29 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu
usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »
29 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu
boabe de piper si boabe de mustar Castraveti in…
Read more »
29 October 2013

Bucataria
frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din
lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul
sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos.
Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul de
tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu…
Read more »
29 October 2013

Termenul
belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile
sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii
constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi
superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care
trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE Reţeta
actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe…
Read more »
29 October 2013

In
perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se
permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul
Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au
descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky.
Printre retetele cele mai acreditate se gaseste aceea împotriva racelii
propusa de scriitorul englez…
Read more »
29 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu
pui Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel
verde.…
Read more »
29 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale Ingrediente
pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru
umplutură: 1 kg prune 100…
Read more »
29 October 2013

Fabrica
Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din
grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere
Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile
sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile
prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii
Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor…
Read more »
29 October 2013

Cel
mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight
(„neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin
51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul,
fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce
au fost putin macinate,cerealele sunt supuse coacerii sub presiune
într-un vas de…
Read more »
29 October 2013

Prajiturele
delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt,
ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de
lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g de
unt 200 de g de faina 50 de g de zahar 1 plic praf de copt 1 ou lapte…
Read more »
29 October 2013

Pulpa
de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare,
piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie,
pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente:
60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1
lingurita piper negru macinat 1…
Read more »
29 October 2013

Fleica
de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine,
amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru,
patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in
diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei de masline 50 g
smochine deshidratate – optionail, poti inlocui…
Read more »
29 October 2013

Placinta
cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de
floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi,
galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1
ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3
linguri smantana piper macinat 400 g aluat de…
Read more »
29 October 2013

Stiuca
rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei
gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei,
usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1
cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin sare piper boabe
pentru sos: 1 galbenus fiert 1 galbenus…
Read more »
29 October 2013

Tartă
cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar
pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o
lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar
pudra 30 g amidon 250 ml lapte Mod de preparare: Aluatul de foitaj
decongelat se aşază în tava de…
Read more »
29 October 2013

Chutney
de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru,
usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru.
Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin
100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute…
Read more »
29 October 2013

Dovleac
cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii,
usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.
Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri
ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel de usturoi 3 crengute de
rozmarin, plus 1 lingurita tocat…
Read more »
29 October 2013

File
de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana,
ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de
pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb
100 ml smantana pentru gatit 2 cepe 100 g unt 4 foi de dafin sare piper
…
Read more »
29 October 2013

Biscuiti
cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de
vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de
vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri
cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175 g faina un praf sare
praf de copt 50 g…
Read more »
29 October 2013

Fasole
verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de
lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g
masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2
linguri patrunjel proaspat, tocat Mod de preparare: Fierbe fasolea
în apă cu sare. Incălzeşte…
Read more »
29 October 2013

Fettuccini
cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan,
fettuccini, piper. Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi
proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1
pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și piper
negru, pentru servire Mod de preparare: Se…
Read more »
29 October 2013

Risotto
cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper,
iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o
ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper
pentru servit: 250 g iaurt natur cateva foi de busuioc Mod de
preparare:…
Read more »
29 October 2013

Supa
de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare,
piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt
un praf nucsoara sare piper miez de nuca Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert cu sarea şi nucşoara. între timp, se curăţă dovleacul
şi se…
Read more »
29 October 2013

Pui
rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec,
coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri
pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat
sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa de la 1 lamaie, plus zeama de la
1/2 …
Read more »
29 October 2013

Terina
cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de
vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare,
piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de
curcan o ceapa 12 felii bacon afumat 2 felii paine o lingura coniac…
Read more »
29 October 2013

Placinta
cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure,
smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt,
zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati
mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri de zahar 300
g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate…
Read more »
29 October 2013

Pui
la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de
provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc,
capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de
circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de usturoi 1/2
lamaie 1/2 portocala cateva fire de cimbru verde…
Read more »
29 October 2013

Budinca
de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan,
sare, ulei. Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza,
maruntita 50g parmezan, ras sare ulei Mod de preparare: Rupeti
broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si pastrati
deoparte. Intr-o tava se toarna ulei si se adauga…
Read more »
29 October 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao,
zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente:
1 l smântână dulce 2 ouă 50 g ness 200 g cacao 300 g zahăr pudră 300 g
nuci pisate 150 g pesmet 100 ml lichior de cafea esenţă de rom Mod…
Read more »
29 October 2013

Terina
de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt,
ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept
de pui un ardei gras o ceapa mare 100 g unt 2 linguri ulei sare piper
Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si apoi…
Read more »
29 October 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone,
oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g
ananas din compot tăiat rondele 125 g unt 450 g mascarpone 4 ouă mici
50 g făină 1 lămâie (coaja şi sucul) Ingrediente sos: 1 conservă de 420 g
compot de caise (jumătăţi)…
Read more »
29 October 2013

Sarmale
cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie
verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg
varza sare 1 legatura busuioc 500 g file de stiuca 1 lingura suc de
lamaie verde piper 3 linguri bulion 3 linguri smantana 1 lingura unt 200
ml supa de legume…
Read more »
29 October 2013

O
reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi,
fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei.
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250 g de ceapă 1 ardei roşu 2
căţei de usturoi 2 conserve de fasole roşie de 450 g 500 g bulion 2
linguriţe praf de…
Read more »
29 October 2013

O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt,
ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 150 ml ulei 2 vinete 500 g cartofi 40 g unt 3 cepe 1
linguriţă boia dulce 4 ardei graşi 2 linguri pastă de tomate Mod de
preparare:…
Read more »
29 October 2013

Baclava
cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de
portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal,
unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500
g nuci coaja de portocale confiata 4 linguri zahar pudra o lingurita
scortisoara o lingura apa de flori de…
Read more »
29 October 2013

O
reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb,
foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte
200 ml ulei 300 g măsline 50 g făină 1 ceapă tăiată mărunt 150 ml vin
alb foi de dafin ienibahar 1- 2 lămâi sare piper Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl…
Read more »
29 October 2013

Musaca
de legume cu sos de rosii si parmezan din: vinete, sunca, mozzarella,
parmezan, piure de tomate, ceapa, telina, morcov, sare, zahar, ulei.
Ingrediente: 800g vinete 3-4 felii de șuncă 250g branza mozzarella 100g
parmezan ras 500ml piure de tomate 1/2 ceapa 1/2 tulpina de telina 1
morcov sare zahar ulei Mod de…
Read more »
29 October 2013

Baclava
cu foi de gris din: migdale prajite, fistic, gris, faina, unt, apa,
zahar, amidon, miere, sare. Ingrediente: 500 g migdale prajite 100 g
fistic pentru aluat: un pachet gris fin 250 g faina 500 g unt 200 ml apa
125 g zahar un pachet amidon 500 g miere un praf sare Mod de…
Read more »
29 October 2013

Fileuri
de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline,
supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie,
ou, cartofi noi, verdeata, ceapa verde. Ingrediente: 3 ardei grasi 1
ceapa 1 catel de usturoi 8 linguri ulei de masline 150 ml supa sare
piper otet 1 praf zahar…
Read more »
29 October 2013

Tochitura
cu pulpe de pui si kaizer din: pulpe de pui dezosate, kaizer,
carnaciori, ceapa, ardei, pasta de tomate, piper, sare, foi de dafin,
ulei. Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 50 g kaizer 2 carnaciori 5
cepe 1 ardei rosu 3 linguri pasta de tomate piper sare 2-3 foi de dafin
5 linguri…
Read more »
29 October 2013

Prajitura
pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon,
unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie. Ingrediente: 3 mere
golden sucul unei lamai 3 oua 100 g faina 70 g faina de migdale 20 g
amidon 150 g unt topit 180 g zahar 1/2 plic praf de copt 2…
Read more »
29 October 2013

Bors
cu carne de vita si smantana din: carne de vita, radacina de patrunjel,
morcov, sfecla, taitei, bors, smantana, frunze de patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne de vită 2-3 felii rădăcină de pătrunjel 1
morcov 1 sfeclă mică 1 mână de tăieței 1/4 l borș 2 linguri smântână
frunze de pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »
28 October 2013

Rosii
cherry coapte din: rosii cherry, ulei de masline, usturoi, sare, piper,
condiment. Ingrediente: 2 cani rosii cherry, injumatațite 2 lingurite
ulei de masline 3 catei usturoi, zdrobit sare si piper dupa gust 1/2
lingurita condiment, dupa gust Mod de preparare: Amestecati rosiile
cu ulei de masline, usturoi, sare, piper și condiment.…
Read more »
28 October 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
28 October 2013

La
finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa
demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a
evita ca învechirea sa se produca mai încet tinând pline butoaiele mai
mult decât e necesar – butoaiele sunt sondate pentru a controla stadiul
lor si continutul. Desi gradatia…
Read more »
28 October 2013

Fabrica
Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan
Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial,
întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel,
în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea
unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un
caracter important.…
Read more »
28 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Budinca din malai cu stafide si gutui
Budinca din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci
macinate, miere, coaja de lamaie,…
Read more »
28 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Halva de nuci Halva de nuci din: nuci,
unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom.
Ingrediente: 250 g nuci 150 g…
Read more »
28 October 2013

Vrei
sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa
slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale
variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate
si fara calorii. Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba,
de pui sau de peste, asigura un aport suficient de proteine…
Read more »
28 October 2013

Fabrica
Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant),
profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le
potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe
şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea
produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau
clientilor. Pe etichetele berii Brasserie Lefebvre…
Read more »
28 October 2013

Pentru
distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic
cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere
al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii mai usori se ridica
în gâtul recipientului, în timp ce aceia mai grei cad înapoi si sunt
redistilati. Distilarea se produce în doi timpi: mai…
Read more »
28 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu
ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »
28 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Orez cu ardei copti
Orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia,…
Read more »
28 October 2013

Iarna
ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult
ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita,
uneori chiar depresiva şi asta te indeamna sa mananci mai mult, ca sa te
simti in forma. Solutia este o dieta care sa te incalzeasca, sa-ţi dea
energie si…
Read more »
28 October 2013

Distilarii
îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant
gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale
bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care
lichidul este lasat sa matureze, finisând caracteristicile organoleptice
ale produsului cu mirosuri si arome specifice. In concluzie, gustul si
identitatea unei bauturi alcoolice tari sunt…
Read more »
28 October 2013

Fabrica
De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea
de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei,
tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile
prestabilite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a
principalelor produse din catalog. Printre motivele succesului acestei
întreprinderi, se remarcă opţiunea…
Read more »
28 October 2013

Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Musaca
de vinete cu carne tocata Musaca de vinete cu carne tocata din: vinete,…
Read more »
28 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Desert cu pere Desert cu pere din: pere,
miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare. Ingrediente: 4
pere 4 lingurite miere 2 cuisoare…
Read more »
28 October 2013

Ai
vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o
dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile
alimentare și vezi ce se întâmplă. Sunt mari șanse să ai parte de o
surpriză plăcută. Dacă vrei să declari război kilogramelor în plus ai de
făcut două lucruri. Primul,…
Read more »
28 October 2013

Ciocolata
de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: 250 gr
de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de grame de
cacao fructe uscate Mod de preparare: Se amesteca apa cu zahar si se
fierbe timp de 5 minute. Opriti focul si incorporate…
Read more »
28 October 2013

Salata
de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar,
mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli 1 praz zahar 1 lingura
mustar 4 linguri otet 6 linguri ulei de soia 2 cepe 150 g creveti mici
decorticati marar pentru ornat sare…
Read more »
28 October 2013

Medalion
de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de
lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru
verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars. Ingrediente: 2 bucati
medalion somon (aproximativ 200 g fiecare) 2 piersici mari si tari sucul
de la 1 lamaie si 1/2 portocala…
Read more »
28 October 2013

Chiftele
cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci,
unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3
linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 200 g ciuperci
2-3 linguri faina 30 g unt 40 ml apa 2 linguri smantana de gatit o ceapa
mica sare piper…
Read more »
28 October 2013

Baclava
cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de
flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g
smochine 200 g fructe de goji 2 linguri apa de flori de portocal 100 g
unt Mod de preparare: In apă caldă se pun fructele de goji si…
Read more »
28 October 2013

Terină
de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc
de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 800 g ceafa ce porc fara os 2 cepe 2 catei de
usturoi 300 ml supa de pui 200 ml suc de rosii 30 g masline verzi 2…
Read more »
28 October 2013

Rulouri
de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei
capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano,
ceapa, branza camembert, lapte, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:
pentru rulouri: 800 g file de piept de pui 250 g ciuperci 1 ardei capia
1 morcov ulei de masline…
Read more »
28 October 2013

Friptura
de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei,
apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg
pulpa de porc 4 linguri mustar cu boabe o lingura cu faina 2 linguri
ulei 1/2 l apa sare piper pentru garnitura: mix de legume congelate 8
cartofi marar …
Read more »
28 October 2013

Procesul
de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special
pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate)
în cinci faze: prima consta în prepararea cerealelor, denumita si
maltare sau malting, care la rândul sau se subdivide în infuzie,
germinare si scurgere;urmeaza mashing-ul („macerarea”) si fermentarea,
dupa care se…
Read more »
28 October 2013

BELGIA
Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei
caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor
centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o
traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de
prim-plan printre gigantii berii, mai cu seama în ceea ce priveste
calitatea…
Read more »
28 October 2013

Pate
de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac,
cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g
unt 2 catei de usturoi 2 cepe mici 4 linguri coniac o lingurita cimbru 2
linguri smantana sare piper pentru servit: 200 g boabe de piper amestec
Mod de…
Read more »
28 October 2013

Supa
de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de
curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei
gras rosu, ardei gras verde, sare, piper, otet. Ingrediente: 4
lingurite ulei de masline 4 carnati de curcan, feliati 1 ceapa, tocata 1
lingura usturoi tocat 1 lingurita cimbru uscat…
Read more »
28 October 2013

Crema
de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra,
lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g
ciocolata neagra 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert cu zahărul şi zahărul vanilinat. Intre timp, se bat ouăle si se
topeşte ciocolata cu 2 linguri…
Read more »
28 October 2013

Piure
cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci,
ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia,
broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari
100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci o ceapa rosie 30 ml
coniac 100 ml ulei de…
Read more »
28 October 2013

Pui
umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin,
condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin,
cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare de mare, piper mozaic.
Ingrediente: 1 pui 300 g struguri albi sau negri 150 g miez de nuca 100
ml vin condimente cajun condimente…
Read more »
28 October 2013

Crema
caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri,
migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2
galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit: 50 g migdale Mod de
preparare: Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb şi apoi laptele se
strecoară. Se mixează ouăle, gălbenuşurile şi…
Read more »
28 October 2013

Aperitiv
delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3
linguri ciuperci o lingurita ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, după care se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare.
Intre timp, se face…
Read more »
28 October 2013

TULBURARI
NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap
Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se
datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în cantitate mai
mare sau mai mica: histamina, tiramina, dar mai ales sulfiti si uneori
metanol. Riscuri de tulburari ORL Un consum de vin excesiv si…
Read more »
28 October 2013

Cartofi
cu ciuperci si maioneza la cuptor din: cartofi, ciuperci, maioneza,
ceapa, usturoi, piper, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi
200g ciuperci maioneza 1 ceapa 2 catei de usturoi piper rozmarin sare
ulei Mod de preparare: Curatati si feliati ciupercile. Gatiti cu
usturoi , sare și ulei 10-15 de minute. Intre timp, curatati…
Read more »
28 October 2013

Omleta
cu spanac si ceapa rosie din: oua, spanac, unt, ceapa rosie, sare.
Ingrediente: 6 oua 1/2 kg spanac 100 g unt sare ceapa rosie Mod de
preparare: Spanacul se curăţă bine de codiţe şi se spală în 2-3 ape. Se
pun apoi într-o cratiţă apă si sare, se aduce la punctul de fierbere,…
Read more »
28 October 2013

Turnedo
de vită cu legume din: turnedou de vita, slanina, unt, ulei, limeta,
otet de mere, otet balsamic, sos de soia, usturoi, broccoli, morcovi
baby, cartofi, sare, piper, marar, smantana, castarveti, menta.
Ingrediente: 4 turnedouri de vita 4 bucati de slanina 60 g unt 200 ml
ulei o limeta 25 ml otet de mere 50…
Read more »
28 October 2013

Friptura
de porc cu garnitura delicioasa din: muschi de porc, cimbru, unt, vin
alb sec, sare, piper, cartofi, morcovi, broccoli. Ingrediente: 600 g
muschi de porc o lingura cimbru o lingura unt 200 ml vin alb sec sare
piper pentru garnitura: cartofi morcovi broccoli Mod de preparare:
Untul se amestecă cu cimbrul mărunţit, sare…
Read more »
28 October 2013

Carne
de miel cu naut din: piept de miel, naut, ceapa, usturoi, ulei, praf de
curry, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g
naut o ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei o lingurita praf de curry
cateva fire de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cu o seară…
Read more »
28 October 2013

Descoperita
cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment
foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales
ca motiv de interactiune sociala, de intalnire cu prietenii,
deconectare, relaxare. Tot mai multe studii medicale releva insa faptul
ca un consum moderat aduce un beneficiu concret…
Read more »
28 October 2013

Flan
cu fructe din: galbenusuri, lapte, zahar, amidon, lamaie, scortisoara,
fructe. Ingrediente: 6 galbenusuri un l lapte 200 g zahar 65 g amidon o
lamaie un baton scortisoara 250 g fructe congelate Mod de preparare:
Laptele şi zahărul se pun într-o oală cu coaja de lămâie şi batonul de
scorţişoară. Se amestecă bine cu…
Read more »
28 October 2013

Peste
la tigaie cu lamaie din: peste, boia, boabe de piper rosu, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 4 bucati de peste a cate 250 g fiecare o lingura
boia o lingura boabe de piper rosu 3-4 linguri ulei sare piper lamaie
Mod de preparare: Se curăţă pestele de solzi si de măruntaie, după care
se…
Read more »
28 October 2013

Supa
cu carne de vita, fasole pastai si cartofi din: carne de vita, ceapa,
morcovi, cartofi, fasole pastai, cimbru, foaie de dafin, ulei, supa
concentrat de vita, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de vita o
ceapa 2 morcovi 4-5 cartofi o conserva mica fasole pastai o lingurita
cimbru o foaie dafin 3-4 linguri ulei…
Read more »
28 October 2013

Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g
faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata
marar sare piper 50 g masline Mod de preparare: Spanacul îl speli şi
îl pui…
Read more »
28 October 2013

Berea
Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in
Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si
puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite,
îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia
Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs…
Read more »
28 October 2013

Ciorbă
cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia,
rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.
Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 ardei capia
rosu 2 rosii potrivite 4-5 linguri ulei 1 gutuie mare sare piper
leustean concentrat de legume Mod de…
Read more »
28 October 2013

Sunt
numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de
retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati
de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la
strong ale, pâna la cele mai putin cunoscute). Mai mult decât atât, nu
trebuie uitat ca…
Read more »
28 October 2013

EFECTE
INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care
antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet).
De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de
ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special
sulfamidele hipoglicemiante utilizate în diabetul „gras” al adultului,
unele antifungice prescrise pentru…
Read more »
28 October 2013

Tarte
cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf
de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de
caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g unt 2 galbenusuri 150 g zahar
300 g faina putin praf de copt stins cu lamaie sau otet pentru crema: 3
oua 1/2 litru lapte…
Read more »
27 October 2013

Prajiturele
delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar
brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de
faina 100 gr de unt 70 de gr de zahar brun 1 lingurita de praf de copt 1
ou 1 varf de cutit de sare Mod de preparare: Se…
Read more »
27 October 2013

Paste
cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte
de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de
masline, frunza de dafin, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 400 g
paste 300 g fasole alba pastai 400 g midii 100 g seminte de dovleac 250 g
ciuperci 150 g…
Read more »
27 October 2013

Băscuţe
cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare,
piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea,
galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura ulei 300 g
carne tocata 1 lingurita zahar brun sare piper boia 1 lingura verdeata
asortata tocata si uscata (busuioc, patrunjel) 2 catei de usturoi…
Read more »
27 October 2013

Turtă
de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt,
unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de
floarea soarelui, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g arpacas fiert
150 g faina 100 g miez de nuca un pliculet praf de copt 200 g unt 4 oua
un…
Read more »
27 October 2013

Gnocchi
cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca,
migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte
de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g faina un ou
300 g ciocolata neagra o lingura cu sare 100 ml frisca 100 g migdale 50
ml coniac 200 g fructe phaysalis 50…
Read more »
27 October 2013

Lipie
cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de
masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g
telemea zdrobita 1 lingura ulei de masline 3 linguri marar tocat 4 lipii
Mod de preparare: Intr-un castron mare, se bat ouăle cu albuşuri,
sare şi piper. Se adaugă…
Read more »
27 October 2013

Glicemia
Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom)
pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie:
alcoolul blocând neoglucogeneza, creeaza un deficit al aportului de
glucoza în sânge si glicemia are tendinta sa scada. Daca aceasta scadere
a glicemiei este progresiva, se remarca…
Read more »
27 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Sufleu delicios de gutui Sufleu
delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere,
cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de…
Read more »
27 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Strudel cu pere, nuci si stafide Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci,…
Read more »
27 October 2013

Rosii
umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de
vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca
dimensiune 200 g telemea desarata 8 cepe mai mici putin decat rosiile 2
linguri branza dulce de vaci 100 g fulgi de porumb 1 legatura patrunjel
verde pentru ornare Mod…
Read more »
27 October 2013

Hamburgheri
de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute,
sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc,
otet de mere, ketchup, fulgi de ardei rosu, piper alb, apa, chifle,
salata de varza. Ingrediente pentru marinata: 1 lingura de boia de
ardei 2 lingurite…
Read more »
27 October 2013

Vinete
cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete,
faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g
rosii 120 ml ulei sare piper 1 1/2 kg vinete 100 g faina 4-5 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 2 cepe Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi,…
Read more »
27 October 2013

Baclava
din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si
migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g
fistic macinat 150 g maestec de fistic si migdale Mod de preparare: Se
pune fideaua într-un castron si se sfărâmă cu degetele. Se topeşte
untul, se lasă un pic…
Read more »
27 October 2013

Bautorul
zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de
efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un
puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza
asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza
când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor devine
insuficienta pentru a frâna formarea de radicali liberi indusa…
Read more »
27 October 2013

Baclava
cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar,
apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci
maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa Mod de preparare: Foile
de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară…
Read more »
27 October 2013

Tocana
marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina,
dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de
tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept
de pui 2-3 linguri ulei o ceapa 100 g naut 2 morcovi 2 tije telina un
dovlecel o…
Read more »
27 October 2013

Orez
cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de
chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10
ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2
linguri unt 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Puneti la fiert…
Read more »
27 October 2013

Paste
cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare. Ingrediente:
2 felii de bacon 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca
ceapa tocata 2 catei de usturoi , tocat 1 1/2 lingurite faina 2
lingurite mustar de Dijon…
Read more »
27 October 2013

Piept
de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola,
branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec,
supa de pasare. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui 2 maini de
ruccola 120 g branza feta piper roz pisat 2 linguri ulei de masline 4
linguri…
Read more »
27 October 2013

Terina
cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai
de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua,
gelatina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4
morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina
de telina 200 g telemea 200 g crema mascarpone sau branza…
Read more »
27 October 2013

Prajitura
cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere,
scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de
susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara Mod de preparare:
In tava mare de aragaz se pune făina să se coacă la cup¬tor. Se lasă
două ore,…
Read more »
27 October 2013

Bors
moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors,
cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte
batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6
castraveciori 1 legatura marar sare Mod de preparare: Prepararea este
foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi…
Read more »
27 October 2013

Macrou
picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de
masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon, patrunjel,
marar) patrunjel ardei iute sare piper Mod de…
Read more »
27 October 2013

Chec
sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua,
lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper,
seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de
masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina 1 lingura praf de copt 50 g
parmezan ras 50…
Read more »
27 October 2013

Rahat
cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri,
colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o
lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu
pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon 50 g fistic 50 g
migdale Mod de preparare:…
Read more »
27 October 2013

Tocana
de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi,
usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund
dublu se încinge uleiul…
Read more »
27 October 2013

Piept
de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa,
alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de
orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g
piept de pui 2 ardei rosii, mai mici 2 ardei galbeni, mai mici 1 ceapa
mare sau…
Read more »
27 October 2013

Salata
de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole
verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei
de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir,
usturoi. Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3
ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »
27 October 2013

Tarta
cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de
pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc
de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g
dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »
27 October 2013

Covrigi
de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi
drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună
cu sarea.…
Read more »
27 October 2013

Tocana
de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de
tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri
faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4
catei usturoi 2 linguri…
Read more »
27 October 2013

Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g
faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g
frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »
27 October 2013

Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6
oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar
sare piper 50 g masline Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui
la…
Read more »
26 October 2013

Prajiturele
cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt,
zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir,
ienibahar. Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½
lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1
cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »
26 October 2013

Tocanita
de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras,
suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos
tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne
tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub
concentrat de…
Read more »
26 October 2013

Piure
cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii,
ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare,
piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi
200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei
capia o ceapa rosie…
Read more »
26 October 2013

Tarta
crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de
copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao.
Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite
scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de
cocos 490 g…
Read more »
26 October 2013

Placinta
cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana,
ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat
de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde
300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet Mod
de preparare: Se…
Read more »
26 October 2013

Gnocchi
cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare,
suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc,
sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru
gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare
pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »
26 October 2013

Tarta
cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere,
smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g
zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g
smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere Mod…
Read more »