Sos
delicios pentru gratar din: ardei gras, ceapa, usturoi, bulion, miere,
mustar, ketchup, vin rosu, supa din concetrat de pui, ulei, sare, piper.
Ingrediente: un ardei gras o ceapa mica un catel usturoi 100 g bulion 3
linguri miere o lingurita mustar fin o lingura…
3 November 2013

Cheesecake
cu mere si branza de vaci este o reteta simpla, dar foarte gustoasa
care nu o sa va dea prea multa bataie de cap pentru ca blatul se face
rapid cu biscuiti zdrobiti. Ingrediente: 700 gr branza de vaci 200 gr
smantana 2 oua 2 linguri de miere 2 linguri de faina 2…
Read more »
3 November 2013

Retete video: Cum se prepara rata cu mirodenii
Read more »
3 November 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere cu sos de ciocolată O reteta de pere
cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune
de padure. Ingrediente: 2…
Read more »
3 November 2013

In
nici un caz nu vorbim despre zahar ori faina alba, care nu-ti vor fi
recomandate în nici o dieta! Pregateste-ţi frigiderul pentru alimente de
o singură culoare, alb, repartizate zilnic in cinci mese echilibrate. O
dieta sanatoasa, usoara, plina de nutrienti de care ai nevoie, o dieta
detoxifianta si purificatoare. Lista de cumparaturi: Nu…
Read more »
3 November 2013

Retete video: Cum se prepara placinta de cartofi cu oua ochiuri si pancetta Vezi mai multe video din blog
Read more »
3 November 2013

Sanatatea
organismului uman depinde in mare masura de sanatatea si buna
functionare a ficatului, organul intern cel mai mare şi diversificat din
punct de vedere metabolic. Laboratorul organismului uman, cum este
denumit ficatul, prelucreaza toate toxinele pe care intr-un fel sau
altul le asimilam. Acesta este motivul pentru care din când în cand
gafaie si,…
Read more »
3 November 2013

Retete video: Cum se prepara pasta de naut cu boia afumata Vezi mai multe video din blog
Read more »
3 November 2013

Nu
se poate compara, ca eficienţă, cu polenul uscat. Iar ca gust, nici
atât. Luat proaspăt, din stupul albinelor, este o uzină de sănătate
Tatăl polenului crud O descoperire remarcabilă pentru apicultură,
nutriţie şi apiterapie a constituit-o polenul crud. În spatele lui se
află o întâmplare care merită a fi relatată. În martie 1992, Patrice…
Read more »
3 November 2013

Retete video: Cum se prepara flori de dovlecel umplute cu crema de ricotta
Read more »
3 November 2013

Un
viciu de procedură: antibioticele În ultima vreme, venirea toamnei este
legată automat de boli. Răceala şi gripa sunt mai răspândite decât
frunzele căzătoare şi întunecă frumuseţea anotimpului. Cine este de
vină? În primul rând, bacteriile şi viruşii, cărora pare să nu li se mai
împotrivească nimic (peste 80% din infecţiile acute de căi
respiratorii…
Read more »
3 November 2013

Briose
de ciocolata cu glazura de bezea si ciocolata din: faina, zahar, cacao,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, cafea, lapte, ulei, ou, esenta
de vanilie, apa clocotita, albus de ou, smantana, esenta de migdale,
ciocolata neagra, ulei de nuca de cocos. Ingrediente aluat de
ciocolata: 1 cana faina 1 cana de zahar…
Read more »
3 November 2013

Salata
de fasole cu ceapa rosie si rosii din: fasole, mustar, otet de vin alb,
ulei, fasole boabe, ceapa rosie, salata verde, rosii. Ingrediente: 600 g
fasole verde din conserva (asorata, galbena si verde) 1 lingurita
mustar 3 linguri otet de vin alb 3 linguri ulei 1 conserva fasole boabe 1
ceapa rosie 1 salata…
Read more »
3 November 2013

Lasagna
cu spanac şi sos din: spanac, smantana, unt, ulei de masline,
mozzarella, ceapa verde, usturoi verde, ardei capia, seminte de chimen,
foi de lasagna, sare, piper, sos de iaurt cu porumb. Ingrediente: 500 g
spanac 300 ml smantana 50 g unt 50 ml ulei de masline 300 g mozzarella o
legatura ceapa verde un…
Read more »
3 November 2013

Briose
cu gutui din: iaurt, ulei, oua, faina, zahar, praf de copt, gutui,
scortisoara. Ingrediente: 140 g iaurt natur 50 ml ulei 2 oua 130 g faina
50 g zahar 2 lingurite praf de copt 120 g gutui crude o lingurita
scortisoara Mod de preparare: Se pune iaurtul într-un vas, se toarnă
uleiul şi…
Read more »
3 November 2013

Fasole
pastai in sos alb cu nucsoara din: fasole pastai, ceapa, unt, usturoi,
patrunjel, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg fasole
pastai 1 ceapa 100 g unt 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 2
linguri faina 500 ml lapte sare piper nucsoara Mod de preparare:
Cureţi păstăile de fasole, le speli…
Read more »
3 November 2013

Bors
de perisoare cu legume si orez din: carne tocata amestec, ou, orez,
praz, ceapa, ardei gras, fasole verde, suc de rosii, bors, sare, piper.
Ingrediente: 300 g carne tocata amestec un ou 50 g orez un tub praz o
ceapa un ardei gras o conserva mica de fasole verde 300 ml suc de rosii…
Read more »
3 November 2013

Salată
vegetariană cu porumb şi avocado din: lamaie, fructe de avocado, ulei
de masline, sare, piper, sos tabasco, boabe de porumb, rosii, ceapa
rosie, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 lamaie 2 fructe de avocado 6
linguri ulei de masline sare piper sos tabasco 300 g boabe de porumb
(conserva) 4 rosii 2 cepe rosii 2 fire…
Read more »
3 November 2013

Retete video: Cum se prepara Friganele cu fulgi de porumb
Read more »
3 November 2013

Gutui
umplute cu branza de vaci, stafide si miez de nuca din: gutui, branza
de vaci, stafide, miez de nuca, lamaie, zahar, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 4 gutui 250 g branza de vaci 100 g stafide 100 g miez de
nuca o lamaie 125 g zahar 15 g unt zahar pudra pentru servit Mod…
Read more »
3 November 2013

Tarta
cu spanac, oua si cascaval din: aluat, spanac, rosie, oua, cascaval.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj un kg spanac proaspat o rosie mare 2
oua 50 g cascaval Mod de preparare: Aluatul se întinde cu sucitorul
şi se aşază într-o formă de copt. Se taie marginile, care se adună
într-o bilă din care…
Read more »
3 November 2013

Crochete
de telină cu sos de roşii din: telina, sare, oua, faina, verdeata,
germeni de grau, pesmet, piper, rosii, ardei gras, foaie de dafin,
faina, zahar, frunze de telina, otet de mere, mustar dijon. Ingrediente:
2-3 teline mari sare 2 oua faina 1/2 legatura verdeata 2 lingurite
germeni de grau 5-6 linguri pesmet piper pentru…
Read more »
3 November 2013

Ciorba
de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac,
ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors,
verdeata. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o
telina un pastarnac o ceapa 2 morcovi un ardei o jumatate de conopida o
jumatate de cana bulion 100g iaurt 2…
Read more »
3 November 2013

Gulas
cu carne de vita si galuste din: carne de vita, ceapa, ardei gras,
morcovi, radacina de telina, pasta de tomate, cartofi, ulei, cimbru,
ulei, patrunjel verde, usturoi, boia de ardei dulce, chimen, arde iute,
sare, piper, supa de oase, faina, ou. Ingrediente: 1 kg carne de vita
500 g ceapa 400 g ardei gras…
Read more »
3 November 2013

Piept
de pui crocant din: lapte batut, usturoi, pipet de pui, pesmet alb,
faina, boia de ardei, pudra de mustar, cimbru, pudra de ardei iute,
piper negru, ulei de rapita. Ingrediente: 150 ml de lapte batut 2 catei
de usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui, fara os si fara piele (in
greutate totala de…
Read more »
3 November 2013

Dovlecei
pane, cu sos de caşcaval din: dovlecel, ulei, faina, pesmet, oua,
smantana, cascaval, sare, piper, marar, fulgi de ardei iute.
Ingrediente: 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei de dimensiune medie 150 ml
ulei pentru prajit 100 g faina 100 g pesmet 4 oua pentru sos: 200 g
smantana pentru gatit 200 g cascaval sare…
Read more »
3 November 2013

Sos
de mustar cu smantana din: mustar, ceapa, unt, otet, smantana, lapte,
sare, piper. Ingrediente: 2 lingurite mustar fin o ceapa medie 10 g unt
otet 150 ml smantana de gatit 150 ml lapte sare piper Mod de
preparare: In unt topit, se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a inmuiat,
se toarna…
Read more »
3 November 2013

Pateuri
cu carne si masline din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carne
tocata, masline verzi, chimen, chili, stafide, ou, unt, branza de vaci,
faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 ardei rgas rosu
600 g carne tocata 100 g masline verzi tocate 1 1/2 chimen macinat 1
lingurita chili 50 g…
Read more »
3 November 2013

Tarta
cu branza de capra si praz din: aluat de foi, praz, smantana
semidegresata, oua, banza de capra, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata
aluat de foi (250 g) 2 fire praz 250 ml smantana semidegresata 4 oua 200
g branza de capra sare piper Mod de preparare: Se intinde o foaie de
aluat si…
Read more »
3 November 2013

Friptura
de porc cu ciuperci si sos de rosii pe pat de taitei de orez din:
faina, sare, piper, praf de usturoi, friptura de porc, ceapa, ardei
gras, ciuperci, rosii, sos de soia, taitei de orez. Ingrediente: ⅓
cana faina 1 lingurita de sare ¼ lingurita de piper 1 lingurita praf de
usturoi 1…
Read more »
3 November 2013

Actiunea
asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de
ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a
histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul
stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala
putere de a creste apetitul. Conform autorului, la originea acestei
proprietati se afla aminele din…
Read more »
3 November 2013

Rulada
umplute cu crema de ananas din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf
de copt, dulceata de coacaze, gelatina, fulgi de cocos, rondele de
ananas, lapte de cocod neindulcit, suc de lamaie, rom, frisca.
Ingrediente: 4 oua sare 185 g zahar 100 g faina 50 g amidon 1 lingurita
cu varf praf de copt 150…
Read more »
3 November 2013

Sos
de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon,
migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb
macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate
Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si, când începe să se
topească, se adaugă smântâ¬nă si se…
Read more »
3 November 2013

Plăcintă
cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de
rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza,
unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g carne tocata 3
linguri unt 1 ceapa 1 cutie mica de pasta de rosii 2 bucati de
scortisoara 2 cuisoare 3 oua 1 pachet…
Read more »
21 October 2013

Sfeclă
umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt,
marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci
tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de
nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit Mod de preparare: Speli
bine, sub jet de apă,…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »
21 October 2013

VINUL
ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a
cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest
sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru
ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la
ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
21 October 2013

Legume
la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline,
scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.
Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci,
feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita
scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri
rosii, fara samburi 1…
Read more »
21 October 2013

Limonada
cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6
lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata
(sau 1 litru de apa rece ca gheata) Mod de preparare: Se extrage
sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se
dizolva. Se…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
21 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan
Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei
de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »
21 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de ficătei
Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii,
usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »
21 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
21 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
21 October 2013

Muschi
de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet
de porc, smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4
ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de
porc Ingrediente sos: 1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite
mustar 2 cepe, fin…
Read more »
21 October 2013

Merluciu
la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi,
patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg
merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel piper condiment din legume uscate Mod de preparare: Speli
peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »
21 October 2013

Salata
picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi,
hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g
sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de
hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel
Mod de preparare: Speli bine…
Read more »
21 October 2013

Antricot
de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai,
faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate
de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri
faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb
macinat Mod de…
Read more »
21 October 2013

Chiftelute
aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja
500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin
maşina de tocat. Speli ciupercile şi le…
Read more »
21 October 2013

Gogosari
murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de
piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari
rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l
apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin
Mod…
Read more »
20 October 2013

Prajiturele
cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.
Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de
zahar 50 de grame de unt Mod de preparare: Intr-un castron topiti
ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se
raceasca.…
Read more »
20 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei
copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete
de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina,
sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »
20 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vacuta cu
cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de
vita, oase de vita,…
Read more »
20 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »
20 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
20 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si
stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar,
margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente:
380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »
20 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste
si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din:
ciuperci asortate, muschi…
Read more »
20 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii
si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii,
ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »
20 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu
dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare,
drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru
umplutura:…
Read more »
20 October 2013

Castraveciori
în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper
boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg
castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere
piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana
de usturoi …
Read more »
20 October 2013

Cartofi
umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei,
ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6
cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare
piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »
20 October 2013

Frigarui
de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare. Ingrediente
sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3
linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1
lingura de ghimbir…
Read more »
20 October 2013

Gogosi
cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou,
ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de
dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g
faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata
sare 1 ou 200…
Read more »
20 October 2013

Placinta
cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de
copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt
faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura
patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »
20 October 2013

Ceapă
cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200
g sare neiodata Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt
ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »
20 October 2013

Bors
cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors,
leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g)
fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors
proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
20 October 2013

Chiftelute
coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov,
pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii
paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina Mod de preparare: Intr-un
bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de…
Read more »
20 October 2013

Pulpe
de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa,
ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de
ardei iute, coaja de portoca,a, zeama de lime, coaja de lime, otet din
orez, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de
morcovi tineri…
Read more »
20 October 2013

Piept
de pui in foitaj din: foitaj, piept de pui, ou, branza de oaie,
smantana, rosii, ulei, sare, piper, ou, salata verde, rucola.
Ingrediente: pentru aluat: 1 pachet foitaj pentru umplutura: 1 piept de
pui 1 ou 200 g branza de oaie zdrobita cu furculita 50 g smantana 2
rosii ulei sare piper pentru decor:…
Read more »
20 October 2013

Salata
de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de
vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana,
guacamole. Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri
condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii
tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau…
Read more »
20 October 2013

Prajitura
cu pere caramelizate din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina,
zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar. Ingrediente: blat: 125 ml sirop
gros de zahar sau miere 125 ml lapte 1 ou 1 lingura ghimbir proaspat
ras 550 g faina 50 g zahar tos 1 lingurita bicarbonat 50 g unt un varf
de cutit…
Read more »
20 October 2013

Mancarica
de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei,
sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri bulion ulei
sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de cod
zeama de la o lamaie…
Read more »
20 October 2013

Supa
de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry,
cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita de curry pudra 3 cartofi dulci mari 3 morcovi mari 2 cani
supa de pui sare piper 100 g crutoane…
Read more »
20 October 2013

Fasole
batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei,
sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1/2 lingurita boia 3 catei
de usturoi pisati 2 linguri bulion ulei sare Mod de preparare: Ţii
fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de
mai multe ori.…
Read more »
20 October 2013

Sufleu
delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere,
cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de gutui 3 linguri
zahar 30 g unt 1 galbenus 2 albusuri 1 lingura rachiu de mere 2 cuisoare
1 lingura zahar praf Mod de preparare: Porniţi cuptorul şi ungeţi cu
unt o formă de…
Read more »
20 October 2013

Cornete
cu branza si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, branza de oaie, ceapa
verde, unt, patrunjel, branza camembert, ridichi de luna. Ingrediente: 1
pachet de aluat foitaj ulei pentru umplutura: 300 g branza de oaie 50 g
unt moale 1 legatura de ceapa verde cateva fire de patrunjel tocat 200 g
branza camembert 1…
Read more »
20 October 2013

Ardei
capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa,
zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg
ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare
200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri
seminte…
Read more »
20 October 2013

Tarta
cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte,
mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat: 150 g
faina 100 g zahar 170 g unt rece, taiat in cubulete 2 galbenusuri batute
cu 2 linguri apa sare umplutura: 100 g faina 75 g zahar 50 ml ulei 50
ml lapte 800…
Read more »
20 October 2013

Mancarica
de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras,
ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole
neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb. Ingrediente 1 lingura
de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca
ardei gras, tocat…
Read more »
20 October 2013

Ciorba
de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac,
boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon.
Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia
1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon
tocat Mod de rpeparare: Pui fasolea la…
Read more »
20 October 2013

Coltunasi
la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare,
piper, ulei, supa de legume, unt. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua
faina cat cuprinde 5-6 linguri de apa pentru umplutura: 500 g carne de
curcan, taiata cubulete 200 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa sare piper 3
linguri de ulei 1 cana…
Read more »
20 October 2013

Supa
crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi,
orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 ceapa
mare 2 linguri ulei 2 dovlecei de dimensiune medie 3 cartofi 2 linguri
orez 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 galbenus sare piper 1 legatura
marar verde Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
20 October 2013

Tarta
cu mere si gutui din: faina, unt, sare, lapte, gutui, unt, zahar tos,
scortisoara, mere, zeama de lamaie, faina, galbenus, zahar brun.
Ingrediente: pentru crusta (foaie) 250 g faina 250 g unt rece din
frigider, taiat cubulete 1 lingurita de sare 125 ml lapte rece pentru
umplutura: 2 gutui mari 50 g unt 50…
Read more »
20 October 2013

Mamaliga
coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza
telemea, oua, bacon, sare, piper. Ingrediente: 300 g malai o lingurita
sare o lingura unt 300 g cascaval 200 g branza telemea 6 oua 2-3 felii
bacon sare piper Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pun la
fiert 2,5 I apă…
Read more »
19 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de porc, cu bere
Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa,
usturoi, bere neagra, ketchup,…
Read more »
19 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ceapa,
cimbru si mere Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt,
ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde
cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat,…
Read more »
19 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Supă de pui cu gutui Supă de pui cu gutui
din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt,
ou, cimbru, patrunjel verde, sare.…
Read more »
19 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vita cu legume si
rozmarin Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita,
faina, concentrat de vita,…
Read more »
19 October 2013

Ciocolata
cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca,
ciocolata. Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4
ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de
gheata frisca ciocolata Mod de preparare: Se amesteca laptele praf,
zahar, cacao și sare…
Read more »
19 October 2013

Dovlecei
în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar.
Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet
crengute de marar Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii,
după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de
zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe…
Read more »
19 October 2013

Chiftelute
prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc,
ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei,
faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan 500 g ceafa de porc 2 cepe 2
oua 3 cartofi 1 praz (numai partea alba) 1 legatura marar 1 legatura
patrunjel sare piper 300…
Read more »
19 October 2013

Ardei
umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa,
ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper.
Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2
pahar orez 2 cepe 1 ou 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1
praz, numai partea alba…
Read more »
19 October 2013

Prajitura
cu prune si lamaie din: prune, iaurt, oua, zahar pudra, faina, ulei,
zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g
prune 250g iaurt 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1
lingurita zahar vanilat 1 linguita praf de copt 1 lingurita coaja rasa
de lamaie…
Read more »
19 October 2013

Placinta
cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf
de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de
capra, cotlete de porc fara os, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt
stins cu zeama de lamaie faina…
Read more »
19 October 2013

Prune
in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus,
zahar, zahar praf. Ingrediente: 6 lamai 500 g aluat de foitaj 200 g
prune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 400 g
zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Se topeşte untul şi se
amestecă cu…
Read more »
19 October 2013

Salata
de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii,
sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet mix de salata 4 rosii 2-3
bucati de sparanghel sare piper ulei de masline zeama de la o lamaie 1
lingura de unt 1 lingura…
Read more »
19 October 2013

Supa
de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii,
usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg
ardei (rosii, galbeni, portocalii) 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 2-3 rosii
1 catel de usturoi 1-2 bborcanele iaurt busuioc 1 lingurita unt sare
otet balsamic Mod de preparare: Coci ardeii, ii…
Read more »