sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Retete de toamna #94

Retete de toamna:

Bruschete cu usturoi, pecorino si anghinare

17 September 2013
Bruschete_cu_usturoi_pecorino_si_anghinareBruschete cu usturoi, pecorino si anghinare din: anghinare, fulgi de ardei iute, frunze de menta, coaja de lamaie, ulei de masline, paine crocanta, usturoi, pecorino. Ingrediente: 140 g anghinare in ulei de masline, scurse 1 praf fulgi de ardei iute 1 aman mica frunze de menta coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de rosii cu mazare si branza prajita

17 September 2013
Mancarica_de_rosii_cu_mazare_si_branza_prajita_11Mancarica de rosii cu mazare si branza prajita din: ulei de nuca de cocos, branza, seminte de mustar, seminte de chimen, ceapa, ghimbir, usturoi, piure de tomate, nectar de agave, sare, garam masala, praf de coriandru, praf de chimen, praf de turmeric, mazare, smantnaa, coriandru, orez.   Ingrediente: 4 linguri de ulei de nuca de…
Read more »





Strudel cu mere si caise

17 September 2013
Strudel_cu_mere_si_caiseStrudel cu mere si caise din: aluat de foitaj, mere, migdale, caise uscate, seminte de dovleac, ou, scortisoara, zahar tos, lamaie, miere, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: doua pachete aluat de foitaj 800 g mere 200 g migdale 50 g migdale feliate 100 g caise uscate 50 g seminte de dovleac un ou o lingura cu…
Read more »





Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella

17 September 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_ardei_iute_si_mozzarellaSpaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute, ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu, zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g de spaghete sau linguine 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin 2 cepe mici, tocate fin 1 lingura…
Read more »





Pâinici cu brânză şi mărar

17 September 2013
Pâinici_cu_brânza_si_mararPâinici cu brânză şi mărar din: drojdie, apa, zahar, ulei de masline, faina, sare, ou, telemea, smantana, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3 lingurite cu drojdie uscata 1 cana cu apa calda 1 lingurita cu zahar 2 lingurite cu ulei de masline 2 1/2 cani cu faina 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1 ou 5-6…
Read more »





Supa crema cu ciuperci si cascaval

17 September 2013
Supa si ciorbeSupa crema cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ulei, ceapa, smantana, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, paine, usturoi, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci uscate 50 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 3 morcovi 3 cartofi 1 telina 1 pastarnac 8 felii de paine 2 catei de usturoi 50…
Read more »





Doada cu rosii, capere si usturoi

17 September 2013
Doada_cu_rosii_capere_si_usturoiDoada cu rosii, capere si usturoi din: ulei de masline extravirgin, dorade, usturoi, ardei iute, rosii, vin, capere, patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 dorade intregi sau bibani de mare (de circa 450 g fiecare), curatati de solzi si eviscerati 2 catei de usturoi, feliati fin 1/2 ardei iute rosu mic, tocat…
Read more »





Drob de pui cu sos

17 September 2013
Drob_de_pui_cu_sosDrob de pui cu sos din: carne de pui, ficat de pui, morcov, radacina de patrunjel, ardei capia, ceapa, orez, oua, sare, piper, rosii, telina, usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui tocata 300 g ficat de pui 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 1 ceapa 1 ceasca…
Read more »





Milshake cu zmeura

17 September 2013
Milshake_cu_zmeuraMilshake cu zmeura din: zmeura, sirop de zmeura, lapte. Ingrediente: 300 g zmeura 200 ml sirop de zmeura 1 l lapte   Mod de preparare: Zmeura se curata si se spala. Se scurge de apa, apoi 2/3 se pun in cupa blenderului si se mixeaza. Apoi, se adauga siropul si laptele fiert si racit. Se…
Read more »





Paste Alfredo cu creveti

17 September 2013
Paste_Alfredo_cu_crevetiPaste Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana, piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 40 g creveti mici, decorticati 400 g paste (preferabil linguini) 1/4 cana unt topit 4 linguri ceapa tocata 4 lingurite usturoi tocat marunt 1 cana smantana grasa 2 lingurite piper alb macinat 6 linguri parmezan ras fire de…
Read more »





Strudel delicios cu mere

17 September 2013
Strudel_delicios_cu_mereStrudel delicios cu mere din: faina, apa, ou, drodjdie uscata, margarina, sare, mere, scortisoara, zahar, pesemt, zahar pudra, untdelemn. Ingrediente: 500 g faina alba 180 ml apa 1 ou 1 plic (7 g) drojdie uscata 100 g margarina 1 praf de sare 1 1/2 mere 1 lingura scortisoara sau amestec de condimente pentru strudel 130…
Read more »





Reteta zilei: Ceapa murata

17 September 2013
Ceapa_murata_03Ceapa murata din: ceapa rosie, otet de mere, otet de vin rosu, sare, zahar, condimente.   Ingrediente: 3 cepe rosii 1 cana de otet de mere ½ cană de otet de vin rosu 1 lingurita sare 1 lingurita de zahar 1 lingura de condimente, dupa preferinta   Mod de preparare: Se taie ceapa felii subtiri.…
Read more »





Milkshake cu visine

17 September 2013
Cocktailuri_20Milkshake cu visine din: inghetata de visine, suc natural de visine, lapte, zeama de lamaie, miere, zahar, visine, esenta de rom. Ingrediente: 200 g inghetata de visine 200 ml suc natural de visine 600 ml lapte zeama unei lamai 100 ml miere 80 g zahar 100 g visine esenta de rom   Mod de preparare:…
Read more »





Sarmalute in foi de vita cu menta

17 September 2013
Sarmalute_in_foi_de_vita_cu_mentaSarmalute in foi de vita cu menta din: foi de vita, carne tocata de porc, ceapa, orez, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vita 500 g carne tocata de porc 2 cepe medii 1 ceasca de orez 1 cutie mica de rosii tocate in bulion 1 lingura cu menta tocata marunt ulei…
Read more »





Papara cu spanac

17 September 2013
Retete_3Papara cu spanac din: spanac, oua, franzela, lapte, branza de capra, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 oua 1/2 franzela 1 cana cu lapte 150 g branza de oi sau de capra 1 pahar cu smantana 1 lingura cu unt sare piper macinat   Mod de preparare: Alegeţi spanacul frunză cu frunză…
Read more »





Salata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan

17 September 2013
Salata_de_rosii_cu_prosciutto_crudo_ceapa_rosie_si_parmezanSalata de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan din: rosii, ceapa rosie, zahar, patrunjel, otet din sherry, ulei de masline extavirgin, usturoi, fulgi de migdale, prosciutto crudo, parmezan. Ingrediente: 1,25 kg rosii amestecate, de diferite sortimente si culori 1/2 ceapa rosie, feliata foarte, tocat 1 1/2 lingurita de zahar 1 legatura mica de…
Read more »





Reteta zilei: Pui in crusta cu sos de rosii

16 September 2013
Pui_in_crusta_cu_sos_de_rosii_08Pui in crusta de pesmet cu sos de rosii din: sos marinara, faina, sare, piper, pesmet, piept de pui, oua, ulei de masline, mozzarella, parmezan, frunze de busuioc.   Ingrediente: 3 cesti sos marinara 1/2 cana faina sare si piper negru proaspat macinat 1 cana pesmet 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele 2…
Read more »





Sărătele cu bacon

16 September 2013
Saratele_cu_baconSărătele cu bacon din: aluat, oua, rosii, parmezan, bacon, ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, ardei iute, sare, piper, cimbru, scortisoara, ghimbir. Inrgediente: doua foi aluat foitaj doua oua doua conserve rosii 200 g parmezan 300 g bacon 80 ml ulei un ardei capia o ceapa 3 catei de usturoi un ardei iute mic sare piper…
Read more »





Crab cu sos de iaurt şi avocado

16 September 2013
Peste_6Crab cu sos de iaurt şi avocado din: crabi, apa, vin alb, ceapa, cuisoare, boabe de piper, ardei iute uscat, telina, avocado, zeama de lamaie, iaurt, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 crabi mai mari 4 l apa clocotita 500 ml vin alb sec 1 ceapa, taiata bucati 2 cuisoare 1 lingurita boabe de piper…
Read more »





Gogoşi cu iaurt şi prune

16 September 2013
Gogosi_cu_iaurt_si_pruneGogoşi cu iaurt şi prune din: ou, zahar, iaurt, bicarbonat de sodiu, prune, scortisoara, sare, faina, ulei, zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 1 ou 3 linguri zahar 150 g iaurt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 5 prune grase 1 varf de cutit scortisoara 1 praf de sare circa 200 g faina 250 ml…
Read more »





Gratin de rosii cu ceapa si usturoi

16 September 2013
Gratin_de_rosii_cu_ceapa_si_usturoiGratin de rosii cu ceapa si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, cimbru, zahar, pesmet. Ingrediente: 3 cepe, feliate subtire 3 catei de usturoi, feliati subtire 4 linguri ulei de masline 1,2 kg de rosii amestecate 8 fire de cimbru sau oregano, sau un amestec, frunzele desprinse, plus cateva extra 1 lingura de zahar 50-85…
Read more »





Foitaj cu mozzarella şi prosciutto

16 September 2013
Foitaj_cu_mozzarella_si_prosciuttoFoitaj cu mozzarella şi prosciutto din: foitaj, mozzarella, rosii, frunze de busuioc, prosciutto crudo, ou, lapte dulce, sare, ulei de masline. Ingrediente: doua foi de foitaj 250 g mozzarella doua rosii 10 frunze de busuioc verde 100 g prosciutto crudo feliat un ou o lingura cu lapte dulce sare ulei de masline   Mod de…
Read more »





Uscăţele ardeleneşti

16 September 2013
Retete_1Uscăţele ardeleneşti din: smantana, rom, oua, faina, drojdie, sare, zahar tos. Ingrediente: 1 cana cu smantana 3 linguri cu rom 2 oua 300 g faina 1 lingurita cu drojdie sare 1 lingura cu zahar tos   Mod de preparare: Frământaţi un aluat tare din: făină, ouă, rom, smântână şi drojdie frecată cu zahăr şi 1/2…
Read more »





Creveţi tempura

16 September 2013
Creveti_tempuraCreveţi tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 12 creveti mari 1 ou 1 cana faina 1 cana apa carbogazoasa de la gheata 1/4 lingurita praf de copt ulei pentru prajit sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în…
Read more »





Prajitura cu lamaie si nuci

16 September 2013
Prajitura_cu_lamaie_si_nuciPrajitura cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smantana, nuci, zahar, lamaie, lapte, vanilie, esenta de rom, unt, cacao. Ingrediente: foile: 500 g faina 150 g margarina 200 zahar 1 lingura cu varf amonic 1 ou intreb 1 galbenus 1-2 lingurita smantana sau iaurt crema: 300 g nuci macinate 300 g…
Read more »





Piept de curcan impletit cu carnati

16 September 2013
Piept_de_curcan_impletit_cu_carnatiPiept de curcan impletit cu carnati din: piept de curcan, carnati, cabanos, ciuperci champignon, condimt, piper, chili, ulei, vin alb. Ingrediente: 1/2 piept de curan dezosat 500 g carnati proaspeti 500 g cabanos 300 g ciuperci champignon condiment din legume uscate piper chili 100 ml ulei 150 ml vin alb   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Prajitura cu smantana, branza de vaci si migdale

16 September 2013
Prajitura_smantana_branza_de_vaci_si_migdalePrajitura smantana, branza de vaci si migdale din: lamai, branza de vaci, gelatina, galbenusuri, zahar, smantana dulce, migdale, biscuiti cereale, unt. Ingrediente: 6 lamai 400 g branza de vaci 20 g gelatina 3 galbenusuri 400 g zahar 250 g smantana dulce 50 g migdale macinate 250 g biscuiti cu cereale 100 g unt   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Pui la tigaie pe pat de orez

16 September 2013
Pui_la_tigaie_pe_pat_de_orez_08Pui aromat la tigaie pe pat de orez din: piept de pui, ceapa, praf de usturoi, chimen, piper negru, praf de chili, praf de ceapa, sare, oregano, ulei de masline, limeta, faina, orez, patrunjel.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ceapa, tocata 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita…
Read more »





Placinta cu amestec de carne

16 September 2013
Placinta_cu_amestec_de_carnePlacinta cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin, smantana, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 500 g amestec carne tocata 2 cepe 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu smantana grasa 2 linguri cu ulei cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Toacă foarte mărunt…
Read more »





Ghiveci de toamna cu verdeata

16 September 2013
Ghiveci_de_tomana_cu_verdeataGhiveci de tomana cu verdeata din: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei capia, bulion, patrunjel verde, boabe de piper negru, sare, ulei. Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 kg rosii foarte bine coapte 3 dovlecei 2 morcovi 2-3 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 legatura de patrunjel verde 10 boabe de piper negru sare ulei  …
Read more »





Mozzarella cu vinete si rucola

16 September 2013
Mozzarella_cu_vinete_si_rucolaMozzarella cu vinete si rucola din: vinete, mozzarella, pesto, suc de rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, rucola. Ingrediente: doua vinete 500 g mozzarella 120 g pesto 250 ml suc de rosii proaspete busuic sare piper ulei de masline ulei de floarea soarelui salata rucola   Mod de preparare: Mozzarella…
Read more »





Friptura de vitel cu sos de rosii

16 September 2013
Retete_5Friptura de vitel cu sos de rosii din: carne de vitel, rosii, usturoi, cimbru, marar, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 4-5 rosii usturoi cimbru marar tocat ulei sau unt sare piper boabe   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, o tăiaţi felii groase de 3-4 cm, o rumeniţi în ulei sau…
Read more »





Frigarui de creveti cu legume

16 September 2013
Retete_1Frigarui de creveti cu legume din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 4-5 ceveti mari de persoana 1 ardei gras 1 cepa marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1 catel de usturoi, tocat…
Read more »

Tarta cu fileuri de ansoa si rozmarin

16 September 2013
Tarta_cu_fileuri_de_ansoa_si_rozmarinTarta cu fileuri de ansoa si rozmarin din: faina, margarina, oua, apa rece, sare, rosii, fileuri de ansoa, unt, rozmarin, lamaie. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura: 2 rosii 300 g fileuri ansoa crud 1 lingura cu unt rozmarin lamaie   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Castraveciori murati cu seminte de marar si boabe de piper

16 September 2013
Castraveciori_murati_cu_seminte_de_marar_si_boabe_de_piper_04Castraveciori murati cu seminte de marar si boabe de piper din: castraveti, otet, apa, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, sare. Ingrediente: 1-2 kg castraveti 1-2 cani otet 1-2 litri apa seminte de marar boabe de piper usturoi sare   Mod de preparare: Sterilizati borcanele si capacele in apa clocotita. Fierbeti intr-o oala apa…
Read more »





Milkshake cu vanilie

16 September 2013
Milkshake_cu_vanilieMilkshake cu vanilie din: inghetata de vanilie, zahar, lichior de oua, lapte. Ingrediente: 50 g inghetata de vanilie 100 g zahar 100 ml lichior de oua 1 l lapte   Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele, apoi se adauga zaharul pudra si lichiorul. Se amesteca energic, apoi se serveste rece. Milkshake cu vanilie…
Read more »





Mancare de conopida cu masline

16 September 2013
Mancare_de_conopida_cu_maslineMancare de conopida cu masline din: conopida, masline negre, rosii, ceapa, vin, arde gras, usturoi, oregano, ulei. Ingrediente: 1 conopida potrivita 200 g masline negre 400 g rosii 1 ceapa mica 1 pahar cu vin alb 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi oregano ulei   Mod de preparare: Spală şi rupe conopida în…
Read more »





Bruschete cu sos de ricotta si rosii

16 September 2013
Bruschete_cu_sos_de_ricotta_si_rosiiBruschete cu sos de ricotta si rosii din: ricotta, crema de branza, menta, chives, rosii cherry, otet de vin alb, zahar, ulei de masline extravirgin, paine, ulei de masline, usturoi. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g crema de branza 1 legatura mica de menta, tocata, plus cateva frunze pentru servit 1 legatura mica de chives,…
Read more »





Salata de dovleci tocati

16 September 2013
Salate_5Salata de dovleci tocati din: dovlecei, ceapa, lamaie, rosii, sare, ulei, paine, masline. Ingrediente: 4 dovlece tineri 1 ceapa 1/2 lamaie 2 rosii sare 4 linguri cu ulei 1 felie de paine 10-12 masline   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi, tăiaţi în două pe lung, scoateţi seminţele şi puneţi-i să fiarbă în…
Read more »





Prajitura cu morcovi si ciocolata

16 September 2013
Prajitura_cu_morcovi_si_ciocolataPrajitura cu morcovi si ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, morcovi, nuci, ulei, crema de macarpone, zahar tos, ciocolata de menaj. Ingrediente: 5 oua 150 g zahar pudra 150 g faina 50 g cacao 1 lingurita praf de copt 200 g morcovi rasi cat mai fin 50 g nuci zdrobite 2…
Read more »





Crap cu usturoi, rosii, si ardei capia

16 September 2013
Crap_cu_usturoi_rosii_si_ardei_capiaCrap cu usturoi, rosii, si ardei capia din: crap, ceapa, usturoi, ardei capia, rosii, frunze de telina, radacina de telina, ardei gras, vin, ulei, boabe de piper, sare. Ingrediente: 900 g crap filetat 200 g ceapa 30 g usturoi 200 g ardei capia copt 400 g rosii 250 g telina frunze si radacina 200 g…
Read more »





Pui umplut cu ciuperci si ficatei

16 September 2013
Pui_umplut_cu_ciuperci_si_ficateiPui umplut cu ciuperci si ficatei din: pui, ciuperci, ficatei de pui, vin, oua, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui maricel 1 cutie cu ciuperci 300 g ficatei de pui 2 cepe 2 oua 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi verdeata (marar si patrunjel) unt sare piper boia…
Read more »





Salata cu somon afumat, piept de pui si telemea de capra

16 September 2013
Salata_cu_somon_afumat_piept_de_pui_si_telemea_de_capraSalata cu somon afumat, piept de pui si telemea de capra din: somon afumat, morcovi, piept de pui, masline umplute, telemea de capra, ardei capia, rosii cherry, salata mixta, lamaie, oregano, ciboulette, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200 g morcovi 350 g piept de pui 250 g masline…
Read more »





Reteta zilei: Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura

16 September 2013
Mix_de_gogonele_cu_ceapa_rosie_in_saramura_05Mix de gogonele cu ceapa rosie in saramura din: apa, otet de vin rosu, ghimbir, fenicul, sare, seminte de coriandru, boabe de piper, seminte de fneicul, seminte de mustar, cuisoare, boabe de ienupar, foaie de dafin, ardei iute, gogonele, ceapa rosie. Ingrediente: 2 1/4 cani de apa 2/3 cani de otet de vin rosu 1…
Read more »





Cod cu sos de ananas

16 September 2013
Cod_cu_sos_de_ananasCod cu sos de ananas  din: cod, ananas, alune de padure, migdale, usturoi, ghimbir, ulei, ananas, otet balsamic, sos de soia, amidon, lapte, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g cod un ananas 100 g alune de padure 100 g migdale doi catei de usturoi 5 g ghimbir 150 ml ulei o conserva de ananas 50…
Read more »





Budincă de pâine

16 September 2013
Budinca_de_paineBudincă de pâine din: franzela, lapte, unt, zahar, oua, ciocolata menaj, nuci. Ingrediente: 1 franzela 500 ml lapte 2 linguri cu unt 100 g zahar 2 oua 1 ciocolata menaj 10 nuci tocate   Mod de preparare: Puneţi untul topit într-o formă de sticlă termorezistentă, puneţi felii de franzelă pe toată suprafaţa formei, turnaţi laptele…
Read more »





Milkshake de ciocolata

16 September 2013
Milkshake_de_ciocolataMilkshake de ciocolata din: inghetata de ciocolata, lapte, coniac, cacao, frisca. Ingrediente: 500 g inghetata de ciocolata 1 l lapte 50 ml coniac 30 g cacao 100 ml frisca   Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele caldut pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga coniacul si cacaua cernuta si se mixeaza in…
Read more »





Prajitura cu pere, ciocolata si smantana

16 September 2013
Prajitura_cu_pere_ciocolata_si_smantanaPrajitura cu pere, ciocolata si smantana din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, coaja de lamaie, smantana, ciocolata cu lapte, gelatina, pere, zahar, ciocolata. Ingrediente: bere: 4 oua 250 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 250-300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie mousse de…
Read more »





Peste cu cartofi si morcovi (storceac)

16 September 2013
Peste_cu_cartofi_si_morcoviPeste cu cartofi si morcovi din: morun, cartofi, morcovi, bors, ceapa, varza, rosie, ardei gras, zer, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun 4 cartofi 2 morcovi 500 ml bors 2 cepe 1 varza mica 1 rosie 1 ardei gras 500 ml zer 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu mere

15 September 2013
Briose_cu_mere_07Briose cu mere din: tarate, apa, miere, zahar, oua, ulei, sos de mere, smantana, esenta de vanilie, faina integrala, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, mere.   Ingrediente: 1 cana tarate 1 cana apa clocotita 1/4 ceasca de miere 1/3 ceasca zahar 2 oua 1/4 ceasca ulei 1/4 ceasca sos de mere 1 cana smantana 1…
Read more »





Hribi cu paste

15 September 2013
Hribi_cu_pasteHribi cu paste din: hribi, spaghete, ulei de masline, usturoi, cimbru, cimbru verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g hribi proaspeti 500 g spaghete 100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat 3-4 fire cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi…
Read more »





Mămăligă cu sos şi morcovi

15 September 2013
Mamaliga_cu_sos_si_morcoviMămăligă cu sos şi morcovi din: malai, apa, lapte dulce, sare de mare, morcovi, smantana, usturoi, ceapa verde, marar, oua, ulei de floarea soarelui, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g malai 1250 ml apa 500 ml lapte dulce o lingura cu sare de mare un kilogram de morcovi 300 ml smantana 6 catei de usturoi…
Read more »





Păstrăvi cu legume şi măsline la cuptor

15 September 2013
Pastravi_cu_legume_si_masline_la_cuptorPăstrăvi cu legume şi măsline la cuptor din: pastravi, morcovi, ceapa, rosii, telina, usturoi, masline, ulei, cimbru, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 telina mica 1 catel de usturoi 200 g masline 50 ml ulei 2-3 fire de cimbru verde 2-3 frunze de salvie sare…
Read more »





Piept de pui cu legume şi sos

15 September 2013
Piept_de_pui_cu_legume_si_sosPiept de pui cu legume şi sos din: piept de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte dulce, unt, cascaval, amidon, sare, piper, ulei de floarea soarelui, oregano, salata verde, rosii, ceapa verde.  Ingrediente: doi piepti de pui 600 g ardei capia o ceapa 4 catei de usturoi un ardei iute mic 600 ml…
Read more »





Pateuri cu pesto, rosii si branza de capra

15 September 2013
Pateuri_cu_pesto_rosii_si_branza_de_capraPateuri cu pesto, rosii si branza de capra din: aluat, sos pesto, rosii cherry, masline, branza de capra, galbenusuri, frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 1 borcanel cu sos pesto 500 g rosii cherry 200 g masline 200 g branza de capra 2 galbenusuri frunze de busuioc   Mod de preparare: Decongelează aluatul…
Read more »





Cod cu sos si portocale

15 September 2013
Cod_cu_sos_si_portocaleCod cu sos si portocale din: file de cod, portocale, unt, lamaie, marar, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 4 portocale 100 g unt 1 lamaie 1 legatura marar 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileul de pieliţe, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă. Stoarceti zeama de I;…
Read more »





Negresa cu ananas si kiwi

15 September 2013
Negresa_cu_ananas_si_kiwiNegresa cu ananas si kiwi din: faina, zahar tos, oua, ciocolata neagra, frisca, ulei, esenta de rom, zahar vanilinat, ananas confiat, coaja de limeta. Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar tos 5 oua 400 g ciocolata neagra 200 ml frisca doua linguri ulei o lingura cu esenta de rom doua pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »





Mancare rece de pasare

15 September 2013
Retete_1Mancare rece de pasare din: piept de pasare, maruntaie de pasare, ceapa, ulei, vin, morcovi, albitura, telina, masline, rosii, foiae de dafin, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 piept de pasare si maruntaiele 4 cepe 1 ceasca mare cu ulei 1 pahar cu vin alb 2 morcovi albitura 1 telina masline 2 rosii sau bulion foaie…
Read more »





Tarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra

15 September 2013
Tarta_cu_usturoi_rosii_cherry_si_branza_de_capraTarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra din: usturoi, ulei de masline, aluat de foitaj, mustar dijon, rosii cherry, ou, branza de capra, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 capatani de usturoi 2 linguri ulei de masline 375 g aluat de foitaj 1 1/2 lingurita de mustar Dijon cu miere 325 g de rosii…
Read more »





Cioppino (video)

15 September 2013
Cioppino_05Cioppino din: homar, creveti, peste, scoici, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii in bulion, vin rosu, suc de rosii, supa de peste, foi de dafin, patrunjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos tabasco. Ingrediente: 1 homar fiert sau 1 crab mare (de circa 1 kg) 1 kg creveti mari, decorticati 1,5 kg peste marin…
Read more »





Clatite delicioase de cartofi

15 September 2013
Clatite_delicioase_de_cartofiClatite delicioase de cartofi din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, piper, unt. Ingrediente: 8-10 cartofi potriviti 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri cu faina sare piper unt   Mod de preparare: Spală cartofii, curăţă-i de coajă şi dă-i pe râzătoare. Taie mărunt ceapa. Amestecă ouăle cu un praf de sare şi piper. Stoarce în pumni…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu pui, ciuperci si castraveti murati

15 September 2013
Salata_cu_pui_ciuperci_si_castraveti_murati_09Salata cu pui, ciuperci si castraveti murati din: ciuperci marinate, piept de pui, ceapa, castraveti murati, mazare, morcovi, verdeata, ulei, galbenus de ou, sare, piper.   Ingrediente: 2 cani ciuperci marinate 2 bucati piept de pui 1 ceapa, feliata 2 cani castraveti murati 2 cani mazare 2 morcovi, curațati și rasi Verdeata pentru servire Ingrediente…
Read more »





Cotlete de porc cu sos si ciuperci

15 September 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_si_ciuperciCotlete de porc cu sos si ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, smanatana, mustar, unt, faina, piper rosu, oregano, ulei, sare. Ingrediente: 400 g cotlete de porc 200 g ciuperci 1 ceapa 8 linguri cu smantana grasa 1 lingura cu mustar 1 lingura cu unt faina piper rosu oregano ulei sare   Mod de…
Read more »





Nuga cu alune si cafea

15 September 2013
Nuga_cu_alune_si_cafeaNuga cu alune si cafea din: apa, miere, zahar, ciocolata, miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente: 400 ml apă 100 ml miere 500 g zahăr 100 g ciocolată 100 g miez de nucă 100 g alune de pădure 50 g boabe de cafea-prăjită 6 albușuri   Mod de preparare:…
Read more »





Supa de rosii si dovleac cu ceapa si naut

15 September 2013
Supa_de_rosii_si_dovleac_cu_ceapa_si_nautSupa de rosii si dovleac cu ceapa si naut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovleac, naut, rosii pasate, supa de legume, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, taiata rondele 2 catei de usturoi, feliati 1/4 dovleac placintar, taiat cuburi 1 conserva de naut de 400 g 3500 g rosii pasate…
Read more »





Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei

15 September 2013
Creveti_înabusiti_cu_rosii_si_ardeiCreveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei din: creveti decorticati, ulei, cartofi, ceapa, rosie, usturoi, otet de vin rosu, sos de soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 750 g creveti decorticati 1/4 cana ulei 2 cani cubulete de cartofi fierti 1 ceapa mare, taiata pestisori 1 rosie mare, taiata bucati 3 catei de usturoi, tocati 3 linguri…
Read more »

Tartine cu ficat

15 September 2013
Tartine_cu_ficatTartine cu ficat din: ficatei de pui, ceapa, unt, vin, bagheta, patrunjel verde, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 200 g ficatei de pui 1 ceapa mica 50 g unt + 2 lingurite 50 ml vin alb 1 bagheta patrunjel verde piper sare cimbru   Mod de preparare: Incinge două linguriţe cu unt şi aureşte ceapa tocată…
Read more »





Sarmale cu urda si marar

15 September 2013
Sarmale_cu_urda_si_mararSarmale cu urda si marar din: urda, ceapa, ulei de masline, orez, stafide, marar verde, iaurt dietetic, foi de vita, bors, vin alb. Ingrediente: 500 g urda 1 ceapa tocata fin 1 lingura ulei de masline 100 g orez 20 g stafide 2 legaturi de marar verde 1/2 pahar iaurt dietetic foi de vita fierte…
Read more »





Reteta zilei: Galuste chinezesti umplute cu carne de porc

15 September 2013
Galuste_chinezesti_umplute_cu_carne_de_porc_07Galuste chinezesti umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, piper alb, ulei de susan, vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili.   Ingrediente: 500 g de carne de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8 castane, tocate 2 cepe verzi,…
Read more »





Ciorba de vitel, cu varza rosie

15 September 2013
Ciorba_de_vitel,_cu_varza_rosieCiorba de vitel, cu varza rosie din: carne de vitel, ceapa, cartofi, varza rosie, ulei, scortisoara, patrunjel verde, morcovi, nucsoara, cuisoare, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 350 g carne de vitel 2 cepe 500 g cartofi 500 g varza rosie 2 linguri ulei 1 varf de cutit scortisoara macinata 1 legatura patrunjel verde 2 morcovi 1…
Read more »





Ghiveci de legume in dovleac

15 September 2013
Ghiveci_de_legume_in_dovleacGhiveci de legume in dovleac din: dovleac, ceafa de vitel, cartofi, dovlecei, ardei grasi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac (2-2,5 kg) 700 g ceafa de vitel 2 cartofi 2 dovlecei 2 ardei grasi rosii 2 cepe patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Spală dovleacul şi taie-i un capac generos. Cu atenţie…
Read more »





Homari cu sos

15 September 2013
Homari_cu_sosHomari cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cozi de homar congelate 1 lingura unt topit sare si piper dupa gust frunze de laptuca, salata romana, iceberg 4 ridichi, taiate felii subtiri sos: 1/4 cana…
Read more »





Pateuri cu branza si smantana

15 September 2013
Pateuri_cu_branza_si_smantanaPateuri cu branza si smantana din: faina, unt, ou, apa, sare, zeama de lamaie, unt, branza dulce, smantana, faina, sare, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 300 g unt proaspat sau margarina 1 ou 150 ml apa 1/2 lingurita sare 1 lingurita zeama de lamaie sau otet 1 lingura unt sau margarina…
Read more »





Penne cu sos de rosii

15 September 2013
Penne_cu_sos_de_rosiiPenne cu sos de rosii din: penne, ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de ansoa, pulpa de rosii, parmezan, busuioc. Ingrediente: 1 pachet de penne sau alte paste scurte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica, tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 4-5 fileuri de ansoa 400 g pulpa de rosii 50…
Read more »





Vinete umplute cu legume si branza feta

15 September 2013
Vinete_umplute_cu_legume_si_branza_fetaVinete umplute cu legume si branza feta din: vinete, dovlecei, feta, ardei grasi, smantana, usturoi, ardei iute, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 3 dovlecei 300 g feta 2 ardei grasi rosii 3-4 buchetele de conopida 150 ml smantana grasa 3-4 catei de usturoi 1 ardei iute unt marar sare piper   Mod de…
Read more »





Cod cu spanac şi ciuperci

15 September 2013
Cod_cu_spanac_si_ciuperciCod cu spanac şi ciuperci din: trunchiuri de cod, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, boia dulce, ardei iute, masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 700 g trunchiuri de cod un kilogram spanac congelat 400 g ciuperci o ceapa 4 catei de usturoi o lingurita cu boia dulce un ardei iute mic 100…
Read more »





Reteta zilei: Sos marinara

15 September 2013
Sos_marinara_08Sos marinara din: rosii cu busuioc, ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, sare, frunze de busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 4 rosii 1/2 ceasca ulei de masline 4 bucati bacon, taiat cubulete 6 linguri de ceapa tocata 4 catei de usturoi, tocat sare dupa gust 12 frunze de busuioc proaspat oregano uscat piper negru, dupa gust…
Read more »





Rulada cu pasta pentru carnati

15 September 2013
Retete_3Rulada cu pasta pentru carnati din: cotlet de porc, carne tocata, boia dulce, busuioc, oregano, cimbru, usturoi, foi de dafin, ulei, apa, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc nu prea gras 500 g carne tocata amestec porc si vita 2 linguri boia dulce cate 1/2 lingurita busuioc, oregano si cimbru usturoi 2 foi…
Read more »





Milkshake cu cacao

15 September 2013
Milkshake_cu_cacaoMilkshake cu cacao din: lapte, cacao, zahar, galbenusuri, coniac, miere, ciocolata rasa. Ingrediente: 800 ml lapte 120 g cacao 120 g zahar 3 galbenusuri 50 ml coniac 50 ml miere 80 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Laptele fiert si racit se amesteca cu cacaua. Se adauga galbenusurile, mierea si zaharul si se mixeaza.…
Read more »





Legume umplute cu carne

15 September 2013
Legume_umplute_cu_carneLegume umplute cu carne din: ardei grasi, dovlecei, vanata, carne tocata de vita, ceapa, ulei, usturoi, rosii, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 ardei grasi 6 dovlecei 1 vanata 500 g carne de vita tocata 1 ceapa mare 100 ml ulei 2 catei de usturoi 5 rosii 5 linguri cu orez 1 legatura de patrunjel…
Read more »





Salata de legume si cartofi fierti

15 September 2013
Salate_3Salata de legume si cartofi fierti din: ardei grasi, rosii, cartofi, stafide, ulei, ceapa, sare, piper, patrunjel, busuioc, mustar. Ingrediente: 2 ardei grasi 3 rosii mari 4 cartofi fierti 2 linguri cu stafide 2 linguri cu ulei de salata 2 cepe sare piper patrunjel busuioc 2 linguri cu mustar   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,…
Read more »





Sardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa

15 September 2013
Sardine_cu_stafide_fenicul_si_fileuri_de_ansoaSardine cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa din: pesmet, masline negre, patrunjel, frunze de menta, lamaie, fileuri de ansoa, seminte de pin, stafide, fulgi de ardei iute, fenicul, ulei de masline, sardine, frunze de dafin. Ingrediente: 85 g de pesmet proaspat 50 g masline negre, fara samburi, tocate mare 1 mana mare de patrunjel,…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos de maioneza

14 September 2013
Sandwich_cu_pui_si_sos_de_maioneza_10Sandwich cu pui si sos de maioneza din: maioneza, mustar de dijon, miere, piept de pui, chili, sare, piper negru, faina, ulei, chifle, arpagic.   Ingrediente pentru sos: ¼ cana maioneza 1 lingura plus 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura plus 1 lingurita miere Ingrediente pentru sandwich: 2 bucati piept de pui fara piele,…
Read more »





Creveţi cu sos de portocale

14 September 2013
Creveti_cu_sos_de_portocaleCreveţi cu sos de portocale din: creveti, maioneza, ketchup, hot sauce, portocala, salata verde. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 1 cana maioneza 3 linguri ketchup hot sauce 1 portocala frunze de salata verde   Mod de preparare: Spălaţi creveţii în strecurătoare. Puneţi la fiert 2 1 apă cu puţină sare. Când clocoteşte, puneţi creveţii şi…
Read more »





Muşchi în bacon

14 September 2013
Muschi_în_baconMuşchi în bacon din: muschi de porc, bacon, untura, pere, morcovi, pastarnac, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 6-8 felii de bacon 2 linguri cu untura (unt) topita 4 pere 5 morcovi 4 pastarnaci 2 linguri cu cimbru sare piper   Mod de preparare: Curăţă bucata de carne şi dă-o cu un…
Read more »





Rosii umplute cu orez si bacon

14 September 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_baconRosii umplute cu orez si bacon din: orez, bacon, rosii, ulei, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 150 g bacon 8 rosii 5 linguri cu ulei 2 catei de usturoi 30 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Incinge trei linguri cu ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte orezul. Când a devenit…
Read more »





Rinichi cu ciuperci

14 September 2013
Retete_8Rinichi cu ciuperci din: ciuperci, rinichi, vin, verdeata, sare, piper, faina, unt. Ingrediente: 250 g ciuperci sau hribi 500 g rinichi 1 pahar cu vin alb verdeata sare piper faina 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două pe lat, îi opăriţi cu apă clocotită amestecată cu…
Read more »





Homari la grătar

14 September 2013
Homari_la_gratarDacă folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită, apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi). Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l apă. Când clocoteşte, puneţi…
Read more »





Ceapa umpluta cu carne de vita

14 September 2013
Ceapa_umpluta_cu_carne_de_vitaCeapa umpluta cu carne de vita din: ceapa, ulei de soia, praz, ardei, carne de vita, fulgi de ardei iute, mozzarella. Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingura de ulei de soia 1 praz 1/2 ardei rosu 150 g carne de vita macra 1 varf de cutit de ardei iute tocat 150 g mozzarella   Mod…
Read more »





Mousse de branza cu dulceata de visine

14 September 2013
Mousse_de_branza_cu_dulceata_de_visineMousse de branza cu dulceata de visine din: branzica de vaci, unt, smantana, zahar dulceata de visine, esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g brânzică de vaci 50 g unt 100 g smântână 200 g zahăr dulceață de vișine esență de vanilie   Mod de preparare: Se zdrobește brânzica de vaci și se freacă energic cu…
Read more »





Shake de sfecla rosie cu iaurt

14 September 2013
Shake_de_sfecla_rosie_cu_iaurtShake de sfecla rosie cu iaurt din: sfecla rosie, hrean, miere, iaurt, chimen, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 200 g hrean 50 ml miere 1,5 l iaurt chimen macinat sare   Mod de preparare: Sfecla si hreanul se curata si se dau prin razatoarea mica. Se adauga mierea, chimen si sare dupa gust si…
Read more »





Chifteluţe de pui aromate

14 September 2013
Chiftelute_de_pui_aromateChifteluţe de pui aromate din: ceapa, rosii, patrunjel, vin rosu, busuioc, oregano verde, usturoi, piept de pui, paine, ulei de soia, orez brun, mazare. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 rosii 1 legatura de patrunjel 1/2 pahar de vin rosu sec 2 linguri de busuioc tocat 1 lingura de oregano verde tocat 1 catel de usturoi…
Read more »





Prajitura cu nuci si crema de ciocolata

14 September 2013
Prajitura_cu_nuci_si_crema_de_ciocolataPrajitura cu nuci si crema de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca, galbenusuri, ciocolata, cafea solubila, apa, unt. Ingrediente: pentru foi: 10 albusuri 300 g zahar 300 g nuca pentru crema: 10 galbenusuri 250 g galbenusuri 100 g ciocolata 2-3 lingurite cafea solubila 2-3 linguri apa 400 g unt   Mod de preparare: Baţi albuşurile până…
Read more »





Reteta zilei: Paste bolognese cu ciuperci

14 September 2013
Paste_bolognese_cu_ciuperci_06Paste bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline, ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente.   Inrgediente: 30g ciuperci uscate 1 cana cu apa clocotita 1 lingura ulei de masline 2 1/2 cani ceapa tocata 3/4 lingurita sare 1/2 lingurita piper…
Read more »





Supa de praz cu telina si iaurt

14 September 2013
Supa_de_praz_cu_telina_si_iaurtSupa de praz cu telina si iaurt din: frunze de telina, frunze de patrunjel, praz, iaurt, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 legatura de frunze de telina 1 legatura mare de frunze de patrunjel 6 bucati de praz 1 cana de iaurt slab zeama de la 1/2 lamaie (sau lime) coaja rasa de…
Read more »





Clătite cu peşte şi legume

14 September 2013
Clatite_cu_peste_si_legumeClătite cu peşte şi legume din: lapte dulce, oua, faina, fileuri de peste, cimbru, rozmarin, branza tofu, ardei umpluti cu branza, masline, sare, piper, ulei, apa minerala. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 400 g faina 500 g fileuri de peste un fir de cimbru un fir de rozmarin 200 g branza tofu 200…
Read more »





Gogoşele cu ciocolată şi cocos

14 September 2013
Gogosele_cu_ciocolata_si_cocosGogoşele cu ciocolată şi cocos din: apa, lapte, unt, faina, oua, ciocolata neagra, frisca, rom, nuca de cocos, miez de nuca, zahar vanilinat, migdale, fistic, ghimbir confit. Ingrediente: 125 ml apa 125 ml lapte 125 g unt 150 g faina 4 oua 200 g ciocolata neagra 200 ml frisca o lingurita rom 100 g nuca…
Read more »





Varză umplută murată (muraturi)

14 September 2013
muraturiVarză umplută murată din: varza, ceapa alba, castraveti, morcovi, marar, cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de culoare verde inchis 8 cepe albe mari 1 kg castraveti 4 ardei kapia 4 morcovi 1 legatura mare marar 1 legatura mare cimbru verde 2 linguri…
Read more »





Mancare cu ardei si rosii

14 September 2013
Mancare_cu_ardei_si_rosiiMancare cu ardei si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, vinete, usturoi, orez, ulei, sare, piper boabe, cimbru, patrunjel verde, supa de legume. Ingrediente: 1 kg ardei capia 1/2 kg rosii 1 ceapa 2 vinete 3-4 catei de usturoi 100 g orez 100 ml ulei sare 1 lingurita piper boabe cimbru 1 legatura patrunjel verde…
Read more »

Suc de roşii cu busuioc

14 September 2013
Suc_de_rosii_cu_busuiocSuc de roşii cu busuioc din: rosii coapte, sare, frunze de busuioc, telina. Ingrediente: 10 kg rosii coapte sare dupa gust (1 lingura la 1 kg de suc) frunze verzi de busuioc (4-5 la litru) telina rasa (1 lingura la litru: optional)   Mod de preparare: Se aleg cele mai coapte, cărnoase şi zemoase roşii,…
Read more »





Reteta zilei: Mix de muraturi picante

14 September 2013
Mix_de_muraturi_picante_05Mix de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet, sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1 ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți 3/4 cana otet 1 lingura sare 1 lingura boabe de piper 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 2 catei de usturoi, tocat Apa   Mod…
Read more »





Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie

14 September 2013
Dulceata_de_zmeura_cu_vanilie_si_lamaieDulceata de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie. Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie   Mod de preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate ș i sterilizate, capacele să închidă perfect etanș , iar conț inutul să fie sterilizat corect la finalul preparării. Fructele se aș ază într-o cratiță…
Read more »





Rosii cu migdale, bacon si cuscus

14 September 2013
Rosii_cu_migdale_bacon_si_cuscusRosii cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale, bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg rosii 190 g cuscus 2 linguri cu fulgi de migdale 100 g bacon zeama de la o lamaie sare piper ulei   Mod de preparare: Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul unei linguriţe,…
Read more »





Salata gustoasa de sparanghel

14 September 2013
Salate_5Salata gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 500 g sparanghel 4 linguri cu ulei de salata sare piper macinat 1/2 lamaie   Mod de preparare: Rupeţi cozile tari de la sparanghel şi înlăturaţi-le. Spălaţi sub jet mic de apă sau schimbaţi apa din vas de 2-3 ori. Trebuie protejate…
Read more »





Prajitura cu prune si bezea

14 September 2013
Prajitura_cu_prune_si_bezeaPrajitura cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce, faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune. Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 180 g zahar 3 galbenusuri 100 ml lapte dulce pasteurizat 200 g faina 1/2 plic praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingura margarina pentru…
Read more »





Zacusca gustoasa pentru iarna

14 September 2013
Zacusca_gustoasa_pentru_iarnaZacusca gustoasa pentru iarna din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 kg rosii 1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morcovi 500 g ceapa 2 capatani de usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare piper proaspat macinat   Mod de preparare:…
Read more »





Briose cu branza si dovlecel

14 September 2013
Briose_cu_branza_si_dovlecelBriose cu branza si dovlecel din: unt, dovlecei, faina, praf de copt, sare, oregano, oua, lapte, ulei de floarea soarelui, ardei, branza cheddar, branza brie. Ingrediente: 1 lingurita de unt 2 dovlecei mici sau 1 mare, taiati cubulete 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 lingura frunze proaspete de…
Read more »





Tartă cu dovlecei si bacon

14 September 2013
Tarta_cu_dovlecei_si_baconTartă cu dovlecei si bacon din: aluat, dovlecel, bacon, ulei, smantana, oua, cascaval, branza de oaie, ardei iute, usturoi, sare, cimbru, menta, condimet, piper alb. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 dovlecel 200 g bacon 3-4 linguri ulei 200 ml smantana 4 oua 50 g cascaval 150 g branza de oaie sau capra cate…
Read more »





Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii

14 September 2013
Sos_concentrat_de_ardei_gogosari_si_rosiiSos concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari, rosii, sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras rosu 1 kg gogosari 3 kg rosii sare     Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii. Puneti-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi…
Read more »





Reteta zilei: Conopida si sfecla murate

14 September 2013
Conopida_si_sfecla_murate_04Conopida si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper negru.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețele 1 sfecla, curatata si feliata 4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate 3 cani de apa ½ ceasca otet ⅛ ceașcă de…
Read more »





Crumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie

14 September 2013
Crumble_de_mere_si_pere_cu_scortisoara_si_vanilieCrumble de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet, faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie. Ingrediente: 60 ml apă 100 g zahăr 100 g pesmet 100 g făină 100 g unt 50 g zahăr brun 30 g scorțișoară 8-10 pere 5 mere 1 baton de vanilie  …
Read more »





Ciuperci cu salvie si rozmarin

14 September 2013
Ciuperci_cu_salvie_si_rozmarinCiuperci cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar, frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, sare grunjoasa, otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure: galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe 2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de praz 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura…
Read more »





Shake de portocale cu chefir

14 September 2013
Shake_de_portocale_cu_chefirShake de portocale cu chefir din: portocale, miere, coaja de portocala, chefir. Ingrediente: 1 kg portoale 100 g miere coaja rasa a unei portocale 1 l chefir   Mod de preparare: Feliile de portocala se mixeaza si se amesteca cu mierea si coaja rasa de portocala. Se adauga chefirul si se amesteca. Se serveste rece.…
Read more »





Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin

14 September 2013
Rulouri_de_vinete_cu_ricotta_pesto_si_seminte_de_pinRulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin din: vinete, dovlecei, ulei de masline, ardei, pesto, ricotta, seminte de pin, busuioc. Ingrediente: 2 vinete preferabil lungi si subtiri 3 dovlecei 6 linguri ulei de masline 3 ardei rosii 100 g de ricotta 2 linguri de pesto 50 g seminte de pin frunze de…
Read more »





Budincă de clătite cu brânză de vaci

14 September 2013
Retete_6Budincă de clătite cu brânză de vaci din: clatite, branza de vaci, zahar, stafide, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 7-8 clatite 500 g branza de vaci 3 linguri cu zahar stafide sau mere 1 lingura cu unt coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecaţi brânza cu felii de măr fără coajă, zahăr şi coajă…
Read more »





Shake de zarzavaturi cu iaurt

13 September 2013
Cocktailuri_19Shake de zarzavaturi cu iaurt din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa verde, frunze de patrunjel, iaurt. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g patrunjel 150 g telina 1 legatura ceapa verde 1 legatura frunze de patrunjel 1,5 l iaurt   Mod de preparare: Morcovii, patrunjelul si telina se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa verde…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni

13 September 2013
Desert_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_si_glazura_de_capsuni_10Desert cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura capsuni 2/3 cana nuci pecan tocate     Mod de preparare: Ungeti o tava cu putin ulei. Topiti fulgii de ciocolata alba la bain marie.…
Read more »





Salata de avocado cu dovleac si grapefruit

13 September 2013
Salata_de_avocado_cu_dovleac_si_grapefruitSalata de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 150 g dovleac taiat subtire 150 g avocado 150 g grapefruit rosu patrunjel verde 2 linguri samburi de rodie 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sare piper…
Read more »





Creveţi în stil cajun

13 September 2013
Galbiori_cu_usturoiCreveţi în stil cajun din: creveti, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii in bulion, vin, sos tabasco, seminte de telina, cimbru, patrunjel, sare, piper. Inrgediente: 500 g creveti decorticati sau cozi de creveti 2 linguri unt 1/4 cana ceapa tocata 1-2 catei de usturoi, tocati 1 ardei gras, taiat cubulete 1 tija de telina…
Read more »





Galbiori cu usturoi

13 September 2013
Galbiori cu usturoiGalbiori cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de masline, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg galbiori 2 capatani usturoi frunze de patrunjel verde 7-8 foi de dafin 2 linguri boabe de piper 1 legatura cimbru uscat otet 200 ml ulei de masline sare grunjoasa…
Read more »





Rulouri de vitel cu broccoli si ton

13 September 2013
Rulouri_de_vitel_cu_broccoli_si_tonRulouri de vitel cu broccoli si ton din: muschi de vitel, ton, ulei de masline, rosie, ardei gras, rozmarin, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 400 g muschi de vitel 200 g ton 4 linguri ulei de masline 1 rosie 1 ardei gras 1 ceapa 8 crengute de rozmarin sare piper boia iute   Mod de…
Read more »





Ardei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata

13 September 2013
Ardei_umpluti_cu_ciuperci_orez_si_verdeataArdei umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci, rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 10-12 ardei grasi 1/2 cana cu orez 6 ciuperci 1 kg rosii 2 cepe verdeata sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Curăţă ardei de cotor şi taie-le capac. Curăţă şi taie mărunt ciupercile…
Read more »





Salată Crab Louie

13 September 2013
Salata_Crab_louieSalată Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper, capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti murati, amestecata cu un pic de castarvete murat, ras foarte fin 1 lingurita hrean ras 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita piper proaspat macinat…
Read more »





Pulpa de porc cu sos

13 September 2013
Pulpa_de_porc_cu_sosPulpa de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac, mustar dijon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 100 ml vin alb 100 ml smantana lichida 1 lingura piper verde 2 linguri coniac 1 lingurita mustar Dijon sare piper   Mod de preparare: Desfaci pulpa de porc în felii…
Read more »





Crema caramel cu zahar caramelizat

13 September 2013
Crema_caramel_cu_zahar_caramelizatCrema caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g zahăr 1 l lapte 8 ouă zahăr vanilat sau esență   Mod de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr. După ce s-a topit tot zahărul se tapetează pereții formei în care se va coace crema. Se freacă ouăle cu 200 g…
Read more »





Iepure la tava cu telina, morcovi si rosii

13 September 2013
Iepure_la_tava_cu_telina_morcovi_si_rosiiIepure la tava cu telina, morcovi si rosii din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, ienibahar, seminte de coriandru, vin, cimbru, usturoi. Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure 4 cepe potrivite 3-4 tulpini telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5 rosii mari bine coapte 1 ardei…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan

13 September 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_parmezan_04Paste cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii, cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu pisat sare si piper dupa gust 1/2…
Read more »





Tocanita de legume si linte cu curry

13 September 2013
Tocanita_de_legume_cu_linte_si_curryTocanita de legume si linte cu curry din: linte, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, curry, pipet, sare, foi de dafin, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi 1 telina mica 1 ceapa 1 ardei rgas rosii proaspete tocate marunt sau bulion condimente: curry, piper, sare 3 foi de dafin 4 catei…
Read more »





Pui cu ciuperci si mozzarella

13 September 2013
Pui_cu_ciuperci_si_mozzarellaPui cu ciuperci si mozzarella din: fileuri de piept de pui, ciuperci, mozzarella, ulei, smantana, vin, usturoi, boia, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 500 g ciuperci 400 g mozzarella 1 lingura ulei 100 ml smantana dulce pentru gatit 50 ml vin 2 catei de usturoi boia piper sare   Mod de…
Read more »





Rosii umplute cu costita afumata si carne tocata

13 September 2013
Retete_1Rosii umplute cu costita afumata si carne tocata din: carne tocata, rosii, ou, sare, piper, verdeata, costita afumata, faina, ulei, cimbru, maghiran, orez. Ingrediente: 500 g carne tocata 12 rosii 1 ou sare piper macinat verdeata toata 100 g costita afumata 1 lingura cu faina 1 lingura cu ulei cimbru maghiran 4 linguri orez  …
Read more »





Brioşe cu piept de curcan

13 September 2013
Briose_cu_piept_de_curcanBrioşe cu piept de curcan din: piept de curcan, oua, masline verzi, ceapa, ciuperci, ardei capia, ulei, cimbru, marar, patrunjel, praf de copt, sare, piper, faina. Ingrediente: 1/2 piept de curcan tocat 3 oua 150 g masline verzi fara samburi 2 cepe 200 g ciuperci 1 ardei capia 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru cate…
Read more »





Chec delicios cu visine si fistic

13 September 2013
Chec_delicios_cu_visine_si_fisticChec delicios cu visine si fistic din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet, oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine 100 g fistic decojit 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine și se presară cu pesmet. Fisticul…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro