21 June 2013

O
reteta delicioasa de bors de gaina cu:ceapa, morcov, cartofi, radacina
de patrunjel, varza, leustean, cimbru, ulei, sare. Ingrediente: 1 gaina 2
cepe 2-3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 varza potrivita 1 l
bors leustean cimbru ulei sare Mod de preparare: Taie găina în bucăţi
potrivite, apoi pune-o la fiert în…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de ficatei cu: zahar, piper negru macinat, strugure
rosu, cartofi, sare, ulei, vin rosu, mustar iute, piper rosu boabe.
Ingrediente: 700 g ficăţei de pui 2 linguri cu zahăr piper negru măcinat
1 ciorchine de strugure roşu 2 cartofi mari fierţi în coajă sare ulei 2
pahare cu vin roşu 2 linguri…
Read more »
21 June 2013

O
reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof,
ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre
roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml
ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu
apă foarte rece sare Mod de…
Read more »
21 June 2013

Chifle
cu cartofi din: drojdie uscata, lapte, cartofi fierti, faina, zahar,
sare, ou, unt nesarat, cimbru. Ingrediente: 8 g drojdie uscata 1 1/4
ceasca lapte 1/2 ceasca cartofi fierti 4 1/2 cesti faina 1/4 ceasca + 1
lingura zahar 1 1/2 lingurița sare 1 ou 4 linguri unt nesarat
Ingrediente pentru glazura: 1 ou…
Read more »
21 June 2013

Ciorbă
de viţel a la grec din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina,
radacina de patrunjel, orez, smantana, galbenusuri, faina, sare, zeama
de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vitel 2 cepe 2 morcovi
1 telina mica 2 radacini de patrunjel 50 g orez 150 g smantana 2
galbenusuri 1/2 lingura faina sare zeama…
Read more »
21 June 2013

Crap
in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de
peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie. Ingrediente: 1 crap
potrivit de mare ulei marar sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina
250 ml supa de peste 50 ml vin alb 3 galbenusuri 100 ml smantana pentru
gatit…
Read more »
21 June 2013

Salata
cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume,
sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie,
fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 140 g de quinoa 1 lingurita ulei de
masline 400 ml supa de legume 250 g sparanghel,…
Read more »
21 June 2013

Gogosele
la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de
vanilie. Ingrediente: 100 g faina 250 ml lapte pasteurizat 30 g unt
topit sau 3 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita de sare cateva picaturi
esenta de vanilie Mod de preparare: Cu un tel, amesteci ingredientele
pe care le-ai adus la temperatura…
Read more »
21 June 2013

Piept
de curcan în sos de vin şi struguri negri din: carne de curcan, sare,
piper, vin rosu, struguri negri, zahar brun, ulei, nucsoara,
scortisoara, otet balsamic. Ingrediente: 250 g carne de curcan/portie
sare piper vin rosu struguri negri 1 lingura zahar brun ulei nucsoara
scortisoara otet balsamic Mod de preparare: Condimentezi carnea şi…
Read more »
20 June 2013

Prajitura
cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din:
biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua,
boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte,
rom, smantana. Ingrediente blat: 50-60 biscuiti sarati 2 linguri de unt
nesarat, topit Ingrediente aluat de ciocolata: 85 g…
Read more »
20 June 2013

Salata
de cartofi, ridichi si castraveti din: cartofi noi, castraveti,
ridichi, ulei, otet, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g cartofi
noi 3-4 castraveti 1 legatura de ridichi 4 linguri de ulei 1 lingura de
otet patrunjel (jumatate de legatura) sare piper Mod de preparare: Se
spală cartofii şi se pun la fiert în coajă,…
Read more »
20 June 2013

Rulouri
de vinete cu ardei din: vinete, rosii, suc de rosii, ardei grasi,
ceapa, ardei iute, coriandru, busuioc, lamaie, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: 2 vinete 8 rosii pasta/suc de rosii 2 ardie grasi
rosii 1 ceapa 2 ardei iuti 2 lingurite coriandru tocat busuioc 1 lamaie
sare piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »
20 June 2013

Salata
de cartofi noi cu ceapa si masline din: cartofi noi, masline verzi,
ceapa rosie, ulei, otet, patrunjel, sare, piper, ierburi aromatice.
Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g masline verzi 1 ceapa rosie medie 4
linguri ulei 1 lingurita de otet patrunjel (jumatate de legatura) sare
piper ierburi aromatice Mod de preparare: Se…
Read more »
20 June 2013

Burgeri
cu fulgi de ovaz din: piept de curcan, fulgi de ovaz, ceapa, pasta de
tomate, ou, chimen, boia dulce, condimt. Ingrediente: 250 g piept de
curcan 200 g fulgi de ovaz 1 ceapa 50 g pasta de tomate 1 ou 1/2
lingurita chimen macinat 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita
condiment din legume uscate…
Read more »
20 June 2013

Budinca
de mei cu mere din: mere, mei decorticat, sare, pudra de roscove,
scortisoara, zahar brun, apa. Ingrediente: 2 mere sau 2 gutui 3 linguri
mei decorticat 1 praf de sare 2 lingurite pudra de roscove 1/2 lingurita
scortisoara 1-2 lingurite zahar brun 1 cana apa Mod de preparare:
Speli meiul şi îl pui…
Read more »
20 June 2013

Salata
de bame cu patrunjel din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie,
usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de
ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare
piper negru macinat o legatura patrunjel Mod de preparare: Se amestecă
într-un vas mare uleiul de măsline…
Read more »
20 June 2013

Rosii
umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata,
ulei de masline, sare, ulei. Ingrediente: 600 g rosii 50 g orez salbatic
1 ceapa 1/2 vanata ulei de masline sare ulei Mod de preparare: Se
căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7
minute şi se…
Read more »
20 June 2013

File
de cod în sos de vin si ierburi aromate din: cod, vin, miere, supa de
legume, cimbru, marar, busuioc, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 350 g
cod 50 ml vin alb semidulce 1 lingurita miere 100 ml supa de legume
cimbru marar busuioc sare piper lamaie Mod de preparare: Speli
peştele, îl pui pe…
Read more »
20 June 2013

Legume
la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb,
telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana,
piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras rosu 1 stiulete de
porumb tanar 2 tulpini de telina verde 2 cepe rosii 1 rosie 100 g
ciuperci 1 lingura ulei 75 g branza…
Read more »
20 June 2013

Prăjiturele
din fulgi de ovăz din: faina de grau, fulgi de ovaz, nuca de cocos,
faina de soia, nucsoara, stafide, rom, nuca macinata, ulei, miere,
drojdie, mere, arahide. Inrgediente: 2 cesti faina de grau 3 cesti fulgi
de ovaz 2 cesti nuca de cocos rasa 1/2 ceasca faina de soia 1 lingurita
de sare 3…
Read more »
20 June 2013

Bruschete
cu prosciutto, rosii si piure de mazare cu busuioc din: bagheta,
usturoi, ulei de masline, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru, rosii,
prosciutto, mazare, busuioc, smantana, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: ½ bagheta, feliata 6 caței de usturoi 2 linguri ulei de
masline 2 lingurițe mix de oregano, busuioc, rozmarin, cimbru 6 rosii,
taiate felii subtiri…
Read more »
20 June 2013

Ratatouille
cu morcovi si fasole verde din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei gras,
rosii, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 100 g vinete 200 g dovlecei 1 ceapa mica 1 ardei gras mare 2
rosii mari 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline frunze de
busuioc sare piper Mod…
Read more »
20 June 2013

Salata
de ardei cu masline din: masline negre, ulei, sare, piper, otet, frunze
de busuioc, ierburi aromatice. Ingrediente: masline negre fara samburi 2
linguri de ulei sare piper 1 lingurita de otet busuioc frunze ierburi
aromatice Mod de preparare: Se curătă ardeii şi se spală. Se taie
fâşii lungi şi înguste; Intr-o tigaie de…
Read more »
20 June 2013

Ciorba
de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii,
radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg peste proaspat 2 oua 3 cepe 2 ardei grasi 3 rosii 1
radacina de hrean 1 cana corcoduse 1 legatura leustean 1 legatura marar 1
legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
20 June 2013

Knafeh
din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de
portocale, sofran, fistic. Ingrediente: 1 kg fidea cat mai fina 300 g
branza de vaci 300 g cas 200 g unt 100 g zahar 1 lingura coaja de lamaie
rasa 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir 1 lingurita colorant…
Read more »
20 June 2013

Se
amestecă 160 ml suc de portocale cu 120 ml suc de caise şi 60 ml suc de
grepfrut. Se serveşte cu gheaţă şi felii de carambol (pentru 2 pahare).
Read more »
20 June 2013

Friptura
de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa
rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie.
Ingrediente: 85 g de orez decoricat, clatit 1 ardei rosu si unul galben,
curatat de seminte si taiati in fasii 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati
1 lingura ulei de…
Read more »
20 June 2013

Penne
cu sos de busuioc si spanac din: busuioc, spanac, nuci de pin, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, penne. Ingrediente: 2 cani busuioc
proaspat 2 cani spanac proaspat 1/2 ceasca nuci de pin prajite 1/2 cana
nuci prajite 3/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 1 varf de
cuțit de sare…
Read more »
20 June 2013

Frigarui
cu creveti, rosii cherry si ceapa din: ulei de masline, seminte de
chimion, morcovi, cuscus, creveti, rosii cherry, ceapa, harissa, tahini,
iaurt, usturoi, zeama de lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 1/2 lingurita seminte de chimion 3 morcovi,
dati pe razatoarea mare 200 g cuscus 400 g creveti proaspeti…
Read more »
20 June 2013

Orez
cu sofran si ceapa din: orez basmati, ceapa verde, sofran, apa, sare.
Ingrediente: 100 g orez Basmati 2 cepe verzi 1 pliculet sofran 1 cana de
apa sare Mod de preparare: Se toacă ceapa, se trage la tigaie 2-3
minute, se adaugă orezul spălat şi se căleşte şi el 3-4 minute. Se pun…
Read more »
20 June 2013

Manti
din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen,
ulei de masline, unt, cartof, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 2
oua 50 ml apa calda un varf de lingurita sare umplutura: 700 g carne
tocata de vita 2 cepe mari 1 lingurita rasa chimen macinat 2-3 linguri
ulei de masline…
Read more »
20 June 2013

Batoane
fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen,
cascaval, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g faina 1 pachet unt
2-3 oua 3 lingurite chimen 100 g cascaval ras sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe
râzătoare. Amesteci…
Read more »
20 June 2013

Clatite
cu cereale, iaurt si fructe din: malai grisat, faina integrala, germeni
de grau, zahar brun, praf de copt, lapte, albusuri, iaurt, afine,
zmeura, capsune, untdelemn. Ingrediente: 100 g malai grisat 3 linguri
faina integrala 20 g fulgi de ovaz 1 lingura germeni de grau 2 linguri
zahar brun 2 lingurite praf de copt 200…
Read more »
20 June 2013

Briose
din oua batute cu ceapa si sunca din: oua, ceapa verde, sunca de praga,
unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 fire ceapa verde 250 g
sunca de Praga 50 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi şunca în cubuleţe. Puneţi o tigaie la încins şi căliţi
şunca…
Read more »
20 June 2013

Hummus
cu muguri de pin din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de
masline, sare, piper alb, muguri de pin. Ingrediente: 250 g naut uscat
(400 g daca este fiert) 1 lamaie 150 g pasta de susan 2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline sare si piper alb muguri de pin.…
Read more »
20 June 2013

Gazpacho
de rosii din: rosii coapte, castraveciori, ardei, usturoi, ceapa,
paine, suc de lamaie, ulei de masline, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 4 rosii coapte 2 castraveciori 1 ardei 3-4 catei de usturoi
1 ceapa mica 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie ulei de masline
busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
20 June 2013

Margarita
cu capsuni si portocale din: margarita, tequila, suc de portocala,
gehata, capsuni. Ingrediente margarita (pregatita) tequila suc de
portocale proaspat stors gheață 2 capsuni feliate Mod de preparare:
Intr-un shaker mixati bine margarita, tequila, suc de portocale și
gheata. Puneti feliile de capșuni intr-un pahar si adaugati jumatate din
amestecul de margarita. Pasati…
Read more »
20 June 2013

Se
amestecă 200 ml ceai verde rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100
ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi
felii de portocale.
Read more »
20 June 2013

Tort
cu ciocolata amaruie si esenta de vanilie din: ciocolata amaruie, unt
nesarat, oua, zahar, smantana, faina, cacao, praf de copt, esenta de
vanilie, sare, cacao. Ingrediente: pentru aluat: 180 g ciocolata amaruie
125 g unt nesarat 250 ml apa 3 oua 375 g zahar 125 ml smantana 500 g
faina 125 g cacao un…
Read more »
20 June 2013

Curry
de peste cu rosii si orez din: usturoi, ardei iute, ghimbir, turmeric,
coriandru, ulei de rapita, seminte de chimen, rosii, fasole verde, pasta
de tamarind, file de peste alb, frunze de coriandru, orez basmati.
Ingrediente: 6 catei de usturoi 1 ardei iuti rosu, tocat grosier 1
bucata de ghimbir, curata si tocata grosier (cam…
Read more »
20 June 2013

Chefal
cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt,
ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen. Ingrediente:
1 kg chefal 400 g cartofi 200 g rosii 100 g ceapa 30 ml ulei 30 g unt 2
ardei iuti 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel sare piper 2 g sofran chimen
Mod…
Read more »
20 June 2013

Bruschete
cu ciuperci din: ciuperci, marar, ulei de masline, sare, franzela,
usturoi, faina. Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 1 lingurita marar
tocat 3 linguri ulei de masline sare 4 felii de franzela 2 catei de
usturoi 1 lingura faina Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli
bine şi le tai mărunt. încingi uleiul într-o…
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Desert Eton Mess
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Gnocchi cu sos pesto
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Churro cu sos de ciocolata
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Salata mexicana cu chorizo picant si dovleac
Read more »
19 June 2013

Retete video: Cum se prepara Cocktail Mexican de Creveti
Read more »
19 June 2013

Inghetata
de cartofi dulci din: cartofi dulci, lapte, ghimbir, nucsoara, rom,
zahar brun, zahar, amidon de porumb, smantana. Ingrediente: 260 gr
cartofi dulci, curatati si feliati 1 1/2 cana de lapte 3-4 felii de
ghimbir 2 linguri de rom nucsoara rasa 1/2 cana de zahar brun 1/4 ceasca
de zahar 1 lingura de amidon…
Read more »
19 June 2013

Salata
de ardei copti cu tofu si legume din: cartofi noi, ardei capia, morcov,
ceapa rosie, fasole boabe, frunze de busuioc, vanata, branza tofu,
ulei, sare, piper, otet, busuioc, ierburi aromatice. Igrediente: 10
cartofi noi cat mai mici 2 ardei capia 1 morcov 1/2 ceapa rosie 50 g
fasole boabe rosie (din conserva) frunze de…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu morcovi, ardei gras si ceapa din: orez, ulei, ceapa, morcovi, ardei
gras, marar, sare, piper. Inrgediente: 250 g orez 3-4 linguri de ulei 2
cepe mici 4 morcovi mici 2 ardei rgasi rosii cateva fire de marar sare
piper Mod de preparare: Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie
cubulete.…
Read more »
19 June 2013

Gazpacho
de castraveti din: castraveciori, ardei verde, usturoi, ceapa, paine,
suc de lamaie, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g
castraveciori 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi 1 ceapa mica sau 3 fire
ceapa verde 1 felie paine 2 linguri suc de lamaie 100 ml ulei de
masline marar sare piper …
Read more »
19 June 2013

Prajitura
cu crema de whiskey din: unt, ciocolata neagra, zahar praf, zahar brun,
cacao, crema de whiskey, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, oua,
ciocolata neagra, frisca, sare, unt nesarat. Ingrediente: blatul: 150 g
unt 100 g ciocolata neagra 100 g zahar praf 100 g zahar brun 50 g cacao
180 ml crema de whiskey…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu dovlecei si rosii din: orez, morcov, dovlecel, ceapa, usturoi, sare,
piper, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 1 cana orez cu bobul lung 1
morcov mic 1/2 dovlecel mic 1 ceapa mica 1 catel de usturoi tocat sare
piper 2 linguri ulei 1-2 cesti suc de rosii Mod de preparare: Se spală
dovleceii,…
Read more »
19 June 2013

Supa
de usturoi cu patrunjel si crutoane din: usturoi, usturoi verde,
cartofi, ceapa, telina, apa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 3
capatani de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 cartofi 1 ceapa medie o
telina mica 1 l apa sau supa de zarzavat sare piper 30 ml ulei 1 lingura
cu faina Mod…
Read more »
19 June 2013

Omleta
cu mere si zahar pudra din: mere, unt, oua, zahar pudra vanilat, sare.
Ingrediente: 500 g mere verzi 2 linguri unt 6 oua 2-3 linguri zahar
pudra vanilat foarte putina sare Mod de preparare: Curăţaţi merele,
tăiaţi-le cubuleţe mici şi căliţi-le în unt. Când s-au înmuiat,
acoperiţi-le cu 6 ouă bătute şi foarte…
Read more »
19 June 2013

Gnocchi
cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa
verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa
verde. Ingrediente: 2 oua de marime medie 750 g ricotta proaspata 185 g
parmezan ras 115 faina simpla 60 g ceapa verde (coditele) tocata fin
sare piper 1 lingura unt topit 250 ml…
Read more »
19 June 2013

Pachetele
calde cu ficatei din: aluat, ficatei, smantana, oua, mustar, faina,
ulei, patrunjel, condiment din legume uscate, piper, sare. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 500 g ficatei 100 g smantana 2 oua 1 lingurita
mustar 2 linguri faina 50 ml ulei 1 legatura patrunjel condiment din
legume uscate piper sare Mod de preparare:…
Read more »
19 June 2013

Orez
cu ceapa verde din: orez, ceapa verde, ulei de masline, marar, sare,
piper. Ingrediente: 1 cana de orez 3-4 cepe verzi (mai mari) ulei de
masline marar sare piper Mod de preparare: Se taie ceapa rondele şi se
căleşte câteva minute în uleiul încins. Se adaugă orezul spălat şi
scurs şi se mai…
Read more »
19 June 2013

Supa
crema de creveti cu praz din: creveti decorticati, supa de fructe de
mare, ulei de masline, praz, usturoi, piper cayenne, coniac, sherry,
faina, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg
creveti decorticati 4 cesti supa de fructe de mare 3 linguri de ulei de
masline 2 cesti de praz tocat 1…
Read more »
19 June 2013

Supa
de salata din: capatani de salata, ceapa, orez, ulei, sare.
Ingrediente: 4 capatani de salata verde 3 cepe o ceasca de orez ulei
sare Mod de preparare: Salata se spală bine, se taie fâşii. Ceapa se
curăţă, se toacă mărunt şi se înăbuşe în ulei. Se adaugă orezul şi
salata şi se mai…
Read more »
19 June 2013

Se
taie în sferturi 300 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 1 lingură de
miere, 1 lingură oţet balsamic, 8 cuburi de gheaţă pisate şi puţină apă
minerală. Se pune în pahare şi se completează cu apă minerală.
Read more »
19 June 2013

Salata
de macrou cu cartofi din: cartofi, fileuri de macrou afumat, cepe
verzi, sfecla rosii, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, seminte de chimen. Ingrediente: 175 g de cartofi noi mici 200 g
fileuri de macrou afumat, cu pielea indepartata 4 cepe verzi, taiate
subtire 140 g de sfecla rosii mici,…
Read more »
19 June 2013

Ochiuri
cu legume şi ciuperci din: ciuperci, ceapa, patrunjel verde, ardei,
rosii, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete sau
din conserva 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 ardei 2 rosii 4 oua
sare piper 30 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, ardeiul şi
ceapa. Speli bine legumele şi ciupercile.…
Read more »
19 June 2013

Gozleme
din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 500 g foaie de placinta Yufka 250 g telemea de
oaie 500 g spanac proaspat 2-3 linguri lapte 1 legatura marar 3-4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sfărâmaţi telemeaua cu
furculiţa, mărunţind-o cât mai bine, apoi puneţi-o…
Read more »
19 June 2013

Omletă
cu cremă de brânză şi zmeură din: oua, smantana, branza de vaci, zahar,
zmeura, zahar pudra, sare. Ingrediente: 2 oua 4 linguri smantana
lichida pentru gatit 100 g branza proaspata de vaci 1 lingrua zahar 250 g
zmeura 1 lingura zahar pudra 1 praf de sare Mod de preparare: Bateţi
ouăle ca pentru…
Read more »
19 June 2013

Salata
calda cu legume si bacon din: varza de bruxelles, bacon, ceapa,
usturoi, ciuperci, supa de pui, sos de soia, ulei de masline.
Ingrediente: 3 cesti varza de bruxelles, clatite, taiate in jumatati 5
felii de bacon, taiat 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 ceasca
ciuperci feliate 1 cana supa de…
Read more »
19 June 2013

Supa
de rosii cu taitei din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume,
taitei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg rosii coapte 2 cepe
mici 3 catei de usturoi 200 ml ulei 1,5 l supa de legume 200 g taitei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se căleşte ceapa tocată mărunt
în ulei, se…
Read more »
19 June 2013

Bruschete
cu pasta de telina din: telina, rosii, patrunjel verde, miez de nuca,
usturoi, drojdie inactiva, sare, piper, ulei extravirgin de masline,
bagheta. Ingrediente: 1 telina mica 2 rosii de dimensiune mijlocie 1
legatura paturnjel verde 100 g miez de nuca 1-2 catei de usturoi 1
lingurita de drojdie inactiva sare piper 100 ml ulei…
Read more »
19 June 2013

Tarta
crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat,
unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata,
zmeura. Ingrediente: blat: 150 g faina 50 g migdale macinate 1 praf sare
40 g zahar 1 lingura zahar vanilat 100 g unt rece 1 ou in plus: 30 g
amidon 60 g zahar…
Read more »
19 June 2013

Salată
de fasole boabe cu peste din: fasole boabe, peste, ceapa rosie, sare,
ulei. Ingrediente: o cutie mare fasole boabe conservata o cutie peste in
ulei sau suc propriu 2 cepe mari rosii sare o lingurita ulei Mod de
preparare: Fasolea se scurge de apa în care a fost conservată, se spală
şi se…
Read more »
19 June 2013

Musaca
de vinete cu soia din: vinete, soia granulata, rosii, ceapa, ciuperci,
ulei de masline, cimbru, sare, ierburi aromatice, cascaval de post.
Ingrediente: 3 vinete potrivite soia granulata (200 g) 5-6 rosii 3 cepe
potrvite 200 g ciuperci ulei de masline cimbru sare ierburi aromatice
cascaval de post Mod de preparare: Vinetele se curăţă…
Read more »
19 June 2013

Pastă
de brânză cu ouă din: oua, unt, sare, piper, zeama de lamaie, mustar,
marar verde, branza de bivolita, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 4
oua 2 linguri unt sau margarina tartanabila sare piper zeama de la 1
lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita marar verde 100 g branza sarata de
bivolita 2 linguri smantana 2…
Read more »
19 June 2013

Mazare
batuta din: boabe de mazare, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 700
g boabe de mazare 200 ml ulei 1 ceapa medie sare piper Mod de
preparare: Puneţi mazărea spălată la fiert într-o oală cu apă rece, la
foc mic. După ce a fiert, lăsaţi-o să se răcorească puţin, puneţi-o în
blender şi procesaţi…
Read more »
19 June 2013

Tartine
cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon
afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare. Ingrediente:
6 felii paine toast integrala 500 g branza dulce 250 g file de somon
afumat 2 linguri smantana cu continut redus de grasime 1 plic gelatina
(10 g) 1 legatura marar piper…
Read more »
19 June 2013

Mojito
cu fructe kumquat din: rom alb, limeta, sirop, kumquat, frunze de
menta, gheata. Ingrediente: rom alb ½ suc de limeta ½ pahar sirop
simplu 3-4 kumquat 8-12 frunze de menta Cuburi de gheata Mod de
preparare: Amestecati romul, sucul de limeta si siropul simplu, adaugati
kumquat si frunzele de menta. Adaugati gheața.…
Read more »
19 June 2013

Salata
de orez cu stafide si muguri de pin din: orez, stafide, muguri de pin,
frunze de salata, ulei, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 150 g orez cu
bob rotund 200 g stafide 150 g muguri de pin cateva frunze de salata
ulei pentru salata sare sucul unei jumatati de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »
19 June 2013

Supa
de praz cu cartofi si crutoane din: cartofi, morcov, patrunjel, telina,
praz, ulei, crutoane. Ingrediente: 0,4 kg cartofi 1 morcov 1 patrunjel 1
telina 1 fir de praz 2 linguri ulei crutoane Mod de preparare: Se
fierbe zarzavatul în apă cu sare, mai puţin cartofii. Când este fiert,
se strecoară, iar în zeamă…
Read more »
19 June 2013

Prajitura
cu ciocolata neagra si alba din: oua, zahar, faina, cacao, frisca
lichida, ciocolata neagra, unt, faina. Ingrediente: pentru aluat: 5 oua
150 g zahar 135 g faina 15 g cacao pentru crema: 200 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra pentru decor: 100 g ciocolata neagra 100 g
ciocolata alba pentru tava: 10 g…
Read more »
19 June 2013

Aperitiv
cu branza si piper din: branza dulce, telemea, smantana, telina, sunca
de praga, boabe de piper verde, sare. Ingrediente: 300 g branza dulce
200 g telemea 100 g smantana 1 telina de dimensiune medie 12 felii
subtiri sunca de Praga 2 linguri boabe de piper verde sare Mod de
preparare: Dai telemeaua pe…
Read more »
19 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu: faina, drojdie, zahar, chimen,
coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi,
smantana, sare. Ingrediente: 500 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1
lingura cu zahăr 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat 1 vârf de cuţit cu
coriandru măcinat 1 linguriţă cu sare 15 g unt…
Read more »
18 June 2013

Gem
de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de
vanilie. Ingrediente: 1 kg cirese spalate, tocate 2 cani de zahar ½
ceasca suc de lamaie ½ lingurita de unt 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare: Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de
lamaie, zaharul si untul.…
Read more »
18 June 2013

Salata
de rucola cu muschi de porc din: frunze de rucola, muschi de porc,
rosii, castravete, iaurt, sare, piper. Ingrediente: frunze de rucola 300
g muschi de porc 2 rosii mari sau 4-5 mari un castravete un pahar mic
de iaurt sare piper Mod de preparare: Se încinge bine grătarul şi se
frige uniform…
Read more »
18 June 2013

Supa
de dovlecei cu morcovi din: dovlecei, ceapa verde, ceapa, morcovi,
pastarnac, rosii, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei
medii 2 fire ceapa verde 1 ceapa mica 2 morcovi 1 pastarnac 2 rosii mici
2 linguri de ulei marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă
dovleceii de seminţe şi de coajă şi…
Read more »
18 June 2013

Prăjitură
la tavă cu zmeură şi mascarpone din: unt, baton de vanilie, oua, zahar,
mascarpone, faina, praf de copt, migdale, coaja de lamaie, zmeura.
Ingrediente: 150 g unt 1 baton de vanilie 4 oua 225 g zahar 250 g
mascarpone 250 g faina 3 lingurite praf de copt 200 g migdale macinate 1
lingurita coaja…
Read more »
18 June 2013

Salata
de ardei copti cu ceapa rosie si patrunjel din: ardei gras, ceapa
rosie, pasta de romate, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, chili, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ceapa rosie mare 150 ml pasta
de tomate 1 catel de usturoi o lingura suc de lamaie 1/2 legatura de
patrunjel 1/2 lingurita chili…
Read more »
18 June 2013

Carne
de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne
de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g
grau 3 linguri pasta de ardei dulce 2 cepe 800 g carne de miel 150 g
naut 50 g unt 5 linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
18 June 2013

Rulouri
de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra,
smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare
rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu.
Ingrediente: 3 dovlecei 250 g branza proaspata de vaci 100 g branza de
capra 100 g smantana 1 legatura marar sare piper…
Read more »
18 June 2013

Ruladă
de zmeură cu blat de pandispan din: oua, sare, zahar, faina, cacao,
amidon, zmeura, zahar pudra, suc de lamaie, branza de vaci, frisca,
zahar vanilat, intaritor de frisca. Ingrediente: blat de pandispan: 4
oua 1 praf sare 125 g zahar 80 g faina 40 g cacao 40 g amidon in plus:
500 g zmeura…
Read more »
18 June 2013

Salata
couscous cu masline si busuioc din: couscous, rosii, branza tofu,
masline negre, muguri de pin, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceasca couscous 2 rosii sau echivalentul
in rosii uscate 50 g branza tofu 50 g masline negre taiate rondele 30 g
muguri de pin 3 linguri de ulei…
Read more »
18 June 2013

Musaca
de cartofi cu soia si cimbru din: cartofi, granule de soia, ceapa,
ulei, suc de rosii, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g
granule soia 2 cepe 8 linguri cu ulei 2-3 linguri cu suc de rosii sare
piper cimbru Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert…
Read more »
18 June 2013

Supa
de visine cu ceapa si smantana din: visine, faina, ceapa, smantana,
supa de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g visine fara samburi 1
lingura faina 1 ceapa 150 ml smantana 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 1 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa,
tocati-o marunt si caliti-o…
Read more »
18 June 2013

Curry
de cartofi cu oua si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare,
pudra de curry, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi fierti,
raciti și taiati 1 ceapa, tocata 3 linguri ulei de masline ½ lingurița
de sare 1 lingura de pudra de curry 3 oua, batute sare și piper dupa
gust…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu:naut, pasta de susan, ulei de masline,
chimen, usturoi, patrunjel, faina, zahar, drojdie, apa calduta, sare.
Ingrediente: 400 g năut 1 lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de
măsline 1/2 linguriţă cu chimen 2-3 căţei de usturoi pătrunjel
Ingrediente aluat: 500 g făină 2 linguri cu ulei…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de crochete cu: cascaval, cartofi, oua, faina,
pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval ras 3 cartofi
mari 3 oua 4 linguri faina 2 linguri cu pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert, în coajă, cu un praf
de sare. După ce s-au fiert,…
Read more »
18 June 2013

Mingii
de risotto din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei, orez, oregano,
supa de legume, vin alb sec, cascaval de post, busuioc. Ingrediente: 3
linguri ulei de masline 1 ceapa medie taiata cubulete 1 catel de usturoi
zdrobit 1/2 ardei rosu taiat cubulete 150 g orez 1 lingurita de oregano
uscat 400 ml zeama de…
Read more »
18 June 2013

Clatite
cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina,
sare, marar, unt, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 dovlecel de dimensiune
medie 2 oua 200 ml lapte 1 cescuta faina sare piper 1 legatura mica
marar 1 lingurita unt 3 linguri ulei pentru tigaie 200 g branza sau
cascaval ras Mod de preparare:…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa verde, cascaval, oua, smantana,
smantana, pasta de tomate, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi mai mici
1 legătură de ceapă verde 300 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2
linguriţe cu pastă de tomate 1 lingură cu unt sare Mod de preparare:
Spală bine cartofii şi pune-i…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de mingi aromate cu: branza de vaci, gorgonzola,
branza feta, struguri, patrunjel, sare. Ingrediente: 300 g brânză de
vaci 100 g gorgonzola 200 g brânză feta 1 ciorchine de struguri 2
legături de pătrunjel sare Mod de preparare: Trece brânza de vaci,
gorgonzola şi feta printr-o sită. Amestecă energic şi potriveşte…
Read more »
18 June 2013

Dovlecei
crocanti din: dovlecei, oua, pesmet, parmezan, oregano, busuioc, boia
de ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati sub forma de
bețe 2 oua 2/3 cana pesmet 2/3 cana parmezan ras 1 lingura oregano uscat
1 lingura de busuioc uscat 1 lingurita boia de ardei Sare si piper
Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu: sunca, ardei copt, branza, zacusca,
spanac, ou, susan, faina, oua, drojdie, apa, zahar, sare, ulei.
Ingrediente: 300 g şuncă 1 borcan cu ardei copt 200 g brânză telemea 1
borcan cu zacuscă 300 g spanac 1 gălbenuş susan Ingrediente aluat: 500 g
făină 3 ouă 1 pliculeţ cu drojdie…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, telina, radacina de
patrunjel, conopida, broccoli, ceapa, morcov, smantana, branza telemea,
lapte, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel
1 conopidă mai mică 1 broccoli mic 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 300 g
brânză telemea 1 ceşcuţă cu lapte sare Mod…
Read more »
18 June 2013

Frigarui
din carne de miel cu salata din: carne tocata de miel, lamai, masline
verzi, patrunjel, ras el hanout, ulei, iaurt, salata, lipii, rosii,
ceapa rosie, menta, zeama de lamaie, zahar. Inrgediente: 500 g carne
tocata de miel 2 lamai mici murate sau 1 mare, cu partea moale si
semitnele indepartate, iar restul tocat 10 masline…
Read more »
18 June 2013

Supa
de ceapa cu crutoane de paine din: ceapa uscata, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,35 kg
ceapa uscata 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov
sare 2 linguri ulei patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa,
felina, păstârnacul, ardeiul gras şi…
Read more »
18 June 2013

Negresa
cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina,
sare, ciocolata menaj, unt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g ciocolata
50 g unt 2 oua 100 g zahar cateva picaturi esenta de vanilie 75 g faina
un praf sare pentru crema: 100 g ciocolata menaj 50 g unt Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
18 June 2013

Rulouri
cu sunca de curcan din: sunca de curcan, orez, porumb, mazare, ananas,
morcov, gogosari, lamaie, miere, maioneza dietetica, iaurt natural,
rondele de masline, sare, piper, curry si boia de ardei iute.
Ingrediente: 12 felii sunca de curcan 250 g orez cate 200 g porumb,
mazare si cubulete de ananas din conserva 1 morcov mare…
Read more »
18 June 2013

O
reteta delicioasa de painici cu:carnati, oua, sos de rosii, drojdie,
ulei, apa, lapte, faina, sare. Ingrediente: 500 g cârnaţi 6 ouă 4
linguri cu sos de roşii Ingrediente aluat: 25 g drojdie 30 ml ulei 150
ml apă 150 ml lapte 500-550 g făină 1 linguriţă cu sare Mod de
preparare: Frământă toate ingredientele…
Read more »
18 June 2013

Supa
crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de
masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac,
telina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 manunchi sparanghel
verde 4 linguri ulei de masline 2 cepe medii, taiate marunt 1 cartof
potrivit, curatat si taiat felii 1,5 litri supa de legume o ceapa 1
morcov…
Read more »
18 June 2013

Salata
de pepene cu castravete si frunze de menta din: pepene galben, pepene
verde, castravete, limeta, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
galben, taiat bucati 1 pepene verde, taiat bucati 1 castravete, taiat
felii subțiri 1 limeta 1/2 ceasca frunze proaspete de menta, rupte Mod
de preparare: Adauga pepenele si castravetii intr-un castron mare.…
Read more »
18 June 2013

Mancare
de mazare cu cartofi si morcovi din: mazare, morcovi, cartofi, ceapa,
pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g de
mazare boabe proaspata sau congelata 1-2 morcovi 2 cartofi 1 ceapa 2
lingurita pasta de rosii 2-3 linguri de ulei sare piper marar sau
patrunjel Mod de preparare: Ceapa tocată şi…
Read more »
18 June 2013

Somon
înăbuşit cu sos de mărar din: somon, ceapa verde, marar, supa de peste,
condiment pentru peste, vermut, smantana, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 800 g somon (o bucata medie) 1 fir de ceapa verde (partea
alba) 2 legaturi marar 200 ml supa de peste (din 1/2 cub condiment) 1
lingura amestec condiment pentru…
Read more »
18 June 2013

Mancare
de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa verde, bulion, ulei, marar,
sare, piper. Ingrediente: 400 g mazare boabe curatate 2 cepe verzi 1
lingura bulion 2 linguri de ulei 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt si se căleşte în ulei. Se
adaugă mazărea spălata şi…
Read more »
18 June 2013

Supa
rapida cu mei din: mei, supa degresata de pasare, sare, piper, boia
dulce, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, seminte de
chimen, ceapa, ulei. Ingrediente: 200 g mei decorticat 2 1/2 l apa sau
supa degresata de pasare sare piper boia dulce 1 morcov mare 1 radacina
de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1…
Read more »
18 June 2013

Tarta
cu spanac si oua de prepelita din: faina, unt, ou, praf de copt, sare,
spanac, usturoi, branza de capra, oua de prepelita, busuioc.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 ou 1 lingurita praf de
copt sare pentru umplutura: 250 g spanac oparit 4 catei de usturoi 100 g
branza de…
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Friptura asiatica de vita cu salata cu taitei
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii
Read more »
17 June 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:sunca presata, oua, smantana, cascaval,
faina, cartofi, unt, sare. Ingrediente: 300 g şuncă presată 2 ouă 5
linguri cu smântână 300 g caşcaval Ingrediente aluat: 500 g făină 400 g
cartofi 2 ouă 250 g unt sau margarină sare Mod de preparare: Spală
bine cartofii şi pune-i la fiert,…
Read more »
17 June 2013

Retete video: Cum se prepara Clatite cu jambon si sirop de artar
Read more »
17 June 2013

Punch
de capsuni din: pisco, lichior de soc, sirop de capsuni, suc de limeta,
cidru de mere, gheata, zahar, capsuni. Ingrediente: 750 ml
pisco/rachiu/vodca 1 cana lichior de soc 1 1/2 cani sirop de capsuni 1
1/2 cesti de suc de limeta 750 ml cidru de mere 2 lamai pentru garnitura
cuburi de gheața…
Read more »
17 June 2013

Supa
crema de spanac cu patrunjel din: spanac, cartof, ceapa, telina, ardei
gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 350 g spanac 1
cartof 2 cepe 1 telina mica 1 ardei rgas 1 pastarnac sare 2 linguri ulei
patrunjel frunze Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,
ceapa, telina, păstârnacul,…
Read more »
17 June 2013

Mancare
de mazare cu cubulete de mamaliga din: ceapa, morcov, mazare, cartofi,
ardei gras, ulei, suc de rosii, sare, piper, marar, mamaliga.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 300 g mazare fiarta 4-5 cartofi mici 1/2
ardei rgas ulei 1 ceasca suc de rosii sare piper marar mamaliga taiata
in cubulete de 1 cm Mod…
Read more »
17 June 2013

Supa
crema de praz cu crutoane din: praz, cartofi, ceapa, patrunjel,
pastarnac, telina, ulei, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 1/5 kg praz
2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 pastarnac 1 telina 3 linguri
de ulei sare piper crutoane Mod de preparare: Ceapa, prazul şi
cartofii se curăţă, se spală şi se taie mărunt.…
Read more »
17 June 2013

Marmelada
de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru.
Ingrediente: 3 grapefruituri mari 2 lamai 2 cani de zahar brut o
lingurita de ghimbir ras o mana de cimbru proaspat Mod de preparare:
Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o
într-un vas cu 3 căni de apă. Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o…
Read more »
17 June 2013

Chiftea
greceasca din: carne tocata de porc, ou, carne tocata de vita, lapte,
orez, apa, piper, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, feta, unt.
Ingrediente: 250 g carne tocata de porc 1 ou 250 g carne tocata de vita
100 ml lapte 75 g orez cu bobul lung 150 ml apa piper macinat sare
pentru umplutura: 2…
Read more »
17 June 2013

Bruschete
cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei
de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.
Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi,
tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic
mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare…
Read more »
17 June 2013

Ciorba
de lobode din: loboda verde, loboda rosie, bors, ceapa, usturoi verde,
orez, galbenus, smantana, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 4-5
legaturi lobode verzi si rosii 500 ml bors sau zeama de varza acra 1
ceapa 1 legatura usturoi verde 1 lingura orez sau grau 1 galbenus 100 ml
smantana 1 legatura marar verde sare…
Read more »
17 June 2013

Bomboane
cu migdale si stafide din: migdale, stafide, scortisoara, pudra de
roscove, fulgi de cocos, portoala, fructe goji, seminte de susan.
Ingrediente: 200 g migdale decojite sau nuci 1 cana stafide 1/2
lingurita scortisoara 1 portocala 1 lingura fulgi de cocos 2 linguri
pudra de roscove 1 lingurita fructe goji optional, 1 lingurita seminte
de…
Read more »
17 June 2013

Legume
la tigaie din: ciuperci, ardei, dovlecei, busuioc, rozmarin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 6 ciuperci 1 ardei rosu 1 ardei gras galben 1
dovlecel busuioc rozmarin ulei sare piper Mod de preparare: Se spală
legumele, se curăţă şi se taie feliute cu grosimea de 2-3 cm. Se trage
la tigaie separat, fiecare tip de…
Read more »
17 June 2013

Pizza
cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella,
ricotta, cascaval, parmezan. Ingrediente: pentru blat: 150 ml apa 1/2
lingurita zahar 1 lingurita drojdie uscata 250 g faina 3 linguri ulei
1/2 lingurita sare pentru sos: suc de rosii 1 lingura…
Read more »
17 June 2013

Batoane
energizante cu stafide şi goji din: fulgi de ovaz, stafide, goji.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovaz cate 100 g stafide, fructe goji, miere
si unt Mod de preparare: Pui într-un bol fulgii de ovăz, stafidele şi
fructele goji. Adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine compoziţia.
Intr-o tăviţă de aproximativ 20×25…
Read more »
17 June 2013

Salata
de somon cu fasole verde din: ulei vegetal, file de somon, sare, piper
negru, fasole verde, ulei de masline, otet de vin rosu, rosii cherry,
bagheta, ceapa rosie, busuioc. Ingrediente: Ulei vegetal 1 bucata file
de somon 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/2 kg fasole
verde, taiata bucati 3 linguri ulei…
Read more »