15 October 2013

Dulceata
de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara,
coniac. Ingrediente: 2 kg mere 250 g stafide 150 g miez de nuca 2 kg
zahar pudra 1 lingura scortisoara 3 linguri coniac Mod de preparare:
Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de
folosire. Se…
Read more »
15 October 2013

Muschi
de vita cu spanac din: muschi de vita, ulei, ou, unt, sare, zeama de
lamaie, spanac, patrunjel. Ingrediente: 200 g muschi de vita 1 lingurita
ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura zeama de lamaie 400 g spanac 1
legatura patrunjel Mod de preparare: Fierbi muşchiul în apa în care
ai…
Read more »
15 October 2013

Placinta
cu varza si morcov din: oua, faina, drojdie, untura, zahar, sare,
varza, morcov, bulion, ceapa, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 2
oua 500 g faina 1 cana cu lapte drojdie cat o nuca 200 g untura 1 praf
de zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 1 varza 1 morcov 3 linguri
bulion 1…
Read more »
15 October 2013

Ciorbă
cu sfeclă roşie şi peşte din: peste, morcov, radacina de pastarnac,
ceapa, telina, ardie gras, cartofi, fasole verde, sfecla rosie, rosii,
verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 800 g peste proaspat 1 morcov 1
radacina de pastarnac 1 ceapa 1/2 telina mijlocie 2 ardei grasi 5
cartofi 200 g fasole verde 1 sfecla rosie mijlocie…
Read more »
15 October 2013

Desert
cu fistic din: lapte praf, fistic, lapte, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 250 ml lapte praf 300 g fistic 4 linguri lapte 2 linguri
unt clarificat 120 g zahar pudra Mod de preparare: Boabele de fistic
se cufundă în apă clocotită pentru 30 de minute si apoi se curăţă de
pielite. Se pune fisticul…
Read more »
15 October 2013

Rosii
coapte cu iaurt si ceapa caramelizata din: rosii, harissa, ulei de
masline, ceapa, iaurt, tahini, usturoi, cuscus, menta, patrunjel, fulgi
de migdale, naut. Ingrediente: 12 rosii pruna mari, taiate in jumatati 1
lingura harissa 3 linguri ulei de masline 3 cepe, feliate foarte
subtire 4 linguri de iaurt grecesc 1 lingura de tahini 1…
Read more »
15 October 2013

Paste
cu carnati si sos de smantana din: ardei gras, smantana, limeta,
carnati, paste, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi
verzi, unul taiat cuburi 1 ceasca smantana 1 limeta 4 carnati, taiati
felii 1 pachet paste 1 1/2 cana branza mozzarella maruntita Sare si
piper proaspat macinat Mod de preparare: Coaceti cei…
Read more »
15 October 2013

Prajitura
cu fulgi de migdale din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, migdale,
fulgi de migdale. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 120 g unt 120 g
zahar 2 oua 1/4 lingurita praf de copt pentru umplutura: 180 g migdale 3
oua 180 g zahar pentru decor: 200 g fulgi de migdale pentru tava:…
Read more »
15 October 2013

Musaca
de vinete cu sos din: vinete, carne de porc, ceapa, grasime, oua,
patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia, sare, piper, usturoi, ou,
smantana, faina, rosii. Ingrediente: 2-3 vinete mai lungi 500 g carne de
porc 4 cepe 3 linguri grasime 2 oua 2 legaturi patrunjel 500 g rosii
300 g cascaval 6-8 ardei capia sare…
Read more »
15 October 2013

Varza
calita cu cotlete de porc din: varza, cotlete de porc, untura, marar
tocat, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 varza 6 cotlete de porc cu os
4 linguri de untura marar tocat 3 linguri bulion sare piper Mod de
preparare: Speli cotletele, le usuci, le dai cu sare si piper, le pui
intr-o tava,…
Read more »
15 October 2013

Vin
din frunze de piersic din: frunze de piersic, zahar, vin rose, vin
rosu, alcool din fructe, alcool etilic. Ingrediente: 600g de frunze de
piersic (un castron mare) 2 kg de zahar 5 litri de vin rose 2 litri de
vin rosu 2 litri de alcool din fructe 1/2 litru de alcool etilic absolut
…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de vinete umplute cu:cascaval, orez, carne tocata,
oua, faina, pesmet alb, ulei, sare, ceapa, concentrat de legume.
Ingrediente: 800 g vinete 150 g caşcaval 150 g orez 300 g carne tocată 3
ouă 2 linguriţe concentrat de legume 100 g făină 100 g pesmet alb 200
ml ulei 2 g piper sare…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:caise, faina, zahar, oua, zahar vanilat,
unt, praf de copt, lamie, scortisoara, lapte. Ingrediente: 500 g caise
300 g făină 300 g + 3 linguri zahăr 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 100 g unt
1 plic praf de copt 1 lămâie scorţişoară 1 pahar lapte Mod de
preparare:…
Read more »
15 October 2013

Pulpe
de pui prajite cu ierburi aromatice si usturoi din: pulpe de pui,
patrunjel, oregano, coriandru, usturoi, ulei de masline, sare, fulgi de
ardei rosu. Ingrediente: 8 pulpe de pui fara piele ½ ceasca patrunjel ¼
cana oregano ¼ ceasca coriandru 2-3 catei de usturoi 1,5 linguri de
ulei de masline ½ lingurita sare…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de oua umplute cu: oua, pateu, mustar, sare, piper,
patrunjel, masline, ardei gras rosu. Ingrediente: 10 ouă300 g pateu 200 g
muştar 1/2 linguriţă sare un vârf cuţit piper 1/2 linguriţă concentrat
de legume patrunjel masline ardei gras rosu Mod de preparare: Fierbi
ouăle bine, apoi le cureţi, le tai în…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:biscuiti, cirese, sirop de cirese,
branza, lamaie, unt, esenta de vanilie, oua, sare. Ingrediente: 200 g
biscuiţi 200 g cireşe proaspete 5 linguri sirop de cireşe 500 g brânză
slabă 1 cană cu zahăr 1 lingură cu coajă de lămâie rasă 2 linguri cu
unt 1 linguriţă cu esenţă de…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, carne de pui, ardei gras,
patrunjel verde, lamie, ulei de masline, muguri de brad, cascaval,
sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ardei gras 1 salată verde 1 legătuţă
pătrunjel verde zeama de la 1 lămâie 50 ml ulei de măsline 100 g muguri
de brad caşcaval…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg
zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare Mod de preparare:
Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neterciuită, o cureţi de
frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de
apă, de praf şi…
Read more »
15 October 2013

Bors
din legume cu leustean din: ceapa, cartofi, morcovi, telina, radacina
de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, dovlecel, rosii, bors,
ulei de floarea soarelui, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapa mare
3 cartofi de marime mijlocie 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina mica de
patrunjel 1 radacina de pastarnac cate 1 ardei gras…
Read more »
15 October 2013

Cornulete
cu nuca si scortisoara din: faina, praf de copt, unt, branza de vaci,
smantana, suc de lamaie, sare, zahar brun, nuci, scortisoara, galbenus,
lapte. Ingrediente: 350 g faina o lingurita praf de copt 220 g unt 200 g
branza de vaci 5 linguri smantana 2-3 picaturi suc de lamaie un praf
sare pentru umplutura:…
Read more »
15 October 2013

Punch
din rom cu portocale si ananas din: rom alb, suc de ananas, suc de
portocale, sirop de ananas, scortisoara, zahar vanilat, cacao, sirop din
trestie de zahar, portocale. Ingrediente: 1,5 litri de rom alb 1 litru
de suc de ananas 2 litri de suc de portocale 1 litru de sirop de ananas 1
lingurita…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:fasole verde, morcov, carne de pasare,
iaurt, smantana, lapte, oua, faina, concentrat de legume. Ingrediente:
400 g fasole verde 2-3 morcovi 1/2 piept de pasăre (se poate şi fără) 2
linguri de iaurt 150 g smântână 1 pahar cu lapte 4 ouă 2 linguri de
făină 1 cub concentrat de…
Read more »
15 October 2013

Bulion
pentru iarna Ingrediente: 4-5 kg rosii Mod de preparare: Spalati
bine rosiile. Puneti la foc mediu o oala mare cu apa, cand da in clocot
adaugati rosiile si lasati cateva minute. Scoateti din apa clocotita,
transferati in apa rece, apoi decojiti bine. Lasati sa se raceasca
jumatate de ora, apoi adaugati…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, orez, lamie, mazare,
patrunjel, sare, piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceaşcă orez
1/2 lămâie 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb Mod de
preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare.Apa
trebuie să acopere carnea cu…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de
lamaie, zahar vanilat, piatra vanata. Ingrediente: 1 farfurie adâncă
plină cu vârf de prune verzi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2 plic sare de
lămâie 2 plicuri zahăr vanilat piatra vanata Mod de preparare: Alegi
fructele încă neformate şi le…
Read more »
15 October 2013

Prajitura
pufoasa din gris din: gris, lapte, zahar, zahar vanilinat, ou, unt,
nuca de cocos. Ingrediente: 150 g gris un litru lapte 125 g zahar un
plic zahar vanilinat 3 oua 25 g unt pentru servit: nuca de cocos Mod
de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul si, când dă în
clocot,…
Read more »
15 October 2013

Ciorbă
cu fenicul şi perişoare din: bulb fenicul, ceapa, ceapa verde, morcovi,
radacina de telina, mazare, ulei, apa, smantana, galbenusuri, frunze de
patrunjel, frunze de fenicul, sare, piper, condiment din legume uscate,
carne tocata, orez, ou. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 ceapa mica 2 fire
de ceapa verde 2 morcovi 1/2 radacina de telina 100…
Read more »
15 October 2013

O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu: carne tocata, orez, legume,
ulei, cimbru, boia dulce, piper, sare, ceapa, concentrat de legume.
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 500 g carne tocată 1 lingură orez 100 g
amestec legume congelate 50 ml ulei 1 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă
boia dulce 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă…
Read more »
14 October 2013

Guacamole
cu chips-uri din: avocado, limeta, ceapa, usturoi, rosie, coriandru,
ardei iute, sare, ulei, chipsuri. Ingrediente: 1 avocado 1/2 limeta
1/2 ceapa 1 catel de usturoi 1 rosie coriandru proaspat ardei iute sare
ulei chips-uri pentru servire Mod de preparare: Taiati avocado pe
jumatate si scobiti miezul. Stoarceti niste suc de limeta peste…
Read more »
14 October 2013

Vinul
îsi are originile în Transcaucazia (regiune situata în sudul lantului
muntos al Marelui Caucaz) si se dezvolta apoi în India. Din tinuturile
indiene, vinul (de la cuvântul vena, care înseamna „iubit” în sanscrita)
se extinde în jurul bazinului mediteraneean, unde va face obiectul unei
trilogii divine: Osiris-Dionysos-Bachus. In Egipt, vinul este adus pe
pamânt…
Read more »
14 October 2013

Vin
din coacaze rosii din: coacaze rosii, vin rose, alcool din fructe,
zahar. Ingrediente: 4,5 litri suc de coacaze rosii 5 litri de vin rose
2 litri de alcool din fructe 2 kg de zahar Mod de preparare:
Aranjati coacaze spalate într-o oala mare si turnati un pahar mic de…
Read more »
14 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
14 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Sufleu de prune cu fulgi de migdale si
frisca Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose,
frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt,…
Read more »
14 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
14 October 2013

Dieta
Omni a fost conceputa de Tana Amen dupa ce a reusit sa-si rezolve
problemele de sanatate doar cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Dupa
ce a scapat de afectiunile digestive, de infectiile recurente si chiar
de cancerul de tiroida, Tana a descoperit ca mancarea sanatoasa este
solutia. Afland cum influenteaza organismul anumite alimente, a ajuns…
Read more »
14 October 2013

Poate
nu te-ai fi gandit ca mancarea picanta te poate ajuta sa slabesti, dar
specialistii in nutritie sustin ca ardeii iuti, consumati in timpul
mesei, te vor ajuta sa iti stapanesti apetitul. Dar oare chiar
functioneaza? Stim cu totii ca mancarurile condimentate iti dau senzatia
de caldura, roseata si chiar transpiratie in unele cazuri. Ardeiul…
Read more »
14 October 2013

Stresul
este ceea ce simte o persoana care este coplesita de faptul ca nu poate
gasi solutii si alternative pentru rezolvarea tuturor problemelor sau
situatiilor de viata. Cand cineva este stresat, corpul sau ofera
aceleasi raspunsuri ca si cand s-ar afla in pericol. Sunt eliberati
hormoni care accelereaza bataile inimii, respiratia devine mai rapida
si…
Read more »
14 October 2013

Iesit
din cada de vinificatie (din inox, ciment sau lemn), vinul urmeaza sa
suporte numeroase manipulari subtile, care reclama întreaga stiinta,
intuitie si dragoste a artistului care este oenologul. Diversele etape
pe care le va parcurge vinul dupa vinificatia lui sunt urmatoarele: •
PRITOCIREA consta în transvazarea vinului dintr-un recipient în altul.
Ea permite limpezirea…
Read more »
14 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Placinta aromata cu prune Placinta
aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt,
esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente:…
Read more »
14 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Piept de pui cu gutui si cimbru Piept de
pui cu gutui si cimbru din: piept de pui, gutui, zahar, faina, unt,
ramurele de cimbru,…
Read more »
14 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Placinta aromata cu dovleac Placinta aromata cu dovleac din:
foi de…
Read more »
14 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
14 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Dulceaţă de arpagic Dulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar…
Read more »
14 October 2013

Prajitura
cu mere si coaja de lamaie din: unt, zahar brun, coaja de lamaie, oua,
faina, lapte, mere, faina, scortisoara. Ingrediente: 260 g de unt
moale 260 g de zahar brun coaja de la 2 lamai 5 oua , usor batute 260 g
de faina 4-5 linguri de lapte 4 mere feliate Ingrediente topping:…
Read more »
14 October 2013

Mâncare
de văcuţă cu prune din: carne de vita, ulei, faina, pasta de tomate,
zahar, prune uscate, sare. Ingrediente: 750 g carne de vita 125 ml ulei
50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare Mod
de preparare: Tai carnea în bucăţi, o sărezi, o prăjeşti…
Read more »
14 October 2013

Cataif
cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic,
migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara. Ingrediente:
250 g fidea 200 g miez de nuca 100 g fistic 125 g migdale 60 g zahar 175
g unt la temperatura camerei 4 linguri apa de portocale 250 g miere de…
Read more »
14 October 2013

Pipote
cu sos tomat din: pipote de pui, ceapa, bulion, sare, usturoi, foaie de
dafin, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g pipote de pui 2 cepe 5-6
linguri bulion sare 4 catei de usturoi o foaie de dafin 2 linguri ulei
patrunjel Mod de preparare: Pipotele se curăţă bine, se taie
zgârciurile în exces, se…
Read more »
14 October 2013

Mancare
de muraturi cu mamaliguta din: gogonele murate, gogosari murati,
castraveti murati, conopida din saramura, varza murata, morcovi murati,
ceapa, ulei, boia iute, bulion, piper, concentrat vegetal, faina.
Ingrediente: 7-8 gogonele murate 5 gogosari murati 2 castraveti murati 2
buchete de conopida din saramura 1/4 varza murata, taiata fasii 2
morcovi murati 2 cepe ulei…
Read more »
14 October 2013

Negrese
cu vişine din: visine, merisoare, tuica de cirese, unt, ciocolata
amaruie, oua, zahar tos, faina integrala. Ingrediente: 70 g visine fara
samburi 140 g merisoare deshidratate 3 linguri tuica de cirese sau
vinars 200 g unt, taiat cuburi 300 g ciocolata amaruie, tocata 4 oua 325
g zahar tos 160 g faina integrala …
Read more »
14 October 2013

Salata
de oua cu smantana si mustar din: oua, ulei, sare, castarvete acru,
smantana, mustar, marar, chifle. Ingrediente: 8 oua ulei sare un
castarvete acru 2 linguri smantana un pic de mustar marar 4 chifle Mod
de preparare: Se pun la fiert şapte ouă şi se lasă să fiarbă tari.
Apoi, se decojesc, se…
Read more »
14 October 2013

Mâncare
de morcovi cu perişoare din: morcovi, ceapa, ulei, usturoi, sare,
piper, boia, cimbru verde, cimbru uscat, carne tocata de curcan, miez de
paine, ou, ceapa. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 50 ml ulei 1
capatana de usturoi sare piper boia cimbru verde si uscat pentru
perisoare: 400 g carne tocata de curcan…
Read more »
14 October 2013

Supa
cu porumb si fasole rosie din: porumb, fasole rosie, usturoi, ulei de
porumb, sare, piper, praf de chilli, supa de pui, rosii, patrunjel,
zeama de lamaie, malai, faina. Ingrediente: cate 200 g porumb din
conserva si fasole rosie 4 catei de usturoi ulei de porumb sare piper
praf de chili 1 1/2 l supa…
Read more »
14 October 2013

Suc
de mere preparat in casa din: mere, apa, lamaie, scortisoara, zahar.
Ingrediente pentru 1 litru de suc: 1 kg de mere 1 litru de apa 1 lamaie
scortisoara zahar Mod de preparare: Merele se curata de coaja si se se
taie în bucati mici. Se distribuie merele intr-o oala mare cu apa si…
Read more »
14 October 2013

Sucul
de struguri este sediul spontan al unei fermentatii. In aer liber,
aceasta fermentatie este acetica si se formeaza un fel de otet. In vas
închis, fermentatia este alcoolica. Este prima etapa în obtinerea
vinului. Conform definitiei în vigoare la Bruxelles pentru Comunitatea
Europeana, „vinul este un produs obtinut exclusiv prin fermentatia
alcoolica, totala sau…
Read more »
14 October 2013

Taitei
noodles cu sos pesto din: avocado, caju, chili, ceapa verde, usturoi,
sare, piper, crema de tartar, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, taitei noodles. Ingrediente: 1 avocado, copt 1/4 ceasca caju
3 ardei chili 2 fire ceapa verde, feliata 2 catei de usturoi, zdrobit 1
lingurita de sare 1/2 lingurita de piper…
Read more »
14 October 2013

Tocanita
de linte din: linte verde, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, supa
din concentrat, suc de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
400 g linte verde 3 morcovi 2 cepe 200 g piept afumat de porc un litru
supa din concentrat 300 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper
patrunjel pentru ornat…
Read more »
14 October 2013

Pere
in vin din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe
de piper, zahar tos, coaja de portocala, coaja de lamaie, pere.
Ingrediente: 1,5 l vin rosu 2 betisoare de scortisoara 8 cuisoare 1
lingurita nucsoara rasa 1 lingura ghimbir ras 10 boabe de piper negru
350 g zahar tos coaja rasa de la 1/2…
Read more »
14 October 2013

Mancare
de fasole pastai cu tacamuri de pui din: tacamuri de pui, ceapa, fasole
pastai, pasta de rosii, sare, ulei. Ingrediente: o punga tacamuri de
pui o ceapa o conserva mare fasole pastai 3 linguri bulion sau pasta de
rosii sare 2 linguri ulei Mod de preparare: Tacâmurile de pui se spală
şi se…
Read more »
14 October 2013

Mancare
de fasole boabe cu morcov si ardei gras din: fasole boabe, morcovi,
ardei gras, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel verde, cimbru, boia.
Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras rosu
2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat cimbru
boia Mod de preparare: Adaugi…
Read more »
14 October 2013

Tort
de morcovi cu sirop de lamaie si glazura din: curmale, unt, zahar brun,
oua, faina, bicarbonat, cuisoare, coaja de lamaie, morcov, zeama de
lamaie, zahar tos, crema de branza, fructul pasiunii, crema de ou.
Ingrediente: 125 g curmale fara samburi 150 g unt inmuiat la temperatura
camerei 150 g zahar brun 4 oua 200…
Read more »
14 October 2013

Legume
cu carne din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa
minerala, conopida, rosii, piept de pui, ceapa, praz, vinete, ardei,
ulei de masline, patrunjel, piper. Ingrediente: 1/2 faina 10 g drojdie
sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g
conopida 4 rosii 500 g piept de pui…
Read more »
14 October 2013

Supa
de legume cu carnati si busuioc: carnati, ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovlecel, supa de pui, rosii, oregano, busuioc, paste
integrale, parmezan. Ingrediente: 4-5 carnati, feliati 2-3 lingurite
ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 lingura usturoi zdrobit 2 cesti
dovlecel, cuburi 6 cani supa de pui 3 cesti rosii cubulete cu suc…
Read more »
14 October 2013

Chec
cu zmeura si glazura de ciocolata alba din: unt, zahar tos, oua, faina,
praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata alba, zmeura. Ingrediente:
125 g unt inmuiat la temperatura camerei 125 g zahar tos 3 oua 175 g
faina cu factor de crestere 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de vanilie 1…
Read more »
14 October 2013

Supa
de legume cu paste si parmezan din: supa de legume, spaghete, rosii,
praz, morcovi, tulpina de telina, varza, ceapa rosie, usturoi, busuioc,
ulei de masline, parmezan, ulei de masline extravirgin. Ingrediente:
850-1000 ml supa de pui sau de legume 170 g spaghete 10 rosii mari si
coapte 2 fire de praz 3 morcovi 5…
Read more »
14 October 2013

Lasagna
cu vinete şi ton din: vinete, foi de lasagna, cascaval, telemea, ton,
usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente:
3 vinete foi lasagna 120 g cascaval 120 g telemea 1 cutie ton 1
capatana usturoi 6 rosii 7 linguri ulei de masline putin sos de rosii
sare piper Mod…
Read more »
14 October 2013

Dulceaţă
de arpagic din: ceapa arpagic, zahar praf, apa, vin alb, cuisoare,
ghimbir. Ingrediente: 2 kg ceapa arpagic 750 g zahar praf 300 ml apa 100
ml vin alb 3 cuisoare 1 lingura ghimbir ras Mod de preparare: Se face
un sirop din zahar, apa si vin. Se fierb împreună până când siropul
se…
Read more »
14 October 2013

Iahnie
de fasole cu muraturi din: ceapa, pasta de rosii, piper, foaie de
dafin, fasole boabe, ciolan, tarhon, cimbru. Ingrediente: 2 cepe 1-2
linguri pasta de rosii piper 1 foaie de dafin 1/2 kg fasole boabe fiarta
1/2 kg ciolan tarhon cimbru Mod de preparare: Pentru iahnie, cureţi
cepele, le tai julien, le căleşti…
Read more »
14 October 2013

Tort
de ciocolata si crema de portocale din: faina, cacao, zahar tos, praf
de copt, bicarbonat, sare, unt, zeama de portocala, coaja de portocala,
iaurt, cream de ou cu portocala, ciocolata amaruie, ulei de floarea
soarelui, frisca. Ingrediente: 250 g faina 50 g cacao 250 g zahar tos 1
lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
14 October 2013

Supă-cremă
de linte, cu roşii si tofu din: ceapa, usturoi, linte rosie, rosii,
sare, piper macinat, busuioc, tofu, frunze de busuioc, cimbru, foaie de
dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa 3-4 catei de usturoi 200 g
linte rosie 3 rosii sare piper macinat busuioc uscat 100 g tofu frunze
de busuioc proaspat, pentru decor…
Read more »
14 October 2013

Ghiveci
cu seminte de dovleac din: cartofi, vanata, morcovi, gulii, conopida,
ceapa, unt, supa de pasare, seminte de dovleac, seminte de coriandru,
patrunjel verde, piper negru, sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 vanata
lunga si subtire 350 g morcovi 2-3 gulioare tinere 1 conopida mijlocie 1
ceapa mare, de preferinta rosie 50 g unt sau 50…
Read more »
14 October 2013

Salata
de quinoa cu conopida din: conopida, quinoa, migdale, stafide,
patrunjel, coriandru, ceapa verde, ceapa rosie caramelizata.
Ingrediente: 1/2 conopida, rupta buchetele 160 g de quinoa fiarta 1/4
ceasca de migdale 1/4 ceasca de stafide 1/2 legatura de patrunjel, tocat
1/2 legatura coriandru, tocat 3 cepe verzi, tocate marunt 1 ceapa
rosie, feliata si caramelizata…
Read more »
14 October 2013

Prajitura
insiropata cu fidea din: fidea, mozzarella, zahar, suc de lamaie,
pastaie de vanilie, unt, fistic. Ingrediente: 250 g fidea fina 100 g
mozzarella 125 g zahar sucul unei lamai o pastaie vanilie 60 g unt plus
20 g 3 linguri fistic Mod de preparare: Se prepară.întâi siropul
pentru care zahărul si 150 ml…
Read more »
14 October 2013

Ficăţei
de pasăre, în sos de roşii din: ficatei de pasare, rosii coapte,
morcovi, ardei gras, pastarnac, concentrat de legume, pasta de tomate,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram ficatei de pasare 4
rosii coapte 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 1 lingura concentrat de
legume 1 lingura pasta de tomate 2 linguri…
Read more »
14 October 2013

Cartofi
cu ton si porumb din: cartofi, ulei, ton, boabe de porumb, ardei gras,
ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 linguri ulei pentru
umplutura: o conserva de ton 2-3 linguri boabe de porumb din conserva un
ardei gras rosu 2-3 fire ceapa verde Mod de preparare: Cartofii se
spală foarte bine, cu o…
Read more »
14 October 2013

Supa
de vita cu ardei iute din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi,
cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, apa calda, usturoi, pulpa de
rosii, sos de rosii, ardei iute, seminte de chimen, sare, piper,
oregano. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2
morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1…
Read more »
14 October 2013

Crema
de lapte cu migdale din: lapte, lamaie, faina de grau, faina de
migdale, oua, zahar, migdale, ciocolata. Ingrediente: 750 ml lapte o
lamaie o lingura faina de grau 50 g faina de migdale 3 oua 150 g zahar
pentru servit: migdale maruntite ciocolata Mod de preparare: Laptele
se pune la fiert cu coaja…
Read more »
13 October 2013

Boabele
lor negre-strălucitoare, cu nuanţe roşietice şi albăstrui, parcă mereu
brumate, strălucesc în lumina soarelui de toamnă ca nişte pietre
preţioase. Au o aromă discretă, un gust plăcut, dulce-acrişor, şi se mai
găsesc acum, la început de octombrie, prin păduri, lunci de râu sau
margini de fâneţe. De-a lungul veacurilor, murele au exercitat o
adevărată…
Read more »
13 October 2013

Principiul
de baza al unei diete de detoxifiere eficiente este sa se consume
alimente cat mai naturale, care sa sustina si sa ajute functia
ganglionilor limfatici, functia renala si cea hepatica. Alte tipuri de
alimente ar trebui evitate. Dieta de detoxifiere a ficatului Ca urmare a
procentului tot mai mare de pacienti supraponderali, cu un…
Read more »
13 October 2013

Nu
cădeţi în capcana prejudecăţilor Fructoza e mai sănătoasă decât zahărul
Este adevărat că zahărul din fructe are un index glicemic mai mic decât
zahărul industrial, cu toate astea, pentru ambele soiuri există o
limită de 40 de grame pe zi. Prea mult zahăr sporeşte nu doar greutatea
corpului, ci şi numărul trigliceridelor din sânge.…
Read more »
13 October 2013

Urmeaza
aceasta dieta doar timp de 5 zile, deoarece organismul tau nu trebuie
privat de celelalte substante hranitoare. Dieta cu mere este una dintre
cele mai apreciate diete in randul nutritionistilor, din mai multe
motive. In primul rand, marul este un fruct foarte benefic pentru
organism, iar in al doilea rand aceasta dieta elimina foarte…
Read more »
13 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Compot de prune cu scortisoara Compot
de prune cu scortisoara din: prune, zahar, apa, cuisoare, scortisoara.
Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 3 litri apă 10…
Read more »
13 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta delicioasa
cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din:
oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar,
zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua 200 g unt…
Read more »
13 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa
Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei
iute, sare. Ingrediente: 8…
Read more »
13 October 2013

Dovleacul
este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa
stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru
familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Arpacas cu dovleac si ierburi aromate Arpacas cu…
Read more »
13 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan
pentru iarna Sumtem in plin…
Read more »
13 October 2013

Toamna,
gramezile uriase de legume din piete isi asteapta cu nerabdare
cumparatorii. La noi gasiti retetesavuroase pentru a va bucura de gustul
si prospetimea legumelor atat de sanatoase si benefice organismului.
Reteta zilei: Legume asortate la gratar Legume asortate la gratar din:
ardei grasi, ceapa, dovlecel, ulei de masline, praf de chimen, praf de
chili,…
Read more »
13 October 2013

Prajitura
cu mac si glazura de portocale din: unt, zahar, oua, albus de ou,
faina, seminte de mac, zahar pudra, suc de portocale, coaja de
portocala. Ingrediente: 1 1/2 cesti de unt topit 1 1/2 cani de zahar 4
oua + 1 albus 2 1/4 cani de faina piure din 1 1/2 portocale 3…
Read more »
13 October 2013

Chiftele
de ton din: ton, file de ansoa, ou, pesmet, ceapa, patrunjel, mustar
iute, maioneza, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g ton 75 g file
de ansoa un ou 3-4 linguri pesmet o ceapa 1/2 legatura patrunjel 2
linguri mustar iute 2 linguri maioneza 30 g unt moale ulei pentru prajit
sare piper …
Read more »
13 October 2013

Briose
cu cocos si lamaie din: faina, fulgi de cocos, crema de cocos, unt,
oua, zahar tos, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, gem de
lamaie. Ingrediente: 300 g faina cu factor de crestere 50 g fulgi de
cocos, plus 3 linguri pentru ornat 150 ml crema de cocos 150 g unt…
Read more »
13 October 2013

Ciorba
aromata de legume din: varza, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper,
smantana, ulei, rosii. Ingrediente: 1 varza 2 cepe 3 morcovi 1 legatura
marar sau patrunjel, dupa gust sare piper smantana 2-3 linguri cu ulei
4-5 rosii moi Mod de preparare: Speli, cureti legumele, le tai marunt,
iar varza fideluta. Calesti legumele, apoi adaugi…
Read more »
13 October 2013

Rulada
tiramisu cu migdale din: oua, zahar tos, ness, faina, migdale, cacao,
zahar tos, sare, crema de branza de vaci, lichior de migdale, zahar
pudra, frisca, cacao cu lapte, ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 oua 100
g zahar tos 2 linguri ness dizolvat in 1 lingura apa firbinte 60 g
faina cu factor de crestere 50…
Read more »
13 October 2013

Budinca
cu varza si rosii din: varza, oua, smantana, pesmet, rosii, sare,
piper, unt, pesmet. Ingrediente: 1 varza 3 oua 200 ml smantana 3 linguri
pesmet 500 g rosii taiate rotund sare piper pentru tapetat vasul: unt
pesmet Mod de preparare: tai varza fideluta si o fierbi, 5 minute in
apa clocotita cu sare.…
Read more »
13 October 2013

Prajitura
cu umplutura de curmale din: faina, fulgi de ovaz, zahar, unt, praf de
copt, sare, curmale, apa, zahar, vanilie. Inrgediente: 180 g faina 135 g
fulgi de ovaz 200 g zahar 120 g unt moale 1/2 lingurita praf de copt un
praf sare pentru umplutura: 500 g curmale 250 ml apa 100 g zahar…
Read more »
13 October 2013

Pasta
de ansoa cu usturoi din: fileuri de ansoa, ulei, otet din vin, usturoi,
piper. Ingrediente: 18 fileuri proaspete ansoa 4 linguri ulei o lingura
otet din vin un catel usturoi piper Mod de preparare: Fileurile de
ansoa se taie la cuţit, nu foarte mărunt. Usturoiul se pisează si se
amestecă bine cu oţetul…
Read more »
13 October 2013

Chec
sarat cu masline si rosii cherry din: faina, praf de copt, oua, lapte,
ulei, branza feta, rosii cherry, masline, unt, piper. Ingrediente: 200 g
faina 1/2 pliculet praf de copt 3 oua 100 ml lapte 50 ml ulei 200 g
branza feta 10 rosii cherry 50 g masline feliate 20 g unt pentru forma…
Read more »
13 October 2013

Piept
de pui cu gutui si cimbru din: piept de pui, gutui, zahar, faina, unt,
ramurele de cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 2-3
gutui 2 linguri zahar 1 lingura faina 150 g unt 2 ramurele de cimbru
sare piper Mod de preparare: Prăjiţi carnea de pui în unt până când…
Read more »
13 October 2013

Sote
de ciuperci cu cimbru, rozmarin si frigarui de pui din: ciuperci, unt,
ulei, cimbru, rozmarin, vin alb, verdeata, sare, piper, frigarui de pui.
Ingrediente: 400 g ciuperci la cutie 25 g unt o lingură ulei o crenguţă
cimbru o linguriţă rozmarin 200 ml vin alb sec verdeaţă după gust sare
piper 4 frigărui de…
Read more »
13 October 2013

Burta
de porc crocanta pe pat de orez basmati din: unt, orez basmati, apa,
burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente :
2 linguri de unt nesarat 2 cesti orez basmati 3 cesti de apa 1 bucata
burta de porc, feliata ulei, pentru prăjit 6 catei de usturoi , tocati…
Read more »
13 October 2013

Paste
cu rosii, cascaval si busuioc din: paste, rosii, cascaval afumat,
frunze de busuioc, sare. Ingrediente: o punga paste 10 rosii mici 4
felii cascaval afumat cateva frunze de busuioc un praf de sare Mod de
preparare: Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se
scurg. Roşiile se…
Read more »
13 October 2013

Supa
de pere cu smantana din: pere, apa, cuisoare, smantana, unt, zahar,
sare. Ingrediente: 500-600 g pere 1 1/2 l apa 1-2 cuisoare 150 g
smantana 30-40 g unt zahar si sare dupa gust Mod de preparare: Cureti
perele de coaja si samburi si le pui cu apa sa fiarba. Cand sunt bine
fierte,…
Read more »
13 October 2013

Tortillas
cu legume si frunze de rucola din: lipii, ardei capia, castraveti,
frunze de rucola, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 2 lipii 2 ardei
capia 2 castraveti frunze de rucola suc de lamaie sare Mod de preparare:
Decojim castraveţii şi îi tăiem bastonaşe. Curăţăm ardeii de cotoare şi
îi tăiem fâşii subţiri. Punem frunze de…
Read more »
13 October 2013

Prajitura
din gris cu fistic si nuca de cocos din: oua, iaurt, ulei, faina, gris,
zahar, praf de copt, apa, lamaie, unt, fistic, nuca de cocos.
Ingrediente: 4 oua un pahar iaurt un pahar ulei 2 pahare faina un pahar
gris fin un pahar zahar un plic praf de copt pentru sirop: 4 pahare apa…
Read more »
13 October 2013

Vita
la tigaie cu legume crocante din: antricot de vita, ardei grasi, fasole
pastai, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g antricot de
vita 3 ardei grasi 3 morcovi 250 g fasole pastai din conserva patrunjel 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Morcovii se taie in
bastonase subtiri, iar ardeii în fâşii…
Read more »
13 October 2013

Castraveti
in otet cu boabe de piper si boabe de mustar din: castraveti mici,
marar, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, otet, boabe de piper, boabe
de mustar, foi de dafin. Ingrediente: un kg castraveti mici marar o
capatana usturoi ardei iute sare grunjoasa pentru solutie: un litru otet
o lingura boabe de piper o lingura…
Read more »
13 October 2013

Spaghete
cu carne de porc si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, sare,
piper, carne de porc, ceapa, usturoi, pasta de rosii, pasta de ardei
iute, faina, lapte, branza cheddar, parmezan, spaghete. Ingrediente :
350 g de ciuperci 4-5 linguri de ulei de masline sare si piper negru 140
grame de carne de porc…
Read more »
13 October 2013

Hering
marinat din: file de hering, sare, vin, otet din vin, morcovi, ceapa,
foi de dafin, boabe de piper, cuisoare. Ingrediente: un kilogram file de
hering congelat sare pentru conservat: 400 ml vin alb 400 ml otet din
vin alb 3 morcovi 2 cepe 2 foi dafin o lingura boabe de piper 4-5
cuisoare …
Read more »
13 October 2013

Supa
de legume si ciuperci din: catofi, morcovi, radacina de patrunjel,
conopida, ulei, mazare verde, fasole fideluta, rosii, ciuperci, sare.
Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 1 radacina patrunjel 5-6 buchete
dintr-o conopida ulei 100 g mazare verde 100 g fasole fideluta sau
grasa, dupa rpeferinta 4 rosii 200 g ciuperci sare Mod de preparare:…
Read more »
13 October 2013

Tocanita
cu fasole si carnati picanti din: carnati picanti, fasole teci, supa de
legume, morcovi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 400 g carnati picanti 200 g fasole teci 200 ml supa de
legume 4 morcovi 2 cepe 8 rosii patrunjel proaspat ulei sare piper Mod
de preparare: Decojim roşiile opărite, după care…
Read more »
13 October 2013

Tofu
cu taitei de ou si legume din: ou, tofu, malai, seminte de susan, ulei
de floarea soarelui, morcovi, ardei iute, usturoi, ghimbir, ceapa verde,
taitei cu ou, sos de soia. Ingrediente: 1 ou, batut 300 g de tofu, o
bucata, taiat in triunghiuri 3 linguri malai 3 linguri seminte de susan
150 ml ulei…
Read more »
13 October 2013

File
de peste cu sos si garnitura din: fileuri de peste, patrunjel, ceapa,
usturoi, unt, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, după
gust pentru sos: 2 legături pătrunjel o ceapă 3 căţei usturoi 200 g unt
sare piper pentru garnitură: legume, după gust Mod de preparare:
Peştele se pune la fiert în…
Read more »
13 October 2013

Pulpe
de pui cu portocale din: pulpe de pui, portocale, usturoi, ulei, miere,
suc de portocale, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe intregi de pui 2
portocale un catel de usturoi o linguri ulei o lingura miere sucul unei
portocale sare piper Mod de preparare: Se prepară marinata pentru care
se amestecă sucul de portocală…
Read more »
13 October 2013

Hribi
la tigaie cu bacon si ceapa din: hribi, unt, ulei, bacon, ceapa,
usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 20 g
unt o lingură ulei 400 g bacon 2 cepe 2 căţei usturoi o legătură
pătrunjel o crenguţă cimbru sare piper Mod de preparare: Se spală şi
se scurg ciupercile,…
Read more »
13 October 2013

Supă
de fasole cu sfeclă roşie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru
verde, morcov, suc de rosii, hrean, ceapa, ulei. Ingrediente: 800 g
fasole boabe 1 sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1
morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita de hrean ras 1 ceapa 20 ml ulei
Mod de preparare:…
Read more »
13 October 2013

Salata
de quinoa cu dressing de avocado din: quinoa, ardei gras, rosii cherry,
porumb, coriandru, sos de avocado, avocado, ghimbir, ulei de susan,
piper, limeta, sos de soia, mirin, ulei de masline. Ingrediente
salata: 3 cesti quinoa fiarta 1 ardei gras rosu, tocat 1 cana rosii
cherry 1 cana porumb fiert 1 lingura coriandru…
Read more »
13 October 2013

Tarta
cu ceapa rosie, cascaval si bacon din: foitaj, smantana, ceapa rosie,
bacon afumat, seminte de chimen, piper, nucsoara. Ingrediente: 1/2
pachet foitaj decongelat 2 linguri smantana 4 felii cascaval 1/2 ceapa
rosie 100 g bacon afumat seminte de chimen, dupa gust piper nucsoara
Mod de preparare: Intr-o tigaie fără grăsime se călesc ceapa…
Read more »
13 October 2013

Rată
cu varză roşie din: pulpe de rata, varza rosie, ceapa, morcov, seminte
de chimen, boabe de ienibahar, miere, untura de rata, sare, piper.
Ingrediente: 600 g piept sau pulpe de rata 1,5 kg varza rosie 1 ceapa
mare 1 morcov 1 lingurita seminte de chimen 4-5 boabe de ienibahar 1
lingura miere 150 g…
Read more »
13 October 2013

Supa
de conopida cu legume si crutoane din: conopida, morcov, ceapa,
cartofi, usturoi, unt, apa, sare, piper, patrunjel verde, ulei, crutoane
de paine. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 3 catei de
usturoi 1 cubulet de unt (cam 1 lingurita) circa 1 l apa sare piper
patrunjel verde putin ulei crutoane de…
Read more »
13 October 2013

Cheesecake
cu banane si caramel din: unt, miere, biscuiti digestivi, gelatina,
frisca, esenta de vnailie, branza de vaci, sos caramel, zahar brun, suc
de mere, banane. Ingrediente: 140 g unt 1 lingura miere sau sirop de
zahar 200 g biscuiti digestici, zdrobiti 4 plicuri de gelatina 300 ml
frisca lichida 2 lingurite esenta de vanilie…
Read more »
13 October 2013

Hamsii
cu malai si lamaie din: hamsii, malai, lamai, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg hamsii 100 g malai 2 lamai ulei sare piper Mod de
preparare: Spalam bine hamsiile. Le presaram cu sare si piper si le
trecem prin malai. Incingem ulei intr-o tigaie inalta si le prajim la
foc puternic. Se vor…
Read more »
12 October 2013

Desert
rece cu capsuni si smantana din: capsuni, smantana, zahar, bagheta.
Ingrediente: 200-300gr capsuni ¼ ceasca smantana 1- 2 linguri de zahar 1
bagheta (optional) Mod de preparare: Spalati bine capsunile.
Taiati felii si puneti intr-un castron. Pasati bine, apoi adaugati
smantana si zahar. Amestecati bine pana la omogenizare. Se serveste…
Read more »
12 October 2013

Ciuperci
cu ficăţei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare,
rosii, ficat de pasare, ardei gras, cartofi. Ingrediente: 200 g ciuperci
albe 1 ceapa 1 morcov ulei marar patrunjel sare 1 cutie rosii decojite
sau bulion 4 bucati ficat de pasare 1 ardei gras rosu cartofi pentru
piure Mod de preparare: Cureţi ciupercile…
Read more »
12 October 2013

Supa
verde cu legume din: cartofi, telina, gulie, patrunjel, marar,
leustean, tarhon, ceapa verde, unt, gris, smantana, crutoane.
Ingrediente: 2 cartofi 1 telina de dimensiune mijlocie, cu tot cu frunze
1 gulie mica 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 2 fire de leustean 2
fire de tarhon 1 legatura ceapa verde 100 g unt 2…
Read more »
12 October 2013

Gasca
si arpagic in sos de vin din: piept de gasca, vin rosu, arpagic,
morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 800 g
piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2
morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de salvie sare piper …
Read more »
12 October 2013

Frigarui
din carne de porc, vita si pui din: carne de porc, carne de vita, carne
de pui, ceapa, usturoi, kaizer, sare, piper, coriandru. Ingrediente:
250 g carne porc 250 g carne vită 250 g carne pui 3 cepe 5 căței de
usturoi câteva felii de kaizer sare piper puțin coriandru Mod de
preparare:…
Read more »
12 October 2013

Plăcintă
cu spanac şi feta din: foi de placinta, spanac, ceapa, branza feta,
masline, oua, seminte de chimen, menta, oregano, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pachet foi de placinta un
kg spanac verde o ceapa 400 g branza feta 150 g masline feliate 3 oua
seminte de chimen o lingura cu…
Read more »
12 October 2013

Frigarui
de legume cu sos din: cartofi, ulei de masline, boia iute, usturoi,
ardei capia, ardei capia copt, parmezan, fulgi de migdale. Ingrediente: 1
kg cartofi noi mici, sau taiati in doua daca sunt mai mari 3 linguri
ulei de masline 1 lingurita boia iute 3 catei de usturoi, zdrobiti 400 g
ardei capia, taiat…
Read more »
12 October 2013

Supa
de para cu branza si nucsoara din: praz, usturoi, seminte de fenel,
para coapta, lamaie, unt, supa de pui, malai, sare, piper, nucsoara,
branza roquefort. Ingrediente: 1 praz subtire 2 catei de usturoi 1
lingurita seminte de fenel 1 para coapta 1/2 lamaie 50 g unt 1 litru
supa de pui 4 linguri malai…
Read more »
12 October 2013

Chifle
umplute cu cascaval si rosii din: chifle, busuioc, oua, lapte, ceapa
verde, cascaval, rosii deshidratate. Ingrediente: 6 chifle o mana de
busuioc, frunzele rupte 4 oua 4 linguri lapte 4 fire de ceapa verde,
tocata marunt 75 g cascaval, taiat cuburi mici 120 g rosii deshidratate,
scurse de ulei si tocate Mod de…
Read more »
12 October 2013

Cartofi
taranesti cu carne tocata de porc din: cartofi, kaizer, ceapa, ulei,
concentrat de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc,
castraveciori, ceapa verde, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 50
g kaizer 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper
boia dulce chimen 500 g carne tocata de porc…
Read more »
12 October 2013

Legume
cu branza feta si mozzarella din: ceapa rosie, praf de chilli, rosii,
oregano, chipsuri tortilla, mozzarella, castravete, masline, zeama de
lamaie. Ingrediente: 3 cepe rosii, taiate sferturi 1/2 lingurita praf de
chilli 350 g rosii cireasa, taiate in doua 2 lingurite oregano uscat
250 g chipsuri tortilla 200 g branza dietetica, sfaramata 125 g…
Read more »
12 October 2013

Supa
picanta cu piept de curcan din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
ardei gras, telina, ceapa, frunze dafin, oregano, praf de chili, chimen,
sare, piept de curcan, fasole rosie, rosii zdrobite, supa, apa, boabe
de porumb, faina, branza maruntita, coriandru proaspat, chips-uri
tortilla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5 catei de usturoi…
Read more »
12 October 2013

Pui
cu fasole in sos din: pulpe de pui, piept de pui, morcovi, fasole
verde, ulei, faina, unt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe
de pui 2 piepti de pui 600 g morcovi 600 g fasole verde intreaga 4
linguri ulei 1 lingurita faina 2 linguri unt 2 fire ceapa verde sare
piper …
Read more »