joi, 14 noiembrie 2013

Retete de toamna #18

Retete de toamna:

Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei

31 October 2013
Tipuri de whiskyBauturile distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens decât acela al whisky-ului produs în Highlands-ul de Nord, facându-le mai degraba sa semene cu bauturile din Lowlands, fara a atinge însa dulceata celor din…
Read more »





Dieta de 14 zile

31 October 2013
Dieta4Iti propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4 kg daca le respecţi cu sfintenie. Pacatul lor este monotonia: trebuie sa consumi acelasi tip de mancare timp de doua saptamani. Asta poate fi totusi…
Read more »





Dieta cu iaurt

31 October 2013
Dieta_cu_iaurtDieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai mult de cinci zile. Dieta cu iaurt te ajuta la pierderea de grasime, pastrand totusi masa musculara. Vedeta acestei diete e evident iaurtul, cel dietetic,…
Read more »





Berea belgiana LEFFE

31 October 2013
Berea_belgiana_LEFFE_1Producator: Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe piata de bere, nu doar belgiana, ci si internationala. Retetele sale au fost transmise…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale

31 October 2013
Whisky12Bauturile alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în regiunea Highlands-urilor  Orientale, au un corp mediu si ofera note placute dulci si de malt, cu un iz de prajit. Câteodata,  la degustare se dezvaluie arome de cereale si iz de caramel, chiar daca sunt niste whisky-uri mai  degraba seci si usor afumate. ROYAL…
Read more »





Berea belgiana LINDEMANS

31 October 2013
Berea_belgiana_LINDEMANSProducator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii sectorului vast si  profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe. Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca din anul  1816,…
Read more »





Gateste retete delicioase de ardei umpluti!

31 October 2013
Gateste_retete_delicioase_de_ardei_umplutiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei umpluţi, în sos de roşii Ardei umpluţi, în sos de roşii din:…
Read more »





Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

31 October 2013
Castraveti_murati_in_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Invata cum sa prepari vinete pane!

31 October 2013
Vinete1Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Vinete pane cu sos de rosii si parmezan Vinete pane cu sos…
Read more »





Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands

31 October 2013
Whisky17In partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si sunt mai blânde. Aroma lor nu este niciodata prea puternica, desi uneori aminteste de pamânt si are un iz de fenol. Aceste bauturi distilate ofera si o gama de arome proaspete…
Read more »





La Gauloise, marca belgiana de bere

31 October 2013
La_Gauloise_marca_belgiana_de_bereProducator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide   Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot si de atunci…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de casa

31 October 2013
Inghetata_de_casa_07Inghetata de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar vanilat.   Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150 ml de lapte 110 gr de zahar 2 galbenusuri de ou zahar vanilat   Mod de preparare: Se amesteca 50 de gr de zahar cu galbenusurile pana cand zaharul este…
Read more »





Pilaf cu piept de pui si ardei gras

31 October 2013
Pilaf_cu_piept_de_pu_cu_ardei_grasPilaf cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g orez 600 ml apa o lingura unt plus 25 g unt un ardei gras rosu un cub concentrat pui sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »





Supa crema de midii

31 October 2013
Supa_crema_de_midiiSupa crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »





Chiftelute delicioase de curcan cu sos

31 October 2013
Chiftelute_delicioase_de_curcan_cu_sosChiftelute delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei, usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii, pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt, smantana. Ingrediente: 600 g carne tocata de curcan 1 dovlecei 4-5 catei de usturoi 1/2 legatura marar 1 ceapa mare 2 cartofi sare 1 ou…
Read more »





Piept de pui în sos gorgonzola

31 October 2013
Piept_de_pui_în_sos_gorgonzolaPiept de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt, sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mozzarella 1/2 conopida 75 g unt sare piper boia pentru sos: 125 g gorgonzola 100 ml smantana de gatit 25 ml vin alb demidulce 2-3…
Read more »





Cel mai bun gem de prune

31 October 2013
Cel_mai_bun_gem_de_pruneGem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de…
Read more »





Pui cu legume si sos de smantana

31 October 2013
Pui_cu_legume_si_sos_de_smantanaPui cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel, vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac, ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de pui 2 cartofi un dovlecel o vanata 500 g broccoli doua lamai 4 catei de usturoi 5 g chimen 5 g cimbru o jumatate de…
Read more »





Gogoşi cu ciocolată şi fructe

31 October 2013
Gogosi_cu_ciocolata_si_fructeGogoşi cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550 g faina 3 oua 20 g drojdie 150 ml lapte dulce 100 g zahar pudra 300 ml frisca 300 g ciocolata alba 200 ml sos…
Read more »





Taitei cu legume si prune murate

31 October 2013
Taitei_cu_legume_si_prune_murateTaitei cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de susan. Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au consacrate de bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind de fapt un soi de caise. Fructele sunt…
Read more »





Pavlova cu fructe

31 October 2013
Pavlova_cu_fructePavlova cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale, fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4 albusuri mari la temperatura camerei 225 g zahar tos 1 lingurita otet de vin alb 2 lingurite amidon 100 g migdale macinate 2 linguri fulgi…
Read more »





Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza

31 October 2013
Hot_dog_cu_carnati_si_salata_de_varza_07Hot dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa, varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper.   Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4 cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate fasii 8 fire…
Read more »





Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

31 October 2013
Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperciCotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml vin alb 50 ml…
Read more »





Desert cu mere şi mure

31 October 2013
Desert_cu_mere_si_mureDesert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare, curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »





Broccoli cu migdale rumenite

31 October 2013
Broccoli_cu_migdale_rumeniteBroccoli cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline, coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 portocala   Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min, scurge de lichid…
Read more »





Iepure cu fructe de pădure

31 October 2013
Iepure_cu_fructe_de_padureIepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4 cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »





Blinii cu anşoa

31 October 2013
Blinii_cu_ansoaBlinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte dulce 150 g faina 3 oua 50 ml smantana o ceapa rosie 200 g crema de branza 300 g fileuri de ansoa sare…
Read more »





Ardei umpluţi, în sos de roşii

31 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_rosii_05Ardei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.     Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »





Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas

31 October 2013
Taco_cu_carne_de_porc_si_sos_de_ananas_11Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos de ananas.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa 1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de porc sau…
Read more »





Galuste de cartofi cu afumatura si varza

31 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_afumatura_si_varzaGaluste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza murata tocata chimen zahar…
Read more »





Fursecuri umplute

31 October 2013
Fursecuri_umpluteFursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit: zahar pudra…
Read more »





Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanacLegume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »





Desert cu ciocolată si migdale

31 October 2013
Desert_cu_ciocolata_si_migdaleDesert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte 120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »

Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza

31 October 2013
Hot_dog_cu_carnati_si_salata_de_varza_07Hot dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa, varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper.   Ingrediente : 4 carnati 4 chifle 3/4 cana de bere 1 ceapa , feliata 1 varza , tocata 2 mere verzi , taiate fasii 8 fire…
Read more »





Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

31 October 2013
Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperciCotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara os 500 g ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri bulion 3-4 catei de usturoi sare piper ulei 20 ml vin alb 50 ml…
Read more »





Desert cu mere şi mure

31 October 2013
Desert_cu_mere_si_mureDesert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura: 2 mere acrisoare, curatate si taiate felii 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii 60 g unt nesarat 70 g zahar – de preferinta brun…
Read more »





Broccoli cu migdale rumenite

31 October 2013
Broccoli_cu_migdale_rumeniteBroccoli cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline, coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 portocala   Mod de preparare: Fierbe broccoli în apă cu sare 3-4 min, scurge de lichid…
Read more »





Iepure cu fructe de pădure

31 October 2013
Iepure_cu_fructe_de_padureIepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne de iepure 4 cuisoare 300 g fructe de padure doua cepe rosii un fir de praz un ardei iute doi catei de usturoi 500 ml…
Read more »





Blinii cu anşoa

31 October 2013
Blinii_cu_ansoaBlinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100 ml lapte dulce 150 g faina 3 oua 50 ml smantana o ceapa rosie 200 g crema de branza 300 g fileuri de ansoa sare…
Read more »





Ardei umpluţi, în sos de roşii

31 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_rosii_05Ardei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.     Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1 kg ardei grasi 1 ou 1 ceapa mare 100 g orez marar, patrunjel, oregano, dupa…
Read more »





Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas

31 October 2013
Taco_cu_carne_de_porc_si_sos_de_ananas_11Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos de ananas.   Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc 3 cani de apa 1 ceapa, feliata 1/2 portocala , taiata bucati 2 linguri de untura de porc sau…
Read more »





Galuste de cartofi cu afumatura si varza

31 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_afumatura_si_varzaGaluste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de o zi sare 1 lingura amidon 4 felii muschi de porc afumat garnitura: 2 cepe 2 linguri untura 500 g varza murata tocata chimen zahar…
Read more »





Fursecuri umplute

31 October 2013
Fursecuri_umpluteFursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g faina 100 g unt 60 g zahar pudra 1/2 lingurita praf de copt apa de flori de portocal pentru umplutura: 200 g caise uscate pentru servit: zahar pudra…
Read more »





Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanacLegume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g spanac 500 g amestec de ciuperci 3 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 50 g unt 100 ml ulei de floarea soarelui…
Read more »





Desert cu ciocolată si migdale

31 October 2013
Desert_cu_ciocolata_si_migdaleDesert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon 500 ml lapte 120 g zahar tos 100 g ciocolata neagra 100 g migdale 100 g ciocolata alba 5 pistile sofran 30 g decor colorat…
Read more »





Cartofi umpluti cu carne tocata

31 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_tocata_02O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa, cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval 1 ou 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. După ce s-au fiert şi s-au răcit,…
Read more »





Biscuiti deliciosi pentru ceai

31 October 2013
Biscuiti_deliciosi_pentru_ceaiBiscuiti deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire de vanilie 2 oua 60 g alune macinate 360 g faina 2 lingurite bicarbonat un praf sare   Mod de preparare: Alunele se mărunţesc întâi cu sucitorul şi apoi se pun în…
Read more »





Dovlecei umpluti cu urda si marar

31 October 2013
Dovlecei_umpluti_cu_urda_si_marar_04O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.   Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1 ou       Mod de preparare: Tai dovleceii în 2 pe lat şi cu o linguriţă scobeşti miezul fără să spargi tubul care tre­buie să rămână intact. Separat, frămânţi…
Read more »





Ficat cu ciuperci

31 October 2013
Ficat_cu_ciuperci_03O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g ciuperci 20 g ghimbir 100 ml vin 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 20 g sare 2 g piper   Mod de preparare: Speli ficatul, îl ştergi şi îl…
Read more »





Prajitura cu blat si spuma de cocos

31 October 2013
Prajitura_cu_blat_si_spuma_de_cocos.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150 g zahăr  pudră 1 praf de copt 1 lingură bu­nă de smântână 2 linguri cacao 300 g făină 1 ou Ingrediente spuma de cocos: 6…
Read more »





Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

31 October 2013
Mix_de_legume_verzi_pentru_iarna_06Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se…
Read more »





Supa de morcovi cu galuste si coriandru

31 October 2013
Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandruSupa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340 g ceapa 1 lingurita chimen macinat 2 linguri ulei 1,5 l supa de legume 250 ml smantana 1 legatura coriandru verde sare piper galuste: 200…
Read more »





Pui cu vin si usturoi

31 October 2013
Pui_cu_vin_si_usturoi_03O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar vin alb 1 praf cimbru sare piper 2 linguri bulion 2 linguri făină 4 linguri untură Mod de preparare: Usuci cu un şervet puiul curăţat şi spălat. Il sărezi şi îl…
Read more »





Cremă de ciocolată albă si lămaie

31 October 2013
Crema_de_ciocolata_alba_si_lamaie_03O reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana, oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml smântână 4 albuşuri  de ou   Mod de preparare: Topeşti ciocolata albă în bain-marie, apoi o amesteci cu smântână. Razi coaja de lămâie şi o adaugi în crema de ciocolată.…
Read more »





Rulouri cu surimi şi ananas

31 October 2013
Rulouri_cu_surimi_si_ananasRulouri cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de orez, zahar, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de alge nori ceapa verde 400 g batoane de surimi 300 g orez pentru sushi un avocado un castravete o conserva de ananas o…
Read more »





Rulada delicioasa cu frisca si capsuni

31 October 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuni.pngO reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30 g zahăr 1 praf sare 101 g făină de grâu 20 g făină de hrişcă Ingrediente cremă şi decor: 500 g căpşuni 500 ml frişcă 2 plicuri praf întăritor…
Read more »





Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc

30 October 2013
Galuste_umplute_cu_carne_de_porc_05Galuste umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili.   Ingrediente: 500 g de carne de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8 castane, tocate 2 cepe verzi, tocata…
Read more »





Arta unei bune invechiri a whisky-ului

30 October 2013
Whisky17In industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori – care cumpara en gros de la distilerii cantitati de whisky înca nematurat, pentru a face mai departe îmbutelierea si distributia sub marca proprie. Pasionatii vor putea…
Read more »





Dieta impotriva celulitei

30 October 2013
Dieta3Studiile indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate industrial sunt mai predispuse la aparitia celulitei. Alege alimente naturale, pe cat posibil. Dieta ideala pentru prevenirea sau ameliorarea celulitei ar trebui sa contina 4-5 mese…
Read more »





Berea germana Beck’s

30 October 2013
BecksBerea pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May, firma fondata cu trei ani mai devreme de mesterul berar Heinrich Beck si de negustorul Thomas May, la Bremen. Pe eticheta firmei, alaturi de cheie, simbol al orasului Bremen, se gasesc…
Read more »





Dieta cu suc de rosii

30 October 2013
Dieta_cu_suc_de_rosiiDaca doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume savuroase si sanatoase sunt ideale pentru slabit, aşa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste-te de dieta! Rosiile sunt vedetele verii, o sursa de sanatate si vitalitate si un…
Read more »





DIEBELS, bere germana

30 October 2013
DIEBELS_bere_germanaProducator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a intrat pe orbita companiei…
Read more »





Culesul frunzelor de ceai

30 October 2013
Ceai5Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce numai un ceai de calitate medie. Culesul…
Read more »





Scotia, patria whisky-ului

30 October 2013
Whisky8CALITATE INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline de farmec, dominate de o natura adesea salbatica si neatinsa, în care marea reprezinta o constanta spectaculoasa. Pamânt al clanurilor si castelelor, Scotia este si natiunea care produce tipurile de whisky cele…
Read more »





EDEL PREMIUM, marca germana de bere

30 October 2013
Bere_04Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre cele mai vechi din toata Germania, ale…
Read more »





Plantele de ceai si varietatile lor

30 October 2013
Ceai6Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele  fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul…
Read more »


Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului

30 October 2013
Whisky9Degustatorii de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura: cum se întâmpla în mod frecvent prin­tre pasionatii unui domeniu, pasul catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult devin sticlele de epoca sau rare, sticlele comemorative, mignone, de cantoarele, vasele de ceramica sau paharele pretioase. In afara de a satisface orgoliul legitim al…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu mere

30 October 2013
Rulouri_cu_mere_10Rulouri cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.   Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3 mere 2 linguri de zahar 2 oua scortisoara sare   Mod de preparare: Se amesteca 300 g de faina cu oua, 5 linguri de ulei, iaurt…
Read more »





Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte

30 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_ciuperci_si_galuste_02Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei, supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet, unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare piper 80 ml ulei 200 ml supa de pasare 3 cepe frantuzesti tocate 250 g ciuperci Champignon 200 ml frisca…
Read more »





Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru

30 October 2013
Dovlecel_umplut_cu_brânza_ciuperci_si_cimbruDovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat 200 g piept de pui 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 100 g ciuperci 1 ou 1 crenguta cimbru verde 3 linguri sos de…
Read more »





Ciorbă cu perişoare şi legume coapte

30 October 2013
Ciorba_cu_perisoare_si_legume_coapteCiorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia, cimbru. Ingrediente: 600-700 g coasta afumata si oase de porc 400…
Read more »





Galuste de cartofi cu piept de pui

30 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_piept_de_puiGaluste de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta, cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte, usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon, parmezan. Ingrediente: 4 cartofi 4 fileuri de piept de pui 200 g ricotta 3 linguri verdeata asortata (cimbru, salvie, rozmarin) 1 ou ulei de masline…
Read more »





Fursecuri asortate

30 October 2013
Fursecuri_asortateFursecuri asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina, ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 70 g amidon 400 g faina pentru umplutura: 200 g ciocolata alba 200 g ciocolata neagra 200 g fructe uscate amestecate  …
Read more »





Cartofi rumeniti cu mac si parmezan

30 October 2013
Roasted potatoes with rosemary in a bowlCartofi rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan, mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in bucati egale 5 linguri ulei de masline 30 g parmezan razuit 1 lingura mac   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Fierbe cartofii în apă cu sare 8…
Read more »





Galuste cu slaninuta

30 October 2013
Galuste_cu_slaninutaGaluste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle vechi de-o zi 4 linguri patrunjel 2 oua 200 g slaninuta sare   Mod de preparare: Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu grişul, 2 linguri pesmet,…
Read more »





Muschiulet de porc cu sos si ganitura

30 October 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_si_ganituraMuschiulet de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere, morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli, unt. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 1 lingura amestec plante aromatice uscate (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin) 1 lingura amestec de piper negru macinat, boia dulce…
Read more »





Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie

30 October 2013
Salata_cu_rosii_castravete_si_ceapa_rosieSalata cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 rosii tocate in bucati mari 1/4 castravete, curatat de seminte si feliat 1/2 ceapa rosie, feliata 1 salata verde mica,…
Read more »





Gulas de mistret in sos de vin rosu

30 October 2013
Gulas_de_mistret_in_sos_de_vin_rosuGulas de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon, chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare, piper, compot de merisoare, suc de lamaie, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de ienupar, foi de dafin, apa, sare. Ingrediente: 700 g pulpa de mistret 3 cepe…
Read more »





Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume

30 October 2013
Orez_prajit_cu_ou_carne_de_porc_creveti_si_legume_07Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi, ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia, ulei de susan, piper alb.   Ingrediente: 3 linguri de ulei 3 oua, batute 3 catei de usturoi , tocat 3 fire de ceapa verde , tocata (doar partea…
Read more »





Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

30 October 2013
Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosariCiorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari 1 ardei capia sare piper macinat 1 lingura boia dulce 3-4 linguri ulei 1 l…
Read more »





Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

30 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bamePulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina, rosii, supa de pui, bame, salvie, paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g pulpe de pui dezosate, taiate in cuburi 1 ceapa, tocata…
Read more »





Bomboane din morcovi

30 October 2013
Bomboane_din_morcoviBomboane din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara, nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100 g nuci macinate grosier 10 g unt pentru servit: nuca de cocos   Mod de preparare: Morcovii se spală şi se trec prin răzătoarea cu…
Read more »





Piept de fazan cu ficat

30 October 2013
Piept_de_fazan_cu_ficatPiept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200 g slaninuta 500 g piept de faza sare piper asortat cuisoare macinate nucsoara macinata 100 ml supa 150 g ficat de vitel 2 chifle 150…
Read more »





Ardei copţi umpluţi cu carne de pui

30 October 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_carne_de_puiArdei copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare, morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi mari 2 linguri de carne de pasare fiarta 1 lingura de zarzavat fiert, taiat cuburi (morcovi, telina, pastarnac) 1 rosie 1/2 lingura zeama de lamaie…
Read more »





Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor

30 October 2013
Alimente_1Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de oameni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se vor dubla, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza

30 October 2013
Sandwich_uri_cu_chiftele_de_porc_si_sos_de_maioneza_16Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba, otet de orez, ulei de susan, baghete, ardei iute, coriandru.   Ingrediente sos de maioneza picanta: 2/3 ceasca maioneza 2 cepe, tocate 1 lingura sos…
Read more »





Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

30 October 2013
Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telinaSupă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 150 g smantana sau iaurt 2 linguri unt sau margarina 1 legatura patrunjel si frunze de…
Read more »





Friptura de mistret in sos de macese

30 October 2013
Friptura_de_mistret_in_sos_de_maceseFriptura de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, boabe de ienupar, otet, ulei de floare soarelui, gem de macese, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: (se tine la…
Read more »





Fursecuri cu arahide

30 October 2013
Fursecuri_cu_arahideFursecuri cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g unt 2 oua 200 g arahide un plic praf de copt 2-3 lingurite apa de flori de portocal   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă untul…
Read more »





Piept de raţă cu ardei

30 October 2013
Piept_de_rata_cu_ardei_05Piept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.   Ingrediente: 1 piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt ulei de masline sare grunjoasa piper cimbru verde tocat 2 linguri miere zeama de la o…
Read more »





Coaste de vita cu muştar

30 October 2013
Coaste_de_vita_cu_mustarCoaste de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa, ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste de vita 3 linguri ulei de masline 1 lingura sare grunjoasa 2 cepe mari, taiate inele 1 lingura mustar 2 linguri cimbru, tocat 1 lingura rozmarin 300 ml vin rosu  …
Read more »





Pulpe de iepure cu ceapa

30 October 2013
Pulpe_de_iepure_cu_ceapaPulpe de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 linguri mustar cu boabe 1 lingura mustar cremos piper pisat 8 cepe mici 4 fructe de ienupar zdrobite 100 g unt topit…
Read more »





Zacuscă delicioasa de bureţi

30 October 2013
Zacusca_delicioasa_de_buretiZacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare piper…
Read more »





Supa cu ardei copti, naut si cuscus

30 October 2013
Supa_cu_ardei_copti_naut_si_cuscusSupa cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti, rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie conservate, miere, cuscus. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si…
Read more »





Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi

30 October 2013
Oua_umplute_cu_pasta_de_usturoi_05Oua umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare, boia.   Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi sare boia de ardei     Mod de preparare: Curatati oualele de coaja si taiati in jumatati. Scoateti galbenusurile si puneti intr-o farfurie. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu iaurt, 1…
Read more »





Dovlecei cu lămâie

30 October 2013
Dovlecei_cu_lamaieDovlecei cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet, condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei, taiati felii in diagonala coaja rasa de la 1 lamaie 40 g pesmet  condimentat cu verdeata si usturoi   Mod de preparare: Incinge uleiul într-un vas neaderent şi prăjeşte dovleceii 5-6 min, întorcând…
Read more »





Baclava cu sirop

30 October 2013
Baclava_cu_siropBaclava cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt, zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g fistic 150 g nuci 100 g alune de padure 180 g unt 3 linguri zahar o lingura apa de flori de…
Read more »





Sărmăluţe în foi de vită cu sos

30 October 2013
Sarmalute_în_foi_de_vita_cu_sosSărmăluţe în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa, orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec (porc si vita) 40 foi de vita de vie 2 cepe 70 g orez 1/2 lingura cimbru uscat 1/2 lingura boia sare piper…
Read more »





Cartofi feliati si rumeniti

30 October 2013
Cartofi_feliati_si_rumenitiCartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de usturoi, taiat felii 6 foi de dafin, rupte pe jumatate 175 ml vin alb sec 50 g unt, taiat bucati 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Incinge…
Read more »


Prăjitură cu firimituri si mere

30 October 2013
Prajitura_cu_firimituri_si_merePrăjitură cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri, zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml ulei un ou un praf sare 100 ml apa pentru firimituri 225 g zahar brun 225 g faina 120 g unt pentru umplutura: 8 mere 20 g unt…
Read more »





Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac

29 October 2013
Biscuiti_in_forma_de_dovleac_09Pentru ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare portocalie.   Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »





Berea belgiana Hoegaarden

29 October 2013
Berea_belgiana_Hoegaarden_2Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960,…
Read more »





Dieta cu supe reci

29 October 2013
Supa si ciorbeCum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe canicula decat sa gatesti tot felul de mancaruri. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti…
Read more »





Arta degustarii whisky-ului

29 October 2013
Whisky9Nu este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume. Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o abordare diferita în functie de tipul de whisky, de provenienta lui,…
Read more »





Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

29 October 2013
ardei_la_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia,…
Read more »





Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

29 October 2013
Castraveti_in_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar  Castraveti in…
Read more »





Dieta frantuzeasca

29 October 2013
Dieta4Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos. Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul de tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu…
Read more »





Het Kapittel- marca belgiana de bere

29 October 2013
Het_Kapittel_marca_belgiana_de_bereTermenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE Reţeta actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe…
Read more »





Beneficiile whisky-ului ca medicament

29 October 2013
Whisky13In perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky. Printre retetele cele mai acreditate se gaseste aceea împotriva racelii propusa de scriitorul englez…
Read more »





Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita

29 October 2013
Vinete3Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu pui Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.…
Read more »





Metode simple de a prepara galustele cu prune

29 October 2013
Galuste_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale   Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100…
Read more »





Berea belgiana Grimbergen

29 October 2013
Berea_belgiana_Grimbergen_1Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor…
Read more »





Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american

29 October 2013
Whisky11Cel mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight („neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin 51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul, fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce au fost putin macinate,cerealele sunt supuse coacerii sub presiune într-un vas de…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata

29 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_lamaie_si_ciocolata_08Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt, ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare.   Ingrediente: 100 g de unt 200 de g de faina 50 de g de zahar 1 plic praf de copt 1 ou lapte…
Read more »





Pulpa de caprioara in sos de verdeata

29 October 2013
Pulpa_de_caprioara_in_sos_de_verdeataPulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente: 60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1 lingurita piper negru macinat 1…
Read more »





Fleica de porc umpluta

29 October 2013
Fleica_de_porc_umplutaFleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei de masline 50 g smochine deshidratate – optionail, poti inlocui…
Read more »





Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan

29 October 2013
Placinta_cu_varza_cascaval_si_seminte_de_susanPlacinta cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2 oua 3 linguri smantana piper macinat 400 g aluat de…
Read more »





Stiuca rasol, cu sos de usturoi

29 October 2013
Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoiStiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1 cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin sare piper boabe pentru sos: 1 galbenus fiert 1 galbenus…
Read more »





Tartă cu cremă şi mere

29 October 2013
Tarta_cu_crema_si_mereTartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar pudra 30 g amidon 250 ml lapte   Mod de preparare: Aluatul de foitaj decongelat se aşază în tava de…
Read more »





Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

29 October 2013
Chutney_de_mere_si_dovleac_cu_ardei_iuteChutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru. Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute…
Read more »





Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

29 October 2013
Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptorDovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin. Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel de usturoi 3 crengute de rozmarin, plus 1 lingurita tocat…
Read more »





File de păstrăv, cu sos de vin alb

29 October 2013
File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb 100 ml smantana pentru gatit 2 cepe 100 g unt 4 foi de dafin sare piper  …
Read more »





Biscuiti cu crema de cafea

29 October 2013
Biscuiti_cu_crema_de_cafeaBiscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175 g faina un praf sare praf de copt 50 g…
Read more »





Fasole verde cu vinegreta de lamaie

29 October 2013
Fasole_verde_cu_vinegreta_de_lamaieFasole verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat, tocat     Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare. Incălzeşte…
Read more »





Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan

29 October 2013
Fettuccini cu smantana si parmezanFettuccini cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan, fettuccini, piper.   Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1 pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și piper negru, pentru servire     Mod de preparare: Se…
Read more »





Risotto cu iaurt

29 October 2013
Risotto_cu_iaurtRisotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper pentru servit: 250 g iaurt natur cateva foi de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Supa de dovleac cu miez de nuca

29 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_miez_de_nucaSupa de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare, piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt un praf nucsoara sare piper miez de nuca   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu sarea şi nucşoara. între timp, se curăţă dovleacul şi se…
Read more »





Pui rumenit cu sos pesto

29 October 2013
Pui_rumenit_cu_sos_pestoPui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat  sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa de la 1 lamaie, plus zeama de la 1/2  …
Read more »





Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan

29 October 2013
Terina_cu_carne_de_vita_porc_si_piept_de_curcanTerina cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de curcan o ceapa 12 felii bacon afumat 2 felii paine o lingura coniac…
Read more »





Placinta cu mere, prune si smochine

29 October 2013
Placinta_cu_mere_prune_si_smochinePlacinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri de zahar 300 g smochine, coditele lemnoase indepartate, apoi taiate…
Read more »





Pui la cuptor, cu sos mediteranean

29 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPui la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de usturoi 1/2 lamaie 1/2 portocala cateva fire de cimbru verde…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza

29 October 2013
Budinca_de_broccoli_cu_sunca_si_branza_05Budinca de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza, maruntita 50g parmezan, ras sare ulei     Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si pastrati deoparte. Intr-o tava se toarna ulei si se adauga…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro