vineri, 8 noiembrie 2013

Retete de toamna #14

Retete de toamna:

Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca

8 November 2013
Tarta_cu_ciocolata_si_frisca _07Tarta cu ciocolata si frisca din:  zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.   Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2 linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani de lapte 4 galbenusuri 1 ciocolata neagra, maruntita 1 lingura…
Read more »





Cartofi copţi cu sos

8 November 2013
Cartofi_copti_cu_sosCartofi copţi cu sos din: cartofi, miez de nuca, ceapa verde, branza de vaci, cas, lapte, ciuperci, dovlecel, ceapa, marar, smantana, unt, sare, piper, castraveti murati, menta verde. Ingrediente: 4 cartofi 50 g miez de nuca o legatura ceapa verde 100 g branza de vaci…
Read more »





Budincă de tapioca cu afine

8 November 2013
Budinca_de_tapioca_cu_afineBudincă de tapioca cu afine din: tapoica, lapte dulce, frisca, esenta de migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, portoale, mango, menta, fistic. Ingrediente: 125 g tapoica 500 ml lapte dulce 500 ml frisca doua oua jumatate de lingurita cu esenta de migdale un sfert de…
Read more »





Ciorbă dobrogeană cu carne

8 November 2013
Ciorba_dobrogeana_cu_carneCiorbă dobrogeană cu carne  din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana…
Read more »





Pui cu sos de prune

8 November 2013
Pui_cu_sos_de_prunePui cu sos de prune din: pulpe de pui, ceapa, ulei, fasone verde, prune, orez, condiment vegetal, morcov, ceapa. Ingrediente: 4-5 pulpe de pui dezosate 2 cepe 50 ml ulei 1 mana de fasole verde 300 g prune mai tari 1 cana orez 1 lingurita…
Read more »





Chiftele delicioase de soia

8 November 2013
Chiftele_delicioase_de_soiaChiftele delicioase de soia din: soia granule, concentrat de legume, usturoi, faina, cartof, piper, patrunjel, pesmet auriu, ulei, sare. Ingrediente: o punga soia granule 1/2 cub concentrat de legume 3-4 catei de usturoi 2 linguri faina un cartof piper o legatura patrunjel 3-4 linguri pesmet…
Read more »





Bors de perisoare cu legume si verdeata

8 November 2013
Bors_de_perisoare_cu_legume_si_verdeataBors de perisoare cu legume si verdeata din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, ceapa, morcovi, ardei, bors, sare, patrunjel, leustean. Ingrediente: un kilogram oase de vitel 300 g carne tocata de vita 2 linguri orez un ou 2 cepe 2 morcovi…
Read more »





Pizza cu dovlecei

8 November 2013
Pizza_cu_dovleceiPizza cu dovlecei din: faina, drojdie, apa minerala, dovlecel, ceapa verde, pasta de tomate, masline feliate, ardei capia, branza tofu, oregano, sare, piper, ulei de masline, sos picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa minerala un dovlecel ceapa verde o lingura…
Read more »





Melcisori de curcan

8 November 2013
Melcisori_de_curcanMelcisori de curcan din: piept de curcan dezosat, cascaval, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g piept de curcan dezosat 150 g cascaval pentru sosul marinat: zeama de la trei lamai 4 linguri ulei de…
Read more »





Clatite cu ton

8 November 2013
Clatite_cu_tonClatite cu ton din: ton in ulei, apa minerala, lapte, oua, faina, morcov, ardei gras, ceapa verde, castraveti, marar, lamaie, sare, piper, ulei, usturoi, smantana. Ingrediente: doua conserve ton in ulei 250 ml apa minerala 250 ml lapte doua oua 250 g faina un morcov…
Read more »





Pui cu sos de ciuperci

8 November 2013
Pui_cu_sos_de_ciuperciPui cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ulei de arahide, faina, smantana, patrunjel, ceapa verde, usturoi, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 300 g ciuperci 100 ml ulei de arahide o lingura cu faina 200 ml smantana…
Read more »





Reteta zilei: Muschiulet de porc cu sos de mango

8 November 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_de_mango_05Muschiulet de porc cu sos de mango din: mango, coriandru, usturoi, ardei iute, suc de limeta, ghimbir, muschiulet de porc, sos de chili, miere, sos sriracha.   Ingrediente pentru sos de mango: 1 mango, decojit , fara semințe si tocat 1-2 linguri de coriandru tocat…
Read more »





Budinca cu soc

8 November 2013
Budinca_cu_socBudinca cu soc din: lapte, gris, branza de vaci, oua, zahar tos, lamaie, caise uscate, sare, zahar vanilinat, flori de soc, ceai de menta, sos de ciocolata, unt. Ingrediente: 500 ml lapte 100 g gris 200 g branza de vaci 3 oua 120 g zahar…
Read more »





Polenta cu branza

8 November 2013
Polenta_cu_branzaPolenta cu branza din: apa, malai, branza de vaci, branza telemea, usturoi, masline, parmezan, ceapa verde, smantana, spanac, rosii, sare, piper, ulei, otet de mere. Ingrediente: 750 ml apa 250 ml malai 500 g branza de vaci 100 g branza telemea doi catei de usturoi…
Read more »





Hamburger aromat

8 November 2013
Hamburger_aromatHamburger aromat din: carne tocata de vita, ceapa, oua, coriandru, chimen, sare, piper, ketchup picant, salata verde. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa mare 2 oua 1/2 lingurita coriandru uscat 1/2 lingurita chimen macinat sare piper pentru garnitura: ketchup picant salata verde…
Read more »





Chiftele de curcan cu sos

8 November 2013
Chiftele_de_curcan_cu_sosChiftele de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, pudra de curry, morcov, cartof, gris, ou, rosii, ceapa verde, ardei grasi, ardei iute, rozmarin, sare, piper, ulei, telina, conopida. Ingrediente: 300 g carne de curcan o ceapa jumatate de lingurita cu pudra de curry…
Read more »





Supă cremă cu anşoa

8 November 2013
Supa_crema_cu_ansoaSupă cremă cu anşoa din: conopida, cartof, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: 600 g conopida un cartof un ardei gras doua legaturi ceapa verde doi catei de usturoi 75 ml ulei…
Read more »





Tarta cu branza si fulgi de ciocolata

8 November 2013
Tarta_cu_branza_si_fulgi_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, lapte, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cacao. Imgrediente blat: 90 g unt rece 40 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 120 g făină 1 vârf de…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si stafide

8 November 2013
Orez_cu_legume_si_stafide_04Orez cu legume si stafide din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, orez, pasta de curry, supa de legume, fasole neagra, mazare, stafide, nuci pecan, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 cepe verzi, tocate 1 cana orez alb,…
Read more »





Prajiturele turcesti cu iaurt

8 November 2013
Prajiturele_turcesti_cu_iaurt.pngO reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 4 ouă 125 g unt moale 500 g iaurt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 500 g griş 1 plic praf de…
Read more »





Omleta picanta cu mamaliga

8 November 2013
Omleta_picanta_cu_mamaligaOmleta picanta cu mamaliga din: malai, costita afumata, oua, carnat oltenesc, ardei iute, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, floarea soarelui, sare, piper, oregano, smantana. Ingrediente: 750 ml apa 300 g malai 200 g costita afumata 6 oua un carnat oltenesc un ardei iute o…
Read more »





Prajitura delicioasa cu piersici si ciocolata

8 November 2013
Prajitura_cu_piersici.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, unt, faina, praf de copt, suc de lamie, compot piersici, ciocolata cu lapte. Ingrediente: 5 ouă 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 150 g unt 250 g făină 1/2 plic…
Read more »





Cele mai bune 10 alimente pentru post

8 November 2013
Retete_1Ca sa te hranesti corect si sa ai energie in timpul Postului, afla care sunt cele mai bune alimente recomandate de medicii specialisti, inclusiv ce inseamna “o portie” la fiecare dintre ele. Pastele fainoase ar trebui alese cele din faina integrala. Sunt o sursa buna…
Read more »





Pernite cu peste

8 November 2013
Pernite_cu_pestePernite cu peste din: foi aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa verde, branza de vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline, usturoi, sare, piper, marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 400 g spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa…
Read more »





Tarta cu branza si mac

8 November 2013
Tarta_cu_branza_si_mac.pngO reteta delicioasa de tarta cu:unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara, faina, praf de copt, branza de vaci, oua, amidon, budinca de vanilie, lapte, mac, pesmet. Ingrediente aluat: 100 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit praf de scorţişoară…
Read more »





Paste cu porumb si ciuperci

8 November 2013
Paste_cu_porumb_si_ciuperciPaste cu porumb si ciuperci din: paste mici, ciuperci, morcovi, ardei gras, mazare, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150…
Read more »





Tort frantuzesc

8 November 2013
Tort_frantuzesc.pngO reteta delicioasa de tort frantuzesc cu:oua, zahar, faina, amidon, coaja de lamaie, gelatina, smantana, zahar pudra, lichior de portocale, zahar vanilat, frisca, lapte, piscoturi, nuci. Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 30 g făină 30 g amidon 2 linguriţe coajă rasă de lămâie Ingrediente…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare

8 November 2013
Lasagna_cu_pui_crema_de_branza_si_anghinare_15Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, mozzarella, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, praf de usturoi, busuioc, foi de lasagna.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui , fiert si maruntit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella…
Read more »





Crap umplut cu prune

8 November 2013
Crap_umplut_cu_pruneCrap umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie, foi de dafin. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 500 g prune 1 lingura ulei 1 pahar vin alb sare piper negru boabe si macinat 1 lamaie 2-3 foi de dafin  …
Read more »





Frigarui cu legume si ciuperci

8 November 2013
Frigarui_cu_legume_si_ciuperciFrigarui cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie, ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 ceapa rosie 4-5 ciuperci 1 rosie 1…
Read more »





Pui la cuptor cu sos si mamaliga

8 November 2013
Pui_la_cuptor_cu_sos_si_mamaligaPui la cuptor cu sos si mamaliga din: copane de pui, usturoi, ardei capia, ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana, cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura…
Read more »





Orez cu spanac şi ton

8 November 2013
Orez_cu_spanac_si_tonOrez cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia, ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, iaurt. Ingrediente: 150 g orez doua conserve de ton in ulei 200 g spanac baby 4 ardei…
Read more »





Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur

8 November 2013
Peste_6Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela, nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel, vin. Ingrediente: 1 stiuca de 1,5 kg 2 felii de franzela 120 g nuci macinate 4 catei de us

Reteta zilei: Prajiturele umplute cu unt de arahide

7 November 2013
Prajiturele_umplute_cu_unt_de_arahide_09Prajiturele umplute cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar pudra, dovleac, scortisoara, ciocolata.   Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 6 linguri zahar pudra 1/2 lingurita de dovleac amestecat cu scortisoara 1 ciocolata neagra sau ciocolata cu lapte, maruntita     Mod de preparare: Combinati untul de arahide , zahar pudra si dovleac…
Read more »





Ciorba de peste cu tarhon

7 November 2013
Ciorba_de_peste_cu_tarhonCiorba de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua. Ingrediente: 700 g peste un morcov o telina o radacina de patrunjel 4 cartofi doua cepe o bucata de fenicul o frunza…
Read more »





Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine

7 November 2013
Ciuperi_umplute_cu_sos_de_rosii_picant_si_crutoane_de_paineCiuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane de paine din: ciuperci, spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii cherry, ceapa rosie, miez de nuca, sos de rosii picant, crutoane, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi catei de usturoi 200 g branza tofu 30 g parmezan doi…
Read more »





Brioşe cu castane şi pere

7 November 2013
Briose_cu_castane_si_pereBrioşe cu castane şi pere din: faina, unt, oua, zahar tos, praf de copt, branza de vaci, lamaie, piure de castane, migdale, miez de nuca, sare, pere, miere, menta. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua 150 g zahar tos un pliculet praf de copt 200 g branza de vaci o lamaie 200…
Read more »





Tartă cu morcovi

7 November 2013
Tarta_cu_morcoviTartă cu morcovi din: faina, lapte dulce, zahar tos, drojdie, morcov, mazare, ceapa, cimbru, branza de vaci, branza telemea, oua, patrunjel, sare, piper, ulei, sos de rosii. Ingrediente: 250 g faina 140 ml lapte dulce o lingurita cu zahar tos 10 g drojdie un morcov 100 g mazare o ceapa alba un sfert de lingurita…
Read more »





Tocăniţă de pipote cu mărar

7 November 2013
Retete_8Tocăniţă de pipote cu mărar din: pipote, ceapa, usturoi, smantana, rosii, arde grasi, sare, piper, marar, vin alb, faina, boia, ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2 cepe mari 3 catei de usturoi 1 cutie mica smantana 2 rosii 2 ardei grasi sare piper 1 legatura marar 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 lingurita…
Read more »





Carnati de casa cu garnitura

7 November 2013
Carnati_de_casa_cu_garnituraCarnati de casa cu garnitura din: carnati de casa, ulei, piper alb, coriandru, salata verde, rosii, katchup. Ingrediente: 600 g carnati de casa subtiri 2 linguri ulei piper alb zdrobit coriandru uscat pentru garnitura: frunze de salata verde rosii coapte ketchup picant sau dulce   Mod de preparare: Tai carnatii bucati de aproximativ 20 cm,…
Read more »





Piept de pui cu spanac şi sos

7 November 2013
Piept_de_pui_cu_spanac_si_sosPiept de pui cu spanac şi sos din: piept de pui, spanac, ardei capia, galbenusuri, apa, unt, ulei, usturoi, vin alb sec, lamaie, sare, piper, patrunjel, nucsoara. Ingrediente: doua piepturi de pui mai mari 500 g spanac 4 ardei capia doua cepe rosii doua galbenusuri doua linguri cu apa 100 g unt 100 ml ulei…
Read more »





Gutui cu ciolan de porc

7 November 2013
Gutui_cu_ciolan_de_porcGutui cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec, scortisoara, cuisoare, miere, frunza de dafin, usturoi, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de porc 4 gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara doua cuisoare doua linguri cu miere o…
Read more »





Rulouri cu orez şi peşte

7 November 2013
Rulouri_cu_orez_si_pesteRulouri cu orez şi peşte din: apa minerala, lapte, oua, faina, peste afumat, orez, ceapa, unt, rozmarin, ardei capia, seminte de mac, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 ml apa minerala 250 ml lapte 3 oua 400 g faina 400 g peste afumat 75 g orez o ceapa alba 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir

7 November 2013
Cotlet_de_porc_cu_sos_de_miere_si_ghimbir_05Cotlet de porc cu sos de miere si ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon, apa rece.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita de sare ½…
Read more »





Tarte cu ceapă şi busuioc

7 November 2013
Tarte_cu_ceapa_si_busuiocTarte cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, branza mozzarella, caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul. Ingrediente:  3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g branza telemea o ceapa…
Read more »





Spirale cu brânză şi stafide

7 November 2013
Spirale_cu_brânza_si_stafideSpirale cu brânză şi stafide din: faina, unt, oua, sare, zahar tos, lapte dulce, drojdie, branza de vaci, gris, lamaie, stafide, zahar vanilat, zahar pudra, lamaie confiata. Ingrediente: 450 g faina 140 g unt 4 oua sare 150 g zahar tos 60 ml lapte dulce 10 g drojdie 400 g branza de vaci doua linguri…
Read more »





Varza de bruxelles cu castane

7 November 2013
Varza_de_bruxelles_cu_castaneVarza de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 400 g castane proaspete 400 g varza de Bruxelles 2 lingurite ulei de masline 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita rozmarin 1 lingura coaja rasa de lamaie…
Read more »





Ruladă cu sos

7 November 2013
Rulada_cu_sosRuladă cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita, pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, sos de soia, fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc 350 g carne de…
Read more »





Muschiulet cu rozmarin

7 November 2013
Muschiulet_cu_rozmarinMuschiulet cu rozmarin din: muschiulet de vita, rozmarin verde, cartofi, ulei, sare, piper, vin rosu demisec, foi de dafin, boabe de piper, cimbru. Ingrediente: 800 g muschiulet de vita 4-5 ramurele de rozmarin verde pentru garnitura: 1 kg cartofi noi 3 linguri ulei sare piper pentru sosul marinat: 400 ml vin rosu demisec 1 capatana…
Read more »





Gratin cu fructe de mare

7 November 2013
Gratin_cu_fructe_de_mareGratin cu fructe de mare din: fructe de mare, morcov, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, oua, ardei capia, vin alb sec, lamaie, unt, faina, sare, piper, oregano, parmezan, rosii uscate. Ingrediente: 500 g amestec fructe de mare un morcov 4 ciuperci o ceapa doi catei de usturoi 100 ml smantana doua oua doi ardei capia 250…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne de crab si usturoi

7 November 2013
Paste_cu_carne_de_crab_si_usturoi_08Paste cu carne de crab si usturoi din: linguini, ulei de masline, unt, usturoi, piper, sos de stridii, carne de crab.   Ingrediente: 1 pachet de linguini 1 lingurita ulei de masline 1 pachet de unt 3 linguri de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 1 lingura sos de stridii 500g carne de crab  …
Read more »





Mâncare de linte cu vinete

7 November 2013
Mâncare_de_linte_cu_vineteMâncare de linte cu vinete din: linte, canata, morcov, seminte de chimen, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, telina, lamaie, ulei de masline, menta, sare, piper, patrunjel, castraveti verzi, smantana. Ingrediente: 250 g linte o vanata un morcov seminte de chimen doi catei de usturoi o ceapa alba o ceapa rosie o telina mica o lamaie…
Read more »





Tocăniţă de conopidă cu găluşte

7 November 2013
Retete_6Tocăniţă de conopidă cu găluşte din: conopida, ceapa, ardei gras, rosie, ulei, boia, sare, chimen, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente: 800 g conopida 1 ceapa mare 1 ardei gras 1 rosie 3 linguri ulei 1 lingurita boia sare chimen smantana pentru galuste: 2 oua faina cat cuprinde 1 frunza de patrunjel tocata sare   Mod de…
Read more »





Frigarui cu piept de curcan si porumb

7 November 2013
Frigarui_cu_piept_de_curcan_si_porumbFrigarui cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb in lapte 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos pesto   Mod…
Read more »





Pachetele delicioase de vinete

7 November 2013
Pachetele_delicioase_de_vinetePachetele delicioase de vinete din: vinete, rosii, zeama de lamaie, ulei, marar, piper, sare, ulei, usturoi, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete lunguiete subtiri 2 rosii bine coapte, dar tari zeama de lamaie 2 linguri ulei marar sare piper pentru sos: 2 rosii bine coapte 2 linguri ulei 2 catei de usturoi frunze de busuioc…
Read more »





Carne de porc cu cartofi

7 November 2013
Carne_de_porc_cu_cartofiCarne de porc cu cartofi din: pulpa de porc, mazare, cartofi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 200 g mazare 4 cartofi o ceapa 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, iar mazărea se dă într-un clocot. Carnea tăiată cuburi…
Read more »





Prajitura cu fulgi de ovaz

7 November 2013
Prajitura_cu_fulgi_de_ovazPrajitura cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar, unt, miere, scortisoara, ghimbir, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 220 g fulgi de ovaz 25 g zahar 75 g unt 2 linguri miere scortisoara ghimbir pentru sosul de ciocolata: 100 g ciocolata neagra 50 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul si se…
Read more »





Paste cu sos de peste

7 November 2013
Paste_cu_sos_de_pestePaste cu sos de peste din: fileuri de peste, unt, morcov, ulei, paste, ceapa, usturoi, suc de rosii, ardei gras, boia dulce, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau sau cod o nuca unt un morcov o lingura ulei 500 g paste o ceapa mica 10 catei de usturoi 225 g suc de rosii…
Read more »





Tocana de pui cu ardei gras

7 November 2013
Tocana_de_pui_cu_ardei_grasTocana de pui cu ardei gras din: pulpe de pui, ceapa, ardei gras, suc de rosii, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 cepe un ardei gras 100 ml suc de rosii 3 linguri ulei o lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se spală carnea sub jet de…
Read more »





Gogosi de dovleac

7 November 2013
Gogosi_de_dovleacGogosi de dovleac din: dovleac, faina, drojdie, sare, ulei, crema de ciocolata, zahar pudra. Ingrediente: un kg dovleac un kg faina un cub drojdie un praf sare ulei pentru prajit pentru servit: crema de ciocolata zahar pudra   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă si seminţe Si se taie cuburi care se pun…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de maioneza

7 November 2013
Sandwichuri_de_pui_cu_sos_de_maioneza_07Sandwich-uri de pui cu sos de maioneza din: piept de pui, lapte batut, piper rosu, boabe de piper negru, usturoi, scortisoara, ardei iute, zahar brun, sare, maioneza, chili, limeta, faina, boia de ardei dulce, oregano, piper, apa, ulei, chifle, varza.   Ingrediente saramura: 2 bucati piept de pui, dezosat 1-1/2 cani lapte batut 1 lingura…
Read more »





Piure cu tochitura de porc

7 November 2013
Retete_4Piure cu tochitura de porc din: cartofi, lapte, unt, sare, muschi de porc, carnaciori afumati, ceapa, ardei, pasta de tomate, usturoi, concentrat de legume, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: pentru piure: 1 kg cartofi 200 ml lapte 150 g unt sare pentru tochitura: 500 g muschi de porc 200 g carnaciori afumati 1 ceapa mare…
Read more »





Ruladă de porc cu cartofi dulci

7 November 2013
Rulada_de_porc_cu_cartofi_dulciRuladă de porc cu cartofi dulci din: carne de porc, ciuperci, carne de curcan, cartofi dulci, ceapa, usturoi, ardei capia, busuioc, boia dulce, vin alb, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g carne de porc cu grasime 600 g ciuperci 300 g carne de curcan 4 cartofi dulci mai mari o ceapa alba 4 catei…
Read more »





Ciorbă de peşte cu dovlecei

7 November 2013
Ciorba_de_peste_cu_dovleceiCiorbă de peşte cu dovlecei din: peste, morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, suc de rosii, ardei grasi, usturoi, dovlecei, fidea, bors, ulei, sare, piper, cimbru, varza. un kilogram peste un morcov o telina mica doua cepe 4 rosii 20 g pasta de tomate 200 ml suc de rosii doi ardei rgasi 3 catei…
Read more »





Briose cu dovleac si nuci

7 November 2013
Briose_cu_dovleac_si_nuciBriose cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, nuci, scortisoara, ulei. Ingrediente: 400 g dovleac 300 g zahar 4 oua un praf de sare 300 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri nuci o lingurita scortisoara 150 ml ulei   Mod de preparare: Se taie dovleacul în…
Read more »





Briose cu cârnăciori si bere

7 November 2013
Briose_cu_cârnaciori_si_bereBriose cu cârnăciori si bere din: carnaciori, bere blonda, ou, faina, praf de copt, mustar, sare, piper, ketchup. Ingrediente: 6 carnaciori, taiati pe jumatate 150 ml bere blonda 1 ou 50 g faina 1 lingura praf de copt 1/2 lingura mustar sare si piper negru proaspat macinat ketchup (pentru servire)   Mod de preparare: Preîncălzeşti…
Read more »

Remedii naturale pentru o imunitate de invidiat

6 November 2013
Alimente_1Cand toamna e la ea acasa, organismului ii prinde tare bine o mana de ajutor in lupta cu vremea rece si bolile de sezon. Ingrediente care nu-ţi lipsesc nicicand din casa, ieftine si deloc pretentioase, sunt arma secreta a sanatatii de invidiat. Afla cum sa le prepari, alege o varianta pe placul tău (sau mai…
Read more »





Reteta zilei: Negrese cu ciocolata si unt de arahide

6 November 2013
Negrese_cu_ciocolata_si_unt_de_arahide_11Negrese cu ciocolata si unt de arahide din: ciocolata neagra, unt, unt de arahide, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, batoane de ciocolata cu unt de arahide.   Ingrediente: 1 ciocolata neagra 1/2 ceasca de unt, topit 1/2 cana unt de arahide 2 cani zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 1…
Read more »





Brioşe picante cu masline si scortisoara

6 November 2013
Briose_picante_cu_masline_si_scortisoaraBrioşe picante cu masline si scortisoara din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, boia iute, masline, miere, scortisoara, oua, stafide. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 350 ml lapte dulce 3 g sare o lingura cu ulei de masline un sfert de lingurita cu boia iute 100 g masline feliate doua linguri cu…
Read more »





Cod cu castraveti căliţi

6 November 2013
Cod_cu_castraveti_calitiCod cu castraveti căliţi din: fileuri de cod, suc de lamaie, castraveti, rosii, unt, ulei, smantana, branza de vaci, marar, faina, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de cod a 125 g bucata 1 lingura suc de lamaie 2 castraveti proaspeti 300 g rosii proaspete 20 g unt sau margarina 3 linguri ulei 1 lingura smantana…
Read more »





Salată de paste cu gălbiori

6 November 2013
Salata_de_paste_cu_galbioriSalată de paste cu gălbiori din: spaghete, kaizer, ciuperci, sparanghel, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 250 g kaizer 300 g ciuperci (galbiori) 200 g sparanghel conservat 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, pentru a fi „al dente”. Le scurgi…
Read more »





Strudel pufos cu dovleac

6 November 2013
Strudel_pufos_cu_dovleacStrudel pufos cu dovleac din: faina, sare, ou, apa, unt, seminte de dovleac, dovleac, zahar, zahar, smochine. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1/2 lingurita sare un ou 4 linguri apa o lingura unt topit 50 g unt topit 50 g seminte de dovleac macinate pentru umplutura: 600 g dovleac 3 linguri zahar 5 linguri…
Read more »





Sardine cu sos de rosii

6 November 2013
Sardine_cu_sos_de_rosiiSardine cu sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa, vin alb sec, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5 rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei usturoi 2 linguri ulei o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Sardinele se…
Read more »





Omletă cu dovlecei şi kaizer

6 November 2013
Omleta_cu_dovlecei_si_kaizerOmletă cu dovlecei şi kaizer din: dovlecel, kaizer, ceapa verde, usturoi, verde, branza telemea, oua, lapte dulce, miez de nuca, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, rosii, usturoi, seminte de in. Ingrediente: un dovlecel 300 g kaizer o legatura ceapa verde un fir de usturoi verde 300 g branza telemea 4 oua 100 ml…
Read more »





Somon cu roşii uscate şi cuşcuş

6 November 2013
Somon_cu_rosii_uscate_si_cuscusSomon cu roşii uscate şi cuşcuş din: cuscus, somon, ardei iute, masline cu ardei, rosii uscate, avocado, portocale, lamaie, ulei de masline, sos pesto, cimbru uscat, sare, piper, menta verde. Ingrediente: 200 g cuscus 4 bucati de somon un ardei iute 100 g masline cu ardei 10 rosii uscate in ulei un avocado 3 portocale…
Read more »





Orez cu spanac si ciuperci

6 November 2013
Orez_cu_spanac_si_ciuperciOrez cu spanac si ciuperci din: orez, ciuperci, spanac, concentrat de legume, ceapa, vin alb, usturoi, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 300 g ciuperci albe 200 g spanac 2 cuburi concentrat legume o ceapa 100 ml vin alb si 3 linguri un catel usturoi o nuca unt o lingura ulei sare piper…
Read more »





Taitei cu sunca si sparanghel

6 November 2013
Taitei_cu_sunca_si_sparanghelTaitei cu sunca si sparanghel din: faina de grau, oua, sare, ulei, spanraghel verde, unt, prosciutto, patrunjel, busuioc, smantana, sare, piper, apa, busuioc, parmezan. Ingrediente: 500 g faina de grau 5 oua 1 lingurita sare 1 lingurita ulei sos: 2 legaturi sparanghel verde 50 g unt 150 g prosciutti 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri umplute cu carne de porc si legume

6 November 2013
Rulouri_umplute_cu_carne_de_porc_si_legume_08Rulouri umplute cu carne de porc si legume din: sos de soia, otet de orez, zahar brun, ulei, varza, morcov, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de porc, praz, aluat, ou, sos dulce-acru, sos de chili.   Ingrediente: 1/4 cana sos de soia 2 linguri otet de orez 1 lingura zahar brun ulei vegetal 4 cani…
Read more »





Tort rosu de capsuni cu frisca

6 November 2013
Tort_rosu_de_capsuni.pngO reteta delicioasa de tort cu: fursecuri, cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, lamaie, frisca, suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingură pudră de cacao 40 g unt topit 1 blat subţire (24 cm) Ingredinete cremă: 10 g gelatină 300 g căpşuni 400g brânză de vaci 125…
Read more »





Supa de legume cu ciuperci, orez si smantana

6 November 2013
Supa_de_legume_cu_ciuperci_orez_si_smantanaSupa de legume cu ciuperci, orez si smantana din: mazare, ardei capia, ceapa alba, ceapa rosie, morcovi baby, ciuperci, radacina de patrunjel, orez, ulei, ardei iute, praz, sare, piper, patrunjel, smantana, lamaie. Ingrediente: 200 g mazare doi ardei capia o ceapa alba o ceapa rosie 200 g mrocovi baby 200 g ciuperci o radacina de…
Read more »





Mancare de mazare cu pui

6 November 2013
Mancare_de_mazare_cu_puiMancare de mazare cu pui din: mazare, carne de pui, ceapa, ciuperci, curry, ardei grasi, sos de soia, usturoi verde, ulei, sare, piper, patrunjel, amidon alimentar. Ingrediente: 400 g mazare 500 g carne de pui doua cepe 200 g ciuperci 5 g curry 3 rosii doi ardei grasi doua linguri cu sos de soia doua…
Read more »





Cartofi cu legume si carne

6 November 2013
Cartofi_cu_legume_si_carneCartofi cu legume si carne din: cartofi, mix de legume, concentrat de vita, sare, cotlete de porc. Ingrediente: un kg cartofi mix de legume 2 cuburi concentrat de vita sare 4 cotlete de porc   Mod de preparare: Se desfac cuburile de concentrat în apă, iar cartofii se curăţă si se taie felii foarte fine.…
Read more »





Tort cu capsuni si migdale

6 November 2013
Tort_cu_capsuni.pngO reteta delicioasa de tort cu: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, lichior de oua, frisca, zahar vanilat, migdale. Ingrediente blat: 100 g făină 50 g unt rece 30 g zahăr 1 gălbenuş 1 blat de cumpărat Ingrediente cremă: 200 g gem de căpşuni 150 ml lichior de ouă 300 ml frişcă 1 plic…
Read more »





Coaste cu fasole

6 November 2013
Coaste_cu_fasoleCoaste cu fasole din: fasole, coaste de porc, rosii in bulion, salvie, ceapa, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole un kg coaste de porc 4 rosii in bulion 4 frunze salvie o ceapa o crenguta rozmarin 2-3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat 30 de minute…
Read more »





Prajitura cu visine si scortisoara

6 November 2013
Prajitura_cu_visine_si_scortisoara.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, sare, lamaie, faina, praf de copt, compot de visine, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente blat: 200 g unt 200 g zahăr 3 ouă 1 praf sare coaja rasă de la o lămâie 380 g făină 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 1500 ml compot de vişine fără…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez

6 November 2013
Creveti_in_sos_dulce_acrisor_pe_pat_de_orez_04Creveti in sos dulce acrisor pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez.   Ingrediente: 500g creveti decorticati 2 cani de broccoli, rupt buchetele 1 ceapa feliata 1 ardei gras taiat bucati 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Burta de vitel cu bacon si verdeata

6 November 2013
Retete_1Burta de vitel cu bacon si verdeata din: burta de vitel, cap de vitel, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, chorizo, supa de vita, vin alb sec, frunza de dafin, boia iute, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g burta de vitel 500 g cap de vitel (preferabil doar carnea de pe os) 4 linguri…
Read more »





Tarta italiana cu Ricotta

6 November 2013
Tarta_italiana_cu_ricotta.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, oua, lamaie, sare, zahar, lapte, scortisoara, fidea, branza ricotta, portocala glasata, rom, coaja de lamaie verde. Ingrediente blat: 180 g făină 125 g unt 3 gălbenuşuri 1 linguriţă coajă rasă de lămâie sare 100 g zahăr Ingrediente umplutură: 350 ml lapte 1 praf sare 1 linguriţă scorţişoară…
Read more »





Fasole cu ceapa rosie si verdeata

6 November 2013
Fasole_cu_ceapa_rosie_si_verdeataFasole cu ceapa rosie si verdeata din: fasole alba, ceapa, morcovi, ardei grasi, bulion, sare. Ingrediente: 300 g fasole alba o ceapa 2 morcovi 2 ardei grasi 2 linguri bulion sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu apă rece de seara până a doua zi. Se scurge de apa în care…
Read more »





Cozonac grecesc

6 November 2013
Cozonac_grecesc.pngO reteta delicioasa de cozonac grecesc cu: oua, zahar, portocala, lamaie, baton de vanilie, sare, faina. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 1 portocală 1 lămâie 1/2 baton de vanilie 1 praf sare 100 g făină   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt o formă de colac (26…
Read more »





Cartofi cu sos de mere

6 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_mereCartofi cu sos de mere din: cartofi, mere, ceapa, praz, seminte de mustar, miere, scortisoara, boia dulce, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g mere doua cepe albe o ceapa rosie un fir de praz seminte de mustar miere scortisoara 5 g boia dulce 5 g oregano…
Read more »





Tort delicios cu visine

6 November 2013
Tort_cu_visine.pngO reteta delicioasa de tort cu : oua, zahar, faina, amidon, cacao, compot de visine, zahar vanilat, frisca, zahar pudra, visinata, ciocolata. Ingrediente blat: 3 ouă 90 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 25 g pudră de cacao Ingrediente umplutură şi decor: 720 ml compot de vişine 20 g amidon 1 plic zahăr…
Read more »





Supa de fasole cu ciolan si verdeata

6 November 2013
Supa_de_fasole_cu_ciolan_si_verdeataSupa de fasole cu ciolan si verdeata din: fasole boabe, apa, ciolan neafumat, ceapa, morcovi, telina, usturoi, piper, sare, ulei, boia dulce, verdeata. Ingrediente: 500 g fasole boabe inmuiata in apa 3,5 l apa un ciolan neafumat, cu os o ceapa 2 morcovi 2 tije de telina un catel de usturoi 1/4 linguri piper sare…
Read more »





Tort spaniol de migdale

6 November 2013
Tort_spaniol_de_migdale.pngO reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua, zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente blat: 125 g compoziţie de marţipan 200 g unt şofran 2 linguri vin roşu 6 ouă 150 g zahăr 70 g făină 30 g amidon 100 g migdale…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole cu mamaliga

6 November 2013
Mancare_de_fasole_cu_mamaliga_05Mancare de fasole cu mamaliga din: fasole pestrita, ceapa, usturoi, dafin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, zahar, mamaliga.   Ingrediente: 1 kg fasole pestrita 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri fulgi de ardei rosu Sare si zahar, dupa gust Mamaliga, pentru…
Read more »





Supa crema de sfecla rosie

6 November 2013
Supa_crema_de_sfecla_rosieSupa crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 1 cartof 1 morcov 1 ceapa 800 ml supa de legume 1/2 lingurita cu hean ras 1 foaie de dafin ulei sare piper…
Read more »





Rulada cu crema de ciocolata

6 November 2013
Rulada_cu_crema_de_ciocolataRulada cu crema de ciocolata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, amidon, zahar, miere, frisca, unt, ciocolata, extract de vanilie. Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 2 linguri cacao 1 lingura amidon crema: 100 g zahar 2 lingurite miere 200 ml frisca 100 g unt 30 g…
Read more »





Mâncărică de fasole cu carne

6 November 2013
Mâncarica_de_fasole_cu_carneMâncărică de fasole cu carne din: fasole alba pastai, carne de porc, ceapa rosie, ardei iute, ardei capia, masline negre, pasta de tomate, ciuperci, telina, morcov, ulei, sare, piper, busuioc, rosii, muraturi, legume. Ingrediente: 600 g fasole alba pastai 600 g carne de porc doua cepe rosii un ardei iute doi ardei capia 300 g…
Read more »





Supă orientală picantă

6 November 2013
Supa si ciorbeSupă orientală picantă din: piept de pui, amidon alimentar, legume chinezesti, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet balsamic, condimente chinezesti, sos de chili dulce, sare, taitei din faina de orez. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 lingura amidon alimentar sau faina 500 g legume chinezesti 2 linguri ulei de masline 2…
Read more »


Cremsnit cu ciocolată

6 November 2013
Cremsnit_cu_ciocolataCremsnit cu ciocolată din: aluat de foi, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie, amidon, frisca vegetala, ciocolata, unt. Ingrediente: 400 g aluat de foi 5 oua 950 ml lapte 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1/4 lingurita esenta de vanilie 140 g amidon 250 ml frisca vegetala 100 g ciocolata 20 g…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi copti de doua ori la cuptor

5 November 2013
Cartofi_copti_de_doua_ori_la_cuptor_06Avem pentru dumneavoastra o reteta delicioasa de cartofi umpluti cu slanina, ceapa verde si ardei kapia care va ajuta sa preparati o cina gustoasa pentru intreaga familie.   Ingrediente: 8 cartofi 100g slanina o legatura de ceapa verde un ardei kapia 50g unt branza sare piper   Mod de preparare: Se pun cartofii la cuptor…
Read more »





Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet

5 November 2013
Castraveti_la_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar,…
Read more »





Retetele noastre preferate de vinete umplute

5 November 2013
Vinete1Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete umplute cu sardine si parmezan Vinete umplute cu sardine si parmezan din:…
Read more »





3 retete de castraveti murati in saramura

5 November 2013
Retete_de_castraveti_murati_in_saramuraPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Leurda (Sfaturi pentru sanatate)

5 November 2013
LeurdaNu întâmplător ne este dăruită de natură la începutul primăverii, când ieşim din iarnă slăbiţi, cu organismul împovărat de toxine. Cu frunzele ei în formă de paloş, colorate în verde lucios, leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din farmacia naturii. Conţine mai multe substanţe binefăcătoare decât ruda ei, usturoiul, şi este mult mai…
Read more »





3 retete de muraturi

5 November 2013
Retete_de_muraturiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Morcovi murati in otet Morcovi murati in otet din: morcovi,…
Read more »





Dieta: Regim cu salata si carne

5 November 2013
Dieta3Vrei sa slabesti si toate dietele de pana acum au dat gres? Iti propun un regim usor, care va fi pe placul tau si te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Micul dejun in fiecare zi: 2 oua fierte tari, o felie de paine, ceai sau cafea cu zaharina Luni, miercuri si vineri:…
Read more »





Punem nucile in valoare cu retete speciale

5 November 2013
Nuca2Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de cocos si cacao Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de cocos, cacao, ulei de cocos, zahar…
Read more »





Cateva trucuri pentru a slabi sanatos

5 November 2013
Dieta2Simti ca este cazul sa scapi de cateva kilograme si te sperie ideea de a tine o alta cura de slabire care te va molesi si iti va seca toata energia? Nu e nevoie sa te infometezi, ci trebuie doar sa stii cum si ce sa mananci, pentru a putea sa te simti mai supla…
Read more »





Retete de muraturi

5 November 2013
Retete_de_muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.   Muraturi ca la mama acasa Daca e…
Read more »





Vinuri medicinale

5 November 2013
Vin_21Vinurile medicinale sunt un medicament si, ca orice medicament, au o prescriptie stricta si nu trebuie confundate cu vinurile de masa. Desi mai putin mediatizate, vinurile medicinale au efecte benefice atat asupra sanatatii, cat si a starii noastre de spirit. Ca sa fii sigur ca folosesti un produs suta la suta natural si sa te…
Read more »





Retete de muraturi delicioase

5 November 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.   Reteta zilei: Dovlecei murati Dovlecei murati din:…
Read more »





Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor

5 November 2013
Frunzele_de_untisor_ajuta_la_eliminarea_toxinelorUntisorul te scapa de toxinele din organism Untisorul (Ficaria ranunculoides) creste prin tufisuri, in livezi, paduri, parcuri si gradini, in toate zonele tarii, pretutindeni unde este umezeala. Frunzele de untisor ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, lupta cu anemia, apara organismul de virusuri si infectii, ne umple de energie, redandu-ne pofta de viata.…
Read more »





Retete de muraturi simple

5 November 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti murati Morcovi picanti murati…
Read more »





Reteta zilei: Galuste cu prune

5 November 2013
Galuste_cu_prune_07Galuste cu prune din: piure de cartofi, oua, sare, faina, prune, unt, pesmet, scortisoara.   Ingrediente: 5 cartofi, piure 2 oua 1 lingurita de sare 2 1/2 cani faina 18 prune, spalate si fara samburi 4 linguri unt 1 1/2 cani pesmet 1/4 ceasca de scortisoara   Mod de preparare: Intr-un castron mare, se combina…
Read more »





Melc din aluat cu ton

5 November 2013
Melc_din_aluat_cu_tonMelc din aluat cu ton din: faina, galbenusuri, oua, sare, ulei, ton, dovlecel, morcov, ardei capia, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, unt, marar, sare, piper, spanac baby, rosii, castraveti, otet. Ingrediente: 500 g faina doua galbenusuri doua oua sare 120 ml ulei doua conserve de ton un dovlecel un morcov un ardei capia o ceapa…
Read more »





Legume la cuptor cu smantana si migdale

5 November 2013
Legume_la_cuptor_cu_smantana_si_migdaleLegume la cuptor cu smantana si migdale din: cartofi, fasole verde, morcovi, usturoi, dovlecel, rosii, branza tofu, ardei capia, cimbru, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, migdale, smantana. Ingrediente: 3 cartofi 300 g fasole verde doi morcovi 6 catei de usturoi un dovlecel 4 rosii 400 g branza tofu doi ardei capia doua…
Read more »





Desert cu portocale

5 November 2013
Desert_cu_portocaleDesert cu portocale din: cuscus, smochine, miere, suc de portocale, scortisoara, portocale, seminte de dovleac, susan, vin alb, menta, frisca, ciocolata neagra, ciocolata picanta. Ingrediente: 200 g cuscus 4 smochine 3 curmale 10 ml miere 50 ml suc de portocale scortisoara 4 portocale 50 g seminte de dovleac 20 g susan 100 ml vin alb…
Read more »





Rinichi cu sos picant şi spanac

5 November 2013
Rinichi_cu_sos_picant_si_spanacRinichi cu sos picant şi spanac din: rinichi de porc, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, ardei iute, ceapa, spanac, lapte, branza de vaci, cartof, ulei, unt, dafin, sare, piper, vin alb sec. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 3 cepe rosii 3 ardei grasi 4 rosii un ardei iute mic o ceapa alba 500 g…
Read more »





Salata de morcovi cu menta si chimion

5 November 2013
Salata_de_morcovi_cu_menta_si_chimionSalata de morcovi cu menta si chimion din: apa din flori de portocal, chimion, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, morcovi, frunze de menta. Ingrediente: 1/2 lingurita apa din flori de portocal 1/2 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline extravirgin zeama de la 1/2 lamaie 500 g de morcovi, dati prin…
Read more »





Chec marmorat cu sos caramel

5 November 2013
Chec_marmorat_cu_sos_caramelChec marmorat cu sos caramel din: unt, zahar, oua, branza de vaci, sare, faina, praf de copt, praf de cacao, zahar, frisca. Ingrediente: 160 g unt 200 g zahar 4 oua 500 g branza de vaci 1 praf de sare 250 g faina 1 lingurita praf de copt unt si faina pentru tapetat forma 20…
Read more »





Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos

5 November 2013
Chiftele_de_peste_cu_miez_de_nuca_in_sosChiftele de peşte cu miez de nuca in sos  din: fileuri de peste, cartofi, morcov, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, ceapa rosie, ghimbir, rosie, lapte de cocos, faina, ulei, sare, rozmarin, miez de  nuca, susan. Ingrediente: 750 g fileuri de peste un cartof un morcov o legatura ceapa verde un fir de usturoi verde…
Read more »





Sufleu de legume la cuptor

5 November 2013
Sufleu_de_legume_la_cuptorSufleu de legume la cuptor din: ciuperci, cartofi, morcov, lapte dulce, oua, ceapa rosie, unt, cascaval, miez de nuca, seminte de susan, sare, busuioc verde, smantana, sos de tomate picant. Ingrediente: 400 g ciuperci doi cartofi un morcov 500 ml lapte dulce 5 oua o ceapa rosie 60 g unt 100 g cascaval 100 g…
Read more »





Salata cu sfecla si linte

5 November 2013
Salata_cu_sfecla_si_linteSalata cu sfecla si linte din: linte, mustar cu boabe, ulei de masline extravirgin, sfecla rosie, tarhon. Ingrediente: 200 g linte verde uscata (sau 500 g de linte din conserva) 1 lingura de mustar cu boabe 1 1/2 lingura ulei de masline extravirgin 300 g de sfecla rosie fiarta (nu in otet), feliata 1 mana…
Read more »





Checuri cu banane si scortisoara

5 November 2013
Checuri_cu_banane_si_scortisoaraChecuri cu banane si scortisoara din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, banane, oua, zahar, ulei, lapte batut. Ingrediente: 380 g faina 2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara  macinata 3 banane 3 oua 100 g zahar 125 ml ulei 125 ml lapte batut   Mod de preparare: Se incinge cuptorul…
Read more »





Beneficiile pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe

5 November 2013
UleiuriCele mai eficiente uleiuri vegetale pentru frumuseţea pielii Marile companii cosmetice au identificat beneficiile extraordinare pentru sănătatea şi frumuseţea pielii ale uleiurilor naturale din plante, fructe şi seminţe şi le-au inclus printre ingredientele-cheie ale produselor antirid şi antiage lansate în ultimii ani. Astfel, uleiul de argan este nelipsit din compoziţia produselor de îngrijire şi machiaj…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata

5 November 2013
Supa_cu_perisoare_fasole_alba_si_salata_creata_05Supa cu perisoare, fasole alba si salata creata din: carnati, ardei gras, supa de pui, fasole alba, salata creata, suc de limeta, sare, piper.   Ingrediente: 4 carnati (se foloseste doar carnea, maruntita) 1 ardei gras verde, cuburi 4 cesti supa de pui 1 cutie fasole alba 4 cesti salata create tocata Sucul de la…
Read more »





Prajitura cu ciocolata amaruie

5 November 2013
Prajitura_cu_ciocolata_amaruiePrajitura cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata amaruie, oua, galbenusuri, zahar, faina. Ingrediente: 110 g unt 110 g ciocolata amaruie 2 oua 2 glabenusuri 4 linguri zahar 2 lingurite faina   Mod de preparare: Intr-un castron termorezistent, se rupe ciocolata; se aşază la bain-marie şi se lasă să se topească. Intre timp, se bat ouăle…
Read more »





Cuscus picant cu sunca

5 November 2013
Cuscus_picant_cu_suncaCuscus picant cu sunca din: cuscus, supa de pui, morcov, ceapa, rosii uscate, cimbru, usturoi, sunca de porc, spanac baby, lamaie, portocla, ulei de masline, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 200 g cuscus 250 ml supa de pui un morcov o ceapa alba rosii uscate in ulei cimbru un catel de usturoi 400 g sunca…
Read more »





Supa crema de dovleac cu nucsoara

5 November 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_nucsoaraSupa crema de dovleac cu nucsoara din: dovleac, supa de legume, lapte, smantana, ceapa, foaie de dafin, ghimbir, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac 800 ml supa de legume 100 ml lapte 50 g smantana 1 ceapa 1 foaie de dafin 1/4 lingurita ghimbir ras 2 linguri cu ulei de masline nucsoara…
Read more »





Fasole cu carne tocată

5 November 2013
Fasole_cu_carne_tocataFasole cu carne tocată din: carne tocata de vita, fasole rosie, ceapa alba, ardei gras, usturoi, cimbru, supa de vita, rosii in bulion, boia dulce, chimen, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 400 g fasole rosie 2 cepe albe un ardei gras rosu 3 catei de usturoi o lingura cimbru…
Read more »





Orez cu creveti si parmezan

5 November 2013
Orez_cu_creveti_si_parmezanOrez cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez. Ingrediente: 1 cescuta cu orez 100 g creveti 1 ceapa 3 catei de usturoi 100-150 ml vin alb 500 ml supa de legume ardei gras (verde, rosu, galben) 100 g unt 50 g parmezan ulei…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro