24 September 2013

Prajitura
delicioasa cu ciocolata din: faina, zahar, unt, ciocolata, lapte,
cacao, oua, praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 300 g zahăr 200 g unt
300 g ciocolată 100 ml lapte 30 g cacao 4 ouă 1 plic praf de copt Mod
de preparare: Se pun untul, laptele, zahărul, 200 g ciocolată și
cacaua…
Read more »
24 September 2013

Ceapa
rosie cu ardei iute si scortisoara din: ceapa rosie, zahar, vin alb,
otet, sare, ardei iute, apa, scortisoara, foi de dafin. Ingrediente: 1
kg ceapă roşie 50 g zahăr 250 ml vin alb sec 200 ml oţet 1 lingura sare 5
ardei iuţi 400 ml apă 1 baton de scorţişoară foi de dafin …
Read more »
24 September 2013

Supă
de usturoi cu cascaval din: usturoi, grasime de pasare, cascaval,
galbenusuri, apa, unt, paine, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5
capatani de usturoi 50 g grasime de pasare 150 g cascaval 2 galbenusuri 2
litri de apa 80 g unt 6 felii subtiri de paine sare piper cimbru Mod
de preparare: Usturoiul curăţat îl…
Read more »
24 September 2013

Vinete
marinate cu ardei iute din: otet, apa, vinete, ulei de masline,
oregano, cimbru, fulgi de ardei iute, ulei, piper. Ingrediente: 500 ml
otet 125 ml apa 2 vinete feliate 100 ml ulei de masline 10 grame oregano
20 grame cimbru 10 grame fulgi de ardei iute 250 ml ulei piper Mod de
preparare:…
Read more »
24 September 2013

Drob
de ghebe cu ouă de prepeliţă din: ghebe, oua de prepelita, praz, ardei,
morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 700 g ghebe 25 oua de
prepelita 1 praz 3 ardei galbeni 3 adei capia 4 morcovi fierti ulei sare
piper Mod de preparare: Fierbi 5 ouă de prepeliţă. Cureţi ghebele, le
speli în mai…
Read more »
24 September 2013

Supa
de vacuta cu paste din: pulpa de vita, rasol de vita, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, piper, usturoi, ienibahar, patrunjel verde, foaie de
dafin, sare, broccoli, conopida, faina, galbenus. Ingrediente: 150 g
pulpa de vita 200 g rasol de vita 400 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) 1 ceapa 3 boabe de piper negru 1 catel…
Read more »
24 September 2013

Sumtem
in plin sezon al conservelor pentru iarna, fapt pentru care va invitam
sa incercati o reteta de ghiveci sanatoasa, fara conservanti, cu multe
legume si orez. Ingrediente: 2 kg ardei gras 2 kg ardei kapia 2 kg
gogosari 1kg morcovi 1kg ceapa 4kg rosii 400g orez 500ml ulei sare piper
Mod de…
Read more »
24 September 2013

Supa
cu rosii si paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina,
dovlecei, ardei, supa de pui, pasta de tomate, paste, mazare, spanac,
parmezan. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de
usturoi 1 tija de telina tocata 1 dovlecel feliat 1 ardei rosu tocat 1
litru supa de pui 600…
Read more »
24 September 2013

Friptura
de curcan in sos de legume din: piept de curcan, sare, bacon, ulei,
morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de
piper, boabe de ienibahar, cimbru, lamaie, supa de legume, smantana,
faina, piper alb, zahar, otet, unt. Ingrediente: 500 g piept de curcan
sare 3 felii bacon 2 linguri ulei 2…
Read more »
24 September 2013

Terină
de curcan din: piept de curcan, pulpa de curcan, bacon, oua, ceapa
verde, unt, coniac, rozmarin, ardei, dovlecei, nucsoara, usturoi, sare,
piper, seminte de in. Ingrediente: 1 kg file de piept de curcan 500 g
pulpa de curcan dezosata 250 g felii fine de bacon 2 oua 1 legatura
ceapa verde 50 g unt…
Read more »
24 September 2013

Compot
de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara.
Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10 g cuişoare 1 baton
scorţişoară Mod de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală prunele.
Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de
scorţişoară. Se lasă la foc…
Read more »
24 September 2013

Pui
cu sos si cartofi din: piept de pui, cartofi, arpagic, pasta de tomate,
ardei capia, usturoi, ceapa, patrunjel, otet, ulei de masline, sare,
piper, ghimbir. Ingrediente: doua piepturi de pui 600 g cartofi 100 g
arpagic o lingura cu pasta de tomate 500 g ardei capia copti 4 catei de
usturoi o ceapa alba…
Read more »
24 September 2013

Mix
de morcovi, ridchii si ceapa rosie murate din: morcovi, ridichi, ceapa
rosie, marar, usturoi, otet de mere, apa, boabe de piper, zahar, sare.
Ingrediente: 2 kg morcovi 1-2 legaturi ridichi, feliate 1 ceapa rosie,
feliata marar proaspat 6 catei de usturoi, cojit 3 cesti de otet de mere
3 cani de apa 2…
Read more »
24 September 2013

Prajitura
delicioasa cu branza si cirese din: unt, faina, smantana, zahar, branza
de vaci, cirese, oua, pesmet. Ingrediente: 200 g unt 150 g făină 100 g
smântână 250 g zahăr 800 g brânză de vaci 400 g cireșe 6 ouă pesmet
Mod de preparare: Se freacă 100 g unt cu 50 g zahăr și…
Read more »
24 September 2013

Pui
umplut cu miez de paine din: crenvursti de pui, paine integrala, ceapa,
nuca, stafide, patrunjel verde, ou, lapte, pui, sare, piper, unt, ulei,
sos de soia, apa, usturoi, faina. Ingrediente: 6 crenvursti de pui,
afumati 6 felii de paine integrala, fara coaja 3 cepe mici tocate 2
linguri nuca zdrobita 2 linguri stafide 1/3…
Read more »
24 September 2013

Sufleu
de broccoli cu cartofi si nucsoara din: cartofi, broccoli, morcov, oua,
sare, nucsoara, piper, smantana, lapte, pesmet, unt. Ingrediente: 400 g
cartofi fierti in coaja 300 g broccoli 1 morcov 2 oua sare 1 praf
nucsoara rasa piper alb 200 ml smantana grasa 250 ml lapte 20 g pesmet
20 g unt Mod…
Read more »
24 September 2013

Sardine
cu cartofi picanti din: sardine, cartofi, fenicul, ardei gras, pudra de
chimen, ghimbir, ceapa verde, sare, piper, ulei de masline, cimbru,
usturoi, smantana, sos de rosii. Ingrediente: 4 sardine mari 800 g
cartofi doua bucati fenicul doia ardei grasi o lingurita cu pudra de
chimen o lingurita cu ghimbir ras o legatura ceapa verde…
Read more »
24 September 2013

Cacik
din: usturoi, castraveti verzi, iaurt de bivolita, apa, ulei de
masline, menta, sare, fasole, orez, naut. Ingrediente: un catel de
usturoi doi castraveti verzi 375 ml iaurt de bivolita 250 ml apa ulei de
masline 4 fire de menta verde sau 5 g menta uscata sare fasole alba
boabe orez naut Mod de…
Read more »
24 September 2013

Pancakes
cu dovleac din: dovleac, radacina de ghimbir, oua, sare, zahar, praf de
copt, faina, lapte, ulei, scortisoara. Ingrediente: 500 g dovleac 1
bucata radacina de ghimbir proaspat, de marimea unei nuci 6 oua 1 praf
de sare 200 g zahar 1 plic praf de copt 450 g faina 400 ml lapte 100 ml
ulei…
Read more »
24 September 2013

Supa
de toamna cu bacon, broccoli si parmezan din: unt, ulei de masline,
bacon, ceapa, usturoi, supa de pui, broccoli, untisaor, patrunjel,
nucsoara, parmezan. Ingrediente: 50 grame unt 20 ml ulei de masline 100
grame bacon 2 cepe tocate 4 catei de usturoi 2 litri supa de pui 900
grame broccoli 1 legatura mare de…
Read more »
24 September 2013

Spaghete
cu ton si rosii cherry din: ceapa, ulei de masline, ton in ulei, rosii
cherry, capere, masline, busuioc, spaghete, sare, piper. Ingrediente: 2
cepe 4 linguri ulei de masline 240 g ton in ulei (bucata intreaga) 350 g
rosii cherry 2 linguri capere (scurse bine de zeama) 4 linguri masline
negre fara samburi, tocate…
Read more »
24 September 2013

Supa
de broccoli cu branza cheddar din: unt, ceapa, usturoi, faina, lapte,
smantana, supa de pui, broccoli, branza cheddar, sare, piper, piper
cayenne. Ingrediente: 3 linguri unt 3/4 cana ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocati 1/4 cana faina 1 1/2 ceasca lapte 1/2 cana smantana 2
cani supa de pui 1 broccoli rupt…
Read more »
24 September 2013

Placinta
cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet,
apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g
stafide 250 g zahăr 250 g margarină 2 kg mere 2 linguri oțet 2 linguri
apă 6 linguri de griș sau pesmet scorțișoară zahăr farin pentru pudrat
Mod de preparare: Se…
Read more »
24 September 2013

Pui
in aspic din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, sare, piper, vin,
gelatina. Ingrediente: 600 g piept de pui fiert 2 dovlecei 2-3 fire
ceapa verde sare piper 400 ml vin alb 2 plicuri gelatina Mod de
preparare: După ce fierbi pieptul de pui, îi elimini pielea. Dovleceii
îi tai fâşii, după care…
Read more »
24 September 2013

Paste
cu muschi de vita si anghinare din: ulei de masline, ceapa, muschi de
vita, usturoi, anghinare, oregano, vin, smantana, paste, parmezan.
Ingrediente: 15 ml de ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 400 g muschi
de vita 3 catei de usturoi 200 g anghinare la borcan in ulei 5 g
oregano uscat 1 cana…
Read more »
24 September 2013

Salata
de morcovi cu mere si alune din: morcovi, mere, grapefruit, portocale,
stafide, alune, suc de lamaie, iaurt, asmatui. Ingrediente: 400 g
morcovi 400 g mere 300 g grapefruit 300 g portocale 50 g stafide 100 g
alune prajite 50 ml suc proaspat de lamaie 200 ml iaurt simplu asmatui
Mod de preparare: Morcovii…
Read more »
24 September 2013

Briose
cu pere si scortisoara din: faina, zahar tos, praf de copt, lapte,
ulei, oua, pere, migdale, scortisoara, sare, zahar vanilinat, ciocolata.
Ingrediente: 240 g fiana 150 g zahar tos un pliculet praf de copt 150
ml lapte 100 ml ulei doua oua 4 pere 100 g migdale doua lingurite cu
scortisoara un sfert de…
Read more »
23 September 2013

Nu
mai reprezintă o noutate faptul că aciditatea excesivă din organism
duce la boală. În primul rând, sunt vătămate organele prin care se
elimină acizii: rinichii, plămânii, pielea, ficatul şi intestinele.
Cauza răului e ştiută: alimentele cu un pH sub 7. Iar binele e uşor de
intuit, alimente cu un pH peste 7. Drumul spre…
Read more »
23 September 2013

Este
un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de
magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde
închis şi cu miezul untos este printre cele mai sănătoase din lume.
Motiv temeinic ca să vă facem cunoştinţă cu el: Originar din America
Centrală, este cunoscut şi sub numele…
Read more »
23 September 2013

Zacusca
din gogosari, ardei si vinete din: gogosari, ardei grasi, ceapa,
vinete, morcovi, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe. Ingrediente: 25
gogoşari 25 ardei graşi 1 kg ceapă 10 vinete mari 1 kg morcovi 2 kg
roşii 1 litru ulei 3-4 foi dafin 1 lingurita piper boabe Mod de
preparare: Se coc gogoşarii,…
Read more »
23 September 2013

Zacusca
cu ciuperci si gogosari din: gogosari, ardei rgasi, ardei iute, ceapa,
ulei, bulion, ciuperci, sare. Ingrediente: 30 gogoşari roşii 20 ardei
graşi 1-2 ardei iuţi 12 cepe 1 litru ulei 1 litru bulion 3 kg ciuperci
proaspete 3 linguri sare Mod de preparare: Se dau toate legumele prin
maşina de tocat şi se…
Read more »
23 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. …
Read more »
23 September 2013

Compot
de zmeura cu menta din: zmeura, zahar, zeama de lamaie, apa, frunze de
menta. Ingrediente: 3 kg zmeură 500 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 2
litri apă 1-2 frunze de mentă Mod de preparare: Se spală bine
fructele de zmeură. Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de
mentă,…
Read more »
23 September 2013

În
Orient, sunt folosite de mii de ani pentru menţinerea sănătăţii şi
pentru creşterea longevităţii. Cercetările medicale ale ultimelor
decenii scot însă la iveală extraordinarele lor proprietăţi antitumorale
În Japonia feudală, preţul ei era echivalat cu greutatea în argint.
Căutătorii de Maitake erau adevăraţi iniţiaţi. Păstrau cu sfinţenie
secretul locurilor în care creştea şi nu-l…
Read more »
23 September 2013

Retete video: Cum se prepara Curry thailandez cu legume
Read more »
23 September 2013

Retete video: Cum se prepara Rata cu legume si germeni de fasole
Read more »
23 September 2013

Retete video: Cum se prepara Vita cu piper negru si legume
Read more »
23 September 2013

Se
spune că răceala vine în trei zile, că stă trei zile şi că tot în trei
zile a dispărut. Cu sfaturile specialistului nr. 1 în viroze şi în
răceli, prof. Ronald Eccles, director la Institute of Common Cold din
Cardiff (Anglia), vă vindecaţi într-o singură zi Ora 7 Duş fierbinte
Aburii fluidizează mucusul din…
Read more »
23 September 2013

La
începutul toamnei, ating maturitatea o categorie cu totul aparte de
ierburi de leac: cele care produc seminţele aromatice. Fie că vorbim de
anason, de fenicul, de coriandru sau de chimen, seminţele foarte
parfumate, aflate la limita dintre condimente şi plante medicinale, fac
minuni pentru însănătoşirea sistemului digestiv şi nu numai. În cele ce
urmează…
Read more »
23 September 2013

Tort
cu lapte si migdale din: oua, miere, zahar, unt, bicarbonat de sodiu,
lapte, migdale. Ingrediente blat: 2 oua 2 linguri de miere 200 gr
zahar 100 g unt 1,5 lingurita de bicarbonat de sodiu 2.5 pahare faina
Ingrediente umplutura: 1 cutie de lapte condensat 100g migdale Mod de
preparare: Cu doua ore…
Read more »
23 September 2013

Mere
umplute cu carne din: mere, carne pentru mici, patrunjel, caise uscate,
migdale, miez de nuca, miere, otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, cascaval, ardei iute, seminte de dovleac. Ingrediente: un
kilogram mere 600 g carne pentru mici patrunjel 200 g caise uscate 100 g
migdale 100 g miez de nuca o lingura cu…
Read more »
23 September 2013

Salata
de fructe de mare cu rosii si ceapa rosie din: fructe de mare, lamaie,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline, ceapa rosie, somon afumat,
sare, piper, salata verde. Ingrediente: 700 g fructe de mare (scoici,
raci, caracatita) 60 g lamaie 25 g usturoi 30 g patrunjel 3 fire busuioc
120 ml ulei de masline 50…
Read more »
23 September 2013

Somon
cu sos de broccoli din: somon, oua, morcov, arde gras, broccoli,
cartofi, unt, lapte, ceapa verde, patrunjel, miez de nuca, sare, piper,
paine prajita, busuioc. Ingrediente: 500 g somon 4 oua un morcov un
ardei gras 600 g broccoli doi cartofi 100 g unt 200 ml lapte ceapa verde
o legatura de patrunjel 150…
Read more »
23 September 2013

Piept
de pui in sos delicios din: ulei de masline, piept de pui, rosii
cherry, usturoi, otet de vin, supa de pui, patrunjel, frunze de salata.
Ingrediente: 90 ml ulei de masline doua kilograme de piept de pui 500 g
rosii cherry foarte coapte 2 catei de usturoi, zdrobiti 50 ml de otet de
vin…
Read more »
23 September 2013

Pancakes
cu zahar si scortisoara din: drojdie, zahar fin, faina, lapte, sare,
ou, unt, ulei, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 75 g drojdie 200 g
zahar fin 150 g faina circa 250 ml lapte caldut 1 praf de sare 1 ou
mare 100 g unt ulei pentru prajit 50 g zahar pudra 1 lingurita
scortisoara macinata…
Read more »
23 September 2013

Cartofi
cu legume la cuptor din: fasole rosie, cartofi, linte, morcov, ceapa
rosie, telina, rosii, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, patrunjel, miez de nuca, ghimbir. Ingrediente: 200 g fasole
rosie boabe 500 g cartofi 100 g linte un morcov ceapa rosie o telina
mica o conserva de rosii doi ardei capia…
Read more »
23 September 2013

Ciorba
de crap cu cartofi si ardei iute din: crap, cartofi, rosii, ceapa,
morcov, patrunjel, telina, leustean, otet, ardei iute. Ingrediente: 4
capete crap 5 cartofi, cubulete 3 rosii, decojite, cubulete 3 cepe mici,
feliate 1 morcov, cubulete cate o legatura de patrunjel, telina si
leustean , tocate 2 linguri otet 1 ardei iute bors…
Read more »
23 September 2013

Salata
de rosii cu mere din: rosii, marar, mere, ulei de masline, salata
verde, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g rosii 1 legatura marar 300 g
mere 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 lamaie sare Mod de
preparare: Salata o rupi frunză cu frunză, pe care le speli şi le tai
bucăţi…
Read more »
23 September 2013

Paste
cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de
floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste,
parmezan, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete sare 2-4
linguri faina ulei de floarea soarelui 4 linguri ulei de masline 1 catel
de usturoi 1 ceapa curatata si tocata 500 g rosii decojite…
Read more »
23 September 2013

Tarta
cu fulgi si mere din: aluat de foitaj, mere, fulgi de ovaz, zahar tos,
zahar vanilinat, oua, scortisoara, miez de nuca, alune de padure, lapte,
unt, coacaze rosii, zahar pudra, frisca. Ingrediente: un pachet aluat
de foitaj 4 mere 100 g fulgi de ovaz 75 g zahar tos doua pliculete zahar
vanilinat 3 oua…
Read more »
23 September 2013

Salata
de fasole verde cu rosii si branza feta din: ulei de masline, otet de
vin rosu, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, oregano, fasole
verde, rosii cherry, ceapa verde, branza feta. Ingrediente dressing: 3
linguri ulei de masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingurita coaja de
lamaie 1 lingura suc…
Read more »
23 September 2013

Piept
de vita cu bacon, ceapa si morcovi din: piept de vita, usturoi, bacon,
ceapa, morcovi, vin rosu, frunze de dafin, zahar, rozmarin. Ingrediente:
1 kg si jumatate de piept de vita 2 catei de usturoi 125 g bacon 500 g
ceapa 400 g morcovi 1 sticla de vin rosu 2 frunze de dafin 1…
Read more »
23 September 2013

Mancare
de iepure cu sos din: carne de iepure, smantana, unt, ceapa, vin,
mustar iute, ciuperci, morcov, sare, piper, cimbru, orez, naut.
Ingrediente: 700 g carne de iepure 125 ml smantana 30 g unt doua cepe
albe 200 ml vin alb demisec o lingura cu mustar iute 300 g ciuperci mici
un morcov sare piper…
Read more »
23 September 2013

Peste
cu sos de legume din: morcovi, ceapa, mazare, rosii, pasta de tomate,
usturoi, merluciu, ulei de floarea soarelui, vin, lamaie, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: doi morcovi doua cepe 200 g mazare o conserva
rosii o lingura cu pasta de tomate doi catei de usturoi 800 g merluciu
100 ml ulei de floarea soarelui 250…
Read more »
23 September 2013

Salata
de crevete cu porumb din: boabe de porumb, crevete, andive, ulei,
usturoi, sare, boia de ardei, maioneza, frisca, ketchup, suc de
portocale, coniac, hrean, sare, piper cayenne. Ingrediente: 300 g boabe
de porumb 300 g crevete congelate fara carcasa 2 andive 60 ml ulei 25 g
usturoi sare boia de ardei 150 g maioneza…
Read more »
23 September 2013

Frigarui
de vita cu sos si salata din: carne de vita, sos teriyaki, mazare
verde, castravete, frunze de salata, ulei de susan, otet de orez, vin
dulce, sos de soia, pasta de wasab, zahar pudra. Ingrediente: 650 g
carne de vita 1/3 ceasca de sos teriyaki 250 g mazare verde 1 castravete
50 g frunze…
Read more »
23 September 2013

Tagliatelle
cu creveti si sos alb din: creveti, usturoi, radacina de ghimbir, zeama
de lamaie, ulei de masline, faina, spanac, sare, ulei de masline,
smantana, pecorino, frunze de busuioc, marinata, sare de mare, piper
alb. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 3 catei de usturoi 1 cm
radacina de ghimbir zeama de la 1 lamaie verde…
Read more »
23 September 2013

Morcovi
murati cu ardei iute din: otet, apa, ulei, ardei iute, chimen, oregano,
boabe de piper negru, sare, morcovi, ceapa, usturoi. Ingrediente: 2
cesti de otet 1 cana cu apa 1/4 ceasca ulei de canola/floarea soarelui
10 ardei iuti uscati 1 lingurita chimen 1 lingurita oregano 1 lingurita
boabe de piper negru 1 lingurita…
Read more »
23 September 2013

Bureti
murati in otet din: bureti, usturoi, apa, otet, sare, piper, cimbru,
pastarnac. Ingrediente: 500 grame bureti 1 catel de usturoi 2 l apa 150
gr otet 2 linguri sare 100 gr piper cimbru pastarnac Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron apa cu sarea, piperul, cimbrul, usturoiul si
otetul. Amesteca bine, pentru a obtine…
Read more »
23 September 2013

Salata
cu orez si struguri din: orez, mere, banane, boabe de struguri, ananas,
suc de lamaie, alune, nuca de cocos, ulei, otet de mere, mustar, piper
cayenne, sare, piper macinat. Ingrediente: 300 g orez 300 g mere 4
banane 250 g boabe de struguri albi 100 g ananas 100 ml suc de lamaie
100 g…
Read more »
23 September 2013

Zacusca
de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel.
Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg ardei grasi taiati marunt 500 gr ceapa
taiata marunt 2 morcovi rasi 2 kg rosii 1 l ulei sare frunze de telina
dafin patrunjel Mod de…
Read more »
23 September 2013

Chec
cu lămâie si mure din: albusuri, oua, unt, faina, praf de copt, zahar
vanilat, lamaie, mure, esenta de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 4
albusuri+2 oua 100 g unt 300 g faina 1 praf de copt 1 lingura de zahar 1
plic zahar vanilat 1 lamaie 200 g mure 1 fiola esenta de lamaie 1…
Read more »
23 September 2013

Piscoturi
cu vanilie din: unt, nuci, faina, sare, zahar vanilinat, zahar.
Ingrediente: 100 g unt 10 g nuci macinate 150 g faina sare 1 lingura cu
zahar vanilinat 3 linguri cu zahar Mod de preparare: Ţineţi untul la
cald, îl frecaţi spumă timp de 5 min, adăugaţi zahărul şi anestecaţi
energic. Puneţi nucile măcinate,…
Read more »
23 September 2013

Supa
de praz cu branza si nucsoara din: praz, supa de legume, ceapa ciorii,
leustean, branza topita, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 3 fire de
praz 1 l supa de legume 1 legatura ceapa ciorii 2 fire de leustean 2
cuburi de branza topita sare piper nucsoara Mod de preparare: Prazul
se spală cu apă…
Read more »
23 September 2013

Cotlete
la gratar din: cotlete, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 6
cotlete 1 lingura cu ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Spălaţi
cotletele, le ştergeţi cu prosop curat, le bateţi uşor ocolind osul.
Săraţi, pperaţi şi ungeţi cu ulei, le frigeţi pe grătar, întorcându-le
des. Dacă le faceţi la cuptor aşezaţi sub cotlete…
Read more »
23 September 2013

Shake
cu visine si frisca din: visine, zahar pudra, galbenusuri, triplu sec,
frisca, lapte. Ingrediente: 1 kg visine 150 g zahar pudra 2 galbenusuri
100 ml triplu sec 400 ml frisca 600 ml lapte Mod de preparare:
Visinele curatate de codite si samburi se mixeaza pana devin o pasta
omogena. Se adauga zaharul si…
Read more »
23 September 2013

Rosii
cherry murate din: rosii cherry, marar, boabe de piper negru, otet,
apa, zahar, sare, seminte de mustar, usturoi. Ingrediente: 6 cani
rosii cherry 6 crengute marar proaspat 3 lingurite de boabe de piper
negru 2 1/2 cesti de otet 3/4 cana cu apa 1/2 cana de zahar 2 lingurite
de sare 1 1/2…
Read more »
23 September 2013

Gem
de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar,
lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750
ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom
Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul
de ananas si lasi…
Read more »
23 September 2013

Rosii
in ulei cu usturoi si busuioc din: rosii, ulei de masline, usturoi,
busuioc, ardei iute, sare. Ingrediente: 5 kg rosii ulei de masline
usturoi busuioc fulgi de ardei iute sare Mod de preparare: Spala bine
rosiile si apoi taie-le pe jumatate. Scoate usor semintele si aseaza-le
pe o tava tapetata cu hartie de…
Read more »
23 September 2013

Păstăi
cu ardei copţi şi roşii la cuptor din: fasole pastai, rosii, ardei
gras, ceapa, usturoi, rosii, ardei, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 1 kg fasole pastai 3 rosii mari 1 kg ardei gras 2 cepe 4
catei de usturoi zarzavat pregatit in asa, din rosii si ardei sare piper
ulei patrunjel Mod de…
Read more »
23 September 2013

Curcan
cu spaghete sis sos de vin din: curcan, sare, piper, salvie, sunca,
ceapa verde, ulei, vin, spaghete, unt, coaja de lamaie, parmezan.
Ingrediente: 8 felii file de curcan (de 70 g) sare piper 16 frunze mari
de salvie 8 felii subtiri sunca 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 50
ml vin rosu 150…
Read more »
23 September 2013

Morcovi
cu ceapa in otet din: otet alb, zahar alb, sare, piper, apa, morcovi.
Ingrediente: 1 cana otet alb distilat 2 linguri zahar alb 1 lingurita
sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2/3 cana apa 8 morcovi, taiati
Mod de preparare: Pune intr-o oala otetul alb, zaahrul, sarea, piperul
si apa. Lasa la fiert…
Read more »
22 September 2013

Este
o substanţă care poate părea banală, dar efectele sale asupra sănătăţii
sunt incredibil de puternice. Cu ea pot fi tratate forme grave de
cancer, dar şi o răceală puternică, poate fi prevenit infarctul, dar şi
accidentul vascular cerebral sau astmul. Ne referim la vitamina C
organică, extrasă prin procedee 100% naturale, care este de…
Read more »
22 September 2013

Nu
există necaz, pentru care înţelepciunea populară să nu aibă sfaturi, pe
post de medicament. Ele circulă ca şi banii, folosite de toţi. Dar ce
părea doar o glumă este cât se poate de adevărat. Cercetări recente au
dovedit valabilitatea medicală a zicalelor. Pe câteva dintre ele vi le
recomandăm în continuare: 1. Un măr…
Read more »
22 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
22 September 2013

Shake
cu portocale si branza de vaci din: branza de vaci, portocale, zahar
pudra, lapte, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g
branza de vaci 250 g portocale 100 g zahar pudra 1,5 l lapte coaja rasa a
unei jumatati de lamai si a unei jumatati de portocale Mod de
preparare: Feliile…
Read more »
22 September 2013

Adevarul
despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul
ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate. In
prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care
acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost
folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima. Oamenii de
stiinta au…
Read more »
22 September 2013

Sănătatea
nu are gustul amar al medicamentelor, nici mirosul de chimicale sau de
spital şi, în nici un caz, nu poate fi asociată cu lipsa de bucurie. De
fapt, sănătatea are – cel mai probabil – un gust dulce, un parfum
asemănător cu cel al miezului de vară şi nu te saturi de ea niciodată.…
Read more »
22 September 2013

Apa
mărilor şi a oceanelor constituie o adevărată matrice a vieţii de pe
Pământ. Miliardele de tone de apă sărată păstrează în memoria lor
evoluţia întregii planete, mistere ale vieţii nepătrunse de mintea umană
şi, cel mai important, un imens potenţial de însănătoşire. Aşa că nu
este de mirare că noi, oamenii, suntem genetic programaţi…
Read more »
22 September 2013

Ceapa,
alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si
nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe
calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea
utila ca tratament naturist. Ceapa este un remediu la indemana tuturor
si se foloseste atat intern (sub forma de…
Read more »
22 September 2013

Anemia
nutritionala este determinata de absenta din organism a unor substante
necesare procesului de formare si de maturizare a celulelor sangvine,
numit medical hematopoieza. Acest tip de anemie apare dincauza unor
carente alimentare, rezultatul ei fiind scaderea cantitatii de
hemoglobina din globulele rosii. Ce sunt globulele rosii ? Globulele
rosii sunt celulele care transporta oxigenul…
Read more »
22 September 2013

Tort
cu crema de smantana si piersici din: lapte, maioneza, ou, zahar,
faina, praf de copt, smantana, piersici, migdale. Ingrediente: 1 cutie
de lapte (250 ml) 250g maioneza 4 oua 250 gr zahar + 3-4 lingurite
zahar 2 pahare de faina 1 lingurita praf de copt 800g smantana Zahar
pentru crema (dupa gust) 1…
Read more »
22 September 2013

Cocktail
de raci cu avocado din: avocado, raci, ceapa rosie, castraveciori in
otet, grapefruit roz, rondele de ananas, mere, pere, ardei, rosii
cherry, telina, sos tartar, salata creata, ceapa verde. Ingrediente: 2
bucati avocado 200 g aci congelati 60 g ceapa rosie 100 g castraveciori
in otet 150 g grapefruit roz 150 g rondele de…
Read more »
22 September 2013

Gnocchi
cu dovleac si salvie din: cartofi, faina, salvie, dovleac, seminte de
floarea soarelui, parmezan, ou, ulei de masline, nucsoara, sare, piper,
faina. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g faina doua crengute de salvie
500 g dovleac pentru palcinta 100 g seminte de floarea soarelui 300 g
parmezan un ou 50 ml ulei de masline…
Read more »
22 September 2013

Gogonele
murate in otet din: gogonele, ceapa, zahar brun, otet din cidru,
condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg de rosii verzi, feliate 12
cepe medii 2 cani zahar brun 1 cana otet din cidru amestec de
condimente pentru muraturi Mod de preparare: Pune intr-o tava, in
mod alternativ, cate un strat de tomate…
Read more »
22 September 2013

Supa
de castraveti cu iaurt din: castraveti, iaurt, apa rece, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, miez de nuca, sare, piper. Ingrediente: 400
g castraveti 600 ml iaurt natural 200 ml apa rece 2 linguri ulei de
masline 4-5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sau de marar 50 g
miez de nuca sare piper…
Read more »
22 September 2013

Prăjitură
cu ananas şi ciocolată din: oua, zahar tos, faina, frisca, ciocolata
neagra, esenta de rom, coaja de lamaie, ananas, sare, unt, afine,
ananas. Ingrediente: 5 oua 300 g zahar tos 150 g faina 500 ml frisca 400
g ciocolata neagra o lingura cu esenta de rom coaja rasa de la o lamaie
o conserva…
Read more »
22 September 2013

Placinta
delicioasa cu mere din: mere, unt, zahar, foitaj, scortisoara, ou.
Ingrediente: 800 g mere 100 g unt 200 g zahăr 1 pachet foitaj 1
linguriță scorțișoară 1 ou Mod de preparare: Se decojesc merele și se
rad pe răzătoarea mare. Se încinge untul și se pun merele rase. Se
adaugă zahărul și scorțișoara.…
Read more »
22 September 2013

Friptură
de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de
fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca
impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi
de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura
oregano uscat 1 lingurita maghiran uscat 5…
Read more »
22 September 2013

Unele
dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape
incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma
cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea
celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un
atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din
familia capsicum, si este…
Read more »
22 September 2013

Toamna
bate la usa, iar sezonul gripelor si racelilor este pe cale sa inceapa!
Pentru ca e mult mai simplu sa previi decat sa tratezi, fortifica-ti
sistemul imunitar inca de la inceputul toamnei cu ajutorul unor
super-alimente. Include macar unul dintre ele in meniul tau zilnic, fie
consumat ca atare, fie in combinatii pe gustul…
Read more »
22 September 2013

Tortellini,
originari din Bologna sunt pastele ideale pentru momentele in care nu
ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Facuti din ou si cu
umplutura la mijloc, tortellini cu sos de smantana si parmezan pot fi
solutia unei cine rapide si savuroase. Ingrediente: 500g tortellini
umpluti cu prosciutto 50g unt 300g smantana 100g…
Read more »
22 September 2013

Carne
de pui cu ardei iute, fasole verde si curry din: pasta de curry rosu,
carne de pui, ulei vegetal, lapte de cocos, sos de peste, zahar brun,
ardie iute, fasole verde, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura si
jumatate de pasta de curry rosu 600 g carne de pui 1 lingura si jumatate
de…
Read more »
22 September 2013

Şalău
cu orez şi curry din: trunchiuri de salau, morcovi, ciuperci, radacina
de patrunjel, tija de telina, telina, usturoi, ceapa, orez, pudra de
curry, ulei, sare, piper, lamaie, rozmarin, sos de usturoi. Ingrediente:
4 trunchiuri de salau doi morcovi 300 g ciuperci o radacina de
patrunjel tija de telina o felie de telina 4 catei…
Read more »
22 September 2013

Ruladă
de porc cu paste şi sos din: sorici cu grasime, paste, carne de porc,
paine, morcov, ceapa, ardei gras, oua, rosii, miez de nuca, usturoi,
sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: o bucata sorici cu grasime 400 g
paste 300 g carne de porc tocata doua felii de paine un mrocov o ceapa
un ardei…
Read more »
22 September 2013

Salata
de cartofi cu ceapa si sos de mustar din: cartofi, ceapa, ulei, mustar,
otet, salata verde, oua, masline, sare, busuioc, patrunjel.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe mijlocii 3 linguri cu ulei 2 linguri cu
mustar picant 2 linguri cu otet 1 salata verde tanara 2 oua fierte 6-10
masline sare busuioc 3-4 tije…
Read more »
22 September 2013

Tartă
rustică cu hribi din: faina, unt, oua, sare, apa, hribi, rosii,
usturoi, sare de mare, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faina 150 g unt 2 oua 1 praf de sare 1 lingura apa pentru
umplutura: 350 g hribi proaspeti 2 rosii 4 catei de usturoi sare de mare
cimbru verde…
Read more »
22 September 2013

Salata
de toamna cu seminte de susan si coriandru din: radacina de telina,
telina verde, ceapa verde, ridichi, cartof, mere verzi, seminte de
suasn, fire de coriandru, suc de lamaie, ghimbir, ulei de masline
extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 60 g radacina de telina 2 tije
telina verde 4 cepe verzi 1 legatura ridichi 1 cartof…
Read more »
22 September 2013

Orez
prajit cu legume si ou din: orez, sunca, mazare, oua, ulei de arahide,
sare, praz. Ingrediente: 3 ½ cesti de orez 2-3 felii sunca, taiata
cubulete ½ ceasca mazare 2 oua, batute 3-4 linguri ulei de arahide 1
lingurita sare 6 fire praz , feliat Mod de preparare: Spalati si
gatiti orezul…
Read more »
22 September 2013

Prajitura
cu fructe de padure si sos din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt,
scortisoara, ciocolata alba, afine, coacaze rosii, mascarpone, migdale,
zahar brun, capuccino, zahar vanilinat. Ingrediente: 250 g unt 250 g
zahar 300 g faina 4 oua un pliculet praf de copt 2 g scortisoara 100 g
ciocolata alba 300 g afine…
Read more »
22 September 2013

Pacheţele
cu somon din: aluat de foitaj, somon, mozzarella, parmezan, spanac,
lapte, unt, busuioc, marar, ou, ceapa, usturoi, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g somon 200 g mozzarella 150 g
parmezan 200 g spanac congelat 100 ml lapte dulce 30 g unt un fir de
busuioc o legatura de marar…
Read more »
22 September 2013

Gem
de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de
nuca, zahar, frunze de indrusaim. Ingrediente: 1 l must de struguri albi
1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare 1 mana de miez de nuca
500 g zahar 1 legatura de frunze de indrusaim Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
22 September 2013

Supă
de legume cu ghimbir din: fasole verde, ciuperci, morcovi, ceapa alba,
dovlecel, porumb, sos de chili, ghimbir, sos de soia, ulei, sare, piper,
ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 300 g ciuperci
doi morcovi doua cepe albe un dovlecel 150 g porumb din conserva 5 g sos
de chili o jumatate de…
Read more »
22 September 2013

Salată
caldă cu pui din: piept de pui, ciuperci, mazare, ardei capia, morcovi,
ceapa, usturoi, limeta, parmezan, telina, otet balsamic, ulei de
masline, sare, piper, migdale, fistic. Ingrediente: doua piepturi de pui
300 g ciuperci pleurotus 300 g mazare 3 ardei capia doi morcovi o ceapa
4 catei de usturoi o limeta 150 g parmezan…
Read more »
22 September 2013

Tarte
cu ciocolată si cardamom din: unt, zahar pudra, faina, apa, vanilie,
esenta de vanilie, ou, zmeura, ciocolata, frisca, cadamom, ciocolata
amaruie, nes, frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat: cate 100 g unt
si zahar pudra 250 g faina 6 linguri apa 1 lingurita vanilie pudra 1
lingurita esenta de vanilie 1 ou pentru sos:…
Read more »
22 September 2013

Cotlete
de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb,
mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere,
fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci.
Ingrediente: sos de menta: 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita
mustar 1 lingurita miere 3…
Read more »
22 September 2013

Varza
murata cu otet si seminte de mustar din: varza, apa, sare, otet, zahar,
seminte de mustar. Ingrediente: 3 kg varza taiata 3 litri apa 1 ceasca
sare 3 litri otet 1.5 litri zahar 1 cana seminte de mustar Mod de
preparare: Pune varza intr-un recipient si apoi toarna apa peste ea,
adauga sarea…
Read more »
22 September 2013

Gem
delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de
migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg
zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie Mod de
preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi,
iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…
Read more »
22 September 2013

Supa
de vita cu legume din: morcovi, ciuperci, telina, fasole verde, ceapa,
cartofi, usturoi, porumb, carne de vita, ulei, sos worchestershire,
piper, mustar, roegano, cimbru, frunza de dafin, pasta de tomate, carne
de vita, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura de morcovi, maruntiti 1
bol ciuperci, maruntite 1 bol telina, maruntita 500gr fasole verde,
maruntita…
Read more »
22 September 2013

Dulceaţă
din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: coaja de la 1
pepene de 5-6 kg 1 kg zahar 300 ml otet coaja si zeama de la 1 lamaie 1
baton de vanilie Mod de preparare: Indepărtezi coaja verde,…
Read more »
22 September 2013

Macaroane
cu sunca din: sunca, macaroane, telemea, unt, oua, suc de rosii, zahar,
sare. Ingrediente: 300 g sunca slaba 250 g macaroane 100 g telemea 2
linguri cu unt 3 oua 1 pahar cu suc de rosii 1 lingura cu zahar sare
Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele 15 min, le clătiţi cu apă rece,…
Read more »
22 September 2013

Supa
crema de telina cu taitei din: ceapa, unt, cartofi, radacina de telina,
morcov, radacina de patrunjel, supa de pasare, sare, piper, piept d
epui, taitei, patrunjel verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura unt 250 g
cartofi decojiti 200 g radacina de telina curatata si decojita 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1,3 l supa…
Read more »
22 September 2013

Dulceaţă
de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente:
600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar Mod
de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl
cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ.
Faci un sirop…
Read more »
22 September 2013

Varza
cu taitei si telemea din: frunze de varza, supa de legume, ceapa, ulei,
telemea, piper, faina integrala, sare, ou. Ingrediente: 500 g frunze de
varza 200 ml supa de legume 2 cepe 2 linguri ulei 100 g telemea piper
taitei: 100 g faina integrala 100 g gris integrala sare 1 ou ulei pentru
prajit…
Read more »
21 September 2013

Briose
cu cafea si nuci din: ulei vegetal, sos de mere, ou, esenta de vanilie,
miere, smantana, zahar brun, lapte, cafea, faina de grau, tarate de
ovaz, nuci, praf de copt, sare. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei vegetal
1/4 ceasca sos de mere 1 ou 1 lingurita esenta vanilie 2 linguri de
miere 3/4 cana de…
Read more »
21 September 2013

Zacuscă
de dovlecei din: dovlecei, gogosari, rosii, ceapa, ulei, frunze de
telina, frunze de patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4
kg dovlecei 2 kg gogosari rosii 2 kg rosii 500 g ceapa 500 ml ulei
frunze de telina si patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper 4-5 catei de
usturoi Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
21 September 2013

Carne
de vitel cu bame din: carne de vitel, ulei, ceapa, faina, bulion, bame,
rosii, verdeata, otet, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g carne
de vitel 100 ml ulei 1-2 cepe 50 g faina 75 g bulion 750 g bame 250 g
rosii 1 legatura verdeata 100 ml otet sare zeama de la 1…
Read more »
21 September 2013

Biscuiti
picanti cu parmezan din: faina, parmezan, telemea, praf de copt, unt,
oua, lapte dulce, capere, seminte de chimen, piper, ardei iute, sos de
rosii, alune. Ingrediente: 500 g faina integrala 300 g parmezan 100 g
telemea sarata un pliculet praf de copt 120 g unt doua oua 50 ml lapte
dulce o lingura cu…
Read more »
21 September 2013

Ciorba
de toamna cu afumatura din: costita afumata, ceapa, morcovi, vanata,
ardei gras, conopida, rosii, telina, varza, ulei, patrunjel verde, sare,
piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g costita afumata 3 cepe 2
morcovi 1 vanata mare 2 ardei grasi 1 conopida potivita 5 rosii 1 telina
mica 1 varza mica 100 ml ulei patrunjel…
Read more »
21 September 2013

Dulceaţă
de mure cu lamaie din: mure, zahar, lamaie, zahar vanilat, vin rosu.
Ingrediente: 1 kg mure 1 kg zahar 1 lamaie 3 plicuri zahar vanilat 50 ml
vin rosu Mod de preparare: Alegi mure cât mai proaspete şi mai
întregi şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le…
Read more »
21 September 2013

Placinta
cu vaza si carnaciori din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea
soarelui, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de
susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de
floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3 linguri smantana piper
macinat 400 g aluat de foi congelat 1 galbenus…
Read more »
21 September 2013

Chiftelute
de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa verde, usturoi, ananas,
apa, sos de soia, ardei iute, ghimbir, menta, ulei, sare, piper,
patrunjel, faina, castraveti. Ingrediente: 450 g carne de porc o
legatura de ceapa verde un catel de usturoi o conserva de ananas 250 ml
apa 30 ml sos de soia…
Read more »
21 September 2013

Turtiţe
picante de porumb din: faina de porumb, faina de grau, drojdie, iaurt,
telemea, lapte, oua, zahar, ardei gras, ardei iute, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 700 g faina de porumb 200 g faina de grau 30 g drojdie 200 g
iaurt 50 g telemea 2 linguri lapte 2 oua 1 lingurita zahar 1 ardei
gras…
Read more »
21 September 2013

Pulpe
de pui cu boia si taitei din: pulpe de pui, ulei, ceapa, ardei,
usturoi, bere, lapte, boia dulce, ciuperci, rosii, sare, piper, oua,
gris, condiment. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 linguri ulei 3 cepe mari 1
ardei rosu mare 5 catei de usturoi 2 pahare bere 1/2 cana lapte 2
lingurite boia dulce…
Read more »
21 September 2013

Turnuleţ
cu şuncă şi dovlecei din: paine, mozzarella, dovlecei, sunca, smantana,
mustar dulce, ananas, uleid e floarea soarelui, sare, piper, cimbru,
capere, miez de nuca, masline. Ingrediente: o paine feliata 300 g
mozzarella doi dovlecei 300 g sunca feliata 300 ml smantana o lingurita
cu mustar dulce 100 g ananas din conserva 200 ml ulei…
Read more »
21 September 2013

Placinta
de pui cu legume din: pui, boia de ardei, cimbru, oregano, salvie,
ceapa, telina, mazare, morcovi, cartof, usturoi, faina, supa de pui,
vin, smantana, ou, aluat de placinta. Ingrediente: 1 pui la rotisor
1/2 lingurita boia de ardei 1 crenguta de cimbru 1/4 lingurita oregano
uscat 1/4 lingurita salvie uscata 1 ceapa, tocata…
Read more »
21 September 2013

Marinata
de gogosari cu foi de dafin din: gogosari, bulion, ulei, otet, zahar,
sare, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5
gogosari 200 g bulion 200 ml ulei 150 ml otet 150 g zahar 1 lingurita de
sare mare boabe de piper si mustar foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »
21 September 2013

Sarmalute
cu varza dulce umplute cu carne de curcan din: ceapa, ulei, curcuma,
carne de curcan tocata, sare, piper, usturoi, ou, orez, pesmet, frunze
de varza, bacon. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 lingurite curcuma
250 g carne de curcan tocata sare piper 1 catel de usturoi pisat 1 ou 1
ceasca orez fiert…
Read more »
21 September 2013

Vin
de macese din: macese, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 1 kg macese
uscate sau 1,5 kg macese proaspete 2 kg zahar 2-3 lamai 8-9 l apa Mod
de preparare: Macesele proaspete se taie in doua, iar cele uscate se
piseaza sau se trec prin masina de tocat. Se oparesc cu 5 l de apa…
Read more »
21 September 2013

Negresa
cu alune de padure din: cacao, faina, zahar, praf de copt, zeama de
lamaie, alune de padure, apa minerala, ulei. Ingrediente: 3 linguri
cacao 500 g faina 100 g zahar 1 praf de copt zeama de lamaie 100 g alune
de padure zdrobite 300 ml apa minerala 125 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
21 September 2013

Zacusca
cu linte din: gogosari, vinete, rosii, ceapa rosie, praz, morcovi,
linte, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, sare grunjoasa, piper,
ienibahar. Ingrediente: 1 kg gogosari rosii 1 kg vinete 3 kg rosii 3
cepe rosii 1 praz 2 morcovi 400 g linte 300 ml ulei de floarea soarelui 3
foi de dafin 1/2…
Read more »
21 September 2013

Prăjitură
cu fructe, brânză si mac din: faina, zahar, pudra, unt, oua, crema de
branza dulce, branza, zahar, esenta de vanilie, oua, lapte, zahar, zahar
vanilinat, mac, coaja de lamaie, scortisoara, fructe. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faina 125 g zahar pudra 250 g unt 3 oua pentru crema
de branza dulce 1/2 kg branza…
Read more »