1 October 2013

Dieta
cu supa de ciuperci este delicioasa, iar pe deasupra te scapa de
kilogramele in plus. Aceasta dieta nu presupune infometare, ci este un
mod simplu prin care ii furnizezi organismului toate substantele
nutritive de care are nevoie, plus cateva substante care actioneaza
asupra metabolismului si asupra stratului adipos, favorizand topirea
acestuia. In 2 saptamani…
Read more »
1 October 2013

Sa
beti o cantitate suficienta de apa este vital pentru sanatatea
dumneavoastra. Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa, acesta
fiind motivul pentru care este atat de important sa beti lichide.
Creierul este format in proportie de 90% din apa. Daca nu furnizati
suficienta apa corpului dumneavoastra, creierul nu va functiona bine si…
Read more »
1 October 2013

Cand
vrei sa slabesti fara sa cheltuiesti prea multi bani, trebuie sa
apelezi la produsele de sezon. Asa cum primavara slabesti cu ridichi si
vara cu pepene rosu, toamna poti da jos kilogramele suplimentare cu
dovleac. Grasunul fruct este perfect pentru arderea grasimilor, dar in
acelasi timp va contribui la energizarea, vitaminizarea si
remineralizarea organismului.…
Read more »
1 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceata de caise si capsune Dulceata de caise si capsune…
Read more »
1 October 2013

Daca
te-ai hotarat sa incepi razboiul impotriva kilogramelor in plus, atunci
trebuie sa cauti solutii simple, eficiente, dar care sa nu-ti afecteze
sanatatea. Dieta cu morcovi este o alegere buna, daca nu este
transformata intr-o dieta foarte stricta. Beneficiile dietei cu morcov
Morcovii contin vitamine, minerale si antioxidanti. Faptul ca ei au o
cantitate mare…
Read more »
1 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
1 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Gem
delicios, de piersici sau nectarine Gem delicios, de piersici…
Read more »
1 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »
1 October 2013

Persoanele
care consumă alimente cu un conţinut mare de magneziu, cum ar fi
legumele cu frunze verzi, nucile, fasolea sunt mai ferite de riscurile
de a suferi accidente vasculare cerebrale (AVC), arată un nou studiu.
Oamenii de ştiinţă suedezi au efectuat un studiu internaţional amplu, la
care au foat implicate aproximativ 250.000 de persoane. În…
Read more »
1 October 2013

Persoanele
care obişnuiesc să ia statine au un risc mai ridicat să aibă probleme
cu memoria, potrivit unei cercetări britanice recente. Rezultatele
testelor de laborator au arătat că persoanele care iau astfel de
medicamente pe termen lung pot avea probleme în a forma noi amintiri,
fie când vine vorba să-şi amintească lucruri din trecut. În…
Read more »
1 October 2013

Cand
vine vorba despre par, majoritatea persoanelor isi fac griji legate de
modul in care acesta arata, cum sa-l coafeze, daca au aparut firele
albe, etc. Expertii au demonstrat insa ca podoaba capilara a unui
individ poate dezvalui informatii surpinzatoare, intrucat starea de
sanatate a scalpului si parului este influentata de o diversitate de
afectiuni.…
Read more »
1 October 2013

Smoothie
de capsuni cu fulgi de ovaz din: capsuni, iaurt, zahar brun, fulgi de
ovaz. Ingrediente: 6 capsuni 125gr iaurt 1-2 linguri zahar brun 1,5
linguri de fulgi de ovaz Mod de preparare: Spalati capsunile, puneti
inblender, adaugati zaharul, iaurtul si fulgii de ovaz. Procesati pana
la omogenizare si serviti imediat. Smoothie…
Read more »
1 October 2013

Supa
de praz cu cartofi din: praz, cartofi, unt, faina, sare, piper, aluat
foitaj. Ingrediente: 3 bucati praz 500 g cartofi 30 g unt o lingura
faina sare piper ingrediente pentru servit: 4 bucati aluat foitaj Mod
de preparare: Aluatul de foitaj congelat se desface şi se taie patru
bucăţi de mărimea cănilor de…
Read more »
1 October 2013

Zilele
mai posomorâte, mai scurte şi fără multă lumină nu sunt tocmai pe
placul tău? Ca să-ţi ajuţi corpul să treacă mai uşor peste acest
inconvenient, energia ta va fi la cote maxime. Află cum să procedezi!
Temperaturile au scăzut, soarele nu mai are puterea să încălzească şi
atunci corpul tău începe să resimtă toate…
Read more »
1 October 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Ardei…
Read more »
1 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de ardei iute Dulceaţă de ardei iute din: ardei…
Read more »
1 October 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu
vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii,
ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.
Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4…
Read more »
1 October 2013

Tarta
cu praz, telemea si bacon din: aluat, telemea, praz, bacon, oua, vin,
ulei, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g telemea 2 bucati
praz 150 g bacon neafumat 2 oua 150 ml vin alb sec 2 linguri ulei un
praf piper Mod de preparare: Prazul se curăţă, se taie rondele si,
împreună…
Read more »
1 October 2013

Astenia
este o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de slabiciune
fizica, dar si de scaderea capacitatilor de lucru intelectual. Pe masura
ce zilele devin tot mai scurte, iar noptile din ce in ce mai lungi,
organismul incepe sa-si piarda rezistenta, slabindu-se sistemul
imunitar, fapt ce are efecte si asupra psihicului. Apar insomnia,
depresiile,…
Read more »
1 October 2013

Rulada
pe pat de salata din: muschi afumat, aluat de foitaj, varza creata, ou,
ceapa, usturoi, faina, chimen, ulei, sare. Ingrediente: 600 g muschi
afumat 250 g aluat de foitaj 6 foi de varza creqata 1 ou 1 ceapa 2 catei
de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita de chimen ulei sare Mod…
Read more »
1 October 2013

Salata
de porumb si portocala din: boabe de porumb, portocala, ceapa, ceapa
verde, busuioc, galbenus, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 1 farfurie de
boabe de porumb fiert (sau 1 conserva) 1 portocala 1 ceapa rosie sau 1
ceapa de apa 1 legatura de ceapa verde frunze de tarhon sau de busuioc 1
galbenus 1 pahar cu…
Read more »
1 October 2013

A
sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care
ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp
de iarna. Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am
facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva
indemanare si ingrediente…
Read more »
1 October 2013

Legume
asortate murate din: morcovi, conopida, fasole verde, ardei gras,
arpagic, ciuperci, otet, sare, radacina de telina, boabe de mustar,
boabe de piper, frunze de dafin. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g
conopidă 400 g fasole verde 1 ardei gras 200 g arpagic 200 g ciuperci
mici 750 ml oţet 200 g zahăr 3 linguri…
Read more »
1 October 2013

Gogoşi
ineluş cu glazura din: faina, lapte, drojdie uscata, ou, unt, zahar,
esenta de vanilie, sare, ulei, ciocolata, smantana, bomboane caramel.
Ingrediente: 350 g faina 180 ml lapte 7 g drojdie uscata 1 ou 40 g unt
40 g zahar 1 fiola cu esenta de vanilie sare ulei pentru glazura: 150 g
ciocolata 3-4 linguri…
Read more »
1 October 2013

Ardei
umpluţi cu brânză de vaci din: ardei grasi, telemea, branza de vaci,
unt, marar, ceapa. Ingrediente: 4-5 ardei rgasi 200 g telemea 200 g
branza de vaci 50 g unt 1 legatura marar 1 ceapa Mod de preparare:
Cureţi ardeii de codiţe şi vinişoare, apoi îi umpli cu un amestec
preparat din telemea,…
Read more »
1 October 2013

Până
de curând ştiam că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, însă
ultimele studii demonstrează faptul că beneficiile pe care acest fruct
le are pentru sănătate merg până la a ne proteja împotriva a cinci
tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar, de colon. Pe
lângă asta, o dietă bogată în…
Read more »
1 October 2013

Salata
cu germeni de fasole din: ardei gras, rosii, germeni de fasole,
telemea, quinoa, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi,
patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ardei rgas rosu 1 ardei gras galben 5
rosii 6 linguri germeni de fasole mungo 200 g telemea 300 g boabe de
quinoa fierte sau bulgur fiert dressing: sucul…
Read more »
1 October 2013

Bărcuţe
cu legume din: faina, apa, drojdie, ulei de masline, sare, cimbru,
rozmarin, rosii cherry, seminte de floarea soarelui, branza cu mucegai,
piper. Ingrediente: 500 g faina 350 ml apa 15 g drojdie doua linguri cu
ulei de masline o lingurita cu sare o lingurita cu cimbru o lingurita cu
rozmarin 200 g rosii cherry…
Read more »
1 October 2013

Rosii
cu cimbru si usturoi pentru iarna din: rosii, ulei, cimbru, usturoi.
Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte ulei 3-4 fire de cimbru 8-9 căţei de
usturoi Mod de preparare: Se aleg roşii bine coapte, din cele mai
mici, dar cărnoase. Se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de partea
albă de…
Read more »
1 October 2013

Piept
de pui pe pat de fasole verde cu sos de rosii din: piept de pui, zeama
de lamaie, coaja de lamaie, oregano, fasole verde, ceapa, usturoi,
rosii, fulgi chili, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2-3
bucati piept de pui zeama de la o jumatate de lamaie coaja rasa de la o
lamaie…
Read more »
1 October 2013

Baclava
fantezie din: foi de placinta, unt, miez de nuca, scortisoara, zahar
tos, zahar vanilinat, miere, apa, rahat, portocale, menta, frisca.
Ingrediente: un pachet foi de placinta 150 g unt 300 g miez de nuca o
lingurita cu scortisoara 200 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat
100 ml miere 150 ml apa 300 g…
Read more »
1 October 2013

Fasole
verde cu jambon sau bacon din: fasole pastai, jambon, unt, smantana,
oua, sare, piper, marar. Ingrediente: 1,5 kg fasole pastai 300 g jambon 1
lingura cu unt 2-3 linguri cu smantana 2 oua fierte tari sare piper
marar tocat Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe,
rupeţi bucăţi, spălaţi în 2-3…
Read more »
1 October 2013

Chifteluţe
de carne cu legume din: piept de pui, paine, ou, ceapa, usturoi,
ciuperci pleurotus, ardei capia, mazare, busuioc, oregano, sare, piper,
parmezan, ulei. Ingrediente: un piept de pui mai mare o felie de paine
un ou doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci pleurotus doi ardei
capia 200 g mazare 10 g…
Read more »
1 October 2013

Placintele
cu spanac din: faina, ulei de masline, drojdie, apa, spanac, ceapa
verde, branza telemea, menta, sare, piper, sos de ardei dulce.
Ingrediente: 500 g faina doua linguri cu ulei de masline o lingurita cu
zahar tos 15 g drojdie 300 ml apa 500 g spanac congelat o legatura de
ceapa verde 200 g branza…
Read more »
1 October 2013

Salată
cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde,
pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra.
Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1
capatana salata verde 2 pere 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de
masline sare piper 200 g branza albastra …
Read more »
1 October 2013

Zacusca
cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet,
ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1
kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1-2 linguri otet 100
ml ulei de masline sare piper boia de ardei Mod de preparare: Coci
vinetele şi…
Read more »
1 October 2013

Rata
cu legume si sos din: piept de rata, vanata, dovlecel, cartofi, ardei
gras, lamaie, suc de ardei dulce, sos teriyaki, miere, amestec de
condimente chinezesc, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: un piept de rata o vanata un dovlecel 3 cartofi un ardei
gras verde un ardei gras rosu o lamaie 100 ml…
Read more »
1 October 2013

Suc
de rosii cu usturoi si telina din: rosii, ceapa, telina, usturoi, ulei,
sare, piper, frunze de dafin, frunze de telina, busuioc, patrunjel
verde. Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte 2-3 cepe 1 ţelină mică 3-4
căţei de usturoi 3 linguri ulei 1/2 lingurita sare piper 2 frunze de
dafin frunze de ţelină, busuioc sau…
Read more »
1 October 2013

Frigarui
de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, mix
de condimente picante, sare, suc de lamaie, usturoi, ghimbir,
castravete, menta, coriandru, ceapa, ulei de masline, chimen.
Ingrediente : 2 bucati piept de pui dezosat, taiat bucati Ingrediente
Marinata: 1 cana iaurt 1 lingura ulei de masline 3…
Read more »
1 October 2013

Fidea
de orez cu sos de coacăze din: fidea de orez, coacaze rosii, frisca,
ciocolata neagra, scortisoara, ciocolata alba, zahar tos, zahar
vanilinat, coniac. Ingrediente: 200 g fidea de orez 400 g coacaze rosii
400 ml frisca 300 g ciocolata neagra o lingurita cu scotisoara 100 g
banuti de ciocolata alba 75 g zahar tos…
Read more »
1 October 2013

Salată
de cartofi noi cu legume din: cartofi, ardei grasi, castraveti, rosii,
ridichi de luna, ulei, otet, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi noi foarte
mici 2-3 ardei grasi 4 rosii 2 castraveti 5-6 ridichi de luna 3 linguri
cu ulei 2 linguri cu otet 6-8 tije de marar Mod de preparare: Spălaţi
cartofii şi…
Read more »
1 October 2013

Ciorbă
falsă de dovleac din: lapte, dovlecel, morcov, patrunjel, ulei, ceapa,
mar, pasta de tomate, mustar, varza, ardei, fidea. Ingrediente: 1 pahar
lapte 400 g dovlecel 1 morcov 1 legatura patrunjel 1 ceasca ulei 1 ceapa
1 mar 3 linguri pasta de tomate 1 lingurita mustar 1 foita varza 2
ardei 100 g fidea scurta…
Read more »
1 October 2013

Zacusca
cu vinete si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de
mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2
kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare Mod de preparare: Ceapa şi
ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă…
Read more »
1 October 2013

Bors
din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov,
ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou.
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3
fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii
100 g…
Read more »
30 September 2013

Cu
totii ajungem acasa franti. Serviciul ne aduce satisfactii profesionale
si financiare, insa vine la pachet si cu o doza ridicata de oboseala si
stres. Ati auzit de managementul stresului? Iata cateva repere simple,
de pus in practica dupa lucru! Afla cum te poti relaxa usor dupa o zi de
lucru obositoare! Managementul stresului este…
Read more »
30 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de…
Read more »
30 September 2013

Obisnuiesti
sa mananci aceste alimente care iti fac organismul sa imbatraneasca mai
repede? Unele dintre ele sunt cunoscute publicului larg si ca alimente
sanatoase, din cauza promovarii pe care le-o asigura industria
alimentara. Insa, daca vei evita aceste patru tipuri de alimente, vei
reusi sa arati cu 5-10 ani mai tanar decat esti! Din cauza…
Read more »
30 September 2013

Daca
o persoana are nevoie de o motivatie pentru a diminua stresul din viata
ei, trebuie sa stie ca stresul in sine ar putea sa ii influenteze,
intr-un mod destul de serios, starea de sanatate. Stresul nu are doar
consecinte emotionale. Acesta poate exacerba multe dintre problemele de
sanatate ale unui individ. Studiile au descoperit…
Read more »
30 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Reteta…
Read more »
30 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de merisoare cu ananas Dulceaţă de merisoare cu…
Read more »
30 September 2013

Cand
sunt perfect coapte si servite la temperatura camerei, prunele sunt cu
adevarat delicioase! Sezonul prunelor nu dureaza mult, asa ca profita de
aceste saptamani pentru a face o cura de sanatate cu prune si pentru a
le include in meniul tau zilnic sub diverse forme. Noi iti dam cateva
idei pline de savoare! Afla…
Read more »
30 September 2013

Consumul
de lamaie ajuta in tratamentul infectiilor gatului, indigestiei,
constipatiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne,
reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor parului,
tulburarilor respiratorii, holerei si hipertensiunii arteriale.
Apreciata mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au
recunoscut importanta lamaiei in intarirea sistemului imunitar si in
terapia bolilor stomacului. Aceasta ajuta nu doar la…
Read more »
30 September 2013

In
bucataria ta se gasesc o multime de ingrediente pe care le poti folosi
pentru ingrijirea parului. Spre exemplu o masca pe baza de maioneza este
tot ceea ce ai nevoie pentru un scurt tratament pentru parul degradat.
Ingredientele naturale au acelasi efect ca si mastile de calitate din
comert dar sunt mult mai ieftine…
Read more »
30 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Gogosari…
Read more »
30 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta
zilei: Dulceata de gutui Dulceata de gutui este una…
Read more »
30 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
vinete cu rosii si ceapa Zacusca de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa,
gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3
kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg…
Read more »
30 September 2013

Briose
cu morcov din: apa, tarate, miere, ulei, oua, esenta de vanilie, faina,
bicarbonat de sodiu, scortisoara, zahar, sos de mere, smantana,
morcovi, nuci, stafide. Ingrediente: 1 cana cu apa clocotita 1 cana
tarate 1/4 ceasca de miere 1’4 ceasca ulei 2 oua 1 lingurita esenta
vanilie 1 1/2 cani faina 1 1/2 lingurite…
Read more »
30 September 2013

Spaghete
cu file de somon si smantana din: file de somon, margarina, concentrat
de legume, smantana, naut, sare, piper, marar, patrunjel, spaghete.
Ingrediente: 400 g file de somon 1 lingura margarina 1 lingurita
concentrat de legume 300 ml smantana 1 lingurita naut macinat sare piper
1/2 lingurita marar tocat cateva fire de patrunjel 300 g…
Read more »
30 September 2013

Fasole
verde cu piept de pui din: piept de pui, fasole pastai, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 piept mare de pui
1 kg fasole pastai 2 rosii 2 linguri cu ulei 3-4 catei de usturoi sare
piper boabe marar si patrunjel tocate Mod de preparare: Curăţaţi
fasolea de vârfuri şi…
Read more »
30 September 2013

Chiftelute
de dovlecei cu somon afumat din: dovlecei, iaurt, oua, sare, piper,
menta, faina, ulei, somon afumat, iaurt. Ingrediente: 300 g dovlecei
rasi 200 g iaurt 2 oua sare piper 2 linguri menta tocata circa 100 g
faina ulei pentru prajit topping: 200 g somon afumat cate lingura de
iaurt sau smantana Mod de…
Read more »
30 September 2013

Supă
cury cu fructe de mare din: cartofi, praz, smantana, galbenusuri, unt,
fasole verde, morcov, ardei gras, mazare, fructe de mare, frunza de
mare, frunza de dafin, pudra de curry, usturoi. Ingrediente: 3 cartofi
un fir de praz 150 ml smantana doua galbenusuri 40 g unt 200 g fasole
verde un morcov un ardei gras…
Read more »
30 September 2013

Clătite
cu bere din: oua, faina, bere, apa rece, sare, razatura de lamaie,
ulei, gem. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 500 ml bere 1 pahar cu
apa rece 1/4 lingurita cu sare razatura de lamaie sau portocala 3
linguri cu ulei 1 borcan cu gem Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi
bine…
Read more »
30 September 2013

Zacusca
de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei,
sare de mare. Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete
(coapte) 2 kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare Mod de preparare:
Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins,…
Read more »
30 September 2013

Trigoane
dulci cu fructe din: faina, apa, ulei, otet, sare, ou, ciocolata
neagra, scortisoara, portocala, nuca, migdale, struguri, coacaze rosii,
zahar pudra, fructe. Ingrediente: 600 g faina 250 ml apa 100 ml ulei o
lingura cu otet o jumatate de lingura cu sare un ou 200 g ciocolata
neagra 5 g scortisoara o portocala 100…
Read more »
30 September 2013

Pâinici
cu ardei si kaizer din: faina, drojdie, ulei de masline, apa, ou,
kaizer, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, fenicul, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 450 g faina 15 g drojdie doua linguri cu
ulei de masline 250 ml apa un ou 200 g kaizer un ardei rgas doua fire de
ceapa verde…
Read more »
30 September 2013

Zacusca
cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov,
rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de
piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov
500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin
sare…
Read more »
30 September 2013

Rosii
umplute cu piept de curcan din: carne de curcan, rosii, ceapa, orez,
ou, verdeata, sare, piper, smantana, faina. Ingrediente: 500 g carne de
curcan (jumatate de piept) 8-12 rosii tari 1 ceapa 3 linguri cu orez 1
ou verdeata tocata sare piper macinat 1 cana cu smantana 1 lingura cu
faina Mod de…
Read more »
30 September 2013

Ciorba
taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei,
ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel,
leustean. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1
dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa
cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama…
Read more »
30 September 2013

Budinca
de cartofi cu sunca din: cartofi, ceapa verde, sunca afumata la rece,
lapte batut, smantana, grasime, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 750
g catofi 2 cepe verzi 50 g sunca afumata la rece 250 g lapte batut 150 g
smantana grasime pentru ungerea formei o legatura patrunjel frunze
piper negru macinat sare Mod de…
Read more »
30 September 2013

Supa
crema cu ciuperci de padure din: ceapa, lapte, bureti, ciuperci, ulei
vegetal, faina de grau, zeama de legume, cimbrisor, piper, sare.
Ingrediente: 2 cepe 200 ml lapte 250 g bureti galbeni 250 g ciuperci
albe 2 linguri ulei vegetal 30 g faina de grau 375 ml zeama de legume o
legatura cimbrisor proaspat piper…
Read more »
30 September 2013

Rata
cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de
padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de
soia, rozmarin, vin, sare, piper. Ingrediente: un piept de rata mai mare
un pachet aluat de foitaj 400 g fructe de padure congelate 100 g zahar
tos doua pliculete zahar vanilinat…
Read more »
30 September 2013

Rulada
cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua,
crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt,
smantana dulce. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 4 linguri cu faina 2
oua pentru umplutura: 200 g crema de branza 250 g mascarpone 1 fiola
esenta de vanilie pentru glazura: 100 g…
Read more »
30 September 2013

Salata
de orez cu fructe de mare din: orez, cimbru, frunze de rozmarin,
maioneza, verdeata, sare, oua, moluste, creveti, oua, rosii, ridichi de
luna, castraveti, frunze de salata. Ingrediente: 200 g orez 1 ramura de
cimbru 4-6 frunze de rozmarin moluste si creveti 1 ceasca de maioneza
verdeata tocata 1 lingura cu sare 3 rosii…
Read more »
30 September 2013

Budincă
de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun,
zahar vanilat, smochine deshidratate. Ingrediente: 200 g quinoa
(nefiarta) 350 ml lapte de soia 2 lingurite zahar brun 1 plic zahar
vaniliat smochine deshidratate, pentru decor Mod de preparare: Pui
quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de…
Read more »
30 September 2013

Varza
calita la cuptor este o macare traditionala romaneasca si ca sa iasa
buna de tot trebuie neaparat sa folositi carnatii de casa. Cu
ingrediente ieftine si la indemana oricui, Varza calita la cuptor cu
carnati de casa nu necesita atentie deosebita la preparare, dar
rezultatul final este gustos si satios. Ingrediente 1 varza…
Read more »
30 September 2013

Ardei
marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra,
branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet
balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g
măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe
de chimen piper roşu…
Read more »
30 September 2013

Friptura
de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii,
zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne de curcan (piept) ulei
supa mere rosii zahar sare busuioc Mod de preparare: Spălaţi carnea,
uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu
miere şi puţină supă, apoi…
Read more »
30 September 2013

Crap
in sos de bere din: medalioane de crap, lamaie, bacon, morcovi, ceapa
rosie, telina, bere, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
medalioane de crap cu os 1 lamaie 8 felii de bacon 2 morcovi 1 ceapa
rosie mare 4 tulpini de telina 300 ml de bere foi de dafin sare piper
Mod…
Read more »
30 September 2013

Raţă
cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise
uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de
masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un piept de rata o para trei
prune uscate trei caise uscate trei linguri cu otet de mere 30 g unt o
lingura cu zahar…
Read more »
30 September 2013

Chec
cu ciocolata si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, smantana, oua, esenta de vanilie, faina, zahar, unt. Ingrediente:
140 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 50 ml smantana dulce 6
oua 1 fiola esenta de vanilie 70 g faina 180 g zahar 140 g unt Mod de
preparare:…
Read more »
30 September 2013

Crap
cu smantana din: crap, smantana, sare, ulei, suc de lamaie, patrunjel
verde. Ingrediente: 150 g crap 1 lingura cu smantana sare 1 lingurita cu
ulei 1/2 lingurita suc de lamaie patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi crapul, îl sărezi şi îl înăbuşi în ulei şi puţină apă până se
frăgezeşte, dar fără să…
Read more »
30 September 2013

Bors
de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii,
ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa. Ingrediente: 1 kg
fasole pastai (tanara si fara ate) 4 oua fierte tari 1 lingura cu faina 2
ardei grasi 2 rosii bine coapte leustean tocat 1 l bors 1 lingura rasa
cu sare…
Read more »
30 September 2013

Zacusca
cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de
tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg
gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper
boabe foi de dafin Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi
se…
Read more »
30 September 2013

Supa
de pui cu galuste de faina din: pui, morcovi, telina, pastarnac, ceapa,
nap, patrunjel, marar, sare, piper alb, oua, ulei, sare, apa minerala,
faina. Ingrediente: 1 pui taiat bucati 3 morcovi, curatati si taiati
bucati 3 tulpini de telina cu frunze, taiate bucati 2 bucati pastarnac,
curatat si taiat bucati 2 cepe, taiate…
Read more »
30 September 2013

Rata
cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte
dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita.
Ingrediente: 1 piept de rata mai mare 500 g broccoli o lingura cu faina
300 ml lapte dulce 200 g branza cu mucegai o ceapa alba un for de
romzarin sare…
Read more »
30 September 2013

Muschiulet
umplut cu ficatei de pasare din: muschi de porc, sare, piper, mustar,
ficatei de pasare, ceapa, usturoi, unt, ou, mere, zeama de lamaie,
cimbru, rozmarin, patrunjel verde, pesmet, ulei, bere. Ingrediente: 1.6
kg muşchi de porc sare piper 1 lingura muştar 200 g ficăţei de pasăre 1
ceapă 2-3 căţei de usturoi 30 g…
Read more »
30 September 2013

Hribi
cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de
piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare. Ingrediente: 500 g g hribi
(mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru
2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare
Mod de preparare:…
Read more »
30 September 2013

Somon
cu mac şi sparanghel din: cotlete de somon, sparanghel, seminte de mac,
morcovi, telina, ardei gras, ceapa, usturoi, boia dulce, lamaie,
salvie, vin, unt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de somon 400
g sparanghel 100 g seminte de mac doi morcovi o telina mica doi ardei
grasi o ceapa usturoi o lingurita cu…
Read more »
30 September 2013

Salata
de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide,
menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir,
frisca. Ingrediente: 500 g pepene rosu 100 g fistic 100 g migdale 50 g
stafide 4 fire de menta 500 ml lapte dulce 4 galbenusuri 100 g zahar tos
doua pliculete zahar vanilinat sare…
Read more »
29 September 2013

În
momentele de sărbătoare, alcoolul trebuie consumat cu moderaţie.
Totuşi, în cazul în care s-a făcut exces, pentru a nu vă trezi a doua zi
cu dureri insuportabile de cap, senzaţie de deshidratare, stare de
vomă, oboseală şi ameţeală permanentă, e bine să cunoaşteţi câteva
remedii simple şi eficiente. O stare dată de etanol Mahmureala…
Read more »
29 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Dovlecei…
Read more »
29 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici,…
Read more »
29 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din: fasole,
ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper,
sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei…
Read more »
29 September 2013

Un
bebeluş e mult mai vulnerabil la frig decât un adult, însă tocmai de
aceea natura l-a dotat cu un sistem special de producere a căldurii
necesare corpului. E vorba despre ţesutul adipos brun sau grăsimea brună
(BAT – brown adipose tissue), despre care până de curând se credea că,
pe măsură ce copilul înaintează…
Read more »
29 September 2013

Desert
rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra
de cacao, alune, nuci, migdale. Ingrediente: 300g ciocolata neagra
150ml smantana 25g unt pudra de cacao alune, nuci, migdale zdrobite
Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in
cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu…
Read more »
29 September 2013

Paste
tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei
capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline,
cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete
tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g
masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de…
Read more »
29 September 2013

Somon
in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de
foi, spanac, ou. Ingrediente: 500 g file de somon sare piper 350 g aluat
de foi 300 g spanac 1 ou Mod de preparare: Somonul se spală cu apă
rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit…
Read more »
29 September 2013

Din
portia zilnica de fructe, poti sa-ti pui cateva deoparte numai si numai
pentru tine. In final, toata familia se va bucura de chipul tau radios.
Portocale pentru ten curat Un fruct atat des intalnit te trage de
maneca din fructiera: portocala! Incearca o masca pe baza de
portocale folosind pulpa zdrobita a fructului, amestecata…
Read more »
29 September 2013

Sucurile
se obtin din legume si fructe proaspete, de buna calitate, cultivate cu
ingrasamant natural, curatate, spalate si stoarse prin centrifugare.
Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, conditie esentiala
pentru calitatea lor. Se poate prepara intr-o singura repriza toata
cantitatea necesara pentru o zi si se pastreaza la rece, la frigider, in
sticle…
Read more »
29 September 2013

Varza
cu carne de porc si cimbru din: carne de porc, varza, ceapa, gogosar,
ardei gras, cimbru, sare, piper, rosii, ulei, marar. Ingrediente: 500 g
carne de porc taiata cuburi, de marime potrivita 2 kg varza taiata
fideluta 1 ceapa tocata 1 gogosar taiat julien 1 ardei gras rosu, taiat
julien cimbru sare piper boabe…
Read more »
29 September 2013

Rondele
cu sunca din: faina, drojdie, lapte dulce, unt, cartofi, sunca, ceapa,
stafide, oua, branza de vaci, telemea, sare, piper, spanac, ulei de
floarea soarelui, zahar tos. Ingrediente: 500 g faina 10 g drojdie 260
ml lapte dulce 50 g unt 500 g cartofi 300 g sunca o ceapa alba 50 g
stafide 4 oua…
Read more »
29 September 2013

Ciuperci
cu ceapa si ardei gras din: ciuperci de padure, ceapa, ardei grasi,
otet de vin, apa, sare, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de
ienibahar, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: 1 kg ciuperci de pădure
proaspete (hribi, opintici) 4 cepe mici 2 ardei graşi roşii 250 ml oţet
de vin 500 ml apă…
Read more »
29 September 2013

Fidea
de orez cu ou si coriandru din: fidea de orez, zahar brun, suc de
limeta, sos de soia, ulei, praz, usturoi, oua, muguri de fasole,
coriandru, arahide prajite. Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 3
linguri de zahar brun 2 linguri suc proaspat de limeta 1/4 ceasca sos de
soia 2 lingurite ulei…
Read more »
29 September 2013

Pastrav
cu sos si legume din: pastravi, mazare, vinete, ciuperci, unt, lamai,
rosii uscate in ulei, patrunjel, pesmet, vin, ceapa, usturoi, cartof,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pastravi 400 g mazare doua vinete 400 g
ciuperci 250 g unt doua lamai 100 g rosii uscate in ulei o legatura de
patrunjel 4 linguri cu pesmet 200…
Read more »
29 September 2013

Mămăligă
cu mozzarella din: malai, apa, sare de mare, sos pesto, mozzarella,
ardei capia, rosii uscate in ulei, migdale, fistic, ceapa verde, usturoi
verde, piper. Ingrediente: 250 g malai 800 ml apa sare de mare 200 g
sos pesto 300 g mozzarella un ardei capia 100 g rosii uscate in ulei 100
ml miez de…
Read more »
29 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Rosii…
Read more »
29 September 2013

Chec
de castane cu seminte de pin din: faina de castane, apa, stafide,
seminte de pin, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 250 g faina de
castane 500-700 ml apa 75 g stafide 50 g seminte de pin 1 lingurita ulei
de masline 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Se cerne făina
într-un cas¬tron…
Read more »
29 September 2013

Desert
cu hrişcă şi miere din: hrisca, lapte, lapte de cocos, litchii, miere,
zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, apa de portocale, nuca de cocos,
sare. Ingrediente: 100 g hrisca 300 ml lapte 200 ml lapte de cocos doua
portocale o conserva de litchii 50 g miere zahar vanilinat 50 migdale
50 g miez de…
Read more »
29 September 2013

Ciorba
cu varza si smantana din: varza, ceapa, morcovi, marar, smantana,
rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 varza mare taiata fideluta 3 cepe
tocate 3 morcovi dati prin razatoare 1 legatura de marar tocat 100 ml
smantana 3 rosii decojite si tocate 1-2 linguri de ulei sare Mod de
preparare: Incingi uleiul şi căleşti legumele…
Read more »
29 September 2013

Ardei
iute in otet cu stafide din: ardei iute, stafide, apa, miere de albine,
otet, sare. Ingrediente: 800 g ardei iute 100 g stafide 250 ml apă 250
ml miere de albine 250 ml oţet sare Mod de preparare: Se spală ardeii
iuţi, apoi li se taie codiţele şi se pun într-un castron mai…
Read more »
29 September 2013

Pizza
cu bacon si măsline din: faina, sare, zahar tos, drojdie, ulei, apa,
rosii, bacon, ardei capia, masline, mozzarella, migdale, cimbru, piper,
ceapa rosie. Ingrediente: 680 g faina o lingurita cu sare o lingurita cu
zahar tos 15 g drojdie ulei 360 ml apa o conserva de rosii 400 g bacon
feliat un ardei capia…
Read more »
29 September 2013

Supa
de legume cu carne de vita din: unt, ceapa, morcovi, telina, cartofi,
mazare, carne de vita, supa de carne de vita, cimbru, sare.
Ingrediente: 2 linguri unt 2 cepe, cuburi 2 cani de morcovi, cuburi 4
cesti telina, cuburi 5 cesti de cartofi, cuburi 1 cana mazare 1 kg carne
de vita, taiata…
Read more »
29 September 2013

Paste
cu somon afumat si andive din: tagliatelle, somon afumat, salata
radichio, andive, ceapa, usturoi, vin, lamaie, unt, busuioc, fistic,
sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g somon afumat o salata
radichio 3 andive 4 catei de usturoi o ceapa alba 100 ml vin alb sec o
lamaie 250 g unt o lingurita cu…
Read more »
29 September 2013

Clatite
cu salata din: oua, praf de copt, iaurt, zahar tos, faina, varza rosie,
castravete, ardei capia, stafide, sos de soia, otet balsamic, sare,
piper, marar, ulei. Ingrediente: doua oua praf de copt 300 ml iaurt 5 g
zahar tos 300 g faina o varza rosie un castravete verde doi ardei capia
50 g stafide…
Read more »
29 September 2013

Gogosari
in otet cu usturoi si frunze de telina din: gogosari, usturoi, otet,
zahar, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de telina, sare.
Ingrediente: 1 kg gogoşari curăţaţi 6 căţei de usturoi 150 ml oţet de 9o
2 linguri zahăr 10-15 boabe de piper 2 lingurite boabe de muştar câteva
frunze de ţelină sare…
Read more »
29 September 2013

Paine
cu migdale din: faina, zahar tos, drojdie, ulei de masline, lapte
dulce, migdale, miere, esenta de lamaie, sare, zahar vanilinat,
portocala, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 g faina 50 g zahar tos 25 g
drojdie 50 ml ulei de masline 200 g fructe uscate 300 ml lapte dulce
100 g migdale 50 ml miere…
Read more »
29 September 2013

Ficăţei
cu bacon şi sos din: ficatei de pui, bacon, ardei grasi, ardei capia,
rosii, arpagic, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei iute, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, cimbru. Ingrediente: 500 g ficatei de
pui 400 g bacon feliat doi ardei grasi doi ardei capia 500 g rosii 100 g
arpagic o ceapa alba…
Read more »
29 September 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
de prune cu scortisoara Compot de prune cu scortisoara…
Read more »
29 September 2013

Ardei
capia umpluti cu varza si ardei iute din: varza, sare, zahar, chimen,
ardei capia, frunze de dafin, ardei iute, apa, otet, zahar, sare, piper
boabe. Ingrediente: 1 varză mică sau 1/2 varză mare 2 linguri sare 2
lingurite zahăr 1 lingurita chimen 6-8 ardei capia 2-3 frunze de dafin
1-2 ardei iuţi 0.5 litri…
Read more »
29 September 2013

Bors
de crap cu cartofi si suc de rosii din: crap, otet, cartofi, ceapa,
ardei iute, ardei capia, bors, suc de rosii, marar, leustean, ulei de
floarea soarelui, piper, sare. Ingrediente: 800 g crap 1 lingura oțet
sau zeama de la o lămâie 3 cartofi 2 cepe 1 ardei iute 1 ardei capia 500
ml…
Read more »
29 September 2013

Vitel
la tigaie cu legume din: muschi de vitel, ghimbir, sos de soia, vin
dulce, morcovi, broccoli, ceapa, usturoi, ulei, mazare, sare.
Ingrediente: 4 felii muschi de vitel o bucatica de ghimbir (3 cm) 1
lingura sos de soia 50 ml vin dulce 2 morcovi 250 g broccoli 1 ceapa 2
catei de usturoi 1…
Read more »
29 September 2013

Supa
de pui cu orez din: pui, morcov, ceapa, telina, patrunjel, sare, apa
rece, oua, suc de lamaie, orez, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de
gatit, taiat bucati 1 morcov, taiat bucati 1 ceapa, taiata bucati 2
tulpini de telina, taiate bucati ½ legatura patrunjel 2 lingurite de
sare 12 cani de apa rece…
Read more »
29 September 2013

Placinta
rapida cu varza murata din: ulei, apa minerala, praf de copt, sare,
faina, varza murata, ceapa, bulion, ulei, frunza de dafin, piper.
Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1
praf de copt sare faina cat cuprinde pentru umplutura: 1 varza murata
taiata fideluta 2 cepe tocate 3 linguri bulion 2-3…
Read more »
29 September 2013

Sunca
cu mascarpone din: mascarpone, prosciutto crudo, capere, pepene galben,
sare, piper, rucola, capere, pepene galben. Ingrediente: 250 g
mascarpone 12 felii de prosciutto crudo 4 linguri capere 100 g pulpa de
pepene galben sare piper pentru decor: rucola capere feliute de pepene
galben Mod de preparare: Pentru rulouri, toci capere si tai cubulete…
Read more »
29 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
vinete cu boia Zacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi,
ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei
4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia…
Read more »
29 September 2013

Supa
crema de legume cu smantana din: ulei, ceapa, telina verde, praz,
usturoi, cartofi dulci, supa de legume, nucsoara, sare, piper, suc de
lamaie, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 60 ml ulei 2 cepe 2 fire
telina verde 1 fir de praz 2 catei de usturoi 1 kg cartofi dulci 800 ml
supa de legume 1…
Read more »
29 September 2013

Praz
cu ghimbir si ardei iute din: praz, ghimbir, boabe de piper, boabe de
mustar, foid ed afin, ardei iute, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg praz 250 g ghimbir boabe de piper boabe de muştar 4
foi dafin 2 ardei iuţi roşii 500 ml oţet 500 ml apă 50 g zahăr 1…
Read more »
28 September 2013

Aţi
încercat nenumărate diete până acum, dar tot n-aţi reuşit să slăbiţi?
Poate nu aţi respectat ca la carte regulile impuse, nu aţi făcut deloc
mişcare sau poate aţi avut ghinionul să optaţi pentru un regim
nepotrivit. Conform Daily Mail, experţii din cadrul Asociaţiei
Dieteticienilor din Marea Britanie (BDA) au realizat un top al celor…
Read more »
28 September 2013

Plantele
aromate sunt delicioase, dar şi preţioase pentru sănătate. „Micul
dragon”, cum este numit tarhonul în limba latină, pentru că ajută la
tratarea muşcăturilor veninoase de şarpe, reglează şi stimulează funcţia
gastrică, ajută la asimilarea substanţelor nutritive şi este totodată o
plantă-minune în cazul balonărilor, constipaţiei sau al insomniilor.
Folosit de greci la tratarea durerilor…
Read more »
28 September 2013

Un
condiment picant şi un ingredient excelent pentru o limonadă savuroasă,
ghimbirul e recunoscut de asiatici din timpuri străvechi, pentru
efectele sale medicale extraordinare. Acest produs e ideal în caz de
febră, are efect puternic analgezic, consumat cu regularitate distruge
paraziţii intestinali şi… are efect de Viagra. În plus, dacă e consumat
cu regularitate va…
Read more »
28 September 2013

Dacă
atunci când vă gândiţi la fructe o faceţi doar în scop alimentar, iată
că a sosit timpul să deveniţi inventive şi să păstraţi câteva fructe şi
pentru tenul dumneavoastră. Veţi afla că strugurii, lămâile, merele,
portocalele, bananele, dar şi uleiul de măsline nu vă vitaminizează doar
dacă le mâncaţi, ci şi dacă le adăugaţi…
Read more »
28 September 2013

Tartine
cu legume şi peşte din: vanata, dovlecel, ceapa verde, usturoi verde,
fileuri de peste, sos de soia, ulei de masline, lamaie, rosii cherry,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: o vanata un dovlecel o legatura
ceapa verde un fir de usturoi verde 500 g fileuri de peste sos de soia
150 ml ulei de masline o…
Read more »