Ciorbă
de varză de post din: ulei, varza, ardei grasi, apa, orez, marar,
cimbru, bulion, condiment vegetal, faina, boai si bulion. Ingrediente:
100 ml ulei 1 kg varza ardei grasi 4 l de apa 100 g orez 1 legatura
combinata de marar
28 November 2013

Placinta
cu telemea, iaurt si spanac din: foi de placinta, telemea, praf de
copt, iaurt, apa mienrala, oua, smantana, spanac, ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 400 g telemea 1/2 plic praf de copt 400 ml iaurt
150 ml apa minerala 5 oua 200 g smantana 100 g spanac congelat 75 ml
ulei sau…
Read more »
27 November 2013

Retete
pentru Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc,
ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de
mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon
de porc de cca 2,5 kg,…
Read more »
27 November 2013

Retete
de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail Eastern Sour Cocktail
Eastern Sour din: bourbon, fresh orange juice, fresh lime juice, orgeat
syrup si angostura. Un sour deosebit, cu o imbinare chimica a
ingredientelor perfecta. Pahar: old fashioned Decor: citirc slices
Ingrediente: 50 ml bourbon 35 ml fresh orange juice 25 ml fresh lime…
Read more »
27 November 2013

Lupta
cu kilogramele in plus este destul de greu de dus, mai ales in cazul
persoanelor care au un program destul de incarcat si au nevoie de un
aport caloric destul de mare atunci pentru a trece peste stresul de pe
parcursul unei zile intregi. Pentru aceste persoane, printre care se
regasesc foarte multi dintre…
Read more »
27 November 2013

Iarna
poate fi un anotimp dificil pentru cei care urmeaza dieta si nu doar
din cauza sarbatorilor. Vremea rece poate intrerupe rutina exercitiilor
fizice si oamenii petrec mai mult timp in interior. Cand stati mai mult
timp in casa este posibil sa faceti exces de anumite produse alimentare,
iar acest lucru duce la supraalimentare si,…
Read more »
27 November 2013

Pentru
ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un
meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un
raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal
hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent
selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »
27 November 2013

Retete
de Craciun: Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca Tarta cu
ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte,
galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra,
aluat de tarta. Ingrediente: 1 1/4 cesti de zahar 2 linguri faina 2
linguri + 2 lingurite amidon 1/4 lingurita de sare 2 cani…
Read more »
27 November 2013

In
timpul iernii, cand zilele sunt mai scurte si mai intunecoase, este mai
greu pentru majoritatea oamenilor sa se mobilizeze sa faca exercitii
fizice. Totusi nu exista motive solide de a abandona echipamentul
sportiv. Este important ca orice persoana sa isi pastreze forma fizica
cu ajutorul activitatii fizice. Exercitiul fizic este o parte esenetiala
a…
Read more »
27 November 2013

Clatite
cu sos de caramel din: oua, lapte, faina, zahar, sos de caramel.
Ingrediente: 3 oua 500ml lapte 300gr de faina 2 linguri de zahar Sos de
caramel, pentru servire Mod de preparare: Puneti laptele intr-un
castron, adaugati oualele. Se amesteca bine. Adaugati zahar si
amestecati bine. Cerneti faina si incorporati usor,…
Read more »
27 November 2013

Salată
de toamnă cu carne de vită din: muschi de vitel, cartofi, ardei grasi,
ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, frunze de patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 1 kg cartofi 3-4 ardei grasi (rosii,
galbeni, verzi) 3 cepe mari 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 100 ml
ulei frunze de patrunjel 1 lamaie …
Read more »
27 November 2013

Pacheţele
cu legume şi mozzarella din: aluat, ardei, unt, mozzarella, busuioc,
praz, porumb si galbenus. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 6 ardei culori
diferite 50 g unt 250 g mozzarella busuioc proaspat un fir praz 125 g
porumb dulce un galbenus pentru uns Mod de preparare: Se scoate
aluatul de la rece si se lasă…
Read more »
27 November 2013

Varză
călită cu măsline din: varza acra, masline, ulei, bulion de rosii,
cimbru si piper. Ingrediente: 1 varza acra 100 g masline 200 ml ulei 1
lingura bulion de rosii cimbru piper Mod de preparare: Speli varza, o
tai fideluţă şi pui câte puţin în uleiul încins. După ce s-a călit,
adaugi boabele de piper,…
Read more »
27 November 2013

Spaghetti
bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei
de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de
legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi
2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei
de masline 400 g carne tocata mixta sare…
Read more »
27 November 2013

O
reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza,
sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper,
germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3 cepe verzi 50 g arahide
prajite si sarate 1 ou 2…
Read more »
27 November 2013

O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa
rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si
smantana. Ingrediente: 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati 2 cepe
rosii mari, curatate si taiate sferturi 8 catei de usturoi, in coaja
cateva ramurele de cimbru 4 linguri ulei de…
Read more »
27 November 2013

Ruladă
de ciuperci cu cascaval din: unt, faina, lapte, oua, cascaval,
ciuperci, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt
300 g faina 400 ml lapte 8 oua 100 g cascaval 2 cutii ciuperci 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pui într-un
castron făina, torni peste ea puţin…
Read more »
27 November 2013

Ficat
de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca,
carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.
Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati
picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3
rosii sare…
Read more »
27 November 2013

File
de peste aromat din: file de peste, sare grunjoasa, lamai, piper, ulei
de masline, usturoi, cimbru si busuioc. Ingrediente: 800 g file de peste
sare grunjoasa 1-2 lamai piper negru macinat ulei de masline 6-8 catei
usturoi cimbru busuioc proaspat Mod de preparare: Se porţionează
bucăţile de peste, se stropesc cu ulei de măsline,…
Read more »
27 November 2013

Bors
de vita cu leustean din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, fasole
verde, dovlecel, varza, rosii, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 400 g
carne de vita (piept, rasol) 2 morcovi potriviti ca marime 1 telina
mica 2-3 cepe O mana de fasole verde un dovlecel 2 cartofi un sfert de
varza 400 ml bors 100…
Read more »
27 November 2013

Tacos
cu carne de vita din: cartof dulce, ulei de masline, varza rosie,
coriandru, limeta, carne de vita, chimen, chili, sare, piper, ceapa,
tortilla, avocado, sos. Ingrediente: 1 cartof dulce , cuburi 1 lingura
ulei de masline 1 ceasca varza rosie, tocata 1 cana coriandru 1 limeta 1
kg de carne de vita tocata…
Read more »
27 November 2013

Muschi
de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet,
unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi
cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de
masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »
27 November 2013

Chec
cu fistic si cireşe confiate din: oua, unt, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, cirese si fistic. Ingrediente: 5 oua 100 g unt un praf
sare un plic zahar vanilat 7 linguri zahar pudra 5 linguri faina 100 g
cirese confiate 200 g fistic copt Mod de preparare: Se curăţă fisticul
de coajă şi…
Read more »
27 November 2013

Salată
de fasole si andive din: fasole boabe, andive, ulei, rosii cherry,
patrunel, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 3 andive
mari 3 linguri cu ulei 300 g rosii cherry 3 fire patrunjel 2 linguri de
otet sare piper Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat pentru o
noapte. Dimineaţa scurgi apa…
Read more »
27 November 2013

Supa
de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa
rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci,
marar, castravete. Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 cepe rosii
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume 50 g smantana 1 lingurita
hrean ras sare…
Read more »
27 November 2013

Piept
de pui umplut cu mere din: piept de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
unt, mar, paine, busuioc, rozmarin, faina, suc de mere si cherry.
Ingrediente: 6 jumatati piept de pui fara os si piele 1 lingurita sare
1/4 lingurita piper 1/2 cana ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi,
maruntiti 3 linguri unt 1 mar…
Read more »
27 November 2013

Ciulama
de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina,
morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
Ingrediente: 500 g ciuperci uscate 1 ceapa 6 linguri faina 1 morcov 4
linguri ulei 1/2 l zeama de varza acra sare piper cimbru uscat maruntit
Mod de preparare: Pui ciupercile într-un…
Read more »
27 November 2013

Supa
de pui cu noodles din: ulei de canola, ulei de nuca de cocos, ceapa,
usturoi, ghimbir, supa de pui, lemongrass, piept de pui, varza
chinezeasca, frunze de coriandru, frunze de busuioc, suc de limeta,
sare, noodles, fulgi de ardei rosu. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
canola sau de nuca de cocos 1 ceapa,…
Read more »
27 November 2013

Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel,
piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2
lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura
patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in
ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de…
Read more »
27 November 2013

Gratin
de cartof cu bacon afumat din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat,
vin, rozmarin, smantana, lapte si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi (cei
albi merg mai bine), taiati rondele de 2cm 1⁄2 lingura ulei de masline 6
felii de bacon afumat, tocate grosier 3 ramurele de rozmarin, doar
frunzele tocate 100 ml vin alb sec…
Read more »
27 November 2013

Sarmalute
cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de
pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza
acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce.
Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de
pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva…
Read more »
27 November 2013

O
reteta delicioasa de bastonase cu:cartofi, smantana, unt, galbenus,
branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
linguri smântână 1 lingură unt 3 gălbenuşuri 150 g brânză telemea de oi
sare piper 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se spală
bine cartofii, se fierb în apă cu…
Read more »
27 November 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina,
amidon, praf de copt, cacao, compot de ananas, mascarpone, zahar pudra,
frisca, cacao. Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
praf sare 50 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 2 linguri
cacao 850 ml compot de…
Read more »
27 November 2013

Salată
din sfeclă roşie cu mazăre din: sfecla rosie, cartofi, morcov,
castraveti murati, mazare, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 700 g cartofi 1 morcov mare 200 g cstarveti murati
500 g boabe de mazare congelata sau din conserva 1 ceapa mare 50 ml ulei
1 legatura patrunjel sare Mod de…
Read more »
11 July 2013

Prajitura
cu aroma de portocale din: unt, lapte, oua, esenta de vanilie, faina,
zahar, praf de copt, coaja de portocala, suc de portocale, zahar,
lichior de portocale. Ingrediente aluat: 13 linguri unt nesarat 3
linguri lapte 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 1/2 cani de faina
3/4 ceasca de zahar 3/4 lingurita…
Read more »
11 July 2013

Salată
de orez cu ton, portocale si porumb din: ton, porumb, mazare, unt,
portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza, gogosari. Ingrediente: 4
conserve (a 125 g) de ton bucati intregi 2 conserva (a 200 g) porumb
boabe 2 conserve mici de mazare 4 linguri unt 4 portocale mai mari 1
lamaie 600 g orez cu…
Read more »
11 July 2013

Piept
de curcan cu sote de fasole verde din: piept de curcan, fasole verde,
usturoi, ulei de masline, marar, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4
bucati piept de curcan (circa 180 g) 600 g fasole verde 5 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar rozmarin proaspat
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
11 July 2013

Salata
de sfecla cu legume din: morcovi, cartofi dulci, sfecla rosie, untisor,
pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei
de masline, otet de vin, busuioc. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi
dulci doua sfecla rosii doua legaturi untisor pudra de curry o lingura
seminte de dovleac o lingurita de seminte de…
Read more »
11 July 2013

Tocanita
de pui cu ceapa si linte rosie din: ulei de masline, ciocanele de pui,
ceapa, linte rosie, rosii, supa de pui, coaja de lamaie, usturoi,
patrunjel, paine. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 8 ciocanele de
pui cu piele 2 cepe, tocate foarte fin 6 linguri de linte rosie 400 g de
rosii din…
Read more »
11 July 2013

Supă
de roşii excelentă din: rosii, foi de dafin, cuisoare, coaja de lamaie,
patrunjel verde, zeama de legume, smantana, piper, sare, nucsoara,
ceapa verde, ulei de masline, crutoane de paine. Ingrediente: 500 g
rosii bine coapte 2 foi de dafin 2-3 cuisoare coaja unei lamai patrunjel
verde 1 ceapa 2-3 lingurite faina de grau zeama…
Read more »
11 July 2013

Tort
cu visine si ciocolata din: oua, faina, zahar, cacao, unt, frisca,
visine, gelatina, ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 30 g faina
100 g zahar 25 g cacao pentru tava: 30 g unt 30 g faina pentru
umplutura: 500 ml frisca lichida 1/2 visine un pliculet gelatina
transparenta de decor 50 g ciocolata …
Read more »
11 July 2013

Cotlet
de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama
de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun. Ingrediente: 4
cotlete de porc 2 linguri otet balsamic 1 lingura zeama de lamaie 1
lingura cimbru proaspat tocat 4 piersici mari sare piper zahar brun
Mod de preparare: Bateţi puţin cotletele, cât…
Read more »
11 July 2013

Peste
cu struguri din: salau file, struguri, lamai, apa, sare, ulei.
Ingrediente: 500 g salau file 500 g struguri 2 lamai 1 ceasca apa sare
ulei Mod de preparare: Speli peştele şi îl sărezi. Aşezi peştele în
tava unsă cu ulei. Speli strugurii şi pui boabele de jur-împrejurul
peştelui. Torni apa în tavă, iar…
Read more »
11 July 2013

Chec
delicios cu visine din: unt, zahar, oua, zahar vanilinat, lapte, faina,
praf de copt, visine. Ingrediente: 80 g unt 120 g zahar 3 oua un pachet
zahar vanilinat 150 ml lapte 250 g faina o lingurita praf de copt 300 g
visine Mod de preparare: Se scot samburii visinelor si acestea se
lasa…
Read more »
11 July 2013

Taitei
cu omleta si arahide din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea
soarelui, morcovi, usturoi, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia,
sos dulce de ardei iute, coriandru. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 2
linguri ulei de susan, plus un strop pentru taitei 1 1/2 lingura ulei de
floarea soarelui 3…
Read more »
11 July 2013

Omleta
cu branza si bacon din: ceapa, bacon, ciuperci, sare, piper, ou,
smantana, branza. Ingrediente: 1/4 ceapa 1-2 felii de bacon 1 ciuperca
sare piper negru macinat 1 ou 1 lingurita smantana 2 felii de branza
Mod de preparare: Taiati baconul bucati mici. Tocati ceapa. Feliati
ciuperca. Puneti baconul intr-o tigaie la foc…
Read more »
11 July 2013

Prajitura
cu visine si frisca din: visine, oua, zahar, ulei, lapte, faina,
bicarbonat, suc de lamaie, zahar pudra, frisca. Ingrediente: un kg
visine 2 oua un pahar zahar 1/2 pahar ulei 1/2 pahar lapte 2 pahare
faina o lingurita bicarbonat o lingurita suc de lamaie pentru servit:
zahar pudra frisca pentru uns tava: faina unt…
Read more »
11 July 2013

Ficat
cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei,
coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita sau porc 8-10 felii de
bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei un strop de coniac
pentru flambat (intensifica aroma) un cub unt Mod de preparare: Fie că
este preparat pe grătar,…
Read more »
11 July 2013

Peste
cu rosii si patrunjel din: grau, fileuri de peste, vin, sare, piper,
ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 1
kg grau sau arpacas 2 kg fileuri de peste 1 pahar vin alb sare piper 500
g ceapa 1 pahar ulei 1 lingurita praf de cimbru 500 g rosii 1 legatura
patrunjel…
Read more »
11 July 2013

Fasole
verde cu carne tocata din: carne tocata de porc, fasole verde, ceapa,
marar, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g
carne tocata de porc 1 kg de fasole verde 2 cepe 1 legatura marar 1
legatura patrunjel 150 g pasta de tomate sare piper ulei Mod de
preparare: Inăbuşi carnea…
Read more »
11 July 2013

Supă
cu paste, creveti si legume din: paste, mazare, ardei gras verde, ceapa
alba, ceapa rosie, creveti, morcovi baby, usturoi, sos de soia, ulei de
masline, marar, sare, piper, limeta. Ingrediente: 200 g paste de casa
200 g mazare un ardei gras verde o ceapa alba o ceapa rosie creveti 100 g
morcovi baby doi…
Read more »
11 July 2013

Tort
cu mure, scortisoară si nuci din: mure, unt, zahar, oua, pudra de
scortisoara, coaja de lamaie, faina, praf de copt, nuci, smantana,
intaritor pentru frisca, zahar vanilinat. Ingrediente: 350 g mure 200 g
unt 150 g zahar 4 oua 1/2 lingurita pudra de scortisoara 1 varf de cutit
coaja de lamaie rasa 100 g…
Read more »
11 July 2013

Coaste
de miel in crusta de ierburi aromate din: coaste de miel, usturoi,
salvie, rozmarin, oregano, patrunjel, suc de lamaie, coaja de lamaie,
ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rand coaste de miel 7
catei de usturoi, curatat 2 1/2 linguri salvie, tocata 2 1/2 linguri
rozmarin, tocat 1 lingura oregano, tocat 1…
Read more »
11 July 2013

Ciuperci
cu salata din: ciuperci, sunca presata, ceapa, dovlecel, ardei gras,
rosie, ulei de masline, unt, seminte de pin, parmezan, sare, piper,
frunze de busuioc. Ingrediente: 8 ciuperci champignon cu palarii mari
100 g sunca presata 1 ceapa mica 1 dovlecel subtire 1 ardei gras rosu 1
rosie 1 lingura ulei de masline 50 g…
Read more »
11 July 2013

Lasagna
delicioasa de legume din: foi de lasagna, lapte, faina, unt, ulei de
masline, vanata, dovlecel, spanac, boabe de mazare, usturoi, nucsoara,
ardei grasi, sare, piper, parmezan. Ingrediente: un pachet foi de
lasagna un litru lapte o lingura faina o lingura unt o lingura ulei de
masline o vanata un dovlecel 250 g spanac tanar…
Read more »
11 July 2013

Prajitura
cu branza dulce si caise din: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, branza dulce, caise, zahar pudra, budinca de
vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar pudra cu aroma de vanilie.
Ingrediente: pentru blat: 6 oua cate 6 linguri zahar, apa fiarta si ulei
12 linguri faina 1/2 plic praf de…
Read more »
11 July 2013

O
reteta delicioasa de supa cu: galuste, fasole verde, fasole rosie
boabe, ardei gras, ceapa, praz, morcov, telina, pastranac, oua, gris,
ulei, sare, piper, oregano, smantana, crutoane de paine. Ingrediente:
200 g fasole verde congelată 100 g fasole roşie boabe doi ardei graşi
două cepe un fir de praz un morcov o felie de ţelină…
Read more »
11 July 2013

O
reteta delicioasa de pernute cu: faina, unt, apa, oua, linte, morcovi,
ardei capia, ceapa, telina, gulie, lapte, sare, piper, ulei, cimbru,
smantana, usturoi. Ingrediente: 225 g făină 100 g unt 225 ml apă 3 ouă
200 g linte 500 g morcovi doi ardei capia o ceapă 300 g ţelină o gulie
100 ml lapte…
Read more »
11 July 2013

Cartofi
cu ceapa si oua din: cartofi, ceapa, ardei rosii, chorizo, oua.
Ingrediente: 500 g cartofi noi mici 2 cepe, feliate 2 ardei rosii,
curatati de seminte si taiati in fasii 200 g de chorizo, feliat 4 oua
Mod de preparare: Fierbe cartofii la aburi 15-20 minute, până se
pătrund, sau în apă…
Read more »
11 July 2013

Desert
cu fructe confiate din: faina, praf de copt, sare, amestec de fructe
exotice, stafide, alune de padure, migdale, cirese confiate, caise
uscate, portocala, esenta de tom, lamaie, unt, zahar, oua. Ingrediente:
250 g faina 1 praf de copt 1 praf de sare 250 g amestec de fructe
exotice deshidratate 100 g stafide aurii 50…
Read more »
11 July 2013

Cod
impachetat din: fileuri de cod, prosciutto, ulei de masline, zeama de
lamaie, busuioc verde, ulei, sifon, zeama de lamaie, boabe de piper
rosu, sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste cu oase putine)
150 g felii subtiri de prosciutto, jambon sau bacon 2 linguri ulei de
masline 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »
11 July 2013

Sote
de zucchini cu sos pesto din: zucchini, ulei de masline, usturoi, sos
pesto, sare, piper. Ingrediente: 3-4 zucchini/dovlecei 1 lingura ulei
de masline 2-3 catei usturoi, feliati 1/2 ceasca de sos pesto sare si
piper negru proaspat macinat, dupa gust Mod de preparare: Spalati
zucchini si taiati capetele. Feliati si pastrati…
Read more »
11 July 2013

Shake
de banane cu lichior din: banane, compot de ananas, zahar pudra,
galbenus, sirop de ananas, frisca, lichior. Ingrediente: 600 g banane 1
conserva compot de ananas 200 g zahar pudra 1 galbenus 300 ml din
siropul compotului de ananas 400 ml frisca 100 ml lichior Mod de
preparare: Bananele se curata si se…
Read more »
11 July 2013

Ciorbă
de dovlecei cu carne de pui din: carne de pui, ulei, morcovi, ceapa,
ardei, rosii, dovlecei, zeama de lamaie, galbenus, smantana, patrunjel,
sare. Ingrediente: 500 g carne de pui cu os 50 ml ulei 1-2 morcovi 1
ceapa 1 ardei 3 rosii proaspete 2 dovlecei zeama de lamaie 1 galbenus
100 ml smantana 1…
Read more »
11 July 2013

Ghiveci
cu pulpe de pui si creveti din: pulpe de pui, ulei, ceapa, usturoi,
ardei gras, rosii, creveti, masline negre, frunze de busuioc, frunze de
rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 linguri ulei 1
ceapa mare 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 4-5
rosii bine coapte…
Read more »
11 July 2013

O
reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu: ardei capia, ciuperci, cepa,
usturoi, sos de soia, praz, vin alb, pudra curry, ulei, sare, piper,
rozmarin, lamaie, smantana. Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 4 ardei
capia două cepe 200 g ciuperci 4 căţei de usturoi două linguri cu sos
de soia un fir de praz 200…
Read more »
11 July 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu:unt, faina, lapte, sare, gutui, zahar
vanilat, zahar tos, amidon, oua, sos de ciocolata, menta, frisca.
Ingrediente: 125 g unt 250 g făină 50 ml lapte dulce un sfert de
linguriţă cu sare 6 gutui 3 pliculeţe zahăr vanilinat 100 g zahăr tos
două linguri cu amidon două ouă sos…
Read more »
11 July 2013

Reteta video: Cum se prepara Fritpura de porc cu cartofi si ceapa
Read more »
10 July 2013

Retete video: Cum se prepara bibilica cu sunca si ciuperci
Read more »
10 July 2013

Limonada
cu sirop de ghimbir din: suc de limeta, ghimbir cu menta, apa, gheata,
limeta, zahar, ghimbir, frunze de menta. Ingrediente limonada: 1
ceasca de suc de limeta 1 ceasca sirop de ghimbir cu menta 4 cesti de
apa gheata felii de limeta si frunze proaspete de menta pentru ornat
Ingrediente sirop de ghimbir…
Read more »
10 July 2013

Scoici
cu sparanghel, smantana si ciuperci din: scoici, sparanghel, lamaie,
marar verde, smantana, ciuperci, coniac, sare, piper. Ingrediente: 1/2
punga scoici 1 conserva sparanghel 1 lamaie marar verde 4 linguri
smantana 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 catei usturoi 2 linguri coniac sare
piper Mod de preparare: Dacă scoicile sunt congelate, le decongelezi
timp…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, telina, ceapa, usturoi, rosii,
ardei capia, unt, lapte, ulei, alune, boia dulce, sare, piper, oregano,
ardei iute. Ingrediente: un kilogram cartofi o ţelină mică o ceapă 4
căţei de usturoi două conserve roşii doi ardei capia 100 g unt 200 ml
lapte dulce două piepturi de pui 200…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de mamaliga cu: apa, malai, morcov, ardei capia,
dovlecel, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente:
1,250 I apă 500 g mălai un morcov un ardei capia un dovlecel două
conserve de roşii o ceapă 3 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea
soarelui sare piper mărar Mod de…
Read more »
10 July 2013

Oua
Benedict delicioase din: oua, paine neagra, sunca, otet, galbenusuri,
mustar, iaurt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 felii
paine neagra 4 felii sunca fara grasime o lingurita otet pentru sos: 2
galbenusuri o lingurita mustar 150 g iaurt un fir ceapa verde tocat sare
piper Mod de preparare: Pentru sos se…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de budinca cu: branza de vaci, unt, oua, faina,
smantana, paste. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 150 g unt 6 ouă o
lingură de făină 2-3 linguri de smântână o jumătate de pachet de paste
Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe
cutie. Separat brânza de…
Read more »
10 July 2013

Peste
cu dovlecei la cuptor din: merluciu, rosii, ardei gras, morcov,
dovlecei, ulei, sare, piper, usturoi, vin alb. Ingrediente: 2-3 bucati
de merluciu 3 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 1 morcov 2 dovlecei ulei sare
piper 5 catei usturoi 1 pahar vin alb sec Mod de preparare: Speli
legumele, ie toci mărunt, pui…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: unt, ceapa,ficat de pui,
faina, zeama de carne, sare, piper, cascaval, pesmet. Ingrediente: 700 g
ciuperci 150 g unt două cepe 5 ficăţei de pui două linguriţe şi
jumătate de făină puţină zeamă de carne sare piper caşcaval pesmet Mod
de preparare: Se aleg ciuperci frumoase de…
Read more »
10 July 2013

Tort
de clatite cu crema din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar
vanilat, sare, esenta de vanilie, ulei, urda, smantana, coacaze, zahar
fin, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 300 g faina
300 ml lapte 250-300 ml apa minerala 2 plicuri zahar vanilat 1 praf de
sare 1 lingurita esenta de vanilie 50…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de sufleu cu: cascaval, oua, piper, unt, faina,
lapte. Ingrediente: 7 linguri de caşcaval ras 5 ouă piper după gust
Ingrediente sos: o lingură şi jumătate de unt două linguri de făină două
ceşti de lapte Mod de preparare: Untul se topeşte, se adaugă făina,
şi se amestecă pe foc. Se…
Read more »
10 July 2013

O
reteta delicioasa de clatite cu: oua, faina, ulei, sare, lapte, varza,
carnaciori. Ingrediente: 2 ouă o cană făină o ceşcuţă mică de ulei un
praf de sare o cană şi jumătate lapte sau apă minerală varză călită
cârnăciori prăjiţi Mod de preparare: Mixaţi ouăle cu făina, sarea,
uleiul şi apa turnată câte puţin.…
Read more »
10 July 2013

Supa
picanta cu pui si legume din: pulpe de pui, copane de pui, tulpina de
telina, morcovi, frunza de dafin, piper boabe, ulei, ceapa, usturoi,
ardei iute, ardei gras, coriandru, fasole neagra, rosii, fasole rosi,
supa de pui, praf de chili, chimen, oregano, zahar, sare, smantana.
Ingrediente: 2 pulpe de pui si 2 copane…
Read more »
10 July 2013

Peste
umplut cu garnitura de cartofi din: pesti, ceapa, dovlecel, morcovi,
pastarnac, ardei gras, ulei, cascaval, ou, unt, vin, usturoi, marar
verde, boia de ardei dulce, sare, piper, cartofi. Ingrediente: 2 pesti
de marime potrivita 1 ceapa mare 1 dovlecel 2 morcovi potriviti 1
pastarnac mic 1 ardei gras 3 linguri ulei 50 g cascaval…
Read more »
10 July 2013

Shake
de mere din: mere, zahar tos, lamai, apa minerala. Ingrediente: 800 g
mere 150 g zahar tos 2 lamai 1,5 l apa minerala Mod de preparare:
Merele se spala bine, apoi se indeparteaza cotoarele. Se taie bucatele,
fara a le decoji. Se asaza fructele in cupa blender-ului, impreuna cu
zeama de lamaie, zaharul…
Read more »
10 July 2013

Salata
verde cu piept de pui din: amestec de salata, piept de pui, ardei gras,
rosie, castarveciori, fasole verde, mustar cu hrean, ulei, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g amestec de
frunze de salata (ruccola, salata creata, etc) 400 g piept de pui
dezosat 1 ardei gras carnos 1 rosie…
Read more »
10 July 2013

Musaca
de cartofi cu mazare din: cartofi, carne tocata, mazare, cascaval,
lapte, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, ulei. Inrgediente: 1 kg
cartofi 500 g carne tocata 400 g mazare 150 g cascaval 500 ml lapte 4
linguri faina 4 galbenusuri de ou sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, apoi…
Read more »
10 July 2013

Tort
cu cafea si biscuiti din: mere, zahar brun, unt, lamaie, albusuri, mac,
zahar, faina, praf de copt, galbenusuri, budinca de vanilie, biscuiti,
cafea concentrata, cacao, smantana dulce. Ingrediente: pentru blat: 1 kg
mere 4 linguri zahar brun unt 1 lamaie 6 albusuri 100 g mac 150 g zahar
5 linguri faina 1 plic praf…
Read more »
10 July 2013

Bors
cu sfecla cu coaste de vita si kaizer din: coaste de vita, kaizer,
frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, seminte de fenicul, ceapa,
morcov, telina, patrunjel, praz, untura, varza, sfecla rosie, carnati de
casa, smantana, sare, piper. Ingrediente: 300 g coaste de vita 200 g
kaizer 6 frunze de dafin 10 boabe de…
Read more »
10 July 2013

Piept
de pui in sos de soia cu garnitura de orez fiert si seminte de susan
din: piept de pui, praf de usturoi, pudra de ghimbir, faina, ulei, oua,
sos de soia, zahar, otet de vin, ghimbir, fulgi chili, suc de portocale,
coaja de portocala, ceapa verde, sare, piper, seminte de susan, orez.
Ingrediente…
Read more »
10 July 2013

File
de peste in crusta de susan din: file de peste alb, lamaie, pesmet,
susan, curry, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:
4 bucati file de peste alb (circa 180 g fiecare) 1 lamaie 4-5 linguri
pesmet 2-3 lingurite susan 1 lingurita curry marar usturoi granulat 2-3
linguri ulei de masline sare piper…
Read more »
10 July 2013

Salata
de pui cu sos de maioneza din: sunca de pui, bacon, cartofi, rosii,
ardei gras, masline, ulei, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare,
piper. Ingrediente: 300 g sunca de pui 200 g bacon 300 g cartofi fierti
in coaja 2 rosii 1 ardie gras 100 g masline fara samburi 4 linguri ulei 2
linguri…
Read more »
10 July 2013

Prajitura
mozaic din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, sare, stafide, unt, lapte
dulce pasteurizat, galbenusuri, zahar, amidon alimenta, esenta de
vanilie, un. Ingrediente: pentru blat: 8 oua cate 8 linguri zahar si
faina 4 linguri ulei 2 linguri cacao 1 praf de sare 2 linguri stafide 2
linguri unt si faina pentru tavi pentru budinca:…
Read more »
10 July 2013

Rulada
cu urda si spanac din: spanac, unt, smantana, hrean, urda, piept de
curcan, sare, gelatina. Ingrediente: 600 g spanac fiert 100 g unt 1
lingura smantana 1 lingura hrean ras 500 g urda sau crema de branza 300 g
carne alba, de preferat piept de curcan sare 1 plic gelatina (optional,
daca pasta de…
Read more »
10 July 2013

Ciorba
cu peste, cartofi si mazare din: peste, cartofi, mazare, ceapa, apa,
boabe de coriandru, usturoi, boia de ardei iute, ulei, patrunjel, sare,
piper, sos picant. Ingrediente: 7-8 bucăți mari de pește 7-8 cartofi 500
g mazăre 2 cepe 2 l apă câteva boabe de coriandru 2 căței de usturoi 1
vârf de cuțit boia…
Read more »
10 July 2013

Cremsnit
cu crema de menta din: foi pentru cremsnit, lapte, faina, unt, drajeuri
mentolate, zahar, frisca, capsune, cirese, ciocolata neagra, frunze de
menta. Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremsnit din comert 1 1/4 l
lapte 8 linguri faina sau amidon 400 g unt 150 g drajeuri foarte
mentolate 200 g zahar pentru decor: 200 ml…
Read more »
10 July 2013

Prajitura
cu capsune, zmeura si ciocolata din: oua, zahar, faina, sare, esenta de
rom, smantana, gelatina, branza dulce, dulceata de zmeura, zahar pudra,
zmeura, capsune, coniac, ciocolata, biscuiti. Ingrediente: pentru blat:
5 oua cate 5 linguri zahar si faina 1 praf de sare 1/2 fiola esenta de
rom pentru crema: 500 g smantana 2 plicuri…
Read more »
10 July 2013

Sarmalute
cu orez si stafide din: frunze de vita, orez, ceapa, stafide, muguri de
pin, marar, patrunjel, menta, sare, ceapa, suc de lamaie, rondele de
lamaie, ulei. Ingrediente: 30 g frunze de vita pentru umplutura: 100 g
orez fiert o ceapa o lingura stafide nehidratate 20 g muguri de pin o
lingurita marar o lingurita…
Read more »
10 July 2013

Vafe
cu bacon din: faina, sare de mare, praf de copt, zahar, bacon, unt,
slanina, ou, lapte. Ingrediente: 2 faina 1/2 lingurita sare de mare 1
lingurita praf de copt 2 linguri de zahar 3/4 cana bacon prajit 4
linguri de unt, topit 2 linguri de slanina 1 ou 1/4 ceasca lapte Mod…
Read more »
10 July 2013

Clatite
cu goji din: branza de vaci, fructe de goji, oua, lapte, faina, zahar,
unt. Ingrediente: 250 g branza de vaci 100 g fructe de goji 3 oua 150 ml
lapte 150 g faina o lingura zahar unt pentru prajit Mod de preparare:
Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă si se dau la…
Read more »
10 July 2013

Spaghete
cu rosii cherry si fructe de mare din: ulei, usturoi, rosii cherry,
fructe de mare, spaghete, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 100
ml ulei 5 catei de usturoi 300 g rosii cherry 300 g fructe de mare
congelate 300 g spaghete sare piper patrunjel verde Mod de preparare:
Intr-o tigaie mai mare încingi…
Read more »
10 July 2013

Compot
de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon. Ingrediente:
2,5 kg visine un litru apa 100 g zahar o lingurita cardamon Mod de
preparare: Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi,
îndesându-le uşor. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă
să se răcească.…
Read more »