Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun opt idei de retete pentru masa de Paşte:
Miel la gratar
O reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1 lingura rozmarin 1 lingura ulei 2i catei usturoi sare piper soric afumat Mod de preparare: Curatati carnea de piele si frecati-o bine cu sare si usturoi zdrobit. Presarati rozmarinul…
Read more »
Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 680 g lean lamb neck fillet, or boneless shoulder steak, cubed 450 g new potatoes, peeled and quartered 3 medium garlic cloves, peeled and crushed 2…
Read more »
Miel cu ciuperci
O reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 700 g ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 fire mari rozmarin 1 legatura marar 1 lingurita sos de soia 1 lingura amidon…
Read more »
Cotlete de ied pane cu linte
O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Miel cu mirodenii si orez
O reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente, orez, oua, morcov, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de miel (bucata intreaga) 200 g pastrama de miel (oaie) 1 lingura condimente 7 pipere 200 g orez 4 oua 1 morcov 50 ml ulei 2…
Read more »
Miel cu dovlecei
O reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate….
Read more »
Miel la protap pentru masa de Paşte
O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe…
Read more »
Gratar de miel cu sos de branza
O reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de…
Read more »