skip to main |
skip to sidebar
Retete #29
Retete:
O reteta de tort cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare,
menta, galbenusuri, fulgi de ciocolata, biscuiti cu cacao, unt si sos de
ciocolata. Ingrediente: pentru inghetata: 375 ml lapte 500 ml smantana dulce 100
g zahar+1 lingura 1 praf sare 150 g frunze menta 4 galbenusuri 100 g fulgi de
ciocolata...
O reteta de Shake de portocale rosii si papaya din: rom alb, papaya, suc de
portocala rosie, miere de salcam, zeama de limeta si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 2 cl rom alb 100 g papaya 12 cl suc de portocala rosie 1 lingurita
de miere de salcam 1 cl zeama de limeta 1 glob...
O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata,
gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si
felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de
gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2...
O reteta de curcan delicios la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi,
ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie,
nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina
si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă
12 felii...
O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana.
Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml
smantana pentru frisca Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare,
galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand
continuu, dar la viteza mica. Pui...
O reteta de placinta cu urzici din: foi de palcinta, urzici, margarina,
cascaval si oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta 500 g urzici tinere 100 g
margarina 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata 2 oua Mod de
preparare: Alegi urzicile, le speli în mai multe ape şi le pui...
Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan,
fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu
legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de
restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui
prieten, pregătind...
O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott,
afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri
zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta
pentru decor Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul
vanilat...
O reteta simpla de Cocktail Cat din: lichior de kiwi, rom alb, albus, lapte
si suc de kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl rom alb 1 albus 6 cl
lapte 6 cl suc de kiwi Mod de preparare: Batem albusul pana cand devine
spumos. Mixam bine cu gheata in shaker...
O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf
de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina,
iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente
pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita...
O reteta de salata spaniola cu pui, umplut cu creveti din: spanac, ceapa,
morcov, ardei capia, lamaie, pui, creveti si otet balsamic. Ingrediente: 120 g
spanac 60 g ceapa 60 g morcov 40 g ardei capia 100 g lamaie 100 g pui 35 g
creveti otet balsamic Mod de preparare: Se spala si...
O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar
pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte. Ingrediente: 250 g orez 1 praf
de sare 2 linguri unt 5 oua 200 g branza de vaci grasa 100 g zahar pudra 3
linguri zahar tos 1 esenta vanilie 500...
O reteta delicioasa de pastrav cu: broccoli, ardei capia, ceapa, usturoi,
vinete, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, parmezan, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 4 păstrăvi mai mici 500 g broccoli 500 g ardei capia copţi două
cepe 5 căţei de usturoi două vinete 200 g ciuperci 50 g unt 120 g făină 250 ml
apă...
O reteta delicioasa de orez cu:dovlecei, hrisca, ceapa, usturoi,
castraveti, smantana, iaurt, miez de nuca, sare, piper, patrujel, ulei.
Ingrediente: 150 g orez doi dovlecei 100 g hrişcă o ceapă doi căţei de usturoi
doi castraveţi verzi 200 ml smântână 100 ml iaurt 100 g miez de nucă sare piper
pătrunjel ulei de floarea-soarelui...
O reteta delicioasa de prajitura cu:faina, ou, praf de copt, portocala,
zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra,
ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală
80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două
pliculeţe...
O reteta delicioasa de sandvis cu:piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei
capia, pesmet, oua, salata verde, chifle, sare, piper, smantana, usturoi, ulei,
marar. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel 300 g ciuperci doi ardei capia
100 g pesmet două ouă o salată verde 4 chifle sare piper 200 ml smântână 4
căţei de...
O reteta delicioasa de macrou cu: dovlecel, fasole galbena pastai, ardei
capia, porumb boabe, usturoi, smantana, ghimbir, sare, piper, ulei. Ingrediente:
un kilogram macrou un dovlecel 400 g fasole galbenă păstăi doi ardei capia două
cepe 150 g porumb boabe 5 căţei de usturoi 200 g smântână o linguriţă cu ghimbir
ras sare piper...
O reteta de salata chinezeasca picanta de castraveti din: castraveti, sare,
otet de orez, ulei de susan, zahar, sos de soia si pasta de ardei iute.
Ingrediente: 6-8 castraveti 1/2-1 linguriţă de sare 2-3 lingurite otet de orez
1/2-1 lingură ulei de susan 1/2 lingura de zahar 2-3 lingurite sos de soia 1/2-1
lingura...
O reteta de ciuperci usturoiate din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, unt,
marar, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari carnoase
2 cepe 6 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb sec 2 lingurite cu unt 1 legatura
de marar 2 lingurite cu zeama de lamaie sare piper ...
O reteta simpla de Cocktail Sweet Peppermint din: ceai de menta, rom brun,
ananas, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 0,2 l ceai de menta 2 cl rom brun
60 g ananas 4 cl zahar 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Punem bucatile
de ananas in paharul pentru bauturi lungi. Mixam...
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă
bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere
strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod de
preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod de
preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae
fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana
ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1
leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat
piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca
sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca 1/2
din...
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de
masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe
200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun
intr-o cratita mare 4...
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână
50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în
lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă
gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută.
Când...
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar
Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd
vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste
bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust)
sare piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se
taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se
scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei
1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se indeparteaza
coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se
tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi
sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în apă
clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri
zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în
felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr.
Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare
boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si
cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole
pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite
ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se
spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile
crude si ardeii copti se taie marunt. La...
Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei
copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se
fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...
Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100
gr.masline 1 buc.ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din
ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi
separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....
Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2
catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile
in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau
prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....
Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii
1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar Mod de preparare: Ulei, sare,
piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei.
Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...
Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1
kg rosii 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot
cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la
robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca,
vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de
carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau
bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper Mod...
Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi
100 ml ulei marar si patrunjel verde sare Mod de preparare: Coaceti vinetele
si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o
cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti
rupti la fel,...
Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente
caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2
lingură amidon ,1 ou ,sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi
amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se
taie...
3 November 2010
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei
putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie
ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se
toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama...
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1
ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper
ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta,
apoi o pui la fiert în 4 I de apă...
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou
Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa
la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau
se taie cubulete. Se pun la fiert...
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi
sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert
în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert,
cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună...
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă
3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1
cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă Mod
preparare blat: Intr-o cratiţă pui la...
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g
mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei
0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11
linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara...
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura
de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu
Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa
fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt...
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin
marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile,
se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de
ulei. Se acopera cratita si se lasa sa...
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja
unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se curata
cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se
lasa sa fiarba 3 minute pe...
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi,
treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se
omogenizează şi se adaugă...
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare
2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se
fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri
şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare
condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare: Cureti
ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa
le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de
masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se
mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie
200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă
,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se
incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se
adaugă...
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar
sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel
verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt
si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline
fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml
suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper Mod de
preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei
iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se
curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa
gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1
lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml
shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5
linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1
lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se
spala, se sterg si se taie in felii de...
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină
1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen
intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o
treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita...
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte
2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g
margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi
cu...
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g
bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână
500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama
de varză, 1 ceapă tocată...
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc.
Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afumată, aşezi
apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar
varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie...
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură Mod
de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui
jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc
până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună
caldă,...
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i
fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti
făina, pui şi...
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte
acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare,
frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute.
Intinzi...
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după
gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase
pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai
peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii...
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie
şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi
sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi
mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit...
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1
orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1
double shot measure Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă
făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de preparare:
Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o
rumeneşti împreună cu ceapa tocată...
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin
maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai
mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.
Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu...
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau
margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc
uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le
cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la...
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine
prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita
o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de preparare: Se freaca
painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate
marunt. Se...
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1
pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi
pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de preparare: Se pun la
fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi,
sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare
Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare,
pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se
pun...
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1
linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se
obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt,...
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă
fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată şi ouăle fierte.
Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea cu ochiuri mici,...
Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură
făină 1 lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de
smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute cu două
linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune gălbenuşuri
răscoapte, tocate...
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente
crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe Mod de
preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe
rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă
compoziţia...
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură
pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se spală bine
heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă,
se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele....
Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1
ceaşcă lapte 2 ouă 1 lingură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită
ulei 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o...
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr
Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi
rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat. Se
serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200
g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde
tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet Mod de
preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii...
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1
pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Tai
bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima
apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă...
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă
praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6
forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul...
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură
1 linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai
felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi
puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre...
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină
Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate
sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două
linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt
sau margarină. Pune-le la...
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6
linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată
cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt,
sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de...
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar
pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se toacă varza ca
fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de
apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin...
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă
zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă,
amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o
formă...
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot
în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de
coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o...
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de
brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt 200-300 g
brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Pui laptele la
fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci...
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50
ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o
toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de
preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o
cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe
siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie,...
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se
lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă
bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd...
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din
roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean
1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat
pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de
mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1
lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod de preparare: Se
fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă...
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6
măsline salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se
răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se
freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă...
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare: Pui ouăle
la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa
foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci...