skip to main |
skip to sidebar
Retete #31
Retete:
O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina,
sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano
si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1
lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii
cherry taiate...
O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de
soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un
kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet
balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat Mod de
preparare: Se...
O reteta de Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic din: salata,
stiuleti de porumb, sare, zahar, unt, boabe de struguri, suc de portocale, otet
de mere, piper alb, ulei, boabe de fistic si verdeturi. Ingrediente: 2 salate
verzi 48 stiuleti de porumb fragezi si proaspeti sare putin zahar 100 g
unt...
O reteta de tocanita de ficatei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras,
rosii, usturoi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de
pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi ulei sare piper 1
legatura patrunjel Mod de preparare: Iei 2 tigai. Intr-o tigaie pui
ficateii...
O reteta de muschi de vita cu fasole verde din: fasole verde, muschi de
vita, unt, ulei de masline, usturoi, miere, sos de soia, ardei iute, otet
balsamic, sare grunjoasa, piper si cimbru verde. Ingrediente: un kg fasole verde
fideluta un kg muschi de vita 100 g unt 30 ml ulei de masline 1-2...
O reteta simple de Cocktail African Queen din: amarula, suc de visine,
coacaze si lapte. Ingrediente: 4 cl Amarula 4 cl suc de visine 2 lingurite de
coacaze 4 cl lapte Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu 2 lingurite
de gehata zdrobita si servim in pahar de whisky.
O reteta de pui in bere din: pui, bere si condimente. Ingrediente: 1 pui de
2 kg 500 ml bere 6 lingurite condimente Mod de preparare: Dizolvi condimentele
in bere, portionezi puiul si-l asezi in tava. Torni berea peste el si-l
introduci la cuptor. Nu-i pui capac. Nu mai adaugi nici sare. Dupa...
O reteta de piept de pui cu sos de rosii din: carne de pui, bere blonda,
usturoi, condimente, rosii, masline, ceapa verde, foaie de dafin, patrunjel,
oregano, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g carne de pui (de
preferat piept) 1 cana bere blonda 3-4 catei de usturoi 2 lingurite condimente
pentru sos:...
Se taie felii subţiri 300 g friptură şi se repartizează pe 2 farfurii. Se
spală cu apă fierbinte 1 lămâie şi i se rade coaja; se stoarce sucul. Se
amestecă sucul de lămâie cu coaja de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline
extravirgin, 4 linguri de hrean ras (de la borcan), sare şi...
O reteta simpal de cocktail limey tea din: vodka, tart citron syrup, fresh
lemon juice, strong lemon & lime tea infusion, julienne cut lemon peel
stropes si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml tart citorn syrup 20
ml fresh lemon juice 80-100 ml strong lemon & lime tea infusion julienne
cut...
Se fierb 100 g paste scurte (de exemplu, scoici). Se taie în două 100 g
păstăi de mazăre mange- tout. Se adaugă la paste cu 3 min. înainte de a fi gata,
împreună cu 100 g boabe de mazăre congelată. Se scurge amestecul, se trece prin
jet de apă rece şi se lasă iar...
O reteta de chiftele din piept de pui din: piept de pui, ceapa, praz, faina,
ulei, oua si condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 cepe 4 legaturi praz
4 linguri faina 1 ceasca ulei 3 oua 2 lingurite condimente Mod de preparare:
Pui într-o tigaie ulei la încins, adaugi ceapa şi...
O reteta de salau pe pat de fasole aromata din: salau, fasole verde, unt,
bacon, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet
balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole verde
fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb măcinat o crenguţă
rozmarin 2 linguri...
O reteta delicioasa de spaghete cu: mazare, usturoi, ulei, busuioc,
patrunjel, rosii, sare, piper, branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri
ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi
alungite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea
Mod de preparare: Se încinge...
O reteta delicioasa de rosii cu: patrunjel, busuioc, usturoi, sare, piper,
orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de
busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de
preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de
jur împrejurul roşiei şi...
O reteta de Inghetata de ciocolata din: smantana, cacao, ciocolata, lapte,
zahar, sare, galbenusuri de ou si extract de vanilie. Ingrediente: 2 cesti
smantana 3 linguri cacao 1 ciocolata amaruie 1 cana de lapte 3/4 ceasca de zahar
1 vârf de cuţit de sare 5 galbenusuri de ou 1/2 lingurita extract de vanilie
...
O reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole
verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline,
pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde. Ingrediente: un kg fasole
verde fideluţă 3 cepe albe 200 g năut 500 g vrăbioară de viţel sare...
Se taie sferturi 200 g roşii cherry. Se taie rondele 2 cepe verzi. Se taie
fâşii 6 frunze de busuioc. Se amestecă toate cu 2 linguri de oţet balsamic alb,
sare, piper şi 3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se taie felii 180 g
friptură şi se aşază pe 2 chifle de ciabatta...
O reteta de ciorba de fasole cu urzici din: fasole boabe, ceapa, morcovi,
ardei rgas, ulei, bulion, foi de dafin, urzici si condimente. Ingrediente: 500 g
fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1
foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente ...
O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin,
piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5
ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2
lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline...
O reteta simpla de cocktail spicy tea din: vanilla infused light rum,
orange syrup, fresh lemon juice, strong orange & cinnamon tea infused,
julienne cut orange peel stripes, drops of cinnamon tincture si top ginger ale.
Un ceap ce poati fi preparat atat cald cat si rece. Ingrediente: 40 ml vanilla
infused light rum...
O reteta delicioasa de ravioli: ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de
tomate. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de
usturoi,pisaţi 1 cană de roşii tăiate ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate
1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză sau carne (se fierb,...
O reteta gustoasa de limba de vita cu: ulei, pasta de tomate, suc de rosii,
faina, ceapa, masline, boia de ardei dulce, patrunjel. Ingrediente: 100 ml ulei
1 lingură pastă de tomate 100 ml suc de roşii 1 lingură făină 6 cepe 500 g limbă
de vită 100 g măsline (fără sâmburi) 1 lingură...
O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, carne de pui, faina, unt, oua,
praz, ghimbir, praf de copt, marar, sare, piper, ulei, smantana, legume.
Ingrediente: 300 g făină 250 g unt două ouă un dovlecel un fir de praz o
linguriţă cu ghimbir ras o linguriţă cu praf de copt două piepturi de
pui...
O reteta delicioasa de melci cu: apa, faina, ulei, caise, vin alb, mere,
zahar vanilat, scortisoara, nuca, limeta, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml
apă 450 g făină 210 ml ulei de floarea-soarelui 300 g caise 500 ml vin alb dulce
4 mere 200 g zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu...
O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare,
piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa.
Ingrediente: 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg) 4 linguri ulei de
masline sare piper sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie 1...
O reteta de sarmalute cu peste in foi de salata verde din: orez, peste,
sare, piper, ou, salata verde, ulei, morcov, praz, telina si apa. Ingrediente: 2
cani de orez fiert file de peste tocat fin sare piper 1 ou 2-3 capatani de
salata verde ulei 1 morcov 1 fir de praz 2-3 tije...
O reteta de fasole verde rulata in bacon din: fasole verde, bacon, sare,
piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 800 g fasole verde fideluta 300
g bacon semiafumat sare piper negru macinat 4-5 catei usturoi 2-3 linguri ulei
de masline Mod de preparare: Se alege fasolea verde. Se curăţă codiţele, se
spală...
O reteta de drob de stevie din: stevie, oua, marar, ceapa verde, piper,
faina, sare si ulei. Ingrediente: 5-6 legaturi de stevie 2 oua 1 legatura marar
1 legatura ceapa verde piper 1 lingura faina sare ulei pentru prajit Mod de
preparare: Pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când dă în...
O reteta simpla de cocktail red square tea din: vodka, pink grapefruit
syrup, fresh lemon juice, strong cold berry tea infusion, julienne cut
grapefruit peel stripes si top ginger ale. Ingrediente: 40 ml vodka 25 ml pink
grapefruit syrup 20 ml fresh lemon juice 80 ml – 100 ml strong cold berry tea
infusion julienne...
O reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru,
ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei
vegetal. Ingrediente: 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 1 gălbenuş 1
mănunchi de coriandru, mărunţit 5 cepe verzi, tăiate mărunt sucul de la o lămâie
75g de brânză Cheddar, tăiată...
O reteta de rulada cu nuca, la rece din: oua, zahar pudra, nuca, cacao si
margarina. Ingrediente: 3 oua 280 g zahar pudra + 4 linguri zahar pudra 400 g
nuca 4 linguri cacao 200 g margarina Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă
cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi...
O reteta de Quesadilla cu pui din: rosii, ceapa rosie, pui, parmezan,
mozzarella si lipii. Ingrediente: 2 roşii, tăiate cubuleţe 1 ceapă roşie, tăiată
mărunt 300g de pui, tăiat cubuleţe 150g de parmezan 350g de mozzarella rasă 3
lipii mari Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte puiul cât să rămână
puţin zemos....
O reteta de inghetata cu lime din: lapte, zahar, zeama de lime, coaja rasa
de lime si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 250 g zahar 100 ml zeama de lime 3
lingurite coaja rasa de lime 400 ml frisca lichida Mod de preparare: Amesteci
laptele cu zahărul şi fierbi la foc mic până...
O reteta simpla de Cocktail Alexandra din: brandy, lichior de cafea, cafea,
frisca, limeta si nucsoara. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1,5 lichior de cafea 5 cl
cafea 2 cl frisca lichida limeta nucsoara Mod de preparare: Mixam bine in
shaker, brandy-ul, cafeaua si lichiorul de cafea impreuna cu gheata. Apoi turnam
amestecul in...
O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar,
alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca,
albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr
100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru
parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe...
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema
mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14
gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau
frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune
nuci ulei pentru uns...
O reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb
sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g
spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb
sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper...
O reteta delicioasa de dulceata cu: castraveti, zahar, lamaie, sare.
Ingrediente: 1,2 kg de castraveţi mici 1 kg zahăr lămâie sare Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe
lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa un
centimetru....
O reteta delicioasa de salata dobrogeana cu: rosii, ardei, catraveti, ceapa,
salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, maioneza, oua, smantana, masline,
cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi medii 1
ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos
maioneză...
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de
mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1
lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod de preparare: Se
fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă...
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6
măsline salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se
răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se
freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă...
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare: Pui ouăle
la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa
foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci...
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină
1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen
intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o
treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita...
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte
2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g
margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi
cu...
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g
bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână
500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama
de varză, 1 ceapă tocată...
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc.
Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afumată, aşezi
apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar
varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie...
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură Mod
de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui
jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc
până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună
caldă,...
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i
fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti
făina, pui şi...
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte
acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare,
frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute.
Intinzi...
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după
gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase
pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai
peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii...
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie
şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi
sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi
mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit...
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1
orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1
double shot measure Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă
făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de preparare:
Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o
rumeneşti împreună cu ceapa tocată...
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin
maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai
mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.
Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu...
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau
margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc
uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le
cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la...
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine
prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita
o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de preparare: Se freaca
painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate
marunt. Se...
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1
pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi
pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de preparare: Se pun la
fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi,
sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare
Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare,
pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se
pun...
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1
linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se
obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt,...
Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer
ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one)
1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper
roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de
zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea o jumătate de oră
într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune...
Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă
afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei
Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g smântână Mod
preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina...
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură
pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se spală bine
heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă,
se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele....
Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1
ceaşcă lapte 2 ouă 1 lingură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită
ulei 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o...
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr
Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi
rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat. Se
serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200
g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde
tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet Mod de
preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii...
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1
pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Tai
bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima
apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă...
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă
praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Se
încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6
forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul...
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură
1 linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai
felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi
puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre...
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină
Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate
sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două
linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt
sau margarină. Pune-le la...
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6
linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată
cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt,
sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de...
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar
pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se toacă varza ca
fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de
apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin...
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă
zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă,
amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o
formă...
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot
în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de
coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o...
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de
brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt 200-300 g
brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Pui laptele la
fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci...
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50
ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o
toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de
preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o
cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe
siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie,...
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se
lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă
bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd...
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din
roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean
1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat
pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri
de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi amesteci cu pătrunjelul
tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi,
pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu...
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o
cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi
şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până
termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe...
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc
afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl
tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii,...
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel
tocat Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se
spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate se toacă
mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază
ciupercile...
Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec
liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1
stirrer 1 measure 25ml/50ml Cum se prepara Cocktail Flay Fire
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă
1 linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă
laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se amestecă cu
ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură încinsă, întîi...
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1
linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente
blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri cu vârf nucă măcinată
,coajă de lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă
praf...
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare
piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii.
Se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa
tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să...
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri
unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei pentru prăjit
zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă
călduţă şi 2 linguri de faină,...
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de
copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de
cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g zahăr ,1 linguriţă zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat,
cu...
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2
linguri brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile,
se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată. Cînd
sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte...
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml
lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei Mod de
preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron
amesteci smântână cu laptele până obţii o compoziţie ca pentru clătite în care
adaugi usturoiul...
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se
pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să
fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci...
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g
făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare: Pentru
blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr. Când compoziţia
s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se...
Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine
şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în ulei, se adaugă
ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, sarea,
piperul şi verdeaţa....
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare Mod de
preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune
la fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie
spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă...
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă
Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte,
seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să
se răcorească puţin, apoi se amestecă cu...
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un
sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să se
călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi sângeretele şi le
tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul înainte, se zdrobesc...
Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de
dafin 1 ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu
zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi
se scoate cu băgare de seamăşi se aşază...
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smochine
250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu
smântână 75g zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt,
zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii...