skip to main |
skip to sidebar
Retete #28
Retete:
O reteta delicioasa de prajitura cu:faina, ou, praf de copt, portocala,
zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra,
ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală
80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două
pliculeţe...
O reteta delicioasa de sandvis cu:piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei
capia, pesmet, oua, salata verde, chifle, sare, piper, smantana, usturoi, ulei,
marar. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel 300 g ciuperci doi ardei capia
100 g pesmet două ouă o salată verde 4 chifle sare piper 200 ml smântână 4
căţei de...
O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei
capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei. Ingrediente:
un kilogram macrou un dovlecel 400 g fasole galbenă păstăi doi ardei capia două
cepe 150 g porumb boabe 5 căţei de usturoi 200 g smântână o linguriţă cu ghimbir
ras sare piper...
O reteta de salata chinezeasca picanta de castraveti din: castraveti, sare,
otet de orez, ulei de susan, zahar, sos de soia si pasta de ardei iute.
Ingrediente: 6-8 castraveti 1/2-1 linguriţă de sare 2-3 lingurite otet de orez
1/2-1 lingură ulei de susan 1/2 lingura de zahar 2-3 lingurite sos de soia 1/2-1
lingura...
O reteta de ciuperci usturoiate din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, unt,
marar, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari carnoase
2 cepe 6 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb sec 2 lingurite cu unt 1 legatura
de marar 2 lingurite cu zeama de lamaie sare piper ...
O reteta simpla de Cocktail Sweet Peppermint din: ceai de menta, rom brun,
ananas, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 0,2 l ceai de menta 2 cl rom brun
60 g ananas 4 cl zahar 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Punem bucatile
de ananas in paharul pentru bauturi lungi. Mixam...
O reteta de supa crema cu praz din: ciuperci, praz, telina, ceapa, smantana,
unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 fir de praz 1
telina 1 ceapa 125 g smantana 60 g unt ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei....
O reteta de prajitura pufoasa cu ciocolata si cafea din: unt, oua, zahar,
faina, amidon, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, cafea neagra, crema de
branza, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: unt moale, pentru uns 3 ouă mari 85g
de zahăr 70g de făină obişnuită 1 lingură de amidon 2 linguri de cacao ½...
O reteta de painici indesate din: rosii uscate, ciuperci, ulei de masline,
faina, drojdie, apa si zahar. Ingrediente: 3 rosii uscate 5 ciuperci ulei de
masline pentru aluat: 500 g faina 10 g drojdie 1 cana cu apa calduta 1 lingurita
cu zahar Mod de preparare: Intr-un castron, pune apa călduţă cu sare,...
O reteta de salata de sparanghel din: sparanghel alb, fasole verde, morcovi,
ulei, otet de vin, sare, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1/2 kg
sparanghel alb 200 g fasole verde 4 morcovi 4 linguri ulei 2 linguri otet de vin
sare piper cateva frunze de salata verde Mod de preparare: Fierbi
separat...
O reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua,
sare, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g caise fara samburi
150 g faina 2 linguri unt 350 ml lapte gras 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar
pudra cu aroma de vanilie 1/2 lingurita esenta de...
O reteta de paine cu branza si usturoi din: faina, drojdie, sare, ulei de
masline, miere, usturoi, unt, cheddar si frunze de cimbru. Ingrediente: 500g de
făină 1 plic de drojdie 1 linguriţă de sare 2 lingură ulei de măsline 1 lingură
de miere lichidă 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 25g de unt moale...
O reteta de pastrav in sare din: pastravi, sare grunjoasa si lamaie.
Ingrediente: 1-2 pastravi 2 kg sare grunjoasa 1 lamaie Mod de preparare: Spală
bine peştele, curăţă-l şi tamponează-l cu un şervet. Stropeşte-l cu zeamă de
lămâie şi pune în interior puţină răzătură de lămâie, într-un tavă
termorezistentă, presară un strat de...
O reteta delicioasa de mancare de: linte, morcovi baby, mazare, ciuperci,
praz, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, alune. Ingrediente: 200
g morcovi baby 250 g linte 200 g mazăre 300 g ciuperci un fir de praz doi căţei
de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru miez de
nucă...
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar
tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca. Ingrediente: 240 g făină 60
g cacao un pliculeţ praf de copt 110 g unt 160 g zahăr tos o lingură cu cafea
instant 3 ouă 6 nectarine 400 g ciocolată neagră un sfert...
O reteta delicioasa de paste cu: tagliatele, aripioare de pui, galbiori,
ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei iute, cascaval, sare, piper, busuioc
verde, ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele verzi 300 g aripioare de pui 150 g
gălbiori o ceapă o lingură cu pastă de roşii o linguriţă cu pastă de ardei iute
200...
O reteta delicioasa de hering cu:fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi, fulgi
de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel, curry.
Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g mazăre două cepe 4
căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 100 ml ulei de floarea
soarelui 250...
O reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, vanata,
ciuperci, rosii, suc de rosii, praz, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină o vânătă 300 g ciuperci 4 roşii 200 ml suc
de roşii dulce un fir de praz ulei de floarea soarelui sare piper
busuioc...
O reteta de somon cu salata de linte din: masline, ulei de masline, otet de
vin rosu, usturoi, mustar dijon, busuioc, capere, fasole verde, oua, linte,
rosii, somon si rucola. Inrgediente: 85g de măsline Kalamata, fără sâmburi 5
linguri ulei de măsline 2 linguri de oţet din vin roşu 1 căţel mic de
usturoi,...
O reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina, pastarnac,
ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare. Inrgediente: 200 g
somon marinat 500 g cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 ardei gras verde 1 fir de
praz 200 g rosii cherry 3 linguri cu margarina 1 legatura de patrunjel
sare...
O reteta de briose aperitiv cu sunca si ardei din: faina, sunca, ardei gras,
drojdie, unt, smantana, ou, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina
250 g sunca presata 1 ardei gras verde 1 pliculet drojdie uscata 120 g unt 5
linguri smantana 1 ou plus 1 galbenus pentru uns deasupra 50 g...
O reteta simpla de Cocktail Brandied Garden din: rachiu, mure, suc de visine
si siropd e zmeura. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 50 g mure 10 cl suc de
visine 1 lingurita de sirop de zmeura Mod de preparare: Mixam ingredientele
pana cand totul devine spumos, apoi punem la rece si in final...
O reteta de salata cu oua si ardei gras din: rosii, ridichi, oua, ceapa
verde, salata verde, otet aromatizat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si
ardei gras. Ingrediente: 20 g rosii cherry 8 ridichi rosii 4 oua fierte tari 1
legatura ceapa verde 1 salata verde 2 linguri otet aromatizat 2 linguri...
O reteta de briose aperitiv cu cascaval si ciuperci din: faina, oua, praf de
copt, lapte, unt, parmezan, cascaval, telemea, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 350 g faina 2 oua 1 praf de copt 200 ml lapte 50 g unt 2 linguri
parmezan 2 linguri cascaval 2 linguri telemea 4 ciuperci champignon sare
piper...
O reteta de salata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet,
zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel,
maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel. Ingrediente: 400 g telina (radacini)
1 l zeama de carne (cuburi supa) 2 lingurite otet 2 lingurite zahar 500 g
cartofi sare 250 g ciuperci...
O reteta de rulou de oua cu spanac din: oua, branza de oi, unt, smantana,
spanac, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 10 oua 150 g branza de oi 20 g
unt 50 g smantana 500 g spanac 2 linguri ulei sare piper 2 linguri faina Mod
de preparare: Pui spanacul la fiert...
O reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere,
oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie.
Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere 2 oua 150 ml
lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru crema: 500...
O reteta de somon copt in folie din: somon, ulei de masline, ceapa, frunze
de dafin, marar, vin alb, avocado, maioneza, suc si coaja de lamaie, castravete,
verdeata, castravete si marar. Ingrediente: 1 somon întreg de 3,5kg, curăţat
ulei de măsline, pentru uns 1 ceapă mică, tăiată în felii foarte subţiri 4
frunze de...
O reteta de placinta galeza cu ceapa din: unt, ceapa, rozmarin si cartofi.
Ingrediente: 100g de unt, topit şi cald 500g de ceapă, tăiată în felii 1
crenguţă de rozmarin 1kg de cartofi Mod de preparare: Se încălzeşte un sfert
din unt într-o tigaie mare, la foc mediu. Se înăbuşe ceapa cu puţină...
O reteta de supa de peste din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, ardei capia,
telina, suc de rosii, leustean, patrunjel, foi de dafin, sare si piper boabe.
Pentru a pregăti această supă, poţi să foloseşti crap, caras sau chiar păstrăv.
Ingrediente: 2 kg peste 2 cepe 2 morcovi 3 cartofi 2 ardei capia 1
telina...
O reteta de budinca cu peste din: fileuri de peste alb, cartofi, broccoli,
unt, oua, iaurt, cascaval, marar verde, nucsoara, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 800 g fileuri de peste alb 4 cartofi 1 broccoli mic 50 g unt 4 oua
400 ml iaurt simplu 150 g cascaval marar verde nucsoara rasa 1/2 lamaie...
O reteta de varza cu bacon, morcov si telina din: unt, bacon afumat,
usturoi, cimbru, telina, morcovi, varza si vin alb. Ingrediente: 1 cub de unt
100g de bacon afumat cu multă carne, tăiat în bucăţele 1 căţel de usturoi, tocat
mărunt câteva crenguţe de cimbru 1 ţelină, tăiată în batonaşe subţiri 2
morcovi,...
O reteta de ciorba de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi,
orez, ulei, bulion, bors, sare si leustean. Ingrediente: 4-5 legaturi stevie 1
morcov 1 pastarnac 1 ceapa 4 cartofi 1 mana de orez ulei bulion 300 ml bors sare
leustean Mod de preparare: Cureti zarzavatul (morcovul, ceapa, pastarnacul).
Pui zarzavatul la...
O reteta de pachetele cu dovlecel la gratar din: fileuri de peste, dovlecei,
frunze de busuioc, cuisoare, tarhon, usturoi, nucsoara, oregano, sare, piper,
lamaie si salata. Ingredente: 700 g fileuri de peste 2 dovlecei fragezi frunze
de busuioc 2-3 cuisoare parfumate tarhon 2 catei de usturoi 1 praf de nucsoara
rasa oregano sare piper...
O reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de
rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana
de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de...
O reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze.
Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă 3/4
ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze Mod de preparare: Puneti la
fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb...
O reteta de cocktail fantezie din: rodii, zahar, lamai, bitter, apa, gheata
si zahar. Ingrediente: 5-6 rodii 50 g zahăr 2 lămâi 200 ml bitter 1 l apă rece 5
cuburi de gheaţă Pentru decor: 150 g zahăr Mod de preparare: Sucul astfel
obţinut, pune-l pe foc împreună cu zahărul. Amestecă uşor şi...
O reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere,
oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină amestecată cu
o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat 100g de zahăr brun, plus
extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de miere lichidă 3 ouă...
O reteta de Pui la grătar cu cartofi noi, sparanghel la cuptor si iaurt cu
ierburi aromate din: maghiran, zeama de lamaie, pui, sare de mare, piper negru,
lamai, cartofi, unt, sparanghel, iaurt si ierburi aromate proaspete. Este o
mâncare delicioasă de vară, în genul celor servite într-un local italienesc, şi
uşor de preparat...
O reteta de salata de frunze de stejar cu pastravi afumati din: salata cu
frunze de stejar, verdeturi, pepene galben, zeama de lamaie, ulei, sare,
patrunjel, chefir, smantana, piper alb macinat si pastrav afumat. Ingrediente:
1/2 capatana de salata cu frunze de stejar 4 legaturi verdeturi asortate 1
pepene galben 4 lingurite zeama de...
Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat
stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac
cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai
mult .Se ia o parte din aluat,...
Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel
mare) sare <> Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se
curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi
o noapte în zeama lui, să se pătrundă...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de
ananas 2 cl frişca 2 cl crema...
Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub
condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei Mod de
preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp
de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l...
Ingrediente: 1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie
Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca
să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun
împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al...
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg
cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare: Speli
cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o
opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă
mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare
smântână Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere
,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru Mod de preparare: Ceapa...
Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu
un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou
cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea...
Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant
alimentar 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu
puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi
oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci...
Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice
cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1
cocktail glass Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200
g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină Mod de
preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte,
apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat...
Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri
fană 9 linguri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat Mod de preparare:
Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste
margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină,
până...
Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe
mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi
de dafin sare piper 1 legătură mărar verde; 11 linguri ulei 6 linguri făină 1
l apă sare piper...
Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă
prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb Mod de preparare: Pui
la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi
margarina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează...
Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciuperci 1 cană
de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de
bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru
şi sare după gust Mod...
Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă
de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt + 1 lingură
de uns tava 1 linguriţă de drojdie Ingrediente umplutura: 500 g seminţe mac,1
ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte...
Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie
sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g
la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la fiertMălaiul se pune într-un
castron, se sărează un pic şi...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se
fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă cât se
poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se...
Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri
smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval Mod de preparare: Roşiile se
spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o lingură şi se aşază pe un
platou cu gura în jos să se scurgă....
Ingrediente: 150 g caşcaval ras 1 ou
Ingrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare
cîteva roşii Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate
părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază într–o
cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi...
Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş
de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă Mod de preparare:
Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă
zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi,...
Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de
lămâie sare Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau
prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de
lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât...
Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât
cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf
scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate
folosi şi brânză sau dovleac Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat
cu mixerul până...
Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri
miere de albine vanilie Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate
ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru
conţinutul bogat în calciu.
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt
2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate
50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se
frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm....
Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă
de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros
Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se
pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă...
Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez
ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină Mod de preparare:
Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în
acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în...
Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră
(integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul
greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş) Mod de preparare: Dacă nu
aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin...
Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte
50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă
2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă
esenţă rom ...
Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 linguriţă praf
de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci
1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li...
Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez
pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml
smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate Mod de pereparare: Se
toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se...
Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la
1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi) Mod de preparare: Mai
întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scuturând tingirea
înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe...
carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi,
fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână
mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper
1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g...
Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia
1 linguriţă vegeta pătrunjel verde Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se
dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte
ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe
pâine sau...
Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc
de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Conopida şi
broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin
răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu...
Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură
mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper
Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin
faină, apoi sepune la prăjit în unt...
Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc
de lămâie Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine
coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un
tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1
vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1
ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare Mod de
preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă...
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu
sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual
se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul...
Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii
subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2
catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1
leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pune...
Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se
amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1
gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul
olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud,
o...
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci
tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g
smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un
vârf de cuţit busuioc sare piper Mod de preparare: Ardeii...
Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri
untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel Mod de preparare: Chilca se scurtează de
capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat .
Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se...
Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp
egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1 martini glass 1
spoon 1 shaker tongs Cum se prepara Cocktail Halloween Red Eye
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1
linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion
morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb) Mod de
preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10
sirop de zahăr 4/10 sifon Acest amestec simplu s-a născut acum...
Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1
telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean Mod de preparare: Ai
nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi
,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara
de castraveti si cartofi pe care ii...
Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg
ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite
în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel
Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată...
Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2
linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1 ceapă sare piper 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi sfecla, o dai...
Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare
piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate Mod de
preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă
ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre,...
Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi
1 lingură oţet Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe
burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu
cărbuni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe...
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3
linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6
gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina. Mod de
preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat,
şi se continuă baterea....
Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1
lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g
zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom Mod de preparare: Pentru
foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi
se lasă la răcit. Se adaugă oul,...
Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai
de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt Mod de preparare: Se crapă peştele pe
burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii
pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se...
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană
de pesmet 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu apă caldă
1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă cimbru uscat pătrunjel
şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de...
Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in
doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin
masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in
zeama in care a fiert fasolea, si se obtine...
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase
scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2
linguri unt 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul,
adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu
praful...
Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1
ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un
deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei Mod de preparare: Zarzavatul şi
legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la...
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper Mod de
preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează
puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se
poate şi se amestecă cu ouă, sare şi...