Gogosi
umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar
vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure,
praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg
faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat…
29 November 2013

Prajitura
cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de
cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata
neagra, ulei. Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de
ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente
pentru caramel: 30g de…
Read more »
29 November 2013

Galuste
din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita,
ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1
kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt
600 g carne de vita tocata marunt 1 ardei gras rosu 3-4 catei de
usturoi…
Read more »
29 November 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut,
porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g
roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă un morcov 100
g arpagic 200 g spanac verde 8…
Read more »
29 November 2013

O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin,
rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare,
piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac
verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g
măsline feliate un ardei iute…
Read more »
29 November 2013

O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar
tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente:
115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g
unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby o…
Read more »
29 November 2013

Rulouri
de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina
integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline,
zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g
fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia 3 oua 100 g faina
integrala 50 g pesmet 150…
Read more »
29 November 2013

Supa
cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi,
radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia
dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin,
patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de
vitel sau vita 3 cepe 2 morcovi mari 1/2…
Read more »
29 November 2013

O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca,
cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă
două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu zahăr tos două linguri
cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »
29 November 2013

Crema
de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce,
chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g
smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare
piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura patrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare: Cu 1…
Read more »
29 November 2013

O
reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci,
ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de
patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100
g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de pui fara os 4 linguri ulei
frunze de patrunjel smantana…
Read more »
29 November 2013

Salata
cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua,
ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g
iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2
castraveti mici 4 rosii 2 legaturi marar sare piper Mod de preparare:
Fierbi ouăle…
Read more »
29 November 2013

Orez
salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru,
sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.
Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat
1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5
cesti supa de legume 2 1/2 cesti de orez salbatic 1…
Read more »
29 November 2013

Ardei
umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov,
orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare,
piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1
cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca suc de
rosii 1 ceasca de soia granule 2 lingurite…
Read more »
29 November 2013

Chec
cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate,
ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1
cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri
ulei 1 plic praf de copt Mod de preparare: Separi…
Read more »
29 November 2013

Salata
sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare,
piper, boia dulce, otet. Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2
catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet
Mod de preparare: Speli vinetele şi ardeii şi le coci fie pe grătar, fie
în cuptor.…
Read more »
29 November 2013

Rizoto
cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin,
cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob
lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de
usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita cu cascaval uscat ras piper negru
macinat zahar sare ulei…
Read more »
29 November 2013

Clătite
de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci,
ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g
faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau)
1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei 50 g unt 50 g cascaval sare si piper …
Read more »
29 November 2013

Orez
cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei
rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare,
piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept
de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4 telina 400 g ciuperci
champignon cateva fire de patrunjel verde…
Read more »
29 November 2013

Piure
de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.
Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de
usturoi Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati
bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si lasati la fiert
20-25 de minute. Adaugati sare. Scurgeti de…
Read more »
29 November 2013

Chili
de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline,
chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb,
tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1
lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion
macinat 500 g carne de curcan tocata 1 1/2 lingurita…
Read more »
29 November 2013

Placinta
sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea
de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina
1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru
umplutura: 1 kg telemea de vaca, uscata, nu foarte sarata 300-350 g
zahar 14 oua 50…
Read more »
29 November 2013

Ciorba
de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta
de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de
lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi
taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri
pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1…
Read more »
29 November 2013

Tocanita
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri
cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei
Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu usturoiul
zdrobit, la călit în două linguri cu ulei şi…
Read more »
29 November 2013

Aperitive
cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui,
miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de
pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite otet
balsamic sare piper 4-5 catei usturoi 3-4 lingri ulei…
Read more »
29 November 2013

Placintele
cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar,
varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina
700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1
lingurita sare si zahar pentru umplutura: 1 varza dulce 100 ml ulei
piper negru macinat sare…
Read more »
29 November 2013

Clatite
cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei,
smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom.
Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar
apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare 3-4 linguri ulei pentru
umplutura: 150 ml smantana dulce 150…
Read more »
29 November 2013

Incinge
cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de
morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de
păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră
de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până se
înmoaie. Pune-le într-o…
Read more »
29 November 2013

Langosi
cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor,
pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7
g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de
preferinta acrisor 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingurita
pudra de scortisoara 200…
Read more »
29 November 2013

Pizza
de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din: faina, ou, apa, drojdie,
sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella,
sare, piper. Ingrediente pentru blat: 500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1
plic drojdie uscata sare 3 lg ulei masline Ingrediente pentru
umplutura: 300gr sunca de praga 4-5 carnati…
Read more »
29 November 2013

Ciorba
cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa,
ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1
ardei 1 morcov 200 g bulion de tomate cateva fire de cimbru uscat marar
uscat…
Read more »
29 November 2013

Cocktail
de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa
minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de
zeama de lamaie apa minerala sau naturala Mod de preparare:
Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem in bucati mici.
Bucatile impreuna cu celelalte ingrediente, le punem…
Read more »
29 November 2013

Mancare
macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei
de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1
vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde
ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de usturoi sare piper 2
fire de menta proaspata 1 cana…
Read more »
29 November 2013

Ciorbă
cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac,
ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana.
Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1
ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat
in otet 1 lingurita zahar 2 oua…
Read more »
28 November 2013

Cocktail
cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1
kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar Mod de
preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un
pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până
la ¾…
Read more »
28 November 2013

Sezonul
citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din
abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea
sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo
sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu
proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit
eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in
prevenirea…
Read more »
28 November 2013

Retete
de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu
usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc,
usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5
kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de
usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »
28 November 2013

Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o…
Read more »
28 November 2013

Alimente
pe care trebuie să le consumi după 30 de ani. Totuşi, asta nu înseamnă
că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din
contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi
excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile
care se află în…
Read more »
28 November 2013

Negresa
cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina,
esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.
Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana
faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale
maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »
28 November 2013

Ciorba
de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte,
smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de
afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui
la fiert in 2…
Read more »
28 November 2013

Pui
in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper,
branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de
masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita
boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g
branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »
28 November 2013

Salata
cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras,
mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu
bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei) …
Read more »
28 November 2013

Ghiveci
cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez,
sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g
orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute
cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »
28 November 2013

Foietaj
cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei,
rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g
foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde
mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei
sare piper condiment…
Read more »
28 November 2013

Mancare
de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi,
porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente,
sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept
de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana
mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »
28 November 2013

Chiftelute
cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata,
mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de
sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1
ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1
lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »
28 November 2013

Cartofi
cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua,
sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg
cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente Mod de preparare:
Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin
ulei, acoperind totul…
Read more »
28 November 2013

Cocktail
savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa
minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl
sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala Mod de preparare:
Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »
28 November 2013

O
reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare,
margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos,
scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia
pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »
28 November 2013

Sandwich-uri
cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza
albastra, maioneza, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1
rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2
linguri de maioneza ½ lingurita piper Mod de preparare: Intr-o
tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »
28 November 2013

Lichior
de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de
vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90
de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie Mod de preparare: Speli
boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o
cratiţă pe foc şi…
Read more »
28 November 2013

Sotează
1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă
mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în
cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format.
Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă
şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »
28 November 2013

Prajitura
cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi,
lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente:
400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g
zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure Mod
de…
Read more »
28 November 2013

Supă-cremă
de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline,
rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei
de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita
seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »
28 November 2013

Paine
(Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie
uscata, ulei. Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura
zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie
uscata 1 lingura unt sau ulei Mod de preparare: Presari drojdia
peste laptele călduţ…
Read more »
28 November 2013

Tarta
cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana,
lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g
unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
verde 4 linguri…
Read more »
28 November 2013

Crutoane
cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de
ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel,
sare, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine
cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de
parmezan ½ lingurita praf…
Read more »
28 November 2013

Pljeskavica
sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei,
slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie,
varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de
vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi
50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »
28 November 2013

Dovlecei
cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi,
sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1
dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza
de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de
patrunjel tocat ulei…
Read more »
28 November 2013

Pâine
cu seminţe fără gluten din: amidon, faina de hrisca, faina de soia,
guma de hanthan, drojdie, zahar, lapte, ulei de floarea soarelui, otet
de vin alb, seminte si nuci. Ingrediente: 185 g de amidon 300 g faina de
hrisca 2 linguri faina de soia 2 lingurite guma de xanthan 7 g drojdie
uscata 1 lingura…
Read more »
28 November 2013

Sotează
1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline, încins într-o
cratiţă mare, timp de 5 minute. Adaugă 1 ardei iute roşu tocat mărunt şi
sotează totul încă 5 minute. Presară 1 lingură de oregano uscat şi
toarnă 1 conservă de 400g de roşii tocate, 2 conserve de 400g de fasole
mixtă şi 800ml…
Read more »
28 November 2013

Papricas
de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa,
usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel
verde, piper, boia, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon sau de
padure 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura faina 1
cana apa 2 lingurite condiment din legume…
Read more »
28 November 2013

Terina
de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui,
usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac,
vin, supa de pui si unt. Ingrediente: 1 piept de rata cu piele si fara
os (de aproximativ 300g) 300 g felii de bacon afumat 300 g pulpe
superioare de pui, fara piele…
Read more »
28 November 2013

Trigoane
cu ciuperci din: aluat, ciuperci, ceapa rosie, sare, patrunjel, piper,
pesmet, ulei de masline, cascaval si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 800 g ciuperci 1-2 cepe rosii sare o legatura mare patrunjel
piper negru macinat 2-3 linguri pesmet 3-4 lingurite ulei de masline 50 g
cascaval un galbenus pentru uns Mod de preparare:…
Read more »
28 November 2013

Clatite
cu umplutura de legume din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar,
sare, unt, varza alba, ceapa, carne tocata, faina, lapte, cimbru,
seminte de chimen, iaurt, untura. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 100
g faina 250 ml lapte 125 ml apa minerala 1 lingura zahar 1 lingura de
sare 25 g unt/margarina pentru copt pentru…
Read more »
28 November 2013

Pateu
de casa din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, branza dietetica,
sare, piper. Ingrediente: 6-7 ficatei de pui 1 ceapa 150g branza
dietetica sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Spalati bine
ficateii de pui, curatati si taiati ceapa in sferturi. Puneti intr-o
cratita potrivita si fierbeti aproximativ…
Read more »
28 November 2013

Ruladă
din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de
pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri
(seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana
lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2…
Read more »
28 November 2013

Spaghete
gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper,
pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de
spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1
varza mica 2 dovlecei busuioc Mod de preparare: Fierbi spaghetele
conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi…
Read more »
28 November 2013

O
reteta savuroasa de inghetata cu coniac din: albusuri, zahar pudra,
zeama de lamaie, coniac, frisca si gelatina. Ingrediente: 4 albusuri 4
galbenusuri 5 linguri zahar pudra 1 linguri zeama de lamaie 100 ml
coniac 250 g frisca batuta 2 pliculete gelatina Mod de preparare:
Inmoi gelatina in 100 ml de apa. Bati albusurile…
Read more »
28 November 2013

Rulada
de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce,
smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper. Ingrediente:
400 g ficatei de pasare 2 cepe 100 g unt 200 g branza dulce 1 lingura
smantana 1 legatura patrunjel verde 50 ml ulei sare ienibahar macinat
piper Mod de preparare: Speli ficateii…
Read more »
28 November 2013

Ciorbă
de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar,
cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente:
100 ml ulei 1 kg varza ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura
combinata de marar si cimbru 1/2 kg bulion 1 lingurita condiment vegetal
2 linguri faina 1 lingurita…
Read more »
28 November 2013

Placinta
cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de
copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt
150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml
ulei sau…
Read more »
27 November 2013

Retete
pentru Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »
27 November 2013

Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail Eastern Sour Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »
27 November 2013

Lupta
cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul
persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un
aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe
parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se
regasesc foarte multi dintre…
Read more »
27 November 2013

Iarna
poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar
din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor
fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult
timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare,
iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »
27 November 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
27 November 2013

Retete
de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu
ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »
27 November 2013

In
timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai
greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii
fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul
sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica
cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala
a…
Read more »
27 November 2013

Clatite
cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.
Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de
caramel, pentru servire Mod de preparare: Puneti laptele intr-un
castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si
amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »
27 November 2013

Salată
de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi,
ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii,
galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml
ulei frunze de patrunjel 1 lamaie …
Read more »
27 November 2013

Pacheţele
cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc,
praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori
diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g
porumb dulce un galbenus pentru uns Mod de preparare: Se scoate
aluatul de la rece si se lasă…
Read more »
27 November 2013

Varză
călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii,
cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1
lingura bulion de rosii cimbru piper Mod de preparare: Speli varza, o
tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit,
adaugi boabele de piper,…
Read more »
27 November 2013

Spaghetti
bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei
de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de
legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi
2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei
de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »
27 November 2013

O
reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza,
sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper,
germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide
prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »
27 November 2013

O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si
smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe
rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja
cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »
27 November 2013

Ruladă
de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval,
ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt
300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pui într-un
castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »
27 November 2013

Ficat
de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca,
carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.
Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati
picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3
rosii sare…
Read more »
27 November 2013

File
de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei
de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste
sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei
usturoi cimbru busuioc proaspat Mod de preparare: Se porţionează
bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »
27 November 2013

Bors
de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole
verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g
carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina
mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de
varza 400 ml bors 100…
Read more »
27 November 2013

Tacos
cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie,
coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa,
tortilla, avocado, sos. Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura
ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1
kg de carne de vita tocata…
Read more »
27 November 2013

Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »
27 November 2013

Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt Mod de preparare: Se curăţă fisticul
de coajă şi…
Read more »
27 November 2013

Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o
noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »
27 November 2013

Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita
hrean ras sare…
Read more »
27 November 2013

Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi,
maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »
27 November 2013

Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit
Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »
27 November 2013

Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »
27 November 2013

Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in
ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de…
Read more »