skip to main |
skip to sidebar
Retete #32
Retete:
O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa,
zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi
160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc de lamaie proaspat Mod de
preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o cratita
cu...
O reteta de banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte,
malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei iuti 2 cepe 6
oua 200 g branza rasa (sarata) 1 l lapte dulce 250 g malai 3 linguri unt 8
linguri ulei 1 legatura marar verde sare piper Mod...
O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat,
coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de
migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt
moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie...
O reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama
de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco
si masline. Ingrediente: 1 castravete (de sera) sare 1,2 kg vinete zeama de la o
lamaie 300 g salam, taiat felii 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 300...
O reteta simpla de Mnago Milk Shake din: batida de coco, rom alb, mango,
inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 2 cl Batida de Coco 2 cl rom alb 3
linguri de mango proaspat 1 glob de inghetata de vanilie 10 cl lapte rece Mod
de preparare: Mixam ingredientele pana cand totul devine...
O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare,
piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt.
Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de
menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii...
O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua,
coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie,
zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g
zahar 2 oua 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 180 g...
O reteta de spaghete cu ciuperci din: paste, ciuperci, lapte, faina, sare
grunjoasa, piper, patrunjel, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g
paste 500 g ciuperci 300 ml lapte o lingura faina sare grunjoasa piper negru
macinat 2 legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de
masline Mod...
O reteta de supa rapida de mere si galuste din: mere acrisoare, morcov,
zahar, oua, gris, bicarbonat si sare. Ingrediente: 1 mere acrisoare 1 morcov 1
lingura zahar 2 oua crude 3 linguri gris 1 varf cutit bicarbonat sare Mod de
preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le inlaturi semintele si le...
O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta
de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet. Ingrediente: 10 oua 100 g unt
o esenta de vanilie un praf de vanilie un praf sare 175 g zahar 125 g faina 500
g cirese 100 g pesmet Mod de...
O reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de
vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii,
unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan. Ingrediente: 18-20 foi de lasagna 300 g
carne tocata de vita si porc sare piper negru cimbru si busuioc ulei...
O reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac,
ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb,
cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de
dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte 3 cepe 1 1/2 cana de
orez...
O reteta de Noodles cu legume din: fasole verde, morcovi, taitei, ulei
vegetal, ghimbir, usturoi, ciuperci, castane de apa, supa de pui, sos hoisin,
sos de soia, miere, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: fasole verde 2
morcovi mari taiati betisoare taitei noodles 3 linguri de ulei vegetal 1 bucata
ghimbir proaspat, curatat si...
O reteta de supa de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, patrunjel, ardei
verzi, sare si paste. Ingrediente: 300 g fasole uscata pestrita 2 cepe rosii 2
legaturi patrunjel 2 ardei verzi copti sare 300 g paste Mod de preparare: Se
curăţă fasolea şi se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de...
O reteta de salata cu mozzarella din: rosii, castravete, mozzarella,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, piper, sare si cimbru.
Ingrediente: 4-5 rosii 1 castravete 150 g mozzarella 3-4 fire busuioc proaspat 2
linguri otet balsamic 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi piper sare 1
ramurica de cimbru uscat ...
O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi,
frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de
masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1
legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si
unul rosu) 2 frunze...
O reteta de rulouri cu mozzarella si legume din: ardei gras, zucchini,
vanata, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, seminte de pin si
piper. Ingrediente: 1 ardie gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 1 vanata
300 g mozzarella 3-4 fire de busuioc proaspat 2 lingurite otet balsamic 4
linguri ulei de...
O reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi,
cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici.
Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa
piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat...
O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina,
sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano
si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1
lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii
cherry taiate...
O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de
soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un
kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet
balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat Mod de
preparare: Se...
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval
1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă
Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le ungi cu
muştar şi le laşi la frigider pentru o oră....
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din
oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de preparare: Speli
carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest
timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte...
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5
ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână
pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul
încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi...
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri
smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată Mod de
preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea
şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat...
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100
g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Treci
nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un
sfert de oră ca să fie...
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50
g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3
linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3
linguri zahăr pentru sirop ...
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g
ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele în două
şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi
le fierbi separat. Când sunt gata, le...
Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei
de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel
verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru garnitură Mod de
preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii...
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4
linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un
jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin...
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în
2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi totul să
fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în
apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de...
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1
ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină
ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute,
la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi...
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu
sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu 1 ou, ardei
roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în patru. Aşezi apoi, pe
mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi...
Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină
pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 2 linguri orez Mod de preparare: Speli limba în mai multe ape,
o freci cu mălai, o treci sub un jet de...
Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se
crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un
vas mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine
crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu
furculiţa...
Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau
chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper
sare verdeaţă o tigaie o cratiţă Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa,
după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi să se...
Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină
50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă
<> Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă mai mare. Când
clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert 15-20 de...
Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg
carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri
untură 1 ceapă Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o scurgi şi o tai
mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o...
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi
50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din conservă 50 g unt
verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei.
Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi...
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri
de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi amesteci cu pătrunjelul
tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi,
pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu...
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o
cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi
şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până
termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe...
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau
caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă
lapte Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o
bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat...
Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri
untură sare piper Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu
puţină sare şi se împănează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe
toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se
acoperăşi...
Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar
2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml ulei
250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat pentru ornat sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii...
Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1
linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră 1
fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi
adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet,...
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva
căţei de usturoi Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se
săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se
aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri...
Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov,
păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel
2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe
care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu...
Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară
ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină
portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas Mod de preparare: Dizolvi gelatina
într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe...
Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt Ingrediente
aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2
albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare Mod de preparare: Crema: se
încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până
se...
Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne
afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea
punguţelor sare piper Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta
(pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se
călească...
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri
untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de preparare:
Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o
ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în...
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lingură
untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se
curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu
sare şi se lasă să stea 30 min, apoi...
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper
sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul,
apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o
laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc...
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă
de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g
ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră) Mod
de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1
jumătate litru...
Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet
sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală,
se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un
şervet curat, se dă prin oul bătut cu o...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare
Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr. Mod de
preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se
încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul...
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se prepară
la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai
mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu
mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi...
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref.
1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură Mod de
preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu
stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până
obţii...
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi
ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au
fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte...
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă
zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne
pînă ce se rumenesc. Se acoperă carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă
să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se...
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l
legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion
ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert
în apă cu sare. Când sunt gata le...
Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare
puţin oţet 1 ou salată verde Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge
bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească,
apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat....
Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1
pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare
500 g cartofi Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie
bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2...
Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2
linguriţă chimen 12 cornuri drepte Mod de preparare: Se freacă untul cu
brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se
scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt....
Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1
mână de coacăze boabe de struguri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g
miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5
tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie Mod de preparare: Fructele se
grijesc...
Ingrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 linguriţă
făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de
carne sau supă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte
în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească...
Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri
mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde Mod de preparare: Se
fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb
şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate
de...
Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml
white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara
Cocktail Chocolate Mint Rum
Ingrediente: 200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură
unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare Mod de preparare: Feliile de parizer cu
coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi
formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de...
Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2
linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr Mod
de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi
unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de...
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar
orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion
1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan ras cantitatea după
gust pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se...
Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2
linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde
Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3
ouă răscoapte,500 g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare. Mod de
preparare: Se face plămădeala...
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin
alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de
tomate 1 linguriţă piper. Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte,
apoi o bine în ulei pe ambele părţi....
Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare
Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se
spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20
min. Se scurg bine de apă. Se...
Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1
gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână
100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1 lămâie Pentru
aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g...
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3
bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou
sare 100 g smântână Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine
curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp...
Ingrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie
pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de
pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă pentru
garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală Mod de...
Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4
cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare
zeamă de lămîie sfeclă roşie Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe
peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se
lasă...
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1
lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă făină
2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper Mod de preparare:
Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în...
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2
linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu
laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în
untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor
cu...
Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pentru aluat +
încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt Mod de preparare: Ouăle
şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă
febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se...
Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou
sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1
lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde Mod de preparare: Se
fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală...
Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g
unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă Mod de preparare: Se
taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de
unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă. Se acoperă...
Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1
linguriţă făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie
bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se
amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se...
Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1
praf de scorţişoară 1linguriţă chimion Mod de preparare: Zahărul şi untul se
freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi
aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie
rondele groase...
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare Mod
de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă
fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca
să...
Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2
linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr Mod de preparare: Bucăţile de
pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată
mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile...
Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2
linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime Mod de
preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se
sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron
şi...
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de
supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri
bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel
tocat Mod de preparare: Se fierbe limba cu...
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă
1 lingură untură sare piper făină Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi
mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi
se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor...
Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în
apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei Mod de preparare:
Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin
maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt...
Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2
linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ) Mod
de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela
prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt
tocată...
Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel
cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns
tava Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere
,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3...
Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3
linguri maioneză piper salată verde Mod de preparare: Feliile de parizer se
curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o
scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii
se...
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1
pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de
muştar sau de bulion Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade
cu cuţitul şi se îndepărtează gîtlejul,...
Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi,
coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie Mod de preparare: Se pun
la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc,
se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o...
Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr
(facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele Mod de preparare: Se
curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd
este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se
adaugă mazărea...
Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură Mod de
preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de
lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe
alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o...
Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii
1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare Mod de
preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să
stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte...
Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1
linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt Mod de
preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion,
drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se...
Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2
linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion Mod de preparare: Se taie carnea în
bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se adaugă apă cît să
acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2 oră. În acest...