skip to main |
skip to sidebar
Retete #52
Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml
ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii
taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se
lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se...
Ingrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta
(smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare:
Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de
apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti
conopida fiarta...
Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de
sodiu 50 g cacao Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte,
3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine Mod de preparare: Pe planseta in
mijlocul gramezii de faina se pun untul,...
O reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente:
castane apa sare Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se
cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din
cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se...
Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4
galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit
scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar,
200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon...
Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar
pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia
si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi
se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un...
Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi
de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul
sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa
calda si galbenusurile. Se da jos de pe...
Ingrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet
de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2
lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat Mod de
preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără Se serveşte dimineaţa
şi după-amiaza Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o
linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit
cocktailului Prairie...
Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10
linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta
zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare,
care se da la frigider cel putin o jumatate de...
Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc
uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de
usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela Mod de preparare:
Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un...
Ingrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin
alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin
sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i
intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati
cateii...
Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat
bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente
umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1
lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,...
Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate
marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat
in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2
samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune...
Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de
vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr
pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă Mod de
preparare: Intr-o oală se pun apa,...
Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4
lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente
umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si...
Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g
brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3
linguri de ulei o linguriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă
ceapă roşie Mod de preparare: Prazul...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g
fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei
amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor
scorţişoară sare piper Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii...
Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi
un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g
parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute Mod
de preparare: Morcovul se...
Ingrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline
1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja
si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa
si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn
(pe...
Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1
albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de
gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de
migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g...
Ingrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan
sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper
sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece
minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara,...
Ingrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri
smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta
cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in...
Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150
g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de
linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie Mod de
preparare: Apa se...
Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval)
4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de
menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de
burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata,
parmezanul...
Ingrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura
frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de
preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o
5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau
taiati-le...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două
cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii
250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o
lămâie Mod de preparare: Cepele se curăţă...
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un
sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez
200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea Mod de
preparare: Cepele se curăţă de foi, se...
Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de
miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine
frişcă fructe proaspete Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa,
se lasă să se umfle, apoi se topeşte...
Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6
oua 100 g. faina Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul.
Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace
compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu...
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan
de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o
frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de...
Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte
100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare
pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă Mod de
preparare: Ciocolata albă se taie în bucăţele...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie A fost creat în 1948 de către
barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul
inconvenient...
Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g
mozzarela doi morcovi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi
pesto de busuioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt
mărar Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi...
Ingrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra
3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de
caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in
prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul...
Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte
dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g
struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt Mod de
preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu...
Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre
5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de
floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată chimen
Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se...
Ingrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal
zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma
intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe
foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu...
Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau
floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de
patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat Mod de preparare: Desfa
conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un
jet de apa rece. Lasa-le...
O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj,
telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5
linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper Mod de preparare:
Porniti cuptorul si...
Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita
de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema:
5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra
Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2...
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100
g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50
g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se
sareaza si se presara cu piper alb,se da prin...
Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g
piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper
macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati...
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini
cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si
cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate
sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se
pun la...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi
rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de
pielita si taiate marunt 2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o
cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se
inmoaie....
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina
afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata binespalata
se ia in manunchi si se taie fisii late care se...
Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr
tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă
de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de
ananas Mod de...
Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale
două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat
praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie Mod de preparare:
Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează...
Ingrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de
sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g
dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente
sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250
g...
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari
1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2
linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii
subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10...
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare
2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita
tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de
pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea...
Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de
sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem
de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute,
150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30...
Ingrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta 100 g
smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de
preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata,
vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si
curatati-le...
Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare)
400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe
de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1
catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1...
Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100
g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de
cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval
taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de...
Ingrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa
sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri
mustar Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in
doua, apoi inca o data in doua-trei si...
Ingrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele
de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de
telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper
macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar...
Ingrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici
2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de
lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de
preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se
presara peste ele...
Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un
ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură
de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline sos de soia suc
de lămâie Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu apă...
Ingrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana
zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior
de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de preparare: Se
amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga...
Ingrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4
oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1
lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta
(22 x 3 cm), imbracati-o cu...
Ingrediente pentru marinată: două linguri de sos de soia două linguri de
mălai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin
zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry
ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc...
Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g
unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat Mod de
preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu
untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii...
Ingrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de
busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa
200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin rosu
dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat...
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml
smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru sare piper negru o
bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in
rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la
foc...
Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi
morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de
paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un
păstârnac ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se...
Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr
pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de
zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar Mod de preparare:
Ingheţata: In laptele încălzit...
Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa
fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente
sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod
de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se
curata...
Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider
125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov
potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de
soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare:...
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca
lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g
sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras
Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se...
Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou
batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1
ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti,
2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1...
Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1
rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza
pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de
citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt
aproape...
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi
Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o
marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat,
1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte...
Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa
Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri
sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod
de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute,
spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul. ...
Ingrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu
Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt,
cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu. Pofta buna!
Ingrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de
arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri
unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne
sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura...
Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5
legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline
5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g
ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este
cazul,...
Ingrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g
parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2
linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se
curata de coaja si de seminte, se taie miezul...
Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie
300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi
căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie pătrunjel
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează,...
Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3
oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca
pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o
forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc...
Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2
lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1
lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala
Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de
portocala,...
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti
cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1
cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200
ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de...
Ingrediente: Disaronno 40 ml votcă 70 ml suc de portocale o portocală
Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de
portocală. Se serveşte cu paiul.
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2
linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g
branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa
si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun...
Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de
mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de
copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos Mod
de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de...
Ingrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4
oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de
portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate
(caisa, piersica, para) 100 ml lichior de...
Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra
100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se
lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de
pamant), pastrandu-se cel...
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1
ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g
branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata
ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca...
Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2
coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos Mod de preparare:
Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu
folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele...
Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute
(de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati
aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate) Mod de preparare: Se
spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul
spalat...
Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2
lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2
lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja
rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati
si indepartati capul si aripioarele. Deschideti...
Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un
fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se
căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de...
Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o
lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano 8
beţisoare de lemn Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi. Uleiul de
măsline se amestecă cu zeamia de lămâie...
Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă
200 g ciocolată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu
zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată sare Mod de preparare: Se
mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră...
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori
murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau
smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire
marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru
(pe...
Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două
cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de
usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel praz
Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe...
Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez
sălbatic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de
usturoi Mod de preparare: Peştele se lasă la decongelat, care se va face
numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu...