duminică, 8 aprilie 2012

Bucate alese pentru masa de Paşti

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai fericit.

Bucate alese pentru masa de Paşti
Pulpă de miel cu sos Bearnez
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin, ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de miel (fara os) 2-3 fire de rozmarin 1 ceapa 4 galbenusuri 250 g unt 1 lingurita otet 1-2 linguri vin alb sec-demisec 4-5 fire de…
Read more »
Medalioane de miel cu rosii
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de medalioane de miel cu rosii din: medalioane de miel, sunca, telemea de capra, usturoi, masline, rosii, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 8-10 medalioane de miel 8-10 felii sunca crud-uscata 150 g telemea de capra feliata 3 catei de usturoi 3 linguri de masline 2 rosii 8-10 fire de rozmarin 8-10 fire de…
Read more »
Muschiulet de miel cu sos de curry
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de muschiulet de miel cu sos de curry din: muschi de miel, morcovi, ardie gras, amidon, supa de legume, curry, unt, ulei de masline, porumb, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschiulet de miel 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 linguri amidon 400 ml supa de legume 1 lingurita rasa curry…
Read more »
Miel cu sos de smântână şi rucola
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel cu os 50 g unt 200 g smantana de gatit (nefermentata) 1 catel de usturoi 200 g rucola 50 ml ulei de…
Read more »
Cotlete de miel cu naut
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de cotlete de miel cu naut din: cotlete de miel, unt, naut, ceapa, ulei, branza emmenthaler, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 50 g unt 600 g naut fiert 1 ceapa 50 ml ulei 50 g branza Emmenthaler sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cotletele de pieliţe…
Read more »
Gulas de vita cu morcov si pastarnac
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de gulas de vita cu morcov si pastarnac din: ceapa, morcovi, cimbru, carne de vita, ulei, faina, bere neagra, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, zahar, cartofi, pastarnac, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 750 g morcovi 1 fir cimbru 1 kg carne de vită pentru gulaş 2 linguri…
Read more »
Cum se prepara friptura de muschi de vita (video)
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta video despre cum se prepara friptura de muschi de vita, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara friptura de muschi de vita Pofta buna!
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicoasa de Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita, usturoi si vinegreta de busuioc. Ingrediente: salata verde proaspătă coriandru, tocat rosii cherry porumb proaspăt 1 ½ linguri de…
Read more »
Chiftele de carne cu fulgi de ovăz
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de chiftele de carne cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, carne de porc, carne de vita, ou, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel, sare, concentrat de legume si pesmet. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri lapte 320 g carne de porc 320 g carne de vită…
Read more »
Ciorbă groasă de perişoare
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de ciorba groasa de perisoare din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, paine, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg oase de viţel 500 g came tocată de vită 2 linguri cu orez 1 ou 2 felii de pâine 3 cepe 2…
Read more »
Musaca din piure
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reeta de musaca din piure din: cartofi, carne tocata, foi de lasagna, oua, ceapa, marar, patrunjel, unt, lapte, cascaval, sare, piper, busuioc, ulei, pasta de rosii si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi (de preferat, albi) 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 pachet foi de lasagna 2 ouă 1 ceapă medie…
Read more »
Mâncare de mânzat cu sos
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de mancare de manzat cu sos din: fripturi de manzat, ciuperci, ceapa, faina alba, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 3 fripturi de manzat 300 g ciuperci champignon proaspete 1 ceapa medie 1 linguria cu faina alba 125 ml vin rosu sec ulei sare piper cimbru   Mod de…
Read more »
Salata thai cu muschi de vita
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de salata thai cu muschi de vita din: muschi de vita, varza alba, salata, ridiche alba, andive, sos dulce iute, coriandru, menta, ulei, suc de lamaie verde, sos de peste si castravete. Ingrediente: 600 g muschi de vita 200 g varza alba 200 g salata china 200 g ridichie alba 40…
Read more »
Tornedo din muşchi de vită, cu piper
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de tornedo din muschid e vita cu piper din: muschi de vita, sare, piper, bacon, rosii, ardei grasi, usturoi, ulei si ceapa. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper 50 g felii de bacon 500 g roşii 3 ardei graşi 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă…
Read more »
Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de antricot de vita la gratar cu sos si ierburi din: antricot de vita, ulei de masline, sos, ceapa, piper boabe, piper macinat, sare si ierburi aromate. Ingrediente: antricot de vită 880 g ulei de măsline 10 ml sos demi-glacé 200 ml ceapă echalote 250 g piper boabe 2 g piper…
Read more »
Pulpa de vita la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de pulpa de vita la cuptor din: pulpa de vita, cartofi, masline negre, cascaval, bere si condimente. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 2 kg cartofi 300 g masline negre 300 g cascaval 700 ml bere condimente   Mod de preparare: Pulpa de vita se taie cubulete, se acopera…
Read more »
Gulas de vita unguresc
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta gustoasa de gulas de vita unguresc din: gulas de manzat, ceapa, ardei grasi, boia de ardei, pasta de tomate, usturoi, ulei, supa de vita, smantana, sare si seminte de chimen. Ingrediente: gulaș de mânzat 1 kg ceapă 60 g ardei grași 60 g boia de ardei 20 g făină 20 g pastă…
Read more »
Retete savuroase: Pot au feu
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta savuroasa de pot au feu din: piept de manzat, morcovi, ceapa, praz, telina verde, ridiche alba, cartofi, dovlecei, castraveti murati, mustar si bouquet garni. Ingrediente: piept de mânzat 2.5 kg morcovi 200 g ceapă 70 g praz 200 g telină verde 200 g ridichie albă 220 g cartofi 300 g dovlecei 250…
Read more »
Snitel de vita Vienez
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de snitel de vita vienez din: snitel de manzat, faina, ou, pesmet, ulei de palmier, lamaie, ansoa, ou si masline. Ingrediente: snitel rulat de mânzat 600 g făină 60 g ou 2 buc pesmet 100 g ulei de palmier 100 ml garnitură pentru decor, lămâie, ansoa, ou, măsline   Mod de…
Read more »
Steak de mânzat la gratar cu sos
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de steak de manzat la gratar cu sos din: steak de manzar, ceapa, vin rosu, piper boabe, piper macinat, cimbru, foi de dafin si sare. Ingrediente: steak de mânzat 900 g ceapă echalote 40 g vin rosu 200 ml piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin, sare după gust  …
Read more »
Consomé de vita
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de consome de vita din: rasol cu os, ceapa, morcov, patrunjel verde, pastarnac, telina, rosii, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: rasol cu os de mânzat 1 kg ceapă 80 g morcov 150 g pătrunjel verde 1 legătură păstârnac 120 g telină mică 160 g rosii 160 g ardei grași 100…
Read more »
Ossobucco milanez
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de ossobucco milanez din: ossobucco de manzat, pulpa de rosii, unt, vin alb, supa de pui, prosciutto, morcov, usturoi, ceapa, telina, patrunjel, coaja rasa de lamaie, piper si sare. Ingrediente: ossobucco de mânzat 700 g pulpă de rosii în conservă 180 g unt 50 g vin alb sec 200 ml supă de…
Read more »
T-bone steak la gratar
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de T-bone steak la gratar din: t bone de manzat, unt, ceapa alba, sare, piper boabe, foi de dafin, patrunjel verde si vin rosu. Ingrediente: T-bone de mânzat 880 g unt 100 g ceapă albă 40 g sare, piper boabe, foi de dafin, pătrunjel verde după gust vin rosu…
Read more »
Vrabioara la gratar cu sos de vin rosu
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de vrabioara la gratar cu sos de vin rosu din: vrabioara de vita, ceapa, vin rosu, unt, demiglace, cimbru, foi de dafin, faina, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de vită 880 g ceapă 20 g vin rosu 80 ml unt 25 g demiglacé 100 g cimbru, foi de dafin, sare si…
Read more »
Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc din: carne de vita, sunca de porc, dovlecel, rosii, morcov, telina, ardei grasi, ceapa, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g şuncă de porc un dovlecel 4 roşii un…
Read more »
Antricot la gratar cu sos
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de antricot la gratar cu sos din: antricot, ou, unt, tarhon, ceapa, otet, piper, vin alb si sare. Ingrediente: antricot dezosat feliat de mânzat 720 g ou 8 buc unt 60 g tarhon proaspăt 10 g ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 1 g vin alb 50 ml sare…
Read more »
Carpaccio de vita cu salata asortata
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de carpacciod e vita cu salata asortata din: carpaccio, busuioc, salata, otet balsamic, vin rosu sec, zahar ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio 30 g busuioc proaspat 400 g salata proaspata asortata 50 g otet balsamic 50 ml vin rosu sec 20 g zahar…
Read more »
Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de coaste de vita la cuptor cu sos de mustar din: coaste de manzat, ceapa, praz, telina, mustar, faina, smantana, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, sare, piper macinat si unt. Ingrediente: coaste de mânzat 1000 g ceapă 60 g praz 40 g telină rădăcină 40 g mustar 50 g…
Read more »
Fond de vita
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de fond de vita din: oase de vita, carne de vita, telina, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, dafin, cimbru, rozmarin si sare. Ingrediente: oase de vită 1000 g carne de vită 500 g telină 50 g morcovi 50 g ceapă 50 g rosii 100 g usturoi 10 g dafin, cimbru, rozmarin 10…
Read more »
Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de frigarui de vita cu lamaie si sos de rosii din: ceafa de manzar, rosii, usturoi, cimbru, lamaie, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: ceafă de mânzat 800 g rosii în conservă 200 g usturoi 5 g cimbru 2 g ardei gras 100 g lămâie 100 g dovlecei 100 g rosii cherry…
Read more »
Sote de vita provencale
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de sote de vita provencale din: spata, ceapa, usturoi, ciuperci, ardei gras, rosii, masline verzi, fond de vita, foi de dafin, cimbru, rozmarin, pasta de tomate, unt, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: spată mânzat muschiul gros 900 g ceapă 60 g usturoi 5 g ciuperci 200 g ardei gras 150…
Read more »
Rasol alb cu sos de hrean
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de rasol alb cu sos de hrean din: rasol manzat, ceapa, telina, patrunjel, morcov, pastarnac, cimbru, foi de dafin, cuisoare, piper, hrean smantana, faina si sare. Ingrediente: rasol mânzat dezosat 1 kg ceapă 70 g telină 70 g pătrunjel rădăcină 30 g morcov 50 g păstârnac 40 g cimbru, foi de…
Read more »
Muschi de mânzat cu sos
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de muschid e manzat cu sos din: muschi de manzat, unt, patrunjel, suc de lamaie, usturoi, cimbru si sare. Ingrediente: muschi de mânzat 800 g unt 120 g pătrunjel proaspăt 20 g suc de lămâie 10 ml usturoi 2 g cimbru 2 g sare după gust   Mod de preparare: Pregătim…
Read more »
Muschi de vita in stil asiatic
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de muschi de vita in stil asiatic din: usturoi, ghimbir, coriandru, zahar, chilli, sos de soia, ulei si muschi de vita. Ingrediente: 6 catei usutoir, zdrobiti 2 linguri ghimbir razuit 3 linguri coriandru macinat 1 lingura zahar un praf chilli 2 linguri sos de soia 1 lingura ulei 1,5 muschi de…
Read more »
Soté de vita cu masline
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de sote de vita cu masline din: spata manzat, masline, ardei, rosii, ulei, supa de vita, ceapa, usturoi, sare si faina. Ingrediente: spată mânzat 1 kg măsline 200 g ardei 200 g rosii 800 g ulei 20 ml supă de vită 500 ml ceapă 100 g usturoi 20 g sare după…
Read more »
Sote de vita cu muguri de fasole
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de sote de vita cu muguri de fasole din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, broccoli, ciuperci, ardei gras, muguri de fasole, ulei de masline, piper, praf de usturoi, sos tabasco, scortisoara, supa de vita si sare. Ingrediente: carne de vită tăiată julienne 800 g ceapă tocată mărunt 50 g usturoi…
Read more »
Carpaccio cu sfeclă roşie
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de carpaccio cu sfecla rosie din: carpaccio de vita afumat, sfecla rosie, varza creata, smantana, usturoi, otet de vin, lamaie, sare, piper, patrunjel si mustar dulce. Ingrediente: 200 g carpaccio de vită afumat 4 sfecle roşii două mere 500 g varză creaţă 200 ml smântână 5 căţei de usturoi 50 ml…
Read more »
Retete cu carne de vita pentru Revelion
Bucate alese pentru masa de Paşti
Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete cu carne de vita pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete cu carne de vita pentru Revelion. Soté de vita O…
Read more »
Soté de vita
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla de sote de vita din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast si sare. Ingrediente: carne de vită 720 g vin rosu 200 ml morcov 60 g ceapă rosie 50 g ulei…
Read more »
Turnedou de vită
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de turnedou de vita din: muschi de vita, bacon, ciuperci, unt, smantana, ceapa, vin alb, patrunjel, sare si piper boabe. Ingrediente: 800 g muschi de vita 12 felii de bacon 800 g ciuperci proaspete 80 g unt 100 g smantana 1 ceapa mica 2 pahare cu vin alb 1 legatura de…
Read more »
Retete delicioase: Frigarui asortate
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pui 200 g slanina afumata sau kaizer…
Read more »
Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci din: fricandou de manzat, ciuperci, vin alb, supa de vita, smantana, faina, slanina, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: fricandou de mânzat 900g ciuperci 300g ceapa 120g vin alb 200 ml supa de vita 200ml smântană lichidă 100ml făină 20g slănină…
Read more »
Terină cu sos de muştar
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de terina cu sos de mustar din: carne de porc, carne de vita, ficat de pui, oua, ceapa, usturoi, mustar, vin alb sec, smantana, mustar cu boabe, ananas, alune, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 250 g carne de porc 250 g carne de vită 250 g ficat de pui 3 ouă…
Read more »
Coaste de vita cu sos
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de coaste de vita cu sos din: coaste de manzat, ketchup, otet de mere, suc de mere, zahar brun, sos warchestaire, usturoi, ceapa, sos tabasco, nucsoara, chilli, chimen, sare, sos de soia si supa de legume. Ingrediente: coaste de mânzat 1200 g ketchup 250 ml otet de mere 10 ml suc…
Read more »
Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1 muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de…
Read more »
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii:…
Read more »
Vitel picant
Bucate alese pentru masa de Paşti
  O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un…
Read more »
Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g friptură de porc sau de viţel…
Read more »
Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămâie
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de escalopd e vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel, mustar dijon si lamaie.  Compuşii sulfuroşi din usturoi pot contribui la protejarea vaselor de sânge împotriva acumulărilor de grăsime, care pot duce la infarct şi accidente cerebrale….
Read more »
Viţel Marsala
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de vitel marsala din: escalop de vitel, piper, faina, unt, ciuperci, vin sec de marsala si frunze tocate de patrunjel. Faţă de carnea de vită şi de miel, cea de viţel conţine mai puţine grăsimi. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B2 şi de niacin, care contribuie…
Read more »
Turnedos cu sfeclă
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g sfeclă roşie fiartă 1-2…
Read more »
File de viţel cu dovlecel şi trufe
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele…
Read more »
Friptura delicioasa de vitel
O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de…
Read more »
Salata din creier de miel si de vitel
O reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel…
Read more »
Coadă de viţel marinată în bere
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500…
Read more »
Ficat de viţel cu ceapă
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ficatul…
Read more »
Creier de viţel pane
O reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă rece…
Read more »
Viţel in sos
O reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2 lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură…
Read more »
Chifteluţe în vas de lut
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut, pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2 dovlecei verzi 1 ceapă…
Read more »
Lăptuci umplute
O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1…
Read more »
Viţel cu dovlecei si mentă
O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper,…
Read more »
Coaste de vitel in coniac
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1 ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Momiţe de viţel prăjite
O reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ trei-patru centimetri….
Read more »
Lasagna cu gorgonzola si spanac
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna  500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii…
Read more »
Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din: limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice, usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă…
Read more »

Rulouri de viţel cu cuişoare
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente: 750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie…
Read more »
Viţel cu caise
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel, caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar, unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte 2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de coriandru 50 g…
Read more »
Vitel la disc
O reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia, usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia 4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit   Mod de preparare: Se taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe disc…
Read more »
Viţel cu ton
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei…
Read more »
Friptură de pulpă de viţel
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov, ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara, salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de ţelină 1 lingură de făină 1/2…
Read more »
Frigărui crocante aromate
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată…
Read more »
Chifteluţe cu spanac şi năut
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de lapte tocată 100 g pulpă…
Read more »
Chiftele albe cu roşii cherry
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g miez de pâine…
Read more »
Viţel rece cu mirodenii
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi…
Read more »
Saltimbocca alla romana
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel, proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8 frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare   Mod de preparare: Bateţi…
Read more »
Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel sare piper…
Read more »
Ficat de viţel cu sos
O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel, ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte. Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2 foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după…
Read more »
Friptură de viţel în sos de alune
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40…
Read more »
Cima alla genovese
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100 g momiţe (glanda timus) de viţel 300…
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »
Vitel cu dovlecei si ceapa verde
Bucate alese pentru masa de Paşti
  O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion, marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare smântână Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se călească în…
Read more »
Tocana de dovlecei cu pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui, cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval ras sare   Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala, in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul…
Read more »
Pui in stil englez
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa, ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt 200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g amidon sare   Mod de preparare: Se spala carnea de…
Read more »
Salata engleza
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti, maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina frunze de salata sare   Mod…
Read more »
Salată de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file…
Read more »
Aripioare picante de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe…
Read more »
Frigarui cu pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C si pune in apa 8 tepuse din lemn timp de 20 de minute. Prajeste in 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 g piept de pui, taiat bucati timp de 1-2 minute, pana cand se rumenesc. Adauga 2 linguri pasta de curry picanta, lasa sa se racoreasca si apoi…
Read more »
Frigarui cu orez
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si…
Read more »
Tocanita de pui cu mamaliga
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de…
Read more »
Salata verde cu dressing de lapte batut
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de…
Read more »
Pui cu chorizo la tavă
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu…
Read more »
Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac…
Read more »
Tamales
Bucate alese pentru masa de Paşti
Tamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită –…
Read more »
Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de harissa 1 lingura otet de vin rosu 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele 2 cepe…
Read more »
Curry uşor de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de curry usor de pui din: ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, piept de pui, migdale, stafide, supa de pui, zahar fin, iaurt si coriandru. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati mare 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare 4 linguri pasta de curry 4 piepti de…
Read more »
Tocanita de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de tocanita de pui din: rosii uscate, mandarine, file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de portocale, sare, piper, busuioc, branza de capra. Ingrediente: 75 g rosii uscate conservate in ulei 4 mandarine 600 g file de piept de pui 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 150 ml suc de…
Read more »
Supă de pui cu tăiţei
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ulei vegetal, ameste de 5 condimente, supa de pui, porumb, mazare, sos de soia, taitei din orez, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele 2 morcovi mari 2 linguri ulei vegetal 1/2 lingurita amestec de…
Read more »
Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele…
Read more »
Pui cu ciuperci la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu ciuperci la cuptor din: pui, busuioc, cimbru, piper, sare, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 pui busuioc cimbru piper sare 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi ulei 1 lamaie patrunjel verde sau marar   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu…
Read more »
Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2…
Read more »
Pui umplut cu spanac şi curmale
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi, feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2 lingurite de chimion macinat…
Read more »
Pui cu susan şi legume
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2…
Read more »
Pui cu morcovi si sofran
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia 1 lingura chimen macinat…
Read more »
Pulpe de pui cu smantana
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper, praz, bacon, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 1 fir de praz 8 felii de bacon 200 ml supa de pasare 150 ml smantana   Mod de preparare: Se taie pulpele de pui în…
Read more »
Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei, sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns sare piper boia 1 kg cartofi 500 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana (sau cu sos de rosii)…
Read more »
Reteta zilei: Hamburgeri de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si…
Read more »
Chiftelute in ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua, usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 felie de paine sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin…
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare   Mod de preparare: Legumele se curata si…
Read more »
Aripioare picante la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline, otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi de pui. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de cidru 1 lingură de boia 1 lingură de sos worcestershire 2 linguriţe de…
Read more »
Biriani
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de biriani din: carne, orez, ceapa, cartofi, iaurt, lime, usturoi, cardamom, cuisoare, scortisoara, seminte de chimen, pasta de tomate, boabe de piper, ulei de floarea soarelui si ghimbir. Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe 5 cartofi…
Read more »
Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc (video)
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta video despre cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc
Read more »
Reteta zilei: Musaca de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie, morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g smantana 3 oua patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert….
Read more »
Piept de pui in crusta de verdeata
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g pulpa de dovleac sare piper…
Read more »
Sarmale în foi de praz cu piept de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de sarmale in foi de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, franzela, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2 cepe 500 ml suc de…
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de mustar
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul…
Read more »
Pui in sos de lamaie
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui in sos de lamaie din: piept de pui, smantana, lapte, mozzarella, ceapa, vin alb sec, suc de lamaie, unt, faina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 150 ml smantana 200 ml lapte 200 g branza mozzarella 1 ceapa 50 ml vin alb sec 50 ml suc de…
Read more »
Piept de pui cu sos de portocale
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ceapa, portocala, sos de soia, otet, ulei de masline, ghimbir, unt, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 portocala 2 linguri cu sos de soia 1 lingurita cu otet 1 lingurita cu ulei de masline…
Read more »
Pui cu ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu ciuperci din: praz, ciuperci, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2 linguri de pătrunjel tocat  …
Read more »
Reteta zilei: Rulada de pui
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3 linguri boia   Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate, se freaca bine cu sare,  se pun intr-un castron si se…
Read more »
Pui cu măsline şi curcuma
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma, supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de…
Read more »
Salata de sparanghel crud
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de sparanghel alb din: sparanghel alb, ridichi, amzare, ceapa verde, otet balsamic, mustar, sare, piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legatura ridichi 150 g mazare mange tout 1 legatura ceapa verde 3 linguri otet balsamic 2 lingurite mustar iute 1 praf de sare,…
Read more »
Salata de sfecla cu muschi tiganesc
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g radacina de sfecla rosie 200 ml otet 2 fructe de avocado sucul stors de la 1 lamaie 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga) 400…
Read more »
Kartoffelsalat
Bucate alese pentru masa de Paşti
Salata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă…
Read more »
Salată de legume cu hering
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g boabe de porumb din conservă 50g seminţe de…
Read more »
Salată caldă aromată
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb din conservă o lingură cu seminţe…
Read more »
Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau de fasole uscată) 1 andivă roşie, cu frunzele separate o mână bună de creson 2 sfecle roşii coaptei…
Read more »
Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta delicioasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, capere, otet sherry, miere, ulei de masline. Ingrediente: l,5kg de cartofi noi mici 1 ceapă roşie mică 2 linguri de capere în oţet Ingrediente sos: 2 linguri de oţet din sherry 2 linguriţe de miere 100ml ulei de măsline Mod de preparare: Dacă dimensiunea cartofilor…
Read more »
Retete internationale: Salată grecească
Bucate alese pentru masa de Paşti
Pentru cunoscători, amestecul de salată ofilită, brânză feta şi roşii necoapete, care se servesc uneori, nici nu merită să poarte numele de salată grecească. O salată grecească autentică – numită şi horiatiki, salată ţărănească – este cu totul altceva. Intâi de toate, se porneşte de la câteva bucăţi de roşii bine coapte, un castravete…
Read more »
Cum se prepara salata de cuscus (video)
Bucate alese pentru masa de Paşti
Cum se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Couscous – 1 cup Salt – 1/4 tsp or to taste Boiling Water – 1 1/2 cups Olive Oil – 1 Tbsp (optional) Green Onions – 2-3 stalks (chopped) Bell Pepper – 1/2 chopped, any color…
Read more »
Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar. Ingrediente: 6 felii de bacon sau de costita afumata, fara os 3 oua de rata (sau 5 oua mari…
Read more »
Salata de mango cu ton

O reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete, ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie fasole neagra boabe…
Read more »
Salată de primăvară cu păstrăv afumat
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio)…
Read more »
Salata cu carne de vitel
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de…
Read more »
Salată de varză cu coriandru
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata, ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de usturoi sare si piper negru 3 linguri…
Read more »
Salata de fructe
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru   Mod de preparare: Perele si merele se…
Read more »
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate
Bucate alese pentru masa de Paşti
O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline frunze de patrunjel sau de telina sare…
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete