skip to main |
skip to sidebar
Retete pentru gratar
Retete pentru gratar
O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin,
ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie.
Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite
vin o lingurita ulei cu masline 4-5 ardei grasi verzi si galbeni…
O reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din:
fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline 100 ml
suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de paine taraneasca…
O reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui,
zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare,
piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui
fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o…
O reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de
lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie. Ingrediente:
20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat de lamaie putin
cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac tanar un file de somon…
Pentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete
simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de
dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic
si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de…
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de
oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras,
ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin.
Ingrediente:…
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la
gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci
arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,…
In continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi
preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de
usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4
căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare
grunjoasă Mod de…
Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete la
gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei
iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de
măsline extravirgin 2…
O reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din: pulpa
sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte
de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt grecesc. Ingrediente: 750g
de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată în cubuleţe 1…
O reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din: muschi
de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru, supa de pui,
ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg de muschi de vita 2
lingurite de “cinci condimente chinezesti 2 lingurite de zahar 2 linguri de…
O reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua,
cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie.
Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os) 2 oua
1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de usturoi…