30 September 2013

Budinca
de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece,
lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750
g catofi 2 cepe verzi 50 g sunca afumata la rece 250 g lapte batut 150 g
smantana grasime pentru ungerea formei o legatura patrunjel frunze
piper negru macinat sare Mod de…
Read more »
30 September 2013

Supa
crema cu ciuperci de padure din: ceapa, lapte, bureti, ciuperci, ulei
vegetal, faina de grau, zeama de legume, cimbrisor, piper, sare.
Ingrediente: 2 cepe 200 ml lapte 250 g bureti galbeni 250 g ciuperci
albe 2 linguri ulei vegetal 30 g faina de grau 375 ml zeama de legume o
legatura cimbrisor proaspat piper…
Read more »
30 September 2013

Rata
cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de
padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de
soia, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de rata mai mare
un pachet aluat de foitaj 400 g fructe de padure congelate 100 g zahar
tos doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »
30 September 2013

Rulada
cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua,
crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt,
smantana dulce. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 4 linguri cu faina 2
oua pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 1 fiola
esenta de vanilie pentru glazura: 100 g…
Read more »
30 September 2013

Salata
de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin,
maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de
luna, castraveti, frunze de salata. Ingrediente: 200 g orez 1 ramura de
cimbru 4-6 frunze de rozmarin moluste si creveti 1 ceasca de maioneza
verdeata tocata 1 lingura cu sare 3 rosii…
Read more »
30 September 2013

Budincă
de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun,
zahar vanilat, smochine deshidratate. Ingrediente: 200 g quinoa
(nefiarta) 350 ml lapte de soia 2 lingurite zahar brun 1 plic zahar
vaniliat smochine deshidratate, pentru decor Mod de preparare: Pui
quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de…
Read more »
30 September 2013

Varza
calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa
buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu
ingrediente ieftine si la indemana oricui, Varza calita la cuptor cu
carnati de casa nu necesita atentie deosebita la preparare, dar
rezultatul final este gustos si satios. Ingrediente 1 varza…
Read more »
30 September 2013

Ardei
marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra,
branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet
balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g
măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe
de chimen piper roşu…
Read more »
30 September 2013

Friptura
de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii,
zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept) ulei
supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Spălaţi carnea,
uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu
miere şi puţină supă, apoi…
Read more »
30 September 2013

Crap
in sos de bere din: medalioane de crap, lamaie, bacon, morcovi, ceapa
rosie, telina, bere, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
medalioane de crap cu os 1 lamaie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapa
rosie mare 4 tulpini de telina 300 ml de bere foi de dafin sare piper
Mod…
Read more »
30 September 2013

Raţă
cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise
uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de
masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un piept de rata o para trei
prune uscate trei caise uscate trei linguri cu otet de mere 30 g unt o
lingura cu zahar…
Read more »
30 September 2013

Chec
cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, smantana, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, unt. Ingrediente:
140 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 50 ml smantana dulce 6
oua 1 fiola esenta de vanilie 70 g faina 180 g zahar 140 g unt Mod de
preparare:…
Read more »
30 September 2013

Crap
cu smantana din: crap, smantana, sare, ulei, suc de lamaie, patrunjel
verde. Ingrediente: 150 g crap 1 lingura cu smantana sare 1 lingurita cu
ulei 1/2 lingurita suc de lamaie patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi crapul, îl sărezi şi îl înăbuşi în ulei şi puţină apă până se
frăgezeşte, dar fără să…
Read more »
30 September 2013

Bors
de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii,
ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg
fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2
ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa
cu sare…
Read more »
30 September 2013

Zacusca
cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de
tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg
gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi
se…
Read more »
30 September 2013

Supa
de pui cu galuste de faina din: pui, morcovi, telina, pastarnac, ceapa,
nap, patrunjel, marar, sare, piper alb, oua, ulei, sare, apa minerala,
faina. Ingrediente: 1 pui taiat bucati 3 morcovi, curatati si taiati
bucati 3 tulpini de telina cu frunze, taiate bucati 2 bucati pastarnac,
curatat si taiat bucati 2 cepe, taiate…
Read more »
30 September 2013

Rata
cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte
dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita.
Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina
300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de
romzarin sare…
Read more »
30 September 2013

Muschiulet
umplut cu ficatei de pasare din: muschi de porc, sare, piper, mustar,
ficatei de pasare, ceapa, usturoi, unt, ou, mere, zeama de lamaie,
cimbru, rozmarin, patrunjel verde, pesmet, ulei, bere. Ingrediente: 1.6
kg muşchi de porc sare piper 1 lingura muştar 200 g ficăţei de pasăre 1
ceapă 2-3 căţei de usturoi 30 g…
Read more »
30 September 2013

Hribi
cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de
piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare. Ingrediente: 500 g g hribi
(mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru
2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare
Mod de preparare:…
Read more »
30 September 2013

Somon
cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac,
morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie,
salvie, vin, unt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de somon 400
g sparanghel 100 g seminte de mac doi morcovi o telina mica doi ardei
grasi o ceapa usturoi o lingurita cu…
Read more »
30 September 2013

Salata
de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide,
menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir,
frisca. Ingrediente: 500 g pepene rosu 100 g fistic 100 g migdale 50 g
stafide 4 fire de menta 500 ml lapte dulce 4 galbenusuri 100 g zahar tos
doua pliculete zahar vanilinat sare…
Read more »
29 September 2013

În
momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie.
Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi
cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de
vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva
remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala…
Read more »
29 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Dovlecei…
Read more »
29 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici,…
Read more »
29 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole,
ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »
29 September 2013

Un
bebeluş e mult mai vulnerabil la frig decât un adult, însă tocmai de
aceea natura l-a dotat cu un sistem special de producere a căldurii
necesare corpului. E vorba despre ţesutul adipos brun sau grăsimea brună
(BAT – brown adipose tissue), despre care până de curând se credea că,
pe măsură ce copilul înaintează…
Read more »
29 September 2013

Desert
rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra
de cacao, alune, nuci, migdale. Ingrediente: 300g ciocolata neagra
150ml smantana 25g unt pudra de cacao alune, nuci, migdale zdrobite
Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in
cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu…
Read more »
29 September 2013

Paste
tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei
capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline,
cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete
tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g
masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de…
Read more »
29 September 2013

Somon
in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de
foi, spanac, ou. Ingrediente: 500 g file de somon sare piper 350 g aluat
de foi 300 g spanac 1 ou Mod de preparare: Somonul se spală cu apă
rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit…
Read more »
29 September 2013

Din
portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai
pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios.
Portocale pentru ten curat Un fruct atat des intalnit te trage de
maneca din fructiera: portocala! Incearca o masca pe baza de
portocale folosind pulpa zdrobita a fructului, amestecata…
Read more »
29 September 2013

Sucurile
se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu
ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare.
Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala
pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata
cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in
sticle…
Read more »
29 September 2013

Varza
cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza, ceapa, gogosar,
ardei gras, cimbru, sare, piper, rosii, ulei, marar. Ingrediente: 500 g
carne de porc taiata cuburi, de marime potrivita 2 kg varza taiata
fideluta 1 ceapa tocata 1 gogosar taiat julien 1 ardei gras rosu, taiat
julien cimbru sare piper boabe…
Read more »
29 September 2013

Rondele
cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa,
stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de
floarea soarelui, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 260
ml lapte dulce 50 g unt 500 g cartofi 300 g sunca o ceapa alba 50 g
stafide 4 oua…
Read more »
29 September 2013

Ciuperci
cu ceapa si ardei gras din: ciuperci de padure, ceapa, ardei grasi,
otet de vin, apa, sare, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de
ienibahar, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: 1 kg ciuperci de pădure
proaspete (hribi, opintici) 4 cepe mici 2 ardei graşi roşii 250 ml oţet
de vin 500 ml apă…
Read more »
29 September 2013

Fidea
de orez cu ou si coriandru din: fidea de orez, zahar brun, suc de
limeta, sos de soia, ulei, praz, usturoi, oua, muguri de fasole,
coriandru, arahide prajite. Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 3
linguri de zahar brun 2 linguri suc proaspat de limeta 1/4 ceasca sos de
soia 2 lingurite ulei…
Read more »
29 September 2013

Pastrav
cu sos si legume din: pastravi, mazare, vinete, ciuperci, unt, lamai,
rosii uscate in ulei, patrunjel, pesmet, vin, ceapa, usturoi, cartof,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pastravi 400 g mazare doua vinete 400 g
ciuperci 250 g unt doua lamai 100 g rosii uscate in ulei o legatura de
patrunjel 4 linguri cu pesmet 200…
Read more »
29 September 2013

Mămăligă
cu mozzarella din: malai, apa, sare de mare, sos pesto, mozzarella,
ardei capia, rosii uscate in ulei, migdale, fistic, ceapa verde, usturoi
verde, piper. Ingrediente: 250 g malai 800 ml apa sare de mare 200 g
sos pesto 300 g mozzarella un ardei capia 100 g rosii uscate in ulei 100
ml miez de…
Read more »
29 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Rosii…
Read more »
29 September 2013

Chec
de castane cu seminte de pin din: faina de castane, apa, stafide,
seminte de pin, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 250 g faina de
castane 500-700 ml apa 75 g stafide 50 g seminte de pin 1 lingurita ulei
de masline 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Se cerne făina
într-un cas¬tron…
Read more »
29 September 2013

Desert
cu hrişcă şi miere din: hrisca, lapte, lapte de cocos, litchii, miere,
zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, apa de portocale, nuca de cocos,
sare. Ingrediente: 100 g hrisca 300 ml lapte 200 ml lapte de cocos doua
portocale o conserva de litchii 50 g miere zahar vanilinat 50 migdale
50 g miez de…
Read more »
29 September 2013

Ciorba
cu varza si smantana din: varza, ceapa, morcovi, marar, smantana,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 varza mare taiata fideluta 3 cepe
tocate 3 morcovi dati prin razatoare 1 legatura de marar tocat 100 ml
smantana 3 rosii decojite si tocate 1-2 linguri de ulei sare Mod de
preparare: Incingi uleiul şi căleşti legumele…
Read more »
29 September 2013

Ardei
iute in otet cu stafide din: ardei iute, stafide, apa, miere de albine,
otet, sare. Ingrediente: 800 g ardei iute 100 g stafide 250 ml apă 250
ml miere de albine 250 ml oţet sare Mod de preparare: Se spală ardeii
iuţi, apoi li se taie codiţele şi se pun într-un castron mai…
Read more »
29 September 2013

Pizza
cu bacon si măsline din: faina, sare, zahar tos, drojdie, ulei, apa,
rosii, bacon, ardei capia, masline, mozzarella, migdale, cimbru, piper,
ceapa rosie. Ingrediente: 680 g faina o lingurita cu sare o lingurita cu
zahar tos 15 g drojdie ulei 360 ml apa o conserva de rosii 400 g bacon
feliat un ardei capia…
Read more »
29 September 2013

Supa
de legume cu carne de vita din: unt, ceapa, morcovi, telina, cartofi,
mazare, carne de vita, supa de carne de vita, cimbru, sare.
Ingrediente: 2 linguri unt 2 cepe, cuburi 2 cani de morcovi, cuburi 4
cesti telina, cuburi 5 cesti de cartofi, cuburi 1 cana mazare 1 kg carne
de vita, taiata…
Read more »
29 September 2013

Paste
cu somon afumat si andive din: tagliatelle, somon afumat, salata
radichio, andive, ceapa, usturoi, vin, lamaie, unt, busuioc, fistic,
sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g somon afumat o salata
radichio 3 andive 4 catei de usturoi o ceapa alba 100 ml vin alb sec o
lamaie 250 g unt o lingurita cu…
Read more »
29 September 2013

Clatite
cu salata din: oua, praf de copt, iaurt, zahar tos, faina, varza rosie,
castravete, ardei capia, stafide, sos de soia, otet balsamic, sare,
piper, marar, ulei. Ingrediente: doua oua praf de copt 300 ml iaurt 5 g
zahar tos 300 g faina o varza rosie un castravete verde doi ardei capia
50 g stafide…
Read more »
29 September 2013

Gogosari
in otet cu usturoi si frunze de telina din: gogosari, usturoi, otet,
zahar, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de telina, sare.
Ingrediente: 1 kg gogoşari curăţaţi 6 căţei de usturoi 150 ml oţet de 9o
2 linguri zahăr 10-15 boabe de piper 2 lingurite boabe de muştar câteva
frunze de ţelină sare…
Read more »
29 September 2013

Paine
cu migdale din: faina, zahar tos, drojdie, ulei de masline, lapte
dulce, migdale, miere, esenta de lamaie, sare, zahar vanilinat,
portocala, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 g faina 50 g zahar tos 25 g
drojdie 50 ml ulei de masline 200 g fructe uscate 300 ml lapte dulce
100 g migdale 50 ml miere…
Read more »
29 September 2013

Ficăţei
cu bacon şi sos din: ficatei de pui, bacon, ardei grasi, ardei capia,
rosii, arpagic, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei iute, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, cimbru. Ingrediente: 500 g ficatei de
pui 400 g bacon feliat doi ardei grasi doi ardei capia 500 g rosii 100 g
arpagic o ceapa alba…
Read more »
29 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
de prune cu scortisoara Compot de prune cu scortisoara…
Read more »
29 September 2013

Ardei
capia umpluti cu varza si ardei iute din: varza, sare, zahar, chimen,
ardei capia, frunze de dafin, ardei iute, apa, otet, zahar, sare, piper
boabe. Ingrediente: 1 varză mică sau 1/2 varză mare 2 linguri sare 2
lingurite zahăr 1 lingurita chimen 6-8 ardei capia 2-3 frunze de dafin
1-2 ardei iuţi 0.5 litri…
Read more »
29 September 2013

Bors
de crap cu cartofi si suc de rosii din: crap, otet, cartofi, ceapa,
ardei iute, ardei capia, bors, suc de rosii, marar, leustean, ulei de
floarea soarelui, piper, sare. Ingrediente: 800 g crap 1 lingura oțet
sau zeama de la o lămâie 3 cartofi 2 cepe 1 ardei iute 1 ardei capia 500
ml…
Read more »
29 September 2013

Vitel
la tigaie cu legume din: muschi de vitel, ghimbir, sos de soia, vin
dulce, morcovi, broccoli, ceapa, usturoi, ulei, mazare, sare.
Ingrediente: 4 felii muschi de vitel o bucatica de ghimbir (3 cm) 1
lingura sos de soia 50 ml vin dulce 2 morcovi 250 g broccoli 1 ceapa 2
catei de usturoi 1…
Read more »
29 September 2013

Supa
de pui cu orez din: pui, morcov, ceapa, telina, patrunjel, sare, apa
rece, oua, suc de lamaie, orez, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de
gatit, taiat bucati 1 morcov, taiat bucati 1 ceapa, taiata bucati 2
tulpini de telina, taiate bucati ½ legatura patrunjel 2 lingurite de
sare 12 cani de apa rece…
Read more »
29 September 2013

Placinta
rapida cu varza murata din: ulei, apa minerala, praf de copt, sare,
faina, varza murata, ceapa, bulion, ulei, frunza de dafin, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1
praf de copt sare faina cat cuprinde pentru umplutura: 1 varza murata
taiata fideluta 2 cepe tocate 3 linguri bulion 2-3…
Read more »
29 September 2013

Sunca
cu mascarpone din: mascarpone, prosciutto crudo, capere, pepene galben,
sare, piper, rucola, capere, pepene galben. Ingrediente: 250 g
mascarpone 12 felii de prosciutto crudo 4 linguri capere 100 g pulpa de
pepene galben sare piper pentru decor: rucola capere feliute de pepene
galben Mod de preparare: Pentru rulouri, toci capere si tai cubulete…
Read more »
29 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
vinete cu boia Zacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi,
ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei
4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia…
Read more »
29 September 2013

Supa
crema de legume cu smantana din: ulei, ceapa, telina verde, praz,
usturoi, cartofi dulci, supa de legume, nucsoara, sare, piper, suc de
lamaie, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 60 ml ulei 2 cepe 2 fire
telina verde 1 fir de praz 2 catei de usturoi 1 kg cartofi dulci 800 ml
supa de legume 1…
Read more »
29 September 2013

Praz
cu ghimbir si ardei iute din: praz, ghimbir, boabe de piper, boabe de
mustar, foid ed afin, ardei iute, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg praz 250 g ghimbir boabe de piper boabe de muştar 4
foi dafin 2 ardei iuţi roşii 500 ml oţet 500 ml apă 50 g zahăr 1…
Read more »
28 September 2013

Aţi
încercat nenumărate diete până acum, dar tot n-aţi reuşit să slăbiţi?
Poate nu aţi respectat ca la carte regulile impuse, nu aţi făcut deloc
mişcare sau poate aţi avut ghinionul să optaţi pentru un regim
nepotrivit. Conform Daily Mail, experţii din cadrul Asociaţiei
Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au realizat un top al celor…
Read more »
28 September 2013

Plantele
aromate sunt delicioase, dar şi preţioase pentru sănătate. „Micul
dragon”, cum este numit tarhonul în limba latină, pentru că ajută la
tratarea muşcăturilor veninoase de şarpe, reglează şi stimulează funcţia
gastrică, ajută la asimilarea substanţelor nutritive şi este totodată o
plantă-minune în cazul balonărilor, constipaţiei sau al insomniilor.
Folosit de greci la tratarea durerilor…
Read more »
28 September 2013

Un
condiment picant şi un ingredient excelent pentru o limonadă savuroasă,
ghimbirul e recunoscut de asiatici din timpuri străvechi, pentru
efectele sale medicale extraordinare. Acest produs e ideal în caz de
febră, are efect puternic analgezic, consumat cu regularitate distruge
paraziţii intestinali şi… are efect de Viagra. În plus, dacă e consumat
cu regularitate va…
Read more »
28 September 2013

Dacă
atunci când vă gândiţi la fructe o faceţi doar în scop alimentar, iată
că a sosit timpul să deveniţi inventive şi să păstraţi câteva fructe şi
pentru tenul dumneavoastră. Veţi afla că strugurii, lămâile, merele,
portocalele, bananele, dar şi uleiul de măsline nu vă vitaminizează doar
dacă le mâncaţi, ci şi dacă le adăugaţi…
Read more »
28 September 2013

Tartine
cu legume şi peşte din: vanata, dovlecel, ceapa verde, usturoi verde,
fileuri de peste, sos de soia, ulei de masline, lamaie, rosii cherry,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: o vanata un dovlecel o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde 500 g fileuri de peste sos de soia
150 ml ulei de masline o…
Read more »
28 September 2013

Dovlecei
umpluti cu carne de vitel si ciuperci din: ardei iute, ceapa verde,
mere, carne tocata de vitel, dovlecei, ciuperci, ulei, busuioc, sare,
piper. Ingrediente: 1 ardei iute 2 cepe verzi 2 mere 300 g carne tocata
de vitel 4 dovlecei 200 g ciuperci Champignon 1 linguri ulei 2 fire
busuioc proaspat sare piper …
Read more »
28 September 2013

Supa
cu broccoli si ciuperci din: ciuperci, broccoli, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, telina, ardei gras, paste, ulei, busuioc, sare,
piper, lamaie, smantana, iaurt, crutoane cu usturoi. Ingrediente: 500 g
ciuperci pleurotus 500 g broccoli doua cepe un morcov o radacina de
patrunjel o telina mica doi ardei grasi 250 g paste 100 ml ulei…
Read more »
28 September 2013

Blinii
cu sos de fructe din: faina, praf de copt, lapte de soia, ou, curmale,
gutui, ananas, scortisoara, vin, zahar tos, sare, lamaie, ulei, menta,
frisca. Ingrediente: 250 g faina o lingura cu praf de copt 250 ml lapte
de soia un ou 8 curmale doua gutui o conserva de ananas o lingurita cu
scortisoara…
Read more »
28 September 2013

Gem
de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg
macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori 1 kg zahar
1/2 lingurita cuisoare macinate Mod de preparare: Se acoperă măceşele
cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se
înmoaie. Apoi…
Read more »
27 September 2013

Prajitura
cu banane si nuci din: unt, zahar, oua, banane, lapte, vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, sare, nuci, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1/2
ceasca unt nesarat 1 cana de zahar 2 oua 3 banane 1/4 cana de lapte 1
lingurita vanilie 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2
lingurita sare 1/2…
Read more »
27 September 2013

Rosii
murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare,
zahar, boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg rosii sau gogonele 350 g
ceapa 4 catei de usturoi 4 fire de tarhon 500 ml vin alb 500 ml otet 2
lingurite sare 1 lingurita zahar 1 lingura boabe de piper negru Mod
de…
Read more »
27 September 2013

Usturoi
marinat cu mirodenii din: usturoi, otet, zahar, sare, foi de dafin,
boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, ienibahar,
cimbru, rozmarin, tarhon, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g
usturoi proaspat 500 ml otet 50 g zahar 1 lingurita de sare 2 foi de
dafin 2 lingurite boabe de coriandru 2…
Read more »
27 September 2013

Rulada
de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, ceapa, ulei, oregano, piper,
boia, sare, apa, vin. Ingrediente: 3 bucati de piept de pui fara os 1
ardei rosu 1 ardei gralben 1 ceapa mare ulei oregano piper boia sare 150
ml apa 75 ml vin alb sec Mod de preparare: Speli carnea…
Read more »
27 September 2013

Vită
cu legume şi sos din: carne de vita, fasole verde, mazare, arpagic,
ciuperci, cartofi, ceapa, usturoi verde, faina, lapte dulce, vin rosu,
frunza de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g carne de vita 400
g fasole vrde 300 g mazare 100 g arpagic 300 g ciuperci 4 cartofi doua
cepe doua fire de…
Read more »
27 September 2013

Cuiburi
de verdeaţă cu ouă din: cartofi, broccoli, lapte dulce, oua, unt,
salata rucola, lamaie, rosii, busuioc verde, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 4 cartofi 300 g broccoli 200 ml lapte dulce 4 oua 70
g unt 200 g salata rucola o lamaie 4 rosii o lingura cu busuioc verde
tocat 50 ml ulei…
Read more »
27 September 2013

Muraturi
asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida,
castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de
mustar, boabe de coriandru. Ingrediente: circa 1 kg legume asortate, de
dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli,
conopida, castarveciori si ardei gras) 30 g sare 125 g zahar 350 ml otet
cu verdeata 1/2 legatura marar…
Read more »
27 September 2013

Piscoturi
cu capsune din: faina, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte,
albusuri, ciocolata neagra, frisca, migdale, capsune, sare. Ingrediente:
150g faina 220 g unt 80 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 25
ml lapte dulce doua albusuri 350 g ciocolata neagra 300 ml frisca 100 g
migdale 400 g capsune un sfert de lingurita…
Read more »
27 September 2013

Supa
de creveti thailandeza din: supa de pasare, ardei iute, radacina de
ghimbir, cuisoare, usturoi, ciuperci, unt, creveti, sare, coriandru,
lemongrass, suc de limete, muguri de bambus, ceapa verde, taitei de
orez. Ingrediente: 750 ml supa de pasare 1-4 ardei iuti 1 bucata
radacina de ghimbir de circa 5 cm lungime 2-4 cuisoare usturoi 6…
Read more »
27 September 2013

Salata
de rosii cu oua din: oua, rosii, sos de soia, mustar, patrunjel, miez
de nuca, migdale, castraveti murati, masline verzi, pudra de curry,
paine prajita. Ingrediente: 4 oua 4 rosii o lingura cu sos de soia o
lingura cu mustar o legatura de patrunjel 100 g miez de nuca 100 g
migdale doi castraveti…
Read more »
27 September 2013

Desert
Flamingo din: faina de grau, amidon din cartofi, lapte, cascaval, unt,
suc de sfecla, piper, sare. Ingrediente: o lingurita faina de grau o
lingurita amidon din cartofi 1,5 din pahar lapte 150 g cascaval ras 200 g
unt cateva pitauri suc de sfecla piper negru macinat sare Mod de
preparare: Se amesteca amidonul…
Read more »
27 September 2013

Mic
dejun delicios cu cartofi si oua ochiuri din: cartofi, ulei, oua, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 linguri de ulei 2 oua
sare si piper, dupa gust patrunjel proaspat tocat, pentru garnitura
Mod de preparare: Curatati cartofii si taiati cuburi. Adaugati intr-o
oala si fierbeti 3 minute, scurgeti bine.…
Read more »
27 September 2013

Hribi
in otet cu foi de dafin si usturoi din: ciuperci de padure, usturoi,
ulei de masline, otet de vin, apa, cuisoare, piper alb, foaie de dafin,
sare, ulei de masline. Ingrediente: 400 g ciuperci de pădure (gălbiori,
hribi, ghebe) 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml oţet
de vin de…
Read more »
27 September 2013

Blinii
cu sos iute si oua de prepelita din: iaurt, faina, oua, praf de copt,
oua de prepelita, ardei iute, ardei capia, amidon, vin, miere, rosii
cherry, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 375 ml iaurt
375 g faina 3 oua de gaina un pliculet praf de copt 8 oua de prepelita
un ardei…
Read more »
27 September 2013

Midii
in ulei cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence,
sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g midii 100 g rosii uscate
conservate in ulei 1 lingura amestec de ierburi de Provence sare piper 1
lamaie 200 ml ulei Mod de preparare: Se curăţă midiile, se freacă cu
peria şi se…
Read more »
27 September 2013

Pâine
cu cartofi si seminţe de dovleac din: faina, cartof, ulei, seminte de
dovleac, sare, seminte de chimen, drojdie, apa. Ingrediente: 650 g faina
1 cartof mare fiert 2 linguri ulei 6 linguri seminte de dovleac sare
seminte de chimen 1 cubulet drojdie 300 ml apa calduta Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în puţină…
Read more »
27 September 2013

Pasta
picanta cu usturoi din: ardei iute, usturoi, ketchup, otet, sare.
Ingrediente: 400 g ardei iuţi 6 căţei de usturoi 15 ml ketchup dulce 2
linguri oţet 1 lingurita sare Mod de preparare: Se spală ardeii şi
se curăţă de cotor. Se taie în bucăţete mici, se pun într-o oală, se
amestecă bine…
Read more »
27 September 2013

Svaiter
pane cu sparanghel din: svaiter, sparanghel, usturoi, cartofi, ulei de
masline, otet de mere, ou, pesmet, boia dulce, sare, piper, ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati svaiter 500 g sparanghel o
capatana de usturoi 3 cartofi 250 ml ulei de masline 100 ml otet de mere
un ou 100 g pesmet o lingurita…
Read more »
27 September 2013

Chiftelute
de porc cu vita din: ceapa rosie, branza, nuci de pin, rosii uscate,
sos worcestershire, fulgi de ardei rosu, usturoi, oua, carne de vita,
carne de porc, pesmet, patrunjel, oregano. Ingrediente: ½ ceapa rosie,
tocata marunt ½ ceasca branza rasa 3 linguri nuci de pin prajite 3
linguri de rosii uscate, tocate 1…
Read more »
27 September 2013

Păstrăv
cu spanac şi mămăligă din: pastravi, spanac, apa, malai, cascaval, sos
de soia, lamai, usturoi, sare, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: 4
pastravi 500 g spanac un litru apa 300 g malai 300 g cascaval doua
lingura sos de soia doua lamai 4 catei de usturoi o lingura cu sare mare
ulei de floarea soarelui…
Read more »
27 September 2013

Paste
cu legume şi măsline din: paste, dovlecei, ardei capia, usturoi,
masline verzi, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 300 g paste doi dovlecei doi ardei capia 3
catei de usturoi 200 g masline verzi umplute 200 g frunze de spanac o
conserva de rosii o ceapa un ardei…
Read more »
27 September 2013

Budinca
de cartofi cu oregano si cascaval din: cartofi, ceapa, oua, smantana,
cascaval, usturoi, sare, piper, chimen, oregano, patrunjel. Ingrediente:
450 g cartofi 2 cepe 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval 4 catei de
usturoi sare piper chimen macinat oregano 1 legatura patrunjel Mod de
preparare: Cureti cartofii si ceapa, apoi ii…
Read more »
27 September 2013

Legume
murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei,
apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari
4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de
piper alb 10 lingurite zahăr 30 g…
Read more »
27 September 2013

Piept
de curcan cu cuscus aromat din: piept de curcan, ulei, sare, piper,
oregano, cuscus, suc de lamaie, rosii cherry, castraveti, curcuma, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei iute, lamaie. Ingrediente: 500 g piept de
curcan dezosat ulei sare piper zdrobit grosier oregano pentru
garnitura: 250 g cuscus 3 linguri suc de lamaie 380 g rosii…
Read more »
27 September 2013

Midii
cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute,
usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper. Ingrediente: 800 g midii 2
cepe 4 linguri ulei 170 ml vin alb 150 g ciuperci Champignon 2 ardei
iuti tocati 2 catei de usturoi 4 fire patrunjel 500 g paste scoici sare
piper Mod…
Read more »
27 September 2013

File
de ton cu dovlecei din: ton, suc de lamaie, sare, piper, rosie, ulei de
masline, nucsoara, usturoi, busuioc. Ingrediente: 4 felii de ton 2
linguri suc de lamaie sare piper 1 rosie 40 g dovlecei 4 linguri ulei de
masline nucsoara rasa 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc Mod de
preparare: Feliile…
Read more »
27 September 2013

Pâine
dulce cu fructe uscate din: faina, drojdie, arpacas, lapte dulce, unt,
zahar pudra, ou, rom, esenta de lamaie, caise uscate, stafide, sare,
zahar vanilinat, migdale, fistic. Ingrediente: 625 g faina 25 g drojdie
100 g arpacas 225 ml lapte dulce 50 g unt 100 g zahar pudra un ou 50 g
rom o lingura…
Read more »
27 September 2013

Mix
de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida,
masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. 1/2 kg morcovi,
curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii,
taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi,
taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 ceasca de…
Read more »
27 September 2013

Rosii
murate cu busuioc din: rosii cherry, piper, busuioc, otet de vin, sare,
zahar. Ingrediente: 500 g roşii cherry 1 plic piper 1 legatura busuioc
proaspăt 200 ml oţet de vin 2 pliculete sare 40 g zahăr Mod de
preparare: Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de
apă.…
Read more »
27 September 2013

Ficat
cu sos si dovlecei din: ficat de vitel, dovlecei, ceapa rosie, sos de
soia, stafide, vin, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
coriandru, legume de sezon, paine prajita. Ingrediente: 600 g ficat de
vitel doi dovlecei doua cepe rosii doua linguri cu sos de soia 50 g
stafide 500 ml vin alb sec…
Read more »
27 September 2013

Ardei
copti cu branza de capra din: ardei grasi, branza de capra, ciuperci,
ceapa, busuioc, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 5 ardei grasi
rosii potriviti 750 g branza de capra 5 ciuperci potrivite 1 ceapa mare
busuioc proaspat oregano proaspat sare piper ulei Mod de preparare:
Speli ardeii, ii tai jumatati si le scoti…
Read more »
27 September 2013

Somon
cu tartă de porumb din: medalioane de somon, praz, lapte, oua, paine,
porumb, parmezan, unt, sare, piper, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 4
medalioane de somon un fir de praz 500 ml lapte dulce doua oua jumatate
de paine 200 g porumb din conserva 100 g parmezan 50 g unt sare piper
patrunjel lamaie Mod…
Read more »
27 September 2013

Salata
cu carne de pui si pere din: file de pui, pere, castravete, ardei
dulce, lamai, maioneza, alune de padure, patrunjel, sare. Ingrediente:
200 g file de pui fiert 2 pere zemoase un castravete un ardei dulce 1/2
lamai 4 linguri maioneza 30 g alune de padure curatate frunze de
patrunjel sare Mod de…
Read more »
26 September 2013

Încă
din copilărie ni se spune că trebuie să mâncăm bine dimineaţă, iar
părinţii şi bunicii noştri ne spuneau că motivul este acela că omleta şi
laptele de la micul dejun ne ajută să avem energie toată ziua. Este
adevărat, însă oamenii de ştiinţă merg mai departe de-atât şi au
explicat, în urma unor studii…
Read more »
26 September 2013

Pentru
a combate efectele alimentaţiei defectuoase a timpurilor noastre,
compusă în special din fast-food, băuturi acidulate şi dulciuri cu mult
zahăr rafinat, putem opta, din când în când, pentru alimente bogate în
vitamine care ne ajută nu numai să fim sănătoşi, ci şi frumoşi. Pentru a
avea o piele de bebeluş, trebuie să mâncăm somon…
Read more »
26 September 2013

Tort
cu pere si ciocolata din: prajituri, unt, pere, branza philadelphia,
smantana, ciocolata, zahar, lichior, gelatina, lamaie. Ingrediente:
200g prajituri uscate cu nuci 100 g unt 450 – 500g de pere 375gr branza
philadelphia 300ml smantana 100g ciocolata 4 linguri zahar 1 lingura
lichior (dupa preferinta) 10g gelatina lamaie Mod de preparare: Se…
Read more »
26 September 2013

Tarta
cu ceapa, bacon si cascaval din: ceapa, ulei, bacon, cimbru, smantana,
oua, cascaval, sare, piper, blat de tarta. Ingrediente: 3 cepe 1 lingura
ulei 12 felii bacon 4 fire cimbru tocat 350 ml smantana 2 oua 10
linguri cascaval ras sare piper 1 blat de tarta frantuzeasca Mod de
preparare: Se curata ceapa, se…
Read more »
26 September 2013

Mâncare
de legume cu sos de soia si porumb din: hrisca, dovlecei, ardei capia,
ardei grasi, porumb, miez de nuca, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 100 g hrisca doi
dovlecei doi ardei capia doi ardei gasi 100 g porumb din conserva 100 g
miez de nuca o…
Read more »
26 September 2013

Fursecuri
cu alune şi vanilie din: zahar brun, unt, unt de alune, ou, faina,
sare, zahar vanilinat, ciocolata neagra, alune de padure, ghimbir,
scortisoara, susan, cafea. Ingrediente: 150 g zahar brun 50 g unt 100 g
unt de alune un ou 200 g faina un sfert de lingurita cu sare doua
pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »
26 September 2013

Branza
marinata cu rozmarin si cimbru din: rozmarin, cimbru, ardei iute,
frunze de dafin, branza, boabe de piper, ulei de masline. Ingrediente: 2
legaturi rozmarin şi cimbru 4 ardei iuţi roşii 3 frunze de dafin 500 g
brânză (de preferat de capră) 8 boabe de piper alb 500 ml ulei de
măsline Mod de…
Read more »
26 September 2013

Ficăţei
de pui cu ceapă şi nuci din: ficatei de pui, vin, ceapa, nuci, suc de
rosii, ardei iute, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficatei
de pui 250 ml vin alb sec 4 cepe albe potrivite 100 g nuci zdrobite
grosier 150 ml suc de rosii ardei iute rosu, taiat julien 3-4 catei…
Read more »
26 September 2013

Coaste
marinate de porc la grătar din: coaste de porc, sos de soia, miere,
usturoi, ceapa, boia iute, sos de gratar. Ingrediente: un kg coaste de
porc 200 ml sos de soia 3 linguri miere 2 catei de usturoi o ceapa o
lingura boia iute 3 linguri sos de gratar Mod de preparare: Cu…
Read more »
26 September 2013

Mancare
de mazare cu vita din: mazare, carne de vita, morcov, ceapa rosie,
usturoi, ardei capia, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, ciuperci, fasole verde. Ingrediente: 500 g mazare
600 g carne de vita un morcov o ceapa rosie 4 catei de usturoi doia
ardei capia 5 rosii o lingura…
Read more »
26 September 2013

Gogosari
in otet cu telina si miere din: gogosari, sare, zahar, telina, usturoi,
boabe de piper, otet, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari necurăţaţi 1
lingurita sare 1 lingura zahăr 1 ţelină mică cu frunze 5-6 căţei de
usturoi 10-15 boabe de piper 15-20 boabe de muştar 80-100 ml oţet de 9° 1
lingurita miere …
Read more »
26 September 2013

File
de rechin cu legume din: fileuri de rechin, fasole verde, morcovi baby,
ardei capia, ardei iute, amidon, vin alb, seminte de mac, rosii, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, busuioc, lamai. Ingrediente: 4 fileuri
de rechin 400 g fasole verde 300 g morcovi baby 3 ardei capia un ardei
iute o lingura cu amidon…
Read more »
26 September 2013

Mâncare
de hrişcă cu vinete din: hrisca, vanata, ceapa rosie, rosii uscate,
scortisoara, ghimbir, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
miez de nuca, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 150 g hrisca o
vanata doua cepe rosii 100 g rosii uscate in ulei un sfert de lingurita
cu scortisoara un sfert de lingurita cu ghimbir…
Read more »
26 September 2013

Bruschete
cu branza si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, piper, vin, patrunjel, cimbru, crema de branza.
Ingrediente: 1 bagheta, taiata felii ulei de masline 2 cepe, tocate 1
catel de usturoi, tocat 300gr ciuperci ¼ lingurita de sare Piper negru
proaspat macinat ⅓ pahar vin alb sec 1 lingura…
Read more »
26 September 2013

Zacusca
de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei
grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper,
foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari 4 kg roşii 30 gogoşari mari 5
ardei graşi 5 ardei capia 500 g ceapă 300 g morcovi 700-800 ml ulei 1
căpăţână de usturoi…
Read more »
26 September 2013

Spaghete
cu carne si rosii din: spaghete, rosii, carne, ulei, sare, piper.
Ingrediente: un pachet spaghete 500 g rosii de gatit o cutie mare carne
conservata o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie
cu ulei se oune carnea din conservă si se lasă puţin să se călească Se
adaugă roşiile tăiate…
Read more »
26 September 2013

Creveti
picanti cu maioneza si wasabi din: maioneza, coriandru, pasta de
wasabi, suc de limete, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, praf
de chili, sare, piper, creveti, lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza 3
linguri coriandru verde tocat 1 lingurita pasta de wasabi 2 lingurite
suc de limete 3 catei de usturoi 80 ml ulei…
Read more »
26 September 2013

Iuţari
la cuptor, cu mălai din: iutari, ulei de floarea soarelui, malai, sare,
piper, mujdei de usturoi. Ingrediente: 1 kg iutari (ciuperci) ulei de
floarea soarelui malai sare piper mujdei de usturoi Mod de preparare:
Pentru început, cureţi şi speli foarte bine iuţarii. Aceste ciuperci au
pălării mari, pe care le tai în bucăţi…
Read more »
26 September 2013

Vinete
marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa,
ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper.
Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 2 lămâi 2 lingurite capere
păstrate în saramură 1 ceapă 2-3 ardei iuţi 2-3 crengute oregano sau o
linguriţă oregano uscat ulei de măsline sau de floarea…
Read more »
26 September 2013

Mancare
de castraveti cu ardei gras si rosii din: castraveti, rosii, pasta de
rosii, ardei gras, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveti de gradina
3-4 rosii coapte, de gatit o lingura pasta de rosii o ceapa un ardei
gras 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Castraveţii se spală binş
şi apoi se curăţă…
Read more »
26 September 2013

Sandwich
cu chiftelute si sos de rosii din: carne de vita, carnat, ardei gras,
ceapa, usturoi, sos worcestershire, ceapa, sare, piper, ou, pemset, sos
de rosii, oregano, fulgi de ardei, mozzarella, parmezan. Ingrediente
pentru chiftele: 1/ 2 kg de carne de vita 1 carnat ¼ ceasca ardei gras
verde ¼ cana ceapa tocata 2…
Read more »
26 September 2013

Sarlota
– crema de lamaie din: oua, lamai, limeta, branza mascarpone, zahar
pudra, unt, gelatina, ananas, ciocolata neagra, afine, coacaze rosii,
migdale, fistic, ghimbir. Ingrediente: 3 oua doua lamai o limeta 250 g
branza mascarpone 150 g zahar pudra 20 g unt 5 g gelatina o conserva de
ananas 200 g ciocolata neagra 200 g…
Read more »
26 September 2013

Tarta
cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece,
sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: blat: 400 g faina 125 g unt 3 linguri
apa rece sare umplutura: 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei
400 g branza de vaci 2…
Read more »
26 September 2013

Dovlecel
cu floare pane din: dovlecei cu floare, feta, seminte de chimen, ou,
sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: dovlecei mici, cu floare in varf
50 g feta 1 lingurita seminte de chimen pisate 1 ou sare piper faina
ulei pentru prajit Mod de preparare: Scoţi cu grijă pistilul de la
floare, apoi o ţii…
Read more »
26 September 2013

Rulada
din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac,
praf de mustar, sare, piper, marar. Ingrediente: pentru pate: 100 g unt o
ceapa un catel de usturoi 450 g ficat de pasare o lingura coniac o
lingura praf de mustar sare piper pentru garnitura: un pachet unt o
legatura marar …
Read more »
26 September 2013

Pricomigdale
cu lichior din: zahar, albusuri, faina de migdale, lichior amaretto.
Ingrediente: 300 g zahar 3 albusuri 200 g faina de migdale 20 ml lichior
Amaretto Mod de preparare: Se amestecă făina de migdale cu zahărul.
Se adaugă albuşurile şi se amestecă foarte bine. Apoi, se pune lichiorul
şi se amestecă din nou foarte…
Read more »
26 September 2013

Cartofi
cu şuncă si sos din: cartofi, sunca, ardei capia, ardei grasi, ceapa,
usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, praz.
Ingrediente: 700 g cartofi 300 g sunca doi ardei capia doi ardei grasi 4
cepe 4 catei de usturoi 500 g rosii 100 ml ulei de floarea soarelui
sare piper cimbru praz…
Read more »
26 September 2013

Supa
de varza cu rosii si ardei grasi din: varza, ardei grasi, morcovi,
ceapa, rosii, ciuperci, ulei, marar, sare. Ingrediente: 1/2 varza medie 2
ardei grasi 2 morcovi o ceapa mare 1/2 kg rosii bine coapte 5 ciuperci
albe 2 linguri ulei o legatura marar sare Mod de preparare: In oala de
fiert se…
Read more »
26 September 2013

Salata
de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza,
telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina
verde. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 varză albă 1 ţelină mare 2-3 morcovi
2-3 ardei graşi 10-15 boabe piper 500-750 ml oţet de 9 150-200 g miere
sare 2-3 rămurele de ţelină…
Read more »
26 September 2013

Supa
de salata creata cu carnati afumati din: ulei de masline, carnati
afumati, ceapa, usturoi, supa de pui, apa, cartofi, sare, salata creata.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 3 carnati afumati, taiati
felii 2 cesti de ceapa 2 linguri usturoi tocat 4 cesti supa de pui 3
cani de apa 5 cartofi,…
Read more »
26 September 2013

Tarta
cu spanac si pui din: mei, supa de pasare, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, oua, branza de vaci, lapte, patrunjel, ceapa verde, usturoi,
cascaval, piept de pui, frunze de spanac. Ingrediente: (1 cana=250 ml)
blat: 1 cana mei 1 cana supa de pasare sare piper 3 linguri ulei de
floarea soarelui umplutura: 4…
Read more »