13 September 2013

Cartofi
cu porumb si ceapa verde din: cartofi, boabe de porumb, ceapa verde,
sunca de praga, cascaval, ou, sare, piper alb, unt, patrunjel verde.
Ingrediente: 6 cartofi mari 400 g boabe de porumb dulce din conserva 3
fire ceapa verde 200 g sunca de Praga 100 g cascaval 1 ou sare piper alb
macinat 50…
Read more »
13 September 2013

Gogonele
murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare,
otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de
chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper,
seminte de mustar, curcuma, praf de chili. Ingrediente: 2-4 kg
gogonele, feliate 1 ceapa, feliata 2 1/2 linguri de…
Read more »
13 September 2013

Briose
delicioase cu struguri din: faina, ulei, zahar, iaurt, oua, praf de
copt, zahar vanilat, struguri. Ingrediente: 400 g făină 200 ml ulei 200 g
zahăr 200 ml iaurt 2 ouă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat
struguri Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul și zahărul
vanilat. Se toarnă…
Read more »
13 September 2013

Tarta
cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de
vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj sau aluat fraged
obtinut din 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, un varf cutit sare
500 g conopida 500 g branza…
Read more »
13 September 2013

Gogosi
cu smantana din: faina, smantana, arome, oua, zahar, sare, drojdie,
ulei. Ingrediente: 500 g faina 1 cana cu smantana arome 2 oua 1 pahar cu
zahar sare drojdie cat o nuca 1 cana cu ulei Mod de preparare: Faceţi
un aluat moale din făină, arome, smântână, drojdie, zahăr dizolvat
într-o ceaşcă de apă,…
Read more »
13 September 2013

Bors
de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, ceapa verde, rosii,
orez, morcov, sare, bors, smantana, leustean, loboda. Ingrediente: 3-4
dovlecei 4-6 fire de ceapa verde 2 rosii 2 linguri cu orez 1 morcov sare
500 ml bors 1 pahar cu smantana leustean tocat 2 legaturi de loboda
Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii,…
Read more »
13 September 2013

Ciuperci
umplute cu ardei, ceapa si usturoi din: ciuperci, rosii, ardei capia,
ardei grasi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8
ciuperci mari 3-4 rosii 2 ardei capia 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2-3
catei de usturoi cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt şi aureşte-o în puţin ulei…
Read more »
13 September 2013

Cotlete
de vitel cu ciuperci si sos din: cotlete de vitel, orez, ciuperci de
padure, migdale, ulei, unt, nucsoara, smantana, salata verde, sare,
piper, curry. Ingrediente: 4 cotlete mai mari de vitel 250 g orez 200 g
ciuperci de padure 200 g migdale 5 linguri ulei 50 g unt 1/2 lingurita
nucsoara 3 linguri smantana…
Read more »
13 September 2013

Fasole
verde cu tarhon, masline si ceapa verde din: fasole verde, ceapa verde,
ulei de masline, masline, zeama de lamaie, tarhon. Ingrediente: 400 g
fasole verde, capetele indepartate 12 cepe verzi, capete indepartate 1
lingura ulei de masline 1 mana de masline negre mici 1 strop de zeama de
lamaie 1 mana de tarhon, tocat…
Read more »
13 September 2013

Salata
de spanac cu parmzan si arahide din: spanac, parmezan, merisoare,
arahide, susan, ulei de masline, otet balsamic, miere. Inrgediente: 200 g
spanac 100 g parmezan 2 linguri merisoare uscate 2 maini de arahide
prajite 2 lingurite susan pentru dressing: 2 linguri ulei de masline 2
linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere …
Read more »
13 September 2013

Chili
con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de
chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de
rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa. Ingrediente: 1 ceapa mare
tocata pestisori 0,5 kg de carne macra tocata de vita 1 catel de
usturoi maruntit 1 lingurita de pudra de chili…
Read more »
13 September 2013

Dovlecei
murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de
telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.
Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 ceapa 1 lingura sare 2 cesti otet de mere 1
cana zahar 1/2 lingurita seminte de telina 1/2 lingurita de semințe de
marar 1 lingura seminte de mustar…
Read more »
13 September 2013

Clatite
delicioase cu ducleata din: lapte batut, faina, unt, ou, dulceata de
capsune, zahar farin. Ingrediente: 300 ml lapte bătut 100 g făină 30 g
unt 1 ou dulceață de căpșune zahăr farin Mod de preparare: Peste
făină, se sparge oul și se toarnă laptele treptat, amestecând încontinuu
cu telul. Se adaugă untul moale.…
Read more »
13 September 2013

Spanac
cu rosii si cascaval din: spanac, unt, rosii, sare, cascaval, smantana.
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri cu unt 4 rosii decojite sare 100 g
cascaval 1 pahar smantana Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi
spanacul frunză cu frunză, îl tocaţi mărunt, îl puneţi în cratiţă cu
unt, amestecaţi cu lingura de lemn…
Read more »
13 September 2013

Ceapă
roşie cu salată de linte din: linte, ceapa rosie, bacon, rosii, telina,
patrunjel verde, parmezan, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 cutie cu
linte in apa 4 cepe rosii 150 g bacon 1-2 rosii 1 telina apio patrunjel
verde parmezan sare piper ulei Mod de preparare: Scurge lintea.
Rumeneşte baconul tăiat în fâşii, adaugă…
Read more »
13 September 2013

Cotlete
de berbecut cu salata din: ulei de rapita, pasta de curry, cotlete de
berbecut, seminte de rodie, castarvete, ridichi, rosii cherry, ceapa
rosie, menta, coriandru, chimon, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura
ulei de rapita 1 lingura pasta de curry 2 cotlete de berbecut semintele
de la 1/2 rodie 1/4 castarvete, curatat de coaja…
Read more »
13 September 2013

Briose
delicioase cu lamaie din: unt, zahar, faina, oua, suc de lamaie, esenta
de vanilie, coaja de lamaie, praf de copt. Ingrediente: 150 g unt 150 g
zahăr 200 g făină 4 ouă suc de lămâie esență de vanilie coajă de lămâie
praf de copt Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul,
vanilia…
Read more »
12 September 2013

Clatite
cu crema de fructe de padure din: oua, lapte, ulei vegetal, sare,
vanilie, faina de grau, crema de branza, esenta de vanilie, fructe de
padure, smantana. Ingrediente aluat: 3 oua 2/3 cana lapte 2 linguri de
ulei vegetal 1/4 lingurita de sare 1 lingurita vanilie 1/3 cana faina
de grau Ingrediente crema de…
Read more »
12 September 2013

Tarta
cu ceapa verde, rosii si mac din: faina, margarina, oua, sare, lapte,
rosii, ulei, mac, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g faina 200
g margarina/unt 3 oua sare lapte (optional) umplutura: 500 g rosii 2
linguri ulei 200 ml lapte 200 g mac 1 legatura ceapa verde sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
12 September 2013

Clatite
delicioase cu fructe din: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, sirop
de ciocolata, banane, capsune, ulei. Ingrediente: 100 g făină 200 ml
lapte 2 ouă esență de vanilie sirop de ciocolată banane căpșune ulei
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu făina și esența de vanilie. Se
adaugă laptele și se amestecă energic.…
Read more »
12 September 2013

Piept
de pui umplut cu busuioc din: piept de pui, mozzarella, rosie, usturoi,
frunze de busuioc, sunca, ulei de masline extravirgn, sare, piper,
zeama de lamaie, salata verde. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui
dezosat 100 g mozzarella 1 rosie 2 catei de usturoi 25 g frunze de
busuioc 4 felii sunca presata 3 linguri…
Read more »
12 September 2013

Pâine
cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline,
ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel,
cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie
250 ml apa 30 g unt o lingurita cu sare 200 g masline un ardei iute doi
ardei capia doi…
Read more »
12 September 2013

Chec
delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de
copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr
100 ml ulei 300 g nucă 20 g cacao 10 ouă 1 plic praf de copt zahăr
vanilat esență de rom Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu…
Read more »
12 September 2013

Paste
cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei
de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g
papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 50
g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare:
Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă…
Read more »
12 September 2013

Gulii
cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de
masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar,
sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400 g amestec fructe de mare 2
linguri cu ulei de masline 3 catei de usturoi 100 g gorgonzola 100 ml
vin alb 200 ml smantana…
Read more »
12 September 2013

Briose
delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata,
praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g
cacao 300 g ciocolată 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se freacă
gălbenușurile cu zahărul și iaurtul. Se adaugă albușurile bătute spumă.
Se presară făina amestecată cu…
Read more »
12 September 2013

Cocktail
de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean,
zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi.
Ingrediente: 16-24 creveti medii sau mari, decorticati, fierti patrunjel
si felii de lamaie, pentru servit sos: 1/2 cana sos ketchup dulce sau
iute 2 lingurite hrean ras 1/4 lingurite zahar 1/2 lingurita sare 1/2
lingurita…
Read more »
12 September 2013

Rosii
cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de
vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper
boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din soiul cherry 2 capatani de usturoi
5-6 frunze de dafin 5-6 frunze de vita de vie 1 lingura semitne de
mustar frunze de visin sare…
Read more »
12 September 2013

Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan, paste. Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de
porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2
lingurite de frunze oregano uscat…
Read more »
12 September 2013

Ciuperci
cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata
verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de
prepelita patrunjel salata verde rosii cherry ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţă ciupercile şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de
copt stropită cu puţin ulei. Pune pe…
Read more »
12 September 2013

Paste
cu rosii cherry, sardine si masline verzi din: spaghete, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingrua ulei de
masline 1 ceapa mica, tocata fin 2 catei mari de usturoi, tocati fin 10
rosii cherry, taiate in jumatate 100 g de…
Read more »
12 September 2013

Omleta
cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper
macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de
pasare 6 oua 1 lingurita cu faina sare piper macinat 1 ceasca mare cu
lapte 2 linguri cu ulei 1 lingura cu unt verdeata tocata 2 rosii Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
12 September 2013

Păstăi
de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de
piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole
pastai 2 capatani de usturoi un manunchi mare de marar verde 2 linguri
boabe de piper negru 1 lingura seminte de mustar sare grunjoasa Mod de
preparare: Curăţaţi păstăile de…
Read more »
12 September 2013

Pulpă
de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel,
ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume,
sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata 400 g ciuperci
proaspete 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 ou 1 lamaie 100
ml ulei 150 ml supa de legume sare…
Read more »
12 September 2013

Mâncărică
picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina,
vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi doi
morcovi o ceapa doi ardei iuti doua tije de telina o vanata 300 g rosii
cherry 600 g carne de vita 100 g…
Read more »
12 September 2013

Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa 1 lingura zahar 4 lingurite de sare 3
lingurite semințe de marar 3 lingurite boabe de piper 4 catei de usturoi
8 frunze de dafin…
Read more »
12 September 2013

Dovlecei
cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez,
rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii
400 g carne tocata de vita 50 g orez 500 g rosii 2 morcovi 1 ceapa mare
ulei sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa tocată în două linguri
cu ulei.…
Read more »
12 September 2013

Sos
de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper,
sare. Ingrediente: 10 kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta
de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare dupa gust Mod de
preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se…
Read more »
12 September 2013

Castraveti
murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele
de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350
g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan) 200 g zahar (50/borcan) 400 ml otet
(100ml/borcan) rondele de morcov si ceapa Mod de preparare: Se spală
castraveţii, după care se aşează în…
Read more »
12 September 2013

Salata
cu ceapa rosie, masline si bacon afumat din: ceapa rosie, ulei de
masline, mazare, otet de vin, mustar Dijon, bacon afumat, paine, salata
verde. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata in 8, radacina pastrata
intacta 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit (optional) 1
mana de mazare (proaspata sau congelata) 1 lingurita otet…
Read more »
12 September 2013

Supa
de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac,
ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana,
busuioc. Ingrediente: 350 g morcovi curatati si taiati in jumatate pe
lung 4-5 bucati de pastarnac curatati si taiati in jumatate pe lung 1
ceapa mare tocata marunt 1 bucata mare de ghimbir…
Read more »
12 September 2013

Briose
delicioase cu afine din: unt, zahar, faina, lapte, afine, oua, praf de
copt, zahar vanilat. Ingrediente: 120 g unt 150 g zahăr 200 g făină 50
ml lapte 200 g afine 3 ouă praf de copt zahăr vanilat Mod de
preparare: Se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă
ouăle pe…
Read more »
12 September 2013

Chec
cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide,
sare, faina, vanilie, zahar farin. Ingrediente: 150 g margarina 1 pahar
cu zahar 3 oua 200 g branza de vaci 1 lamaie 50 g stafide sare 300 g
faina vanilie zahar farin Mod de preparare: Frecaţi spumă margarina cu
zahărul şi ouăle…
Read more »
12 September 2013

Foitaj
cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie,
cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g
aluat foitaj 400 g piept de pui 4 cepe rosii 5-6 fire cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
12 September 2013

Castraveti
murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic,
zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.
Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa 1/3 ceasca alb otet
balsamic 6 linguri zahar 3 linguri sare 1/2 lingurita semințe de mustar
1/4 lingurița semințe de telina 1/4 lingurita praf turmeric…
Read more »
12 September 2013

Ardei
umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte
de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare,
marar, iaurt. Ingrediente: 8 ardei de dimensiune mijlocie 200 g piept de
pui dezosat 1 ceapa 1 ceasca orez 1 pahar seminte de dovleac decojite
30 ml ulei 1/2 l…
Read more »
12 September 2013

Budinca
cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci,
unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g
griș 200 g brânză de vaci 100 g unt 200 g zahăr 1 l lapte 3 ouă cireșe
fulgi de migdale Mod de preparare: Se pune laptele la…
Read more »
12 September 2013

Vin
cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400
ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere Mod de preparare: Se
pune vinul la fiert. Se adaugă mierea și sucul de la 1 portocală. Se
lasă să fiarbă un clocot. Se toarnă în pahare și se adaugă rondele de
portocală…
Read more »
12 September 2013

Rulada
din muschi de porc cu gogosari din: muschi de porc, gogosari, ceapa,
ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 2-3 gogosari 1 ceapa 100 g
ghimbir 1 ou 2 linguri pesmet 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1
lingurita rasa cimbru uscat sare piper …
Read more »
12 September 2013

Bruschete
cu ciuperci si usturoi din: ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi,
paine prajita, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt ulei de masline
usturoi paine prajita patrunjel Mod de preparare: Feliază subţire o
mână de ciuperci şi căleşte-le într-o tigaie în care ai încins 1
linguriţă de unt şi 1 linguriţă ulei de măsline. Când ciupercile…
Read more »
11 September 2013

Retete video: Cum se prepara rulouri de vinete cu rosii calite si busuioc
Read more »
11 September 2013

Salata
de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri,
iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos. Ingrediente: 1
ananas proaspat o portocala 1 si 1/2 cani capsuni 1 si 1/2 cani de
struguri rosii 1 si 1/4 cesti iaurt 1/4 ceasca lapte de cocos 1/2
lingurita esenta de…
Read more »
11 September 2013

Biftec
tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper,
boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de
vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa tocata ob de orez sare piper negru
macinat boia iute paine feliata unt patrunjel verde Mod de preparare:
Prăjeşte pâinea pe grătarul încins pe…
Read more »
11 September 2013

Budincă
de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata,
zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara, portocale,
unt, sos de ciocolata, coacaze rosii. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g
branza de vaci 200 g telemea desarata 200 g zahar tos 5 oua doua
pliculete zahar vanilinat o lingurita cu esenta…
Read more »
11 September 2013

Salata
din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie 2 catei de usturoi
250 g arpacas 1 l supa de legume 200 ciuperci 200 g frunze de spanac
(sau salata verde) cimbru sare…
Read more »
11 September 2013

Cuscus
cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz,
usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano,
sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, ardei iute.
Ingrediente: 150 g cuscus un fir de praz doi catei de usturoi doi ardei
grasi un dovlecel 100 g rosii uscate in ulei…
Read more »
11 September 2013

Dovlecei
cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de
vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza telemea rasa
200 g branza de vaci 200 g smantana 2 oua patrunjel verde oregano unt
sare piper Mod de preparare: Fierbe dovleceii întregi,…
Read more »
11 September 2013

Cocktail
cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere.
Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere Mod de
preparare: Se toarnă vinul într-o carafă. Se adaugă portocala și lămâia
tăiate rondele. Se pun frunze de mentă și se adaugă mierea. Se amestecă
bine. Se toarnă în pahare…
Read more »
11 September 2013

Orez
cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi,
ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare,
piper, ulei, marar, lapte de cocos. Ingrediente: 150 g orez 200 g fasole
verde 100 g masline feliate un dovlecel doi morcovi doi ardei grasi
doua pieptul de pui 3 catei…
Read more »
11 September 2013

Cartofi
cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare,
piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana maturata
broccoli sare piper pentru creme fraiche: 240 ml smantana pentru frisca 1
lingura cu lapte batut Mod de preparare: Pentru creme fraîche,
amestecă smântână cu laptele bătut, lasă 6-8 ore la temperatura…
Read more »
11 September 2013

Andive
in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt,
sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml
smantana dulce 50 g unt sare Mod de preparare: Spală andivele, dă-le
cu un praf de sare şi lasă-le să se zvânte. încinge untul şi pune
andivele la prăjit.…
Read more »
11 September 2013

Bruschete
cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola,
parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan
pesto Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine prăjită, pe rând,
câte 1 felie de mozzarella, câteva fire de rucola, o felie foarte
subţire de parmezan şi o linguriţă de pesto. Bruschete cu…
Read more »
11 September 2013

Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina
de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza
cheddar, boia de ardei. Ingrediente: 4 cupe cartofi feliati subtire 2
linguri ulei de masline 1 lingura unt 1/4 ceapa, felii subtiri 3 linguri
de faina de grau integrala 1 1/2 cani…
Read more »
11 September 2013

Supa
cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz,
mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper,
patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g peste un morcov o
telina mica un ardei gras un fir de praz 400 g mazare 400 g ciuperci 50 g
orez doua oua doi…
Read more »
11 September 2013

Roşii
la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc,
smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un kilogram
conopida 100 g miez de nuca 100 g migdale o ceapa 4 catei usturoi 100 g
spanac 150 ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »
11 September 2013

Smoothie
de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.
Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2
lingurițe zahăr Mod de preparare: Se pune verdeața în blender. Se
adaugă sucul de lămâie, zahărul și apa. Se mizează bine și se pune în
pahare. Se servește proaspăt. Smoothie…
Read more »
11 September 2013

Calamar
umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate,
capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente: 4 calamari mari sau 12 mici 1 cutie cu tin 1 legatura de
ceapa verde 4 rosii uscate 1 lingurita cu capere 75 g pesmet 10 rosii
cherry 150 ml…
Read more »
11 September 2013

Dovlecei
cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi,
faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg
dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella 200 g ton din conserva in
ulei 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 lingura faina 30 g unt 1 praf
de nucsoara 1/2…
Read more »
11 September 2013

Bruschete
cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre,
capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine
coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei de usturoi o mana de masline negre 1
lingura de capere ulei de masline paine prajita Mod de preparare:
Toacă mărunt 1 roşie bine…
Read more »
11 September 2013

Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de mere 1 1/2 ceasca de apa 2 linguri de sare
6 catei de usturoi 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 legatura de marar
proaspat…
Read more »
11 September 2013

Cremă
de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon
afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g crema de branza 200 g creveti decorticati 100 g
somon afumat 1/2 ardei capia 3 cepe verzi 1 lingurita cu mustar 1
legatura de marar boia dulce ulei sare…
Read more »
11 September 2013

Smoothie
de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2
sfecle roșii mici 2 morcovi Mod de preparare: Se curăță și se spală
legumele. Se taie cuburi și se storc în storcătorul pentru rădăcinoase.
Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Smoothie de sfecla rosie si
morcovi
Read more »
11 September 2013

Conopida
imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper,
oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri
cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2 linguri cu ulei sare si
piper macinat – pentru marinare 1 cana cu ulei 2 oua 4-5 linguri cu
pesmet legume de sezon Mod…
Read more »
11 September 2013

Ciorba
falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin,
boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei, frunze de telina.
Ingrediente: 600 g bureti pleurotus 500 g zarzavat (morcov, patrunjel si
telina) 60 g ceapa 30 g usturoi sucul de la o…
Read more »
11 September 2013

Piept
de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii,
rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200
ml ulei 500 ml suc de rosii 6 rosii 3 cepe mijlocii 1 lingura
condimente Mod de preparare: Spălaţi carnea, dezosaţi-o şi curăţaţi-o
de pieliţă.…
Read more »
11 September 2013

Crochete
de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1
conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1 ceapa mare 1-2 catei de usturoi 1
legatura patrunjel verde sare piper macinat faina 8-10 linguri pesmet
150 ml ulei pentru prajit Mod de…
Read more »
11 September 2013

Gnocchi
cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de
masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie,
parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1 catel de usturoi,
feliat 1 lingura ulei de masline 100 ml de smantana nucsoara proaspat
macinata 130 g cubulete de pancetta afumata 100 g de…
Read more »
11 September 2013

Suc
de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie felii și se pun în
blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie, un praf de sare
și un praf de piper. Se…
Read more »
11 September 2013

Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2 ardei chili rosii ¼ lingurita piper
Ingrediente pentru saramura: 5 cani de apa 5 cesti de otet ½ ceasca de
sare Mod de preparare:…
Read more »
11 September 2013

Rulouri
cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g
gorgonzola 100 ml vin alb 4 rosii 1 legatura de marar ulei sare Mod de
preparare: Freacă brânza şi combin-o cu somonul tăiat în fâşii subţiri
şi cu mărarul…
Read more »
11 September 2013

Salată
de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde,
zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze
de salata, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe de mango, mari,
coapte 3 linguri ceapa verde, taiata rondele subtiri 1/3 cana zeama de
lime sau lamaie 2 linguri sos…
Read more »
11 September 2013

Biscuiţi
cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper,
cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de
lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat
de sodiu 1 praf de sare 1 praf de piper negru 2 lingurite cimbru uscat
maruntit 1 lingurita zahar 1 lingurita…
Read more »
11 September 2013

Paste
cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche,
dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste
(rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto din busuioc, proaspat
sau din borcan 500 g de creme fraiche cu 50% grasime 550 g de dovlecei,
rasi 85 g pesmet proaspat ulei de…
Read more »
11 September 2013

Smoothie
de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1
linguriță miere Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie
cuburi și se pun în blender o dată cu mierea. Se pasează bine și se pun
în pahare. Smoothie de piersici cu miere
Read more »
10 September 2013

Exista
trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau
cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care
poate fi gătit sau servit în salată, ca frunză amară. Rădăcirile sunt
prăjite şi amestecate cu cafeaua (în specal în Franţa). Rădăcinile
tinere au un gust de caramel, uşor amărui, iar…
Read more »
10 September 2013

Colesterolul
ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân
principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul
medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi la alimentaţie.
Iată câteva idei de produse pe care le puteţi încerca. 1. Verdeţuri
proaspete Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin antioxidanţi şi
pot face…
Read more »
10 September 2013

Muşeţelul
roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în
serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală,
deşi în acest scop poate fi utilizată şi cealaltă specie. Din scrierile
vechilor egipteni aflăm că şi ei foloseau muşeţelul. Probabil datorită
florilor sale aurii, ei dedicau această plantă…
Read more »
10 September 2013

Artrita
se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune,
o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei
articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată cu înaintarea în vârstă,
după o lovitură sau la sportivi. În urma acestui proces, osul de
dedesubt începe să se îngroaşe să se deformeze şi…
Read more »
10 September 2013

Gălbenelele
pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în
bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar
perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu ele. Hinduşii de
astăzi îşi decorează altarele şi templele cu gălbenele. In Europa, sunt
folosite pentru a da gust supei şi mâncării preparate la cuptor…
Read more »
10 September 2013

De
la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de
nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor.
Totuşi, cel mai important este să cunoaştem din ce alimente îşi poate
extrage corpul aceşti nutrienţi atât de necesari. Calciu Atunci când e
vorba despre prevenirea osteoporozei sau de tratamentul acesteia,…
Read more »
10 September 2013

Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare: Incalziti gratarul.
Ungeti piersicile cu ulei. Gatiti piersicile pe gratar aproximativ 4
minute pe fiecare parte. Serviti piersicile copate cu mascarpone si
miere. Piersici coapte…
Read more »
10 September 2013

Papricas
de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa,
rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita fara os 2 ardei
grasi rosii 3 catei de usturoi 1 ceapa 3 rosii 1-2 foi de dafin 3
cartofi 2 linguri…
Read more »
10 September 2013

Gulas
de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3
linguri pasta de tomate boia dulce piper sare Mod de preparare:
Spălaţi pieptul de…
Read more »
10 September 2013

Colţunaşi
cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia,
rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de
nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 200 g sunca 300 g ciuperci
o ceapa un ardei capia doua crengute de rozmarin doi catei de usturoi
300 g rosii cherry 100…
Read more »
10 September 2013

Dovlecei
cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa,
vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper,
sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 dovlecei 100 ml ulei 2 cepe 20
ml vin 2 linguri faina 2-3 rosii 2 catei de usturoi 50 g pasta de
tomate…
Read more »
10 September 2013

Prajitura
cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf
de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale,
margarina, zahar brun, miez de nuca, merisoare. Ingrediente: aluat: 120 g
faina integrala de grau 120 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g zahar
brun 120 g…
Read more »
10 September 2013

Crap
cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei,
lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3
linguri miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lamaie sau 1
portocala sare piper Mod de preparare: Spălaţi fileurile şi
curăţaţi-le de eventualele oase. Aşezaţi…
Read more »
10 September 2013

Drob
cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris,
paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci,
mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 oua
3 morcovi 2 linguri gris 2 felii paine 100 ml lapte cate 2 legaturi
ceapa verde si patrunjel cate 1 lingura margarina si pesmet…
Read more »
10 September 2013

Supă
cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g
carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe
2 galbenusuri 3 linguri smantana sare Mod de preparare: Spălaţi
carnea şi fierbeţi-o 1 oră şi jumătate, la foc mic,…
Read more »
10 September 2013

Minitort
cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare,
unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g
faina 75 g miez de nuca macinat crema: 2 oua 50 g zahar 1 praf de sare
125 g unt 4 linguri whiskey Mod de…
Read more »
10 September 2013

Sandwich
cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean,
miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei
iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura de vita.
Ingrediente sos hrean: 1/2 cana maioneza 1/2 cana smantana 1/4 ceasca
hrean ras 2 lingurite miere 2 lingurite mustar dijon sare si piper…
Read more »
10 September 2013

Salata
de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine,
busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1
cana cu agrise, mure sau afine visine fara samburi sau prune taiate
felii busuioc tocat ulei de salata 1/2 lamaie sare Mod de preparare:
Curăţaţi ţelinele şi morcovul, le spălaţi,…
Read more »
10 September 2013

Tarta
cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa,
usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare.
Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1 piept de pui 1 dovlecel 4
ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 g branza de vaci 1 lingurita cu
seminte de susan 2…
Read more »
10 September 2013

Broccoli
pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare
Mod de preparare: Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă
broccoli spălat şi desfăcut în bucăţele, cu un praf de sare. Lasă-l să
fiarbă cinci minute, apoi strecoară-l.…
Read more »
10 September 2013

Paste
orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa
rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente:
ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250 g de sfecla rosie fiarta,
conservata (nu inotet), tocata in cubulete (pastreaza zeama) 200 g de
paste orzo 700 ml supa fierbinte de pui sau…
Read more »
10 September 2013

Chiftelute
cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza,
faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi,
scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 6 fire ceapa verde, tocate 3/8 cana ulei de masline 450 g
carne de crab 1 ou 1 lingura maioneza…
Read more »
10 September 2013

Suc
de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și
cu coaja netedă) Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie
cuburi. Se storc în storcătorul de rădăcinoase, se pune în pahare și se
servește proaspăt. Suc de sfecla rosie
Read more »
10 September 2013

Castraveti
murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de
mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare,
apa. Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2
lingrita seminte de muștar 1/2 lingurita boabe de piper negru 1 legatura
de marar proaspat 3 frunze de dafin 6 catei de…
Read more »
10 September 2013

Negresa
cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao,
praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau
margarina 300 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 200 g faina 4 oua 30 g
cacao 1/2 plic praf de copt 130 ml lichior sau visinata 250 g dulceata…
Read more »
10 September 2013

Spaghete
cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto,
smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar
mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe
tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit 3 linguri de pesto 150 ml de
smantana 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit …
Read more »
10 September 2013

Portofele
cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare,
masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 4 linguri cu ulei de masline 1
lingurita cu sare pentru umplutura: 1 cana cu masline fara samburi 2
catei de usturoi tocati 3…
Read more »
10 September 2013

Coaste
picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan,
otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de
dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 2 rosii 50 ml vin
rosu dulce 1 lingurita cu zahar 1 lingurita cu seminte de susan 1
lingura cu otet balsamic 10…
Read more »
10 September 2013

Risotto
cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de
ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati sau cozi de creveti 5 cani supa de pui 3/4 cana vin alb sec
150 g linguri unt 2 lingurite usturoi tocat marunt 1/4 lingurita fulgi
de ardei iute 3/4 cana…
Read more »
10 September 2013

Plăcintă
cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac,
sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g
unt 1 lingura cu rom sau coniac sare Mod de preparare: Pregătiţi
umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul,
alunele măcinate, 2 ouă…
Read more »
10 September 2013

Tarta
cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval,
patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin,
ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g kaizer 100 g cascaval
patrunjel pentru aluat: 350 g faina 3 linguri cu smantana 50 g margarina
1 plic cu praf de copt 1 ou…
Read more »
10 September 2013

Chiftele
cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou,
usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara,
sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata 2 felii de paine 1
ceapa 1 ou 4-5 catei de usturoi patrunjel sare piper pentru sos: 200 g
migdale 3 linguri cu ulei 50…
Read more »
10 September 2013

Muraturi
asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de
piper, marar. Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de
zahar tos 1/2 lingurita sare 2 cani castraveți, taiati felii 1/2 ceapa
rosie, feliata subtire 1 lingura boabe de piper 2 linguri crengute marar
Mod de preparare:…
Read more »
10 September 2013

Lasagna
cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de
porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry,
creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar, foi de lasana. Ingrediente:
1/2 linguri ulei de masline 2 carnati de porc de calitate, carnea
extrasa din pielita si taiata in cuburi 1 catel…
Read more »
10 September 2013

Smoothie
de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2
kiwi Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc
portocalele. Sucul obținut se pune în blender și se adaugă fructele de
kiwi tăiate felii. Se mixează totul. Se toarnă în pahare și se servește
proaspăt. Smoothie de portocale…
Read more »
10 September 2013

Prajitura
cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta
de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe de sezon,
zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 4 oua 350 g faina 1 plic
praf de copt 200 g zahar 220 g unt 1 lingurita esenta de vanilie 30 g
cacao 225…
Read more »
10 September 2013

Paste
la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline,
paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar,
parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in
cuburi cu latura de 2,5 cm 2 lingurite ulei de masline 300 g paste
scurte 50 g unt 50 g faina…
Read more »
10 September 2013

Fiind
o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte
şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe
vremea lui John Gerard, care a inclus-o în faimoasele sale cărţi
botanice şi a afirmat că limba-mielului, cu aromă de castravete, „alungă
supărarea şi înveseleşte”. Limba-mielului conţine doze însemnate de
potasiu, calciu şi…
Read more »
10 September 2013

Biscuiti
spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie,
oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar
vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt sau untura 100 g zahar 150 g
zahar pudra cu aroma de vanilie 2 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1
lingura zeama de lamaie…
Read more »
9 September 2013

Germanii
şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în
Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu
budinca de Yorkshire. Hreanul are un gust puternic, desfundând
sinusurile; uleiurile sale volatile sunt eliberate pe măsură ce rădăcina
e răzuită, dar se evaporă rapid şi se pierd complet prin…
Read more »
9 September 2013

Deşi
nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă
de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din
Asia şi a fost adus în Europa de către mauri atunci când au cucerit
Spania, iar în restul Europei a ajuns în secolul al XVI-lea.…
Read more »
9 September 2013

Cum
toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul
zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de
sezon, care sa-ti asigure o dieta de toamna sanatoasa si bogata in
vitamine si minerale esentiale pentru sezonul rece. Descopera ce fructe
si legume sa incluzi in dieta de toamna!…
Read more »
9 September 2013

Prajitura
cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.
Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2
lingurita de sare 3/4 ceasca unt nesarat, la temperatura camerei 1
ceasca + 2 linguri zahar brun 1 ou, la temperatura…
Read more »
9 September 2013

Pulpa
de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de
legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente: pulpa de berbec 300 ml vin rosu 1 morcov 1 radacina de
patrunjel 1 ceapa 80 g peste afumat 100 g…
Read more »
9 September 2013

Tarta
cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere,
parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie proaspata 1 lingurita
cu miere 2 linguri cu parmezan 1 galbenus 6 rosii 2 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspat ulei sare Mod…
Read more »
9 September 2013

Tocanita
de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa,
ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g pulpa de rosii 200 g
masline rondele 2 cepe 1 ardei gras 1 fir praz 250 ml vin alb dulce 1/2
lingurita de praf de…
Read more »
9 September 2013

Tort
de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de
copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri,
mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat: cate 100 g miez de
nuca tocat si macinat 200 g unt moale 200 g miere 4 oua 250 g faina
integrala de grau 2…
Read more »
9 September 2013

Pui
in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras,
radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa 1 morcov 1 telina 1
ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 cescuta cu sos de rosii 1 lingura
cu faina 1 lingura cu unt…
Read more »