skip to main |
skip to sidebar
Retete #49
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma
125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual
cu pereti detasabili). Se separa albusurilede...
Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce
4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua
sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie Mod de preparare: Se bat
bine feliile de |carne si se presara pe ambele...
Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de
legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de
iute 600 g peste Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se
taie felii. Se calesc in untul incins, se sting...
Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi
300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de
dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de
fasole sare piper alb Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente
marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2
lingurita piper pisat 2 legaturi marar Mod de preparare: Se taie fileurile de
peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron,...
Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4
linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-o farfurie
adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca
faina cu boiaua si se dau prin ea copanele...
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri
de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub
de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o
cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar,
sarea si piperul. Puneti un capac...
Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4
oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt Mod de
preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde,
unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu...
Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1
cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1
lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de
smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita
de...
Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca
afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat 250 g pasta de
tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de
nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie...
Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte
1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv
200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1
legătură de ceapă verde o lămâie Mod de preparare: Prepari...
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita
sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4
cana untdelemn 50 g unt topit Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la
treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30...
Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură
pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei Mod de preparare:
Cureţi şi speli orezul, îl fierbi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza
fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti...
Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri
smântână 4 linguri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1
legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet,
ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot....
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei
de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen
pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat Mod de
preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in...
Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g
măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper
Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt
sare piper Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi...
Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană
ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat Mod
de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă
făina şi bicarbonatul stins cu oţet....
Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin
1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg
gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un
aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul...
Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca
nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie
ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna
cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie...
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură
pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei Mod
de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le
prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de...
Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă
de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja rasă
de la o jumătate de portocală lichior de ciocolată praf de copt esenţă de rom
sare alune mentă Mod de preparare: Două...
Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6 roşii
250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două linguri de
ulei de măsline sare piper cimbru sos de roşii picant Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi...
Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa
mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de
iute), sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet alb, 4 linguri
zeama de castraveti murati (din borcan), 4 linguri zeama concentrata de carne ,
5 linguri...
Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de
peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de
patrunjel 2 foi de dafin 1 crenguta de cimbru 1 bucata coaja de lamaie sare
piper Ingrediente maioneza: 4 galbenusuri 4 catei de usturoi 20...
Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g
smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar
ulei de măsline Mod de preparare: Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un
şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi...
Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml
frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară 3
plicuri gelatină (pentru închegat) 1 kg prune 2 plicuri gelatină roşie (pentru
decorat) sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente ornat: 200 g...
Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac
sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbenuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2
plicuri zăhăr vanilat Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g
zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu...
Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de
soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1
cuisoara, 2 fire frunze de telina, 1 lingura bulion, 1/4 l vin rosu, 400 ml supa
din concentrat de vita. Ingrediente crusta: 2 fire salvie, 4...
Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de
vanilie 2 linguri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g
unt 200 ml lapte 1 lingură zahăr 1 lingură esenţă de rom 1 lingură făină
Ingrediente crema de cacao: 200 ml lapte 1 ou 1 lingură...
Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde
2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia) Mod de preparare: După ce alegi
ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în strecurătoare la
scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o...
Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi
o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline
pătrunjel roşii ceapă verde Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi
se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi...
Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml
concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2
linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de preparare: Se curata
guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si...
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie
100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă
de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală confiată Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-un castron cu o ceşcuţă...
Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci
un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură de
ghimbir murat praf de curry un praf scorţişoară ulei de măsline sare piper
stafide albe Mod de preparare: Orezul se spală în...
Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta
de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de
masline piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 g cascaval Mod de
preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie...
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras
rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume
sofran sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se
zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte...
Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia
50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie
pătrunjel busuioc Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc şi se curăţă
de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi...
Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive
250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o
lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii picant roşii
Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făina cu...
Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci
marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau
busuioc Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe
raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5...
Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi
roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir
ras un morcov o jumătate de ţelină ulei de măsline o lămâie sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi...
Ingrediente: 1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta
proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare
de iaurt 2 rosii zeama de la o lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati
castravetele, taiati-l in doua si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in
lamele...
Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g
boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi morcovi o ceapă
un ardei gras sare piper ulei de măsline mentă lămâie Mod de preparare: Ceapa
se curăţă dle foi, se spală...
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure
50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de esenţă de migdale
coajă rasă de portocală praf de copt zahăr vanilinat sare o lămâie 150 g zahăr
pudră mentă Mod de preparare:...
Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3
felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2
linguri pulpa de rosii 1 lingurita tarhon uscat maruntit 3 cepe verzi tocate
marunt sare piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge
cuptorul...
Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4 linguri
smântână pastă de tomate sare şi piper după gust Mod de preparare: Speli bine
spanacul şi îl pui la fiert cu 2-3 căni cu apă. îrtre timp căleşti ceapa, adaugi
bulionul şi când spanacul este fiert torni în...
Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau
margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou
Ingrediente umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de
lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600...
Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras
rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura
pasta de ardei 100 ml concentrat de pasare 100 ml vin rosu sare piper zahar 1
legatura cimbru verde Mod de...
Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml vin
alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei de usturoi
ulei de măsline sare piper mentă verde roşii cherry Mod de preparare: Ananasul
se taie în jumătăţi, se îndepărtează mijlocul şi...
Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie
patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4
felii de paine de secara sau paine alba prajita usor Mod de preparare: Se
curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea mare, se sareaza,
se...
Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină
două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri
de vin alb mărar o pâine albă ulei de măsline seminţe de chimen sare piper Mod
de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă,...
Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie) 90
g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte Ingrediente
umplutura: 250 g branza de vaci, 1/3 ceasca zahar tos fin, 2 lingurite coaja
rasa de lamaie, 1 ceasca prune. Mod de preparare: Se unge...
Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri
ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se toaca
marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu zeama de zarzavat,...
Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele
zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod de
preparare: Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa
se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de...
Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel de
usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr. unt sau
margarina Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza
si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se...
Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100
gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde
mijlociu 200 gr. fileuri de peste afumat Mod de preparare: Se fierb
macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult.
Se...
Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75
cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom
diluat 20 gr. unt 2 crengute de menta 200 gr. zmeura 200 gr. afine 2 piersici 4
caise Mod de preparare: Varsati orezul intr-o...
Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă 250
g peşte afumat două linguri de maioneză o lingură de smântână o linguriţă de
suc de lămâie sare piper salată verde roşii cherry pătrunjel seminţe de susan
Mod de preparare: Intr-un vas care nu lipeşte...
Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi baby
două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8 boabe de
muştar sare piper măcinat ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie hrean
Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la înmuiat...
O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei
vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente : 5 rosii mari 1 castravete 1 ardei verde 1 ceapa 1 catel de
usturoi 200 gr. miez de paine uscata 2 linguri de untdelemn fin 2...
Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina
125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de capsuni 250 gr.
frisca 300 gr. capsuni mici 1 lingura de zahar pudra Mod de preparare: Se
incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu...
Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana
groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti
ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti
sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa
se...
Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr.
zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente sos: 100 gr.
ciocolata, 20 gr. unt, 1 lingurita miere. Mod de preparare: Taiati caisele
cubulete si puneti-le intr-un bol, impreuna cu stafidele. Turnati deasupra
coniacul si lasati-le...
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele
2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel
verde tocat 2 linguri migdale macinate 2 oua batute sare piper pesmet fin alb
Mod de preparare: Se pun intr-o oala cu apa pestele, telina, jumatate...
Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn
1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina
vegetala 1 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Spanacul se alege, se
spala si se pune cu apa rece la fiert. Se scurge de zeama, se toaca...
Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2
linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare: Spanacul se alege, se
spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie. Se scurge de zeama, se
toaca marunt. Chiflele se taie in cuburi mici, se oparesc cu...
Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de
masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde
piper 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm 1 lingurita zahar 1 ceasca apa
1 ceasca suc de rosii 1/2 ceasca...
Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin
30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt
moale, 1 lingura zahar, 1 ceasca fructe uscate, 1 varf de cutit ghimbir, 1 varf
de cutit scortisoara. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare
piper negru 2 linguri faina Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se
curata, se dau pe razatoarea mare, se storc bine intre palme si apoi in hartie
absorbanta si se pun intr-un castron. Se adauga uleiul si oul batut,...
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1
morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat
sare 3 linguri apa Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se scot
intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si
bucatile...
Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi
dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci
sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel 100 g pesmet 100 g mălai Mod de
preparare: Intr-un castron se amestecă mălaiul şi pesmetul împreună cu
puţină...
Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi
morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune
sare piper ulei de floarea-soarelui pesmet pătrunjel 150 g ciuperci Mod de
preparare: Un morcov, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi...
Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de
ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi o lingură
de oţet mărar ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, se spală şi se fierb....
Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300
gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1
lingurita boabe de piper 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri de zeama de lamaie 3
linguri de vin alb 1 lingura de margarina vegetala...
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei
de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două
lămâi două linguri de sos de soia sare piper pătrunjel orez cartofi Mod de
preparare: Peştele se currăţă, se evis- cerează şi se spală...
Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe
potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama
concentrata de pasare 1/4 ceasca menta taiata fasii 1/4 ceasca patrunjel verde
tocat 1/2 lingurita piper macinat sare 2-3 linguri sos worcester Ingrediente
pentru stratul...
Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g
arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă de
ghimbir ras o linguriţă de sos de chilii sare piper ulei de măsline mărar ulei
de alune Mod de preparare: Intr-un vas...
Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g
unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g seminţe de.mac zahăr vanilinat
esenţă de rom pudrăl de scorţişoară pudră de cuişoare pudră de nucşoară sare
nucă măcinată Mod de preparare: Laptele...
Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3
linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat
putin enibahar pisat sare dupa gust. Mod de preparare: Dupa ce pestele fiert
rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin...
Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri
200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o
linguriţă de pudră de scorţişoară o lingură de cacao 3 cuişoare şampanie Mod
de preparare: Zahărul tos se amestecă bine cu sucul de la...
Ingrediente: 2 cani de orez 1 lingura de boabe de mazare 1 lingura de
ciuperci 1 lingura de unt 2 dovlecei 2 rosii 1 morcov 1/4 de telina 1 ceapa 2
cani apa 4 linguri de branza rasa Mod de preparare: Se curata, se spala si se
taie legumele (telina, morcovul si dovleceii),rosiile...
Ingrediente blat: 200 gr unt 70 gr zahar 240 gr faina 3 lingurite coaja
portocala Ingrediente crema: 60 gr faina , 200 gr suc lamaie, portocala (o
lamaie si 2 portocale),4 oua mari,220 gr zahar,3 lingurite coaja potocala. Mod
de preparare: Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala,
adaugam...
Ingrediente: 1 salata verde (sau 2 marule) 2 rosii 5 fire de ceapa verde
15 masline negre 10 ridichi 1 cana de branza rasa 1/4 lingurita maghiran
Ingrediente sos: 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1
lingurita sare. Mod de preparare: Se taie totul marunt, maslinele se pun
fara...
Ingrediente: 300 g telemea desarata 50 g cascaval ras 1 ou piper alb 15
foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt topit Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se pune telemeaua intr-un castron, se
sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se...
Ingrediente: 500 g carne de curcan 3 cepe 800 g roşii doi ardei graşi o
jumătate de căpăţână de usturoi un cartof un morcov două cepe două ouă o lingură
de pesmet sare piper ulei pătrunjel salată de varză proaspătă mărar oţet Mod
de preparare: Cartoful şi morcovul se dau pe răzătoarea...
Ingrediente : 60 ml ulei de masline 700 g ceapa de arpagic 1 kg carne de
vita 3 catei de usturoi 125 ml vin rosu scortisoara intreaga 6 boabe piper rosu
1/4 lingurita piper negru macinat 1 foaie de dafin sare 1 lingura otet rosu 2
linguri pasta de rosii 375 ml...
Ingrediente: 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi) 150 g unt
(ulei) 400 g nuci macinate 300 g zahar 400 ml apa esenta de rom Mod de
preparare: Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare urmeaza
sa se desfasoare in tava mare a aragazului.Ungem tava cu unt/ulei...
Ingrediente clatite: 1 ceasca faina 1/2 lingurita sare 3 oua 1/4 ceasca
lapte 45 g unt topit Ingrediente umplutura:375 g urda dulce (sau branza de
vaci), 2 linguri smantana acrisoara,2 galbenusuri, 2 linguri zahar tos fin,
coaja rasa de la o lamaie, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/4 ceasca stafide.
Mod de preparare: ...
Ingrediente: 2 mere rosii potrivit de mari 1/4 ceasca migdale sau miez de
nuca tocate marunt 1 lingurita scortisoara 2-3 linguri vin rosu 1-2 linguri
miere Mod de preparare: Se taie merele in doua, se indeparteaza partea lemnoasa
si semintele, se taie marunt, cu coaja cu tot, si se pun intr-un castron mai
mic....
Ingrediente: 4 mere 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 gr. unt sau margarina 2
linguri curry 800 ml concentrat de pui sare piper 1 varf de cutit cuisoare
pisate putina zeama de lamaie 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina
afumata) 1/2 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se curata merele,...
Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati
bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe
potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti apa 12 boabe
de piper negru 6 boabe de piper alb 6 cuisoare intregi 1 lingura boabe...
Ingrediente: 4 gutui 250 g zahăr 4 linguriţe gelatină (pentru închegat) 1
esenţă de vanilie zeama de la 1/2 lămâie 400 g frişcă ulei Mod de preparare:
Topeşti zahărul într-o cratiţă, stingi cu 1 l de apă şi laşi să fiarbă pe foc
mic amestecând ca să se dizolve zahărul în apă....
Ingrediente: 45 ml tequila 30 ml coffee liqueur 1 lemon twist 1 shot
measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer Cum se prepara
Cocktail Brave Bull
Ingrediente: 400 gr. piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 500 gr.
conopida 3 linguri ulei 2 lingurite chimen 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita
scortisoara pisata 1 l supa concentrata de zarzavat 500 gr. mazare verde 150 gr.
iaurt sare putin coriandru 1 varf de cutit curry Mod de...
Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare
piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau
hering gata preparate Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se
da pe razatoarea mica. Se rade cascavalul si se amesteca cu...
Ingrediente: 375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat
50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu
lapte taiata marunt 2 linguri de stafide cateva frunze de menta proaspata Mod
de preparare: Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana devin...
Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60
gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare: Inmuiati gelatina
15 minute in apa rece. Puneti-o apoi sa se dizolve in apa calduta impreuna cu
zaharul, in alt vas. Adaugati la siropul astfel obtinut coaja rasa de la
2...
Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-12
castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn,
o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion. Mod de preparare: Se taie
carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in
untdelemnul...
Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1
legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet
Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl
smantana. Mod de preparare: Se curata castravetii, se taie in doua,...