Ciorba
savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza
murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si
ceapa verde. Ingrediente: 150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1
l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță…
19 November 2013

O
reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de
porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de
masline, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 500 g burta de porc
sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3
cepe rosii, taiate in…
Read more »
19 November 2013

Prăjitură
cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt,
mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7
oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii
pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1
cana de zahar 3-4…
Read more »
19 November 2013

Chiftelute
de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de
telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin
rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6
fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita
sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
19 November 2013

Avertismentele
publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a
condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul
are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un
mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale
corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »
19 November 2013

Bicarbonatul
de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si
albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In
prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi
folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii.
Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »
19 November 2013

Chiftelute
de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare,
piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g
cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare
piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei
Mod de preparare:…
Read more »
19 November 2013

Cocktail
Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un
cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din
conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut Mod de
preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt.
Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »
19 November 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de
copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita.
Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1
plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină
630 ml compot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »
19 November 2013

Dacă
nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai
combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele
care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te
îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe
studii scot la iveală asocierea…
Read more »
19 November 2013

Cocktailuri
celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de
anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml
nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida
Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul
de ananas, siropul de…
Read more »
19 November 2013

Multe
femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă.
Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi
carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care
are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi.
Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »
19 November 2013

Cornulete
cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt
topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte. Ingrediente: 1/4
ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita
nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit
1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »
19 November 2013

Supa
crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi,
mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare,
piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul
Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l
supa de legume sau de pui 200…
Read more »
19 November 2013

Budinca
cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca,
cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde.
Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g
sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1
varf de cutit nucsoara…
Read more »
19 November 2013

Şniţel
de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou,
faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75
g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte Mod
de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe
răzătoarea…
Read more »
19 November 2013

Pasta
de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de
lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g
branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie
piper Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de
oase, îl pui…
Read more »
19 November 2013

Muschid
e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar.
Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite
1/4 cana de mustar Mod de preparare: Carnea se sareaza si se
pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se
pune la…
Read more »
19 November 2013

Salata
gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de
salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si
nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de
andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de
radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »
19 November 2013

Prune
uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca
si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2
linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita
zahar vanilat Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe
alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »
19 November 2013

Salata
de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa
rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei
gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2
frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »
19 November 2013

Păstrăvi
rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de
piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.
Ingrediente: 800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel
1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1
lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt Mod…
Read more »
19 November 2013

Cocktail
de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie
si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe
de inghetata de vanilie 200 ml sampanie Mod de preparare: Se mixeaza
zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare).
Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »
19 November 2013

Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde,
lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2
linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana
150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »
19 November 2013

Pui
aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar,
sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.
Ingrediente: sucul de la 2 lamai 2 linguri de oțet de mere 1 lingura de
sirop de arțar 2 lingurite de sare 4 catei de usturoi , zdrobit 1…
Read more »
19 November 2013

Specialitate
nemţească din: varza murata, cartofi, rosii, oua, cascaval, lapte,
margarina, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 captana varza
murata (circa 1kg) 1/2 kg cartofi 3-4 rosii 2 oua 100 g cascaval 200 ml
lapte degresat 1 lingura margarina pentru uns vasul 1 legatura marar
sare piper chimen Mod de preparare: Toci varza fin,…
Read more »
19 November 2013

Ciorba
de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina,
ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean,
patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de vitel
(piept) 1 ceapa mare 1 cartof 1 morcov 1 felie de telina 1 ardei gras
500 ml pulpa de rosie 5-6…
Read more »
19 November 2013

Strudel
cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza
dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 2 oua 1 lingura de ulei sare lapte batut pentru
umplutura: 300 g branza dulce 2 galbenusuri 2 linguri zahar 1 plic de
zahar vanilat circa 20 2 unt (1…
Read more »
19 November 2013

Cartofi
la tigaie cu legume din: cartofi, morcovi, ardei grasi, ceapa, ulei,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 2 ardei
grasi 3 cepe 50 ml ulei 1 lingura rasa cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii şi celelalte legume, spălaţi-le, apoi
tăiaţi cartofii în sferturi, ceapa tocati-o mărunt iar…
Read more »
19 November 2013

Paste
cu urechiuse din: urechi, paste, unt, sunca, masline, ketchup, oua,
smantana, branza, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 200 g urechiuse
proaspete 400 g paste cu busuioc sau simple 1 lingura de unt 200 g sunca
100 g masline negre 100 ml ketchup 4 oua 100 ml smantana 100 g branza
1/2 lingurita busuioc sare piper…
Read more »
19 November 2013

Legume
gustoase cu taitei de orez din: morcovi, fenicul, ceapa verde, ardei
gras, tofu afumat, ghimbir, usturoi, sos de soia, miere, amestec de
condimente, ananas, amidon, taitei de orez, ulei de arahide, ananas si
nuci caju. Ingrediente: 2 morcovi 1 bulb de fenicul 3 cepe verzi 1
ardei gras roșu 200 g tofu afumat 1 bucățică…
Read more »
19 November 2013

Tocana
de legume cu carne de porc si rosii din: carne de porc, apa, sos de
peste, usturoi, ceapa, fasole verde, vanata, mar, rosii, ulei, orez
fiert. Ingrediente: ½ kg carne de porc, cuburi ½ cana de apa 3 linguri
sos de peste 2 catei de usturoi, tocat ½ ceapa, tocata ½ kg fasole…
Read more »
19 November 2013

Sarmale
din praz din: praz, ciuperci, orez, ceapa, pasta de ardei, pasta de
rosii, miere, vin, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg praz 500 g
ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 lingura pasta de ardei 1 lingura pasta de
rosii 1 lingura miere de albine 250 ml vin alb 250 ml apa 4…
Read more »
19 November 2013

Terina
cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci,
usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper,
usturoi, mustar, otet de mere si salata verde. Ingrediente: 3 sfecle
(750 g) 2 linguri ulei de masline crema de branza: 1 legatura patrunjel
verde 1 legatura marar verde 2 linguri nuci zdrobite 3…
Read more »
19 November 2013

Supa
de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare
si piper. Ingrediente: 700 g carne de curcan 2 morcovi radacina
patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ceapa mare 1 telina mica 5 cartofi
portiviti ca marime 200 ml suc de rosii patrunjel si marar verde…
Read more »
19 November 2013

Frigărui
gustoase de pui cu ciuperci din: piept de pui, ficatei de pui, marar,
ceapa, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de preparare: Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui
într-un…
Read more »
19 November 2013

Sos
de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru,
hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de
masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde
cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze
de marar verde cateva frunze de cimbru verde cateva frunze de hasmatuchi
cateva frunze…
Read more »
19 November 2013

Portofele
de pui umplute cu ficat din: piept de pui, ficatei de pui, marar, ceapa
verde, ciuperci, oua, sare si busuioc. Ingrediente: 500 g piept de pui
500 g ficatei de pui marar verde ceapa verde 300 g ciuperci 3-4 oua sare
busuioc Mod de preparare: Fierbi înăbuşit ficatul de pui şi îl
mărunţeşti cu…
Read more »
19 November 2013

Cocktail
Exotica din: suc de ananas, sirop de zahar, zeama de limeta, apa,
limeta, zeama de lamaie si zahar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 6 cl suc de ananas (fara indulcitori) 1 cl siropd e zahar
zeama unei limete apa carbogazoasa sau plata o felie de limeta pentru
crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…
Read more »
19 November 2013

Telina
umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 4 teline, cam de aceeasi dimensiune 2
cepe 150 ml ulei 4 catei de usturoi 2 cartofi 4 linguri nuci macinate 1
lingurita cimbru uscate sare piper nucsoara Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii cu coajă cu tot. Curăţaţi ţelinele şi…
Read more »
19 November 2013

Supa
de mazare cu rasol de porc din: mazare, rasol de porc, morcov, ceapa,
telina, usturoi, foi de dafin, sare, piper, supa de pui, apa.
Ingrediente: 1 /2 kg mazare 1 rasol de porc 1 morcov , ras 1 ceapa ,
cuburi 2 tulpini de telina cu frunze ,cuburi 2 catei de usturoi ,…
Read more »
19 November 2013

Bors
aromat din: ciuperci, ulei, morcov, patrunjel, telina, ceapa, orez,
rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, bors, lestean verde, sare, piper si
smantana. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri ulei 1 morcov mare 1
radacina de patrunjel 1 telina potrivita 1 ceapa 2 linguri orez 1
lingurita amestec rozmarin, maghiran, cimbru, salvie 600 ml bors de casa
leustean…
Read more »
19 November 2013

Bezea
cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune,
frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta.
Ingrediente: bezea preparată după reţeta de bază 50 g alune decojite 400
ml frişcă nebătută 2 linguri zahăr pudră, cernut un baton de vanilie
(crestaţi-l în lung şi scoateţi seminţele) un pahar de zmeură…
Read more »
19 November 2013

Cosulete
cu carne tocata din: carne tocata, oua, praz, ulei, usturoi, cartofi,
ciuperci, mustar, cascaval, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata (vita+porc) 2 oua 2 fire de praz 50 ml
ulei 2 catei de usturoi 4 cartofi 200 g ciuperci 1 lingura mustar 100 g
cascaval 1 lingurita cimbru uscat 1 legatura…
Read more »
19 November 2013

Crema
de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, crema de branza, unt,
ceapa, smantana, patrunel, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 2
mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2 linguri
unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi merele şi…
Read more »
19 November 2013

Placinta
rapida din: carne de vita, oua, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei, sare,
piper, ciuperci, ceapa verde, usturoi si cascaval afumat. Ingrediente:
700 g carne de vita tocata 2 oua 1 ceapa patrunjel verde tocat fin 2
linguri pesmet ulei sare piper pentru umpltura: 300 g ciuperci
champignon 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi 100…
Read more »
18 November 2013

O
reteta savuroasa de Paste cu sos de rosii garnisite cu busuioc proaspat
din: rosii, unt, ceapa, sare, paste si busuioc. Ingrediente: 1 cutie
rosii intregi decojite 5 linguri unt sărat 1 ceapa medie, curatata si
taiata in jumatate Sare dupa gust 500 g paste busuioc proaspat Mod de
preparare: Pune rosiile, untul…
Read more »
18 November 2013

Fasole
verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper,
patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg
rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare
aspirina Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi
rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o cratiţă, acoperă…
Read more »
18 November 2013

Tort
alb din: unt, biscuiti, crema de branza, mascarpone, mascarpone, oua,
zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca si
boabe de cafea. Ingrediente: blaturi: 200 g unt 650 g biscuiti tip
amaretto sau de ovaz umplutura: 500 g crema de branza 500 g mascarpone 4
oua 200 g zahar 50 g faina…
Read more »
18 November 2013

Ciocolată
caldă cu cognac din: lapte, ciocolata neagra, cogna, frisca, cacao si
scortisoara. Ingrediente: 1 litru lapte 120 g ciocolata neagra de manaj 4
linguri cognac ornare: 6 linguri frisca 4 lingurite cacao 1 lingurita
scortisoara Mod de preparare: Puneţi laptele la fiert. In alt vas
puneţi ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu 2 –…
Read more »
18 November 2013

Ciorba
de fasole cu afumatura din: fasole boabe, costita afumata, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ulei, rosii in bulion, tarhon, sare si
piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 400 g costita afumata 2 cepe 2
morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 50 ml ulei 400 g rosii
in bulion 1 legatura tarhon verde sau 1 lingura…
Read more »
18 November 2013

Frigarui
ca in Ardeal din: piept de pui, muschi de vitel, piept de curcan,
bacon, ciuperci, ardei gras, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente:
250 g piept de pui 200 g muschi de vitel 200 g piept de curcan 200 g
bacon 8 ciuperci 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei sare piper …
Read more »
18 November 2013

O
reteta savuroasa de Tacos cu legume si oua din: tortilla de porumb,
ulei de masline, ceapa, rosii, ardei iute, oua, sare, piper, branza,
coriandru si sos cholula. Ingrediente: 2 tortilla de porumb 1
lingurită ulei de măsline 2 linguri ceapa alba tocata 2 linguri rosii
cuburi 1/4 ardei iute, cuburi 2 oua batute…
Read more »
18 November 2013

Chutney
de vinete din: vinete, curcuma, sare de mare, otet alb, otet balsamic,
stafide, zahar brun, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru,
scortisoara, ardei iute si sare. Cand carnea este aproape facuta, unge-o
la suparata cu chutney si mai da la cuptor pana se caramelizeaza.
Ingrediente: 1 kg vinete 2 lingurite cu turmeric (curcuma) 1 lingurita
cu…
Read more »
18 November 2013

Chiftele
cu branza de oaie din: dovleac, cartofi, ceapa, oua, faina, branza de
oaie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g dovleac 250 g
cartofi 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri faina 100 g branzade oaie rasa cateva
fire de patrunjel verde tocat ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovleacul, ceapa…
Read more »
18 November 2013

Cocktail
cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca
si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5
frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare: Se taie pepenele bucati. Acestea se pun la congelator timp
de 1…
Read more »
18 November 2013

Topul
medicamentelor Toamna aceasta este mai schimbătoare ca niciodată: ba ne
pedepseşte cu ploi reci şi zile mohorâte, ba ne alintă cu raze de soare
arzător, ridicând temperatura aerului la 25°C. După cum se ştie, aceste
schimbări bruşte de temperatură provoacă un disconfort major
persoanelor cu boli reumatice. Un motiv întemeiat pentru a-i cere
sfaturi…
Read more »
18 November 2013

Multi
specialisti sunt de parere ca am fi mai sanatosi daca am manca precum
bunicii nostri. Ce faci, insa, in viata de zi cu zi, cand trebuie sa
cumperi alimentele de la magazin si nu le poti lua din gradina proprie?
Cele mai multe produse din comert au tot felul de aditivi si reprezinta
un…
Read more »
18 November 2013

Tusea,
strănutul şi nasul înfundat reprezintă primele simptome ale răcelii. În
mod normal, boala se manifestă în primul rând în zona nasului şi a
gâtului, însă răceala afectează toate părţile corpului. Acest tip de
răceală este cea mai des întâlnită afecţiune, motiv pentru care mai
poartă şi numele de “răceală comună”. Când întâmpinăm aceste
disconforturi,…
Read more »
18 November 2013

Pui
cu otet balsamic, rozmarin si cartofi din: otet balsamic, mustar,
usturoi, gem de caise, carne de pui, cartofi, ulei de masline, rozmarin,
rosii cherry si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2 cana de otet balsamic
1 1/2 lingurita de mustar cu boabe intregi 2 catei de usturoi o lingura
de gem de caise sau de miere…
Read more »
18 November 2013

Praz
picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper,
ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2
cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1
lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2
lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze…
Read more »
18 November 2013

Desert
de ciocolata cu sos de cafea din: unt, zahar, ciocolata neagra, oua,
faina, frisca, albusuri, zahar, espreso, pulbere de cafea si cacao.
Ingrediente: terina: 250 g unt 250 g zahar 250 g ciocolata neagra 70% 5
oua 1 lingura faina sosul: 500 ml frisca 5 albusuri 100 g zahar 30 ml
espresso 1 lingurita…
Read more »
18 November 2013

Ceai
pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare,
ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1
lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4
linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru Mod de
preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi plantele…
Read more »
18 November 2013

Cercetătorii
din Marea Britanie recomandă cetăţenilor să nu sară peste micul dejun,
dacă vor să îşi păstreze inima sănătoasă. Rezultatele unui studiu făcut
pe 27.000 de mii de bărbaţi arată că aceia care sar peste micul dejun
riscă să aibă mari probleme cu inima, informează BBC. Echipa de
cercetători de la Institutul de Sănătate Publică…
Read more »
18 November 2013

Cocktailuri
celebre: Mojito Cocktail Mojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala,
zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa
minerala 25 g zahar gheata frunze de menta Mod de preparare: Turnăm
în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă.
Agităm bine. Punem cuburi…
Read more »
18 November 2013

In
multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze
(tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de
obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau
considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste
proaspăt în perioadele când era mai greu de…
Read more »
18 November 2013

Retete
de cocktailuri cu vodka: Cocktail răcoritor cu gin si votca Cocteil
răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie.
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă
ginul, votca, lichiorul de rodie…
Read more »
18 November 2013

Toate
femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate
privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de
mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult
si si-a pierdut din vitalitatea de alta data? Cu siguranta, ceva din
comportamentul tau sau din…
Read more »
18 November 2013

Rulouri
cu susan din: lapte, unt, drojdie, faina, zahar, sare, sare de mare,
praf de ceapa, praf de usturoi, susan alb. Ingrediente: 1 1/2 cani
lapte 8 linguri unt nesarat , taiat bucati, plus 2 linguri unt topit 4
1/2 lingurita drojdie uscata 4 cani faina 3 linguri zahar 1 lingura sare
1 1/2…
Read more »
18 November 2013

O
reteta savuroasa de Fasole boabe cu ciuperci din: carne tocata de porc,
ceapa, ulei, supa de oase, ardei iute, fasole, ciuperci, pasta de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 1 ceapa 50
ml ulei 200-300 ml supa de oase 1 ardei iute 400 g fasole alba sau
rosie (conserva)…
Read more »
18 November 2013

Spirale
savuroase cu pastrama din: pastrama de porc, chilli, chimen, faina,
apa, ulei si otet. Ingrediente: 400 g pastrama de porc pudra de chilli
si chimen pentru aluat: 500 g faina 1 pahar de apa calduta 3 linguri
ulei 1 lingura otet Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron
mare, adaugi uleiul, apa calduta si…
Read more »
18 November 2013

Ciocolata
alba fierbinte din: frisca, unt, zahar praf, ciocolata alba, ghimbir si
cognac. Ingrediente: 300 ml frisca proaspata din smantana 100 g unt 6
linguri zahar praf 350 g ciocolata alba de menaj 1 lingurita ghimbir ras
4 linguri cognac Mod de preparare: Puneti frisca la fiet, la
bain-marie. Adaugati untul taiat cubulete, zaharul, ghimbirul…
Read more »
18 November 2013

Rulouri
cu peste si ardei copti din: oua, ardei capia, usturoi, ulei de
masline, hrean, peste, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 4 ardei capia
copti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras
4 fileuri de peste – merluciu, cod, salau sare piper Mod de
preparare: Faceti 4 omlete…
Read more »
18 November 2013

Salată
de pui cu legume şi mere din: piept de pui, mar, cartofi, morcovi,
ardei gras, usturoi, ulei de masline, seminte de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 mar mai mare acrisor 6 cartofi
rosii 4 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 catei de usturoi 4
linguri ulei…
Read more »
18 November 2013

Turtite
cu dovleac din: faina, praf de copt, scortisoara, oua, zahar, lapte,
miez de dovleac, ulei, sare, nuci si stafide. Ingrediente: 500 g faina 1
lingurita praf de copt sau bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara rasa
fin 3 oua 50 g zahar 300 ml lapte 300 g miez fin de dovleac 3 linguri
ulei sare ornare: 150…
Read more »
18 November 2013

Rulada
din piept de pui cu spanac din: piept de pui, cascaval, morcov, oua,
patrunjel verde, foietaj, spanac, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 100 g cascaval 100 g morcov 2 oua 1 legatura patrunjel
verde 400 g foietaj 400 g spanac sare piper Mod de preparare: Pieptul
de pui se crestează,…
Read more »
18 November 2013

Trio
Siant-Jacques din: scoici, legume, fenicul, ciuperci, mazare, salam
chorizo, sos de unt cu patrunjel si icre negre. Ingrediente: Scoici
Saint Jasques proaspete – 3 bucati legume bunoise – cate 10 g fenicul
ciuperci porcini manzare tanara salam chorizo sos de unt cu patrunjel
icre negre Mod de preparare: Se sotează feniculul, ciupercile şi…
Read more »
18 November 2013

Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime
juice 20 ml orgeat syrup 3 dash-uri Angostura bitters Mod…
Read more »
18 November 2013

Supa
crema de porumb cu bacon din: ceapa, smantana, ceapa verde, unt, lapte,
curry, supa de legume, porumb si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 100 ml
smantana 1 legatura ceapa verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingura curry 40
g faina 800 ml supa de legume 600 g porumb congelat (sau conserva) 100 g
bacon…
Read more »
18 November 2013

Pui
cu sos de rosii si garnitura de orez fiert din: ceapa, ceapa rosie,
apa, unt, turmeric, condimente, rosii, sos de rosii, usturoi, pulpe de
pui, orez fiert. Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 ceapa rosie, cuburi 1
cana cu apa 2 linguri de unt 1 lingura tumeric 6 linguri condimente,
dupa preferinta 2 rosii,…
Read more »
18 November 2013

Budinca
cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana,
lapte, cascaval, sare, piper si o franzela. Ingrediente: 3 linguri ulei
8-10 ciuperci 4 caei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte
gras 100 g cascaval sare piper 1 franzel aveche de o zi Mod de
preparare: Speli ciupercile bine…
Read more »
18 November 2013

File
de somon în crustă de ciuperci din: file de somon, ciuperci, paine,
smantana, albus, ulei de masline, patrunjel, marar, seminte de susan,
sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 100 g ciuperci
champignon 150 g paine 150 g smantana 1 albus 2 linguri ulei de masline 1
legatura patrunjel 1 fir de marar…
Read more »
18 November 2013

Crema
de spanac din: spanac, iaurt, seminte de dovleac, usturoi, marar, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac congelat 250 ml iaurt 2
linguri seminte decojite de dovleac 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul,
pisaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei. Când începe să…
Read more »
18 November 2013

Foitaj
umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de
floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
galbenusuri 400 g bureti 2 bucati arpagic 2 catei de usturoi 2 linguri
ulei de floarea soarelui 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana 1 lingura
patrunjel tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
18 November 2013

Pulpe
de pui cu legume din: pulpe de pui, sare, pudra de curry, ceapa,
usturoi, ghimbir, morcovi, unt, ciuperci, mazare, ceapa verde si lapte
de cocos. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare 1 lingura pudra de curry 1
ceapa 4 catei de usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g
ciuperci champignon…
Read more »
18 November 2013

Tocăniţă
de ciuperci cu găluşte în sos de vin din: galuste de paine, sare,
amestec de ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin, supa, smantana, crema de
branza, patrunjel si piper. Ingrediente: 12 galuste de paine (pachet)
sare 800 g amestec de ciuperci(champignon, bureti, manatarci) 1 ceapa
mica 1 catel de usturoi 2 linguri unt 150 ml vin…
Read more »
18 November 2013

Noodles
cu legume si alune din: noodles, usturoi, ceapa, varza, muguri de
fasole, ceapa verde, arahide, ulei, limeta, corinadru, pasta de
tamarind, apa, sos de soia, sos sriracha, zahar brun. Ingrediente: 1
pachet noodles 4 catei de usturoi , tocat 4 cepe, tocate 2 cani de varza
, tocata 2 cesti de muguri de fasole…
Read more »
18 November 2013

Cocktail
de babane cu lamaie din: banana, zeama de lamaie, siropd e zahar, apa
mienrala, lamaita si cirese. Ingrediente: 1/2 de banana zeama de la un
sfert de lamaie 2 cl sirop de zahar apa minerala carbogazoasa sau plata o
felie de lamaie lamaita cirese de cocktail Mod de preparare: Facem un
pure din babana,…
Read more »
18 November 2013

O
reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon
afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g
branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »
18 November 2013

Şniţel
vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare,
piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2
cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper
2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana
Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »
18 November 2013

Peste
cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz,
sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de
peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe
piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul Mod de preparare:…
Read more »
18 November 2013

Tarta
gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie,
oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g
ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se spală bine
cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »
18 November 2013

File
de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru,
ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi,
smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura
ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie
sare si piper pentru piureul de…
Read more »
18 November 2013

Ardei
şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt,
maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si
rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura
unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »
18 November 2013

Pui
în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de
vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de
dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa
alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de
vin alb 2…
Read more »
18 November 2013

Sote
de legume si orez cu aroma de nuca de cocos din: orez, lapte de nuca de
cocs, corinadru, limeta, ulei de masline, ciuperci, dovlecei, ardei
gras, usturoi, ghimbir, boabe de fasole, ceapa, sos de peste, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 1 cutie lapte de cocos 1 cana
coriandru tocat 2 limete…
Read more »
18 November 2013

Sosul
Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de baza ale gastronomiei.
Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lapte. Sosul
trebuie să fiarbă bine pentru a nu rămâne făina crudă, laptele folosit
trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea
cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, sosul trebuie trecut prin…
Read more »
18 November 2013

Prajitura
cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi
de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si
fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru
crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »
18 November 2013

Ruladă
de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura
de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250
g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1
lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare
boia…
Read more »
18 November 2013

Ciorbă
savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi,
ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei
grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4
cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si
cateva picaturi de ulei) Mod…
Read more »