skip to main |
skip to sidebar
Retete #39
Retete:
O reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado,
castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1
mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie sau verde 1 avocado
cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1 legatura ridichi 1 rosie 3 cepe
verzi 1/2...
Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un
vîrf de cuţit sare Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd
fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte rece în alt
vas. Se lasă să clocotească totul...
Ingrediente: 200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1
lingură făină 4 ouă unt şi făină pentri formă Mod de preparare: Se freacă
untul cu zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se
adaugă apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi...
Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 linguriţă
bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă Mod
de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untura,
nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se frămîntă bine. Se întind cu
vergeaua...
Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 albuşuri 1 gălbenuş
Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la
foc şi punem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas
rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr...
Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2
rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1 lg
vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare: Se proceseaza in
robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau...
Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1
ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare 2 lg ulei de floarea soarelui Mod
de preparare: Frunzele de ridichi se spala bine si se scutura de apa. Cartofii
se curata, la fel si ceapa si se taie cuburi potrivite. Se...
Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1
lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma cana de apa
piper patrunjel uscat oregano Mod de preparare: Am amestecat toate
ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut peste noapte in
frigider intr-o caserola, merge...
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un
praf de sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau
şodou de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi
vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine şi...
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau
coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă
un ou întreg, vanilia şi praful de...
Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie amesteca toate
ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa. Folositi acest sos peste
salata sau pastele crude ori la lasagna. Pofta buna!
Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de usturoi 1
fir ceapa verde sare piper verde 2-3 fire marar suc de lamaie Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de apa si mixati bine. Puteti
decora cu felii de lamaie deshidratate. Serviti imediat pt...
Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de
sare Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat
mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi puţină apă. Luăm orice
fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea...
Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1
lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust Mod
de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa gust condimentele
preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza pentru 5-9h, pana ajunge
la consistenta...
Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3
ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă Mod de preparare: Se
pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune
făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că...
Ingrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2
ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc Mod de preparare: Telina,
castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in blender.
Rosia se cresteaza cu cutitul in partea opusa cotorului si se da pe razatoarea
mare...
Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă putină sare Mod de
preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm
unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult.
Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl presărăm cu făină şi...
Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors
1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare Mod de preparare:
Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune
bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea...
Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri
fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale Mod de
preparare: Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la
pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar fulgi, precum cei de cartofi,
facuti print-o alta modalitate si...
Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc de
la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg condimente
asortate 1 lg busuioc Mod de preparare: Toate se amesteca in robot si se pot
consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu...
Ingrediente: 10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar
stafide negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată
foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina amestecîndu-se bine,
apoi...
O reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura ulei
presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare Mod de preparare: Urzicile le-am
cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza...
O reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de
ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1
avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1 ardei galben
1 dovlecel marar pentru ornament sare Mod de preparare: Toate...
Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă
200 g smântână sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă
rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii bucăţele,...
O reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din:
mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g
mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2 linguriţă zahăr
pudră sare Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli şi o fierbi în
apă...
O reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei,
morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2
telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud
1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se...
Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic
zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei Mod de
preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci
sub un jet de apa rece. Pasezi branza...
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din
dulceaţă vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi
vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de bucăţi egale
şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face...
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate
100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu untul,
adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia...
Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau
ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere Mod de
preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e buna si plina de
vitamine. Pofta buna!
Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire
5 foi gelatină 375 g frişcă Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem
într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte,
clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd
smîntînă...
Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece
1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita
de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si sareaza dupa gust. Apa
puneti in functie de cat de diluat il vreti....
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri
vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie
rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, adăugînd
cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu,
apoi...
Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani
castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete
1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama lamaie 1 legatura
patrunjel proaspat 1 lingurita de orez sare dupa gust apa cat cuprinde,
pt...
O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju,
usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata
dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3 linguri de
caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc lamaie sare (sau sos de
soia)...
Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră
5 ouă 300 g biscuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană Mod de
preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând
gălbenuşurile, biscuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi
compoziţia până...
Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci
miere de albine sau sirop Mod de preparare: Batem albuşurile spumă şi, pe
rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura
de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura...
Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură
zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde Mod de preparare: Punem
totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este gata .aluatul, îl
presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o foaie groasă pe care
o...
Ingrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita
peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene 3 linguri fulgi de drojdie chimen
macinat 1 lingura sare Mod de preparare: Pui toate ingredientele in blender cu
apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un aluat cremos.
Intinzi aluatul...
O reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de
soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore )
2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa Mod
de preparare: Caju-ul se clateste bine...
Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci
curăţate cacao Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata
rasă cînd începe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere şi lăsînd
să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi...
Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1 gălbenuşuri
Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale, apoi îl pisăm bine şi
îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi zeama de portocale, turnăm totul
într-o oală şi batem bine cu telul pe foc, pînă se îngroaşe. Servim...
Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron
stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita
nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de
miere Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu rasnita sau cu
robotul de bucatarie echipat cu lama...
Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare
Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie. Mod de
preparare: Aluatul nu se întinde în formă de bastonaşe, ci se pune rotund, ca o
nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte dublu,...
Ingrediente : 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat
de cu seara) 1 cana prune uscate 5 curmale 50 g stafide maruntite 2 linguri de
seminte de in 2 linguri de seminte de floarea soarelui zeama de la jum de
lamaie Mod de preparare: Nuca, nuca de...
Ingrediente: 13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1
pahar zahăr pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină
cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr, se
toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît să se obţină...
Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de
masline presat la rece 1 catel usturoi sare oregano Mod de preparare: Morcovul
se razuie cu un curatator de coaja. Migdalele se rasnesc si se amesteca cu
usturoiul pisat si restul ingredientelor. Se dilueaza cu apa dupa preferinta si
se...
Ingrediente: 1 dovlecel 2 bucăţi piept de pui 200 g paste făinoase 2 ouă
200 g smântână 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Treci carnea prin maşina
de tocat, condimentezi şi adaugi ceapa tăiată şi călită. Fierbi pastele în apă
cu sare şi puţin ulei şi când sunt gata le treci...
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 3 ouă 1 baton vanilie Mod de
preparare: Punem ouăle într-o cratiţă şi le batem puţin. Adăugăm zahărul şi
vanilia. Batem bine repede totul la foc, pînă obţinem o cremă subţire. Cînd
compoziţia se ţine de linguriţă (fără a clocoti) crema este gata.O lăsăm
să...
Ingrediente: foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat
Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr
pudră, 1/2 pahar ulei călduţ, vanilie. Mod de preparare: Nucile pisate se
amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu ulei
călduţ şi se...
Igrediente: 12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2
pahare făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi
1 lingură stafide unt pentru formă Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă,
se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se bine. Cînd nu se mai simt
bobiţe...
Ingrediente: 3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri
ulei 1/2 linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru
formă zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pun într-un castron mălaiul,
făina, zahărul, sarea, bicarbonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd
cîte puţin...
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos
făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g rahat roşu
şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie un praf de vanilie 1
linguriţă bicarbonat de sodiu un praf...
Ingrediente: 200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă
scorţişoară 150 g unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră
Mod de preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se
îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă...
Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare
400-500 g lapte 50 g drojdie ulei pentru formă Mod de preparare: Într-un
castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se adaugă
2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se acoperă
cu...
Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine
scorţişoară zahăr Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire.
Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt
gata în 20-30 minute. După ce fierb, punem tăiţeii într-o cratiţa cu o
bucăţică...
Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale
Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vanilie pisată cu
zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1 balon
cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă Mod...
Ingrediente: 1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie
făină cît cuprinde 2-3 linguri zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă totul
bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai amestecă o
dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi...
Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Punem
la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr.
Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă,
le dăm printr-o sită de păr. Dacă marmelada este prea moale, o...
Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură
pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură apă caldă,
cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare). Ingrediente crema
: o cremă cu praline , 25 g migdale. Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar
(mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă Mod de
preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un
pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine....
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit
1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră
vanilat Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se
adaugă smîntîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie
călduţ, şi se amestecă....
Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de
burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g caşcaval ras
pentru decor Mod de preparare: Amesteci brânza dulce cu brânza de burduf şi
ouăle până obţii o pastă omogenă. Le tai...
Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproximativ 800 g) 200 g piept de pui 100
g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel
verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau
ulei 2 foi de dafin...
Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară
Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de
grosimea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa
şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă...
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi boia piper sare 2 căni
lapte 2 linguri făină 2-3 linguri smântână Pentru găluşte ai nevoie de: 2 ouă
400 g făină 3-4 linguri griş sare Mod de preparare tocăniţă: Cureţi ceapa, o
toci mărunt, o căleşti în ulei împreună cu o parte...
Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3
cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză de
dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa,
rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva
mirute,...
Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză
sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet Mod de
preparare: Tai felii caşcavalul, îl dai prin făină, apoi prin ou şi le prăjeşti
în ulei. Tai apoi varza fideluţă, o presari cu sare şi o...
Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti
apă Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd
clocoteşte, adăugăm cicoarea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi punem cafeaua şi
amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată deasupra dispare, esenţa este
gata. Acoperim...
Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline
extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana sirop artar
1/3 cana sirop agave 6 curmale mari fara samburi 1 l-ta scortisoara 1 praf de
sare de mare 2 cani nuca macinata 2 cani fulgi de ovaz...
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale
mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt Mod de preparare:
Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata şi se
amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două albuşuri spumă. Se
amestecă...
Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr
pudră 150 g miez de nucă măcinat Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă şi
se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă gălbenuşul şi faina şi
se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu...
Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta de rom
Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc mic apa cu zaharul
cacaoua pana obtii un sirop mai...
Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200 g
fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică 2 ardei
graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel verde sare 1 lingură
cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres ...
Ingrediente: 4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii
uscate si inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de
usturoi,1/2 l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara
samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4 l-ta
sare,1/4 l-ta piper . ...
Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit juice
50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de bananes Ice cubes 1
knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) 1 collins or tall...
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale
pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru
formă Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu ciocolată.
Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie în două pe
la...
Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan 4 linguri hrisca
2 cani pulpa de migdale 1 cana nuci 10 curmale 4 linguri sproutein 5 mere 1/2
cana diverse fructe uscate 1 fiola esenta vanilie 2 picaturi esenta rom 5g orzo
200 g cacao Mod de preparare: Cele listate mai sus se...
Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1
bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel
radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa
gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara Mod de
preparare: In afara...
Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă 1
lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 frunze de
ţelină sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai pe râzătoare,
apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă...
Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4
gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci
curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se
adaugă...
Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de
persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ) condimente
piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei Mod de
preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în parte cu
muştarul,...
Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă Mod de
preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă
într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul, adăugăm, tot pe
masă, piureul de căpşuni, zeama de lămîie, amestecăm bine şi...
Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu
tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi
miezul şi-i laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Tai mărunt 2 cepe curăţate
şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare,...
Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3
gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi
spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia
pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai...
Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş
fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată
cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la
fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă.
Poftă...
Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja
rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată
simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor Pentru sirop: 400 ml
apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod preparare blat:...
Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2
linguriţe făină de cartofi apă Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu
o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm sucul cu vinul, turnăm apă ca
să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adăugăm zahărul şi făina...
Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei Mod
de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni
mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi
să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin,...
Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel,
ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi
leuştean Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la
fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai
spumuit carnea,...
Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e
gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi
ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bucăţele sau fâşii...
Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare
piper Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie in bucati potrivite
si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu...
Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e
bun şi capia) 1 legătură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii sare ulei
Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze. Apoi cureţi şi
speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul, rondele...
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri
ciocolată rasă sau cacao vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu
vanilia . Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă
gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd mereu, şi
se pune...
Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr
(pentru caramel) putină lămîie Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru
o- îngheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în
compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se
răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm...
Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt
proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă Mod de preparare: Se
freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o
cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să...
Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g
frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică vanilie Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau
pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se
strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata,...
Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare Mod
de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se
face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă,
treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot...
Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g
scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu
zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele. După
1-2 clocote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu.
Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc...