Colaci
de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei,
lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie,
ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4
oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar
5 October 2013

Scrumbie
cu ceapa si oua din: scrumbie, ceapa, franzela, oua, ulei, unt, mere,
frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 scrumbie sarata de circa 350 g 1
ceapa mare 2 felii de franzela alba (150 g) 2 oua 2 linguri ulei 50 g
unt 2-3 mere frunze de patrunjel Mod de preparare: Speli scrumbia, o
cureţi de…
Read more »
5 October 2013

Supa
limpede de legume cu fidea din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, praz,
dovlecel, ardei, rosie, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi 6
morcovi 1 ceapa 1 telina 1 praz 1 dovlecel 1 ardei 1 rosie sare
patrunjel frunze Mod de preparare: Curăţaţi legumele, le tăiaţi felii,
le puneţi să fiarbă în apă caldă. Păstraţi ceapa…
Read more »
5 October 2013

Rulada
de curcan cu umplutura de branza din: piept de curcan, otet, ulei de
masline, sare, piper macinat, cimbru, patrunjel, ceapa, pesmet, galbenus
de ou, crema de branza, supa de pui, vin, smantana, mustar, amidon,
cartofi, sparanghel alb, sparanghel verde, ciuperci, mazare, unt.
Ingrediente: 1 1/2 kg piept de curcan (pentru rulada) 1 lingura otet…
Read more »
5 October 2013

Tartă
cu mure si cremă de lămâie din: unt, zahar pudra, sare, coaja de
lamaie, galbenusuri, faina, nuca de cocos, lapte, amidon, galbenusuri,
smantana, zahar, zeama de lamaie, mure. Ingrediente: tarta: 130 g unt 50
g zahar pudra 1 varf de sare coaja rasa de la 1 lamaie 2 galbenusuri
150 g faina 50 g…
Read more »
5 October 2013

Neplăcerile
digestive şi infecţiile urinare sunt câteva dintre problemele în care
cura cu struguri are efect benefic. Ca atare sau sub formă de leacuri,
strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare. Beneficiile
curei cu struguri Vedetele lunii septembrie sunt, de departe, strugurii.
Fie ei albi sau roşii, strugurii sunt alimente-medicament, cu avantaje
pentru sănătate, dar…
Read more »
5 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
5 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de piersici O reteta delicioasa de dulceata de…
Read more »
5 October 2013

Rosii
coapte cu mei si busuioc din: ceapa, rosii, mei, apa, ulei de masline,
zahar brun, drojdie, busuioc, cimbru, sare, frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa, taiata 1 kilogram de rosii 3-4 catei de usturoi,
tocati 1/2 cana mei uscat 1/2 ceasca apa fierbinte Ulei de masline 1
lingurita de zahar brun 1 lingura…
Read more »
5 October 2013

Aripioare
de pui marinate din: aripioare de pui, miere, mustar, usturoi, cimbru,
vin, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 1 lingura
miere 1 lingura mustar 5 catei de usturoi 3 fire de cimbru proaspat 50
ml vin alb 1/2 lingurita boia de ardei dulce sau iute sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
5 October 2013

Cremă
de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre din: ceapa, mazare, unt,
smantana, sare, piper, nucsoara, gelatina, iaurt, frunze de leurda.
Ingrediente: 1 ceapa 200 g mazare 30 g unt 600 g smantana sare piper
macinat nucsoara 8 foi gelatina alba 150 g iaurt 30 g frunze de leurda
Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »
5 October 2013

Minestrone
cu galuste din cartofi din: morcovi, tulpina de telina, galuste,
arpagic, sare, piper, rozmarin, broccoli, mazare, supa de legume,
parmezan. Ingrediente: 250 g morcovi 3 tulpini de telina 1 pachet
combinat de amestec de galuste (jumatate cartofi cruzi, jumatate cartofi
fierti pentru galusti) 3 lingurite arpagic tocat sare si piper proaspat
macinat 2 crengute…
Read more »
5 October 2013

Peste
cu sos verde din: peste, maioneza, spanac, spanac, tarhon, patrunjel,
frunze de ceapa verde, sare, ulei. Ingrediente: 1,5 kg peste 500 g
maioneza 100 g spanac 100 g tarhon 100 g patrunjel 100 g frunze ceapa
verde sare ulei Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare spanacul,
tarhonul, pătrunjelul şi ceapa verde,…
Read more »
5 October 2013

Mere
umplute cu iaurt si nuca de cocos din: iaurt, nuca de cocos, afine
uscate, mere, limeta, fulgi de ovaz, nuca, scortisoara, sirop de artar.
Ingrediente: 1 cana iaurt 6 linguri nuca de cocos 3 linguri afine
uscate 2 Mere 1 limeta Ingrediente topping: 4 linguri nuca de cocos 4
linguri fulgi de ovaz…
Read more »
5 October 2013

Aceasta
este o dietă de slăbit care are avantaje şi dezavantaje. Avantajele
sunt că la sfârşitul ei veţi fi mai slabe cu până la 15- 20kg, că nu
trebuie să ţineţi un regim foarte sever în ceea ce priveşte cantitatea
alimentelor şi că este un regim care conţine atât proteine, cât şi
glucide, lipide şi…
Read more »
5 October 2013

Se
pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai
veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice.
Despre calităţile vindecătoare extraordinare ale acestei plante dr.
japonez Yoshihide Hagiwara, doctor în medicină, absolvent al
Universităţii Kumamoto a scris nenumărate studii în urma a peste 10 ani
de cercetări aprofundate. Primele…
Read more »
5 October 2013

LUNI:
Mic dejun: 2 felii pâine prăjită 100g brânză de oaie/vacă cafea, ceai
cu miere Gustare: 1 măr Prânz: 150g salată de varză proaspătă 200g
grătar de pui; se mănâncă întâi salata şi apoi grătarul Gustare: 1 măr
Cina: 150ml iaurt natural cu 1 felie de pâine prăjită MARŢI: Mic dejun: 2
felii de pâine…
Read more »
5 October 2013

LUNI
Mic dejun: ceai de plante, ceai verde 1 felie pâine neagră 25g unt, 25g
dulceaţă cafea neîndulcită Gustare ora 10: 200ml suc de fructe Prânz:
250ml supă de legume sufleu cu şuncă 100g fructe proaspete de sezon 1
felie de pâine neagră Gustare ora 17: 100ml iaurt 1 felie de pandişpan
Cina: 250g mâncare…
Read more »
5 October 2013

Una
dintre primele plante, care apare primăvara imediat după topirea
zăpezii este podbalul. Florile galbene de podbal cresc în zone umbroase,
umede, pe marginea apelor, dar şi în locuri nisipoase şi pietroase,
podbalul este folosit în medicina tradiţională de mii de ani.
Dioscoride, Avicena, Hipocrate recomandau podbalul mai ales în tratarea
bolilor de plămâni şi…
Read more »
4 October 2013

Bors
cu perisoare, smantana si orez din: carne tocata, rasol de vita,
morcov, ceapa, verdeata, sare, condimente, oua, smantana, bors, rosii,
leustean, orez. Ingrediente: 250 g carne tocata 1 rasol de vita sau
manzat 1 morcov 2 cepe verdeata tocata sare condimente 2 oua 1 cana cu
smantana 1 l bors 2 rosii leustean tocat…
Read more »
4 October 2013

Kebab
din peşte, cu portocală, ghimbir şi cuşcuş din: file de ton, ghimbir,
zeama de lamaie, ulei, suc de portocala, miere, cuscus, morcov, fulgi de
migdale, patrunjel, stafide, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g file
de ton 1 cm ghimbir, ras zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei sucul de
la 1 portocala 2…
Read more »
4 October 2013

Escalop
de porc la gratar, in sos marinat din: carne de porc, ardei gras,
usturoi, suc de lamaie, rosii, coriandru verde, otet de vin rosu, sos
chili, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 8 felii mici
de carne de porc (80 g fiecare) 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 4
linguri suc…
Read more »
4 October 2013

Prajitura
delicioasa cu afine si fulgi de nuca de cocos din: oua, zahar, faina,
zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, vanilie
pudra, frisca, afine, gelatina. Ingrediente: 4 oua 100 g zahar 100 g
faina 1 pachet zahar vanilat 3 linguri de apa 1 lingura fulgi de nuca de
cocos 150…
Read more »
4 October 2013

Burgeri
din naut din: chifle de hamburger, unt, foi de salata, ceapa rosie,
rosii cherry, bulgur, apa fiarta, naut, ceapa, usturoi, patrunjel,
faina, praf de copt, pesmet, piper, sare, chimion, boia de ardei, ardei
gras, coriandru, ou, ulei. Ingrediente: 4 chifle de hamburger 1-2
lingurite unt cateva foi de salata 1 ceapa rosie 8 rosii…
Read more »
4 October 2013

Supa
usoara de mazare din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, frunze
de patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata
20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub de supa 4 linguri smantana frunze
de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se
prepară un rântaş…
Read more »
4 October 2013

Carne
de vita cu cartofi copti si verdeturi din: cartofi, ceapa, morcovi,
dovlecei, marar, arpagic, branza, lapte, sare, piper, ulei de masline,
zeama de lamaie, nucsoara, carne de vita, macris. Ingrediente: 600 g
cartofi noi 1 ceapa 2 morcovi 2 dovlecei mici putin marar si arpagic 200
g branza 4 linguri lapte sare piper macinat…
Read more »
4 October 2013

Supa
thailandeza de pui cu limeta din: ulei de nuca de cocos, bok choy,
pudra de turmeric, chimen, ghimbir, ardei iute, supa de pui, piept de
pui, lapte de cocos, ciuperci, sos sriracha, frunze de busuioc, ceapa
verde, limeta. Ingrediente: 1 ½ linguri de ulei de nuca de cocos 1
varza bok choy taiata…
Read more »
4 October 2013

Baclava
cu miere din: aluat frantuzesc, nuca, fistic, miere, migdale, coaja de
lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, miere. Ingrediente: un
kg aluat frantuzesc 500 g nuca macinata si coapta 200 g fistic copt si
macinat 150g miere 200 g migdale macinate si coapte coaja de la 1-2
lamai si o portocala un praf…
Read more »
4 October 2013

File
de vită cu sos din: carne de vita, sare, piper, ulei de masline, ceapa,
usturoi, rosii, maghiran, patrunjel, zahar. Ingrediente: 2 felii carne
de vita (file) sare piper ulei de masline 1 ceapa mica 3 catei de
usturoi 300 g rosii fara coaja din conserva maghiran 1 lingura patrunjel
tocat zahar Mod de…
Read more »
4 October 2013

Tartă
cu bacon, patrunjel şi nuci din: drojdie, zahar, lapte, faina, sare,
condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, unt, pesmet.
Ingrediente: 1 cub drojdie 1 lingura zahar circa 200 ml lapte 450 g
faina 1 varf de sare 1 varf de condimente de supa 2 oua 80 g unt 100 g
nuci 150…
Read more »
4 October 2013

Supa
de peste cu orez si migdale tocate din: ceapa, ulei de masline,
migdale, vin, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare,
piper macinat, file de cod, cimbru, frunze de telina, orez. Ingrediente:
2 cepe 4 linguri ulei de masline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin
alb 200 ml supa de legume…
Read more »
4 October 2013

Tarte
cu migdale din: faina, unt, galbenusuri, miere, zahar vanilat, sare,
coaja de lamaie, migdale, nuci, miere, sare, galbenusuri. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 100 g miere poliflora
un plic zahar vanilat un praf sare coaja de la o lamaie pentru
umplutura: 400 g migdale 200 g nuci 200…
Read more »
4 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
4 October 2013

Salsa
picanta din: gogonele, ardei iute, ceapa, sare, limeta, apa.
Ingrediente: 9 gogonele 2 ardei iuti verzi 1 ardei iute chili 1/3 cana
ceapa tocata ½ lingurita de sare ½ limeta 1 cana cu apa Mod de
preparare: Spalati bine gogonelele si taiati in sferturi. Taiati ardeii
iuti verzi si indepartati semintele.…
Read more »
4 October 2013

Hribi
pane cu carne rasol din: hribi, faina, sare, piper, usturoi, ulei,
verdeata, carne rasol fiarta. Ingrediente: 500 g hribi 4 linguri cu
faina sare piper usturoi 1 cana cu ulei verdeata tocata carne rasol
fiarta Mod de preparare: Opăriţi hribii 3-4 min, îi spălaţi în apă
rece, îi scurgeţi 5 min, tăiaţi felii,…
Read more »
4 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
4 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de caise cu levantica O reteta de dulceata…
Read more »
4 October 2013

Gogosari
si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, hrean,
frunze de telina, otet, apa, zahar, foi de dafin, sare, piper boabe,
mustar boabe. Ingrediente: 5 kg gogosari 2 kg conopida 500 g de morcovi,
telina si hrean, curatate si taiate frunze de telina 1 l otet 4 l apa
10 lingura zahar 5…
Read more »
4 October 2013

Crap
in sos de vin din: medalioane de crap, sare, piper, zeama de lamaie,
ulei de floarea soarelui, vin alb, foi de dafin, oua, pesmet, patrunjel,
parmezan. Ingrediente: 6-8 medalioane de crap sare piper zeama de la 3
lamai 50 ml ulei de floarea soarelui 200 ml vin alb demi dulce 2 foi de
dafin…
Read more »
4 October 2013

Păpădia,
măcrişul, socul, urzicile, mesteacănul, usturoiul verde, ceapa,
ridichile, iată doar câteva dintre plantele de sezon care, pe lângă
faptul că sunt vitaminizante, mineralizante, ajută şi la menţinerea
greutătii. Pentru că au rol depurativ, detoxifiant sunt foarte potrivite
cu o cură de primăvară. In lucrarea „Ghid de terapie naturistă” de
Fănică-Voinea Ene, am găsit aproape…
Read more »
4 October 2013

Ciorbă
de dovlecei cu ou din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, condimente,
ulei de masline, bors, smantana, patrunjel, marar, oua. Ingrediente: 3
dovlecei o legatura ceapa 2 morcovi un ardei 2-3 linguri condimente 2
linguri ulei de masline bors dupa gust 200 ml smantana o legatura
patrunjel o legatura marar 2 oua crude 4 oua fierte…
Read more »
4 October 2013

Bulion
de roşii pentru iarna din: rosi, sare, ulei. Ingrediente: 20 kg rosii
200 g sare ulei Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai bucăţi. Le
dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul
obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi.…
Read more »
4 October 2013

Salata
de varza cu carne de vita din: varza, mazare, ardei gras, maioneza, suc
de limeta, sos tabasco, sare, carne de vita, ulei de seminte de
struguri, sos de peste, sos sriracha, apa, coaja de limeta, suc de
limeta, ceapa verde, coriandru. Ingrediente salata: 1 varza, tocata 1
1/2 ceasca felii subtiri mazare 1/2…
Read more »
4 October 2013

Rulada
de carne in aluat din: carne tocata de porc, ceapa, sare, piper,
cimbru, ou, unt, sare, iaurt, faina. Ingrediente: 600 g carne tocata de
porc amestecata cu pui sau cu vita 2 cepe sare piper cimbru un ou crud
3-4 oua fierte pentru aluat: 200 g unt o lingurita sare 100 g iaurt 200…
Read more »
4 October 2013

Ciorba
de pastrav cu sofran din: praz, morcovi, radacina de telina, supa
instant de legume, sofran, sare, piper, patrunjel, file de pastrav, suc
de lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g radacina
de telina 600 ml supa instant de legume 1 varf de sofran sare piper
macinat 1 lingura patrunjel tocat…
Read more »
4 October 2013

Bulete
de cod in sos din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion,
ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod 4 cartofi mari 2
catei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri bulion 2 cepe 3
crengute de cimbru proaspat sare Mod de preparare: Se pun bucăţile de…
Read more »
4 October 2013

Clătită
franţuzească din: faina, ou, lapte, ulei, sare, coniac, dulceata de
cirese, zahar farin, unt. Ingrediente: 1 pahar cu faina 1 ou 1 cana cu
lapte nefiert 1 lingura cu ulei un praf de sare 1 lingura cu coniac
dulceata de cirese zahar farin 1 lingura cu unt Mod de preparare:
Turnaţi făina cernută…
Read more »
4 October 2013

Arpacas
cu dovleac si ierburi aromate din: arpacas, dovleac, ulei de masline,
sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta,
patrunjel. Ingrediente: 200 g arcapas 250 g dovleac 3 linguri ulei de
masline sare piper 1 ceapa rosie medie 1 dovlecel mediu 3 catei de
usturoi 150 g ciuperci proaspete busuioc, menta, patrunjel (proaspete…
Read more »
3 October 2013

Inghetata
cu lapte si sos de mure din: lapte, amidon, porumb, tarhon, smantana,
zahar, sirop de porumb, sare, crema de branza, mure. Ingrediente: 2
cani de lapte 4 lingurite amidon 1 porumb 1 lingura tarhon proaspat
tocat 1 1/4 cesti smantana 2/3 ceasca de zahar 2 linguri sirop de porumb
1/4 lingurita sare 3…
Read more »
3 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rubarba cu capsuni Dulceata de rubarba cu…
Read more »
3 October 2013

File
de macrou la cuptor din: file de macrou, vin alb dulce, lamai, rosii,
ulei de floarea soarelui, cascaval, sare, piper boabe, frunze de dafin.
Ingrediente: 600-800 g file de macrou 300 ml vin alb dulce 2 lamai 4
rosii 100 ml ulei de floarea soarelui 100 g cascaval de post sau branza
tofu sare…
Read more »
3 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de gogosari cu ardei gras si
masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare,
piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras 1 ½ kg…
Read more »
3 October 2013

Printre
cele mai cunoscute şi folosite terapii în bolile grave este aceea cu
sucuri naturale din fructe şi legume. Incă din secolul trecut medicul
austriac, Rudolf Breuss, susţinea că bolile grave, mai ales cancerul,
pot fi eliminate dacă se face un tratament cu sucuri naturale, ceaiuri
şi post strict individualizat pentru fiecare bolnav. El susţinea…
Read more »
3 October 2013

…ouăle
ne apără de cancer Pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de
proteine, lipide, vitamine şi minerale, ouăle au şi proprietăţi
antioxidante, susţin specialiştii de la Universitatea din Alberta.
Tradusă, concluzia lor înseamnă că acest aliment ne poate proteja de
bolile cardiovasculare şi de cancer. E drept, aceste beneficii
antioxidante sunt reduse cam…
Read more »
3 October 2013

Medalioane
de somon cu sos alb din: medalioane de somon, sare, piper, margarina,
apa, faina, lamaie, frunze de salata, cartofi. Ingrediente: 4 medalioane
de somon sare piper boabe si macinat 100 g margarina 300 ml apa sau
lapte de soia 3 lingurite de faina o lamaie 3-4 frunze salata 4-5
cartofi Mod de preparare:…
Read more »
3 October 2013

Chiftele
cu sos de tarhon din: carne tocata, morcovi, cartof, ou, tarhon,
condimente, bulion, sare, verdeata, rosii, ulei, faina. Ingrediente: 500
g carne tocata 1 morcov 1 cartof 1 ou tarhon condimente bulion sare
verdeata tocata 2 rosii 1 ceasca mare cu ulei faina Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu: roşiile tăiate felii mici,…
Read more »
3 October 2013

Pulpe
de pui cu fasole şi salam picant din: fasole, bacon, salam picant,
telina, ceapa, morcov, usturoi, rosii, ulei de masline, bouquet garni,
sare, piper, cuisor, suc de lamaie, pulpe de pui, pesmet, patrunjel.
Ingrediente: 600 g boabe de fasole alba 140 g bacon 300 g salam picant 1
fir telina 1 ceapa 1 mrocov…
Read more »
3 October 2013

Salata
mediteraneeana cu oua si fasole din: fasole, ou, castravete, rosii,
usturoi, lamaie, ulei de masline, sardine in ulei, capere murate,
masline, sare, busuioc. Ingrediente: 300 g pastai tinere de fasole 3 oua
fierte fierte tari 1 castravete 2 rosii 2-3 catei de usturoi 1/2 lamaie
3 linguri cu ulei de masline 1 cutie de…
Read more »
3 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
3 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rosii Dulceata de rosii din: rosii, zahar,…
Read more »
3 October 2013

Rulouri
de salau cu orez si sos picant din: file de salau, sare, piper, cimbru,
usturoi, ardei capia, boia iute, ceapa, rosii, ulei de masline, orez,
patrunjel, zeama de lamaie, vin alb, bete de frigarui. Ingrediente: 600 g
file de salau sare piper cimbru 5-6 catei de usturoi 4 ardei capia o
lingurita boia iute…
Read more »
3 October 2013

Ardei
chili murati din: ardei, otet, zahar, sare, apa. Ingrediente: 10-15
ardei chili de diferite culori 100 ml otet 1 varf de cutit de zahar 1
varf de cutit de sare 300 ml apa Mod de preparare: Umpleti borcanul
cu otet, apa, zahar si sare. Puneti capacul si agitati bine. Lasati
amestecul sa…
Read more »
3 October 2013

Rulouri
din clătite cu somon si smantana din: clatite din hrisca, smantana,
somon fume, piper boabe, piper rosu, boia, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 6 clatite din hrisca 200 g smantana 12 felii mari de somon
fume 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita de piper rosu macinat 1
lingurita de boia cateva picaturi…
Read more »
3 October 2013

Prajitura
de biscuiti cu crema si fructe din: capsuni, unt, zahar tos, oua,
faina, cacao, ciocolata neagra, frisca, cafea granulata, zahar pudra,
bicarbonat de sodiu, sare, menta verde. Ingrediente: 500 g capsuni 240 g
unt 100 g zahar tos doua oua 650 g faina o lingura cu cacao 200 g
ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »
3 October 2013

Risotto
de arpacaş cu portocale roşii, măsline şi capere din: portocala rosie,
ulei de masline, ceapa rosie, arpacas, vin alb, supa de legume, capere,
masline verzi, sare, piper. Ingrediente: 1 portocala rosie mare 6
linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 300 g arpacas 230 vin alb sec
1 l supa de legume 2…
Read more »
3 October 2013

Dieta
cu supa de ceapa este o metoda excelenta prin care poti pierde pana la 4
kilograme intr-o singura saptamana. Pe parcursul acestei cure,
organismul tau va fi detoxifiat, depozitele de grasime vor fi zguduite
din temelii pana ce se vor prabusi, iar tu vei slabi vazand cu ochii.
Avantajele si dezavantajele dietei cu supa…
Read more »
3 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem
de dovlecel cu banane Gem de dovlecel cu…
Read more »
3 October 2013

Şalău
cu anşoa şi sos verde din: trunchiuri de salau, ansoa in ulei,
patrunjel, busuioc, spanac, smantana, ardei iute, usturoi, ceapa, sare,
piper, marar, malai, paine prajita. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau
un borcanel de ansoa in ulei o legatura de patrunjel doua fire de
busuioc 200 g spanac 300 ml smantana un ardei iute…
Read more »
3 October 2013

Reteta
de gogosari la otet e o poveste minunata de toamna care va avea un
deznodamant mai gustos daca adaugati si ardei kapia.Alegeti cu atentie
cei mai frumosi gogosari si ardei, lipsiti de lovituri si zgarieturi
pentru ca la iarna sa va delectati cu vedetele acestui sezon de
muraturi! Ingrediente: 2 kg gogosari 1…
Read more »
3 October 2013

Peste
cu smantana din: peste, sare, piper, ulei, smantana, verdeata.
Ingrediente: 1 kg peste sare piper macinat 3-4 linguri cu ulei 1 cana cu
smantana verdeata tocata Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi
şi capete, goliţi de intestine, săraţi şi lăsaţi să se îndulcească 15
min cu sarea pe el. Ungeţi feliile de…
Read more »
3 October 2013

Varza
Savoy cu arpacas si fasole din: varza savoy, fasole, arpacas, lapte de
soia, faina de soia, germeni de grau, ulei de masline, ceapa verde,
mustar, miere, ketchup, usturoi, chili, sare. Ingrediente: 4 frunze mari
de varza savoy 200 g fasole alba, rosie, neagra si pestrita (de la
conserva) 180 g arpacas 180 ml lapte…
Read more »
3 October 2013

Ciuperci
cu orez si verdeata din: orez, ciuperci, unt, supa din concentrat,
patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung o cutie mica
ciuperci 50 g unt 500 ml supa din concentrat cateva fire paturnjel sare
Mod de preparare: Ciupercile se scot din cutie, se trec printr-un jet
de apă rece pentru a…
Read more »
3 October 2013

Risotto
cu pui si praz din: orez, supa din concentrat de legume, piept de pui,
praz, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu
bob rotund 500 ml supa din concentrat de legume un piept de pui 3 bucati
praz o ceapa o lingura ulei cateva fire de patrunjel sare piper Mod…
Read more »
3 October 2013

Salata
nicoise cu ton din: cartofi, sare, fasole verde, oua, rosii, ridichi,
salata verde, fileuri de anchois, ton in suc propriu, busuioc, otet de
vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 12 cartofi sare 300 g fasole verde 4 oua 8 rosii 1 legatura
ridichi 4 capatani mici salata verde…
Read more »
3 October 2013

Ciorba
de praz cu morcov si ceapa din: praz, ceapa, morcov, afumatura, rosii,
pasta de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 2 bucati praz o ceapa un morcov
200 g afumatura 6 rosii o lingura pasta de rosii 2 linguri ulei sare
Mod de rpeparare: In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se
căleşte…
Read more »
3 October 2013

Sandwich
cu ciuperci si sparanghel din: chifle, ciuperci, sparanghel, branza de
capra, maioneza, ardei copt, verdeturi mixte, ceapa rosie, ulei de
masline, otet balsamic. Ingrediente: 4 chifle 4 ciuperci 8-10 fire
sparanghel branza de capra sos pesto maioneza ardei copt verdeturi mixte
ceapa rosie ulei de masline otet balsamic Mod de preparare:
Curratati…
Read more »
3 October 2013

Clătite
umplute cu cremă de unt din: oua, faina, lapte, sare, unt, zahar
vanilinat, zahar farin, unt, portocala. Ingrediente: 2 oua 2 cani cu
faina 500 ml lapte 1/4 lingurita cu sare 1 lingura cu unt 1 lingura cu
zahar vanilinat 100 g zahar farin 50 g unt 1 portocala Mod de
preparare: Faceţi…
Read more »
3 October 2013

Limonadă
de arpacaş din: arpacas, apa rece, coaja de lamaie, apa, suc de lamaie,
zahar. Ingrediente: 70 g arpacas 600 ml apa rece coaja rasa de la 1
lamaie 1,5 l apa fiarta sucul de la 2 lamai 4 linguri zahar Mod de
preparare: Intr-o oală mare se pun pe foc 1,5 1 apă.…
Read more »
3 October 2013

Tigaie
cu gogosari, ciuperci si rosii cherry din: ardei capia, gogosari, ardei
verzi, ciuperci, rosii cherry, fasole verde, ulei de porumb, sare,
piper, cimbru, usturoi, zeama de lamaie, sos de soia. Ingrediente: 4
ardei capia 3 gogoșari 2 ardei verzi 300 g ciuperci 500 g roșii cherry
200 g fasole verde păstăi 50 ml ulei…
Read more »
3 October 2013

Supa
de arpacas cu ciuperci din: arpacas, ulei de masline, ceapa, sare,
piper negru, morcov, telina, ciuperci, supa de legume, foi de dafin,
cimbru, chimen. Ingrediente: 180 g arpacas 1 1/2 linguri ulei de masline
2 cepe medii 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 morcov mare
2 teline 600 g ciuperci mici 1,2…
Read more »
3 October 2013

Piure
de cartofi la cuptor din: cartofi, ardei gras, telemea, bacon, lapte,
unt, cascaval. Ingrediente: un kg cartofi 2 ardei grasi 250 g telemea
200 g bacon 150 ml lapte 50 g unt 2 linguri cascaval Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert şi apoii se pasează şi se amestecă bine; cu
lapte…
Read more »
2 October 2013

Alimentaţia
vegetariană oferă o serie de beneficii nutriţionale, incluzând nivelul
scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi proteine animale ca şi un
nivel înalt de carbohidraţi complecşi, fibre, magneziu, potasiu,
antioxidanţi ca vitaminele C şi E, şi compuşi fitochimici. Vegetarienii
sunt persoane cu BMI (body mass index = indice de masă corporală, un
indicator al greutăţii)…
Read more »
2 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de gogonele O reteta savuroasa de Dulceata de…
Read more »
2 October 2013

Castravetii
nu ar trebui sa iti lipseasca din cosul de cumparaturi pe perioada
verii, cand se gasesc din abundenta si sunt proaspeti. Recunoscuti ca
fiind o sursa importanta de apa, dar si de vitamine si fibre,
castravetii ne pot ajuta sa si slabim pe perioada verii. Usor si fara
infometare putem ajunge rapid in cea…
Read more »
2 October 2013

Mazarea
este una dintre cele mai sanatoase leguminoase si, chiar daca nu te-ai
gandit niciodata la ea ca la un aliat in cura de slabire, trebuie sa
stii ca iti poate fi de mare folos daca te gandesti sa scapi rapid de 5
kilograme. Si pentru ca tocanita de mazare cu afumatura nu este cea…
Read more »
2 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Peltea de gutui Gutuia este un fruct gustos…
Read more »
2 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole,
ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »
2 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de rubarba cu capsuni Dulceata de rubarba cu capsuni…
Read more »
2 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
ciuperci si gogosari Zacusca cu ciuperci si gogosari din: gogosari,
ardei rgasi, ardei iute, ceapa, ulei, bulion, ciuperci, sare.
Ingrediente: 30 gogoşari roşii 20 ardei graşi 1-2 ardei iuţi 12 cepe 1
litru ulei 1…
Read more »
2 October 2013

Ai
auzit de stres? Stii ce este stresul? Sunt sigura ca da, il resimt si
eu foarte des si mi-as dori din inima sa il pot evita. Doar ca viata
noastra agitata nu lasa loc pentru asa ceva. In ciuda faptului ca
stresul este peste tot si astazi il traiesc si copiii, si adultii, si…
Read more »
2 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Dulceata de visine Gustul dulce, usor acrisor si…
Read more »
2 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
2 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca
delicioasa de gogosari Zacusca delicioasa de gogosari din: pasta de
rosii, gogosari, ulei, otet, zahar, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente: 400 g pastă de roşii 25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei
200 ml oţet 6 linguri zahăr foi de…
Read more »
2 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Dulceata de caise si piersici Ne aflam in…
Read more »
2 October 2013

Calciul
este un mineral extrem de important pentru organism, fiind implicat in
cresterea si intarirea sistemului osos si a dentitiei, cat si in
sanatatea sistemului cardiovascular, prin mentinerea tensiunii arteriale
in limite normale. De asemenea, prin implicarea sa in procese precum
contractia si relaxarea musculara si in transmisia impulsului nervos,
nivelul de calciu din organism…
Read more »
2 October 2013

Daca
incerci sa ramai insarcinata de ceva timp si nu reusesti, poti incerca
sa iti sporesti sansele cu ajutorul catorva schimbari in alimentatia ta.
Numeroase studii au aratat ca anumite schimbari in dieta pot creste
sansele de a avea o ovulatie sanatoasa, precum si de a duce o sarcina la
termen. Afla care sunt alimentele…
Read more »
2 October 2013

Inghetata
cu lapte si sos de ananas din: zahar, amidon, lapte, smantana, sirop de
porumb, ananas, ardei iute, zahar, vodca. Ingrediente inghetata: 1/2
ceasca zahar 2 linguri de amidon 2 cani de lapte 1 1/2 cesti smantana
1/4 ceasca sirop de porumb Ingrediente sos de ananas: 1 ceasca ananas
1/2 ardei iute tocat 2 linguri…
Read more »
2 October 2013

Gnocchi
cu sos picant din: cartofi, faina, ou, ardei iute, usturoi, rosii,
seminte de floarea soarelui, ulei oregano, sare, piper. Ingrediente: un
kilogram de cartofi 200 g faina un ou un ardei iute 3 catei de usturoi
500 g rosii 50 g seminte de floarea soarelui 75 ml ulei de floarea
soarelui oregano sare piper…
Read more »
2 October 2013

Friptura
de porc cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc, ceapa, usturoi,
supa, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de
porc o ceapa 5 catei usturoi 200 ml supa din concentrat sare piper
cimbru uscat 2 linguri ulei pentru garnitura: 8 cartofi ulei pentru
prajit Mod de preparare: Ceapa tăiată…
Read more »
2 October 2013

Vinete
felii cu sos de rosii din: vinete, sare, usturoi, usturoi, faina,
lapte, ou, ulei, suc de rosii, condimente, zahar. Ingrediente: 4 vinete
mijlocii sare usturoi 4 linguri cu faina 1 ceasca plina cu lapte 1 ou 1
ceasca mare cu ulei 1 cana cu suc de rosii condimente zahar Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »