skip to main |
skip to sidebar
Retete savuroase
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – cupă mică Categorie –
Cremă de menta drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 4/10
cognac 3/10 Fernet Brânca 3/10 cremă de mentă verde Ar putea fi denumit
cocktailul Comunităţii Europene: numele grecesc care înseamnă farmacie, bază
alcoolică franţuzească (cognac), componentă amăruie italienească,...
Ingrediente: 8 aripi de pui Faina Pudra de usturoi Miere 1 fir de praz ½ de
varza alba 1 morcov 150 g mazare 2 cartofi Busuioc uscat Zahar brun Marar 1
lamaie Ulei de masline Sare, piper Sos de ardei iute Orez, piure de cartofi Mod
de preparare: Se fierbe mazarea, se scurge si...
Ingrediente: 500 g paste spiralate 200 g branza de vaci 200 g branza telemea
1 legatura de marar 3 oua 1 ceapa Pudra de nucsoara ½ lingurita de boia dulce
Sare, piper, ulei de maline Castraveti verzi Mod de preparare: Se fierb pastele
in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare...
Ingrediente: 1 pachet de foitaj 2 oua 1 borcan gem de cirese 50 g seminte de
floarea-soarelui prajite 50 g miezuri de nuca 50 g fulgi de cocos 100 g caise
uscate 200 g struguri 100 ml lichior de cirese Mod de preparare: Caisele uscate,
miezurile de nuca si semintele de floarea-soarelui se macina...
Ingrediente: 4 fileuri de cod 500 g paste integrale spiralate 2 oua Faina,
lapte dulce, bicarbonate 1 lingura de malai 1 lamaie Marar, busuioc, pesto de
busuioc 50 g miezuri de nuca Sare, piper, ulei de floarea-soarelui Sos de rosii
Mod de preparare: Se pun oualele intr-un castron, o lingurita de sare, putin
piper...
Ingrediente: 8 heringi curatati 500 g mazare 500 g rosii 1 ardei iute mic 1
lingura de zahar tos 1 vart de cutit de pudra de cuisoare 1 ceapa 4 catei de
usturoi 1 lingura de otet Sare, piper, ulei de masline, patrunjel Mod de
preparare: Se introduc rosiile in apa fierbinte pentru 2...
Ingrediente: 400 g ficatei de pui 500 ml lapte 1 conserva fasole fava 2
dovlecei 3 ardei capia 1 ardei iute mic 1 ceapa 2 catei de usturoi 100 ml vin
alb sec Pudra de curry 2 felii de ananas din conserva Sare, piper, ulei de
masline, tarhon Mod de preparare: Se spala ficateii...
O reteta simpla de Cocktail Angel’s Face din: gin, apricot brandy si
calvados. Calitate -alcoolic Bază alcoolică -Calvados şi gin Categorie -Apricot
brandy drins Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 1/3 gin 1/3
apricot brandy 1/3 Calvados Apărut acum circa cincizeci de ani, este menţionat
în primul reţetar IBA, din 1961, dar...
20 December 2008Ingrediente: maruntaie de porc
(ficat,plamani,splina,inima,rinichi) slanina din barba carne macra 1 kg ceapa
Untura,sare, piper, cimbru,mate groase Mod de preparare: Se fierb maruntaiele de
la porc, slanina si carnea macra, in apa cu sare. Separat se caleste ceapa
taiata fideluta in untura. Dupa ce s-au fiert, maruntaiele se scot din apa si se
lasa...
Ingrediente: ½ de cap de porc Falca de la porc 1 bucatica de ficat 1 rinichi
½ limba ½ inima 700-800 g carne macra Sare, piper, usturoi Stomac (basica) de
porc Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare capul si falca de porc,
ficatul, rinichiul, limba, inima si carnea macra....
Ingrediente: carne de porc (mai grasa) sare, piper, usturoi, mate de porc
Mod de preparare: Se da carnea prin masina de tocat si se framanta cu usturoi
pisat, sare, piper dupa gust si una sau doua cani de apa rece. Se umplu matele
de porc, spalate cu apa si sare si curatate. Se aseaza...
Ingrediente: 1 kg peste 200 g ciuperci 200 g arpagic Vin, ulei, sare Piper,
patrunjel Mod de preparare: Se calesc arpagicul si ciupercile feliate intr-o
tigaie cu ulei incins, adaugandu-se sare si piper. Intr-o tava se toarna ulei,
se aseaza pestii curatati si eviscerati, arpagicul, ciupercile si se lasa in
cuptor timp de 1...
Ingrediente: 1 ½ cana de faina 1 cana coacaze rosii 1 pumn stafide 1 cana de
lapte ½ cana de zahar ¼ cana de unt topit 1 ou 1 varf de cutit de sare 1
pliculet cu praf de copt 1 lamaie Mod de preparare: Intr-un bol mai inalt de
amesteca faina, zaharul, sarea...
Ingrediente: 2 conserve de ton in ulei 1 fir de praz 4 oua 200 g faina Praf
de copt 50 ml lapte batut 50 ml ulei ½ conopida 2 linguri de seminte de
floarea-soarelui prajite Sare, piper, cimbru verde, unt, sos de soia Mod de
preparare: Se spala conopida, se fierbe in apa cu...
Ingrediente: 4 gutui 100 g miezuri de nuca 25 g stafide 25 g fructe confiate
25 g smochine 100 g zahar tos 1 crenguta de rozmarin 1 lamaie 75 g unt 300 ml
lichior de cafea Frisca, sos de ciocolata Mod de preparare: Se spala gutuile, li
se scoate cotorul cu un cutit, se...
Ingrediente: 250 g orez 500 g carne 150 g slanina 1 morcov 2 cepe 200 g
bacon Zeama de varza 800 g rosii Boia dulce Varza murata Cimbru, frunze de dafin
250 ml ulei Sare, piper macinat 6 boabe de piper Malai, smantana Mod de
preparare: Carnea de porc, slanina si baconul impreuna cu...
Ingrediente 400 g malai, apa 500 g broccoli 2 cepe 2 catei de usturoi 4
rosii 100 g unt 500 g branza feta 200 g boabe de porumb 1 lingura de paste de
ardei dulce 200 g cascaval Sare, piper,busuioc verde Sos de rosii dulce sau
picant Mod de preparare: Se prepara o mamaliga...
Ingrediente: 300 g file de peste 5 linguri de orez 200 g unt 2 cepe Sare,
piper, verdeata Mod de preparare: Se taie fileurile in bucatele si se prajesc in
2 linguri de unt. Se fierbe orezul si se scurge. Ceapa se taie solzisori si se
caleste in unt. Se amesteca orezul, ceapa, pestele,...
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 6 rosii 1 fir de praz 2 ardei grasiu rosii
1 ardei capia ¼ de ardei iute 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura de busuioc
uscat Sare,piper,ulei de floarea-soarelui Paine graham, sos de usturoi Mod de
preparare: Se spala dovleceii si vinetele, se taie in jumatati, apoi...
Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 700 g broccoli 1 dovlecel 1 ardei
gras galben 250 g varza de Bruxelles 4 rosii 250 g branza tofu, patrunjel 500 ml
lapte dulce Amidon 300 g cascaval 1 ou Sare,piper,sos de rosii dulce Mod de
preparare: Broccoli si varza de Bruxelles se spala, se fierb...
Ingrediente: 200 g unt 250 g zahar tos 2 linguri de miere 1 ou 400 g faina 2
rosii Praf de copt, sare, praf de cardamon 50 g ciocolata alba Esenta de
migdale, cafea granulata 200 ml apa, baton de scortisoara Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pun untul, oul, mierea si...
Ingrediente: 1 kg hering 250 g orez Pudra de curry 80 g unt 2 lamai 1 ceapa
Pasta de hrean, maioneza Mustar cu boabe 2 frunze de dafin 4 boabe de piper
Oregano, sos dulce de rosii Sare, piper, salata verde,marar Mod de preparare: Se
amesteca bine o lingurita de pasta de hrean cu...
Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei 5 oua 250 g
zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 sticluta esenta de rom Sare, 25 g stafide
25 g smochine 200 g ciocolata neagra 25 g zahar tos pentru ornat Mod de
preparare: Se amesteca bine drojdia cu putin...
Ingrediente: 800 g costita afumata de porc 25 vinete 5 rosii 4 catei de
usturoi 1 fir de praz Ulei de floarea-soarelui Sare,piper 1 lingurita de busuioc
uscat Patrunjel Mod de preparare: Se taie prazul in rondele subtiri. Se curata
rosiile de pielita, se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se
spala...
18 December 2008
Ingrediente: 2 pachete cu foitaj 4 fileuri de somon afumat 300 g varza de
Bruxelles 1 lamaie 1 ou 75 g unt 1 varf de cutit de pudra de nucsoara Sare,
piper, oregano. Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curate de frunzele
vestede, se spala si se lasa la fiert in apa cu...
Ingrediente: 4 piepturi de pui 500 g sparanghel 3 linguri de miere 2
lingurite de mustar dulce 1 lingurita de coaja de portocala rasa 1 lamaie Boia
iute 3 catei de usturoi Sare, piper, ulei de masline Maioneza, pasta de hrean,
marar Mod de preparare: Se dezoseaza piepturile de pui si se taie in...
Ingrediente: 300 g ciuperci pleurotus 200 g boabe de porumb 300 g cascaval 1
morcov Sare, piper,ulei 4 oua 300 g faina 1 plic cu praf de copt O legatura de
patrunjel Unt si faina pentru forma Legume de sezon Mod de preparare: Se spala
ciupercile pleurotus, se taie in bucati mai mici si...
Ingrediente: 800 g porc 1 piept de pui 1 morcov 200 g mjazare 100 g boabe de
porumb 4 oua 200 g faina 200 g unt 150 ml apa 1 bucata de fenicul 500 g dovleac
Sare,piper,ulei Pasta de hrean,maioneza,pesmet Mod de preparare: Se curata
morcovul de coaja si se fierbe impreuna cu mazarea...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie –
Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70
Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această
băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin
proprietăţile digestive, astfel încât firma producătoare a lichiorului...
O reteta delicioasa de tagliatelle cu rosii si cu kaizer din: tagliatelle de
spanac, kaizer, costita afumata, rosii, ardei gras rosu, ardei iute, ceapa,
usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si rosii cherry.
Ingrediente: 500 g tagliatelle de spanac 400 g kaizer 200 g costita afumata 4
rosii 1 ardei gras rosu...
Ingrediente: 4 fileuri de rechin 500 g sparanghel verde 150 ml ulei de
masline Ghimbir, usturoi, sos de soia Amidon, boia iute, sare, piper ½ de lamaie
2 linguri de zahar tos 25 ml otet Mod de preparare: Se curata sparanghelul, se
spala si se fierbe circa 5 minute in apa clocotita. Se scoate,...
17 December 2008
Ingrediente: 2 dovlecei 1 bucata de fenicul 200 g cascaval afumat 280 ml apa
500 g faina 25 g drojdie 1 lingura de paste de tomate 1 lingurita de zahar tos
Sare, piper, ulei de masline Piper, tarhon, ceapa verde Mod de preparare: Se
taie dovleceii si feniculul in felii subtiri, se presara sare...
Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii 400 g broccoli 30 g seminte de
floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de sos de soia 1 lingurita
de otet de mere Sos de pesto Salata verde Busuioc verde Sare, piper, ulei de
masline Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se...