
Salata
de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti,
sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si
maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8
masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper
negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Read more »

Cotlete
de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei
migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon.
Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare
1/4 ceasca ulei migdale 1-2 linguri ulei de măsline 1/2 ceasca supa de
pui 3 linguri lapte…
Read more »

Gnocchi
cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de
dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru,
scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1
bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan
ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Read more »

Prajitura
cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua,
cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos.
Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua
20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o
portocala 1 mar 1…
Read more »

Lasagna
vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc,
suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi
lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa
mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1
linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »

Un
preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o
alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu
de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de
usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar
Dijon 60g pesmet…
Read more »

Salata
cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3
ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie
sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta
maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere …
Read more »

O
supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca
este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va
mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g
Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume
30 g…
Read more »

Cand
doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau
mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe
confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si
fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la
temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…
Read more »

Cotlete
de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si
garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat
Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de
preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust.
Incalziti uleiul și untul…
Read more »

Crochete
de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei,
sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2
linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet
Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…
Read more »

Linguini
cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline,
usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia,
apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1
broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de
usturoi, tocat 1 lingurita…
Read more »

Piept
de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui,
ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de
soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de
arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui
2 linguri ghimbir proaspat…
Read more »

Cui
nu-i plac bascute cu crema abia scoase din cuptor? Nu aceasta este
intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va
invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos. pentru aluat: 450 gr
faina 2 oua 3 linguri ulei 200 ml lapte cald 50 gr drojdie proaspata 4…
Read more »

Un
preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu
piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor
le va placea cu siguranta! 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu
500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi…
Read more »

Salata
de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha,
mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana
maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos
Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate
fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…
Read more »

Copanele
de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon,
bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina
si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura
amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita
piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…
Read more »

Salata
cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet
balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata
creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de
lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare
Mod de preparare: Ungeti…
Read more »

Corn
impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si
seminte de mac. Ingrediente: 1/2 cana de apa 1/3 linguri de drojdie 1/3
linguri de sare 1 ou, batut 2 linguri de zahar 2 linguri de unt 1 3/4
ceasca faina 1/2 lingurita ulei 1 ou batut cu 1 lingurița de apa
semințe…
Read more »

Rosii
umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi,
patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana,
plus 2 linguri ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de
usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8
linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…
Read more »

Salata
de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci
pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8
cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica,
tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana
branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…
Read more »

Briose
cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua,
esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata
si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g
unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt…
Read more »

Clatite
cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa,
anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de
susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de
usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de
anason 2 lingurite…
Read more »

Gutuia
este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca
nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si
cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui.
Ingrediente: cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui
3-4 mere 1,5 litri apa 1…
Read more »

Biscuiti
cu migdale din: faina, praf de copt, sare, migdale, nucsoara,
scortisoara, cuisoare, zahar, oua, esenta de vanilie si albus de ou.
Ingrediente: 1 1/4 cupe faina 2 lingurite praf de copt sare 1 cana
migdale feliate 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita scortisoara 1/4
lingurita cuisoare 3/4 ceasca de zahar 2 oua 1 lingurita esenta…
Read more »

Cannelloni
cu bacon si sos bechamel din: foi pentru cannelloni, radicchio,
cascaval afumat, bacon, alune, unt, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte
si nucsoara. foi pentru cannelloni 900g radicchio 220g cascaval afumat
220g felii de bacon 80g alune decojite 70g unt ulei sare piper pentru
sos bechamel pregatit ca aici: 30 g unt fara sare…
Read more »

Dulceata
de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un
gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita
putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara
noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2
pliculete zahar…
Read more »

Aveti
un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati
ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem
raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati
acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu
de realizat, dar care este foarte bun…
Read more »

Tacos
cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline,
condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie,
sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de
masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…
Read more »

Hamburgeri
cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos
sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii,
sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2
linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca
telina tocata marunt 3 linguri de…
Read more »

Tarta
cu gem de prune si migdale - aluat pentru tarta pe care il gasiti
pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini.
Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2
linguri rom migdale prajite Mod de preparare: Aluatul se pregateste
dupa cum ati vazut aici. Se…
Read more »

Salata
cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon,
varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si
branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de
Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet
balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »

Fondue
cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon
de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita
1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1
cațel de usturoi, cojit 1/2…
Read more »

Melcisori
cu stafide si lapte din: faina, drojdie, oua, zahar, ulei, lapte, sare,
coaja de lamaie, zahar vanilat, frisca, lapte, esenta de vanilie, ou,
zahar si stafide. Ingrediente: 500g faina 20g drojdie 2 oua 70g zahar 40
ml ulei 220 ml lapte un varf lingurita sare coaja rasa de la o lamaie 2
pliculete zahar…
Read more »

Musaca
de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua,
morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc,
bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de
porc 2 oua 2 morcovi 1 fir de praz 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel
boia de ardei sare…
Read more »

Coaste
de porc in sos barbeque din: coaste de porc, ceapa, usturoi, maioneza,
sare, piper, frunze de dafin, condimente si sos barbeque. Ingrediente: 4
coaste de porc 1 ceapa, feliata 1 catel de usturoi 1 cana maioneza 1
lingurita de sare ½ lingurita piper 2 frunze de dafin condimente
italiene ¾ sos barbeque Mod…
Read more »

Fursecuri
umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si
ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate
200g zahar 200g ciocolata neagra Mod de preparare: Se amesteca
faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete
si se framanta bine pana ce aluatul este neted…
Read more »

Ciorba
de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei,
telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea,
patrunjel, bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 600g carne de
curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2
cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea patrunjel…
Read more »

Ciorba
de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt,
vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt
si smantana. Ingrediente: 1 ceapa alba, taiata cuburi 2 fire de praz,
spalat si taiat rondele (numai partea alba) 3 cartofi, curatati si
tocati 2 lingurite usturoi pisat 2 linguri…
Read more »

Lasagna
cu mix de carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, carne de vita, carne de porc, lapte integral, vin rosu, rosii
pasate, pasta de tomate, sare, oregano, piper, ciuperci shiitake, ulei
de maline, foi de lasagna, mozzarella, branza gruyere si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »

Spaghete
cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov,
usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano.
Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de
carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei
de usturoi tocat 1/2…
Read more »

Salata
de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb,
apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare,
piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb
1/4 ceasca de apa 2 lingurite de sare 1 1/2 lingurite de zahar 2 tulpini
de telina, taiata cuburi…
Read more »

Trigoane
umplute cu crema de castane si branza de vaci din: crema de castane,
branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra.
aluat pentru foietaj 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g
zahar un praf de scortisoara pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar
pudra Mod de…
Read more »

Briose
cu masline, sunca si cascaval din: faina, bicarbonat, sare, iaurt, ulei
de masline, oua, dovlecel, sunca, cascaval si masline verzi.
Ingrediente: 300g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins in otet
1/2 lingurite sare 120g iaurt 60ml ulei de masline 2 oua 100g dovlecel
taiat in cubulete 100g sunca taiata in cubulete 100g cascaval…
Read more »

Paste
la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina,
lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare
si piper. Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1
ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2
lingurita nucsoara feli de paine vechi de…
Read more »

Crema
de menta cu frisca din: frisca, lapte, frunze de menta, zahar,
gelatina, sirop de menta, frunze de menta si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 350ml frisca lichida 350ml lapte 15frunze de menta 100g
zahar 10g gelatina pentru decor: sirop de menta frunze de menta fulgi de
ciocolata Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »

Omleta
cu ficatei si pipote de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa,
oua, lamaie, lapte, vin alb, sare, piper, nucsoara si ulei de masline.
600g ficatei si pipote de pui 2 cepe medii 5 oua 1 lamaie 1/2 pahar
lapte 1/2 pahar vin alb sare piper nucsoara ulei de masline Mod…
Read more »

Pizza
cu branza si vinete din: faina, drojdie, sare de mare, apa, branza,
vinete, sos de pizza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 3 3/4 cesti
faina 1/4 lingurița de drojdie uscata 2 lingurite sare de mare 1 1/2
cani de apa branza maruntita 1-2 vinete feliate Sos de pizza Sare si
piper dupa gust Busuioc…
Read more »

Tort
bavarez cu ciocolata alba si zmeura din: gelatina, galbenusuri, zahar,
lapte, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, lichior de zmeura, apa,
zahar, biscuiti, zmeura si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 foi de
gelatina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 500ml lapte 1 plic de zahar
vanilat 130g ciocolata alba 700ml frisca lichida pentru sirop: 8 linguri
lichior…
Read more »

Cotlet
de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati,
portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline
si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2
portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb
diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »

Pui
pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet,
condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de
menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana
pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de
roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »

Negresa
cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt
nesarat, oua, esenta de vanilie si faina. Ingrediente caramel: 1/2 cana
de zahar 4 linguri de unt nesărat 1/4 lingurita de sare 3 linguri de
smantana Ingrediente negresa: 85 grame ciocolata neagra 115 grame unt
nesarat 200 grame zahar 2 oua 5 ml esenta…
Read more »

Dorada
la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de
masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si
patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri
capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii
cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt …
Read more »

Cotlet
de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa,
morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei
capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si
piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin
tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »

Tort
de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant,
praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si
frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g
faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »

Salata
de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei
de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie,
radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli
si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri
1/2 cana unt de arahide…
Read more »

Risotto
cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa
de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba,
tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti
supa de pui 2 linguri…
Read more »

Gogosi
pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg
faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6
linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare
ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »

Ciulamaua
de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de
iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe
farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1
pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri
faina sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »

Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »

Rulouri
de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei
de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet
sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca
mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »

Cotlete
de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline,
cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de
masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de
apa 2…
Read more »

Bruschete
cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline,
usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri
ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat
pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »

Spaghete
Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper
rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui,
vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de
ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »

Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »

Ciorba
ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina,
patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de
ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac
2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5
cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »

Biban
pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet,
ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere
pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi
Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »

Prajitura
rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf
de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ
120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1
lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau
lichior) Mod de…
Read more »

Conopida
gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de
usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana
lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1
bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire pentru
dressing: o cana…
Read more »

Pui
cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi,
morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina,
unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1
cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4
lingurita piper negru…
Read more »

Aripioare
de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de
soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute,
sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:
800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »

Chiftelute
de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa,
ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia
de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si
menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel
mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »

Tarta
cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua,
migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de
patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de
vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi
migdale…
Read more »

Paste
cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate,
salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1…
Read more »

Pui
cu legume in aluat calzone din: piept de pui, ulei de masline, morcovi,
tulpini te telina, usturoi, ceapa, cimbru uscat, mazare, branza
cheddar, supa de pui, aluat calzone, ou, sare, piper si faina.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fiert si taiat marunt 2 linguri ulei
de masline 2 morcovi, fin tocati 2 tulpini…
Read more »

Gogosele
umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din:
ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de
ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare.
Ingrediente pentru gogosi: 1 lingura ulei de masline 500 g creveti,
decojiti, decorticati si tocati marunt carnea de la 4-5 carnati…
Read more »

Biscuiti
cu ciocolata neagra din: faina, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu,
unt nesarat, zahar, sare de mare, galbenus de ou ciocolata neagra si
zahar pudra. Ingrediente: 125 grame faina 30 grame pudra de cacao 1/4
lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 ceasca unt nesarat, la temperatura
camerei 100 – 135 de grame zahar 1/4 lingurita…
Read more »

Ciuperci
in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana,
sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3
linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust
Ceapa verde, optional pentru garnitura Mod de preparare: Se toaca
marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…
Read more »

Sandwich
cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de
telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle,
mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos
warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar. Ingrediente
pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…
Read more »