: faina, sare, ou, unt, pulpa de dovleac, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: blat: 200 g faina sare 1 ou 140 g unt topping: 400 g pulpa
de dovleac 2 ardei iuti rosii 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de
masline 150…
Read more »
2 November 2013

Chiftelute
de porc pe pat de spaghete cu parmezan din: carne de porc, patrunjel,
oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline,
sare, piper, ulei, spaghete. Ingrediente : 2kg carne tocata de porc
2/3 ceasca patrunjel 2 oua 1 ceasca parmezan 1/2 cana pesmet 3 catei de
usturoi tocat 1 lingurita…
Read more »
2 November 2013

Jeleu
de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de
lamaie, otet de mere, zahar tos, suc. Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare
30 g frunze de salvie cu coditele lor zeama de la 1 lamaie 5 linuri
otet de mere 450 g zahar tos 600 ml suc Mod de preparare: Toacă…
Read more »
2 November 2013

Cartofi
cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in
otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 800 g cartofi 200 g castraveti in saramura 200 g gogosari
in otet 2 cepe 1 lingura unt 1 lingura faina 400 ml supa de legume 200 g
smantana sare piper…
Read more »
2 November 2013

Tarta
cu branza si masline din: faina, sare, unt, cascaval, telemea, ardei
gras, smantana, fasole pastai, oua, sare, piper, oregano. Ingrediente:
225 g faina un praf de sare 110 g unt faina pentru forma pentru
umplutura: 220 g cascaval 150 g telemea 100 g ardei rgas rosu 40 g
masline negre 200 ml smantana…
Read more »
2 November 2013

Friptura
de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar,
sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa,
usturoi, pulpa de dovleac, unt, linte, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1
kg friptura de vita 2 linguri mustar sare piper 2 linguri ulei 300 g
zarzavat de supa (radacinoase) 1…
Read more »
2 November 2013

Ruladă
delicioasa de curcan din: carne de curcan, cascaval afumat, ceapa
verde, muschi de porc afumat, fulgi de porumb, lapte dulce, ciuperci,
faina, praz, sare, piper, ulei, patrunjel, marar. Ingrediente: 600 g
carne de curcan 200 g cascaval afumat o legatura ceapa verde 300 g
muschi de porc afumat 100 g fulgi de porumb 300…
Read more »
1 November 2013

Cartofi
fierti cu legume din: cartofi, ulei de masline, sare, legume.
Ingrediente: 1-8 cartofi ulei de masline sare legume fierte, dupa
preferinta Mod de preparare: Pregatiti cartofii. Rupeti folie de
aluminiu pentru fiecare cartof. Intepati cartofi peste tot cu o
furculita. Frecati cu 1/2 lingurita de ulei de masline si presarati
sare.…
Read more »
1 November 2013

Ierburi
de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante
deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă
lipsească din casă! În lunile de iarnă, lupta pentru păstrarea
sănătăţii este mai aprigă decât în orice alt anotimp. Viruşii,
bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la
echilibrul organismului nostru, asaltul…
Read more »
1 November 2013

Producator:
Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de
alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip
flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere
Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare dintre acestea
producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii.
DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte…
Read more »
1 November 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu
usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »
1 November 2013

Este
o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi
domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în
nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar pe de altă parte, că are o
rezistenţă cu totul ieşită din comun, asemeni buruienilor. Chiar acum,
când natura pare îngheţată sub stratul…
Read more »
1 November 2013

Producator:
Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie
de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de
tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt,
care merita vizitata mai cu seama pentru enormul siloz cu turn, înalt
de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone…
Read more »
1 November 2013

In
anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului
bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea
depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau
cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la
stres. Numai bautorii moderati…
Read more »
1 November 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveţi muraţi cu
sos de soia Castraveţi muraţi cu sos de soia…
Read more »
1 November 2013

Edemele
sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite
organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului. Dacă
inima are probleme, iniţial se umflă picioarele, apoi edemul începe să
urce. Dacă sunt afectaţi rinichii, edemul apare pe faţă, apoi se
extinde pe tot corpul. Patologiile ficatului provoacă ascită, când
lichidul se adună în…
Read more »
1 November 2013

Accidentele
vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei
obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga
creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi
temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune
poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul
leziunilor este destul…
Read more »
1 November 2013

Producator:
EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock
Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar
recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de
la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica,
„Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua…
Read more »
1 November 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Pachetele
cu vinete Pachetele cu vinete din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de
masline, sare, piper,…
Read more »
1 November 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu cremă de şofran Pere cu cremă de
şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai,
fructe confiate, nuca de cocos, ulei…
Read more »
1 November 2013

Acţiune
terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai
puternice ierburi detoxifiante. Datorită principiilor amare, tonifică
ficatul obosit, stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor.
Prin aceste calităţi, are un rol esenţial în eliminarea toxinelor. Este
indicată în toate afecţiunile în care există dereglări glandulare.
Creşte diureza, măreşte secreţia glandulară şi normalizează
circulaţia…
Read more »
1 November 2013

In
vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera
de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la
dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale
asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem
mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile
obiceiurilor alimentare…
Read more »
1 November 2013

In
secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al
peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30
de distilerii (în afara de cele 200 ilegale), în care se produceau
bauturi spirtoase cu caracteristici unice. Acest lucm a facut ca
oraselul sa devina o adevarata „capitala” a whisky-ului.…
Read more »
1 November 2013

Primele
semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o
stare de astenie, de oboseală persistentă, apoi sistemul imunitar nu
mai funcţionează cum trebuie şi apar răcelile frecvente, dar putem
descoperi şi sensibilităţi alergice, pe care nu ştiam să le avem. Şi
nici nu e de mirare, câtă vreme vitamina C organică,…
Read more »
1 November 2013

Inghetata
delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat,
zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120
ml de lapte 2 linguri de lapte condensat zahar vanilat Mod de
preparare: Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul
vanilat. Se topeste restul de zahar.…
Read more »
1 November 2013

Dovleci
umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in
coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru,
supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei
mici hokkaido (a 500 g) sare 300 g cartofi fierti in coaja 1 fir praz 50
g rosii uscate, conservate in ulei 500 g…
Read more »
1 November 2013

Peşte
cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia,
rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei
iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin alb sec, seminte de susan.
Ingrediente: 4 trunchiuri de peste 200 g salata rucola doi ardei capia
200 g rosii cherry 50 g seminte de…
Read more »
1 November 2013

Ciuperci
cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii
cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon
mari 100 g parmezan sau cascaval 250 g rosii cherry 150 ml sos pesto din
comert 2 ardei capia 120 g malai grisat…
Read more »
1 November 2013

Zacuscă
cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2
kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de
rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de dafin…
Read more »
1 November 2013

Pasta
de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de
parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan,
patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de
seminte) 1 ceapa 100 g sunca de Parma 2 linguri margarina 150 ml supa
sare piper 600 g paste proaspete (taitei…
Read more »
1 November 2013

Highlands-urile
Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc
distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea
produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba din
Highlands, asemanatoare, din anumite puncte de vedere, cu alte bauturi
distilate din Insule. Aceste tipuri de whisky au caracteristici
organoleptice foarte complexe si adeseori…
Read more »
1 November 2013

Barbatii
care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti —
au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un
surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi
reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate
impresionante în faza I a metodei Montignac,…
Read more »
1 November 2013

Mille-feuille
cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua,
amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac,
gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt. Ingrediente: un pachet foi de
placinta 4 pere 500 ml lapte 100 g zahar tos 3 oua 50 g amidon
alimentar zahar vanilinat sare 100…
Read more »
1 November 2013

Peşte
pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa
minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei,
sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg sport proaspat 2
oua 1 ceasca iaurt 1 ceasca lapte 1 ceapa apa minerala cimbru sare piper
1/2 legatura patrunjel faina 200 ml ulei pentru…
Read more »
1 November 2013

Găluşte
cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare,
piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac
(decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina sare piper
nucsoara rasa 300 g spanac tanar curatat 100 g unt 80 g parmezan ras
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C.…
Read more »
1 November 2013

Chiftelute
de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de
porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de
masline, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg
carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza
rasa…
Read more »
1 November 2013

Pachetele
cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos,
oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g faina 10 g drojdie
uscata 50 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 3 oua 150 g unt 3 mere
o portocala…
Read more »
1 November 2013

Muschi
afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei,
dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean,
sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat piper 2 linguri ulei 600 g
dovleac 200 g ceapa frantuzeasca 2-3 frunze de dafin 200 ml suc de mere
200 ml supa verdeata proaspata…
Read more »
1 November 2013

Chutney
picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango,
ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1
lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango,
curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe…
Read more »
1 November 2013

Chiftelute
in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru
carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde,
oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii,
sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu. Ingrediente:
700 g carne tocata de porc 300 g carne tocata pentru carnati…
Read more »
1 November 2013

Sos
de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare,
piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu
sec 30 g unt sare Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute,
ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă.…
Read more »
1 November 2013

Supa
de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac,
ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac,
smantana fermentata, sare, piper de cayenne, nucsoara, smantana dulce.
Ingrediente: 200 g cartofi albi 400 g pulpa de dovleac (decojita si
curatata de seminte) 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
1 November 2013
Sandwich-uri
de pui cu sos de rosii si parmezan din: ulei de masline, carne de pui,
cimbru, oregano, sos de rosii, mozzarella, bagheta, patrunjel, pesmet,
unt, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4
felii de carne de pui 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita oregano uscat
1 borcan sos de rosii…
Read more »
1 November 2013

Ruladă
de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa,
usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt,
praf, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1,2 kg carne de porc
cu sorici 200 g pulpa de porc doua cepe 3 catei de usturoi un morcov
dafin o telina un ardei…
Read more »
1 November 2013

Pachetele
cu carne si legume din: varza chinezeasca, gulie, ulei de orez, piept
de pui prajit, foi de aluat de orez, apa, sos de chili, sos de stridii,
sos de soia. Ingrediente: 6 funze de varza chinezeasca 1 gulie taiata
fasii 1 lingurita ulei de orez 200 g piept de pui prajit 12 foi rotunde…
Read more »
1 November 2013

Este
un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de
magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde
închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume.
Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el. Originar din America
Centrală, este cunoscut şi sub numele…
Read more »
1 November 2013

Fursecuri
fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt,
sare, miere, fistic. Ingrediente: 120 g unt 65 g zahar pudra 120 g
faina 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita cardamom 1/4 lingurita praf
de copt un praf sare pentru copt: o lingura miere o lingura fistic Mod
de preparare: Untul moale,…
Read more »
1 November 2013

Crap
cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate,
rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 4 crapi mai mici 150 g orez integral 400 g
amestec de ciuperci o lingura pasta de tomate 4 rosii 3 ardei capia o
ceapa rosie un ardei iute…
Read more »
1 November 2013

Morcovi
sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa
rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare,
piper, scortisoara. Ingrediente: 800 g morcovi baby 50 ml miere 5 g
cimbru uscat 50 ml ulei de masline doua cepe rosii 40 g unt 40 g faina
430 ml lapte dulce…
Read more »
1 November 2013

Ostropel
oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe d epui, sare, supa de pui, piper,
usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui sare 2 cani supa de pui,
de legume sau apa piper negru macinat 1 capatana mare de usturoi otet
Mod de preparare: Cureţi bine pulpele, le speli, le pârleşti şi le…
Read more »
1 November 2013

Fursecuri
crocante cu fistic din: faina, zahar, praf de copt, coaja de lamaie,
ulei, scortisoara, fistic, miere. Ingrediente: 250 g faina 125 g zahar
1/2 pliculet praf de copt 100 ml ulei coaja unei lamai o lingurita
scortisoara pentru servit: 100 g fistic macinat 2 linguri miere Mod de
preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »
1 November 2013

Sos
Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare,
menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui,
peste, friptura de miel sau porc. Ingrediente: 1 ardei iute mare 2
ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat
tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura de…
Read more »
1 November 2013

Fursecuri
însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de
copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar
pudra 75 g pudra de migdale 125 g unt 1/2 lingurita praf de copt pentru
sirop: 600 g zahar 300 ml apa sucul unei jumatati de lamaie pentru…
Read more »
1 November 2013

Pacheţele
dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de
orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g
amestec de fructe uscate (caise, prune, pere, mere) 8 foi de aluat de
orez rotunde apa calduta ulei sos: 5 linguri miere 1 lingura suc de
lamaie 1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
1 November 2013

Fursecuri
cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou,
lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g
unt 100 g zahar pudra 150 g curmale un ou 3 linguri lapte pentru decor:
100 g migdale Mod de preparare: Se amestecă făina, scorţişoara, untul,
zahărul şi curmalele mărunt tăiate. Cu…
Read more »
1 November 2013

Taitei
cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry,
smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingredinete: o punga taitei lati 100 g telemea de vaca pentru sos: 2
lingurite praf de curry 200 ml smantana de gatit un cub concetrat vita o
lingura cu suc de…
Read more »
1 November 2013

Macrou
cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de
rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou
100 ml ulei 100 ml otet 3 cepe mari 1 morcov 2 cani sos de rosii 500 ml
apa sare piper 2 foi de dafin 2 crengute de cimbru…
Read more »
31 October 2013

Chiftelute
la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne
de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi,
sare, fulgi de ardei rosu, pesmet. Ingrediente: ½ kg carnați tocati
(doar carnea) 1/2 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita ½
kg spanac tocat…
Read more »
31 October 2013

Bauturile
distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile
destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o
structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al
whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa
semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »