marți, 26 noiembrie 2013

Retete de toamna #56

Retete de toamna:

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

Supa_de_linte_cu_rosii_spanac_si_branza_feta_6Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…
Read more »





Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat   Mod de preparare: Se amesteca branzeturile cu…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

Supa_de_pui_cu_legume_orez_si_ghimbir_4Supa de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 – 2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »





Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

Sos_Pesto_cu_paste_05Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4 cana miez…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_frisca_16Cu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam pe cei dragi. 300g piscoturi 300g ciocolata alba 300g ciocolata amaruie 600ml frisca 3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Mini tarte cu gutui si crema mascarpone

Mini_tarte_cu_gutui_si_crema_mascarpone_16Mini tarte cu gutui si crema mascarpone din: aluat, gutui, zahar brun, mascarpone, smantana si zahar pudra. 1 foaie aluat pentru foietaj 1-2 gutui zahar brun pentru crema mascarpone: 200g mascarpone 100g smantana 4 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Aluatul se lasa sa se decongeleze, dupa care se taie in patratele si se…
Read more »





Reteta zilei: Supa de ciuperci cu orz

Supa_de_ciuperci_cu_orz_12Supa de ciuperci cu orz din: supa de pui, orz, frunze de dafin, ceapa, ulei de masline, telina, morcovi, usturoi, ciuperci, sare si piper. 12 cupe supa de pui sau ciuperci 1 1/4 cupe orz 2 frunze de dafin 6 ciuperci Shiitake uscate 1/4 ceasca ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 1 ceasca telina…
Read more »





Reteta zilei: Tort de ciocolata si capsune

Tort_de_ciocolata_si_capsune _07Tortul de ciocolata si capsune reprezinta combinatia care nu esueaza niciodata. Va invitam cu drag sa-l preparati si asteptam cu interes parerile dumneavoastra. pentru blat: 170g faina 2 linguri cacao 1  pliculet praf de copt 170g unt 180g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 150ml lapte pentru umplutura: gem de capsune capsune proaspete…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu alune si glazura de ciocolata

Negresa_cu_alune_si_glazura_de_ciocolata_19Negresa cu alune si glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie. 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2 oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan

Sarmale_din_piept_de_curcan_09Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion   Mod de preparare: Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se asezoneaza cu…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor

Muschi_de_porc_la_cuptor_13Muschi de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt. 5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper negru proaspat unt     Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de creier

Budinca_de_creier_13Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare. 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper sare  …
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

Ciorba_de_curcan_cu_varza_murata_12Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de varza  …
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac

Cotlete_de_porc_cu_rosii_cherry_si_piure_de_spanac_20Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o reteta rapida si foarte buna,…
Read more »





Reteta zilei: Peste cu legume

Peste_cu_legume_07Peste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.   Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine

Prajitura_cu_crema_de_branza_si_visine_20Prajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale.   Ingrediente: biscuiti lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta…
Read more »





Reteta zilei: Chec aperitiv

Chec_aperitiv_21Chec aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si piper.   Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf…
Read more »





Reteta zilei: Tort diplomat

Tort_diplomat_21Tort diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar, visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane.   Ingrediente: piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4 oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure, zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane   Mod de preparare: Crema…
Read more »





Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

Rata_umpluta_la_cuptor_24Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica.   Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2 mere 2 cepe…
Read more »

Reteta zilei: Gem de ananas

Reteta zilei: Gem de ananasGem de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie.   Ingrediente: 1 ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie     Mod de preparare: Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia. Adaugati ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se amesteca frecvent. Adaugati…
Read more »





Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale

Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocaleGaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare, piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale, marmelada si suc de portocale.   Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare, spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute…
Read more »





Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata

Gogosi cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie. Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar pudra…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

Bruschete cu somon afumat si crema de branza: bagheta, ulei de masline extravirgin, unt, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, sare, somon afumat si capere. Ingrediente: 1 bagheta subtire 2 linguri ulei de masline extra virgin 2 linguri de unt topit 3/4 ceasca iaurt grecesc 6 linguri crema de branza 2 linguri marar tocat…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si ulei de arahide. Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de arahide pentru prajit   Mod de preparare: Se curata cartofii, se dau pe razatoare. Procedati…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru

Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale

Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean

Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi, rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu afine

Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 ou…
Read more »





Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »





Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat   Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o oala.…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno

Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon, crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi. Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi   Mod de preparare: Se taie ardeii iuti in jumatati si…
Read more »





Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume

Somon cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper, lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar. Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri parmezan ras Ingrediente pentru topping: 2 linguri de unt 3 linguri de faina 1 cana de lapte 1…
Read more »





Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati

Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata   Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read more »





Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara

Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca

Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat   Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca vin…
Read more »





Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe tocate…
Read more »





Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta

Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »





Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti

Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat

Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan

Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline

Rosii Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc, ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1 lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu banana

O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta   Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza

Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…
Read more »





Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie

Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata   Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat

Cocktail de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa, votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2 ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir confiat   Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul, ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta

Fursecuri cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar, extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor

Paine_cu_branza_si_condimente_la_cuptor_16Paine cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi, condimente si ceapa verde.   Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran

O reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran, apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi si boia.   Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană lapte…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel

O reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan   Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »





Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui

O reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui, cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1 ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »





Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba

O reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4 cani de zahar 1 ciocolata alba   Mod de preparare: Taiati lămâile în sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar

Sandwich_cu_bacon_branza_brie_si_mar_04Sandwich cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si sirop de artar.   Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8 felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar               Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5 crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella

Budinca cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2 lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella

Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale

Salata_cu_rucola_struguri_rosii_si_migdale_8O reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din: rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic, nectar de agave si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 250 g rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10 Struguri tocati…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca

Conopida_gratinata_cu_sunca_9O reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare, sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza degresata.   Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2 cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere

Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. Ingrediente: 4 cani de apa 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați 1 cana de oțet de cidru de mere…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt

Pui_cu_rozmarin_legume_si_porumb_copt_05O reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb, busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1 capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »





Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon

O reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1 lingura mustar Dijon 1 lingura sos…
Read more »





Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy

Bibilica_la_tigaie_pe_pat_de_salata_4O reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste. 4 bucati carne bibilica 2 linguri sos hoisin 2…
Read more »





Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar

O reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie, unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel, sare, piper, faina si unt.   Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3  linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1…
Read more »





Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume

O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii.   Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de paine faramitata 1 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Gogonele in ulei

O reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline, seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare.   Ingrediente: 8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar 1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi, proaspeti sare dupa gust     Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Suc din fructe de mango

Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita seminte de mustar frunze…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere, scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg  mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1 zahar vanilat   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci

O reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde, oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2 lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…
Read more »





Reteta zilei: Paine artizanala

Paine artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina de porumb   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se adauga sarea si se presara drojdia.…
Read more »





Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor

Somon_cu_legume_la_cuptor_21O reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon, zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g morcovi baby 2 andive 1/2 pahar…
Read more »





Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor

Carnati cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina, ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica, cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare de mare   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu galuste

Supa cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina, tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea oualor sare   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Gem de prune uscate

O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie   Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa. In tot acest timp…
Read more »





Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta

O reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii, zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua, mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1 zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi, tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper negru…
Read more »





Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere

O reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina, zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus 1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro