17 September 2013

Bruschete
cu usturoi, pecorino si anghinare din: anghinare, fulgi de ardei iute,
frunze de menta, coaja de lamaie, ulei de masline, paine crocanta,
usturoi, pecorino. Ingrediente: 140 g anghinare in ulei de masline,
scurse 1 praf fulgi de ardei iute 1 aman mica frunze de menta coaja rasa
de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei…
Read more »
17 September 2013

Mancarica
de rosii cu mazare si branza prajita din: ulei de nuca de cocos,
branza, seminte de mustar, seminte de chimen, ceapa, ghimbir, usturoi,
piure de tomate, nectar de agave, sare, garam masala, praf de coriandru,
praf de chimen, praf de turmeric, mazare, smantnaa, coriandru, orez.
Ingrediente: 4 linguri de ulei de nuca de…
Read more »
17 September 2013

Strudel
cu mere si caise din: aluat de foitaj, mere, migdale, caise uscate,
seminte de dovleac, ou, scortisoara, zahar tos, lamaie, miere, ciocolata
neagra, frisca. Ingrediente: doua pachete aluat de foitaj 800 g mere
200 g migdale 50 g migdale feliate 100 g caise uscate 50 g seminte de
dovleac un ou o lingura cu…
Read more »
17 September 2013

Spaghete
cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute,
ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu,
zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g de
spaghete sau linguine 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin 2
cepe mici, tocate fin 1 lingura…
Read more »
17 September 2013

Pâinici
cu brânză şi mărar din: drojdie, apa, zahar, ulei de masline, faina,
sare, ou, telemea, smantana, marar. Ingrediente: pentru aluat: 3
lingurite cu drojdie uscata 1 cana cu apa calda 1 lingurita cu zahar 2
lingurite cu ulei de masline 2 1/2 cani cu faina 1 lingurita cu sare
pentru umplutura: 1 ou 5-6…
Read more »
17 September 2013

Supa
crema cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ulei, ceapa, smantana,
morcovi, cartofi, telina, pastarnac, paine, usturoi, cascaval, sare,
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci uscate
50 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 3 morcovi 3 cartofi 1 telina 1
pastarnac 8 felii de paine 2 catei de usturoi 50…
Read more »
17 September 2013

Doada
cu rosii, capere si usturoi din: ulei de masline extravirgin, dorade,
usturoi, ardei iute, rosii, vin, capere, patrunjel. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline extravirgin 2 dorade intregi sau bibani de mare
(de circa 450 g fiecare), curatati de solzi si eviscerati 2 catei de
usturoi, feliati fin 1/2 ardei iute rosu mic, tocat…
Read more »
17 September 2013

Drob
de pui cu sos din: carne de pui, ficat de pui, morcov, radacina de
patrunjel, ardei capia, ceapa, orez, oua, sare, piper, rosii, telina,
usturoi, ulei, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de pui
tocata 300 g ficat de pui 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia
1 ceapa 1 ceasca…
Read more »
17 September 2013

Milshake
cu zmeura din: zmeura, sirop de zmeura, lapte. Ingrediente: 300 g
zmeura 200 ml sirop de zmeura 1 l lapte Mod de preparare: Zmeura se
curata si se spala. Se scurge de apa, apoi 2/3 se pun in cupa
blenderului si se mixeaza. Apoi, se adauga siropul si laptele fiert si
racit. Se…
Read more »
17 September 2013

Paste
Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana,
piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 40 g creveti mici,
decorticati 400 g paste (preferabil linguini) 1/4 cana unt topit 4
linguri ceapa tocata 4 lingurite usturoi tocat marunt 1 cana smantana
grasa 2 lingurite piper alb macinat 6 linguri parmezan ras fire de…
Read more »
17 September 2013

Strudel
delicios cu mere din: faina, apa, ou, drodjdie uscata, margarina, sare,
mere, scortisoara, zahar, pesemt, zahar pudra, untdelemn. Ingrediente:
500 g faina alba 180 ml apa 1 ou 1 plic (7 g) drojdie uscata 100 g
margarina 1 praf de sare 1 1/2 mere 1 lingura scortisoara sau amestec de
condimente pentru strudel 130…
Read more »
17 September 2013

Ceapa
murata din: ceapa rosie, otet de mere, otet de vin rosu, sare, zahar,
condimente. Ingrediente: 3 cepe rosii 1 cana de otet de mere ½ cană de
otet de vin rosu 1 lingurita sare 1 lingurita de zahar 1 lingura de
condimente, dupa preferinta Mod de preparare: Se taie ceapa felii
subtiri.…
Read more »
17 September 2013

Milkshake
cu visine din: inghetata de visine, suc natural de visine, lapte, zeama
de lamaie, miere, zahar, visine, esenta de rom. Ingrediente: 200 g
inghetata de visine 200 ml suc natural de visine 600 ml lapte zeama unei
lamai 100 ml miere 80 g zahar 100 g visine esenta de rom Mod de
preparare:…
Read more »
17 September 2013

Sarmalute
in foi de vita cu menta din: foi de vita, carne tocata de porc, ceapa,
orez, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 40 foi de vita 500 g
carne tocata de porc 2 cepe medii 1 ceasca de orez 1 cutie mica de
rosii tocate in bulion 1 lingura cu menta tocata marunt ulei…
Read more »
17 September 2013

Papara
cu spanac din: spanac, oua, franzela, lapte, branza de capra, smantana,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 oua 1/2 franzela 1 cana cu
lapte 150 g branza de oi sau de capra 1 pahar cu smantana 1 lingura cu
unt sare piper macinat Mod de preparare: Alegeţi spanacul frunză cu
frunză…
Read more »
17 September 2013

Salata
de rosii cu prosciutto crudo, ceapa rosie si parmezan din: rosii, ceapa
rosie, zahar, patrunjel, otet din sherry, ulei de masline extavirgin,
usturoi, fulgi de migdale, prosciutto crudo, parmezan. Ingrediente: 1,25
kg rosii amestecate, de diferite sortimente si culori 1/2 ceapa rosie,
feliata foarte, tocat 1 1/2 lingurita de zahar 1 legatura mica de…
Read more »
16 September 2013

Pui
in crusta de pesmet cu sos de rosii din: sos marinara, faina, sare,
piper, pesmet, piept de pui, oua, ulei de masline, mozzarella, parmezan,
frunze de busuioc. Ingrediente: 3 cesti sos marinara 1/2 cana faina
sare si piper negru proaspat macinat 1 cana pesmet 4 bucati piept de pui
dezosat, fara piele 2…
Read more »
16 September 2013

Sărătele
cu bacon din: aluat, oua, rosii, parmezan, bacon, ulei, ardei capia,
ceapa, usturoi, ardei iute, sare, piper, cimbru, scortisoara, ghimbir.
Inrgediente: doua foi aluat foitaj doua oua doua conserve rosii 200 g
parmezan 300 g bacon 80 ml ulei un ardei capia o ceapa 3 catei de
usturoi un ardei iute mic sare piper…
Read more »
16 September 2013

Crab
cu sos de iaurt şi avocado din: crabi, apa, vin alb, ceapa, cuisoare,
boabe de piper, ardei iute uscat, telina, avocado, zeama de lamaie,
iaurt, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 crabi mai mari 4 l
apa clocotita 500 ml vin alb sec 1 ceapa, taiata bucati 2 cuisoare 1
lingurita boabe de piper…
Read more »
16 September 2013

Gogoşi
cu iaurt şi prune din: ou, zahar, iaurt, bicarbonat de sodiu, prune,
scortisoara, sare, faina, ulei, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: 1 ou 3 linguri zahar 150 g iaurt 1/2 lingurita bicarbonat
de sodiu 5 prune grase 1 varf de cutit scortisoara 1 praf de sare circa
200 g faina 250 ml…
Read more »
16 September 2013

Gratin
de rosii cu ceapa si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, cimbru,
zahar, pesmet. Ingrediente: 3 cepe, feliate subtire 3 catei de usturoi,
feliati subtire 4 linguri ulei de masline 1,2 kg de rosii amestecate 8
fire de cimbru sau oregano, sau un amestec, frunzele desprinse, plus
cateva extra 1 lingura de zahar 50-85…
Read more »
16 September 2013

Foitaj
cu mozzarella şi prosciutto din: foitaj, mozzarella, rosii, frunze de
busuioc, prosciutto crudo, ou, lapte dulce, sare, ulei de masline.
Ingrediente: doua foi de foitaj 250 g mozzarella doua rosii 10 frunze de
busuioc verde 100 g prosciutto crudo feliat un ou o lingura cu lapte
dulce sare ulei de masline Mod de…
Read more »
16 September 2013

Uscăţele
ardeleneşti din: smantana, rom, oua, faina, drojdie, sare, zahar tos.
Ingrediente: 1 cana cu smantana 3 linguri cu rom 2 oua 300 g faina 1
lingurita cu drojdie sare 1 lingura cu zahar tos Mod de preparare:
Frământaţi un aluat tare din: făină, ouă, rom, smântână şi drojdie
frecată cu zahăr şi 1/2…
Read more »
16 September 2013

Creveţi
tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei,
sare. Ingrediente: 12 creveti mari 1 ou 1 cana faina 1 cana apa
carbogazoasa de la gheata 1/4 lingurita praf de copt ulei pentru prajit
sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără
să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în…
Read more »
16 September 2013

Prajitura
cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus,
smantana, nuci, zahar, lamaie, lapte, vanilie, esenta de rom, unt,
cacao. Ingrediente: foile: 500 g faina 150 g margarina 200 zahar 1
lingura cu varf amonic 1 ou intreb 1 galbenus 1-2 lingurita smantana sau
iaurt crema: 300 g nuci macinate 300 g…
Read more »
16 September 2013

Piept
de curcan impletit cu carnati din: piept de curcan, carnati, cabanos,
ciuperci champignon, condimt, piper, chili, ulei, vin alb. Ingrediente:
1/2 piept de curan dezosat 500 g carnati proaspeti 500 g cabanos 300 g
ciuperci champignon condiment din legume uscate piper chili 100 ml ulei
150 ml vin alb Mod de preparare: Speli…
Read more »
16 September 2013

Prajitura
smantana, branza de vaci si migdale din: lamai, branza de vaci,
gelatina, galbenusuri, zahar, smantana dulce, migdale, biscuiti cereale,
unt. Ingrediente: 6 lamai 400 g branza de vaci 20 g gelatina 3
galbenusuri 400 g zahar 250 g smantana dulce 50 g migdale macinate 250 g
biscuiti cu cereale 100 g unt Mod de…
Read more »
16 September 2013

Pui
aromat la tigaie pe pat de orez din: piept de pui, ceapa, praf de
usturoi, chimen, piper negru, praf de chili, praf de ceapa, sare,
oregano, ulei de masline, limeta, faina, orez, patrunjel. Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat 1 ceapa, tocata 1 lingurita praf de
usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita…
Read more »
16 September 2013

Placinta
cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin,
smantana, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 500
g amestec carne tocata 2 cepe 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu smantana
grasa 2 linguri cu ulei cimbru uscat sare piper Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt…
Read more »
16 September 2013

Ghiveci
de tomana cu verdeata din: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei
capia, bulion, patrunjel verde, boabe de piper negru, sare, ulei.
Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 kg rosii foarte bine coapte 3 dovlecei 2
morcovi 2-3 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 legatura de patrunjel
verde 10 boabe de piper negru sare ulei …
Read more »
16 September 2013

Mozzarella
cu vinete si rucola din: vinete, mozzarella, pesto, suc de rosii,
busuioc, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, rucola.
Ingrediente: doua vinete 500 g mozzarella 120 g pesto 250 ml suc de
rosii proaspete busuic sare piper ulei de masline ulei de floarea
soarelui salata rucola Mod de preparare: Mozzarella…
Read more »
16 September 2013

Friptura
de vitel cu sos de rosii din: carne de vitel, rosii, usturoi, cimbru,
marar, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 1 kg carne de vitel 4-5
rosii usturoi cimbru marar tocat ulei sau unt sare piper boabe Mod de
preparare: Curăţaţi carnea, o tăiaţi felii groase de 3-4 cm, o rumeniţi
în ulei sau…
Read more »
16 September 2013

Frigarui
de creveti cu legume din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei
de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde.
Ingrediente: 4-5 ceveti mari de persoana 1 ardei gras 1 cepa marinata:
1/4 cana sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita zahar brun 1
catel de usturoi, tocat…
Read more »
16 September 2013

Tarta
cu fileuri de ansoa si rozmarin din: faina, margarina, oua, apa rece,
sare, rosii, fileuri de ansoa, unt, rozmarin, lamaie. Ingrediente: 200 g
faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura:
2 rosii 300 g fileuri ansoa crud 1 lingura cu unt rozmarin lamaie Mod
de preparare:…
Read more »
16 September 2013

Castraveciori
murati cu seminte de marar si boabe de piper din: castraveti, otet,
apa, seminte de marar, boabe de piper, usturoi, sare. Ingrediente: 1-2
kg castraveti 1-2 cani otet 1-2 litri apa seminte de marar boabe de
piper usturoi sare Mod de preparare: Sterilizati borcanele si capacele
in apa clocotita. Fierbeti intr-o oala apa…
Read more »
16 September 2013

Milkshake
cu vanilie din: inghetata de vanilie, zahar, lichior de oua, lapte.
Ingrediente: 50 g inghetata de vanilie 100 g zahar 100 ml lichior de oua
1 l lapte Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele, apoi se
adauga zaharul pudra si lichiorul. Se amesteca energic, apoi se serveste
rece. Milkshake cu vanilie…
Read more »
16 September 2013

Mancare
de conopida cu masline din: conopida, masline negre, rosii, ceapa, vin,
arde gras, usturoi, oregano, ulei. Ingrediente: 1 conopida potrivita
200 g masline negre 400 g rosii 1 ceapa mica 1 pahar cu vin alb 1 ardei
gras rosu 2 catei de usturoi oregano ulei Mod de preparare: Spală şi
rupe conopida în…
Read more »
16 September 2013

Bruschete
cu sos de ricotta si rosii din: ricotta, crema de branza, menta,
chives, rosii cherry, otet de vin alb, zahar, ulei de masline
extravirgin, paine, ulei de masline, usturoi. Ingrediente: 500 g ricotta
200 g crema de branza 1 legatura mica de menta, tocata, plus cateva
frunze pentru servit 1 legatura mica de chives,…
Read more »
16 September 2013

Salata
de dovleci tocati din: dovlecei, ceapa, lamaie, rosii, sare, ulei,
paine, masline. Ingrediente: 4 dovlece tineri 1 ceapa 1/2 lamaie 2 rosii
sare 4 linguri cu ulei 1 felie de paine 10-12 masline Mod de
preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi, tăiaţi în două pe lung,
scoateţi seminţele şi puneţi-i să fiarbă în…
Read more »
16 September 2013

Prajitura
cu morcovi si ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de
copt, morcovi, nuci, ulei, crema de macarpone, zahar tos, ciocolata de
menaj. Ingrediente: 5 oua 150 g zahar pudra 150 g faina 50 g cacao 1
lingurita praf de copt 200 g morcovi rasi cat mai fin 50 g nuci zdrobite
2…
Read more »
16 September 2013

Crap
cu usturoi, rosii, si ardei capia din: crap, ceapa, usturoi, ardei
capia, rosii, frunze de telina, radacina de telina, ardei gras, vin,
ulei, boabe de piper, sare. Ingrediente: 900 g crap filetat 200 g ceapa
30 g usturoi 200 g ardei capia copt 400 g rosii 250 g telina frunze si
radacina 200 g…
Read more »
16 September 2013

Pui
umplut cu ciuperci si ficatei din: pui, ciuperci, ficatei de pui, vin,
oua, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, unt, sare, piper, boia.
Ingrediente: 1 pui maricel 1 cutie cu ciuperci 300 g ficatei de pui 2
cepe 2 oua 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi verdeata (marar si
patrunjel) unt sare piper boia…
Read more »
16 September 2013

Salata
cu somon afumat, piept de pui si telemea de capra din: somon afumat,
morcovi, piept de pui, masline umplute, telemea de capra, ardei capia,
rosii cherry, salata mixta, lamaie, oregano, ciboulette, ulei de
masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200
g morcovi 350 g piept de pui 250 g masline…
Read more »
16 September 2013

Mix
de gogonele cu ceapa rosie in saramura din: apa, otet de vin rosu,
ghimbir, fenicul, sare, seminte de coriandru, boabe de piper, seminte de
fneicul, seminte de mustar, cuisoare, boabe de ienupar, foaie de dafin,
ardei iute, gogonele, ceapa rosie. Ingrediente: 2 1/4 cani de apa 2/3
cani de otet de vin rosu 1…
Read more »
16 September 2013

Cod
cu sos de ananas din: cod, ananas, alune de padure, migdale, usturoi,
ghimbir, ulei, ananas, otet balsamic, sos de soia, amidon, lapte, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g cod un ananas 100 g alune de padure
100 g migdale doi catei de usturoi 5 g ghimbir 150 ml ulei o conserva
de ananas 50…
Read more »
16 September 2013

Budincă
de pâine din: franzela, lapte, unt, zahar, oua, ciocolata menaj, nuci.
Ingrediente: 1 franzela 500 ml lapte 2 linguri cu unt 100 g zahar 2 oua 1
ciocolata menaj 10 nuci tocate Mod de preparare: Puneţi untul topit
într-o formă de sticlă termorezistentă, puneţi felii de franzelă pe
toată suprafaţa formei, turnaţi laptele…
Read more »
16 September 2013

Milkshake
de ciocolata din: inghetata de ciocolata, lapte, coniac, cacao, frisca.
Ingrediente: 500 g inghetata de ciocolata 1 l lapte 50 ml coniac 30 g
cacao 100 ml frisca Mod de preparare: Se mixeaza inghetata cu laptele
caldut pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga coniacul si
cacaua cernuta si se mixeaza in…
Read more »
16 September 2013

Prajitura
cu pere, ciocolata si smantana din: oua, zahar, lapte, ulei, faina,
praf de copt, coaja de lamaie, smantana, ciocolata cu lapte, gelatina,
pere, zahar, ciocolata. Ingrediente: bere: 4 oua 250 g zahar 200 ml
lapte 200 ml ulei 250-300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
coaja rasa de lamaie mousse de…
Read more »
16 September 2013

Peste
cu cartofi si morcovi din: morun, cartofi, morcovi, bors, ceapa, varza,
rosie, ardei gras, zer, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun
4 cartofi 2 morcovi 500 ml bors 2 cepe 1 varza mica 1 rosie 1 ardei
gras 500 ml zer 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavatul, spălaţi-l…
Read more »
15 September 2013

Briose
cu mere din: tarate, apa, miere, zahar, oua, ulei, sos de mere,
smantana, esenta de vanilie, faina integrala, bicarbonat de sodiu,
scortisoara, nucsoara, mere. Ingrediente: 1 cana tarate 1 cana apa
clocotita 1/4 ceasca de miere 1/3 ceasca zahar 2 oua 1/4 ceasca ulei 1/4
ceasca sos de mere 1 cana smantana 1…
Read more »
15 September 2013

Hribi
cu paste din: hribi, spaghete, ulei de masline, usturoi, cimbru, cimbru
verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g hribi proaspeti 500 g spaghete
100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat
3-4 fire cimbru verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi…
Read more »
15 September 2013

Mămăligă
cu sos şi morcovi din: malai, apa, lapte dulce, sare de mare, morcovi,
smantana, usturoi, ceapa verde, marar, oua, ulei de floarea soarelui,
unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g malai 1250 ml apa 500 ml lapte
dulce o lingura cu sare de mare un kilogram de morcovi 300 ml smantana 6
catei de usturoi…
Read more »
15 September 2013

Păstrăvi
cu legume şi măsline la cuptor din: pastravi, morcovi, ceapa, rosii,
telina, usturoi, masline, ulei, cimbru, frunze de salvie, sare, piper.
Ingrediente: 4 pastravi potriviti 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 telina
mica 1 catel de usturoi 200 g masline 50 ml ulei 2-3 fire de cimbru
verde 2-3 frunze de salvie sare…
Read more »
15 September 2013

Piept
de pui cu legume şi sos din: piept de pui, ardei capia, ceapa, usturoi,
ardei iute, lapte dulce, unt, cascaval, amidon, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, oregano, salata verde, rosii, ceapa verde.
Ingrediente: doi piepti de pui 600 g ardei capia o ceapa 4 catei de
usturoi un ardei iute mic 600 ml…
Read more »
15 September 2013

Pateuri
cu pesto, rosii si branza de capra din: aluat, sos pesto, rosii cherry,
masline, branza de capra, galbenusuri, frunze de busuioc. Ingrediente:
800 g aluat foitaj 1 borcanel cu sos pesto 500 g rosii cherry 200 g
masline 200 g branza de capra 2 galbenusuri frunze de busuioc Mod de
preparare: Decongelează aluatul…
Read more »
15 September 2013

Cod
cu sos si portocale din: file de cod, portocale, unt, lamaie, marar,
usturoi, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 4 portocale 100 g
unt 1 lamaie 1 legatura marar 1 catel de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi fileul de pieliţe, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă.
Stoarceti zeama de I;…
Read more »
15 September 2013

Negresa
cu ananas si kiwi din: faina, zahar tos, oua, ciocolata neagra, frisca,
ulei, esenta de rom, zahar vanilinat, ananas confiat, coaja de limeta.
Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar tos 5 oua 400 g ciocolata neagra
200 ml frisca doua linguri ulei o lingura cu esenta de rom doua
pliculete zahar vanilinat 100…
Read more »
15 September 2013

Mancare
rece de pasare din: piept de pasare, maruntaie de pasare, ceapa, ulei,
vin, morcovi, albitura, telina, masline, rosii, foiae de dafin, sare,
piper boabe. Ingrediente: 1 piept de pasare si maruntaiele 4 cepe 1
ceasca mare cu ulei 1 pahar cu vin alb 2 morcovi albitura 1 telina
masline 2 rosii sau bulion foaie…
Read more »
15 September 2013

Tarta
cu usturoi, rosii cherry si branza de capra din: usturoi, ulei de
masline, aluat de foitaj, mustar dijon, rosii cherry, ou, branza de
capra, frunze de busuioc. Ingrediente: 3 capatani de usturoi 2 linguri
ulei de masline 375 g aluat de foitaj 1 1/2 lingurita de mustar Dijon cu
miere 325 g de rosii…
Read more »
15 September 2013

Cioppino
din: homar, creveti, peste, scoici, ulei de masline, ceapa, ardei gras,
usturoi, rosii in bulion, vin rosu, suc de rosii, supa de peste, foi de
dafin, patrunjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos tabasco.
Ingrediente: 1 homar fiert sau 1 crab mare (de circa 1 kg) 1 kg creveti
mari, decorticati 1,5 kg peste marin…
Read more »
15 September 2013

Clatite
delicioase de cartofi din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, piper,
unt. Ingrediente: 8-10 cartofi potriviti 1 ceapa 2 oua 3-4 linguri cu
faina sare piper unt Mod de preparare: Spală cartofii, curăţă-i de
coajă şi dă-i pe râzătoare. Taie mărunt ceapa. Amestecă ouăle cu un praf
de sare şi piper. Stoarce în pumni…
Read more »
15 September 2013

Salata
cu pui, ciuperci si castraveti murati din: ciuperci marinate, piept de
pui, ceapa, castraveti murati, mazare, morcovi, verdeata, ulei, galbenus
de ou, sare, piper. Ingrediente: 2 cani ciuperci marinate 2 bucati
piept de pui 1 ceapa, feliata 2 cani castraveti murati 2 cani mazare 2
morcovi, curațati și rasi Verdeata pentru servire Ingrediente…
Read more »
15 September 2013

Cotlete
de porc cu sos si ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa,
smanatana, mustar, unt, faina, piper rosu, oregano, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g cotlete de porc 200 g ciuperci 1 ceapa 8 linguri cu
smantana grasa 1 lingura cu mustar 1 lingura cu unt faina piper rosu
oregano ulei sare Mod de…
Read more »
15 September 2013

Nuga
cu alune si cafea din: apa, miere, zahar, ciocolata, miez de nuca,
alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente: 400 ml apă 100
ml miere 500 g zahăr 100 g ciocolată 100 g miez de nucă 100 g alune de
pădure 50 g boabe de cafea-prăjită 6 albușuri Mod de preparare:…
Read more »
15 September 2013

Supa
de rosii si dovleac cu ceapa si naut din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, dovleac, naut, rosii pasate, supa de legume, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, taiata rondele 2
catei de usturoi, feliati 1/4 dovleac placintar, taiat cuburi 1 conserva
de naut de 400 g 3500 g rosii pasate…
Read more »
15 September 2013

Creveţi
înăbuşiţi cu roşii şi ardei din: creveti decorticati, ulei, cartofi,
ceapa, rosie, usturoi, otet de vin rosu, sos de soia, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 750 g creveti decorticati 1/4 cana ulei 2 cani
cubulete de cartofi fierti 1 ceapa mare, taiata pestisori 1 rosie mare,
taiata bucati 3 catei de usturoi, tocati 3 linguri…
Read more »
15 September 2013

Tartine
cu ficat din: ficatei de pui, ceapa, unt, vin, bagheta, patrunjel
verde, piper, sare, cimbru. Ingrediente: 200 g ficatei de pui 1 ceapa
mica 50 g unt + 2 lingurite 50 ml vin alb 1 bagheta patrunjel verde
piper sare cimbru Mod de preparare: Incinge două linguriţe cu unt şi
aureşte ceapa tocată…
Read more »
15 September 2013

Sarmale
cu urda si marar din: urda, ceapa, ulei de masline, orez, stafide,
marar verde, iaurt dietetic, foi de vita, bors, vin alb. Ingrediente:
500 g urda 1 ceapa tocata fin 1 lingura ulei de masline 100 g orez 20 g
stafide 2 legaturi de marar verde 1/2 pahar iaurt dietetic foi de vita
fierte…
Read more »
15 September 2013

Galuste
chinezesti umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti,
castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, piper alb, ulei de susan,
vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili. Ingrediente:
500 g de carne de porc tocata 250 g creveti, decojiti, tocati 8
castane, tocate 2 cepe verzi,…
Read more »
15 September 2013

Ciorba
de vitel, cu varza rosie din: carne de vitel, ceapa, cartofi, varza
rosie, ulei, scortisoara, patrunjel verde, morcovi, nucsoara, cuisoare,
cimbru, piper, sare. Ingrediente: 350 g carne de vitel 2 cepe 500 g
cartofi 500 g varza rosie 2 linguri ulei 1 varf de cutit scortisoara
macinata 1 legatura patrunjel verde 2 morcovi 1…
Read more »
15 September 2013

Ghiveci
de legume in dovleac din: dovleac, ceafa de vitel, cartofi, dovlecei,
ardei grasi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac (2-2,5
kg) 700 g ceafa de vitel 2 cartofi 2 dovlecei 2 ardei grasi rosii 2
cepe patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală dovleacul şi
taie-i un capac generos. Cu atenţie…
Read more »
15 September 2013

Homari
cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata
romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare,
piper. Ingrediente: 4 cozi de homar congelate 1 lingura unt topit sare
si piper dupa gust frunze de laptuca, salata romana, iceberg 4 ridichi,
taiate felii subtiri sos: 1/4 cana…
Read more »
15 September 2013

Pateuri
cu branza si smantana din: faina, unt, ou, apa, sare, zeama de lamaie,
unt, branza dulce, smantana, faina, sare, zahar, zahar vanilinat.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 300 g unt proaspat sau margarina 1
ou 150 ml apa 1/2 lingurita sare 1 lingurita zeama de lamaie sau otet 1
lingura unt sau margarina…
Read more »
15 September 2013

Penne
cu sos de rosii din: penne, ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de
ansoa, pulpa de rosii, parmezan, busuioc. Ingrediente: 1 pachet de
penne sau alte paste scurte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 4-5 fileuri de ansoa 400 g
pulpa de rosii 50…
Read more »
15 September 2013

Vinete
umplute cu legume si branza feta din: vinete, dovlecei, feta, ardei
grasi, smantana, usturoi, ardei iute, unt, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 vinete 3 dovlecei 300 g feta 2 ardei grasi rosii 3-4
buchetele de conopida 150 ml smantana grasa 3-4 catei de usturoi 1 ardei
iute unt marar sare piper Mod de…
Read more »
15 September 2013

Cod
cu spanac şi ciuperci din: trunchiuri de cod, spanac, ciuperci, ceapa,
usturoi, boia dulce, ardei iute, masline, lamaie, sare, piper,
patrunjel, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 700 g trunchiuri de
cod un kilogram spanac congelat 400 g ciuperci o ceapa 4 catei de
usturoi o lingurita cu boia dulce un ardei iute mic 100…
Read more »
15 September 2013

Sos
marinara din: rosii cu busuioc, ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi,
sare, frunze de busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 4 rosii 1/2
ceasca ulei de masline 4 bucati bacon, taiat cubulete 6 linguri de ceapa
tocata 4 catei de usturoi, tocat sare dupa gust 12 frunze de busuioc
proaspat oregano uscat piper negru, dupa gust…
Read more »
15 September 2013

Rulada
cu pasta pentru carnati din: cotlet de porc, carne tocata, boia dulce,
busuioc, oregano, cimbru, usturoi, foi de dafin, ulei, apa, piper, sare.
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc nu prea gras 500 g carne tocata
amestec porc si vita 2 linguri boia dulce cate 1/2 lingurita busuioc,
oregano si cimbru usturoi 2 foi…
Read more »
15 September 2013

Milkshake
cu cacao din: lapte, cacao, zahar, galbenusuri, coniac, miere,
ciocolata rasa. Ingrediente: 800 ml lapte 120 g cacao 120 g zahar 3
galbenusuri 50 ml coniac 50 ml miere 80 g ciocolata rasa Mod de
preparare: Laptele fiert si racit se amesteca cu cacaua. Se adauga
galbenusurile, mierea si zaharul si se mixeaza.…
Read more »
15 September 2013

Legume
umplute cu carne din: ardei grasi, dovlecei, vanata, carne tocata de
vita, ceapa, ulei, usturoi, rosii, orez, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 5 ardei grasi 6 dovlecei 1 vanata 500 g carne de vita
tocata 1 ceapa mare 100 ml ulei 2 catei de usturoi 5 rosii 5 linguri cu
orez 1 legatura de patrunjel…
Read more »
15 September 2013

Salata
de legume si cartofi fierti din: ardei grasi, rosii, cartofi, stafide,
ulei, ceapa, sare, piper, patrunjel, busuioc, mustar. Ingrediente: 2
ardei grasi 3 rosii mari 4 cartofi fierti 2 linguri cu stafide 2 linguri
cu ulei de salata 2 cepe sare piper patrunjel busuioc 2 linguri cu
mustar Mod de preparare: Curăţaţi ceapa,…
Read more »
15 September 2013

Sardine
cu stafide, fenicul si fileuri de ansoa din: pesmet, masline negre,
patrunjel, frunze de menta, lamaie, fileuri de ansoa, seminte de pin,
stafide, fulgi de ardei iute, fenicul, ulei de masline, sardine, frunze
de dafin. Ingrediente: 85 g de pesmet proaspat 50 g masline negre, fara
samburi, tocate mare 1 mana mare de patrunjel,…
Read more »
14 September 2013

Sandwich
cu pui si sos de maioneza din: maioneza, mustar de dijon, miere, piept
de pui, chili, sare, piper negru, faina, ulei, chifle, arpagic.
Ingrediente pentru sos: ¼ cana maioneza 1 lingura plus 1 lingurita
mustar de Dijon 1 lingura plus 1 lingurita miere Ingrediente pentru
sandwich: 2 bucati piept de pui fara piele,…
Read more »
14 September 2013

Creveţi
cu sos de portocale din: creveti, maioneza, ketchup, hot sauce,
portocala, salata verde. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 1 cana
maioneza 3 linguri ketchup hot sauce 1 portocala frunze de salata verde
Mod de preparare: Spălaţi creveţii în strecurătoare. Puneţi la fiert 2 1
apă cu puţină sare. Când clocoteşte, puneţi creveţii şi…
Read more »
14 September 2013

Muşchi
în bacon din: muschi de porc, bacon, untura, pere, morcovi, pastarnac,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 6-8 felii de
bacon 2 linguri cu untura (unt) topita 4 pere 5 morcovi 4 pastarnaci 2
linguri cu cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţă bucata de carne
şi dă-o cu un…
Read more »
14 September 2013

Rosii
umplute cu orez si bacon din: orez, bacon, rosii, ulei, usturoi,
parmezan, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 150 g bacon 8 rosii 5
linguri cu ulei 2 catei de usturoi 30 g parmezan sare piper Mod de
preparare: Incinge trei linguri cu ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte
orezul. Când a devenit…
Read more »
14 September 2013

Rinichi
cu ciuperci din: ciuperci, rinichi, vin, verdeata, sare, piper, faina,
unt. Ingrediente: 250 g ciuperci sau hribi 500 g rinichi 1 pahar cu vin
alb verdeata sare piper faina 2 linguri cu unt Mod de preparare:
Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două pe lat, îi opăriţi cu
apă clocotită amestecată cu…
Read more »
14 September 2013

Dacă
folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită,
apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în
congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi).
Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l
apă. Când clocoteşte, puneţi…
Read more »
14 September 2013

Ceapa
umpluta cu carne de vita din: ceapa, ulei de soia, praz, ardei, carne
de vita, fulgi de ardei iute, mozzarella. Ingrediente: 2 cepe mari 1
lingura de ulei de soia 1 praz 1/2 ardei rosu 150 g carne de vita macra 1
varf de cutit de ardei iute tocat 150 g mozzarella Mod…
Read more »
14 September 2013

Mousse
de branza cu dulceata de visine din: branzica de vaci, unt, smantana,
zahar dulceata de visine, esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g brânzică
de vaci 50 g unt 100 g smântână 200 g zahăr dulceață de vișine esență
de vanilie Mod de preparare: Se zdrobește brânzica de vaci și se
freacă energic cu…
Read more »
14 September 2013

Shake
de sfecla rosie cu iaurt din: sfecla rosie, hrean, miere, iaurt,
chimen, sare. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 200 g hrean 50 ml miere
1,5 l iaurt chimen macinat sare Mod de preparare: Sfecla si hreanul se
curata si se dau prin razatoarea mica. Se adauga mierea, chimen si sare
dupa gust si…
Read more »
14 September 2013

Chifteluţe
de pui aromate din: ceapa, rosii, patrunjel, vin rosu, busuioc, oregano
verde, usturoi, piept de pui, paine, ulei de soia, orez brun, mazare.
Ingrediente: 1 ceapa mica 2 rosii 1 legatura de patrunjel 1/2 pahar de
vin rosu sec 2 linguri de busuioc tocat 1 lingura de oregano verde tocat
1 catel de usturoi…
Read more »
14 September 2013

Prajitura
cu nuci si crema de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca, galbenusuri,
ciocolata, cafea solubila, apa, unt. Ingrediente: pentru foi: 10
albusuri 300 g zahar 300 g nuca pentru crema: 10 galbenusuri 250 g
galbenusuri 100 g ciocolata 2-3 lingurite cafea solubila 2-3 linguri apa
400 g unt Mod de preparare: Baţi albuşurile până…
Read more »
14 September 2013

Paste
bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline,
ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate,
rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente. Inrgediente:
30g ciuperci uscate 1 cana cu apa clocotita 1 lingura ulei de masline 2
1/2 cani ceapa tocata 3/4 lingurita sare 1/2 lingurita piper…
Read more »
14 September 2013

Supa
de praz cu telina si iaurt din: frunze de telina, frunze de patrunjel,
praz, iaurt, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 legatura
de frunze de telina 1 legatura mare de frunze de patrunjel 6 bucati de
praz 1 cana de iaurt slab zeama de la 1/2 lamaie (sau lime) coaja rasa
de…
Read more »
14 September 2013

Clătite
cu peşte şi legume din: lapte dulce, oua, faina, fileuri de peste,
cimbru, rozmarin, branza tofu, ardei umpluti cu branza, masline, sare,
piper, ulei, apa minerala. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 3 oua 400 g
faina 500 g fileuri de peste un fir de cimbru un fir de rozmarin 200 g
branza tofu 200…
Read more »
14 September 2013

Gogoşele
cu ciocolată şi cocos din: apa, lapte, unt, faina, oua, ciocolata
neagra, frisca, rom, nuca de cocos, miez de nuca, zahar vanilinat,
migdale, fistic, ghimbir confit. Ingrediente: 125 ml apa 125 ml lapte
125 g unt 150 g faina 4 oua 200 g ciocolata neagra 200 ml frisca o
lingurita rom 100 g nuca…
Read more »
14 September 2013

Varză
umplută murată din: varza, ceapa alba, castraveti, morcovi, marar,
cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet, sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 verze mai mari cu foile de culoare verde inchis 8 cepe
albe mari 1 kg castraveti 4 ardei kapia 4 morcovi 1 legatura mare marar 1
legatura mare cimbru verde 2 linguri…
Read more »
14 September 2013

Mancare
cu ardei si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, vinete, usturoi,
orez, ulei, sare, piper boabe, cimbru, patrunjel verde, supa de legume.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 1/2 kg rosii 1 ceapa 2 vinete 3-4 catei de
usturoi 100 g orez 100 ml ulei sare 1 lingurita piper boabe cimbru 1
legatura patrunjel verde…
Read more »
14 September 2013

Suc
de roşii cu busuioc din: rosii coapte, sare, frunze de busuioc, telina.
Ingrediente: 10 kg rosii coapte sare dupa gust (1 lingura la 1 kg de
suc) frunze verzi de busuioc (4-5 la litru) telina rasa (1 lingura la
litru: optional) Mod de preparare: Se aleg cele mai coapte, cărnoase
şi zemoase roşii,…
Read more »
14 September 2013

Mix
de muraturi picante din: ardei iute, ardei grasi, castraveti, otet,
sare, boabe de piper, fulgi de ardei rosu, usturoi, apa. Ingrediente: 1
ardei iute 2 ardei grasi 2 castraveți 3/4 cana otet 1 lingura sare 1
lingura boabe de piper 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 2 catei de
usturoi, tocat Apa Mod…
Read more »
14 September 2013

Dulceata
de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie.
Ingrediente: 1 Kg zahăr 1 baton vanilie 1 Kg zmeură 1 lămâie Mod de
preparare: Borcanele trebuie să fie foarte curate ș i sterilizate,
capacele să închidă perfect etanș , iar conț inutul să fie sterilizat
corect la finalul preparării. Fructele se aș ază într-o cratiță…
Read more »
14 September 2013

Rosii
cu migdale, bacon si cuscus din: rosii, cuscus, fulgi de migdale,
bacon, zeama de lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg rosii 190 g
cuscus 2 linguri cu fulgi de migdale 100 g bacon zeama de la o lamaie
sare piper ulei Mod de preparare: Taie capac roşiilor şi, cu ajutorul
unei linguriţe,…
Read more »
14 September 2013

Salata
gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper,
lamaie. Ingrediente: 500 g sparanghel 4 linguri cu ulei de salata sare
piper macinat 1/2 lamaie Mod de preparare: Rupeţi cozile tari de la
sparanghel şi înlăturaţi-le. Spălaţi sub jet mic de apă sau schimbaţi
apa din vas de 2-3 ori. Trebuie protejate…
Read more »
14 September 2013

Prajitura
cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce,
faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune.
Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 180 g zahar 3 galbenusuri 100
ml lapte dulce pasteurizat 200 g faina 1/2 plic praf de copt coaja rasa
de la 1 lamaie 1 lingura margarina pentru…
Read more »
14 September 2013

Zacusca
gustoasa pentru iarna din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi,
ceapa, usturoi, ulei, zahar, miere, sare, piper. Ingrediente: 4 kg rosii
1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morcovi 500 g ceapa 2 capatani de
usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare piper proaspat
macinat Mod de preparare:…
Read more »
14 September 2013

Briose
cu branza si dovlecel din: unt, dovlecei, faina, praf de copt, sare,
oregano, oua, lapte, ulei de floarea soarelui, ardei, branza cheddar,
branza brie. Ingrediente: 1 lingurita de unt 2 dovlecei mici sau 1 mare,
taiati cubulete 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita de
sare 1 lingura frunze proaspete de…
Read more »
14 September 2013

Tartă
cu dovlecei si bacon din: aluat, dovlecel, bacon, ulei, smantana, oua,
cascaval, branza de oaie, ardei iute, usturoi, sare, cimbru, menta,
condimet, piper alb. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 1 dovlecel
200 g bacon 3-4 linguri ulei 200 ml smantana 4 oua 50 g cascaval 150 g
branza de oaie sau capra cate…
Read more »
14 September 2013

Sos
concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari,
rosii, sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras rosu 1 kg gogosari 3 kg rosii
sare Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii,
lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi ardeii.
Puneti-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi…
Read more »
14 September 2013

Conopida
si sfecla murate din: conopida, sfecla, usturoi, apa, otet, sare, fulgi
de ardei rosu, semitne de marar, boabe de ienibahar, boabe de piper
negru. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețele 1 sfecla, curatata si
feliata 4 catei de usturoi, curatati si taiati in jumatate 3 cani de apa
½ ceasca otet ⅛ ceașcă de…
Read more »
14 September 2013

Crumble
de mere si pere cu scortisoara si vanilie din: apa, zahar, pesmet,
faina, unt, zahar brun, scortisoara, pere, mere, baton de vanilie.
Ingrediente: 60 ml apă 100 g zahăr 100 g pesmet 100 g făină 100 g unt 50
g zahăr brun 30 g scorțișoară 8-10 pere 5 mere 1 baton de vanilie …
Read more »
14 September 2013

Ciuperci
cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar,
frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin,
cimbru, sare grunjoasa, otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure:
galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe 2 linguri seminte de mustar 1
legatura frunze de praz 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura…
Read more »
14 September 2013

Shake
de portocale cu chefir din: portocale, miere, coaja de portocala,
chefir. Ingrediente: 1 kg portoale 100 g miere coaja rasa a unei
portocale 1 l chefir Mod de preparare: Feliile de portocala se mixeaza
si se amesteca cu mierea si coaja rasa de portocala. Se adauga chefirul
si se amesteca. Se serveste rece.…
Read more »
14 September 2013

Rulouri
de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin din: vinete, dovlecei,
ulei de masline, ardei, pesto, ricotta, seminte de pin, busuioc.
Ingrediente: 2 vinete preferabil lungi si subtiri 3 dovlecei 6 linguri
ulei de masline 3 ardei rosii 100 g de ricotta 2 linguri de pesto 50 g
seminte de pin frunze de…
Read more »
14 September 2013

Budincă
de clătite cu brânză de vaci din: clatite, branza de vaci, zahar,
stafide, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 7-8 clatite 500 g branza de
vaci 3 linguri cu zahar stafide sau mere 1 lingura cu unt coaja de
lamaie Mod de preparare: Amestecaţi brânza cu felii de măr fără coajă,
zahăr şi coajă…
Read more »
13 September 2013

Shake
de zarzavaturi cu iaurt din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa verde,
frunze de patrunjel, iaurt. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g patrunjel
150 g telina 1 legatura ceapa verde 1 legatura frunze de patrunjel 1,5 l
iaurt Mod de preparare: Morcovii, patrunjelul si telina se curata si
se dau pe razatoarea mica. Ceapa verde…
Read more »
13 September 2013

Desert
cu fulgi de ciocolata alba si glazura de capsuni din: fulgi de
ciocolata alba, glazura de capsuni, nuci pecan. Ingrediente: 1 pachet
fulgi de ciocolata alba 1 cutie glazura capsuni 2/3 cana nuci pecan
tocate Mod de preparare: Ungeti o tava cu putin ulei. Topiti fulgii
de ciocolata alba la bain marie.…
Read more »
13 September 2013

Salata
de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit
rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper. Ingrediente: 150 g dovleac taiat subtire 150 g avocado 150
g grapefruit rosu patrunjel verde 2 linguri samburi de rodie 2 linguri
ulei de masline 1 lingura otet balsamic sare piper…
Read more »
13 September 2013

Creveţi
în stil cajun din: creveti, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, telina,
rosii in bulion, vin, sos tabasco, seminte de telina, cimbru, patrunjel,
sare, piper. Inrgediente: 500 g creveti decorticati sau cozi de creveti
2 linguri unt 1/4 cana ceapa tocata 1-2 catei de usturoi, tocati 1
ardei gras, taiat cubulete 1 tija de telina…
Read more »
13 September 2013

Galbiori
cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de patrunjel verde, foi de
dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de masline, sare grunjoasa.
Ingrediente: 2 kg galbiori 2 capatani usturoi frunze de patrunjel verde
7-8 foi de dafin 2 linguri boabe de piper 1 legatura cimbru uscat otet
200 ml ulei de masline sare grunjoasa…
Read more »
13 September 2013

Rulouri
de vitel cu broccoli si ton din: muschi de vitel, ton, ulei de masline,
rosie, ardei gras, rozmarin, sare, piper, boia iute. Ingrediente: 400 g
muschi de vitel 200 g ton 4 linguri ulei de masline 1 rosie 1 ardei
gras 1 ceapa 8 crengute de rozmarin sare piper boia iute Mod de…
Read more »
13 September 2013

Ardei
umpluti cu ciuperci, orez si verdeata din: ardei grasi, orez, ciuperci,
rosii, ceapa, verdeata, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 10-12
ardei grasi 1/2 cana cu orez 6 ciuperci 1 kg rosii 2 cepe verdeata sare
piper cimbru ulei Mod de preparare: Curăţă ardei de cotor şi taie-le
capac. Curăţă şi taie mărunt ciupercile…
Read more »
13 September 2013

Salată
Crab Louie din: maioneza, ketchup, castravete murat, hean, piper,
capere, salata verde, carne de crab, oua, lamai. Ingrediente: 1 cana
maioneza 1/4 cana ketchup 2 linguri zeama de castraveti murati,
amestecata cu un pic de castarvete murat, ras foarte fin 1 lingurita
hrean ras 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita piper proaspat macinat…
Read more »
13 September 2013

Pulpa
de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac,
mustar dijon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 100 ml vin
alb 100 ml smantana lichida 1 lingura piper verde 2 linguri coniac 1
lingurita mustar Dijon sare piper Mod de preparare: Desfaci pulpa de
porc în felii…
Read more »
13 September 2013

Crema
caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 400 g zahăr 1 l lapte 8 ouă zahăr vanilat sau esență Mod
de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr. După ce s-a topit tot
zahărul se tapetează pereții formei în care se va coace crema. Se freacă
ouăle cu 200 g…
Read more »
13 September 2013

Iepure
la tava cu telina, morcovi si rosii din: pulpe posterioare de iepure,
ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin,
ienibahar, seminte de coriandru, vin, cimbru, usturoi. Ingrediente: 2
pulpe posterioare de iepure 4 cepe potrivite 3-4 tulpini telina 1
radacina telina mica 2 morcovi 4-5 rosii mari bine coapte 1 ardei…
Read more »
13 September 2013

Paste
cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii,
patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1
pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii,
cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu
pisat sare si piper dupa gust 1/2…
Read more »
13 September 2013

Tocanita
de legume si linte cu curry din: linte, morcovi, telina, ceapa, ardei
gras, rosii, curry, pipet, sare, foi de dafin, usturoi, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi 1 telina mica 1 ceapa 1 ardei
rgas rosii proaspete tocate marunt sau bulion condimente: curry, piper,
sare 3 foi de dafin 4 catei…
Read more »
13 September 2013

Pui
cu ciuperci si mozzarella din: fileuri de piept de pui, ciuperci,
mozzarella, ulei, smantana, vin, usturoi, boia, piper, sare.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 500 g ciuperci 400 g mozzarella 1
lingura ulei 100 ml smantana dulce pentru gatit 50 ml vin 2 catei de
usturoi boia piper sare Mod de…
Read more »
13 September 2013

Rosii
umplute cu costita afumata si carne tocata din: carne tocata, rosii,
ou, sare, piper, verdeata, costita afumata, faina, ulei, cimbru,
maghiran, orez. Ingrediente: 500 g carne tocata 12 rosii 1 ou sare piper
macinat verdeata toata 100 g costita afumata 1 lingura cu faina 1
lingura cu ulei cimbru maghiran 4 linguri orez …
Read more »
13 September 2013

Brioşe
cu piept de curcan din: piept de curcan, oua, masline verzi, ceapa,
ciuperci, ardei capia, ulei, cimbru, marar, patrunjel, praf de copt,
sare, piper, faina. Ingrediente: 1/2 piept de curcan tocat 3 oua 150 g
masline verzi fara samburi 2 cepe 200 g ciuperci 1 ardei capia 2 linguri
ulei 1 lingurita cimbru cate…
Read more »
13 September 2013

Chec
delicios cu visine si fistic din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet,
oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine
100 g fistic decojit 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt Mod de
preparare: Se scot sâmburii din vișine și se presară cu pesmet.
Fisticul…
Read more »