marți, 3 iulie 2012

Retete #28



Retete:

Prăjitură cu cirese

Prajitura_cu_cirese.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:faina, ou, praf de copt, portocala, zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală 80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două pliculeţe...

Read more »

Sandviş cu carne

Sandvis_cu_carne.png

O reteta delicioasa de sandvis cu:piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei capia, pesmet, oua, salata verde, chifle, sare, piper, smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel 300 g ciuperci doi ardei capia 100 g pes­met două ouă o salată verde 4 chifle sare piper 200 ml smântână 4 căţei de...

Read more »

Macrou cu legume

Macrou_cu_legume.png

O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram macrou un dovlecel 400 g fasole galbenă păstăi doi ardei capia două cepe 150 g porumb boabe 5 căţei de usturoi 200 g smântână o linguriţă cu ghimbir ras sare piper...

Read more »

Reteta zilei: Salata chinezeasca picanta de castraveti

Salata_chinezeasca_picanta_de_castraveti_6

O reteta de salata chinezeasca picanta de castraveti din: castraveti, sare, otet de orez, ulei de susan, zahar, sos de soia si pasta de ardei iute. Ingrediente: 6-8 castraveti 1/2-1 linguriţă de sare 2-3 lingurite otet de orez 1/2-1 lingură ulei de susan 1/2 lingura de zahar 2-3 lingurite sos de soia 1/2-1 lingura...

Read more »

Ciuperci usturoiate

Ciuperci_usturoiate

O reteta de ciuperci usturoiate din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, unt, marar, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari carnoase 2 cepe 6 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb sec 2 lingurite cu unt 1 legatura de marar 2 lingurite cu zeama de lamaie sare piper  ...

Read more »

Cocktail Sweet Peppermint

Cocktail_Sweet_Peppermint

O reteta simpla de Cocktail Sweet Peppermint din: ceai de menta, rom brun, ananas, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 0,2 l ceai de menta 2 cl rom brun 60 g ananas 4 cl zahar 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Punem bucatile de ananas in paharul pentru bauturi lungi. Mixam...

Read more »

Supa crema cu praz

Supa_crema_cu_praz

O reteta de supa crema cu praz din: ciuperci, praz, telina, ceapa, smantana, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 fir de praz 1 telina 1 ceapa 125 g smantana 60 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei....

Read more »

Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi cafea

Prajitura_pufoasa_cu_ciocolata_si_cafea

O reteta de prajitura pufoasa cu ciocolata si cafea din: unt, oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, cafea neagra, crema de branza, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: unt moale, pentru uns 3 ouă mari 85g de zahăr 70g de făină obişnuită 1 lingură de amidon 2 linguri de cacao ½...

Read more »

Pâinici îndesate

Pâinici_îndesate

O reteta de painici indesate din: rosii uscate, ciuperci, ulei de masline, faina, drojdie, apa si zahar. Ingrediente: 3 rosii uscate 5 ciuperci ulei de masline pentru aluat: 500 g faina 10 g drojdie 1 cana cu apa calduta 1 lingurita cu zahar   Mod de preparare: Intr-un castron, pune apa călduţă cu sare,...

Read more »

Salata de sparanghel

Salata_de_sparanghel

O reteta de salata de sparanghel din: sparanghel alb, fasole verde, morcovi, ulei, otet de vin, sare, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel alb 200 g fasole verde 4 morcovi 4 linguri ulei 2 linguri otet de vin sare piper cateva frunze de salata verde   Mod de preparare: Fierbi separat...

Read more »

Clafoutis cu caise

Clafoutis_cu_caise

O reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua, sare, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g caise fara samburi 150 g faina 2 linguri unt 350 ml lapte gras 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1/2 lingurita esenta de...

Read more »

Pâine cu brânză şi usturoi

Pâine_cu_brânza_si_usturoi

O reteta de paine cu branza si usturoi din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, miere, usturoi, unt, cheddar si frunze de cimbru. Ingrediente: 500g de făină 1 plic de drojdie 1 linguriţă de sare 2 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere lichidă 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 25g de unt moale...

Read more »

Păstrăv în sare

Pastrav_în_sare

O reteta de pastrav in sare din: pastravi, sare grunjoasa si lamaie. Ingrediente: 1-2 pastravi 2 kg sare grunjoasa 1 lamaie   Mod de preparare: Spală bine peştele, curăţă-l şi tamponează-l cu un şervet. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi pune în interior puţină răzătură de lămâie, într-un tavă termorezistentă, presară un strat de...

Read more »

Mâncare de linte cu mazăre

Mncare_de_linte_cu_mazare.png

O reteta delicioasa de mancare de: linte, morcovi baby, mazare, ciuperci, praz, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, alune. Ingrediente: 200 g morcovi baby 250 g linte 200 g mazăre 300 g ciuperci un fir de praz doi căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru miez de nucă...

Read more »

Prăjitură cu nectarine

Prajitura_cu_nectarine.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca. Ingrediente: 240 g făină 60 g cacao un pliculeţ praf de copt 110 g unt 160 g zahăr tos o lingură cu cafea instant 3 ouă 6 nectarine 400 g ciocolată neagră un sfert...

Read more »

Paste verzi cu pui şi gălbiori

Paste_verzi_cu_pui_si_galbiori.png

O reteta delicioasa de paste cu: tagliatele, aripioare de pui, galbiori, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei iute, cascaval, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele verzi 300 g aripioare de pui 150 g gălbiori o ceapă o lingură cu pastă de roşii o linguriţă cu pastă de ardei iute 200...

Read more »

Hering cu fasole roşie

Hering_cu_fasole_rosie.png

O reteta delicioasa de hering cu:fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi, fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel, curry. Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g mazăre două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 250...

Read more »

Retete culinare: Clatite cu legume

Clatite_cu_legume.png

O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, vanata, ciuperci, rosii, suc de rosii, praz, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină o vânătă 300 g ciuperci 4 roşii 200 ml suc de roşii dulce un fir de praz ulei de floarea soarelui sare piper busuioc...

Read more »

Somon cu salată de linte

Somon_cu_salata_de_linte

O reteta de somon cu salata de linte din: masline, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, busuioc, capere, fasole verde, oua, linte, rosii, somon si rucola. Inrgediente: 85g de măsline Kalamata, fără sâmburi 5 linguri ulei de măsline 2 linguri de oţet din vin roşu 1 căţel mic de usturoi,...

Read more »

Budinca de somon

Budinca_de_somon

O reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina, pastarnac, ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare. Inrgediente: 200 g somon marinat 500 g cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 ardei gras verde 1 fir de praz 200 g rosii cherry 3 linguri cu margarina 1 legatura de patrunjel sare...

Read more »

Briose aperitiv cu şunca şi ardei

Briose_aperitiv_cu_sunca_si_ardei

O reteta de briose aperitiv cu sunca si ardei din: faina, sunca, ardei gras, drojdie, unt, smantana, ou, cascaval, sare si piper. Ingrediente:  300 g faina 250 g sunca presata 1 ardei gras verde 1 pliculet drojdie uscata 120 g unt 5 linguri smantana 1 ou plus 1 galbenus pentru uns deasupra 50 g...

Read more »

Cocktail Brandied Garden

Cocktail_Brandied_Garden

O reteta simpla de Cocktail Brandied Garden din: rachiu, mure, suc de visine si siropd e zmeura. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 50 g mure 10 cl suc de visine 1 lingurita de sirop de zmeura   Mod de preparare: Mixam ingredientele pana cand totul devine spumos, apoi punem la rece si in final...

Read more »

Salata cu oua si ardei gras

Salata_cu_oua_si_ardei_gras

O reteta de salata cu oua si ardei gras din: rosii, ridichi, oua, ceapa verde, salata verde, otet aromatizat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si ardei gras. Ingrediente: 20 g rosii cherry 8 ridichi rosii 4 oua fierte tari 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 2 linguri otet aromatizat 2 linguri...

Read more »

Briose aperitiv cu caşcaval şi ciuperci

Briose_aperitiv_cu_cascaval_si_ciuperci

O reteta de briose aperitiv cu cascaval si ciuperci din: faina, oua, praf de copt, lapte, unt, parmezan, cascaval, telemea, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 2 oua 1 praf de copt 200 ml lapte 50 g unt 2 linguri parmezan 2 linguri cascaval 2 linguri telemea 4 ciuperci champignon sare piper...

Read more »

Salata cu crabi si telina

Salata_cu_crabi_si_telina

O reteta de salata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet, zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel, maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel. Ingrediente: 400 g telina (radacini) 1 l zeama de carne (cuburi supa) 2 lingurite otet 2 lingurite zahar 500 g cartofi sare 250 g ciuperci...

Read more »

Rulou de oua cu spanac

Rulou_de_oua_cu_spanac

O reteta de rulou de oua cu spanac din: oua, branza de oi, unt, smantana, spanac, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 10 oua 150 g branza de oi 20 g unt 50 g smantana 500 g spanac 2 linguri ulei sare piper 2 linguri faina   Mod de preparare: Pui spanacul la fiert...

Read more »

Placintele cu crema de vanilie

Placintele_cu_crema_de_vanilie

O reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere, oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie. Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere 2 oua 150 ml lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru crema: 500...

Read more »

Somon copt în folie

Somon_copt_în_folie

O reteta de somon copt in folie din: somon, ulei de masline, ceapa, frunze de dafin, marar, vin alb, avocado, maioneza, suc si coaja de lamaie, castravete, verdeata, castravete si marar. Ingrediente: 1 somon întreg de 3,5kg, curăţat ulei de măsline, pentru uns 1 ceapă mică, tăiată în felii foarte subţiri 4 frunze de...

Read more »

Placinta cu ceapa si rozmarin

Placinta_cu_ceapa_si_rozmarin

O reteta de placinta galeza cu ceapa din: unt, ceapa, rozmarin si cartofi. Ingrediente: 100g de unt, topit şi cald 500g de ceapă, tăiată în felii 1 crenguţă de rozmarin 1kg de cartofi   Mod de preparare: Se încălzeşte un sfert din unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Se înăbuşe ceapa cu puţină...

Read more »

Supă de peşte

Supa_de_peste

O reteta de supa de peste din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, ardei capia, telina, suc de rosii, leustean, patrunjel, foi de dafin, sare si piper boabe. Pentru a pregăti această supă, poţi să foloseşti crap, caras sau chiar păstrăv. Ingrediente: 2 kg peste 2 cepe 2 morcovi 3 cartofi 2 ardei capia 1 telina...

Read more »

Budinca cu peste

Budinca_cu_peste

O reteta de budinca cu peste din: fileuri de peste alb, cartofi, broccoli, unt, oua, iaurt, cascaval, marar verde, nucsoara, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g fileuri de peste alb 4 cartofi 1 broccoli mic 50 g unt 4 oua 400 ml iaurt simplu 150 g cascaval marar verde nucsoara rasa 1/2 lamaie...

Read more »

Varză cu bacon, morcov şi telina

Varza_cu_bacon_morcov_si_telina

O reteta de varza cu bacon, morcov si telina din: unt, bacon afumat, usturoi, cimbru, telina, morcovi, varza si vin alb. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de bacon afumat cu multă carne, tăiat în bucăţele 1 căţel de usturoi, tocat mărunt câteva crenguţe de cimbru 1 ţelină, tăiată în batonaşe subţiri 2 morcovi,...

Read more »

Ciorba de stevie

Ciorba_de_stevie

O reteta de ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare leustean   Mod de preparare: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul). Pui zarzavatul la...

Read more »

Pachetele cu dovlecel la gratar

Pachetele_cu_dovlecel_la_gratar

O reteta de pachetele cu dovlecel la gratar din: fileuri de peste, dovlecei, frunze de busuioc, cuisoare, tarhon, usturoi, nucsoara, oregano, sare, piper, lamaie si salata. Ingredente: 700 g fileuri de peste 2 dovlecei fragezi frunze de busuioc 2-3 cuisoare parfumate tarhon 2 catei de usturoi 1 praf de nucsoara rasa oregano sare piper...

Read more »

Şalău cu sos de roşii

Salau_cu_sos_de_rosii

O reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de...

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de coacaze

Sorbet_de_coacaze

O reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze. Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă 3/4 ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze   Mod de preparare: Puneti la fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb...

Read more »

Cocktail Fantezie

Cocktail_Fantezie

O reteta de cocktail fantezie din: rodii, zahar, lamai, bitter, apa, gheata si zahar. Ingrediente: 5-6 rodii 50 g zahăr 2 lămâi 200 ml bitter 1 l apă rece 5 cuburi de gheaţă Pentru decor: 150 g zahăr   Mod de preparare: Sucul astfel obţinut, pune-l pe foc împreună cu zahărul. Amestecă uşor şi...

Read more »

Prăjitură cu mac şi miere

Prajitura_cu_mac_si_miere

O reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere, oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de miere lichidă 3 ouă...

Read more »

Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromate

Pui_la_gratar_cu_cartofi_noi_sparanghel_la_cuptor_si_iaurt_cu_ierburi_aromate

O reteta de Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu ierburi aromate din: maghiran, zeama de lamaie, pui, sare de mare, piper negru, lamai, cartofi, unt, sparanghel, iaurt si ierburi aromate proaspete. Este o mâncare delicioasă de vară, în genul celor servite într-un local italienesc, şi uşor de preparat...

Read more »

Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţi

Salata_de_frunze_de_stejar_cu_pastravi_afumati

O reteta de salata de frunze de stejar cu pastravi afumati din: salata cu frunze de stejar, verdeturi, pepene galben, zeama de lamaie, ulei, sare, patrunjel, chefir, smantana, piper alb macinat si pastrav afumat. Ingrediente: 1/2 capatana de salata cu frunze de stejar 4 legaturi verdeturi asortate 1 pepene galben 4 lingurite zeama de...

Read more »

Plăcintă cu smântână

  Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat,...

Read more »

Păstrăv afumat

  Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <>   Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă...

Read more »

Cocktail Pinky Colada

Cocktail Pinky Colada

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema...

Read more »

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

  Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l...

Read more »

Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine

  Ingrediente:  1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie   Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al...

Read more »

Salată de varză roşie cu bureţi

Salată de varză roşie cu bureţi

  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri...

Read more »

Musaca de dorna

  Ingrediente:  1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână    Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru   Mod de preparare: Ceapa...

Read more »

Linte verde bătută

Linte verde bătută

  Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea...

Read more »

Căpşunele

  Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream

Read more »

Tartă cu prune uscate

  Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină   Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat...

Read more »

Ciocolată cu nucă

  Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până...

Read more »

Musaca de macaroane cu soia

  Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde;   11 linguri ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper...

Read more »

Susan

  Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb   Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi mar­garina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează...

Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

Drob de ciuperci cu nuci

  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust   Mod...

Read more »

Invârtită cu mac

  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie   Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte...

Read more »

Mălai copt

  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi...

Read more »

Fasole verde cu smântână

Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se...

Read more »

Roşii umplute cu branză

Roşii umplute cu branză

  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă....

Read more »

Cas de mere

Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou

Read more »

Salată de ardei copţi

Salată de ardei copţi

Ingrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva roşii   Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi...

Read more »

Coarda de struguri

  Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă   Mod de preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi,...

Read more »

Salată de morcovi si ţelină

  Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât...

Read more »

Strudel cu mere

Strudel cu mere

  Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac   Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până...

Read more »

Lapte din seminţe de susan

  Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.

Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm....

Read more »

Compot de mere cretesti

  Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă...

Read more »

Păstârnac umplut cu soia

Păstârnac umplut cu soia

  Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în...

Read more »

Borşul

  Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş)   Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin...

Read more »

Cozonac bucovinesc

  Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom  ...

Read more »

Prăjitură cu piersici si nuci

  Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 lin­guriţă scorţişoară   Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li...

Read more »

Perisoare cu smantana si marar

  Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate   Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se...

Read more »

Dulceaţă de cireşe amare

  Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)   Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scutu­rând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe...

Read more »

Tochitură măcelărească

 carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g...

Read more »

Dovlecei cruzi cu branză tofu

  Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde   Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau...

Read more »

Salată de conopidă cu broccoli

  Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu...

Read more »

Pui ţărănesc cu roşii si smântână

  Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper   Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt...

Read more »

Sirop de coacaze

  Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de...

Read more »

Ciuperci cu legume

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1 vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă...

Read more »

Mămăligă de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul...

Read more »

Rulada surpriza

Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Pune...

Read more »

Ouă coafate cu ton şi sos olandez

  Ingrediente:  5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o...

Read more »

Menuet cu ardei

Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un vârf de cuţit busuioc sare piper   Mod de preparare: Ardeii...

Read more »

Chilca cu ceapa

  Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se...

Read more »

Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)

Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)

  Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1 martini glass 1 spoon 1 shaker tongs   Cum se prepara Cocktail Halloween Red Eye

Read more »

Storceag

  Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion  morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb)   Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul...

Read more »

Cocktail Pisco Collins

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Acest amestec simplu s-a născut acum...

Read more »

Retete de post: Ciorba de castraveti murati

Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean   Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii...

Read more »

Gasca salbatica la cuptor

  Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată...

Read more »

Borş de urechiuşe umplute cu peşte

Borş de urechiuşe umplute cu peşte

  Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrun­jel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1 ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o dai...

Read more »

Chiftelute de icre

  Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre,...

Read more »

Peste pe carbuni

  Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu căr­buni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe...

Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina.   Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea....

Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml  esenţă de rom Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul,...

Read more »

Lapti pane

  Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt   Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se...

Read more »

Drob de morcovi

  Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană de pes­met 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de...

Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole batuta

  Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine...

Read more »

Prăjitură cu miere si scortisoara

  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful...

Read more »

Bors de chitici

  Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la...

Read more »

Toci moldovenesc

  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi...

Read more »