skip to main |
skip to sidebar
Aperitive pentru masa de Paşti
Masa de Pasti
trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale
rosii, cu ceapa verde, ridichi, oua umplute etc. Va propunem o serie de
aperitive pentru masa de Paşti.
O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella,
ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2
castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de
luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper Mod de preparare:
Spalati castravetii, stergeti-i…
O reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde,
marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana. Ingrediente:
maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe
uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata preparat smantana Mod de
preparare: Faci…
Tamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări
sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din
aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb
măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne
prăjită –…
O reteta gustoasa de aperitive cu:apa, ulei, faina, oua, branza, mascarpone,
telemea de oaie, susan, smantana, marar, cascaval, patrunjel. Ingrediente aluat:
200 ml apă 75 ml ulei 125 g făină 3 ouă Ingrediente umplutură: 200 g brânză
mascarpone 100 g telemea de oaie 20 g susan 4 linguriţe smântână o legătură
mărar 30-40 g…
O reteta gustoasa de aperitive cu: branza, bagheta, mozzarella, salam,
mascarpone, sare, rosii cherry, ardei capia, smantana, usturoi, busuioc.
Ingrediente: o baghetă albă 200 g mozzarella 100 g salam foarte uscat 100 g
brânză mascarpone sare grunjoasă 300 g roşii cherry 2 ardei capia 2 linguri
smântână 3-4 căţei usturoi busuioc proaspăt pentru ornat…
O reteta gustoasa de aperitive cu: aluat, rosii, branza mozzarella, busuioc,
seminte de susan, ou, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 4 roşii
brânză mozzarella 2-3 crenguţe busuioc proaspăt 50 g seminţe de susan un ou
pentru uns sare 2-3 căţei usturoi Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece
şi se…
Aceste delicioase crochete americane pot avea forma rotunda sau lunguiata.
Sunt facute dintr-un aluat ca de clatite, preparat din faina de porumb si ceapa
prajita, cu lapte si apa si se prajesc in uleiul ramas dupa ce s-a gatit peste.
Crochetele se pun la prajit pe rand in ulei incins, astfel incat sa aiba…
O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:chec, oua, marar, ceapa verde, sare,
piper negru, cascaval, unt, carne de vita, faina. Ingrediente: 6 ouă 2 legături
mărar o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 100 g caşcaval ras 75 g
unt 200 g piept de vită afumat 4 linguri făină Mod de preparare: Se…
O reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui,
masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si cimbru.
Ingrediente: 500 g file de piept de pui sau curcan 200 g măsline verzi 1
căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran busuioc
cimbru…
O reteta delicioasa de aperitive din: salata, rosii, cascaval, sunca, unt,
branza de vaci, ceapa, marar, boia dulce, oua, faina, masline, praz, struguri,
gogosar, bicarbonat, piper. Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g
şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1
plic…
O reteta gustoasa de aperitive din: oua, rosii, unt, branza topita, ardei
verde, ceapa, branza dulce, masline, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50
g unt 4 triunghiuri de brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce
5-6 măsline negre sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după
care…
O reteta delicioasa de cornulete cu branza, ciuperci, unt, oregano, piper,
suc de rosii, seminte de dovleac. Ingrediente: 800 g aluat de patiserie frunze
de salată 400 g telemea 4 ciuperci champignon 1 lingură unt oregano piper 2
linguri suc de roşii seminţe de dovleac Mod de preparare: Se spală ciupercile,
se rup codiţele,…
O reteta delicioasa de rulouri aperitiv din sunca de Praga, morcovi, rucola,
zeama de lamaie, susan, sare, piper alb macinat, branza mascarpone. Ingrediente:
12 felii şuncă de Praga 4 morcovi 5-6 frunze rucola zeama de la o lămâie 50 g
susan prăjit sare piper alb măcinat 200 g brânză mascarpone Mod de preparare:
Morcovii…
O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta
verde si arahide. Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de
grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin…
O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept de pui
si patrunjel. Ingrediente: foaie aluat franţuzesc 300 g ciuperci din conservă
sare piper 2 ouă un piept de pui 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se
dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi, cu un pahar,…
O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar
tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de
anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două
limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie Mod de preparare:…
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un
vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri
s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor Mod de preparare:
Se spala ciolanul de porc si se pune…
O reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar,
oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie
pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10
g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri Mod de preparare: Se…
O reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de
ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o zi) 1
tub pastă de anşoa 1 lingură smântână 100 g caşcaval 2 linguri unt Mod de
preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai…
Ingrediente: 150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g
unt sau margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi
sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până
pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci cu…
Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt
200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3 ouă 3
linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1 gogoşar bicarbonat
piper Mod de preparare:…
Ingrediente: 4 roşii 300 g brânză de vaci 1 legătură de mărar 2 linguri unt
sare piper Mod de preparare: Fărâmiţezi brânza de vaci, pui sare şi piper după
gust, adaugi untul şi freci până devin ca o cremă. Tai mărarul mărunt, îl adaugi
în compoziţia pe care o dai la rece…
Ingrediente: 1 kg aterină 100g făină sare ulei pentru prăjit 3 linguri de
lapte 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Aterinele bine
spălate se pun pe o sită să se scurgă, apoi se şterg cu un şervet. Se dau prin
lapte şi făină şi se prăjesc în ulei încins…
Ingrediente: Pentru umplutura: 150 g crema de branza 8 rosii foarte mici 8
felii de sunca presata Pentru aluat: apa sare 20 g drojdie 200 g faina 6 linguri
de ulei 2-3 linguri de lapte Mod de preparare: Pentru aluat se amestecă toate
ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să…
O reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou,
pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile verzi si
cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri de faina 100 ml
de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g…