27 October 2013

Baclava
din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si
migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g
fistic macinat 150 g maestec de fistic si migdale Mod de preparare: Se
pune fideaua într-un castron si se sfărâmă cu degetele. Se topeşte
untul, se lasă un pic…
Read more »
27 October 2013

Bautorul
zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de
efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un
puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza
asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza
când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor devine
insuficienta pentru a frâna formarea de radicali liberi indusa…
Read more »
27 October 2013

Baclava
cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar,
apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci
maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa Mod de preparare: Foile
de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară…
Read more »
27 October 2013

Tocana
marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina,
dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de
tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept
de pui 2-3 linguri ulei o ceapa 100 g naut 2 morcovi 2 tije telina un
dovlecel o…
Read more »
27 October 2013

Orez
cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de
chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10
ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2
linguri unt 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Puneti la fiert…
Read more »
27 October 2013

Paste
cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare. Ingrediente:
2 felii de bacon 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca
ceapa tocata 2 catei de usturoi , tocat 1 1/2 lingurite faina 2
lingurite mustar de Dijon…
Read more »
27 October 2013

Piept
de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola,
branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec,
supa de pasare. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui 2 maini de
ruccola 120 g branza feta piper roz pisat 2 linguri ulei de masline 4
linguri…
Read more »
27 October 2013

Terina
cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai
de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua,
gelatina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4
morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina
de telina 200 g telemea 200 g crema mascarpone sau branza…
Read more »
27 October 2013

Prajitura
cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere,
scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de
susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara Mod de preparare:
In tava mare de aragaz se pune făina să se coacă la cup¬tor. Se lasă
două ore,…
Read more »
27 October 2013

Bors
moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors,
cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte
batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6
castraveciori 1 legatura marar sare Mod de preparare: Prepararea este
foarte simplă, ţinând cont că nu se fierb decât cartofii şi…
Read more »
27 October 2013

Macrou
picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de
masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon, patrunjel,
marar) patrunjel ardei iute sare piper Mod de…
Read more »
27 October 2013

Chec
sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua,
lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper,
seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de
masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina 1 lingura praf de copt 50 g
parmezan ras 50…
Read more »
27 October 2013

Rahat
cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri,
colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o
lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu
pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon 50 g fistic 50 g
migdale Mod de preparare:…
Read more »
27 October 2013

Tocana
de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi,
usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de
porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu fund
dublu se încinge uleiul…
Read more »
27 October 2013

Piept
de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa,
alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de
orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g
piept de pui 2 ardei rosii, mai mici 2 ardei galbeni, mai mici 1 ceapa
mare sau…
Read more »
27 October 2013

Salata
de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole
verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei
de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir,
usturoi. Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3
ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »
27 October 2013

Tarta
cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de
pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc
de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g
dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »
27 October 2013

Covrigi
de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac,
fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi
drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună
cu sarea.…
Read more »
27 October 2013

Tocana
de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de
tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente:
un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri
faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4
catei usturoi 2 linguri…
Read more »
27 October 2013

Strudel
cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca,
suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g
faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g
frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »
27 October 2013

Ruladă
cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza,
sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6
oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar
sare piper 50 g masline Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui
la…
Read more »
26 October 2013

Prajiturele
cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt,
zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir,
ienibahar. Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½
lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1
cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »
26 October 2013

Tocanita
de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras,
suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos
tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne
tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub
concentrat de…
Read more »
26 October 2013

Piure
cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii,
ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare,
piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi
200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei
capia o ceapa rosie…
Read more »
26 October 2013

Tarta
crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de
copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao.
Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite
scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de
cocos 490 g…
Read more »
26 October 2013

Placinta
cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana,
ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat
de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde
300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet Mod
de preparare: Se…
Read more »
26 October 2013

Gnocchi
cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare,
suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc,
sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru
gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare
pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »
26 October 2013

Tarta
cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere,
smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g
zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g
smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere Mod…
Read more »
26 October 2013

Friptura
in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de
coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare,
coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale,
unt, salata verde, usturoi, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite boabe de
piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1/2 lingurita boabe de
coriandru…
Read more »
26 October 2013

Mascarpone
cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos,
ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta
verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g branza de vaci
o portocala 70 g zahar tos zahar vanilinat o conserva de ananas o
lingurita cu scortisoara 5 g gelatina alimentara 100 g…
Read more »
26 October 2013

Friptură
de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec,
usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cana de vin alb sec 4 catei de usturoi 1
foaie de dafin 2 linguri ulei 1 lingura amestec rozmarin si oregano sare
piper…
Read more »
26 October 2013

Ciorbă
cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate,
ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper,
malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300
ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g
ciuperci doua crengute de…
Read more »
26 October 2013

Chiftelute
de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar,
nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de
coacaze. Ingrediente: 5 linguri unt nesarat 1 ½ cesti ceasca rosie ,
tocata 1 kg carne tocata de porc 1 1/2 lingurite sare 1/2 lingurita
piper negru proaspat macinat…
Read more »
26 October 2013

Salata
de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml
vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat
1 lamaie sare…
Read more »
26 October 2013

Carne
de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa,
ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper,
usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita 300 g linte verde 3 rosii 2
cepe 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura boia dulce ulei 2 foi de dafin 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
26 October 2013

Rahat
cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra,
amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g
gelatina granule 6 picaturi apa de trandafiri 2 linguri zahar pudra 2
linguri amidon 4 picaturi colorant galben 200 g fulgi de cocos Mod de
preparare: Gelatina se pune într-un…
Read more »
26 October 2013

Dovleac
umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast,
vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare,
carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici
(circa 12 cm diametru) 40 g orez cu bob lung 2 felii paine toast 100 ml
vin alb sec 3 cepe verzi 2…
Read more »
26 October 2013

Marinată
din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina,
pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini
de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru
marinata: 1…
Read more »
26 October 2013

Nuga
cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri,
zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere
de tei 500 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 2 albusuri 2 pliculete
zahar vanilinat un praf de sare cateva picaturi de colorant rosu sucul
de la 1/2 lamaie Mod…
Read more »
26 October 2013

Pui
cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde,
usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente
: 1 pui, taiat bucati 500 de grame de ciuperci 100 de grame de bacon 50
ml vin 50 de gr de unt 5 fire de ceapa verde 3 fire usturoi…
Read more »
26 October 2013

Nuga
cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea
solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec
de migdale, nuci sau alune 100 g boabe de cafea 2 lingurite cafea
solubila 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Intr-un vas
încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma.…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina,
unt, ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1
linguriţă făină 1 lingură unt 1 lingură ulei Mod de preparare: Alegi
dovlecei tineri, îi cureţi, îi fierbi, îi scurgi şi îi striveşti cu
furculiţa. Apoi îi…
Read more »
26 October 2013

Nuga
cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.
Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi
de zahar 120 ml apa Mod de preparare: Se pune mierea la bain-marie şi
se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras,
ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare. Ingrediente: 1
dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei graşi de diferite culori (verde,
roşu şi galben) 4 cepe albe 2 căni orez 1 legătură pătrunjel verde 1
legătură mărar verde piper măcinat ulei de…
Read more »
26 October 2013

Desert
cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci,
fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2
albusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei Mod de
preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…
Read more »
26 October 2013

Rulada
cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa,
usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel,
foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 4 oua
1 ou pentru uns aluatul 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine
inmuiata in lapte 50 ml smantana…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.
Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou
Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Apoi îi cureţi
şi îi tai rondele. Sărezi bucăţile de cartofi şi le ungi cu unt…
Read more »
26 October 2013

Halva
de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte,
zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml
lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu
foarte mărunt. Intr-o…
Read more »
26 October 2013

Humus
cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de
masline. Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1
lingura tahini 1 catel de usturoi, ras 1/2 lingurita sare 1/4 ulei de
masline Mod de preparare: Se scurge și se clătește nautul și se pune
intr-un castron…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei,
sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe
mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500 ml ulei sare după gust 1 căţel de usturoi 1
piept de pui măsline pentru ornat Mod de preparare: Coci vinetele, le
cureţi şi…
Read more »
26 October 2013

Halva
cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple,
migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt
clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci simple 100 g migdale 1/2 lingurita
pulbere cardamom Mod de preparare: Se taie curmalele foarte mărunt.
Nucile caju, nucile simple şi migdalele se mixează…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati
picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe
mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna pui bulion) 2-3 cârnaţi picanţi 3
cartofi mari 50 + 200 ml ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de
preparare: Tai ceapa…
Read more »
26 October 2013

Halva
de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale,
fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar
250 ml lapte integral 300 g amidon de porumb 2 linguri migdale taiate 2
linguri fistic taiat putin sofran 3-4 seminte cardamom 75 g unt o
lingurita ulei Mod de…
Read more »
26 October 2013

O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei,
sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui
întregi 200 g caşcaval ulei sare piper usturoi Mod de preparare:
Condimentezi carnea, o usturoiezi şi o pui în cuptor la copt. Tai ceapa
rondele şi o căleşti în…
Read more »
25 October 2013

Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare,
faina, aluat de placinta. Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1
cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1 varf de cutit de sare 1 lingura
faina aluat de placinta Mod de preparare: Adaugati merele felii,
zahar, scortisoara si sare intr-o cratita medie.…
Read more »
25 October 2013

Dieta
cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva
pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti
slabi pana la 3 kilograme fara efort, dar pentru aceasta trebuie sa iti
placa aroma acestei radacinoase senzationale. Inca din vechi timpuri
telina a fost considerata o planta-minune,…
Read more »
25 October 2013

Ai
reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa
le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta
sanatoasa de toamna, care sa nu iti afecteze greutatea. Abundenta
vitaminelor din fructele si legumele de toamna te indeamna la excese,
din fericire cele mai multe fructe…
Read more »
25 October 2013

Dupa
prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt
temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate
vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea
epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a
produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin,
în…
Read more »
25 October 2013

Briose
cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara,
zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci,
zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte. Ingrediente: 2
cesti faina 3 lingurite praf de copt…
Read more »
25 October 2013

Castraveti
murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi,
foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu
seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr
sare Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15…
Read more »
25 October 2013

File
de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci,
cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de cod alb 4 ardei capia o
lingura cu fulgi de ardei dulci o lingura cu cimbru uscat o capatana de
usturoi o lingura cu…
Read more »
25 October 2013

Conopida
gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval,
galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei.
Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval 2
galbenusuri 1 lingura faina sare piper alb telina frunze 20 ml ulei
Mod de preparare: Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O…
Read more »
25 October 2013

Blinii
cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza
rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic,
ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru. Inrgediente: 250 ml
iaurt 200 g faina un pliculet cu praf de copt doua oua 500 g varza rosie
8 oua…
Read more »
25 October 2013

Halva
de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale,
fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200
g zahar 100 g unt 850 ml lapte o lingura migdale prajite o lingura
fistic prajit Mod de preparare: Se curăţă si se trec morcovii prin
răzătoarea cu ochiuri mici. într-o…
Read more »
25 October 2013

Supă
de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de
legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper,
zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 cm ghimbir
1 ardei iute 2 linguri ulei 750 ml supa de legume coriandru verde 400
ml lapte de cocos…
Read more »
25 October 2013

Desert
cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom,
apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g
nuci 2 linguri stafide aurii 1/4 lingurita cardamom pentru sirop: 750 ml
apa 150 g zahar pentru decor: fistic migdale Mod de rpeparare: Intr-o
tigaie uscată, pe foc…
Read more »
25 October 2013

Ciorbă
cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai,
cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia
dulce, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3
maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1
legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina…
Read more »
25 October 2013

Supă
cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov,
supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de
masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente: 500 g
somon 100 g fasole fava din conserva doua cepe rosii un morcov doi
litri supa 4 catei de usturoi 200 g spaghete 200…
Read more »
25 October 2013

Ruladă
umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte,
unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g
faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri
300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri
ciocolata topita Mod de…
Read more »
25 October 2013

Piept
de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui,
usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon,
smantana, branza. Ingrediente pentru carnea prajita: 300-400 de grame
de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare
piper boia de ardei foaie de…
Read more »
25 October 2013

Andive
cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de
vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline,
lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4 andive o
conopida mica 400 ml lapte 200 ml smantana 200 g branza de vaci 100 g
cascaval patrunjel 500 g spanac 3 catei de…
Read more »
25 October 2013

Pui
cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare,
piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente:
500 g piept de pui 25 g unt 3 linguri vin alb sec 1 lingura rasa cimbru
sare piper pentru sos: 1 lingura zahar 2 linguri vin alb sec…
Read more »
25 October 2013

Supa
de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina,
praz, unt, sare, oua, faina, unt. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 3
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 5 boabe de piper 3
cuisoare 2…
Read more »
25 October 2013

Pui
cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci
de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4
piepti de pui sare piper 2 linguri ulei 200 g ciuperci de padure 400 g
pulpa de dovleac 2 fire de rozmarin 200 ml vin alb 600 ml supa de…
Read more »
25 October 2013

Dovleac
în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas,
felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3
linguri zahar 300 g pulpa de dovleac 50 ml suc de ananas felii de ananas
din comot felii de lamaie ornat: piscoturi cereale frisca Mod de
preparare: Se topeşte untul…
Read more »
25 October 2013

ÎN
RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân
multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey
si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu.
Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea
cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si
amplul recurs la Antichitate…
Read more »
25 October 2013

Galusti
cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola,
castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de
soia, piper alb, sare, aluat. Ingrediente: 500gr creveti, decorticati
500gr carne de porc, tocata 1 ceasca de rucola, tocata 1/2 cutie castane
de apa 1/4 ceasca praz tocat…
Read more »
25 October 2013

Miel
cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata,
ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb
sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru.
Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia
un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua…
Read more »
25 October 2013

Mere
umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei,
foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare,
piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 20 ml ulei 2 foi
de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita
chimen…
Read more »
25 October 2013

Halva
clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de
cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g
susan 250 ml miere 50 g unt de cacao alimentar Mod de preparare:
Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în
cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru…
Read more »
25 October 2013

Salată
de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos
de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2
legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g) 300 g cascaval 3 linguri
otet 3 linguri sos de chili sare piper 4 linguri ulei 2 linguri
patrunjel tocat Mod de preparare: Se…
Read more »
25 October 2013

Ciorba
de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere,
cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2
cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei…
Read more »
25 October 2013

Brioşe
cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat,
drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra,
seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt. Ingrediente: 300 g faina
sare 70 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 7 g drojdie uscata
50 ml lapte dulce 3 oua 125…
Read more »
25 October 2013

Galuste
cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara,
ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt,
smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi sare 3 oua circa 75 g
gris piper nucsoara rasa 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure) 250
g rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »
25 October 2013

Crema
de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de
vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2
feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se
scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de
10 min.…
Read more »
25 October 2013

Mancarica
de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de
masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan. Ingrediente: ½
dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa,
tocata 1 ceasca supa de pui 1 lingura rozmarin , tocat 1 lingura de
sare parmezan…
Read more »
25 October 2013

Tocanita
de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa,
morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva
cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru
sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare:
Cureţi legumele. Ceapa o…
Read more »
25 October 2013

Prajiturele
cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte,
budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru
aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare
250 g faina+4 oua pentru umplutura: 500 ml lapte 1 plic budinca de
vanilie 50 g unt pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »
25 October 2013

Tarta
cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de
copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel,
frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt moale 1 ou 1
praf sare 3 linguri de apa minerala 200 g faina folie de copt pentru
umplutura: 100 g orez 1…
Read more »
25 October 2013

Desert
cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez,
zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un
litru lapte rece un litru apa 100 g orez 2 linguri faina de orez un
pliculet zahar vanilinat 300 g zahar o lingurita coaja rasa de lamaie
scortisoara Mod de preparare:…
Read more »
25 October 2013

Tocanita
aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion,
usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin.
Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7
catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare
piper ulei patrunjel 1…
Read more »
24 October 2013

Inghetata
delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de
ou, vanilie. Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10
linguri de zahar pudra 3 galbenusuri de ou 1 bucata vanilie sau esenta
de vanilie, dupa gust Mod de preparare: Se fierbe laptele cu
vanilie și 3 linguri…
Read more »
24 October 2013

Tarte
cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza
mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale,
miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina 75 g unt 50 ml apa
300 g somon fume 250 g branza mozzarella un ou 200 ml smantana 50 g
cascaval o legatura de…
Read more »
24 October 2013

Paste
cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa,
usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare,
piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400 g fasole doi morcovi
200 g porumb din conserva cimbru uscat doua cepe albe doi catei de
usturoi 150 ml ulei de masline 250 ml…
Read more »
24 October 2013

Ruladă
de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata,
ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar,
ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: un kilogram carne
de porc cu sorici 500 g carne de porc tocata o ceapa rosie 4 catei de
usturoi 500 g broccoli…
Read more »
24 October 2013

O
reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua,
smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5
I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă 1 pahar de smântână 20 g unt 200 g
făină 1 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar Mod de
preparare:…
Read more »
24 October 2013

Istoria
medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost
inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea
greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul
Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost,
în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc
onorabil pâna când…
Read more »
24 October 2013

O
reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi,
portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente:
4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1 praf de boia 2 kiwi 2 portocale 12
felii de ananas (din compot) 4 linguri de smântână 4 linguri iaurt 4
linguri de suc de…
Read more »
24 October 2013

O
reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi,
cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare.
Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2 cartofi 2 păstârnaci 2 ardei
graşi verdeaţă 1 foaie de dafin 2-3 căţei de usturoi sare Mod de
preparare: Pui carnea în apă…
Read more »
24 October 2013

O
reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa,
costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.
Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300 g carne de porc 2 ouă 50 g ceapă 150 g
costiţă afumată 400 g cartofi 150 ml ulei piper sare Ingrediente
garnitură: 800 g…
Read more »
24 October 2013

O
reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa
verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper,
cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii
murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1
legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei piper o mână…
Read more »
24 October 2013

Piept
de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii,
ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg
piept de curcan 5 gogosari 2 rosii 2-3 cepe 1 morcov 2 dovlecei 1 morcov
2 dovlecei 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Speli carnea şi…
Read more »
24 October 2013

Cotlete
de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete
de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 oua 1
cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper
negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru
servire Mod…
Read more »
24 October 2013

Omleta
cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana,
ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie.
Ingrediente: 4 oua 1 legatura marar tocat sare piper 2 linguri smantana
ulei patrunjel pentru umplutura: 1 file de cod 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 1 ceapa…
Read more »
24 October 2013

Chec
sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei
capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4
linguri ulei sare, dupa gust 1 conserva de ton in suc propriu 3 ardei
capia copti si curatati zeama de la 1 lamaie foaie de copt …
Read more »
24 October 2013

Mic
dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare,
miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de
padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150 g faina de secara 90 g faina
alba un ou un sfert de lingurita cu sare 100 ml miere 100 g amestec
seminte 50 ml…
Read more »
24 October 2013

Pui
cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie,
supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru.
Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 200 g masline 1 lamaie 200 ml
supa de legume 1 ardei gras rosu 100 ml ulei 1 lingurita mustar 1
lingurita pudra…
Read more »
24 October 2013

Linte
cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel
verde, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g
telina 1 morcov 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 3
linguri ulei 3 linguri vin alb sare piper rozmarin o cana supa de legume
Mod de…
Read more »
24 October 2013

Budinca
cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de
trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2
linguri faina de orez 5 g unt o lingura apa de trandafiri pentru servit:
miere nuci Mod de preparare: Laptele si zahărul se pun pe foc si se
amestecă…
Read more »
24 October 2013

Orez
cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb,
orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 1/2 ceasca de morcovi, cubulete 1 cana de
mazare 1 cutie castane 1 cutie porumb 4-5 cani de orez fiert, rece 1
1/2 cesti carne…
Read more »
24 October 2013

Ardei
umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii,
orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin,
folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocata 8 ardei grasi 8
rosii 100 g orez 2 cepe 1 praz 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2
oua sare piper…
Read more »
24 October 2013

Clatite
marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare,
ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3
masuri apa calduta o lingura drojdie proaspata un plic praf de copt 1/2
lingurita sare un ou pentru prajit: ulei pentru servit: unt miere Mod
de preparare: Grişul, sarea…
Read more »
24 October 2013

Vreme
de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât
exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In
septembrie 1949, un congres medical care a avut loc la Bordeaux ajungea
la urmatoarea concluzie: „Lucratorul trebuie sa bea mai mult de un litru
pe zi, iar intelectualul mai mult de o…
Read more »
24 October 2013

Desert
cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de
trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune.
Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g amidon) un kilogram zahar 3
litri lapte 2 pliculete zahar vanilinat cateva picaturi apa de
trandafiri 200 g nuci macinate pentru servit la alegere: boabele…
Read more »
24 October 2013

Chiftelute
cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua,
usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa,
bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2
felii de paine alba inmuiate in lapte 3 cartofi dati prin razatoare sare
piper 2 cepe 2 oua 5 catei de…
Read more »
24 October 2013

Pui
cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin
alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui 150 g jambon uscat 2 ardei grasi rosii 2
arde grasi galbeni 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec 1 kg
rosii…
Read more »
24 October 2013

Placinta
cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de
padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar
pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800 ml lapte 180 g zahar 150
ml smantana pentru umplutura: 100 g alune de padure 100 g migdale
neprajite 100 g nuca de cocos 50…
Read more »
24 October 2013

Supa
de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de
pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2
cepe 150 g paste scurte sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în…
Read more »
24 October 2013

Paste
cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa,
ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de
crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar,
branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 punga
paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1…
Read more »
24 October 2013

Supa
de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare,
taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g
tarhon tocat 30 ml ulei sare 70 g taitei 100 g smantana Mod de
preparare: In zeama de la fasolea uscată fiartă, pui la fiert tăiţeii şi
îi laşi…
Read more »
24 October 2013

Coltunasi
cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina,
zahar, unt, sare. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g
smantana 2 oua 400 g faina 150 g zahar 100 g unt un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Bateţi un ou cu 100ml…
Read more »
24 October 2013

Tocanita
de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete 700 g cartofi 200 g
ciuperci 3 cepe 2 morcovi sare piper 1 lingurita boia iute 1 lingurita
boia dulce 3 rosii 6 catei de…
Read more »
24 October 2013

Ciorba
de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei
grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi,
patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de
vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi
ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita…
Read more »
24 October 2013

Pere
cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran,
pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de
orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 90 g zahar tos
sare 500 ml lapte o jumatate de lingurita cu sofran 4 pere doua lamai
200 g fructe confiate 50 g…
Read more »
23 October 2013

Inghetata
de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri,
unt, lamaie, stafide. Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de
grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de
unt 1 lamaie stafide Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la
foc mic pentru cateva…
Read more »
23 October 2013

Ciorba
de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1
legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
23 October 2013

Dovleac
cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4
linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de
preparare: Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în
triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul…
Read more »
23 October 2013

Cod
cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie,
tarhon, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4
prune 100 g unt 150 g smantana 1 lamaie 1 legatura tarhon sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi fileul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi
ştergeţi-l cu şerveţele…
Read more »
23 October 2013

Cocktail
Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe
proaspete Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin
rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1 lamaie 2 portocale 2 piersici 2
mere 50g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara cuisoare Mod
de preparare: Piersicile si merele…
Read more »
23 October 2013

Vinul
reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu
echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care
contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile
de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este
incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele
proteine) care produc energie si…
Read more »
23 October 2013

Rulouri
cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar,
scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus,
ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari de placinta 250 g pudra de migdale
75 g zahar o lingurita scortisoara 40 g unt topit coaja unei portocale 2
linguri apa de flori…
Read more »
23 October 2013

Somon
fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin,
limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente:
doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul 400 g somon fume 100 ml
vin alb sec 250 g unt doua limete o lingura cu capere ulei o lingura cu
busuioc uscat o…
Read more »