joi, 19 aprilie 2012

Retete

Retete

Supa de peste cu ardei gras

Supa de peste cu ardei gras

O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap...

Read more »

Supa de morcovi cu sunca

Supa de morcovi cu sunca

O reteta simpla de supa de morcovi cu sunca din: morcovi baby, sunca de porc afumata, mazare, orez, ceapa, praz, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper, marar, frunze de telina, varza marar si ardei iute. Ingrediente: 300 g morcovi baby 400 g sunca de porc afumata 300 g mazare 100 g orez 1 ceapa...

Read more »

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi

 de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml ulei de masline 100 ml vin alb 15 g mirodenii marinate pentru porc 125 ml suc de lamaie 200 g catei de usturoi 20 g rosmarin proaspat Mod de...

Read more »

Butiffara en hojaldre (carnaciori in foitaj)

Ingrediente: -pentru aluatul de foitaj: 500 g faina 40 g untura de porc 8 g sare 300 ml apa minerala 450 g unt -pentru umplutura: 8 bucati butiffara (specialitate spaniola de carnati de porc) Mod de preparare: Se amesteca mai intai faina si sarea cu untura, adaugandu-se treptat apa minerala. Cand compozitia devine omogena,...

Read more »

Chiles rellenos (ardei umplut)

Ingrediente: 6 ardei mari 3 albusuri 135 ml lapte 80 g faina alba de grau 80 g faina integrala de grau ½ lingurita de sare 2 cartofi mari 200 g branza asadero Ulei de floarea-soarelui sau ulei de porumb Mod de preparare: Coaceti ardeii, curatati-i si umpleti-i cu branza asadero si carti fierti si...

Read more »

Ensalada Mediterranea

Ingrediente: 2 castraveti proaspeti 2 rosii 10 masline verzi in saramura 3 fire de sparanghel murat 1 salata verde 1 ceapa mare 1 conserva de ton in apa Ulie de masline Zeama de la ½ lamaie Sare, piper Mod de preparare: Se curata si se spala legumele proaspete si salata verde. Castravetii si rosiile...

Read more »

Supa de mariscos

Supa de mariscos

O reteta delicioasa de supă de mariscos din: crevete, midii, scoici, calamar, ceapa, rapane, rosie, dovlecel, boia iute, sofran, supa de peste, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf...

Read more »

Foitaj cu alune

Ingrediente: 1 pachet foitaj 200 g unt 3 oua 200 g zahar tos 30 g cacao 150 g alone 50 g fistic 1 varf de cutit de sare 2 plicuri cu zahar vanilat Coaja de la o lamaie Esenta de rom Mod de preparare: Se decupeaza din foitaj rondele sau patrate, se aseaza intr-o...

Read more »

Cocktail Bacardi

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar -cupă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – nici una Se serveşte inainte de mese Ingrediente 1/10 sirop de rodii 6/10 Rum Bacardi 3/10 suc de lămâie galbenă sau lămâie verde Apărut, oficial, în Cuba, acest cocktail a fost inclus în primul reţetar IBA...

Read more »

Pastrav in crusta de susan

Ingrediente doi păstrăvi  un ou două lin­guri de făină albă 50 g susan o lămâie  ulei pentru prăjit  sare şi piper după gust Mod de preparare: Asezonaţi peştele cu sare şi pi­per pe interior şi exterior, apoi stropiţi-l cu zeama de la o jumăta­te de lămâie. Bateţi un ou şi adău­gaţi sare. Treceţi mai...

Read more »

Scrumbie cu sos de ardei capia

Ingrediente: 4 scrumbii mici 500 g tagliatele 6 ardei capia 1 ceapa Usturoi 1 lingura zahar tos 1 rosie 1 lamaie 500 ml vin alb sec Sare, piper Ulei de masline Patrunjel, boia de ardei iute Mod de preparare: Pestele se curata, se spala, se aseaza intr-o tava cu 400 ml vin alb, putina...

Read more »

Legume cu ghimbir si susan

Ingrediente: 1 kg broccoli 2 pachete de legume chinezesti 1 borcan porumb murat 2 ardei capia 1 ceapa 100 g alune 30 g seminte de susan Ghimbir ras Busuioc uscat Sare, piper, ulei de masline Castraveti verzi,smantana, usturoi Mod de preparare: Broccoli se rupe in buchetele mici, se spala, se pune intr-o oala cu...

Read more »

Scrumbie cu cartofi picanti

Ingrediente: 4 scrumbii 800 g cartofi Boia dulce, boia iute 1 lingurita seminte de chimen ½ lingurita de ghimbir ras 1 varf de lingurita praf de chili Ulei 2 lamai Sare, piper, marar, usturoi Castraveti verzi Mod de preparare: Cartofii se fierb cu putina sare, se curata de coaja si se lasa sa se...

Read more »

Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente:   1 aluat dospit 2 linguri ulei de masline 2 cepe, un ardei rosu si unul verde sare, piper macinat prospat, 250 g cas de oaie 8 linguri patrunjel taiat marunt, 1 lingura de boia ardei dulce Mod de preparare:  Se prepara aluatul, se pune la  dospit, se intinde si se fac din ...

Read more »

Salata cu praz si varza rosie

Ingrediente: 2 fire de praz 6 oua 2005 varza rosie murata 200 g boabe de porumb 100 g masline feliate 1 ardei gras verde 170 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita de mustar dulce ½ lamaie Sare, piper, marar Mod de preparare: Intr-o oala se pun la fiert 5 oua cu putina sare si...

Read more »

Prajitura cu migdale si zmeura

Ingrediente: 1 pachet de foitaj 130 g zahar tos 3 oua 30 g branza de vaci 200 g migdale 40 g gris 150 g gem zmeura 2 pliculete zahar vanilat Zahar pudra, fructe de sezon Unt Mod de preparare: Foitajul se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se aseaza pe...

Read more »

Prajitura cu capsune

Ingrediente: 6 oua 500 g faina 250 g zahar 100 ml ulei 1 lamaie Praf de copt, zahar vanilat 3 linguri cacao 100 g rahat 1 lingura cafea granulata 500 g capsune 100 g migdale Sare Unt si faina pentru tava Sos de ciocolata Sos caramel Mod de preparare: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu...

Read more »

Muschi de porc cu sos

O reteta de muschid e porc cu faina, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, suc de portocale, dulceata de portocale, mustar dulce, rozmarin, zahar, sare, piper, busuioc verde, susan si fidea de orez   Ingrediente: 8 antricoate de porc 3 linguri de faina 100 g unt 30 ml ulei de masline Usturoi 1 ceapa...

Read more »

Ciorba de rosii cu fasole pastai

Ingrediente: 1 ½ kg rosii 500 g fasole alba pastai 2 cepe 2 ardei grasi 1 catel de usturoi 2 cartofi 1 morcov ¼ telina 2 linguri de ulei, sare, piper Ardei iute, leustean Smantana, malai Mod de preparare: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se...

Read more »

Gazapacho marinero

Gazapacho marinero

Ingrediente: 1 kg peste mic 4 bucati peste sabie 2 rosii decojite 3-4 catei usturoi 100 g ceapa 8 midii 8 scoici 4 crevete 4 crevete rosii Ardei rosu uscat 1 lingura cimbru salbatic (maruntit) 100 g faina 25 g drojdie de bere Sare, ulei de masline Mod de preparare: Turnati faina intr-un bol,...

Read more »

Mancare de dovlecei cu sunca

Ingrediente: 3 dovlecei 200 g ciuperci 300 g sunca de porc presata 1 legatura ceapa verde 1 bucata mica de fenicul 2 catei de usturoi 4 rosii 1 conserva de naut Sare, piper, ulei, parunjel Orez, paste orzo Mod de preparare: Feniculul si ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile...

Read more »

Bucataria lui Jamie Oliver (video)

De Jamie Oliver Episodul 2 – Mazare si fasole Bucataria lui Jamie

Read more »

Cocktail B 52

Cocktail B 52

O reteta simpla de Cocktail B 52 din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar – pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s 1/3 Grand Marnier Apărut în Statele Unite, acest cocktail şi-a luat numele de...

Read more »

Paella de Marisco

Ingrediente: 100 g orez 10-15 g ulei de masline 200 g fructe de mare Usturoi, mazare, fasole Mod de preparare: Se curata si se spala fructele de mare. Orezul se curata, se spala impreuna cu legumele. Separat, intr-o tigaie se toarna uleiul si, cand este incins, se adauga fructele de mare curatate si spalate,...

Read more »

Paella de paste

Ingrediente: 500 g peste mic proaspat 500 g ton maruntit 1 rosie 2 ardei rosii uscati 6 catei de usturoi 250 pui de calamar 3 fasii de ardei dulce rosu 375 g fideaua (paste scurte groase si goale pe dinauntru) Sofran Ulei de masline, sare Mod de preparare: Fierbeti la foc usor pestele mic...

Read more »

Olleta

Ingrediente: 250 g coaste de porc ½ ureche de porc 1 picior de porc 150 g fasole alba 150 g fasole pestrita 150 g faina 2 carnati cu sange 2 morcovi 2 napi 4 bucati cardon 1 cartof dulce 2 frunze de sfecla rosie Sare, ulei de masline Mod de preparare: Lasati fasolea sa...

Read more »

Broccoli cu ansoa si cascaval

Ingrediente: 1 kg broccoli 1 borcanel de fileuri de ansoa 1 lingura de capere 1 ardei iute mic 2 catei de usturoi 250 g masline fara samburi 200 g cascaval 100 g fistic 1 lamaie Rozmarin, sare, piper, ulei de masline Maioneza Mod de preparare: Se rupe broccoli in buchetele mai mici, se spala,...

Read more »

Zacusca frantuzeasca

Ingrediente: 1 kg. Rosii 200 gr.ceapa 2 mere mari 1 ardei gras (sau kapia) 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamaii 1 lingurita sare 100 gr. Zahar 1 lingurita boabe enibahar 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si...

Read more »

Chiftelute cu sos de branza

Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba Usturoi 2 oua 30 g pesmet 50 g unt 600 ml lapte dulce 150 branza telemea 1 varf de lingurita de ghimbir ras Sare, piper, ulei, marar, faina Boia dulce, scortisoara Mod de preparare: Cartofii, radacina de patrunjel si morcovul se spala,...

Read more »

Trufe

Ingrediente: 300 g ciocolata 3 linguri smantana 80 g unt 2 linguri cacao 2 galbenusuri Esenta de rom Mod de preparare: Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste la bain-marie. Cand s-a topit, ciocolata se da deoparte si se adauga pe rand galbenusurile, untul taiat in bucatele si esenta. Se raceste si se...

Read more »

Budinca de gris cu portocale

Ingrediente: 1 l lapte dulce 250 g gris 100 g zahar 50 g stafide 3 oua 100 g unt 100 g biscuiti macinati 50 g coaja de portocala confiata 1 pastaie de vanilie Pudra de cacao 1 lingurita pudra de scortisoara Sare, frisca, fructe de sezon Mod de preparare: Se pune laptele dulce la...

Read more »

Mancare cu ficatei

Ingrediente: 800 g ficatei de pui 200 g morcovi 4 cepe 300 g ciuperci 3 rosii Pasta de tomate 4 catei de usturoi 1 ardei iute mic 500 ml apa Pudra de curry 2 crengute de busuioc Marar, sare, piper, ulei Cartofi, orez, malai Mod de preparare: Ficateii de pui se spala cu apa...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete