Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti:
Ciorba de miel
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu…
Read more »
Ciorbă de miel pentru masa de Paşti
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente: un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un gălbenuş…
Read more »
Bors de miel cu lobodă
O reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de ceapă verde…
Read more »
Ciorba de pasare cu usturoi
O reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână…
Read more »
Bors de miel
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors leustean sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert…
Read more »
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura…
Read more »
Ciorbă tradiţională de cartofi
O reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
O reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura…
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
O reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei…
Read more »
Ciorba de miel cu praz si morcovi
O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l…
Read more »
Paste cu pui
O reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi…
Read more »
Paste cu broccoli şi roşii
O reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry, broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry 4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper pudră de ardei iute (opţional)…
Read more »
Taitei cu somon
O reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2 cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml lapte degresat…
Read more »
Paste cu pesto de busuioc
O reteta de paste cu pesto de busuioc din: paste, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 grame paste 200 grame busuioc proaspat 20 grame seminte de pin prajite 1 catel de usturoi 20 grame parmezan ras 50 ml ulei de masline Mod de preparare: Fierbe pastele in…
Read more »
Paste cu spanac si parmezan
O reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi, smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g frunze de spanac 3 linguri unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 120 ml smantana 400 g paste scurte 1 lingura ulei 100 g cascaval ras 3…
Read more »
Spaghete integrale cu sardine
O reteta de spaghete integrale cu sardine din: spaghete integrale, usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. spaghete integrale 2 catei usturoi 1 lingura ulei de masline 200 gr rosii tocate 100 gr masline fara samburi 1 lingura capere 1 mana patrunjel verde, tocat Mod de preparare: Fiebe…
Read more »
Paste cu pui, branza si spanac
O reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou, maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac tocat 1 catel de usturoi…
Read more »
Paste cu chiftelute
O reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde, patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste, parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2 galbenusuri…
Read more »
Paste cu ardei gras şi brânză parmezan
O reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru…
Read more »
Spaghete carbonara
O reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri, smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri 200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată cubuleţe…
Read more »
Supa picanta cu crenvursti si cartofi
O reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu maghiran sare piper …
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de legume
O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare Mod de preparare: Legumele se spala,…
Read more »
Retete internationale: Supă de linte
Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este…
Read more »
Cioppino
Dacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de…
Read more »
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan Mod de…
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
O reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala…
Read more »
Supa picanta cu crenvursti si cartofi
O reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu maghiran sare piper …
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de legume
O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare Mod de preparare: Legumele se spala,…
Read more »
Retete internationale: Supă de linte
Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este…
Read more »
Cioppino
Dacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de…
Read more »
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan Mod de…
Read more »
Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)
Cum se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken stock 3 sprigs…
Read more »
Hochzeitssuppe
In Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la…
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
O reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala…
Read more »
Retete de post: Supa de linte
O reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame rosii 400 grame…
Read more »
Retete internationale: Supă cremă de praz
O reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt 1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf…
Read more »
Supa de pui cu praz in foitaj
O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat…
Read more »
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce
O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1 cartof dulce 700 m supa de legume 1 radacina ghimbir 1 lingura unt 120 ml smantana dulce sare…
Read more »
Supă iute-acrişoară
Supa Gumbo
In statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare…
Read more »
Supa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară…
Read more »
Dorada umpluta cu masline
O reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet. Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre 100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2 linguri seminte de…
Read more »
Merluciu cu spanac
O reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare Mod de preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie,…
Read more »
File de salau in sos de marar
O reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1 lingurita condimente 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati fileul de…
Read more »
Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie
O reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele mici de unt 2 lămâi, una…
Read more »
File de cod în crustă de mac
O reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de…
Read more »
Păstrăv cu sos de lamaie
O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper Mod de preparare: Evisceraţi păstrăvii,…
Read more »
Peste impachetat
O reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras) 200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl…
Read more »
Pastrav cu miez de nuci
O reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper Mod de preparare: Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante ….
Read more »
Peste la cuptor
O reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »
Vită cu sos de soia şi ghimbir
O reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8 linguri cu…
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat
O reteta de burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri…
Read more »
Friptură de vită condimentată
O reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură de cimbru proaspăt sau uscat un vârf de linguriţă cu seminţe de chimen o mână…
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci
O reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si…
Read more »
Filet Mignon cu sos de vin rosu
O reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper Mod de preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa…
Read more »
Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia
O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40 ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2…
Read more »
Ficat cu ceapa
O reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 500 gr. ceapa 40 gr. unt 3 linguri de ulei extravirgin de masline 1 lingura patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Curata ficatul, apoi taie-l felii…
Read more »
Tagliata de viţel cu parmezan
O reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola, parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola 80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic 60 ml ulei de…
Read more »
Salata cu carne de vitel
O reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de…
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
O reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi…
Read more »
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
O reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel…
Read more »
Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras
O reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa…
Read more »
Pui umplut în stil marocan
O reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică de pătrunjel, tocată 4…
Read more »
Rulouri de pui si legume
O reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina, ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100 g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Pui umplut cu verdeţuri
O reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde, ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2 oua 50 ml ulei…
Read more »
Pui umplut cu orez
O reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu…
Read more »
Aripioare de pui la cuptor
O reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru…
Read more »
Frigăruie de pui
O reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin, ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos Teriyaki 1 lingură ulei…
Read more »
Buseuri cu pui si marar
O reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua, apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui…
Read more »
Chiftelute cu pui si usturoi
O reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat si piperul. Taie…
Read more »
Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie
O reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara, stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Friptura marinata de berbecut
O reteta delicioasa de friptura marinata de berbecut din: carne de berbecut, boabe de piper, boabe de mustar, lamaie, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de berbecut boabe de piper boabe de mustar pentru marinata: 1 lamaie 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de…
Read more »
Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta
O reteta de pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 l bere 300 g malai 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin
O reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii…
Read more »
Ruladă de miel cu verdeţuri
O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet un cubuleţ unt 200 g…
Read more »
Bors de miel pentru masa de Paşti
O reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă…
Read more »
Drob de miel cu ou
O reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba. Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru măcinat 3 cepe albe …
Read more »
Ciorba de miel
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu…
Read more »
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
O reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras Mod…
Read more »
Muschiulet de miel in unt
O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g unt 1 legatura…
Read more »
Miel în sos de iaurt
Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este…Read more »
Miel cu smîntînă
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se…Read more »
Friptură de miel la tavă cu usturoi
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri…Read more »
Ciulama de miel
Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri făină sare Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă întreagăşi sare. Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata ceapa…Read more »
Sfaraiala dobrogeana
Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă) Mod de preparare: Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se…Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc
O reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt…Read more »
Miel cu iaurt
Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in…Read more »